Dodaj do ulubionych

Zamykam i znikam

09.12.10, 21:15
Wzorem kilku rozgarnietych poprzednikow,zamykam swe konto i spadam na dobre z PiG. To nie jest miejsce dla ludzi myslacych, juz nie.
A teraz! drogie dzieci,pocalucie misia z okienka .....
Obserwuj wątek
    • leny20-4-7 Re: Zamykam i znikam 09.12.10, 21:19
      czyli jednak odchodzisz.

trzymaj sie Kadi i powodzenia!
      • llukiz Re: Zamykam i znikam 09.12.10, 21:29
        A to w związku z czym to odejście tym razem?
        • jeepwdyzlu Re: Zamykam i znikam 09.12.10, 21:32
          admini stosują tu zamiast moderacji - cenzurę
          kadi - masz rację
          i też stąd spadam
          jesteście żałośni
          nie rozumiecie czym jest internet, co to znaczy wolność
          i dlaczego wątków się nie kasuje
          jeep
          • llukiz Re: Zamykam i znikam 09.12.10, 21:34
            > admini stosują tu zamiast moderacji - cenzurę

Jak znam życie to znowu przynudzaliście o PiS i PO...
            • leny20-4-7 Re: Zamykam i znikam 09.12.10, 21:46
              tym razem byla to dyskusja ktora rozpoczela sie od glosu dotyczacego odpowiedzialnosci i troski o wizerunek Polski w swiecie ( KAdi). nastepnie pojawily sie watki ktore zwrocily uwage na prawo wlasnosci i wylaczenie spolecznosci jako ogolu z uczestncizenia w "skoku na kase" ( SiP ) ktore zaczely morfowac o sprawy ogrodnictwa ( Dorota i LBS) i krytyki ( p.t. jeep). okrasilem ja wypowiedzia przypominajaca o kulturze osobistej, odpowiedzialnosci karnej za zniewagi i grozby karalne oraz okazalem sie oredownikiem wolnosci slowa...

jej poklasie to wlasnie oddejscie Kadiego ( chyba ze sie rozmysli na co licze) ktory czuje sie co najmniej niezrozumialy i chyba troche rozgoryczony oraz 25 postow w watku regulamin, ktory oddaje emocje i tematyke watku.

tak wiele a tak neiwiele.
              • llukiz Re: Zamykam i znikam 09.12.10, 22:10
                To rzeczywiście jest wesołe, takie nakręcanie się i obrażanie w dyskusji, której i tak później nikt nie czyta. To niemal coś tak jak by się pokłócić mailowo. smile
                • stoje_i_patrze Re: Zamykam i znikam 09.12.10, 22:14
                  dokłądnie tak. Mi to przypomina "zrywanie z dziewczyną przez SMS" hehe
              • jeepwdyzlu Re: Zamykam i znikam 10.12.10, 11:48
                tym razem byla to dyskusja ktora rozpoczela sie od glosu dotyczacego odpowiedzialnosci i troski o wizerunek Polski w swiecie ( KAdi). nastepnie pojawily sie watki ktore zwrocily uwage na prawo wlasnosci i wylaczenie spolecznosci jako ogolu z uczestncizenia w "skoku na kase" ( SiP ) ktore zaczely morfowac o sprawy ogrodnictwa ( Dorota i LBS) i krytyki ( p.t. jeep). okrasilem ja wypowiedzia przypominajaca o kulturze osobistej, odpowiedzialnosci karnej za zniewagi i grozby karalne oraz okazalem sie oredownikiem wolnosci slowa...
                -----------
                Twoje odczucia są nieważne
                administrator nie jest od oceny
                jest od pilnowania regulaminu
                NIE MASZ prawa do usuwania wątku
                LEKCEWAŻYSZ forumowiczów
                i wyręczasz ich w myśleniu
                to arogancja
                i głupota

jeep
                • leny20-4-7 niech napisze reka co pomysli glowa 10.12.10, 12:32
                  a nie odwrotnie Jeep'ie,

dlatego powiem wprost jednakze z pewnym elementem dyplomacji ktory zlagodzi moja pierwotna mysl skierowana do Ciebie - czy Ty rozumiesz slowo pisane, ktore do Ciebie dociera? czy zyjesz w swiecie swoich wyobrazen?

dlaczego stawiam dwie tak bezposrednie hipotezy:
                  1. "administrator nie jest od oceny jest od pilnowania regulaminu" - najpierw jestem czlowiekiem pozniej Forumowiczem a dopiero na koncu tzw. adminiem. mam wiec takei samo prawo jak Ty do wyrazania swoich mysli. mam neistety rowniez obowiazek odlaczenia swoich subiektywnych sympatii czy tez antypatii aby zachowac maksymalna obiektywnosc.
                  2. "NIE MASZ prawa do usuwania wątku" - tak sie akurat sklada, ze p. 7 obowiazujacego nas wszystkich regulaminu tego Forum daje mi to prawo. nie musze sie przed Toba tlumaczyc ale chce zebys, dyplomatycznie mowiac, nie rzucal oskarzen ktorych nie potrafisz udowodnic. dla Twojej wiadomosci od przyjecia funkcji wykasowalem 0 watkow ( slownie zero, albo ani jednego! ); od przyjecia funkcji wykasowalem 3 wypowiedzi ( jedna link reklamowy jakiegos szkolenia eliotwego, drugi to wypowiedz Doroty w watku regulamin w ktorym delikatnie mowiac "zapomnialo jej sie troche" (03.12.10, 16:00) , trzeci to niestety "pozegnalna" wypowiedz LBS's(09.12.10, 17:08 ). zastanawialem sie nad wykasowaniem pozegania Kadi-laka rowniez z wczoraj, ale uznalem ze miesci sie w granicach wolnosci slowa oraz kontry SiP'a. uznalem jednak ze obie wypowiedzi powstaly w afekcie. i albo wszystko zostawic albo wszystko wykasowac.
                  3. "LEKCEWAŻYSZ forumowiczów" - wskaz przyklady ale wczesniej sprawdz definicje lekce-wazenia.
                  4. "i wyręczasz ich w myśleniu" - przeciwnie, uwazam ze moje wypowiedzi zmuszaja, a przynajmniej motywuja, do jakiejs refleksji nad ta czy inna kwestia.
                  5. "to arogancja i glupota" - masz prawo do tej oceny. przemysle Twoja krytyke, zaczne sie jednak niepokoic jesli dwoch lub trzech przemowi tak jak Ty.

leny

• stoje_i_patrze [...] 09.12.10, 22:06
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • szczurek.polny Re: o matko! 09.12.10, 22:29
        [złośliwość on]
        > P.S. Mam nadzieję iż jesteś prawdziwym mężczyzną, i że jak coś mówisz to tak robisz.
        He, he, a jedna bardzo aktywna forumowiczka nie dość, że nie jest prawdziwym mężczyzną, to nie jest mężczyzną w ogóle!
        [złośliwość on. i niech tak już zostanie]
        • stoje_i_patrze Re: o matko! 09.12.10, 22:37

No ale właśnie kobieta zmienną jestsmile
          www.youtube.com/watch?v=xCFEk6Y8TmM
        • remmm-o Re: o matko! 09.12.10, 22:41
          >Zaraz zaraz, przecież Ty już się żegnałeś z tym forum, i to jeszcze dzisiaj życzenia składałeś >Nowego Roku 2011 hehe. Jakie to forum podłe. LUDZIE!!!! WYRZUCAJĄ MNIE! SB mnie bije, >zaraz, Niemcy mnie biją, ludzie NIEMCY mnie biją hehe. SB kasuje wątki! Esbecja!

>P.S. Mam nadzieję iż jesteś prawdziwym mężczyzną, i że jak coś mówisz to tak robisz.

Przegiąłeś SiP , nie jako użytkownik forum ale jako administrator, wypisując coś takiego.
          • przycinek.usa Re: o matko! 10.12.10, 10:53
            poniekad sie zgadzam
    • kurt76 Re: Zamykam i znikam 10.12.10, 09:06
      Dopoki nie zmienisz stosunku psychologicznego do tego forum i sieci w ogole, to wszedzie tak podle bedziesz sie czul...
    • przycinek.usa Re: Zamykam i znikam 10.12.10, 10:56
      > To nie jest miejsce dla ludzi myslacych, juz nie.

wypraszam sobie

> A teraz! drogie dzieci,pocalucie misia z okienka .....

wzajemnie
      Jakbys kiedys znowu zagladnal, to wiesz od czego masz zaczac.
      • jeepwdyzlu Re: Zamykam i znikam 10.12.10, 11:46
        przycinek tym razem racji nie masz
        prawie nigdy się z kadim nie zgadzałem, ale nie naruszył Regulaminu

a posty znikają, znikają..
        całe wątki lecą

tak - będziesz tu mieć ład i porządek
        ale taki jak w NRD

jeep
        • leny20-4-7 troche faktow 10.12.10, 12:38
          od 26.11.2010 ( wedle polskiej notacji czasu) wykasowano:
          1. Rybiński - Jak było, jest i co nas czeka (1 - ilosc wypowiedzi w watku) deluc (autor) - 07.12.10, 06:29 - uwaga moja - skladal sie tylko z linku bez zadnego rozwiniecia tematu. A SAM TEMAT ARCYCIEKAWY - planuje rozwinac po likendzie.
          2. Kasa a klasa (23 wypowiedzi) kadi-lak 09.12.10, 18:13 - decyzja dyskusyjna ale podjeta
          3. gdzie jest wątek Kadilaka? przycinek zwariowałeś (1) jeepwdyzlu 09.12.10, 20:06 - czyste pieniactwo. zaluje ze ja pierwszy nie spostrzeglem.

gdzie jest to esbe, nkwd, czy inna swolocz??? no gdzie???

• jeepwdyzlu Re: troche faktow 10.12.10, 13:25
            dyskusja z człowiekiem który "ma prawo do dyskusji" a równocześnie usuwa wątki, bo ARBITRALNIE uznaje np mój protest za "pieniactwo"
            jest żadna
            To forumowicze powinni uznać mój post za pieniactwo
            Ale nie - Ty wolisz myśleć za nich.
            Więc usuwasz wątek i śmiesz jeszcze pisać że była w nim JEDNA wypowiedź??? A ile miało być skoro go USUNĄŁEŚ!!!!!???

tak - nkwd robiło dokładnie to samo
            CENZURA PREWENCYJNA
            Jeszcze się dyskusja nie zaczęłą - ale wypowiedź wywalamy...
            Kadi i jeep krytykują - ok - won stąd
            Brawo
            Baw się sam takimi zabawkami
            przycinek - pozwalasz na to
            Jesteś WSPÓŁODPOWIEDZIALNY!

jeep
            • leny20-4-7 przestan pisac nieprawde 10.12.10, 14:01
              1. nie usuwam watkow. napisalem Ci to przeciez. naprawde nie rozumiesz slowa pisanego?
              2. bo ARBITRALNIE uznaje np mój protest za "pieniactwo" - mam takie prawo wedlug regulaminu, a nieznjamosc prawa nie zwalnia z jego przestrzegania.

p.1 POSTY ROZPOCZYNAJACE WATEK MAJA MIEC TRESC.
              p.2 Posty zaczynajace watek maja spelniac przynajmiej elementarne zasady dziennikarstwa,
              ale tez p. 4 Posty nie moga miec formy ublizajacej komukolwiek. Jezeli w postach znajda
              sie wyzwiska, post jest usuwany.

3. piszesz " To forumowicze powinni uznać mój post za pieniactwo" - jako Forumowicz uznalem ten watek za pieniactwo, jako administrator chcialem go usunac jako niezgodny z p.4 - niestety to nie ja go usnalem.

4. "Więc usuwasz wątek i śmiesz jeszcze pisać że była w nim JEDNA wypowiedź??? " - nie klam! albo wskaz gdzie "ŚMIAŁEM".

5. co Ty wiesz o nkwd? albo o cenzurze i to prewencyjnej (moze wymienisz rodzaje cenzury, typy, formy, etc). co wazne nie lekcewaze ani nei depreconuje tym Ciebie! chce zebys sie zastanowil coz Ty piszesz, do czego sie odnosisz? komu i dlaczego ublizasz...

6. zrozum, ze nie ma miejsca na dyskusje ktora jest sprzeczna z regulaminem. nie pisz wiec, ze "Jeszcze się dyskusja nie zaczęłą - ale wypowiedź wywalamy...". czy tak trudno to zrozumiec?

7. albo to "Kadi i jeep krytykują - ok - won stąd" - podaj dowod ze ktokolwiek powiedzil do Ciebie wypierdalaj z Forum. prosze podaj. kazdy odchodzi dlatego ze sam chce albo p. 4 "Jesli dana osoba piszaca takie posty bedzie nam sprawiac klopot piszac takie posty czesto, to zostanie wpisana na liste banow.". nikt do nikogo nie powiedzial wypierdalaj. ja przynajmniej tego tu nie widzialem bo sam bym zareagowal.

> przycinek - pozwalasz na to
              > Jesteś WSPÓŁODPOWIEDZIALNY!

czy zamiast prowokacji moglbys dac cos z siebie dla wspolnego dobra?

• tartaczek post LSB 10.12.10, 17:39
                Mnie interesuje usuniety post LSB. Czy naprawde sie zegnal? Chcialabym wobec tego dowiedziec sie o powod. Vice-versa tez juz nie pisze .A glupi jasio?
                O co tu chodzi?
                Jesli juz trzymamy sie scisle litery regulaminu, to swojego czasu w pustych postach, wylacznie z linkami celowal obecny tu admin , a mianowicie SIP. Czasami zdarzalo sie to tez przycinkowi , ale bardzo rzadko , bo potem w innych obszernie opisywal sytuacje.
                Nie bylo mnie tu pare dni , wiec nie wiem co sie dzialo w tzw. miedzyczasie.

• stoje_i_patrze tu sie zegna 10.12.10, 18:22
                  1
                  forum.gazeta.pl/forum/w,17007,115867799,119687549,Re_Prosba_o_skasowanie_i_trwale_usuniecie_z_foru.html
                  2
                  forum.gazeta.pl/forum/w,17007,115867799,119689182,Re_Prosba_o_skasowanie_i_trwale_usuniecie_z_foru.html

Pieknych słów użył.

> Jesli juz trzymamy sie scisle litery regulaminu, to swojego czasu w pustych pos
                  > tach, wylacznie z linkami celowal obecny tu admin , a mianowicie SIP. Czasami
                  > zdarzalo sie to tez przycinkowi , ale bardzo rzadko , bo potem w innych obszern
                  > ie opisywal sytuacje.

Tak, kiedys mi się zdarzało w postaci skróconego opisu linka. Tylko ja jak mi ktoś coś powie, regulamin itp, to zmieniłem całkowicie sposób. Ja innym sugeruję podobnie. Parę razy upominam, no ale jesli parę razy nie zadziała to wycinam. proste.
                  • stoje_i_patrze acha 10.12.10, 18:25
                    Żeby była jasność, w sprawie JAsia czy V_V to ja nic nie wiedziałem, nic nie robiłem. Z V_V tylko się domyślam bo nie brałem w tamtej dyskusji udziału, ani nie wiem jakie były konkluzje. Tak zakładam. O Jasiu to ja nic nie wiem.
                    Może Przycinek, Damokn coś dopowie. JA wiem tylko o wymianie zdań w sprawie Doroty i LBS.
                    • leny20-4-7 troche wyjasnien2 10.12.10, 18:46
                      1. co sie tyczy "glupiego jasia" to zyl i mial sie dobrze jeszcze 2 dni temu. forum.gazeta.pl/forum/w,17007,109851894,119639214,Re_Jak_to_czytam.html
                      spokojnie.

2. vice_versa, ktory mam nadzieje ze wroci, nie potrafil zrozumiec dlaczego admini toleruja niektore wypowiedzi Doroty, ktorym czy tez nawet bardziej ktorej (Dorocie) wedlug niego powinno sie podziekowac. jako ze nie znalazl zrozumienia wsrod owczesnego grona. przestal pisac. ktorym postem sie oficjalnie pozegnal nei wiem. ale chyba mozna to ustalic.

3. co do LBS to akurat wczoraj wrocil po wakacjach, urlopie na Forum, zobaczyl wypowiedz ktora uznal, ze go obraza, odpowiedzial jej w konwencji grozby karalnej, zostal przeze mnie poproszony aby nie uzywal wyrazen "wyrwac chwasta", skontrowal, wlaczyla sie Dorota od ktorej wedlug mnie wszystko sie zaczelo, ponioslo go i powiedzial "Pi..d..e to. Zegnam."

jednoczesnie caly czas bardzo emocjonalnie walczyl w watku Regulamin o zbanowanie Doroty czyjac sie przez nia notorycznie obrazany. raz czy dwa emocje go poniosly. tyle

od tamtej pory przestal sie odzywac.

4. co sie tyczy odejscia Kadi-laka to wydaje mi sie ze czul sie niezrozumiany przez czesc Forumowiczow, duza czesc jego wypowiedzi byla cenzurowana i po prostu odszedl zegnajac sie jak widac powyzej w tym watku.

-----------------------------------------------
                      poniewaz ani ja ani przecinek w sumie do wykasowanego watku kadi-laka nei mielismy wiekszych zastzrezen to byc moze wroci w dniu jutrzejszym. taka decyzje byc mzoe podejmnie przecinek.

--------------------------------------------

mam nadzieje ze ta moja wypowiedz wystarczy aby rozwiac rozne teorie i watpliwosci. jesli nie to prosze pisac.
                    • stoje_i_patrze Propozycja 10.12.10, 18:49
                      Nie da się nie zauważyć iż wiele osób na forum jest po to aby atakować drugą stronę. Mają przy tym wysokie poczucie misji, wyższości w stosunku do innych. Co więcej obie strony, się nie lubię i obie strony wskazują się jako wątki przeciwnika dyskusji do wycięcia. Tylko takie zachowanie, wulgaryzmy, wrzutki, obniża poziom. Lepiej takie rzeczy wycinać. Jak jednak wrzuty jak "Wyrwanie Chwasta" ktoś kieruje do innej osoby, badz wyzywa ich zawoalowanie od idiotów, to ja to wycinam (jak w poście Kadilaka). Tylko wtedy, jest to uwazane za SB i NKWD hehe. Paranoja. Ja sobie mysle ze wiele osob się chce bic.

Mam zatem propozycję. Na miarę kiboli - będziemy robić ustawki smile Zauważyłem że ludzie denerwują się że im się przeszkadza, to może nie będziemy w jednym wątku? Taki hyde park. Nie wiesz gdzie wkleic, napisac, przywalic komus to własnie tamsmile Może jak będą ustawki to będzie spokojniej.
                      • leny20-4-7 Re: Propozycja 10.12.10, 18:59
                        ja uwazam, ze ludzie generalnie sa ok. maja tylko gorsze dni czasem. i mysle ze hyde park moze jest niepotrzebny.

ale sam jestem ciekaw ajkei jest zdanie wiekszosci.

-----------------------------------------------------------------
                        ps. dla tych ktorzy bardzo domagali sie transparetnosci i jawnosci watku adminow - ten wlasnie ps - ta informacja.
                        i mysle ze nie bedzie wielka tajemnica jesli powiem, ze wlasnei tego typu dyskusje czasem sie tam odbywaja. rozmawiamy jak usprawnic Forum, co wprowadzic, co zmienic, czy powolac PiG blog w ktorym zamieszane bylby najciekawsze texty ekonomiczne, ktore mozna byloby przedyskutowac na Forum. jak sciagnac do nas nowe piora aby nie doszlo do chowu wsobnego czy tez towarzystwa wzajemnej adoracji. jak nei dac sie sprowokowac, czy dany watek, wypowiedz jest juz naganna czy ciagle balansuje na granicy regulaminu. etc.

np teraz zastanawiamy sie co poszczegolne osoby - Forumowiczow - trzyma tutaj, co motywuje je do pisania, co lubie, czego oczekuja po nas i po Forum, jakich informacji poszukuja. jak to sprawdzic - ankieta? specjalnym watkiem???

Forum jest nas wszystkich piszacych. jego poziom jest taki jak kazdego z nas ostatniej wypowiedzi. warto o tym pamietac.

• leny20-4-7 vice versa in memoriam 10.12.10, 19:22
                          odnalazlem zdaje sie dwie ostatnie wypowiedzi Vice_versy

1. z nich
                          Szczucie a skuteczna prewencja
                          Autor: vice_versa 28.11.10, 21:21Dodaj do ulubionych

W sprawie "szczucia" Polarnego- napisałem do niego list z pytaniem czy też tak uważa czy też rozstaliśmy się w zgodzie, jak przyjaciele. Napisałem po to, żeby samemu mieć jasność w tej kwestii, bo skoro spotykam się z takimi zarzutami, to chcę wiedzieć co sądzi o tym Polarny.
                          Głęboko nie zgadzam się z takim stawianiem sprawy, ale dla mnie rozstrzygające znaczenie ma to co myśli o tym Polarny. Jeśli jednak Polarny mi odpisze, zaręczam, ze i tak nie zamieszczę żadnego sprostowania tych oszczerstw pod moim adresem.
                          O ile Twoja niefortunna uwaga Damkon pod moim adresem, była zrozumiałą reakcją na stratę jaką było odejście Polarnego, o tyle nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Dorota traktuje "sprawę Polarnego" w sposób całkowicie instrumentalny.

Powoływanie się na moje posty w których pisałem z sarkazmem i ironią o moich "wpływach na forum" jest kontynuacją absurdów tej Pani wobec mnie.
                          Nie pozostaje mi nic innego jak zawiesić swoje uczestnictwo.

Nie jest dopuszczalne, by którykolwiek z uczestników reagował bluzgami. Nawet jeśli posty zostaną "wykasowane" to i tak przez jakiś czas wiszą. Jak widać refleksji po usunięciu postów nie ma żadnej, wręcz odwrotnie szczucie Was przeciw mnie się nasiliło, krytyka Waszej decyzji się nasila. Czyli środek pt "usunięcie postu" nie przynosi zamierzonego celu.
                          W trosce o przyszłość proponuję żebyście jako Admini sformułowali oficjalny tekst przeprosin, który każdy uczestnik bedzie musiał publikować po tego typu wyskokach. Np. pod rygorem tygodniowego banu. Nie dotyczy to tej sytuacji, tylko w ogóle dyscyplinuje uczestników. Rozważcie to, bo to jest niedopuszczalne a obecne rygory najwyraźniej nie działają, a osoba ukarana nasila oszczerstwa i karci Was jako Adminów.

Waszą postawę w tej sprawie oceniam bardzo pozytywnie, ale moje odejście spowodowane jest gruntownym przemyśleniem sprawy: Wy z tego typu odzywkami jako Admini się nie spotkacie, a mi urąga sama możliwość ich wygłaszania, umyślnego przeinaczania, oskarżeń, konieczność prostowania i powoływania się na regulamin. To męczące i niepotrzebne.

Wolę Wam kibicować i czytać Wasze analizy niż zawracać Wam głowę problemami urągającymi tematyce forum. Mam nadzieję, że wszystkim wyjdzie to na zdrowie.
                          Pozdrawiam.

P.S. Damkon, widziałeś ten film o historii pieniądza i Czarnoksiężnika z Oz o którym rozmawialiśmy? Co o nim sądzisz? Pociągniesz tamten temat zamiast tych męczących bzdur?

2. drugi i ostatni w odpowiedzi do damkona
                          Re: Szczucie a skuteczna prewencja
                          Autor: vice_versa 28.11.10, 22:47Dodaj do ulubionych

"Widziałem film i czytałem również Twoją ciekawą odpowiedź na mój komentarz. Spróbuje jeszcze dzisiaj lub najpóźniej jutro wieczorem Ci odpisać." Damkon

Już się cieszę

>" Nie sądzę, żeby była to właściwa decyzja z Twojej strony, a już na pewno będzie
                          > to bardzo duża strata dla naszego forum. Z pewnością będę starał się namówić C
                          > iebie do pozostania z nami." Damkon

Tu się mnie Damkon umyślnie szydzi, obraża, oskarża i znieważa.
                          Z czegoś czego nie napisałem, za coś czego nie zrobiłem i z fantazją spod budki z piwem.
                          Nie namówisz mnie do znoszenia tego z pokorą i zrozumieniem.

Skuteczna władza adminów musi polegać nie tylko na łagodzeniu sporów ale i na skuteczności i rygorach łamania regulaminu W NASTĘPNYCH PRZYPADKACH. Na razie mamy restrykcje ex post. Mamy też reakcję: kompletny brak autorefleksji, zwykłego przepraszam czy choćby milczenia. Mamy za to dalsze oczernianie mnie. Naprawdę uważasz, że oczekuję ZBYT WIELE i dziwisz się że z tą Panią na jednym forum pisać nie będę?

> "Na adres gazety Polarny Ci już nie odpisze, ponieważ go skasował. Jeżeli jednak chcesz, to > spytam się jego czy mogę udostępnić Ci adres, pod którym jest teraz dostępny, to wtedy do > niego napiszesz". Damkon

Faktycznie nie doręczono. Przesłałem Ci forward, jeśli możesz poślij do Polarnego.

> "Być może masz rację, że moja uwaga pod Twoim adresem była niefortunna, ale tak
                          > to odebrałem. Przyznaję, że zdenerwowała mnie cała sytuacja i być może napisałe
                          > m to pod wpływem emocji." Damkon

Jasne, mam nadzieję że już wtedy sobie to wyjaśniliśmy.
                          Polarny wbrew pozorom zrobił najrozsądniejszą rzecz pod słońcem: zaczął ratować swój świat zanim ten świat który go otaczał wciągnął go w swój obłęd.
                          Ja po Smoleńsku nie dałem rady.
                          Kiedyś, zauważ, nie pisałem w ogóle o polityce, bo mnie mierziła i mierzi.
                          Problem z nią jest tylko taki, że nigdy nie wiesz kiedy i Ciebie zacznie dotyczyć. Albo nie zdajesz sobie sprawy w jakim stopniu JUŻ dotyczy.

Ale zawsze można budować lepszy świat:
                          https://bi.gazeta.pl/im/8/8665/z8665108O.jpg
                          redbulletin.sport.pl/redbulletin/1,105470,8664869,Swiat_Jana.html

Pozdrawiam
                          ---------------------------------------------------------------------------------------------------

to tyle. pozniej nie widze zadnego wiecej. oba posty byly powszechnie dostepne w watku Regulamin. zostaly wykasowane tylko i wylacznie z przyczyn technicznych.

• tartaczek [...] 11.12.10, 15:09
                            Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                            • llukiz Re: vice versa in memoriam 11.12.10, 15:11
                              > Tej wypowiedzi admini nie dostrzegli , ale jak najbardziej zauwazyli podobna w
                              > stylu wypowiedz LSB.

Skoro nie dostrzegli, to może podaj linka do niej by dostrzegli i usunęli.
                              Zrobisz to?
                              • tartaczek Re: vice versa in memoriam 11.12.10, 21:34
                                Calosc Postu:
                                trafne???
                                dorota_3 10.12.10, 11:16 Odpowiedz
                                chyba żartujesz, Przycinku. Takie stwierdzenie w ustach LBS to jest zupełna kpina.

Pytanie do Ciebie jako do człowieka mieszkającego w Stanach: gdyby ktos na jakimkolwiek amerykańskim forum internetowym lżył wielokrotnie daną osobę (np. nazywając ją chwastem i zamieszczając pod jej adresem linki, które można traktować jako pogróżkę), to jaki byłby tego koniec? No prosze o odpowiedź.

Więc niech ten s..syn nie p... tutaj takich gadek, że "w jego kraju etc". W jego kraju miałby sprawę w sądzie.

Koniec cytatu.
                                Czy chodzi Ci o wykasowanie tego postu w celu zatarcia sladow ? Bo do tej pory, chamstwo nasza forumowa nietykalna krolewna zarzucala innym. Poniewaz czesc osob, nie w ciemie bitych zauwazala jej manipulacje, wiec jako protest opuscila to forum. A krolewna nadal dziala bez szkody na" honorze" na forum. O czym to swiadczy? Ze manipulacja jest skuteczna, albo ze krolewna jest tu nietykalna, czyli pod ochrona. Jakim miesem musi rzucic, zeby ktos zareagowal?
                                Zadaj sobie trud i sam znajdz link . Podpowiedz - wypowiedz jest tam gdzie powinna byc.
                                Wytnie sie watek i krolewna jak noworodek, bedzie miala czysta karte i dalej bedzie chamstwo imputowac innym. Taka gruba kreska. Wiele osob przejrzalo jej gre i raczej niewielu sie nabierze na jej zagrania.
                                Wkrotce doprowadzi do zniszczenia tego forum, przy czynnej pomocy adminow. Moge tylko podziwiac jej talenty manipulacyjne. Jednych sie w tym celu trenuje, a jeszcze inni maja talent wrodzony.
                                • llukiz Re: vice versa in memoriam 11.12.10, 23:03
                                  > Zadaj sobie trud i sam znajdz link

Zrobiłbym to, ale tak się składa, że mam cudze bluzgi całkowicie w d.pie...
                                  • przycinek.usa Re: vice versa in memoriam 16.12.10, 01:12
                                    i slusznie
                            • stoje_i_patrze zrobilem to celowo 11.12.10, 23:09
                              Zrobilem to celowo, aby kazdy zobaczyl o czym byla dyskusja w watku regulamin. by sie kazdy przekonal ze kasowanie watów odbywa sie z powodu lamania regulaminu i by kazdy zobaczyl iz KAZDA ze stron łamie regulamin. KAZDY powtorze, dlatego tez np celowo nie kasowalem do teraz watku Doroty. i na razie nie zamierzam chyba ze inny admin wytnie.

Moze wszyscy w koncu zrozumieja iz albo tniemy albo zostawiam wszystko lacznie z bluzgami. PRawda jest bowiem taka ze gdyby trzymac sie regulaminu to musze ciac obie strony i cale watki. Tylko jak to robie to sie podnosi larum, SB, niemcy mnie bija itd
                            • damkon Re: vice versa in memoriam 11.12.10, 23:22

Miałem Tartaczku o Tobie nieco inne zdanie, ale jak widzę Ty także lubujesz się w podgrzewaniu forumowych kłótni. Takie wpisy jak ten Twój nic nie wnoszą do merytorycznych dyskusji tylko prowokują do dalszych pyskówek. Teraz domyślam się, że możemy spodziewać się tylko złośliwego komentarza pod Twoim adresem ze strony Doroty i znowu zacznie się kolejna nawalanka. Naprawdę zależy Ci, żeby tak wyglądało to nasze forum?
                              Co do meritum Twojego komentarza, to przypomnę Ci tylko, że wbrew temu co piszesz to właśnie większość prowokujących wypowiedzi Doroty jest tutaj usuwana. Jeżeli jednak coś zostało przez nas przeoczone, to napisz o tym pod regulaminem forum. Zacytowana przez Ciebie wulgarna wypowiedz Doroty miała miejsce w wątku regulaminowym i sama dobrze wiesz, że i tak zostałaby wcześniej czy później automatycznie usunięta.

Co zaś się tyczy Vice_versa, to mam tylko nadzieje, że dalej będziemy mieli tutaj okazje czytać jego pełne pasji i polotu komentarze. Ja osobiście mam do niego bardzo duży szacunek i nie ukrywam, że dyskusje z nim należały do jednych z najciekawszych na naszym forum. Z Vice można się zgadzać lub nie, lecz bezwzględnie należy podkreślić fakt, że polemika z nim to prawdziwa intelektualna uczta.
                              • dorota_3 Re: vice versa in memoriam 12.12.10, 12:07
                                "Teraz domyślam się, że możemy spodziewać się tylko złośliwego komentarza pod Twoim adresem ze strony Doroty"
                                Nie, komentarza nie będzie.
                              • tartaczek Re: vice versa in memoriam 15.12.10, 23:18
                                Wiesz damkon, szczerze mowiac nie bardzo mnie interesuje jakie masz o mnie zdanie. Zreszta nigdy specjalnie sie nie interesowalam tym co ludzie o mnie mysla, bo jak zbierzesz 5 osob to kazda bedzie miala inne zdanie . Kazdy sadzi wedlug siebie. Jeszcze moment i okaze sie , ze to z mojego powodu ludzie przestali tu pisac.
                                Zbyt wiele osob zwracalo uwage na krecia robote niejakiej Doroty, ale bylo to systematycznie ignorowane. Wiec wiele osob dalo sobie spokoj z pisaniem tutaj. I trzeba bylo naprawde miec problemy ze wzrokiem , zeby tych postow wskazujacych na dzialalnosc tej pani nie zauwazac. W tej chwili zostali do dyskusji tylko nowi admini i oczywiscie niesmiertelna dorota + pare "niedobitkow" (wytrwalych). Nawet przycinek rzadko tu juz pisze. Wielka szkoda , bo to bylo jedno z lepszych forow. Ale tak juz chyba bywa, ze jak cos jest za dobre, to trzeba tej hydrze ukrecic leb. Lazacego lazarza tez "zdjeli z anteny" bez mozliwosci skopiowania postow.

• leny20-4-7 Re: vice versa in memoriam 16.12.10, 01:02
                                  przegladalem niedawano archowum Forum i znalazlem tę oto wiadomosc.

-----------------------------
                                  przycinek.usa 16.07.10, 17:06
                                  i jak zwykle sie mylisz Dorota - nie ja wycialem "ruch 10 kwietnia".

(...)
                                  Czytelnicy oczekuja tresci, a nie glupot, poniewaz zas forum jest dosyc malo
                                  aktywne ostatnio, wiec najwyrazniej nie ma chetnych do pisania. Nie moja wina,
                                  ze osoby wchodzace obecnie na forum interesuja sie tylko kwestiami oszolomstwa
                                  PiS albo Palikotem.
                                  (...)

---------------------------------
                                • przycinek.usa Re: vice versa in memoriam 16.12.10, 01:20
                                  zastanawiam sie tez nad wywaleniem kolejnej twojej opini dlatego, bo nie rozumiem czemu piszesz o kreciej robocie Doroty? To jest dziwne. Po pierwsze dlatego, ze jej nie znasz, nie wiesz co mysli i nie ma mozliwosci sprawdzenia, czy to dzialalnosc w zlej wierze. Przeciez to jest naturalne, ze jak sie ludzie nie zgadzaja, to dyskutuja, a nawet sie kloca - podejmowanie na tej podstawie tak karkolomnych spostrzezen jak krecia robota jest doprawdy nieuzasadnione. Dorota moze sie mylic, to sie nawet czesto ludziom zdarza i moze ona po prostu potrzebuje swiatla? Zeby juz dostatecznie jasno okreslic swoje stanowisko, to uwazam, ze Dorota nie odwala zadnej kreciej roboty, wrecz przeciwnie, bo pisze na naszym forum, jej wypowiedzi sa czesto dosyc obszerne i wyczerpujace. Wprawdzie czesto sie zdarzaja rozne takie dziwadla, ktore potem trzeba wyjasniac, ale uwazam, ze jest to zgodne z linia dyskusji. Zebys ty widziala jak my sie czasem klocimy w firmie na zywo, w rzeczywistosci. -)
                            • przycinek.usa cenzuruje 16.12.10, 01:09
                              z pewnym bolem musze sie wlaczyc w te dyskusje wiedzac, ze sie pewnie wszystkim naraze, ale uwazam, ze dorota slusznie wnioskuje o usuniecie tego posta na podstawie jednego jedynego zdania z koncowki. Sluchajcie, jestesmy ludzmy na poziomie, wszyscy wiemy co i jak i te koncowki nie sa naprawde potrzebne, bo przeciez kazdy ma natychmiast wlasna sluszna opinie.
                              Nie ma naprawde powodu robic z tego takiej dramy, chocby dlatego, aby nie dawac komu powodu do wnioskowania o usuniecie przez jedno zdanie.
    • lulu1024 Re: Zamykam i znikam 13.12.10, 13:28
      To indywidualny wybór każdego.
      Ja ze swojej strony proponuje bys założył blog. Nawet jeśli wpisy tam prezentowane miały by byc długie jak na tweeterze lub też ukazywać sie raz na 2 tygodnie to warto. Wiele osob chcialo by Cie czytać.

dla echelona : 0wfP r5hSeoXbBMuJ7Jc FmFYfQbw5F5qf rHT5RrNVl9lqsiSoGcq xz
    • leny20-4-7 jak w temacie 16.12.10, 18:14
      dziękuję wszystkim razem bowiem nie dam rady każdemu z osobna.

dlatego też i przepraszam wszystkich razem chociaż raziłem osobno.

pozdrawiam serdecznie,
      leny

ps. i koniec
      • dorota_3 Re: jak w temacie 16.12.10, 19:53
        Leny, co sie stało???
        • kurt76 Re: jak w temacie 16.12.10, 20:55
          Wybaczamy i prosimy o wybaczenie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka