Dodaj do ulubionych

Heca. Wprost do sadu z Kwasniewskim.

09.03.05, 06:45
1) Jestem zdumiony glupota Prezydenta, ze tak glupio palna we Wprosta.
2) Kolejnym dziwolagiem jest podanie do sadu Kwasniewskiego. He he he.
3) Ktos kiedys stwierdzil, ze "komentator" to Piotr Gabriel.
4) Na podstawie slow Pierwszego i pktu 3 mozna stwierdzic, ze komentator
jest "mutacja UB". He he he.
5) Oprocz tego mozna wywnioskowac, ze "mutacja" UB jest za Unia Europejska i
konstytuta. To jest dobrze wiedziec. He he he.

Redakcja "Wprost" zapowiada kroki prawne po wypowiedzi prezydenta (krótka 2)

• Prezydent: tygodnik "Wprost" to "mutacja" Urzędu Bezpieczeństwa (07-03-
05, 21:06)

PAP 07-03-2005, ostatnia aktualizacja 07-03-2005 21:09

7.3.Warszawa (PAP) - Niebywałą insynuacją nazwał zastępca redaktora
naczelnego "Wprost" Piotr Gabriel słowa prezydenta, iż tygodnik ten
jest "ubecką gazetą"

"Podejmiemy kroki prawne, aby pan Aleksander Kwaśniewski nie czuł się
zawiedziony" - powiedział w poniedziałek Gabriel

Prezydent w programie "Prosto w oczy" zapowiedział, iż liczy, że redaktor
naczelny "Wprost" pozwie go do sądu, bo - jak powiedział - czas uczciwie
porozmawiać

Kwaśniewski wyraził przekonanie, że tekst z poniedziałkowego "Wprost" został
przygotowany zanim lobbysta Marek D. złożył w sobotę zeznania przed komisją
śledczą ds. PKN Orlen. Odnosząc się do tego Gabriel poinformował PAP, że
tekst powstawał w ubiegłym tygodniu przed i po zeznaniach Dochnala; nie
chciał ujawniać kulisów jego powstania. (PAP) bos/aja itm/
Obserwuj wątek
    • przycinek.usa i komentarz: (he he he) 09.03.05, 06:48
      Re: Redakcja "Wprost" zapowiada kroki prawne po w

Przeczytaj komentowany artykuł »
      alexandersson 08.03.2005 09:37 + odpowiedz

No więc jeśli przyjmiemy tezę że Pałac Prezydencki to WSI (Wojskowe Służby
      Informacyjne)a Wprost to SB (Służba Bezpieczeństwa) to będzie to cała prawda.
      Wprost ma wtyczki w ABW, świadczą o tym przecieki tajnych materiałów do tego
      tygodnika. Materiały zawsze były wykorzystywane wówczas gdy zaistniała dogodna
      sytuacja ku temu. Kopią leżących a nie rządzących. Wprost nie czytam od 4 lat
      bo to tuba sił ciemności. Prezydent natomiast nie ma czystych łapek o czym wie
      doskonale i łatwiej powiedzieć nawet największą bzdurę przed kamerą niż kłamać
      przed komisją (wówczas groziłaby mu odpowiedzialność karna po zakończeniu
      prezydentury). Broni się nieudolnie, brak mu jednak jaj. Dobrze , że na niego
      nigdy nie głosowałem. Wprost natomiast próbuje rozgrywać i rozdawać karty w
      kolejnych roszadach politycznych. Mam nadzieję, że nie nabierzemy się na
      popieranych przez nich kandydatów i polityków. Będą to ludzie z hakami wbitymi
      głęboko pod żebra aby w razie czego mogli zawisnąć (jak dla środowiska Wprost
      staną się nieprzydatni). Chcę czystej polityki i rzetelnych mediów a nie
      brudów, brudów i SB-eków.
      • przycinek.usa moj komentarz! 09.03.05, 06:51
        jezeli przyjmiemy, ze forum GW jest dla wszystkich, w tym bylego prezydenta
        Lecha Walesy wystepujacego pod pseudonimem "lwprezydent", to tym bardziej
        nalezy oczekiwac pojawienia sie osoby z obecnego palacu prezydenckiego pod
        pseudonimem chocby "alexandersson".

A CZEMU NIE?!

He he he he he he he he!!! Ha ha ha!!
        • przycinek.usa Re: moj komentarz! 09.03.05, 07:10
          O rany, sprawdzilem tego alexandersson'a i ma w wyszukiwarce 5 postow w tym
          debiut z "02.03.2005 10:17".

Ciekawa sprawa, ze temat seksualny wzburzyl Pana Alexanderssona do tego
          stopnia, ze zalozyl sobie konto na GW. Sex kurza twoja mac. He he he.
          Ciekawy motyw.

5 postow w tym 3 z data 8 marca. Gdzie?

No, w watku pana Piotra Gabriela z we Wprost, he he he.
          Potem w informacji "Komisja ponownie wzywa prezydenta"
          i w "Prezydent: tygodnik "Wprost" to "mutacja" Urzędu Bezpieczeństwa"
          Wszystko jeden i ten sam powtorzony post.

Mamy tez wcielenie Walesy "twprezydent" ! No no. Sytuacja sie rozwija.

Mnie interesuje KTO TO JEST ten pan alexandersson!! To bardzo interesujacy pan.
          He he he. Niewatpliwie ciekawe. Swir? Hmm...

• przycinek.usa jakby bylo malo dowcipow - Arka Frasyniuka. 09.03.05, 07:12
      Wycialem fragment z Rzepy za WiK. Cyrk.

"przeżyjemy powtórkę z księgi Genesis Starego Testamentu. Że w Polsce tworzyć
      się będzie partię polityczną w ten sam sposób, jak Bóg Ojciec stwarzał świat:
      wtedy Frasyniuk rzekł, niech się stanie centrum. I stało się centrum. Frasyniuk
      widząc, że centrum jest dobre, oddzielił je od prawicy. I nazwał Frasyniuk
      centrum demokracją, a prawicę ekstremą.

Tworzenie Partii Demokratycznej zajmie Frasyniukowi, mimo wsparcia Belką,
      więcej czasu, niż zajęło Bogu tworzenie świata. Ale nie bądźmy drobiazgowi. Jak
      powiadał krawiec, któremu klient zarzucał, że uszycie spodni zabrało mu więcej
      czasu niż stworzenie świata: Spójrz pan na ten świat i na te spodnie. Umownego
      szóstego dnia Frasyniuk stworzy wyborcę na swój obraz i podobieństwo, a potem
      będzie odpoczywał. Zaś Polacy zanurzą się w pierwotnym stanie szczęścia w
      ogrodach Edenu.

Warunkiem powodzenia jest oczywiście rozdeptanie węża, a nawet wszystkich węży,
      tak by nie nakłoniły wyborcy do spożycia owocu z drzewa poznania dobra i zła,
      bo mogłoby mu to zaszkodzić przy dokonywaniu słusznego wyboru. W Biblii Bóg
      zdążył przed wężem i pokazał Adamowi Ewę.

MACIEJ RYBIŃSKI
    • przycinek.usa Odnosnie Maschadowa i inne cyrkowe sztuczki: 09.03.05, 08:01
      To jest skandal aby uczciwie i demokratycznie wybranego prezydenta Rosja zabila
      a teraz z tego robi swieto narodowe i wrecza medale specjalistom ze specnazu.

Mysle, ze Kwasniewskiego tez teraz Putin niszczy podkladajac tu i owdzie miny.

Ciekawe czy ta obszerna wiedza Dochnala i innych nie bierze sie z "uprzejmej
      pomocy" nieznanych zrodel/sprawcow.

Dalej cytat z tej, hmm Komisji: (he he he)

Poseł Roman Giertych (fragment):
      Jak zrozumiałem z wypowiedzi świadka, świadek jakby ma żal do organów wymiaru
      sprawiedliwości, szczególnie prokuratury, że po złożeniu określonych zeznań w
      prokuraturze nie nastąpił korzystniejszy skutek procesowy w postaci, jak
      rozumiem, uchylenia aresztu tymczasowego. Tak zrozumiałem treść jakby
      oświadczenia świadka. Jeżeli mylnie, to proszę mnie poprawić.

Natomiast postępowanie przed sejmową Komisją Śledczą z racji zainteresowania
      opinii publicznej, z racji rangi osób, które wchodzą w zestaw świadków
      postępowań, które dotyczą, nie koncentrują się na świadku. To chciałem jasno
      powiedzieć. Badania Komisji Śledczej do spraw zbadania nieprawidłowości w
      nadzorowaniu i tak dalej, dotyczących PKN Orlen, nie są nakierowane na badanie
      świadka.

My, przeciwieństwie do prokuratury w_Łodzi, nie zajmujemy się jako główną osobą
      panem, dlatego że mamy inny zakres działań i inny zakres interesującego nas
      przedmiotu sprawy. Stąd z naszego punktu widzenia - mówię tutaj, myślę, w
      imieniu kolegów, ale przede wszystkim swoim własnym - dla nas uzyskanie
      informacji, które : mogą pomóc nam przygotować stosowny raport bądź wnioski do
      Trybunału Stanu... I l tutaj chciałem jeszcze słowo do pana mecenasa.

Komisja śledcza z mocy prawa nie może zajmować się pańskim mocodawcą w sensie
      procesowym. To znaczy, my nie możemy sformułować wobec pana Marka Dochnala
      zarzutu do Trybunału Stanu, a to z tej racji, że nigdy nie pełnił on funkcji,
      która pozwalałaby na pociągnięcie go do odpowiedzialności przed Trybunałem
      Stanu, a zgodnie z ustawą o sejmowej komisji śledczej jedynym naszym
      uprawnieniem prawno karnym w sensie stawiania jakichś zarzutów jest wniosek do
      Trybunału Stanu. Stąd z mocy prawa właściwie pan Dochnal nie podlega pod nasze
      działania oskarżycielskie. Można to tak ująć.

I my, wracając do tego watka głównego, jesteśmy najbardziej zainteresowanym
      organem państwowym, aby w przypadku złożenia stosownych zeznań i przedstawienia
      okoliczności nieznanych bądź rozszerzających zakres naszej wiedzy w zakresach,
      które prowadzimy, a o których świadek na pewno doskonale się orientuje, bo
      przecież z tego, co wiemy, śledzi uważnie prace sejmowej Komisji Śledczej, te
      okoliczności, które świadek przyznał na pewno skłoniły nas do przedstawienia
      również tego pouczenia, które przed chwila przedłożyłam, do rozwagi organów
      wymiaru sprawiedliwości. Chciałbym również zaznaczyć... proszę pana, bo pan
      właściwie nie jest dla nas nawet świadkiem, u nas jest osoba wezwana przed
      komisję, taka jest formuła. Chciałem zaznaczyć, że jeżeli świadek dzisiaj
      odmówi wszystkich zeznań, to jak to mówi się po czesku "to se ne wrati", znaczy
      już nie będzie drugiego przesłuchania przed sejmową Komisją Śledczą, my mamy
      cały szereg innych obowiązków, które na nas nakłada Sejm, i w związku z czym to
      jest jakby jedyna okazja, aby pewne rzeczy wyjaśnić i pewne rzeczy powiedzieć,
      w moim przekonaniu, poprawiając swoją sytuację procesową. Ja nie wnikam
      oczywiście w strategię obrony, bo to jest sprawa między panem a obrońcami,
      natomiast wskazuję na tę okoliczność, że dla nas świadek nie jest osobą, która
      by była pierwszoplanową, w ogóle nawet drugoplanową czy trzecioplanową, my mamy
      inne osoby, inne problemy, którymi się zajmujemy.
      (...)
      Pełnomocnik Piotr Kruszyński:

Panie Przewodniczący! Wysoka Komisjo! To, co powiedział pan poseł Giertych,
      (...) Jest to bardzo ważna deklaracja, muszę powiedzieć, i ta deklaracja, moim
      zdaniem, zasługuje, w moim przekonaniu oczywiście, na szczególną uwagę i na
      ustosunkowanie się do niej. Rozumiem, że to jest deklaracja bardzo ważnej
      osoby, wiceprzewodniczącego komisji, no ale jednego z członków komisji. Tym
      niemniej, jeżeli rzeczywiście jest tak, że wysoka komisja byłaby skłonna, gdyby
      pan Marek Dochnal dzisiaj zeznawał i zeznawał bardzo szczegółowo, ocenić jego
      dobrą wolę, my rozumiemy, ze może mieć to określone znaczenie również dla
      procesu karnego, który przeciwko panu Markowi Dochnalowi się toczy. Ale, wysoka
      komisjo, to jest bardzo poważna sprawa w tej chwili, (...) Ja bardzo proszę
      wysoką komisję, aby wysoka komisja była uprzejma przerwać chociaż na 15-20
      minut obrady po to, żebyśmy się mogli skonsultować. Bardzo o to proszę.

(...)

Poseł Andrzej Różański:

Bardzo dziękuję. Panie przewodniczący, z racji tego oświadczenia, które pan
      poseł Giertych wygłosił, pojawiła się u mnie jakby pewna wątpliwość. I
      prosiłbym pana przewodniczącego, aby eksperci komisji zechcieli tę wątpliwość
      wyjaśnić. Otóż proszę wyjaśnić, panie i panie mecenasie, wątpliwość tej natury,
      czyja dobrze pojąłem intencję wypowiedzi pana posła Giertycha, którą odbieram
      jako swoistą próbę zaproponowania układu osoby wezwanej przed komisję w
      charakterze wywarcia później przez komisję wpływu na organa ścigania po to,
      żeby poprawić sytuację procesową pana Dochnala. Bo jeśli ta intencja jest taka,
      jak mówię, no to, panie przewodniczący, chciałbym w tym momencie poprosić
      rzeczywiście o przerwę i rozważenie przez komisję, na posiedzeniu w składzie
      tylko komisji, wagi tego oświadczenia posła Giertycha, bo to świadczyłoby za
      tym, że pan poseł Giertych proponuje w imieniu Sejmu Rzeczypospolitej układ z
      podejrzanym dla być może osłony jego interesów, no to na to ja się nie zgadzam,
      protestuję. I to jest wtedy skandal. Proszę ewentualnie o wyjaśnienie przez
      ekspertów, czy dobrze pojąłem intencję wypowiedzi pana posła Giertycha.
    • klip-klap Re: Heca. Wprost do sadu z Kwasniewskim. 09.03.05, 11:04
      > 1) Jestem zdumiony glupota Prezydenta, ze tak glupio palna we Wprosta.
      > 2) Kolejnym dziwolagiem jest podanie do sadu Kwasniewskiego. He he he.
      > 3) Ktos kiedys stwierdzil, ze "komentator" to Piotr Gabriel.
      > 4) Na podstawie slow Pierwszego i pktu 3 mozna stwierdzic, ze komentator
      > jest "mutacja UB". He he he.
      > 5) Oprocz tego mozna wywnioskowac, ze "mutacja" UB jest za Unia Europejska i
      > konstytuta. To jest dobrze wiedziec. He he he.

Skoro Kwas,czyli uosobienie lawiranctwa i spokoju zaczyna nerwowo mowic o
      ubeckich mutacjach, to chyba sprawy zaszly daleko. Ciekawe jak zareagowala na to
      ta czesc jego elektoratu,ktora w ubekow i spiski nie wierzy i opowiada sie za
      umiarkowaniem. To im Kwas odslonil rabka rzecywistosci politycznej,hehe.

Tych mutacji jest chyba sporo,no ale watek kataryny znasz, bo podawales
      link,wiec nie bede powtarzac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka