Dodaj do ulubionych

Związek Socjalistycznych Republik Amerykańskich?

22.08.09, 20:41
Otrzymałem z banku informację o takiej treści:

"Informujemy, że z dniem 20 sierpnia br. ulegają modyfikacji Zasady realizacji przelewów transgranicznych. Zmiana polega na dodaniu informacji, iż w związku z wykonywaniem międzynarodowych transferów pieniężnych za pośrednictwem SWIFT, dostęp do danych osobowych może mieć administracja rządowa Stanów Zjednoczonych. Władze amerykańskie zobowiązały się do wykorzystywania danych osobowych pozyskiwanych ze SWIFT, wyłącznie w celu walki z terroryzmem, z poszanowaniem gwarancji przewidzianych przez europejski system ochrony danych osobowych wyrażony w Dyrektywie 95/46/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z 24 października 1995 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych i swobodnego przepływu tych danych."

Czyż nie jest to przegięcie?
Totalna kontrola, zupełnie jak za komuny - no z mała jednak różnicą, teraz jest to kontrola o zasięgu globalnym.
Obserwuj wątek
    • bagracz Re: Związek Socjalistycznych Republik Amerykański 22.08.09, 21:31

To nie jest przegięcie. To jest klasyczna próba przejęcia kontroli
      nad systemem. Pod zupełnie idiotycznym zresztą pretekstem, co wie każdy kto miał
      styczność nawet z prostym systemem.
      Jeśli chcę się dowiedzieć, gdzie stało się coś interesującego dla mnie, działam
      tak by węzły systemu wysyłały mi informację o wystąpieniu takiego zdarzenia. Ale
      nie wszystkich zdarzeń! Bo to kompletnie idiotyczne i zupełnie niepotrzebne.
      Wymaga to tylko jednego. Żeby wszystkie węzły mogły sprawdzić czy zdarzenie
      spełnia te warunki czy nie. Węzły wcale nie muszą znać tych warunków! Mają tylko
      wysyłać zapytanie i dostawać odpowiedź tak lub nie. Proste jak budowa cepa i
      bardzo łatwe do realizacji.
      Jeśli USA chce mieć informacje o wszystkich zdarzeniach i wszystkie dane
      osobowe, to bajeczka o walce z terroryzmem jest bardzo lichym pretekstem. Dobrym
      tylko dla takich, którzy nie wiedzą, jak łatwo uzyskać to co niby chcą, bez
      zaglądania wszystkim do sypialni.
      Ten pretekst z walką z terroryzmem to OCZYWISTE kłamstwo. Bez absolutnie
      żadnych, nawet najmniejszych wątpliwości!
      • tartaczek Re: Związek Socjalistycznych Republik Amerykański 23.08.09, 00:20
        Kontrola to jest juz od dawna.Juz napisalam wczesniej,ze probujac otworzyc
        niedawno moja poczte w yahoo(z instalacji w windows-ie),pojawia sie dziwny
        komunikat, zadajacy ode mnie podania dodatkowych danych ,naprowadzajacych na
        haslo.To niby jest wymog yahoo.Ciekawe ,ze wchodzac przez linux,
        juz taki komunikat sie nie pojawia.Czyli nie jest to ciekawosc yahoo tylko
        windowsa,ktory ma uklady wiadomo z kim i wiadomo na czyje polecenie dziala.
        Ponawiam pytanie-co sie stalo ze stalymi uczestnikami forum,dlaczego od dosc juz
        dawna nie ma ich komentarzy.Gdzie jest przycinek,robisc,vice_versa?
        • kadi-lak Chlopy, odezwijcie no sie ... 24.08.09, 20:14
          tartaczek napisał:

Czyli nie jest to ciekawosc yahoo tylko
          > windowsa,ktory ma uklady wiadomo z kim i wiadomo na czyje
          polecenie dziala.

A na czyje polecenie dziala Windows ?

> Ponawiam pytanie-co sie stalo ze stalymi uczestnikami
          forum,dlaczego od dosc ju
          > z
          > dawna nie ma ich komentarzy.Gdzie jest
          przycinek,robisc,vice_versa?

.....bo jak tak dalej pojdzie, to ona was naprawde "usmierci" sad
          • tartaczek Re: Chlopy, odezwijcie no sie ... 25.08.09, 00:26
            >kadi-lak:Jest w necie(onet ) informacja , z kim sie spotyka i rozmawia
            wlasciciel Windowsa.Ciekawsze jest o czym dyskutowali.Znasz cos takiego jak
            google?No to uzyj palca i zaspokoisz ciekawosc.
            Bo mnie osobiscie irytuje ,jak moge swoja poczte otworzyc teraz tylko w jednym
            miejscu.A na podanie dodatkowych danych ,jakos nie mam checi.Za duzo sie
            naczytalam o lewych stronach bankowych-"podaj nam jeszcze raz kod dostepu i
            haslo,zeby sprawdzic czy Ty, to napewno Ty".
            Czy mam Ci udowodnic ,ze nie jestem wielbladem? Moze byc trudno.
            A co do stalych uczestnikow forum-po prostu brakowalo mi ich ,bo dysponuja
            rzetelna wiedza ekonomiczna ,a w tych trudnych czasach dobra rada jest na wage
            zlota.Ich chwilowa nieobecnosc zaniepokoila mnie ,przyznaje.A vice_versa to juz
            w ogole zaginal we mgle.A tak lubilam jego posty.
            • kadi-lak Re: Chlopy, odezwijcie no sie ... 25.08.09, 02:25
              Szczerze mowiac to mnie to malo interesuje. Nigdy w zyciu nie
              uzywalem Windows i jak Bozia pozwoli, to nigdy nie bede.
              Co do chlopakow to jestem pewien, ze nie wciagnela ich zadna czarna
              dziura anie nie uprowadzili terrorysci...skoncza sie wakacje to sie
              pewnie odnajda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka