panoramawilka 07.02.14, 21:30 Początek zorganizowanych protestów w Polsce 1.03.2014 www.sadistic.pl/poczatek-zorganizowanych-protestow-w-polsce-1032014-vt268221.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vice_versa USTAWA O BRATNIEJ POMOCY FSB 16.02.14, 07:07 To nie jest poczatek zorganizowanych protestow. JUZ JEST ZA POZNO... 7 lutego zostala uchwalona Ustawa o bratniej pomocy FSB. Wchodzi po 30dniach liczac od podpisu Namiestnika ktoremu to ustawe przekazano 10 LUTEGO. Strasznie im sie spieszylo...teraz zostaje odliczanie: cyk, cyk, cyk... Teoretycznie, od 1go marca macie wiec 2 TYGODNIE na obalenie rzadu, od dzis ZOSTAL WAM JAKIS MIESIAC. A w mediach CIIIIISZAAAAA JAK MAKIEM ZASIAL, NIKT SIE NAWET NIE ZAJAKNIE, a PiS urzadza sobie Kongresy... Trudno przeciez przypuszczac, ze ani Kaczynski ani Macierewicz nie znaja tej ustawy i nie wiedza czemu to sluzy. Od 7.03 moga do Polski "zapraszac" kazda sluzbe, z krajow Schengen czy spoza krajow Schengen. Najciekawsze jest jak "opakowali" ten projekt. Na pierwszy rzut oka projekt sugeruje obostrzenia dotyczace czasu i ilosci, roznicujac kraje na te z Schengen i te spoza Schengen. A po dalszej lekturze okazuje sie ze JUZ MAMY PANSTWO POLICYJNE i "podstawe prawna" do WPROWADZENIA MUNDUROWYCH SLUZB ZACIEZNYCH. Oto art 4ust1 pkt 2 d) sugeruje i tylko i wylacznie sugeruje ze: "przewidywany okres pobytu zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników z państw niebędących członkami UE lub państw niestosujących dorobku Schengen, uczestniczących we wspólnym działaniu ratowniczym, nie przekracza 90 dni od dnia wjazdu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, a ich liczba nie przekracza 20 osób" Wtedy wniosek sklada MinSW. A dalej jest art 4ust1 pkt 3 a) i b)... gdzie wniosek sklada Rada Ministrow. To o tym projekcie mowilo sie, ze ma sluzyc zabezpieczeniu obrad Knesetu i umozliwieniu wjazdu Mossadowi, prawda??? To b. ciekawe bo Kneset nie obradowal pow. 90dni. Tymczasem ustawa wyraznie przewiduje ze RM moze DOWOLNIE rozciagac w czasie okres pobytu funkcjonariuszy spoza Schengen jak i moze zwiekszac liczbe zapraszanych sluzb BEZ ZADNEGO LIMITU. Tutaj tekst ustawy: orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/1066_u.htm Nalezy zwrocic uwage, ze art 4ust1 pkt 3 lit b) przekresla sens wszystkich poprzedzajacych artykulow 1) UMOZLIWIA WPROWADZENIE NIEOGRANICZONEJ ILOSCI "BRATNICH FUNKCJONARIUSZY" 2) NA OKRES CALKOWICIE DOWOLNY 3) Z DOWOLNEGO KRAJU. OZNACZA TO PRZYGOTOWANIE DO STANU WOJENNEGO I MOZLIWOSC SPROWADZANIA JEDNOSTEK ZACIEZNYCH OBCYCH KRAJOW, w tym spoza Schengen, w dowolnej ilosci i na dowolny czas. OD 7 MARCA WLADZA MOZE PACYFIKOWAC KAZDE ZGROMADZENIE PUBLICZNE PRZY POMOCY ZACIEZNYCH JEDNOSTEK MILITARNYCH PRZY POMOCY SOWIETOW. W dodatku moze odstapic od przeszkolenia w zakresie uzycia broni palnej i innych srodkow. I niech mi nikt nie mowi, ze to z powodu obrad Knestu, klesk zywiolowych itp. Jesli w takim stanie prawnym Jaroslaw Kaczynski robi sobie Kongres PiSu zamiast natychmiast wyciagac ludzi na ulice ZANIM rezydent Komoruski podpisze ustawe i po to aby jej podpisac NIE MOGL to taka opozycja jest opozycja malowana, programowa i papierowa. Opozycja ktora nawet NIE CZYTA USTAW. A "media niezalezne" w Polsce WCALE NIE ISTNIEJA. ZACHOWANIE PIS JEST TEZ JAWNYM WSPOLUDZIALANIEM Z WLADZA. JEST PRZYZWOLENIEM NA BOLSZEWICKI BANDYTYZM OBECNEJ WLADZY. Od 7 MARCA WLADZY WOLNO WSZYSTKO, LACZNIE Z JAWNYM FALSZOWANIEM WYBOROW (bo ruskie serwery nadal maja sie swietnie, GTS z FSB nadal rulez...). Demokracji Wam sie zachcialo, pod auspicjami obcych sluzb... To se glosujta, zglaszajta do Trybunalu Konstytuccyjnego, protestujta a waaadza i tak bedzie Wami pomiatac a w razie czego mordowac, bo tak to trzeba nazwac. I to wszystko wchodzi w zycie w trakcie gdy trwaja przygotowania do rozprawienia sie z Majdanem po zakonczeniu Igrzysk w Soczi. Oj bedziecie mieli igrzyska, bedziecie... Majdanowi to Wy bedziecie mogli juz tylko pozazdroscic odwagi, Wam jej nie starczy. WLADZY RAZ ODDANEJ NIE ODDADZA NIGDY. NIE BEDZIE U WAS ANI WIOSNY, ANI JESIENI, ANI ZIMY... A im dluzej bedziecie zwlekali (macie miesiac, cyk, cyk, cyk, cyk...) tym gorzej, boscie niemilosiernie naiwni i niewiarygodnie glupi. Wszyscy do kupy, ktorzy nadal upieracie sie by tam mieszkac. Zadne zaskarzanie do Trybunalu Konstytucyjnego juz nie pomoze. JUZ od 7 MARCA BEDZIECIE MIELI DYKTATURE. Najpierw zamach stanu w Smolensku, teraz bratnia pomoc FSB, a Kaczynski wiecuje, dziennikarze pisza felietony, zycie jak w Madrycie, GLUPOLE, POTWORNE GLUPOLE... 20 lat bez buta i kaganca... Czekam na ciete riposty Robiego, Dezy, Dexxona, obroncy wolnosci wolnosc ubezpieczajacego Damkona i tej calej Waszej rozowej ferajny, ktorej DYKTATURA NIE PRZESZKADZA i grzecznie jak barany bedziecie sie jej wprowadzaniu przypatrywac... Bo w Wiadomosciach i TVN24 jeszcze nie podali... A teraz sobie udowadniajcie ze bedzie inaczej, dalej, wprzody, w koncu U WAS CIAGLE WESELE I CIAGLE CHOCHOLI TAN... Nie tam jakies "Zamachy" czy inne watki np. "NATO CZY FSB, gdzie jestesmy?" www.youtube.com/watch?v=6jZhJ9yGSZw Tak, ja tez ide ratowac swiat. Swoj swiat. Wy sie budzicie dopiero jak brakuje teleranka. Najpierw bylo FURDA Z NATO, teraz jest juz wprost FURDA Z KONSTYTUCJA! VIVAT CAR, VIVAT FSB, VIVAT PROSTYTUTA!!! Odpowiedz Link
vice_versa i... O SWOBODNYM UZYTKU PLASTIKU 16.02.14, 09:48 Kneset...hehehe...to brzmi jak CHINCZYCY co to wg GWartej uprowadzili sierzanta Zielonke. Doczytalem dalszy ciag tego co Wam Putin szykuje. Prosze, tutaj macie CZARNO NA BIALYM: Art. 14. Okresy, w których zagraniczni funkcjonariusze lub pracownicy przebywają na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, biorąc udział we wspólnej operacji lub wspólnym działaniu ratowniczym, nie są uważane za okresy pobytu wpływające na zmianę miejsca zamieszkania dla celów opodatkowania podatkiem dochodowym zgodnie z prawem Rzeczypospolitej Polskiej. PISZA JASNO, ZE FUNKCJONARIUSZE SLUZB MOGA PRZYJECHAC NA DLUZEJ NIZ 182DNI, bo to jest podstawowa regula miedzynarodowego prawa podatkowego. CZYLI PACYFIKOWAC WAS BEDA DO SKUTKU i PO TRUPACH. DLACZEGO PO TRUPACH??? A to akurat proste, wystarczy siegnac po art. 22 tej ustawy o bratniej pomocy FSB: Art. 22. W ustawie z dnia 21 czerwca 2002 r. o materiałach wybuchowych przeznaczonych do użytku cywilnego (Dz. U. z 2012 r. poz. 1329 oraz z 2013 r. poz. 775 i 1238) w art. 2 dodaje się ust. 4 w brzmieniu: „4. Przepisów ustawy nie stosuje się do materiałów wybuchowych nabywanych, przechowywanych, przemieszczanych i używanych przez zagranicznych funkcjonariuszy biorących udział we wspólnej operacji, o której mowa w art. 2 pkt 1 ustawy z dnia 7 lutego 2014 r. o udziale zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych operacjach lub wspólnych działaniach ratowniczych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. poz. ….”. CZYLI MOGA DO WAS WJEZDZAC Z PLASTIKIEM I S...KSEM. I nie, nie chodzi o seks i choroby weneryczne. Chodzi o bloki mieszkalne, lotniska, metra i inne wybuchowe obiekty ktore doprowadzily Stalina, tfu wroc..., Putina do wladzy. Nie mowilem ze Brunon K. to dopiero oswajanie Polakow z tematem eksplozji a'la Putin??? To teraz macie CZARNO NA BIALYM. Ustawy o rozpryskujacych sie samolotach tnacych zlamane wczesniej brzozy nie musieli uchwalac. Teraz uchwalili TO. A to co uchwalil ten Sejm to jest zgoda na przelewanie krwi wlasnych obywateli. Technika legislacyjna tez tutaj jest b. ciekawa, bo art.22 mowi o operacjach o ktorych mowa w art. 2 pkt1, a tam TEORETYCZNIE jest tylko o panstwach stosujacych "dorobek Schengen." Ale to tylko POZORY. To odwolanie odnosi sie po prostu do terminu "wspolna operacja" a jak wiemy z art.4ust1pkt2litd) odnosi sie do wszystkich operacji, nie tylko funkcjonariuszy panstw stosujacych dorobek Schengen. Krotko mowiac ustawa sformulowana jest tak, by wszyscy mysleli ze chodzi o Schengen. A tak naprawde chodzi o ten art.4ust1pkt2litd) w zwiazku z ust1pkt3lita)i b) czyli o funkcjonariuszy WSZYSTKICH INNYCH PANSTW. Sluzby specjalne Pitcairn, Tuamotu i Wysp Salomona mam na mysli. Przeciez nie Sowietow, to bylaby teoria spiskowa i rusofobia godzaca w przyjazn polsko-radziecka i budki straznikow na Belwederskiej. I po to tak zakrecono te technike ustawodawcza, zebyscie nie wiedzieli o co chodzi. Az dziw bierze, ze nie ma nic o lutowaniu trumien i wysylaniu do "panstwa wysylajacego". Bez sekcji zwlok naturalnie. Powinni to dodac, ale nie czytalem innych ustaw, np. nowelizacji ustawy o cmentarzach, albo tego rozporzadzenia co przewiduje wystawianie kart zgonu. Moze tam to wprowadzili albo dopiero wprowadza. Zeby za 50lat nikomu nie przyszlo do glowy tego badac w laboratoriach... Hmmm... na razie nie ma slowa o zlikwidowaniu Centralne Laboratorium Kryminalistyki, na to tez widocznie przyjdzie czas, jak wladza okrzepnie a GWarta oglosi, ze to jednak terrorysci. Ale skad u nas Ci terrorysci to juz nie dodadza. W koncu kazdy mogl sobie przeczytac druki sejmowe albo i Dziennik Ustaw (jak juz opublikuja, bo jeszcze nie dzis). A Wielowieyska Wam napisze, ze kazdy z nas jest po czesci winien, bo nie przypilnowalismy, tak jak ostatnio pitolila o OFE... I wtedy obywatelu, bedziecie sami sobie winni zescie wybuchli. Tak to nalezy tlumaczyc. Moze Ursynow a moze Nowa Huta, trele morele bec... Moze obywatel bedzie w domu, moze bedzie w metrze, a moze w teatrze... Albo na lotnisku co by pokazac tym ktorzy jeszcze sprobuja sie katapultowac w poplochu z tego Raju na Ziemi. Czerpiemy ze wzorcow sowieckich pelnymi garsciami. Ja pitole... tak bezczelnie, tylnymi drzwiami biora Was za mordy a Ci kolaboranci w Sejmie to przeglosowali bez zmruzenia oka... Wasze niezalezne media MILCZA. Opozycja MILCZY. Wszyscy UMYLI JUZ RECE albo zgrywaja idiotow ze nie wiedza o co chodzi. Wladza Wam jasno daje do zrozumienia ze CHCE WAS ROZWALAC i uzywac materialow wybuchowych, bo inaczej by nie bylo potrzeby takich zbrodniczych ustaw uchwalac. Ryzykujta wiec jak chceta. Tak, tak... TO CO UCHWALIL SEJM TO ZGODA NA PRZELEWANIE KRWI, TWOJEJ TEZ... Moze bedziesz w metrze, a moze w teatrze Innym-Niz-Dubrovka. A moze w swoim mieszkanku. Zrozumiales juz obywatelu, czy nadal chcesz jak zyrafa z nosorozcem??? A w ogole to po co ja Wam to pisze... Przeciez i tak nic z tym nie zrobicie, prawda? Zginiecie albo nie. 50% szans na ochrone wlasnej glupoty. Ot, Rasijskaja Ruletka...Zawsze mozna wyjechac na wies. Jesli sie akurat nie jedzie metrem do pracy. Kazdy ma takie metro na jakie sobie zasluzyl. Pozdrowienia dla Robiego, mam nadzieje ze zyje juz jak Kiszczak na Mazurach. W koncu "przyjda mu rozwalac miasto." Jego miasto. Ale dalej na PeO, bezapelacyjnie i az do samego konca, jego lub jej, jak Franz Maurer. Gdansk odpada z wiadomych powodow, Poznan za maly i sami swoi piwo warza, Wroclaw wylewny, Krakow jest dobry bo reakcyjny ale tam mozna tylko bloki... a Warszawa to jednak symbol. To jak obstawiamy? Mysle ze Putin wybierze jednak miasto Robiego a jakies nie peryferie. I zadnych swiadkow, zadnych satelitow, wszystko po ciiiiichu, po wielkiemu ciiichu... W koncu i tak wszystko bedzie w CNN. Tylko tego zescie SAMI to uchwalili NIE BEDZIE... W najlepszym wariancie ta ustawa jest zabezpieczaniem tylow na wypadek przegranej Komoruskiego w 2015. Tj. gdybyscie jednak policzyli glosy recznie i wyszloby Wam ze Komoruski ma ustapic, GTS zawali podliczanie glosow a szkolenia PKW z falszowania wyborow nie przyniosly oczekiwanych rezultatow. Tzn. jak bedziecie krnabrnie fikac. Wtedy bombka z "cywilnych materialow wybuchowych" od zaproszonych gosci i znowu dostaniecie po lapach. Ci co przezyja naturalnie, bo reszty to juz nie bedzie dotyczyc. Odpowiedz Link
dorota_333 Zagrożenie dla budżetów gmin 16.02.14, 10:55 Przejrzałam ustawę (mimo grypy) i widze tam inne niebezpieczeństwo. "Art. 19. Zagraniczni funkcjonariusze lub pracownicy biorący udział we wspólnej operacji lub wspólnym działaniu ratowniczym są uprawnieni do ulg przy przejazdach środkami publicznego transportu zbiorowego przysługujących funkcjonariuszom Straży Granicznej (...)" Jak te kilkaset tysięcy wojsk interwencyjnych (no, niechby i kilkanaście) zacznie jeździć autobusami miejskimi ze zniżką, to rozwalą budżety gmin. I co wtedy. Odpowiedz Link
vice_versa Raz sie zyje, wypijmy za bledy! 16.02.14, 14:12 www.youtube.com/watch?v=yWFEiqWvE2Y Wot, eto znaju, niektori Kremla nie wizut NIKAGDA! Niektorzy nigdy Kremla nie widzieli i nie zobacza! Pani metoda to nalogowe chlanie z rozpaczy... Dla kurazu i zapomnienia o wrednej rzeczywistosci Pani zamiast wodki proponuje kpine. I Pani to zwie inteligencja. [/b] www.youtube.com/watch?v=aKg2hMFu_Cw Coz wodka zawsze wychodzi obronna reka, mimo nieustannych wysilkow wladz! "Czego moze chciec od zycia (Rynkowski spiewa "taki gosc jak ja" ale ze mowimy o kobiecie, to zadne, ale to zadne czteroliterowe slowo nie przychodzi mi do glowy), Nikt juz z tego co ktos zbil, nie wymysli szkla!" No to chlup w ten glupi dziub! Zlopta, pijta, kpijta i sie bawta! W tany, Pany Braty, w tany! Pani cynizm nawet mnie nie zdumiewa. Pani bohaterstwo nie graniczy z glupota, on po prostu JEST GLUPOTA. Pani jest wychowana na kpiarstwie, to taki mechanizm obronny w sytuacji kryzysowej. To Pani tam mieszka, nie ja. To Pani i Pani bliscy moga byc ofiarami. To co pijmy bo sie grzeje, nie? Chlup! Na jedna nozke! A potem na druga! Dawajc mi tu Dexxona! Niech chlop pije z nami! "To nie bomby to tylko przelatujace ptaszki robia kupke mowila mamusia dziecku siedzac w schronie w '44 ." Pani desperackie proby wyparcia przez kpine dowodza kompletnej bezradnosci, nie tylko intelektualnej, w tych ekwilibrystykach jest Pani naprawde zawzieta, ale wobec zagrozen pozostaje Pani nadal TOTALNIE BEZRADNA. Wieczny dzieciak z syndromem sztokholmskim. Pijanica z Pani, Pani to ma twardy leb, no to Pani zdrowie! Chlup, lyknijmy troche kpinki to nam i bol istnienia jak Jerofiejewowi przejdzie! www.youtube.com/watch?v=yWFEiqWvE2Y Zatuptac i wysmiac. Coz bowiem Wam pozostaje... Ach wy biedni, manipulowani idioooci... z Waszymi konskimi mordami czekajacy na nieuchronne, bo decyzje wszak juz zapadly... Prosze zachowac pokerowa twarz. Az do samego konca. Pani lub Jej. To za co pijemy nastepnego? Hmmm... wie Pani, ja juz podziekuje. Kpina z Pani mnie nie cieszy. Mnie ta glupota nie rusza. Pania moze za to rozerwac. Prosze pic dalej i nie przestawac. I tak usque ad finem... No to chlup w ten glupi dziob! Zwiotczmy mysli drzenie wiotka puenta rozlewajaca sie po zylach, obiecujaca slodkie zapomnienie. Ukojenie w bezmyslnosci, spelnienie w zapomnieniu! Tego nie kupisz karta MasterCard! No to chlup, Dorcia, no to chlup w ten glupi dziob! Pazdrawiliaju --- „Demontaż państwa już się skończył. Teraz będą znikać ludzie” – Janusz Kurtyka, 06.04.2010 “Polska miała ogromny problem w postaci rządu PiS i cieszę się, że polski naród pozbył się tego problemu”Siergiei Karaganow Odpowiedz Link
malakurka1 Re: Raz sie zyje, wypijmy za bledy! 17.02.14, 20:50 pseudointeligancja przy kieliszku to nasz sport narodowy. Odpowiedz Link
vice_versa Budzety? Ustawa nie pociaga skutkow finansowych... 16.02.14, 14:35 Chyba traci Pani z oczu horyzonty... budzety gminne Pania zajmuja? Pani Dezo, alez niziutko Pani analityczeczka mierzy, Pani Dezo, oj niziuuuutko! Budzet domowy Pani stopnial a budzety gminne to juz wielka polityka swiatowego kalibru? Ciekawe ze pomyslala Pani o budzetach gmin, a ani slowem nie zajaknela sie o tym, ze projekt nawet nie okresla, w ktora strone nastepuja przeplywy pieniezne zwane "kosztami finansowymi wspolnej operacji". CZYLI W PROJEKCIE NIE MA SLOWA O TYM KTO placi CZY RACZEJ KTO FUNDUJE TE WOJSKA ZACIEZNE (bo nie ma to jak dostac pomoc bratnia ZA DARMO, darmowe lunche zawsze istnieja u komunistow) I pewnie ta ustawa rowniez "nie pociagala skutkow dla budzetu panstwa", prawda? Absolutnie zadnych, bezapelacyjnie! Zna Pani te regulke, czy pierwsze slyszy? Jak wiadomo sily zaciezne z Wysp Salomona, az sie pala zeby tutaj interweniowac zupelnie bez zadnych podtekstow finansowych, calkowicie za darmo i niepoliczalnie. Przypomne, ze Przycinek od wielu lat mowi ze Donald T. jest teraz zakladnikiem, ja powtarzam, ze przejecie Polski dla Putina, bylo jak OFE dla Rostowskiego, niczym innym jak konsolidacja budzetu u progu rozpadu, a LBS dodaje swoje BUM... A Pani szanowna mi tu o jakichs budzeciatkach, jak o rozach gdy plona lasy... Pani oczywiscie wie, ze z ta ustawa trzeba sie bylo nieslychanie spieszyc, bo wlasnie "golebica" zasiadla w FED, prawda? A SMOLENSKI LAS NADCHODZI WIELKIMI KROKAMI JAK LAS BIRNAM albo Majdan jaki... Czy tez moze tak zwyczajnie Pani nie jarzy, Pani Dezo? To JA Pani przypomne, bo w ustawie zapomnieli napisac cwiercinteligentnym inaczej, naprawde powinni zaczac dodawac przypisy objasniajace, bo tym sie objawia samozachwycona inteligencja, ze nic nie jarzy ale chla jak najeta... I proponuje te oceany kpin do wychlania innym, normalnym i trzezwym. Nie po to w koncu autostrady budowaliscie by Covec placil odszkodowania tylko po to zeby je wlasciwe jednostki funkcjonariuszy we wspolnych bratnich operacjach przetestowaly i utwardzily. Przeciez nie chodzi o sprawdzenie twardosci naszych... miesni a tym bardziej luf, prawda? Tym bardziej ze lufy maja byc wycelowane w "te fale co nadciaga". Tyle jesli chodzi o kwestie finansowa z mojej strony, zycze odzyskania horyzontow i wlasciwej miary spraw, bo na razie kurza slepota i struganie idiotki jedynie pozostalo. No to chlup w ten glupi dziob! Za bledy! Tak krotko sie zyje, tak szybko umiera! --- „Demontaż państwa już się skończył. Teraz będą znikać ludzie” – Janusz Kurtyka, 06.04.2010 “Polska miała ogromny problem w postaci rządu PiS i cieszę się, że polski naród pozbył się tego problemu”Siergiei Karaganow Odpowiedz Link
dorota_333 Przeczulenie 16.02.14, 15:17 No, rzeczywiście trochę sobie zakpiłam. Żeby spuścić nieco powietrza z Twojego lamentu. 1. Nie widzę rzeczywistego zagrożenia w cytowanej ustawie. Jak rozumiem uważasz ją za przygotowanie warunków do pacyfikowania niepokojów społecznych za pomocą najemników/interwentów z obcych państw. Prawdopodobieństwo takiego wydarzenia uważam za zbliżone do zera. 2. Ustawa, jak rozumiem, przeszła przez prace w parlamencie. Gdyby Twoje obawy podzielała opozycja, to mielibyśmy bardzo duży szum medialny wokół niej. A opozycja szuka takich okazji. Jak myślisz, dlaczego nie ma protestów ze strony PiS? 3. Vice, działasz jak dziecko reagujące na każdy ruch w krzakach okrzykami, że zły wilk nadchodzi. Jak naprawdę nadejdzie, to nikt Ci już nie uwierzy. A demokracja nie jest dana raz na zawsze i zagrożenie może się pojawić. Odpowiedz Link
vice_versa Bezmyslnosc albo zaprzanstwo.Tertium non datur 16.02.14, 16:09 1. Skoro "prawdopodobienstwo jest zblizone do zera" to znaczy ze ustawodawca jest idiota, a nie ludzie ktorzy niczego sie nie spodziewaja. 2. Poprosze o Twoja wykladnie sensu tej ustawy. Kazdy jej przepis Cie szachuje i pokazuje jak bardzo sie mylisz. 3. Czym tlumaczysz pitolenie o Knesecie??? Chinczykami ktorzy porwali Zielonke czy innymi czerwonymi sledziami??? Ja czytac ustawy i cele ich wprowadzania umiem. 4. Mam pytanie: czy gdybym Ci napisal w styczniu albo lutym 2010 ze dojdzie do "katastrofy lotniczej" to uznalabys ze jestem szalony? Czy jak mowil Komorowski "prezydent gdzies bedzie lecial i wszystko sie moze zmienic" w RMF FM to on byl szalony? To jest pytanie o Twoja zdolnosc do REALITY CHECK. Bo to ze z mojego tekstu o FSB czy NATO tez kpilas, jest jasne. A umowy byly, tylko wyszlo 2lata po tym jak pisalem... Zrozum, jestes OPOZNIONA i REAKTYWNA. Bazujesz na DOTYCHCZASOWYCH DOSWIADCZENIACH a nie zadajesz sobie trudu odpowiedzi na pytanie Z JAKIEGO POWODU KOMUS ZALEZALO NA UCHWALENIU TEJ USTAWY. Mowie to bez cienia zlosliwosci, raczej z troska. Inaczej bym w ogole nie pisal. To nie jest lament bo nie mam zadnych powodow lamentowac. Po prostu TO WAS CZEKA. NAPISALI WAM JASNO JAK W DZIENNIKU TELEWIZYJNYM, TRYBUNIE LUDU ALBO PRAWDZIE. 5. . Ustawa, jak rozumiem, przeszła przez prace w parlamencie. Gdyby Twoje obawy > podzielała opozycja, to mielibyśmy bardzo duży szum medialny wokół niej. A opoz > ycja szuka takich okazji. Jak myślisz, dlaczego nie ma protestów ze strony PiS? NIE. DLACZEGO NIE MA PROTESTOW??? To jest bardzo ciezko wyczytac w tej ustawie. To tak jak w umowach i aneksami pisanymi drobnym druczkiem. To czego nie widac jest czasem NAJWAZNIEJSZE. Bo dezinformacja jest sztuka uzyskiwania przewagi. JA SIE PYTAM GDZIE SA JAKIEKOLWIEK OGRANICZENIA BO NA RAZIE WIDZE ZE SA POZORY OGRANICZEN, ZNOSZONE TEKSTEM PISANYM MALYM DRUCZKIEM, NIBY NA MARGINESIE I Z ODWOLANIAMI KTORE SUGERUJA odniesienie do Schengen, ale summa summarum oznaczaja ze Schengen nie ma tu nic do rzeczy. Ty natomiast kwestionujesz caly sens uchwalania tej ustawy. Kompletne kwestionowanie sensu dzialan wladzy oznacza ze sie jest slepym, gluchym i lekcewazacym zagrozenia. Wlasnie dlatego ze demokracja nie jest dana raz na zawsze... I daj sobie spokoj z docinkami osobistymi tylko napisz cos od siebie, bo na razie ZERO TWOICH TWIERDZEN, TYLKO KPINA albo NEGACJA... ZERO MYSLI WLASNEJ. TYLKO OCENY INNYCH. To sa cechy trolla a nie osoby myslacej. Chlup! 3. Vice, działasz jak dziecko reagujące na każdy ruch w krzakach okrzykami, że > zły wilk nadchodzi. > Jak naprawdę nadejdzie, to nikt Ci już nie uwierzy. A demokracja nie jest dana > raz na zawsze i zagrożenie może się pojawić. A jak sie juz pojawi, to bedziecie tacy madrzy Towarzysze, bo Wam od 5lat klade do lbow czym to sie musi skonczyc... Ale dzis jak ustawy jeszcze nie ma, to w ogole nieistotne czemu wladza taka ustawe uchwala (bo brednie o Knesecie i Mossadzie mozna juz chyba skreslic czy jeszcze obowiazuja? A jak Chinczycy co Zielonke ukradli i w Wisle wyplynal? Nadal Chinczycy, czy moze uczyl sie plywac?). Towarzyszko, sposob bezmyslnej akceptacji wladzy ZAWSZE MACIE NA POZIOMIE UCZESTNIKOW DEFILAD W KOREI POLNOCNEJ. TYLKO KLASKANIE W ROWNYM RYTMIE. ZERO REALITY CHECK. Ty wiesz jaka jestes biedna w tym swoim uporze i jakie politowanie wywolujesz? Ty myslisz ze PO CO WAM o tym pisze? Dla frajdy??? Trzymaj szereg. Rownaj do prawego. Klaszcz w rytmie przywodcy. Tylko nie udawaj ze potrafisz myslec, bo myslenie oznacza UBIEGANIE TEGO CO BEDZIE. Ja trafilem na to zupelnym przypadkiem a patrz, druk sejmowy 1066 lezal tam juz od stycznia 2013. CALY ROK... Dopiero Majdan zasial taki starch, ze szybciutko przyjeli warunki. W jakims zakresie NIE WIEDZAC CO CZYNIA: bo nie jest latwo wyczytac zbrodnicze intencje, bo wszyscy wola BYC HAPPY... A tu trzeba umiec sie postawic w roli tego kto i po co te ustawe stworzyl. Umiesz?? Straz pozarna, tak??? Po cholere Schengen skoro ust1pkt3lita) i b) znosza ten podzial wprowadzony w ust1pkt2??? To ma byc normalna technika legislacyjna? Chyba sobie zartujesz... albo po prostu NIC NIE ROZUMIESZ. I DALEJ KLASZCZESZ JAK TEN TREP W DEFILADZIE CZOLGOW. WILK NADSZEDL. I to JA o tym pisalem a Ty jak zwykle dezinformowalas, lekcewazylas.. Masz papu i jestes szczesliwa. Taki jest POZIOM Twoich uwag. A tymczasem FSB BYLO ZAPROSZONE, tylko wyciek informacji byl 2 lata pozniej, kontrolowany i rzekomo zwiazany ze sprawa gen. Nocka. Jak juz zwalniano, to w ramach odprawy oskarzono o trockizm. Dobrze ze nie zabito, przeciez mogli. I CO ODSZCZEKALAS ZE TO NIE JA WIESZCZE WILKA TYLKO ON JUZ JEST W KURNIKU??? TO Z JAKIEJ RACJI MNIE POUCZASZ MADRALO???? POZJADALAS ROZUMY??? CO ZROBILAS ZEBY ZAGROZENIE SIE NIE POJAWILO, SKORO WSZYSTKO JEST CACY, GLOSOWALAS NA PO BO JOW, BO 15% VAT,PIT,CIT, BO LIBERALNIE??? CO ZROBILAS TY, ze masz fantazje mnie krytykowac i pouczac??? No co??? Odpowiedz Link
dorota_333 Rozsądek, Vice, rozsądek 17.02.14, 10:25 Szkoda tracić czas na tą dyskusję: jestem przekonana, że ani tej ani przyszłej władzy nie przyjdzie do głowy rozstrzyganie jakichkolwiek konfliktów wewnętrznych za pomocą wojsk interwencyjnych z zewnątrz. I nawet gdyby ktoś o tym myślał, to nie tworzyłby oprzyrządowania legislacyjnego zdradzającego jego intencje. Ustawa jest banalną regulacją potencjalnych akcji ratunkowych po większych katastrofach naturalnych lub przemysłowych. My także wysyłamy służby ratunkowe do pomocy np. po trzęsieniach ziemi i nie jest to żadna obca interwencja. Odpowiedz Link
bagracz Re: Rozsądek, Vice, rozsądek 17.02.14, 10:32 To bez niej, nie można by przyjąć pomocy w razie katastrofy? Zdumiewające. Tak się zastanawiam czy to poza czy szczere przekonania. Myślę, że jedno i drugie. Beznadziejny, ideologiczny groch z kapustą. Przy takich jak wy fanatykach rzeczywistości medialnej, mohery Rydzyka to okazy racjonalności i zdrowego rozsądku. I piszę to bez najmniejszej kpiny czy przesady. Odpowiedz Link
vice_versa Pilnuj swojej Glupoty i swojego Zaprzanstwa 17.02.14, 17:57 Prosze Pani, prosze PRZECZYTAC USTAWE, bo tam jest wyraznie NAPISANE w jakich celach sie ja wprowadza. Nie pitolic tutaj o dzialaniach ratowniczych liczac na to ze kazdy jest idiota. Zaden z tych celow prowadzenia "wspolnej operacji" NIE UZASADNIA calkowitej swobody nabywania, transportowania I przechowywania cywilnych srodkow wybuchowych. ZADEN. ZADNEN z art. poczatkowych sugerujacych ograniczenie do 90dni NIE MOWI ZE art 14. Z GORY ROZSTRZYGA KWESTIE REZYDENCJI PODATKOWEJ INTERWENIENTOW. Polska NIE STALA sie z dnia na dzien panstwem lezacym w regionie sejsmicznym I nie ma powodow zakladac albo nawet dopuszczac ustawy zakladajacej, ze Giewont zwali sie na Zakopane a Sniezka na Karpacz. Polska OD ZAWSZE GRANICZY Z ROSJA, NAJBARDZIEJ TYRANSKIM I BEZWZGLEDNYM PANSTWEM W EUROPIE W KTOREJ LUDZIE GINA, SA TRUCI I MORDOWANI A DEMOKRACJI JAK NIE BYLO TAK NIE MA. Poza tym jest ABSOLUTNIE JASNE ze chodzi o rozpedzanie publicznych zgromadzen: "w imprezie masowej lub innym podobnym wydarzeniu, ze względu na jego charakter może powodować istotne zagrożenie dla bezpieczeństwa i porządku publicznego" Do dzialan ratowniczych NIGDY nie potrzeba: broni palnej I innych srodkow przymusu bezposredniego. NIE PITOL WIEC ZE CHODZI O RATOWNICTWO. PUTIN NARZUCA WAM SWOJE METODY co wiemy dzieki Litwinience ktory zostal zlikwidowany i otruty Polonem po tym jak oglosil ze zamachy w Bujnaksku, Moskwie i Wołgodońsku mialy miejsce NA ROZKAZ PUTINA . Na tym polega ten bolszewicki system, ze juz sie nawet z tym nie za bardzo krepuja. PODAJ CHOC JEDNO CYWILIZOWANE PANSTWO KTORE DOPUSZCZA WJAZD ZAGRANICZNYCH SLUZB SPECJALNYCH, Z BRONIA I Z MATERIALAMI WYBUCHOWYMI w imprezie masowej lub innym podobnym wydarzeniu, ze względu na jego charakter może powodować istotne zagrożenie dla bezpieczeństwa i porządku publicznego. W budynkach wysadzanych w Rosji przez Putina w 1999 zginelo 300osob. Dobrze byloby rozumiec w jak panstwo milosci przeistacza sie w panstwo terrorystycznej opresji, ale mozecie sobie czekac dalej. Ale idioci widac replikuja sie u Was sami. Odpowiedz Link
dorota_333 Pilnuj zdrowego rozsądku 17.02.14, 20:06 Art.4 ust.4: "4. W przypadku gdy wspólna operacja jest prowadzona w związku z zaistnieniem lub w celu zapobieżenia zdarzeniu terrorystycznemu w rozumieniu art. 3 pkt 11 ustawy z dnia 26 kwietnia 2007 r. o zarządzaniu kryzysowym (Dz. U. z 2013 r. poz. 1166) lub gdy zachodzi konieczność bezzwłocznego prowadzenia wspólnego działania ratowniczego (...)" To jednoznacznie wskazuje, jakie działania przewiduje ustawa. Art.9 ust.2: "2. Zagraniczni funkcjonariusze biorący udział we wspólnej operacji korzystają z uprawnień, o których mowa w ust. 1 pkt 3–6, pod dowództwem i w obecności polskiego funkcjonariusza." Czyli są pod polskim dowództwem. Pytanie w związku z tą ustawą jest inne: czy rząd uważa, że ryzyko ataku terrorystycznego wzrosło tak istotnie, że jest konieczne regulowanie wspólne z innymi państwami działań antyterrorystycznych. Jakbym miała zgadywać kim będą ci funkcjonariusze posłani do Polski w ramach ustawy, która Cię tak ekscytuje - to będą Amerykanie. Odpowiedz Link
volupte Re: Pilnuj zdrowego rozsądku 09.03.14, 02:02 No co ty , to przeciez pod ruskich jest robione. Te rzadowe zaprzańce inaczej nie mogą Odpowiedz Link
volupte Re: Bezmyslnosc albo zaprzanstwo.Tertium non datu 09.03.14, 01:50 Dzielisz włos na czworo i nawet mogłoby to byc ciekawe ale wklejach jeden głupi kłamliwy tekst i na grzyba całe to pisanie , bo juz nie czytaja dalej. To :Mam pytanie: czy gdybym Ci napisal w styczniu albo lutym 2010 ze dojdzie do "katastrofy lotniczej" to uznalabys ze jestem szalony? Czy jak mowil Komorowski "prezydent gdzies bedzie lecial i wszystko sie moze zmienic" w RMF FM to on byl szalony Odpowiedz Link
vice_versa USTAWA O BRATNIEJ POMOCY FSB 19.02.14, 22:47 1. TEKSTY PRAWNE, MATERIALY ZRODLOWE Tekst Ustawy o Bratniej Pomocy i Swobodnym Dostepie do Plastiku i innych materialow wybuchowych dostepny jest tutaj: orka.sejm.gov.pl/proc7.... Projekt ustawy wraz z uzasadnieniem jest tutaj: orka.sejm.gov.pl/Druki7... Opinia Biura Analiz: orka.sejm.gov.pl/IEKSBAS.nsf/0/C1257B16005D9D9FC1257B1E00279EF5/$file/i226-13.pdf w zwiazku z eur-lex.europa.eu/LexUr... 2. CALKOWITA SWOBODA OBROTU I GROMADZENIA MATERIALOW WYBUCHOWYCH Art 22 UCHYLA ograniczenia ustawy o materialach wybuchowych do uzytku cywilnego, NIE PRZEWIDUJAC "odpowiedniego stosowania" artykulow tamtej ustawy do zaproszonych w ramach bratniej pomocy funkcjonariuszy FSB. Calkowicie ZNOSI ograniczenia tamtej ustawy, dostosowujacej polski porzadek prawny do prawa Unii. I tu widac wyraznie roznice CELU: o ile ochrone przewidziana dla funkcjonariuszy publicznych ROZCIAGA SIE na obce sluzby, o tyle co do materialow wybuchowych wprowadza sie RADOSNA DOWOLNOSC I RAZACA SWOBODE. 3. CELE DEKLAROWANE USTAWY a CELE RZECZYWISTE. Katalog dzialan pozwalajacy na zaproszenie funkcjonariuszy z krajow bratnich przewidziany jest w art.3. Ustawodawca kpi sobie z zasad techniki legislacyjnej nie precyzujac czy sa to warunki ktore musza byc spelnione lacznie (kumulatywnie) czy nie. Z tresci jednak wynika, ze spelnienie ktoregokolwiek podpunktu oznacza mozliwosc zaproszenia funkcjonariuszy panstw trzecich z jakiegokolwiek tytulu wymienionego w art. 3. ZADNE, ale to ZADNE wspolne dzialanie czy operacja sluzb deklarowane jako cele przez ta ustawe oraz powolywane w uzasadnieniu do projektu NIE UZASADNIAJA wprowadzenia dowolnosci nabywania, przechowywania, przemieszczania i używania materialow wybuchowych. Takich dzialan, ktore wymagaja calkowicie wolnego obrotu materialami wybuchowymi po prostu NIE MA. To jest jedyny mozliwy wniosek nasuwajacy sie po lekturze tekstu. Zaden CEL "wspolnych operacji i dzialan ratowniczych" NIE UZASADNIA STOSOWANIA MATERIALOW WYBUCHOWYCH. Jedynym "celem" moze byc tu tylko i wylacznie "zagrozenie bezpieczenstwa panstwa lub bezpieczenstwa publicznego". Krytycy powinni wiec wysilic sie i podac jeden przyklad takiego zagrozenia bezpieczenstwa publicznego, w ktorym PANSTWO REKAMI OBCYCH FUNKCJONARIUSZY MUSI UZYWAC materialow wybuchowych do uzytku cywilnego... Mozna sobie wyobrazic nagle wstrzasy sejsmiczne i zawalenie sie Giewontu na Zakopane albo Sniezki na Karpacz, i idace za tym dzialania ratownicze ale NIE MOZNA tym tlumaczyc CALKOWITEGO UCHYLENIA zasad nabywania obrotu materialami wybuchowymi do uzytku cywilnego, zamiast wprowadzenia przepisu o ODPOWIEDNIM STOSOWANIU tejze ustawy do funkcjonariuszy swiadczacych bratnia pomoc. Tymczasem art. 22 stosowanie tej ustawy CALKOWICIE UCHYLA ustawe z dnia 21 czerwca 2002 r. o materiałach wybuchowych przeznaczonych do użytku cywilnego (Dz. U. z 2012 r. poz. 1329 oraz z 2013 r. poz. 775 i 1238). Dlatego nie sposob uznac, ze ustawodawcy chodzilo o materialy wybuchowe niezbedne do wysadzania skal Giewontu lub Sniezki przysypujacych Zakopane czy Karpacz. Nie chodzi wiec o ZADNE dzialania ratownicze jak sugeruje ustawa, chodzi o "wspolne operacje" ktore sa pojeciem tak obszernym i pojemnym, ze moga oznaczac calkowicie dowolne dzialania sluzb panstw trzecich. To pojecie stanowi tzw. klauzule generalna, w ramach ktorej mozna przeprowadzac DOWOLNE OPERACJE. Druga taka klauzula generalna jest "istotne zagrożenie dla bezpieczeństwa i porządku publicznego". Odpowiedz Link
vice_versa i... O SWOBODNYM UZYTKU PLASTIKU 2 19.02.14, 22:49 4. PRAWO UNII EUROPEJSKIEJ A TECHNIKA LEGISLACYJNA Unia Europejskia nie posiada przepisow, ktore wprowadzalyby calkowita swobode nabywania i obrotu materialami wybuchowymi przez funkcjonariuszy panstw trzecich, spoza obszaru Schengen. Uchylenie przepisow ustawy o materialach wybuchowych przeznaczonych do uzytku cywilnego i uchylenie jakiejkolwiek kontroli funkcjonariuszy panstw trzecich wzgledem Schengen, oznacza bowiem CALKOWITA SWOBODE I CALKOWITA NIEZGODNOSC PRZEPISOW TEJ USTAWY Z ZASADAMI UNII EUROPEJSKIEJ. I tutaj wlasnie zasady techniki legislacyjnej OBNAZAJA TERRORYSTYCZNE INTENCJE PROJEKTODAWCOW, dyskredytujac jednoczesnie deklarowane intencje antyterrorystyczne. Po pierwsze mamy wiec dopuszczenie funkcjonariuszy krajow trzecich, tylnymi drzwiami, stwarzajac pozory ze chodzi o sluzby krajow stosujacych dorobek Schengen, a po drugie swobodny obrot materialami wybuchowymi przez funkcjonariuszy panstw trzecich. Jesli ilosc funkcjonariuszy panstw trzecich nie przekracza osob 20stu Minister Spraw Wewnetrznych JEDNOOSOBOWO i BEZPOSREDNIO sklada wniosek o taka interwencje czy zaproszenie do handelku materialami wybuchowymi. Jesli potrzeba byloby wiekszej ilosci zgode wyraza Rada Ministrow. 5. DOWODZTWO FORMALNE A DECYDENCI POLITYCZNI Ustawa o Pomocy Bratniej nie precyzuje nawet czy takie nabywanie, obrot i gromadzenie materialow wybuchowych, wynikajace z art.22 jest juz "operacja wspolna" czy nia nie jest. Art. 9ust2 ustanawiajacy polskie dowodztwo i obecnosc polskiego funkcjonariusza zawiera odwolanie do innego artykulu NIE PRECYZUJAC CZY SWOBODA OBROTEM MATERIALAMI WYBUCHOWYMI wprowadzona art.22. STANOWI OPERACJE WSPOLNA CZY NIE. Postanowienia art. 22 sa po prostu wyjete "przed nawias" i nikt nie rozwija sensu tych artykulow, w zadnym innym miejscu nie odwolujac sie do tego artykulu. Teoretycznie dowodca formalnym "wspolnej operacji" pozostaje dowodca polski (art. 9ust2) a organami kontroli i nadzoru sa instytucje polskie (art 6 i 7). Wiadomo jednak wymienione tam stanowiska podlegaja samowoli politycznej( przewrotnie zwanej kontrola polityczna). Oznacza to ze "operacje wspolne" moga byc prowadzone wg. swobodnego uznania polityka sprawujacego nadzor nad tymi sluzbami, lub innego polityka sprawujacego nadzor nad politykiem polskim. Operacje beda wiec prowadzone POLSKIMI REKAMI w zaleznosci od faktycznych potrzeb FAKTYCZNEGO DECYDENTA, Ale o tym ustawa nie wspomina. Co ciekawsze ustawa nie wspomina rowniez czy dzialania zwiazane z wolnym obrotem materialami wybuchowymi (art.22) podlegaja polskiemu dowodztwu czy nie. Artykul ustanawiajacy polskie dowodztwo i obecnosc funkcjonariuszy polskich W ZADEN SPOSOB NIE ODNOSI SIE DO CALKOWITEJ SWOBODY NABYWANIA I OBROTU MATERIALAMI WYBUCHOWYMI wprowadzonej art. 22 uchylajacym ustawe. Na marginesie: Tak sie zastanawiam, czy Komisja Europejska, wywiady panstw Unii Europejskiej lub USA nie bylyby przerazone tym, ze Minister Spraw Wewnetrznych badz Rada Ministrow swiatlego rzadu Rzeczprywatnej Polski, moze zaprosic do wspolpracy sluzby specjalne Rosji, Iranu, Syrii czy innego panstwa w celu umozliwienia robienia biznesow materialami wybuchowymi na terenie RP... Byc moze trescia tej ustawy powinny sie zainteresowac obce wywiady panstw zachodnich. Polska nie tylko nie posiada WLASNYCH SLUZB, ale i naginajac zasady techniki legislacyjnej uchyla stosowanie prawa europejskiego w zakresie kontroli obrotu i gromadzenia materialow wybuchowych Unii Europejskiej. Byc moze trzeba alarmowac wywiady obcych panstw do czego moze prowadzic dalsze tolerowanie wladz sowieckich w Polsce z perspektywy ICH wlasnego bezpieczenstwa. Wnioski z lektury tych tekstow sa po prostu dezawuujace i porazajace dla inicjatorow tego projektu i dla legislatorow glosujacych za jego przyjeciem. Dzieje sie tak WLASNIE DLATEGO, ze agenci sowieccy w Polsce strasznie sie starali - zarowno przygotowujac tekst tej ustawy, jak i w uzasadnieniu projektu- powolywac sie na dziesiatki Rozporzadzen Komisji Europejskiej i odmieniac Unie Europejska przez wszystkie przypadki. Tymczasem ZADNE PRZEPISY EUROPEJSKIE NIE WPROWADZAJA DOWOLNOSCI NABYWANIA, OBROTU i GROMADZENIA MATERIALOW WYBUCHOWYCH PRZEZ FUNKCJONARIUSZY PANSTW TRZECICH. Jest to calkowicie sprzeczne z europejskim porzadkiem prawnym. Tymczasem analiza zakresu podmiotowego ustawy o bratniej pomocy FSB (art 4ust1 pkt 2 d) prowadzi do wniosku ze Minister Spraw Wewnetrznych moze JEDNOOSOBOWO i BEZPOSREDNIO zaprosic sluzby panstw trzecich do swobodnego obrotu materialami wybuchowymi zwracajac sie po prostu do organu takiego panstwa trzeciego!!! Odpowiedz Link
vice_versa Re: i... O SWOBODNYM UZYTKU PLASTIKU 3 19.02.14, 22:50 6. ODPOWIEDZIALNOSC KARNA TWORCOW USTAWY Oskarzony Donald T. tymczasem bez mrugniecia okiem w uzasadnieniu projektu stwierdza, ze projekt ustawy jest zgodny i ma na celu implementacje zasad prawa Unii Europejskiej do polskiego porzadku prawnego, stosujac wyswiechtana formulke. A oskarzona Ewa K. zlozyla podpis i przeslala projekt tej ustawy do Sejmu, ktory nastepnie ja uchwalil. Oskarzona Ewa K. dzialajac w ramach obowiazkow wynikajacych z funkcji Marszalka Sejmu zlozyla nastepnie kolejny podpis, nie przesylajac ustawy do Trybunalu Konstytucyjnego i przeslala tak uchwalona ustawe Namiestnikowi Bronislawowi K. na ktorego podpis ustawa obecnie czeka(tak przynajmniej wynika ze strony Sejmowej), ktory jak nic ustawe podpisze stajac sie kolejnym oskarzonym. Byc moze analiza prawna skloni urzednikow Komisji Europejskiej do nalozenia sankcji na panstwo bedace czlonkiem Unii Europejskiej a jednoczesnie przy pomocy swoich organow naczelnych i ustawodawczych legitymizujace terroryzm i swobodny obrot materialami wybuchowymi przez sluzby panstw trzecich na calym terytorium jednego z panstw czlonkowskich. PYTANIA KONCOWE Z pewnoscia nalezy przesluchac zglaszajacego projekt Donalda T. oraz podpisana Marszalkinie Sejmu Ewe K. o to: 1. KTO z imienia i nazwiska ten projekt przygotowal i napisal, 2. W szczegolnosci KTO wprowadzil art. 22 3. Jakie konkretne zastosowanie materialow wybuchowych mial na mysli 4. Z jakiego powodu zniesione zostaly wszelkie ograniczenia nabywania, przechowywania, przemieszczania i używania materialow wybuchowych poprzez uchylenie przepisow implementujacych dyrektywy UE do prawa polskiego 5. KTO z imienia i nazwiska, poza Donaldem T., uznal ten projekt ten projekt za zgodny z acquis communitaire w ramach sprawdzania zgodnosci z prawem UE przez zglaszajacego inicjatywe ustawodawcza oraz 6. KTO z imienia i nazwiska, uznal ten projekt za zgodny z acquis communitaire podczas procesu legislacyjnego w Sejmie www.bas.sejm.gov.pl/pre... Odpowiedz Link
vice_versa USTAWA O POMOCY BRATNIEJ FSB i O SWOBODNYM UZYTKU 19.02.14, 22:54 Podobno jutro w Gazecie Polskiej ma byc nareszcie jakas publikacja naszeblogi.pl/36522-jezeli-prawda-o-czym-pisze-gazeta-polska naszeblogi.pl/44440-hurys-o-ustawie-o-bratniej-pomocy-cd Odpowiedz Link
tppr_2014 Re: USTAWA O BRATNIEJ POMOCY FSB 22.02.14, 14:35 FSB? Człowieku, lecz się na nogi --------------------------------------------------------------- Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Rosyjskiej zapraszamy na nasz profil na fb Odpowiedz Link
vice_versa Materialy edukacyjne dla TPPR 23.02.14, 05:36 Tawariszcz, Nauczcie sie rosyjskiego: www.youtube.com/watch?v=GLMXHIEDsZQ Zalozcie Towarzystwo Przyjazni Gruzinsko Radzieckiej: www.youtube.com/watch?v=8s0nRL7qv7E Uzupelnij braki w wiedzy: www.youtube.com/watch?v=yffOnwkyPD0 A tiepier gawari dalsze: "Ja ljulblju OMON" Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: Materialy edukacyjne dla TPPR 23.02.14, 08:42 "Czekam na ciete riposty Robiego" ten pan juz nie napisze, poniewaz go zabanowalem uwazam, ze masz racje w tym co mowisz, ale w gruncie rzeczy jest to podkladka pod zgode na wpuszczenie obcych przez polskie sluzby specjalne. Ustawa jest wiec takim prawnym glancem pod dzialalnosc, ktorej byc moze nie powinno byc, a moze powinna - w zaleznosci od sytuacji i aprobaty wladzy. I to jest prawdziwie policyjna cecha panstwa policyjnego. To daje rozne mozliwosci lamania prawa i sprowadzania agentury w sytuacji zamachu stanu. Mnie jednak najbardziej denerwuja doniesienia o uzbrojonych ochroniarzach obcych panstw, ktorzy wygrazaja Polakom bronia na ulicach polskich miast. Zwlaszcza, ze te sytuacje dotycza moich znajomych. Prawde mowiac Polska schodzi na psy. Odpowiedz Link
klip-klap POPIS to jedna partia 23.02.14, 12:29 vice_versa napisał: > Teoretycznie, od 1go marca macie wiec 2 TYGODNIE na obalenie rzadu, od dzis ZOS > TAL WAM JAKIS MIESIAC. A w mediach CIIIIISZAAAAA JAK MAKIEM ZASIAL, NIKT SIE NA > WET NIE ZAJAKNIE, a PiS urzadza sobie Kongresy... Trudno przeciez przypuszczac, > ze ani Kaczynski ani Macierewicz nie znaja tej ustawy i nie wiedza czemu to sl > uzy. Dlaczego mieliby protestowac? Przeciez wiedza, ze jak beda prawdziwe demonstracje to zawisna obok POwcow. Odpowiedz Link
vice_versa Namiestnik POdpisal Ustawe o bratniej pomocy FSB 26.02.14, 01:47 Wczoraj, tj 24 lutego ustawa zostala POdpisana przez Namiestnika: www.prezydent.pl/prawo/ustawy/podpisane/art,43,luty-2014-r-.html Zatem do 24marca ustawa nie bedzie jeszcze obowiazywac. Fakt, taki Majdan to nie przelewki, trzeba bylo POdpisac. Pytany o Ukraine Namiestnik zauwazyl: „Bezpieczeństwo wewnętrzne kraju i obywateli jest ważniejsze od zaangażowania zewnętrznego” Odpowiedz Link
volupte Re: USTAWA O BRATNIEJ POMOCY FSB 09.03.14, 01:27 A które z tych twoich dotychczasowych proroctw sie ziściły ? Odpowiedz Link
vice_versa Ustawa o bratniej pomocy FSB a sprawa Ukrainska... 23.02.14, 22:00 Wklejam artykul Zurawskiego Grajewskiego, ktory porusza ISTOTE problemu i realistycznie tlumaczy mozliwy scenariusz/cel ustawy, mimo ze nawet o tej ustawie nie wspomina. Zastanawiajaca zbieznosc z tym co uchwalil polski Sejm. To pokazuje na wzrost swiadomosci zagrozenia Polski terrroryzmem sowietow. Obecne wladze doszly w Polsce do wladzy dzieki ZAMACHOWI STANU z 10.04.2010r oraz falszerstwom wyborczym ruskich serwerow. Absurdalny Donald i Kuriozalny Bronek kierowni sa bezposrednio przez Kreml a po Ukrainie, to wlasnie Polska staje sie terenem walki o odzyskanie Ukrainy przez Sowietow... <"Jak więc powinniśmy my, Polacy, patrzeć na wydarzenia na Ukrainie? Są one u nas słusznie odbierane jako bardzo, bardzo ważne wydarzenia. Rzekłbym nawet, że to wydarzenia o randze mierzonej stuleciami. Tego typu rzeczy działy się przy okazji rady perejasławskiej w 1654 r. (rada, na której Bohdan Chmielnicki zgodził się oddać Ukrainę i Kozaków zaporoskich „pod opiekę” cara rosyjskiego; nastąpił zwrot Ukrainy od związków z Zachodem na Wschód – przyp. red.). Tak więc dzisiejsza sytuacja to odwrócenie tego postanowienia z 1654 r., choć nie wiadomo czy się uda, ale ja myślę, że uda się. Zmiany mentalne, które się dokonały, wydają się być trwałe. To co powiem jest niepoprawne politycznie, ale na Ukrainie wybuchła w związku z tragedią żywa nienawiść do Rosji. Tak więc to wydarzenie jest dla Polski bez precedensu, w zasadzie powinny we wszystkich kościołach dzwony uderzyć i powinniśmy odśpiewać „Te Deum”. Nie za wcześnie na ogłoszenie triumfu? Powiem rzecz najważniejszą. Musimy obecnie spodziewać się reakcji Rosji. Uważam, że w imperialnym interesie jest, jeśli chce powstrzymać odpływanie Ukrainy na Zachód, jest jej skłócenie z Zachodem. Odcięcie sympatii Zachodu dla Ukrainy. A to można zrobić tylko w jeden sposób, a mianowicie skłócając Ukrainę z Polską. Musimy zatem spodziewać się, że Rosja podejmie akcje zmierzające do sprowokowania poważnych problemów w relacjach polsko-ukraińskich. One historycznie są faktycznie drażliwe i trudne, ale pamiętając np. jak wybuchła druga wojna czeczeńska, która zaczęła się od wybuchów w blokach mieszkalnych np. w Moskwie. Opisał to Litwinienko, którego potem otruto w Londynie, a badający to samo zdarzenie deputowany do Dumy Siergiej Juszenkow został zastrzelony w 2003 r. Tak więc wysadzono w powietrze własnych obywateli, aby wypromować Putina na bazie wojny czeczeńskiej. Co to może oznaczać dla nas w praktyce? Wiemy, że Rosjanie są w stanie wszystko zrobić. Jeśli zatem wybuchnie bomba w Przemyślu i znajdziemy ulotki wskazujące, że to „UPA idzie wyzwalać”. Po czym w „odwecie” „Polacy” zdetonują bombę i rozsypią ulotki z informacjami, że „Lwów wraca do macierzy”, to powinni wszyscy być świadomi, że to są prowokacje rosyjskie. Retoryka do tego typu działań już się przecież zaczęła. Już mamy hasła rzucane przez Moskwę, że oto naziści rządzą na Ukrainie, już mieliśmy histerię w Polsce, że oto banderowcy się odradzają i zaraz będzie „Lachiw rizaty”. To jest to samo, co było w odniesieniu do Estonii w 2007 r., gdy ministra sprawiedliwości Estonii Reina Lange na spreparowanej fotografii pokazano na tle flagi ze swastyką przyjmującego życzenia z okazji 50. urodzin. Pokazywano przy tym weteranów Waffen-SS, którzy faktycznie tam są, co pasowało do tezy, że „naziści rządzą Estonią”. Tu będzie podobnie, tylko będzie to w szacie banderowsko-nazistowskiej i to stwarza atmosferę do prowokacji rosyjskiej wymierzonej w relacje polsko-ukraińskie, których skuteczność jest warunkiem sukcesu Rosji na Ukrainie. Aby ją utrzymać na prorosyjskim kursie, trzeba ją odseparować od Zachodu. Są trzy państwa do wyboru: Francja, Niemcy i Polska, bo ich ministrowie spraw zagranicznych zaangażowali się w Kijowie, więc wiadomo, że celem skutecznego uderzenia może być tylko Polska. Trzeba więc ostrzegać polską opinię publiczną przed ewentualnością prowokacji rosyjskiej, ponieważ jak się wypowie głośno i wielokrotnie powtórzy, to prowokacja traci sens propagandowy. Nawet jak będzie ona dokonana, to się nie uda, a skoro tak, to spada prawdopodobieństwo jej dokonania. Więc być może gra idzie teraz o życie naszych obywateli, bo przecież w takich prowokacjach mogą ginąć ludzie. To jest gra, w której uczestniczymy i w wyniku tych zdarzeń możemy ponosić realne straty. Państwo polskie powinno traktować to ze śmiertelną powagą, bo to dotyczy życia ludzkiego. wpolityce.pl/wydarzenia/74939-dr-zurawski-vel-grajewski-na-ukrainie-wybuchla-zywa-nienawisc-do-rosji-politolog-o-mozliwych-reakcjach-kremla-na-wydarzenia-na-ukrainie-nasz-wywiad Odpowiedz Link
robsonwajher [...] 07.03.14, 18:05 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
gringo68 już 7 marce, gdzie te protesty? 07.03.14, 22:55 kolejna internetowa pacynka-wieszczka? Odpowiedz Link