www.racjonalista.pl/kk.php/s,9952
"Wymaganie od słowackiego emeryta, który zimą musi się zdecydować, czy za trzysta euro kupić opał czy pójść z bolącym zębem do dentysty, by troszczył się o 'uchodźców', którzy przybywają do nas w markowej odzieży, z kartami kredytowymi, uważam za skandaliczne...
Pytamy, dlaczego Słowacy, Czesi, Polacy, Węgrzy, Rumuni i Bułgarzy mają być solidarni z Anglikami, Francuzami, Portugalczykami, Hiszpanami, Włochami, Belgami, Amerykanami, Holendrami czy Niemcami, którzy rabowali i w olbrzymiej mierze do dziś rabują kolonie (które wprawdzie dziś już nie są tak nazywane), wszak obecnie do Europy przybywają ograbieni Afrykańczycy i Azjaci, by upomnieć się o to, co im ukradziono? Dlaczego my, którzyśmy nie rabowali, mamy być solidarni z tymi, których wojny wyganiają ludzi z ich domów? Arogancja Brukseli zaczyna nam działać na nerwy jak niegdyś arogancja Moskwy...
Mam fatalne odczucia na widok 'gorącego' obściskiwania się i obcałowywania przez Hollande, Tuska i Junckera jako manifestacji europejskiej jedności. Przypomina mi to sławetny pocałunek Breżniewa i Honeckera...
Nie podobają się Wam nawet wybierane demokratycznie rządy. Mam złe przeczucie, że po Kijowie szykuje się obecnie Majdan w Warszawie. Gdybyś przypadkowo wiedziała o tym co nieco, powiedz, proszę tym, którzy przygotowują polski Majdan, aby byli ostrożni i nie wyszli z tymi samymi czerwonymi karteczkami, które w zeszłym roku mieli na protestach w Pradze przeciwko prezydentowi Zemanowi..."
Co zrobil Zeman w Czechach?? Wedlug Niemcow skierowal sie za bardzo na Rosje i Chiny!!! Za to mieli demostracje w Pradze!!!! PObudka idioci!!! To samo robi Polska! WIec jestesmy BEE dla Niemcow i Amerykanow!! Czy ja napisalem Rosjii?? Z premedytacja, jesli z "jedwabnego szlaku" ma cos wyjsc to musimy sie dogadywac z Rosja...i tutaj wkroczyli niewidzialni w kwietniu 2010 roku......aby za nic do tego nie dopuscic!!!!
caly list po slowacku :
www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Meiner-Kanzlerin-mojej-kancelarke-Zbavte-sa-pocitu-viny-Otvoreny-list-Jozefa-Banasa-Angele-Merkelovej-259030
Na Slowacji i w Czechach widza i wiedza co sie dzieje, w Polsce takze....wiedza tez o tym Niemcy

A na forum dalej kilku myslacych inaczej....
I cos z naszego podworka do "obroncow demokracji" :
pbs.twimg.com/media/CXxq8YKWYAApSaO.jpg
I oni mowia ze nie ma "ukladow" , nic sie nie dzieje, bronimy tylko demokracji
ps. na koniec historyjka ktora krazy po Twitterze:
pbs.twimg.com/media/CXzN044WYAAeFwO.jpg
ps. LBS bedzie mial swoje BUM bo obcy ma wiecej powodow aby "pociagnac za spust"..
ps2.
www.counterpunch.org/2015/12/30/bail-ins-begin-a-crisis-worse-than-isis/ Nie nadchodzi bum tylko BOOM!!!