arywistka 29.03.05, 21:27 Nigdzie nie mogę znaleźć informacji nt. charakteru PSL-u - czy jest to państwa konserwatywna, liberalna, chrześcijańska a może jakaś inna? Z góry dziękuję i pozdrawiam, arywistka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klip-klap Re: Partią o jakim charakterze jest PSL? 29.03.05, 21:32 To jest partia posad bez zasad. Odpowiedz Link
arywistka Re: Partią o jakim charakterze jest PSL? 29.03.05, 21:37 Hmm... być może, ale moja nauczycielka wos-u spodziewa się innej odpowiedzi. Mimo wszystko dzięki... Trochę się pośmiejemy na lekcji... Pozdrawiam, a. Odpowiedz Link
viper39 Re: Partią o jakim charakterze jest PSL? 29.03.05, 21:46 arywistka napisała: > Hmm... być może, ale moja nauczycielka wos-u spodziewa się innej odpowiedzi. > Mimo wszystko dzięki... Trochę się pośmiejemy na lekcji... Pozdrawiam, a. to jest niby partia chlopska (rolnicza?), o odchyleniu bardzo na lewo (mimo ze sie do tego nie przyznaje), zreszta wywodzi sie z "wielkiej trojcy partyjnej za komuny" (pzpr, sd, psl) te wszystkie informacje mozna znalezc jesli sie chce je znalezc.... ja mysle ze niedlugo bedziemy tutaj dzialali jako korepetytorzy....hehehehe Odpowiedz Link
klip-klap Re: Partią o jakim charakterze jest PSL? 29.03.05, 21:49 Przyznaje sie dalem sie wciagnac w korepetycje,ale nie bylem swiadom... Ale zawsze to moze byc poczatek dyskusji o PSL,hehe. Odpowiedz Link
klip-klap oficjalna strona 29.03.05, 21:39 Mysle,ze przejrzenie ich dokumentow programowych moze dac Ci oglad za jaka partie sie uwazaja. www.psl.org.pl/semi1.php W moim przekonaniu sa to konserwatysci chrzescijanscy, socjalistycznie nastawieni gospodarczo, z akcentem na sprawy chlopskie. Nie mozna ich z zadnego punktu widzenia okreslic liberalami. Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: oficjalna strona 29.03.05, 21:44 Konserwatysci, socjalistyczni gospodarczo?! He he he. Czyli religijnie konserwa z pogladami postepowo-europejskimi! Odpowiedz Link
klip-klap Re: oficjalna strona 29.03.05, 21:47 Konserwa moze sie laczyc i gospodarcza wolnoscia i z mocnym interwencjonizmem. Wiem, wiem, w USA jest inna terminologia. Odpowiedz Link
wislok1 Hehehe 29.03.05, 22:17 W ostatnich wyborach ktoś powiesił plakat PSL na płocie mojego znajomego. Tan dostał ataku śmiechu widząc znajomą postać działacza ludowego z Wisły, chłopa z krwi i kości, farmera nad farmerami, Apoloniusza Tajnera Odpowiedz Link
zenta1 Re: Hehehe 30.03.05, 00:02 PSL - a raczej ZSL, bo tak powinno się ich nazywać jest partią typowych pasożytów. W ich składzie znajdzie się cała wiejska nomenklatura - przaśnych i tłustych prezesów GS-ów (gminnych spółdzielni), KR (kółek rolniczych). To śą Kierdziołki z gębami pełnymi frazesów (O matce ziemi, chłopski etosie i innych duperealch). To są specjaliści od obsadzania stołków gminnych, to są KORUPCJONERZY Polski prowincjonalnej, prostackiej, zapyziałej, bezrobotnej. Znam tych gnojków od lat ponieważ mieszkam na prowincji i widzę jak szkodniczą działalność prowadzą. Odpowiedz Link
robisc oligarchowie 30.03.05, 00:09 zenta1 napisał: > W ich składzie znajdzie się cała wiejska nomenklatura - przaśnych i > tłustych prezesów GS-ów (gminnych spółdzielni), KR (kółek rolniczych). To śą > Kierdziołki z gębami pełnymi frazesów Nie tylko. Znam paru "uwlaszconych" nomenklatorowcow, dzis znanych biznesmenow czy prezesow. Wlasciwie to ci peeselowscy oligarchowie, wcale nie gorsi od towarzyszy broni z LSD, rzadza partia. Reszta to dodatek. Odpowiedz Link
zenta1 Re: oligarchowie 30.03.05, 00:26 mówię o prowincji a nie o miliarderach typu Komorowskiego, któremu inny kierdzioł - mulat wysypał zboże na tory. O tych wójtach, starostach - zielono- czerwonej stonce, która obsiadła wszystko, co jest do obs...nia. Odpowiedz Link
viper39 Re: oligarchowie 30.03.05, 02:44 zenta1 napisał: > mówię o prowincji a nie o miliarderach typu Komorowskiego, któremu inny > kierdzioł - mulat wysypał zboże na tory. O tych wójtach, starostach - zielono- > czerwonej stonce, która obsiadła wszystko, co jest do obs...nia. tak mniemam ze zbytnio ich nie lubisz ale moge sie mylic...hehhehehehe nikt tutaj starej nomenklatury nie lubi. Odpowiedz Link