Dodaj do ulubionych

Anarchizacja państwa

10.07.26, 15:59
...czyli PiS ściga się z kamratami od Brauna, komu uda się państwo polskie od środka rozpirzyć. W tle Rosja, zadowolona i ewidentnie pociągająca sznurki tych jasełek.

Zaczęło się od patroli Ruchu Obrony Granic, jakichś "szonpatroli" i innych tego typu grup samozwańczych i legitymujących bezprawnie. Kamraci odgrażają się, że już tworzą listy osób do odstrzału.

Nic dziwnego, że nadprezes przerwał starczą drzemkę i postanowił dołożyć swój kamyczek: nazwał policjantów "bojówkarzami".

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński chciał złożyć wieniec przed pomnikiem swojego brata na Placu Piłsudskiego, ale doszło do przepychanek z protestującymi i policjantami. - Nasze służby są do pełnej przebudowy. Mamy do czynienia z bojówkami rządzącej partii - mówił Kaczyński, dodając, że "trzeba powołać gwardię obywatelską". Później demonstrantów nazwał "hołotą"."

tvn24.pl/tvnwarszawa/srodmiescie/warszawa-przepychanki-kaczynskiego-z-policjantami-na-miesiecznicy-i-stanowisko-policji-st9136444

To już się zdarzyło w historii: tak samo zaczynały swoją drogę Sturmabteilungen w latach 20-tych w Niemczech - trzeba przyznać, że (póki co) u nas jest mniej agresywnie (ale generalnie tamte czasy były bardziej nacechowane agresją). Narodowym socjalistom udało się jednak zniszczyć Republikę Weimarską, mam nadzieję, że III RP nie podzieli jej losu. Jak na razie mamy stadium początkowe próby anarchizacji kraju.

Pora, żeby się obudziło państwo polskie. Niemoc i łagodność nie przysłuży się nie tylko demokracji, ale także nie zbuduje dobrego wizerunku władzy. Czas działać.
Obserwuj wątek
    • bottom600 Re: Anarchizacja państwa 10.07.26, 16:20
      A to nie ty dolores przed poprzednimi wyborami bajdurzyłaś o zamachu stanu szykowanym przez generalicję wraz z Kaczafim ? Zdrowo tam masz pid kopułą....
    • bottom600 Re: Anarchizacja państwa 10.07.26, 16:20
      A to nie ty dolores przed poprzednimi wyborami bajdurzyłaś o zamachu stanu szykowanym przez generalicję wraz z Kaczafim ? Zdrowo tam masz pod kopułą....
    • j0rl.1 Re: Anarchizacja państwa 10.07.26, 16:58
      dorota_333 napisała:

> To już się zdarzyło w historii: tak samo zaczynały swoją drogę Sturmabteilungen
      > w latach 20-tych w Niemczech - trzeba przyznać, że (póki co) u nas jest mniej
      > agresywnie (ale generalnie tamte czasy były bardziej nacechowane agresją).

Cudujesz droga d333 porownujac sytuacja Niemiec po 1 Wojnie Swiatowej a Polski teraz.
      Wtedy w Niemczech „dzieki" Traktatowi Wersalskiemu armia niemiecka byla ograniczona do 100tys. Bez czolgow samolotow. Zaden pobor.
      Niemcy wtedy byly narazone i to powaznie nawet przez napasc Polski ktora byla slabym krajem a militarnie dzieki ogromnym ograniczeniom militarnym Niemiec miala silniejsza armie jak Niemcy. I dlatego wlasnie wladze niemieckie, przed Hitlerem zaznaczam, uwazaly ze takie bojowki daja zaplecze do mobilizacji w razie ewentualnej napasci Polski na Niemcy. Dlatego byly tolerowane i slusznie bo jak mialo byc inaczej?

To byl skutek Traktatu Wersalskiego, nie trzeba bylo go takim robic.

A teraz w Polsce nie ma potrzeby miec jakis rezerw mobilizacyjnych nie organizowanych przez panstwo. A wiec porownanie Twoje droga d33 jak zwykle z czapy.

To tak jak byla Twoja „koniecznosc“ Niemiec zaczac wojne w 1939 bo byly zbrojenia i nie mozna bylo sie cofnac. Taka sama bzdura, a to juz przerabialismy, prawda? Teraz wyprodukowalas nastepna bzdure. Ale Ty juz tak masz droga d333
      • dorota_333 Re: Anarchizacja państwa 10.07.26, 17:18
        > Niemcy wtedy byly narazone i to powaznie nawet przez napasc Polski

Nie sądziłam, że potrafisz mnie czymś zaskoczyć, a jednak smile
        • j0rl.1 Re: Anarchizacja państwa 10.07.26, 17:43
          dorota_333 napisała:

> > Niemcy wtedy byly narazone i to powaznie nawet przez napasc Polski
          >
          > Nie sądziłam, że potrafisz mnie czymś zaskoczyć, a jednak smile

Wiem ze Ciebie zaskakuje bo Twoje przemyslenia sa prymitywne stad to.

Przeciez jasne ze z 100tys Reichswehry bez czolgow samolotow trudno byloby sie Niemcom obronic przed nawet Polska. Fakt uwazano, przeprowadzano w armii niemieckej cwiczenia na ten temat w latach 20tych, ze akurat po wyciagnieciu ukrytych bronii, karabinow artylerii, po mobilizacji Polacy byliby zatrzymani ale dosc gleboko w Niemczech no ale te bojowki jednak troche militarnie wyszkolone byly potrzebne. Dlatego byly dopuszczone przez rzady niemieckie. Przed Hitlerem powtarzam.

Pojedz do Miedzyrzecza tam sa bunkry poniemieckie, one byly budowane wlasnie jako oslona przed napascia Polski na Niemcy. Zreszta najpierw byly budowane tam w latach 20tych przez Niemcy, Francuzi kazali je zlikwidowac, Niemcy musialy sie do tego zastosowac ale zaraz po dojsciu Hitlera do wladzy znowu je budowano. Bo dopoki armia niemiecka sie nie wzmocnila byla grozba napasci Polski na Niemcy. Po paru latach przestano je budowac bo juz Polska nie mogla militarnie Niemcom podskoczyc.
          Dokonczono ale potem jak Armia Czerwona dochodzila tam. No ale to byl juz 1944r

jak juz bedziesz w Miedzyrzeczu t tam sobie bedziesz mogla przeczytac na jakies tablicy przy tych bunkrach, bylem tam, klamliwa polska propagande. Ze Niemcy biudowaly te bunkry bo zamierzaly napasc na Francje a wtedy Polska zmuszona bylaby napasc na Niemcy i po to te bunkry.
          To polska zaklamana propaganda bo Niemcy w latach 20 wcale nie zamierzaly napasc na Francje, kompletna dysproporcja sil byla miedzy tymi krajam, Francja byla ogromnie silniejsza jak Niemcy ze 100tys wojska ale napasc Polski na Niemcy byla mozliwa.
          • pepe49 Ban 11.07.26, 10:58
            Może warto odróżnić bojówki wojskowe od struktur samoobrony NSDAP.
            Pan pisze o pierwszym, p. dorota o drugim.
            • j0rl.1 Re: Ban 11.07.26, 12:44
              pepe49 napisał:

> Może warto odróżnić bojówki wojskowe od struktur samoobrony NSDAP.
              > Pan pisze o pierwszym, p. dorota o drugim.

Nie mow mi o czym ja pisze. Ja pisze o wszystkich paramilitarnych organizacjach w Niemczech w latach 20tych. Dowolnych bo byli ewentualnym zrodlem zolnierzy w wypadku napasci Polski na Niemcy
    • pepe49 tłumaczenie tekstu na polski 10.07.26, 17:06
      dorota_333 napisała:

> ...czyli PiS ściga się z kamratami od Brauna, komu uda się państwo polskie od ś
      > rodka rozpirzyć. W tle Rosja, zadowolona i ewidentnie pociągająca sznurki tych
      > jasełek.
      >

Tłumaczenie:
      Rządzący bandyci podejmują starania dla osiągnięcia trwałego spolaryzowania polskiej sceny politycznej, czyli osiągnięcia stanu, w którym jakiekolwiek porozumienie między największymi grupami społecznymi w Polsce będzie niemożliwe.
      Skorzystają z paraliżu Polski inne państwa.

> Zaczęło się od patroli Ruchu Obrony Granic, jakichś "szonpatroli" i innych tego
      > typu grup samozwańczych i legitymujących bezprawnie. Kamraci odgrażają się, że
      > już tworzą listy osób do odstrzału.

Tłumaczenie:
      Rozpoczęło się od stygmatyzacji przez bandytów oddolnych ruchów społecznych, zrzeszających Polaków, którzy chcieli zahamować imigrację Murzynów, Arabów i Kolorowych czyli ludzi reprezentujących obce kultury do Polski.

>
      > Nic dziwnego, że nadprezes przerwał starczą drzemkę i postanowił dołożyć swój k
      > amyczek: nazwał policjantów "bojówkarzami".
      >
      > "Prezes PiS Jarosław Kaczyński chciał złożyć wieniec przed pomnikiem swojego br
      > ata na Placu Piłsudskiego, ale doszło do przepychanek z protestującymi i policj
      > antami. - Nasze służby są do pełnej przebudowy. Mamy do czynienia z bojówkami r
      > ządzącej partii - mówił Kaczyński, dodając, że "trzeba powołać gwardię obywatel
      > ską". Później demonstrantów nazwał "hołotą"."

Tłumaczenie:
      Gdy, jak co miesiąc, pan Jarosław Kaczyński, szef największej partji opozycyjnej w Polsce poszedł ze swoimi współpracownikami, lizusami etc. do pomnika tragedji smoleńskiej 2010, aby odddać tam cześć zabitemu wtedy bratu, którego bardzo kochał, bojówka zorganizowana przez rządzących bandytów zagrodziła mu drogę.
      Wyśmiewając się z jego brata.
      Dostęp do pomnika zagrodziła mu również, z rozkazu rządzących bandytów - jak wyżej - policja.
      Wtedy pan Jarosław Kaczyński się uniósł gniewem i powiedział o policji "bojówki" władzy a o wynajętych szumowinach - "hołota".

> tvn24.pl/tvnwarszawa/srodmiescie/warszawa-przepychanki-kaczynskiego-z-policjantami-na-miesiecznicy-i-stanowisko-policji-st9136444
      >
      >
      > To już się zdarzyło w historii: tak samo zaczynały swoją drogę Sturmabteilungen
      > w latach 20-tych w Niemczech - trzeba przyznać, że (póki co) u nas jest mniej
      > agresywnie (ale generalnie tamte czasy były bardziej nacechowane agresją). Naro
      > dowym socjalistom udało się jednak zniszczyć Republikę Weimarską, mam nadzieję,
      > że III RP nie podzieli jej losu. Jak na razie mamy stadium początkowe próby an
      > archizacji kraju.

Tłumaczenie:
      Wszystko się zgadza. Bandyci starają się zniszczyć jakiekolwiek skłonności do porozumienia, które mogłyby w największej partji opozycyjnej się pojawić.
      A i u piszącego te słowa odruch wymiotny na widok bandyckiej patologji zaczyna się pojawiać.

> Pora, żeby się obudziło państwo polskie. Niemoc i łagodność nie przysłuży się n
      > ie tylko demokracji, ale także nie zbuduje dobrego wizerunku władzy. Czas dział
      > ać.

Tłumaczenie:
      Istotnie, ale w drugą stronę.
      Pisząca sugeruje umocnienie siły patologji czyli rządzącego tzw. elementu.
      Na odwrót. Aby utrzymać państwo w jakim takim stanie należy niziny społeczne spłukać tam, skąd przyszły.

*

U. E. musi zostać zakończona.
      Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.

A Platforma?
      Opiekuje się dziećmi.
      Jeden pies.
    • dorota_333 Uderzyłam w stół i zaskakująco szybko odezwały się 10.07.26, 17:21
      ...nożyce. Tłumacząc, że jest odwrotnie, ofkors.

Bo dobra, wątek jest po to, żeby dokumentować, co jeszcze wymyśli bandyterka "brałnowska".
      • pepe49 Copyright razy dwa. 10.07.26, 20:25
        dorota_333 napisała:

> ...nożyce. Tłumacząc, że jest odwrotnie, ofkors.
        >
        > Bo dobra, wątek jest po to, żeby dokumentować, co jeszcze wymyśli bandyterka "b
        > rałnowska".

Nic specjalnego. Pomysł jest kogoś od p. Seftona Delmera, a może i jego, który kierował czymś w brytyjskiej wojennej propagandzie.
        Robili tak: gdy Kriegsgerichte podawały, że front został skrócony, spiker brytyjski czytał w audycji "Poprawnie po niemiecku": Wehrmacht w odwrocie na całym froncie.

Napracować się nie musiałem. Wystarczyło różnego rodzaju przekleństwa przerobić na uprzejmą polszczyznę starczą drzemkę na drzemkę starszego pana na przykład, i efekt sam wyszedł (to akurat inaczej, ale sposób ten).
        O powrocie dołów społecznych na swoje miejsce, to mój dodatek. Wymyślił znany pisarz, chyba Pilipiuk, pewności nie mam.
        Bo przecież władza komunistyczna to byli ludzie po, w dobrym wypadku, kursach doszkalających.
        Robotnicy, ubodzy rzemieślnicy, przestępcy. Polacy i Żydzi.
        Ich potomkowie przejęli pałeczkę i poszło.

Dobre exemplum współczesności to para bandytów: pp Kinga Gajewska i Arkadjusz Myrcha. Ona córka gangstera, jego Pajac zrobił wiceministrem sprawiedliwości. I co? Od początku okradają Skarb Państwa na mieszkanie. Piszą, że są bezdomni, mają dom pod Warszawą, biorą pieniądze za mieszkanie w Warszawie.
        Wiceminister sprawiedliwości. Znaj poczucie humoru Pajaca.
        Pana Ziobrę kazał ścigać.
        Ta.

*

U. E.

Platforma.
      • zimna-wodka Re: Uderzyłam w stół i zaskakująco szybko odezwał 11.07.26, 00:20
        Papugują Bąkiewicza.

gloswielkopolski.pl/braunowcy-znieslawili-ukrainke-ktora-wynajmuje-biuro-na-uniwersytecie-ekonomicznym-pytali-ja-o-stepana-bandere-skandaliczne-zachowanie/ar/c1p2-29166707

Ale ja chciałbym wiedzieć co robi policja. Kaczyści zrobili dym pod pomnikiem a policja stała jak kołki i grzecznie prosiła. Poprzednio "Brałn" robił cyrk w szpitalu i było to samo. Nawet cherlawy Obajtek próbował wczoraj siłowo do kopalni (fajnie to wyglądało).

Anarchizacja postępuje przez widoczną bezsilność policji. Zaczął Bąkiewicz, okazało się, że wszystko wolno więc są skutki. Wracają wczesne lata 90-te. Pamiętam taką hecę: załoga pewnej PRYWATNEJ firmy poczuła się niedowartościowana. Więc wypędzili właściciela i rozpoczęli produkcję na własny rachunek. Częściowo - bo przychody ze sprzedaży były ich a rachunki kosztowe przesyłali właścicielowi. Tenże próbował interweniować żeby choć prąd wyłączyli ale gdzie tam... Policja była bezradna. Załoga się oflagowała, wywiesiła wielką Solidarność i święte obrazy. Nie było siły żeby ich ruszyć.
        • pepe49 Źródło przemocy i rozwiązanie problemu. 11.07.26, 10:45
          "...Ukrainka, która pracuje w lubelskim magistracie opowiedziała, jak do miasta ściągani są imigranci z ponad 100 krajów świata, w tym z Afryki wraz z rodzinami. Nigeria, RPA, Zimbabwe – to tylko niektóre z państw. Na liście są też m.in. Bangladesz czy Indie.

Wywiad został opublikowany na oficjalnym kanale Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej pod koniec ubiegłego roku, ale teraz zrobiło się o nim głośno. Urzędniczka zupełnie wprost mówi o ściąganiu do Polski imigrantów z Afryki wraz z rodzinami.
          ...
          Maciej Cieciora rozmawiał z Wiktorią Herun, zastępcą Dyrektora Wydziału Strategii i Obsługi Inwestorów.

Herun opowiedziała, jak w 2011 r. lubelski magistrat przygotował program "Study in Lublin", którego celem było zachęcenie zagranicznych studentów do podjęcia nauki w tym mieście. Przekazała w tym kontekście, że lubelskie środowisko akademickie ma najwyższy wskaźnik umiędzynarodowienia w Polsce. Obecnie uczy się tam przeszło 9 tys. obcokrajowców.

Ukrainka nie kryła, że na przestrzeni lat priorytety programu uległy zmianie. Pierwotnie miała to być pomoc w procesie rekrutacji. Od 2016 r., kiedy multikulturalizm studentów stał się widoczny, dodano także "integrację ze społecznością lokalną"– w ramach której uruchomiono kursy języka polskiego, spotkania integracyjne itp.

Od 2019 r. lubelski magistrat zajmuje się także wdrażaniem cudzoziemców na rynek pracy. – Pracuję w urzędzie miasta 14 lat, 14 lat też mam przyjemność koordynować "Study in Lublin" i przyznaję szczerze, że oprócz tego, że jest to ogromny kawał czasu, to studenci z krajów, z których przyjeżdżają, to jest ogromna różnica. Mieliśmy na początku 2011-2016 to jest głównie kraje postsowieckie, w tym Stany Zjednoczone, też Tajwan, ale ostatnio bardzo się zmieniło – powiedziała w podcaście Herun.

– Ostatnie 6 lat to jest też przede wszystkim Afryka, to jest Zimbabwe, to jest Nigeria, to jest RPA, ale też ostatnio tak samo Tajlandia, Arabia Saudyjska – przyznała.
          "Przyjeżdżają z rodziną"

Urzędnik opowiadała, że do Lublina imigranci przyjeżdżają wraz z całymi rodzinami. ...

– Na dodatek, co się zmieniło bardzo? Kiedyś student przyjeżdżał sam, teraz studenci z takich krajów jak Afryka, Indie, Bangladesz przyjeżdżają z rodziną, przyjeżdżają z mężem, z żoną, z dziećmi. Więc to już nie tylko chodzi o pomoc w znalezieniu miejsca w akademiku, ale też w ogóle całego mieszkania, wynajęcia. Więc tych różnic jest bardzo, bardzo dużo – powiedziała.

– Ale też chodzi o napatrzenie tego z dwóch stron, czyli nie tylko rozmowa ze studentem, jak wygląda rzeczywistość lubelska, ale też rozmowa z mieszkańcami, dlaczego miasto zaprasza studentów zagranicznych ze 110 krajów świata. Więc wyzwań mamy dużo – oznajmiła Ukrainka.

"Radny Tomasz Gontarz zwrócił uwagę, że nikt w referendum nie pytał mieszkańców Lublina, czy chcą aby ich miasto się w taki sposób zmieniło".

dorzeczy.pl/kraj/892012/ukrainka-sciaga-do-lublina-imigrantow-z-afryki-z-rodzinami.html

*

Ukrainka ma z tym tyle wspólnego, że udało jej się dostać stabilną pracę (dlaczego w urzędzie zatrudniono obcokrajowca - swoją drogą?).
          Ale poszła wiadomość w Polskę, że Ukraińcy ściągają Murzynów. Stąd przytoczone przez p. zw opisanie awantury.

Przyczyną jest decyzja władz, w tym wypadku miasta Lublin, które postanowiły nasiedlić Lublin Murzynami. O żadnym studjowaniu mowy nie ma.
          Postawa polskich władz jest problemem.
          Ludzie protestują przeważnie po zabójstwach dokonanych przez przyjezdnych. Irlandja, Anglja. Od tego jest policja.
          Problemem jest postawa władz.

Czytałem tutaj opinję p. zw na temat imigrantów - Ukraińców w Warszawie. Był za. Bo uzupełniają braki na rynku pracy.
          Pan zw głosuje na władze takie jak w Lublinie.
          Ja uważam, że sprowadzanie cudzoziemców do pracy to zamiana Polski w państwo wielonarodowe i nie chcę tego.

Inna droga będzie lepsza. Najpierw będą olbrzymie braki rąk do pracy, potem jednak pojawią się rodziny wielodzietne. Kwestja pokolenia.
          Można by sprowadzać robotników do pracy, przy ustawodawstwie ściśle nastawionym na powrót tych robotników do ojczyzn po zakończeniu kontraktu.

Patrząc realnie - to o czym ja myślę, czyli rozwiązanie cywilizowane, pokojowe, nie ma szans. Rządzą dzisiaj bandyci, jutro przyjdzie PiS, w którym pan Morawiecki ma zdecydowanie identyczny pogląd na sprawę co p. zw. Reprezentuje postawę, którą uważa za zdroworozsądkową. Nie ma rąk do pracy. Ludzie mieli po jednym dziecku. Brakuje połowy pracowników.
          Dojdzie Konfederacja, której odłam wolnorynkowy z p. Mencenem reprezentuje wczesne poglądy p. JKMikkego, czyli otwarcie granic na wolny przepływ ludzi, kasy i towarów jest dobre. Pan mateusz też ma takie poglądy.

Pan JKM przyjrzał się temu co się działo, jak to okazało się, że pieniądz, towar i robotnik mają narodowość i jest dzisiaj u p. Brałna.

Zostanie droga Anglików, Irlandczyków, Francuzów. Polacy będą bici, zabijani, gwałceni przez przybyszów. Będą próbowali bić i zabijać przybyszów. Własna policja będzie ich za to biła, własne sądy będą ich za to wsadzały do więzienia.

Czerwoni będą się tylko śmiać. Plus pp Morawiecki, Mencen itd. I - oczywiście - Żydzi. Którzy przez kilkadziesiąt lat gorąco popierali imigrację. Bo uważali, że przy tłumach kolorowych imigrantów Żydzi, mówiący w miejscowym języku, biali, będą mniej widoczni.
          Teraz są przeciwko, bo importowani Arabowie i zislamizowani Murzyni zabijają Żydów. Jak i sodomitów.

Lepiej do tego nie dopuścić.

Niech się ludzie modlą, niech wiedzą, że Ziemię dał Bóg swojemu ludowi, niech mają dużo darów Bożych: dzieci.
          Problem zniknie za jedno pokolenie.

*

Problem U. E. musi zostać zakończony.
          Wcześniej opłaca się i warto, aby Polska z tego wyszła.

Platforma.
          Dziecko.
          Jeden pies.

• zimna-wodka Re: Źródło przemocy i rozwiązanie problemu. 11.07.26, 12:29
            pepe49 napisał:

> Ukrainka ma z tym tyle wspólnego, że udało jej się dostać stabilną pracę (dlacz
            > ego w urzędzie zatrudniono obcokrajowca - swoją drogą?).
            > Ale poszła wiadomość w Polskę, że Ukraińcy ściągają Murzynów. Stąd przytoczone
            > przez p. zw opisanie awantury.

Bredzisz pepciu. Owszem, twórczo.
            W linkowanym przeze mnie artykule jest filmik z całego zajścia. Brałnistów nie interesował Lublin bo sprawa działa się w Poznaniu ani Murzyni. Interesowało ich:
            - dlaczego Ukrainka mieszka w Polsce chociaż jest Ukrainką
            - dlaczego pomaga Ukraińcom w załatwieniu formalności pobytowych skoro mogą to zrobić sami
            - dlaczego za mało (ich zdaniem) płaci za wynajem tego pomieszczenia
            ale przede wszystkim:
            - czy gdzieś w kącie albo pod biurkiem nie chowa kultu Bandery
            Brałniści komunikowali, że jako tubylcy mają prawo pytać i sprawdzać. Koniecznie chcieli obejrzeć jej pomieszczenia bo może jednak gdzieś w kącie czai się antypolskie zło.

Ukrainka była grzeczna więc została ukarana publikacją filmiku w internecie i falą nacjonalistycznego hejtu.

Wart jest uwagi pomysł pepego na pozbycie się wszelkich cudzoziemców. Owszem - wiele rzeczy jebnie. Budownictwo, handel detaliczny, usługi. Ale przetrwamy. Jak minie nieuchronny szok poznawczy Polacy w uniesieniu patriotycznym będą się na potęgę pierdolić i już po 20 latach będzie nas duuużo i wtedy wróci rozwój. Wystarczy tylko przebiedować 20-25 lat.

Albo wyjechać, pepciu. Jak najdalej.

KSIĘŻA LUBIĄ DZIECI.
            • pepe49 Lenistwo. Państwo. 11.07.26, 14:06
              . Brałnistów nie
              > interesował Lublin bo sprawa działa się w Poznaniu ani Murzyni. Interesowało ic
              > h:
              > - dlaczego Ukrainka mieszka w Polsce chociaż jest Ukrainką

I wystarczy.
              Nie ma informacji od rządu, że Ukraińcy są tutaj na czas wojny, potem się zobaczy.
              Nie ma wiarygodnego rządu, co do którego jest pewność, że stara się najpierw chronić interesy Polaków.
              Więc ludzie wpadają w złość.

> Wart jest uwagi pomysł pepego na pozbycie się wszelkich cudzoziemców. Owszem -
              > wiele rzeczy jebnie. Budownictwo, handel detaliczny, usługi. Ale przetrwamy. Ja
              > k minie nieuchronny szok poznawczy Polacy w uniesieniu patriotycznym będą się n
              > a potęgę pierdolić i już po 20 latach będzie nas duuużo i wtedy wróci rozwój. W
              > ystarczy tylko przebiedować 20-25 lat.

Tak.

Z powodu lenistwa upadła RPA. Ludziom nie chciało się mieć dzieci, do pracy ściągali Murzynów. Pewnego dnia Murzyni powiedzieli: to jest nasze państwo. I jest. Biali są wybijani na farmach, uciekają, jest ich coraz mniej.
              Z powodu lenistwa upada właśnie Francja.
              Co jest w Niemczech?
              W Szwecji?

Własne państwo się też przydaje. Arabowie w Palestynie żyli pod okupacją. Okupant zezwolił na przyjazd do ich ojczyzny Żydów. Żydzi przepędzili okupanta, powypędzali i pozabijali masę miejscowych, pozabierali im ziemię, teraz ich dorzynają w getcie.

>
              > Albo wyjechać, pepciu. Jak najdalej.

Raczej wolę być u siebie.
              U siebie, zw.

>
              >
              > KSIĘŻA LUBIĄ DZIECI.

W Kłodzku. Funkcyjni Platformy. Lubią kino. I dzieci.
              I psy.

*

Projekt U. E. musi zostać zakończony.
              Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.
              • zimna-wodka Re: Lenistwo. Państwo. 11.07.26, 15:23
                O ile dobrze zrozumiałem to biali są rdzenną ludnością RPA. Nie chciało im się dymać, nie mieli dzieci więc do pracy ściągnęli czarnych. A czarni się zbuntowali i zabrali białym ich państwo.
                Taką teorią pepe i brauniści chcą zawojować świat.

KSIĘŻA LUBIĄ DZIECI NA CAŁYM ŚWIECIE; W KŁODZKU TEŻ.
    • hordol Re: Anarchizacja państwa 11.07.26, 10:32
      bełkot dorotki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka