demergis 06.11.10, 09:47 sługusy platformy wycięły mój post, wiec ponawiam: pamiętne słowa tow. tuska z 2007 roku i rzeczywistość: finanse.wp.pl/gid,12804131,galeria.html?T%5Bpage%5D=1&ticaid=1b31a Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damkon Re: "By wszystkim ludziom w Polsce żyło się lepie 06.11.10, 10:14 Demergis, wysil się trochę i przynajmniej dopisz jakiś swój komentarz, jeżeli chcesz, żeby takie informacje umieszczać jako początek nowego wątku (patrz punkt 1 i 2 naszego regulaminu). Jeżeli nie chcesz tego robić to nie wstawiaj ich w formie nowych wątków, tylko dopisuj do wątków istniejących. Jeśli chcesz, żebym pozostawił go jako wątek główny to rozwiń do niego komentarz. W innym przypadku Twój wpis będzie usunięty. Odpowiedz Link
demergis Re: "By wszystkim ludziom w Polsce żyło się lepie 06.11.10, 14:05 ależ co tutaj rozwijać? jak to mówią jankesi it speaks for itself to tylko gwoli przypomnienia tym wszystkim slepym i półslepym, głuchym i półgłuchym i tez półgłówom łatwowiernym nabranym w 2007 r Odpowiedz Link
leny20-4-7 Re: "By wszystkim ludziom w Polsce żyło się lepie 06.11.10, 15:01 patrze od jakiegos czasu na Twoj wklad w rozwoj tego forum i zauwazam ze poruszasz sie od bandy do bandy, a czasem ktoras z nich przekraczasz nawet. zamiast zalozyc jeden watek w ktorym punktowalbys tych czy innych to Ty wolisz tzw wrzutki albo pyskowki. dzieki czemu masz taka a nie inna "gebe" tutaj i malo zrozumienia. "para idzie w gwizdek". proszę Cie zaloz jeden watek, albo rozwijaj te ktore sa w kierunku przez siebie pozadanym. teraz to taka dziecinada ( prosze nie obrazaj sie tylko przemysl). pozdro wesolej i spokojnej soboty! Odpowiedz Link
tartaczek Re: "By wszystkim ludziom w Polsce żyło się lepie 06.11.10, 18:42 No, ale przeciez tu nie ma co specjalnie dodawac .Polska ma jedna z najdrozszych energii w Europie biorac pod uwage sile nabywcza. To samo pewnie dotyczy wody. Odpowiedz Link
demergis Re: "By wszystkim ludziom w Polsce żyło się lepie 06.11.10, 18:59 mam prośbę: nie powielaj bezmyslnie opinii powtarzanych przez dorotkę and Co oraz innych zagorzałych ślepo zwolenników PO. Oni mnie nie lubią i to jest jasne, ale żadnych pyskówek nie wszczynam - odpowiadam tylko w tonie adwersarza i nic więcej. Ja nie mam też ambicji parą cokolwiek poruszyć - to nie jest chyba na to najlepsze miejsce, zazwyczaj cała wyprodukowana tutaj para idzie w gwizdek (mało tego: ten gwizdek nawet porządnie ogłuszyc nie jest w stanie) a poza tym: czasami słowa sa zbędnym balastem kiedy wszystko jest jasne. ponadto: jak nie uzywam słów to nie ma szans na wrzutki i pyskówki, a chyba na tym ci zalezy, nie prawdasz ekselencjo? Odpowiedz Link
pg698 Re: "By wszystkim ludziom w Polsce żyło się lepie 07.11.10, 10:50 cóż część tego jest wyjaśniona w tym filmie: (ta część i następne do końca ) www.youtube.com/watch?v=zyVNXKe4qMs może trochę zbyt z pozycji mieszkańca USA ale problem dotyczy nas wszystkich, warto obejrzeć Odpowiedz Link
demergis Komorowski 07.11.10, 07:11 "wielu w europie z ulgą przyjęło, że zakończył się etap walki o krzesło, o samolot i o to kto jedzie na jaki szczyt" fragment wywiadu mysliwego ty skurwysynu. wielu w europie teraz cieszy się własnie dlatego, że posłusznie i ty i ten jeb... donek spełniace wszystkie polecenia i zachcianki UE, że godzicie się za parę przyszłych stołków w UE na wszystko, że dzieki wam łupią nas i dymają, że to dzięki wam mamy jedne z najwyższych kosztów życia w Europie, że to dzięki wam obywatele są tylko dawcami kasy i głosów. Brzydzę się wami Odpowiedz Link
demergis Re: Komorowski 07.11.10, 07:47 tylko fakt, że sie brzydzę tymi chu...... nie wolno interpretować tak, że jestem moherem, pisiorem, pojebem, obrońca krzyża, słuchaczem RM przeciwnikiem in vitro i innym jeszcze zaprzańcem. Dorotko!!! NIE JESTEM ŻADNYM Z NICH!!!!! Odpowiedz Link
przycinek.usa twoje posty 07.11.10, 08:11 czy ty sie dobrze czujesz chlopie? przemysl sobie te wypowiedzi, bo to dosyc kontrowersyjna forma wypowiadania mysli. Ja na przyklad jestem troche zaskoczony. Odpowiedz Link
demergis Re: twoje posty 07.11.10, 08:53 nie rozumiem pytania. W jakim sensie kontrowersyjna? - że tusk i komorowski robia cokolwiek więcej niz poszukiwanie ciepłych fotelików do posadowienia własnych i najbliższych kolegów tyłków w najbliższej przyszłości? - że nie wyrażam się z atencja o prezydencie, który wraz z donkiem zamordował kaczyńskiego? przeciez sam o tym jasno i wyranie piszesz w watku "zamach" - że nie szanuję skurwiela, który przejął władzę 10.04 w formie zwykłego barbarzyńskiego aktu bezprawia? - że prezydent cieszy się ze smierci poprzednika i raduję, że teraz ma spokój w europie? a dlaczego europa była niespokojna? bo Lech nie pozwalał na bezczelne i antypolskie akcje brukseli ukryte pod płaszczykiem różnego rodzaju wpierdala... się jak chociazby w umowe gazową, jak chopciazby w stocznie. Lech robił co mógł (chociaz niewiele mógł) i tym właśnie wkarwiał europę. jesli Ty tego nie widzisz, to zapytam czy ty sie dobrze czujesz _____________ nie popieram PISu, nie jestem moherem, nie słucham radia M, nie bronie krzyża, jestem za in-vitro Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: twoje posty 07.11.10, 09:03 ten akurat jest OK. Mnie chodzilo o to i nie wykrecaj kota ogonem: "tylko fakt, że sie brzydzę tymi chu...... nie wolno interpretować tak, że jestem moherem, pisiorem, pojebem, obrońca krzyża, słuchaczem RM przeciwnikiem in vitro i innym jeszcze zaprzańcem. Dorotko!!! NIE JESTEM ŻADNYM Z NICH!!!!! " Odpowiedz Link
demergis Re: twoje posty 07.11.10, 09:48 pozostawiłem niedomówienie, kazdy może wstawic to co sobie zyczy, ty akurat pomyslałes o tym najgorszym, ale moze byc też: chuliganami, chuderlakami, chuarakternymi mężami stanu - tego regulamin nie zabrania Odpowiedz Link
dorota_3 Re: twoje posty 07.11.10, 13:19 Donek to nie jest żaden tyran z krwią na rękach tylko zwykły koniunkturalista, usiłujący płynąć z prądem aż do kolejnych wyborów. I TO własnie zaczyna mnie wkurzać, bo dryfuje z nim cały kraj. Co do reszty masz rację. Jesteśmy uwięzieni w absurdalnej alternatywie - albo piarowskie miernoty albo taliban, Polska jest zabetonowana. A czy to się może zmienić - uczciwie mówiąc - wątpię. Odpowiedz Link
demergis Re: twoje posty 07.11.10, 14:38 ale tyrana z krwia na rekach to nie mamy juz 30 lat, więc to nie jest wyjatkowe osiagnięcie. tusk nawet nie jest koniunkturalistą, u niego to tak jakoś wychodzi, tak mu doradzają pi-arowcy i on tak ich grzecznie słucha. Myslec za wiele to on raczej nie mysli, chyba ma zakaz. jakby samodzielnie zaczął mysleć, to PIS nawet bez kluzikowych i innych wygrałby w cuglach z doniem Odpowiedz Link
pg698 Re: "By wszystkim ludziom w Polsce żyło się lepie 07.11.10, 11:10 na wsiach i małych (a coraz częściej i dużych ) miastach ludzie powoli wracają do pierwotnych paliw już nikt nie mówi o ogrzewaniu prądem, polikwidowane są instalacje grzewcze olejowe, coraz więcej ludzi rezygnuje z gazu, wszyscy (całe osiedla - znam z doświadczenia) przestawiają się na zwykłe piece na razie opalane węglem ale są miejscowości gdzie i to już okazuje się za drogie (absurdalne ceny węgla dla zwykłego człowieka) i ludzie po prostu wycinają nielegalnie lasy lub palą czym popadnie (śmieci, plastik itp.) problem będzie się pogłębiał bo ceny surowców energetycznych drożeją non stop. Ciekawe ile społeczeństwo wytrzyma i kiedy wreszcie powie dość .... Odpowiedz Link
klip-klap haslo 07.11.10, 16:29 By zylo sie lepiej. To bardzo fajne i szczere haslo. Szczere jesli dodamy do tego, by zylo sie lepiej politykom. I to juz nawet nie chodzi tylko o znajomych PO, bo pod to haslo dobrze pasuja plany zwiekszania budzetow kancelarii sejmu czy prezydenta oraz dotacji na partie. Wiem, grosze, ale jakie symboliczne. Pisanie o PO powoduje u mnie tylko rozbawienie i czasem ziewanie. Wiemy czego spodziewac sie po tej firmie. No bo to jest firma, a Tusk jest marka. Marka, ktora mowi na przyklad, zebysmy sie nie zajmowali polityka. Zabawne, bo przeciez samo PO polityka sie zajmowac bedzie, po latach przyjaznych mediow, teraz przyszedl czas na lepsza nad nimi kontrole - rzad obsadzil KRRiT oraz zwiekszyl jej budzet, pierwszy raz od kilku lat. Probuje tez przejac antyrzadowa Rzepe. Niedlugo czas na internet, z tym pojdzie latwiej, co pokazala sprawa dopalaczy. Swietny przyklad, jak mozna spoleczenstwem latwo manipulowac. Kilku usluznych dziennikarzy napisze artykuly, reportaze o kradziezach tozsamosci, numerow kart kredytowych, no i - last but not least- pedofilach. Prezydent powiedzial, dajcie nam 500 dni, teraz Schetyna chce 4 lata. Czy moze byc zabawniej z takim rzadem ? Poziom nieudacznictwa podobny do PiS, ale za to ile smiechu. I bedzie sie zylo jeszcze lepiej. Odpowiedz Link
demergis Szeremietiew niewinny 08.11.10, 18:08 po 9 latach uniewinniony został viceminister Szeremietiew. Nie ujawnił żadnej tajemnicy panstwowej, zrobił to według sądu .... prezio komorowski- ówczesny minister, który bezpiecznie za fotelikiem prezia się schował i odmówił zeznań. WYJDŹ BYDLAKU I STAW CZOŁA PRAWDZIE!!!!! Odpowiedz Link
leny20-4-7 zniewazenie prezydenta ? 08.11.10, 18:21 demergisie, czy chcesz byc pierwszym wiezniem POlitycznym? czy po prostu masz za nic umowe spoelczna i kulture? jesli tak to dlaczego? Odpowiedz Link
demergis pukniej się czymś twardym i obłym 08.11.10, 18:34 umowe społeczną i kulturę - obrońco ucisnionych biednych i niewinnych polityków PO - mam za tyle samo co oni mają (dla przypomnienia ten bałwan w debacie obiecywał publicznie utrzymanie podatków bez podwyżek). to raz. A z tą zniewagą to się mocno rozpędziłeś. skoro wałęsa mógł publicznie bezkarnie stwierdzić że "durnia mamy za prezydenta", to ja na takich samych zasadach moge stwierdzić "wyjdź bydlaku". A pamietaj, że wałęsa jest juz nawet mędrcem unijnym, dlaczego nie moge go nasladować Odpowiedz Link
vice_versa Re: pukniej się czymś twardym i obłym 08.11.10, 19:06 Wyluzuj Demergis! Z Leny'ego żaden obrońca PO! Wolisz zrażać do siebie ludzi zamiast zadbać o FORMĘ wypowiedzi? To się naprawdę źle czyta, a myślę że Bronek tego i tak nie przeczyta. Może lepiej pójść do kina albo na spacer zamiast tak się denerwować? Ja w każdym razie mam wrażenie że Ci polityka szkodzi. Odpowiedz Link
demergis Re: pukniej się czymś twardym i obłym 08.11.10, 19:30 jasne - "wyluzuj uspokój sie nie zrażaj ludzi" i takie tam pierdoły bo prezio, tusku i inni to świete krowy nietykalne, i tylko w Lecha mozna walić bezkarnie dowolnym bezeceństwem jak w bęben. Kino i spacer pozostawiam emerytom, ja dzisiaj 2 godziny intensywnie pływałem i jestem fit. A forma wypowiedzi jest adekwatna do bandytyzmu uprawianego przez PO www.tvn24.pl/0,1681476,0,1,szeremietiew-uniewinniony-po-9-latach,wiadomosc.html Odpowiedz Link
damkon Re: pukniej się czymś twardym i obłym 08.11.10, 21:25 Demergis, widzę że znowu wracasz do swoich dawnych praktyk komentowania na naszym forum. Jeżeli chcesz krytykować tutaj polityków, a masz ku temu pełne prawo, to rób to tak, żeby dało się to jeszcze czytać. Leny i Vice maja całkowitą racje zwracając Ci uwagę, że taka forma krytyki jest delikatnie mówiąc "ciężka" w odbiorze. Pamiętam, jak byłeś wielce oburzony na Szutnika, który taki styl komentowania określił mianem kibolstwa politycznego. Jeżeli już poświęcasz swój czas na pisanie na tym forum to wysil się na nieco ciekawsze komentarze. P.S. Jest naprawdę bardzo wiele istotnych powodów do krytyki obecnie rządzącej Platformy, ale niech to będzie merytoryczna krytyka a nie polityczne kibolstwo. Odpowiedz Link
demergis Re: pkniej się czymś twardym i obłym 09.11.10, 09:39 słusznie, uniosłem się, ale tylko tyle mi - nam pozostało. Tylko znowu nie popadajmy w przesadę: nie uzywam w żadnym wypadku gorszych słów ani tonu wypowiedzi jakie padały w przestrzeni publicznej na temat Lecha kaczyńskiego i PISu (Wałęsa, palikot, tusk, sikorski, niesiołowski). NIe pamietam aby ktokolwiek zwrócił uwagę, że tego nie da się słuchać. Pamietasz jak palikot czyli platforma robiła alkoholika z Lecha, żądali raportu o stanie jego zdrowia? teraz poważnie chory komor stwierdził, że żadnego raportu o stanie jego zdrowia nie bedzie. I jest cisza, nikt nic nie mówi, Ty również nie protestujesz. A jeszcze nie tak dawno palikot zarzucił, że kaczyński w samolocie był pijany - i tez nic, nawet jak prokuratura na podstawie sekcji stwierdziła, że nie był pijany. To cie nie zabolało, nie zwróciłes uwagi, że tego nie da się słuchac i czytać? nie zauwazyłem. Ale jak mocniej uderzy się tutaj w struny antyPO-wskie, to zaraz zacznie się upominanie i kasowanie postów. Czy słusznie? czy jestes pewien, że nie prezentuje tutaj pewnego sposobu myslenia sporego odsetka obywateli? pomińmy ton, zajmijmy sie trescią. Co was tak boli? że wzywam tego pacana per bydlaku , aby zachowałs ię godnie jak mężczyzna? miał ustąpic z polityki i co? że nazywam rzeczy po imieniu tak bardzo was to boli? tacy jesteście wybiórczo wrażliwi? to takie urażające jest i nie da sie czytac tego co piszę? a to się da czytać? "wielu w europie z ulgą przyjęło, że zakończył się etap walki o krzesło, o samolot i o to kto jedzie na jaki szczyt" czyli prostym tekstem: "cieszymy się wszyscy, że zamach na Lecha udał się i nie ma żadnych śladów zbrodni". A jeszcze wielu innych bzdur Niesiołowskiego da się słuchac? A Millera który reprezentuje sowieckie interesy da sie słuchac? porównaj mój ton i treść do tonu i treści tych bałwanów. I jeszcze ktos tutaj chce mnie oskarzyc za zniewage prezydenta. Kompromitacja Odpowiedz Link
damkon Re: pkniej się czymś twardym i obłym 09.11.10, 20:07 > NIe pamietam aby ktokolwiek zwrócił uwagę, że tego nie da się słuchać. Pamietasz jak > palikot czyli platforma robiła alkoholika z Lecha, żądali raportu o stanie jego zdrowia? teraz > poważnie chory komor stwierdził, że żadnego raportu o stanie jego zdrowia nie bedzie. I jest > cisza, nikt nic nie mówi, Ty również nie protestujesz. A po co tu protestować? Demergis, czy Ty naprawdę uważasz, że warto jest komentować wesołą twórczość takich typów jak Palikot, Kurski, Niesiołowski czy im podobnych? Przecież im dokładnie o to chodzi, żeby każdą swoją wypowiedzią wywołać burzę zgodnie z maksymą: nie ważne co o tobie mówią, byleby tylko mówili. Dajesz się nabierać na takie sztuczki? Odpowiedz Link
demergis Re: pukniej się czymś twardym i obłym 09.11.10, 20:37 tu się różnimy zasadniczo - ja nie daje sie nabierać bo to nie sa sztuczki - to jest kompromitacja i wynikające z tego lekceważenie tych osobników: kto bierze na powaznie firecata? wojewódzki- taki sam debil jak on. "Nie wazne co mówia aby mówili" jest ok, ale jesli oni sie kompromitują na kazdym kroku to albo sa debilami albo sa bardzo pewni niesmiertelności swojej władzy i wpływów. jedno i drugie ich resetuje Odpowiedz Link
leny20-4-7 "uważam Prezydenta (...) za chama" 09.11.10, 21:24 demergisie, 1. pamietaj: co wolno wojewodzie to...!!! patrz.pl/filmy/palikot-prezydent-to-cham www.se.pl/wydarzenia/kraj/sad-cham-nie-zniewaga_89174.html szczegolnie: "sędzia Alicja Rychlińska przytoczyła m.in. opinię językoznawcy, z której wynika, że słowo "cham" nie jest już samo w sobie zniewagą i jego ocena zależy od kontekstu wypowiedzi." kurdupel*, cham czy duren** to jednak nei to samo co "bydlak". 2. i moze nawet wazniejsze. Jesli tak bardzo urazily Ciebie slowa wypowiadane pdo adresem s.p. Lecha Kaczynskiego - Prezydenta RP - to jak mozesz czynic tak samo wobec czlowieka ktory jest jego nastepca? czy naprawde nie dostrzegasz roznicy pomiedzy krytyka a chamstwem? pozdro *wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/106985,kurdupel-nie-zniewaza-prezydenta.html Prokurator umorzył śledztwo "wobec braku znamion czynu zabronionego", to jest publicznego znieważenia prezydenta RP - powiedziała Beata Syk-Jankowska z Prokuratury Okręgowej w Lublinie. Ponadto prokuratura uznała, że nie ma interesu społecznego w obejmowaniu ściganiem z urzędu czynu, który ma charakter zniesławienia i może być rozpatrywany w trybie prywatno-skargowym **wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5066723.html "Prokuratura uznała, że wypowiedz Wałęsy "mamy durnia za prezydenta" była emocjonalna ale nieznieważająca i sprawę umorzyła. Prezydent Lech Kaczyński złożył 12 marca zażalenie na tę decyzję powołując się na błędy proceduralne. Prokuratura mogła uznać te argumenty i podjąć umorzone postępowanie na nowo. Tak jednak nie zrobiła." Odpowiedz Link
demergis Re: "uważam Prezydenta (...) za chama" 10.11.10, 01:06 bydlak w/g słownika j. polskiego to człowiek o niskiej wartości moralnej: 1. bezprawne objecie p.o. prezydenta bez koniecznych procedur, czy to jest wartośc moralna czy jej brak? 2. uchylanie sie bez powodu przed zeznaniem w sądzie. poza brakiem morale znieważenie sądu 3. publiczne przyrzeczenie wycofania sie z polityki i niedotrzymanie tego przyrzecznia w przypadku zaistnienia stosownych i wymaganych okoliczności. czy to jest wartośc moralna, czy jej brak? 4 uciecha ze smierci prezydenta, czy to jest wartośc moralna, czy jej brak? ponadto czy publiczne chlapanie wałęsy czy palikota jest równe wpisen na średnio popularnym forum???? dalej utrzymujesz, ze słowo bydlak bylo az tak bardzo nieadekwatne? Odpowiedz Link
damkon Re: pukniej się czymś twardym i obłym 09.11.10, 23:03 > tu się różnimy zasadniczo - ja nie daje sie nabierać bo to nie sa sztuczki Mylisz się Demergis, to są zwykłe sztuczki nastawione na publikę. Przy okazji, zapominasz o tym, że tacy Niesiołowscy, Palikoty, Kurscy istnieją w polityce tylko dzięki takim jak Ty, którzy stale komentują ich kontrowersyjność. Im więcej się będziesz nimi zajmował tym więcej będziesz miał palikoctwa w polityce. Odpowiedz Link
demergis Re: pukniej się czymś twardym i obłym 10.11.10, 01:11 "mylisz się....." uzurpujesz sobie wszystkowiedzenie: tymczasem ja mam tylko inny pogląd niż ty. pomyłka jest czymś zasadniczo innym poza tym totalnym zmanipulowaniem jest stwierdzenie, że niesiołowski czy kurski egzystują w polityce tylko dzieki zainteresowaniu mojemu czy innych. Poczytaj sobie biografie jednego czy drugiego i nie będziesz takich głupot wypisywał (nadmieniam że obu nie lubię) Odpowiedz Link
damkon Re: pukniej się czymś twardym i obłym 10.11.10, 07:29 Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi Demergis. Mi nie chodziło o biografię, czy dokonania z przeszłości Niesiołowskiego, Kurskiego, Palikota czy innych, Tylko o styl uprawiania polityki, który obecnie przyjeli. Sens mojej wypowiedzi był taki, że póki będzie istniało zainteresowanie takim sposobem politykowania, tym więcej będzie palikoctwa w polityce. Odpowiedz Link
demergis popyt na postawy i podaż tychże 10.11.10, 08:03 nie uważasz, że to media kreują i taki styl i tych ludzi? kto chce czytać czy oglądać spokojnego i zrównoważonego polityka, wszystko jedno "jakiego wyznania"? Był jakis watek, że jesli media chcą to potrafią totalne zero wypromować a powaznego i nobliwego polityka wgnieść w ziemię. oczywiscie można powiedzieć, że promocja takich postaw jest odpowiedzią na popyt, ale ten popyt nie stanowi to forum, tylko czytelnicy SE, Faktu i widzowie szkła Odpowiedz Link
dorota_3 Re: popyt na postawy i podaż tychże 10.11.10, 12:27 Diego, kilka osób tutaj próbuje zwrócić Ci uwagę, że niepotrzebnie podgrzewasz atmosfere posługując sie knajackim, "kibolskim" językiem. Zaprawde powiadam Ci, nawet gdybyś głosił Ewangelię słowami z rynsztoka, to nie dotarłbyś do słuchaczy. Odpowiedz Link
demergis Re: popyt na postawy i podaż tychże 10.11.10, 12:37 pokaż mi jeden kibolski zwrot!!! dlaczego znowu się czepiasz!!!!! jak ci nie pasuje - nieczytaj Odpowiedz Link