Dodaj do ulubionych

Bizancjum i toaleta komendanta

15.01.16, 10:15
Wątek dedykowany Przycinkowi.

Wczoraj wyemitowano materiał, w którym nowy Komendant Główny Policji razem z wiceministrem MSWiA pokazują dziennikarzom gabinet byłego Komendanta.
Pokazują - jak sensację - maleńką pakamerę służącą do odpoczynku i łazienkę przyległą do gabinetu. Nowy Komendant komentuje bardzo poruszony wielkość gabinetu, który był zarazem salą konferencyjną, oraz to, że go zabezpieczono przed podsłuchami.

Właściwie nie trzeba komentarza - ton przemowy nowego Komendanta oraz wypowiedzi wiceministra MSWiA jakby żywcem wyjęte z komuny mówią wszystko.

Gorąco polecam - przekonaj się, Przycinku, co nowa władza uznaje za "Bizancjum":
www.rmf24.pl/fakty/polska/news-komendant-glowny-policji-nie-zostawia-suchej-nitki-na-poprze,nId,1954628#

I wyjaśnij mi, jak to możliwe, że komuna wróciła w takiej formie (nie mówię bynajmniej o tym, że nowy Komendant służył w MO).
Obserwuj wątek
    • zimna-wodka Re: Bizancjum i toaleta komendanta 15.01.16, 13:49
      A mnie bardziej interesuje co nowy komendant zrobi z tym bizancjum. Na salę konferencyjną i sprzęt pomysł już ma - dyskoteki. Taka dyskoteka w Komendzie Głównej może być sporą atrakcją więc o wpływy z biletów można być spokojnym.
      Pozostaje problem łazienki. Nowy komendant zapewne nie będzie z niej korzystał. Tylko pytanie - co z siusiu? A kupa?
      Można się tylko domyślać, że p. komendant zastosuje paten kasjerek z Biedronki czyli pampersy. A następca p. komendanta będzie grzmiał, że te pampersy były zakupione na koszt podatnika.

A ba serio. Nowa władza traktuje mnie (podobnie jak wielu innych) jak debila. Czyli ciemny lud, który kupi wszystko co mu się podsunie. I nawet nie jest świadoma tego, że w ten sposób wyraża pogardę dla społeczeństwa, na które tak często się powołuje.
      • dorota_333 Re: Bizancjum i toaleta komendanta 15.01.16, 15:54
        > A ba serio. Nowa władza traktuje mnie (podobnie jak wielu innych) jak debila. C
        > zyli ciemny lud, który kupi wszystko co mu się podsunie. I nawet nie jest świad
        > oma tego, że w ten sposób wyraża pogardę dla społeczeństwa

Ale to nie do Ciebie są skierowane takie reportaże z łazienki byłego komendanta. To do ludu smoleńskiego, dla którego pomysł, że Komendant Główny Policji 37-milionowego kraju miałby mieć łazienkę przy gabinecie jest niewyobrażalny. Bo oni biegają na podwórko.

Pomysł, że Komendant Główny Policji potrzebuje mieć wyciszony gabinet też do nich nie przemówi. Ostatecznie - jak sąsiedzi hałasują, to sie stuka w ścianę, co nie?

Specjalnie zadedykowałam te filmiki Przycinkowi. Może to od niego przemówi (bo on chyba na podwórko nie biega).
    • byly-kadi Zgadzam sie na tyle ze 15.01.16, 14:20
      Osoba, ktora zaplacila za taki remont 3 duze banki powinna isc siedziec i to na dlugo. 2 minliony trafily do prywatnej keszeni jak nic.
      Za 750 tysiecy dolcow to my budujemy nowa ( mala aoczywiscie) stacje subwayu w NY.
      • dorota_333 Re: Zgadzam sie na tyle ze 15.01.16, 16:01
        Trudno powiedzieć, ile to kosztowało (bo to jedna strona podała kwotę). Trudno też nam szacować koszty np. "wygłuszenia" tego wnętrza.

Zauważ, na tym filmiku pokazującym łazienkę komendanta w pewnym momencie widać... deskę do prasowania! Aż mnie zatkało - taka rozrzutność: kupił se deske za państwowe smile
    • dorota_333 I jeszcze coś 15.01.16, 16:13
      Materiał, który linkuję w poście inicjującym watek pokazuje, że nowy Komendant Główny godzi się brać udział w tandetnej, prostackiej propagandzie.

Kiedy dowiaduję się, że był za komuny milicjantem - no cóż, wielu było. Ale kiedy widzę teraz, że zachowuje się jak idiota oprowadzając dziennikarzy z kamerami po toalecie i otwierając szafki, to zaczynam się bać.

Komendant Główny Policji mojego kraju nie powinien być idiotą.
      • zimna-wodka Re: I jeszcze coś 15.01.16, 16:55
        Idiotą nie powinien być także:
        -minister obrony narodowej
        - minister sprawiedliwości
        - minister spraw zagranicznych
        a może nawet żaden wyższy (i niższy) urzędnik.

I CO Z TEGO?
    • przycinek.usa no ale co krytykujesz? TON WYPOWIEDZI? 16.01.16, 09:35
      no doceniam bardzo twoje starania w przekonaniu mnie do czegos - ale dokladnie o co chodzi?

przeciez kandydat powiedzial, ze POprzednik wydal 3 miliony zlotych na remont i wyposazenie.
      POwiedz mi - ile zarabiasz? Wyciagniesz 3 banki na rok? Dobra, obnize poprzeczke - wyciagniesz banke na rok? Po dzisiejszym kursie to jest 244 tysiace dolarow - czyli okolo 20k miesiecznie. Tyle ile zarabia przecietnej klasy chirurg w USA, albo dentysta. I ten POprzednik wydal to na wyposazenie kibla.

Nie martwi ciebie to?

Gdybym byl Polakiem w Polsce w miescie ponizej 800k mieszkancow z pensja 3k na reke - to mialbym uzasadnione pretensje do POprzednika a nie biednego kandydata, ktory nie umie mowic i wzbudza litosc sama obecnoscia przed kamera.
      • przycinek.usa Re: no ale co krytykujesz? TON WYPOWIEDZI? 16.01.16, 09:41
        cholera, zebym nie zlstal zle zrozumiany - podoba mi sie ten policjant. On ma taki byc. Typowy cop. He he he. Kariery w biznesie juz nie zrobi - ale mam nadzieje, ze bedzie przestepcow lapac rownie gorliwie jak nadaje na swojego poprzednika. Ciekawe, czy stara gwardia bedzie chciala z nim pracowac?

• dorota_333 Komuna wróciła 16.01.16, 10:00
        Co krytykuję? Materiał propagandowy robiony jak za komuny, skierowany do prymitywów, którzy biegają za stodołę.
        Kierowanie przekazu do kompletnych prostaków - i udział w tym przedstawieniu Komendanta Głównego Policji - to jest totalne dno.

Co do tych 3 milionów - po pierwsze nie wiemy, czy ta suma jest prawdziwa, po drugie: przygotowanie sali konferencyjnej i wygłuszenie mogło tyle kosztować. Jak na bezpieczeństwo narad KGP nie wydaje mi się to kwotą przesadną.

A co do Bizancjum. Właśnie trwa posiedzenie wyjazdowe klubu PiS w Jachrance w czterogwiazdkowym hotelu Windsor.
        Rzuć okiem i porównaj do łazieneczki Komendanta Głównego:
        windsorhotel.pl/

Komuna wróciła, Przycinku. Najbardziej wulgarne i prostackie szczucie propagandowe z udziałem wysokich urzędników państwowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka