Dodaj do ulubionych

Wszystko dla Izraela

03.03.25, 21:57
Jest taka teoria (spiskowa), że ostatnio obserwowane zmniejszenie wrogości między Stanami Zjednoczonymi a Rosją może mieć związek z lokalnymi interesami Izraela.

Podobno Izrael zwrócił się z uprzejmą sugestią czy prośbą (której się nie odmawia) do Stanów Zjednoczonych, iż nie jest on zainteresowany stabilizacją sytuacji w Syrii. A kto najlepiej destabilizuje sytuację w Syrii? No kto? Kto wykona tę robotę lepiej niż Rosja?

www.reuters.com/world/israel-lobbies-us-keep-russian-bases-weak-syria-sources-say-2025-02-28/
Podobno zatem powstały warunki, że Stany Zjednoczone odpuszczą nieco Rosji na Ukrainie, a w zamian za to Rosja dalej będzie bruździć w Syrii a na dodatek zachowa tam swoje bazy morskie, gdyby trzeba było dalej bruździć w przyszłości.

Czy to ma sens czy też ja już do końca oszalałem z tymi spiskowymi teoriami?
Obserwuj wątek
    • kadillllak Odpierdolcie sie od Izraela 04.03.25, 03:39
      szczurek.polny napisał:

> Jest taka teoria (spiskowa), że ostatnio obserwowane zmniejszenie wrogości międ
      > zy Stanami Zjednoczonymi a Rosją może mieć związek z lokalnymi

I kontaktami Israel USA.
      Wsadzcie polskie usmarowane kupka noski do spraw Europy, Ukrainy i waszych wojen.

Wasyl z Riazania.

> Czy to ma sens czy też ja już do końca oszalałem z tymi spiskowymi teoriami?
    • kierny Re: Wszystko dla Izraela 04.03.25, 04:12
      ciekawe, ciekawe...
      to ja moze dodam swoja,
      Jak Trump zapowiedział, że zakończy wojnę, to o ile Ukrainę można było przestraszyć i zmusić do negocjacji groźba zabrania pieniędzy i dostaw uzbrojenia, to jak zmusić Rosję?
      Wiec Trump wymyślił, że też obcięciem pieniędzy , tyle że z zysków ze sprzedaży tego z czego Rosja ma najwieksza kase. Ropy. Opłacalność wydobycia ropy w Rosji to ok 50-55 $za baryłkę.
      Pojechał więc Trump w połowie lutego do Arabów dogadać się w sprawie zawalenia ceny z aktualnych 70-80 $ za baryłkę do 55 $ i przetrzymania tej ceny przez następne kilka miesięcy aż Rosja zrozumie o co chodzi i zmięknie. Arabia zgodziła się na ten numer i wszystko wyglądało pięknie .
      Niestety Żeleński nie zrozumiał planu i przywalił dronami w rosyjska stacje pomp naftowych koło Noworosyjska wyłączając ją na kilka miesięcy. Brak dostaw poprzez South Stream i Turk Stream oznacza dwie rzeczy : wzrost cen ropy i maksymalny wkurw Trumpa. Nazwał Zieleńskiego terrorystą i głupkiem bez pojęcia o polityce i ze eskaluje wojnę. Wezwał go do siebie, aby mu to powiedzieć wprost i jak cały świat widział - powiedział.
      Teraz pozostaje tylko patrzeć co się dzieje na ropie. Jeśli uda się jednak zwalić cenę poniżej 60$ to ruscy będą ugotowani.
      Ale jak ten dureń Żeleński znowu coś odpier... i cena będzie dalej oscylować w granicach 70-80, to cały misterny plan Trumpa zakończenia wojny pojdzie w pIzd... i wtedy zostanie tylko wjazd Anglii z Francja i pewnie Polskę też wciągną w to bagno.
      Patrzmy zatem.

• kierny Re: Wszystko dla Izraela 06.03.25, 16:12
        Niestety

www.forbes.com/sites/davidaxe/2025/03/04/ranging-across-russia-and-ukraine-in-one-fiery-night-ukrainian-drones-blow-up-5-russian-oil-pipelines-refineries-and-depots/

wygląda na to, że Ukraina wybrała współpracę z Anglia i Francja.
        Żeby tylko Tusk nie dał wpuścić się w to ukraińskie bagno,
        a nowy prezydent nie dał ponieść się wodzowskim i wielkomocarstwowym mrzonkom
        prowadzenia nas na Kowno( Donbas).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka