Dodaj do ulubionych

Który pediatra w Kobyłe

15.09.10, 19:43
Witam
Proszę polećcie mi pediatrę w Kobyłce na Żymirskiego, co sądzicie o dr. Krakowskiej? narazie jesteśmy do niej zapisanie , proszę o opinie.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kasiaa2103 Re: Który pediatra w Kobyłe 15.09.10, 21:00
      czesc. Dla mnie dr. Krakowska to najgorsza opcja pediatry, a przerobiłam wszystkich w tej przychodni. u niej byłam 2 razy z konieczności. stwierdziła ze nie wiem co jest dziecku, bo gardło czyste, oskrzela czyste wiec rofilaktycznie przepisze antybiotyk. masakra. oczywiscie nie wykupiłam i dziecku samo przeszło po 3 dniach. generalnie jest antypatyczna i odnosze wrazenie ze robi łaske ze pracuje. ale to moje odczucia, być może ktoś ma inne i być może tak trafiłam. ale jestem totalnym przeciwnikiem antybiotyków i uwazam ze powinno sie je dawac w razie konieczności asolutnej a nie jak nie wie sie co jest to antybiotyk-to bez sensu. Mianowska generalnie jest w porzadku ale tak jak by boi sie małych dzieci-prosze przekrecić, prosze obrócic, prosze tamto i siamto. byćmoże przy starszych sie lepiej sprawdza. mi jak narazie przypadła do gustu Milewska-starej daty kobieta, ale ma fajne podejscie i nie nadużywa przepisywania antybiotyków. kiedys natknełam sie w przychodni na dr. Wojno-pracowała na pół etatu-nie wiem czy jeszcze jest. ale to była rewelacyjna babka jeśli chodzi o malutkie dzieci-rewelacja. pracowała na oddziale dla dzieciaczków w szpitalu i to było widac. serdeczna, nie bała sie dziecka, wszystko super wytłumaczyła, przykładała sie do osłuchiwania dziecka, młoda. jak bym miała polcac to bym ja poleciła najbardziej ale nie wiem czy jeszcze pracuje, a jak jej nie ma to według mnie Milewska
      • next-forum Re: Który pediatra w Kobyłe 15.09.10, 21:21
        witam, od tego roku przeszłam już do dorosłych niestety, ale wcześniej jak jeszcze byłam w przedziale dziecięcym chodziłam tylko do doktor Krakowskiej, jak dla mnie to była najlepsza opcja inne panie doktor jakoś nie przypadły mi do gustu w ogóle nie miały podejście do dzieci jak dla mnie. Pani Krakowska zawsze była miła, dała skierowanie do specjalisty czy na badania, zawsze podpowiadała mojej mamie gdzie można się zapisać do specjalisty aby długo nie czekać. Wg mnie nikomu nie dogodzi jednemu odpowiada jedna osoba a innej druga...
        • dosiuslawa Re: Który pediatra w Kobyłe 16.09.10, 11:27
          W moim przypadku dr Krakowska nie rozpoznała zapalenia oskrzeli u mojej córki, a co najśmieszniejsze miałam zdjęcie rentgenowskie puc dziecka ze sobą. Ja wierzę tylko dr Hoffmanowi i osobiście go polecam. Zawsze stawia trafne diagnozy moim dzieciom i skuteczne leki przepisuje.
          • matgrap76 Re: Który pediatra w Kobyłe 18.10.10, 17:10
            Hoffman i Mianowska nie ma innej opcji
    • tu-brzoza Re: Który pediatra w Kobyłe 16.09.10, 14:02
      Dr Krakowska ma poważny odpał religijny, kiedyś mnie zrugała, że biorę tabletki antykoncepcyjne i to z całą pewnością rozwali moje małżeństwo. Mogłabym cytować i cytować... ale leżącego się nie kopie. W życiu bym jej dziecka do rąk nie dała. A kiedyś to fajna kobieta była.
      • usura Re: Który pediatra w Kobyłe 16.09.10, 21:32
        Jesteśmy zapisani do dr Milewskiej. Fajna babka. Byliśmy raz u dr Krakowskiej i w ogóle nie przypadła mi do gustu - jakaś taka oschła. O wszystko musiałam się wypytywać a i wylewna zbytnio nie była..I raz byliśmy u Mianowskiej. Sprawiła dobre wrażenie:) W jakiś szczególnych przypadkach i tak jeździmy prywatnie do dr Hoffmana. Rewelacyjny lekarz, wszystko szczegółowo wytłumaczy. Tyle, że w "sezonie" ciężko się dostać. Ma mnóstwo pacjentów. Potrafi przyjmować nawet o 22-ej.
      • d.8511300 Re: Który pediatra w Kobyłe 16.09.10, 21:35
        W takim razie jeszcze poproszę o opinię o dr Milewskiej.
        • mariamagdalena01 Re: Który pediatra w Kobyłe 03.10.10, 16:08
          W przychodni w Kobyłce tylko dr Milewska. Mianowska jest niby dobrym specjalistą może nawet za dobrym bo nie raczy wysłuchać rodzica, swego czasu zbagatelizowała spadek wagi u mojego dziecka (przez pół roku z najwyższego centyla na najniższy) twierdząc, że ma rotawirusa , po którejś kolejnej wizycie, powiedziałam ,że nie wyjdę z gabinetu jak mi nie pomoże, więc kazała zważyć synka, gdy zobaczyła wynik od razu skierowała nas do szpitala na diagnostykę... Ponad to aplikuje bardzo dużo mocnych lekarstw, nie ma podejścia do dzieci , w razie nagłej potrzeby nie można na nią liczyć, kiedyś zadzwoniłam by poradzić się czy jest potrzeba bym do niej przyjechała w związku z powikłaniem po sczepionce, zaczeła się wydzierać w słuchawkę, że teraz to jest jej prywatny czas i rzuciła słuchawką...Dr Krakowska bardzo dobrze diagnozuje ale niestety nie bardzo leki potrafi dobrac do choroby....na wirusowe zapalenie oskrzeli dała oprócz wziewów silny antybiotyk a na angine bardzo słaby dzięki czemu leczyliśmy się antybiotykami dużo dłużej niż należałoby...Jest osoba oschłą bez podejścia do dzieci.
          Dr Milewska jest osobą, któa rozumie dzieci i umie z nimi rozmawiać, obserwuje dziecko podczas wizyty i zwraca uwagę na to na co ja nie zwróciłam, nie bagatelizuje niczego ale też nie histeryzuje, antybiotyki przepisuje tylko wtedy kiedy to jest konieczne czyli przy infekcjach bakteryjnych ,słucha rodzica i jest bardzo sympatyczną kobietą.
          • ktotokto Re: Który pediatra w Kobyłe 04.10.10, 11:35
            Tak czytam i mam wrażenie, że opisujesz moją wizytę u pani dr dwojga nazwisk M-E.
            Po pierwszej i zarazem ostatniej wizycie u tej pani (dawno) napisałam skargę do Burmistrza ale jak widać, chyba nie pomogło :(
            Ja wypisałam całą rodzinę z tej przychodni a dziecko jest pod opieką dr Hoffmana - to lekarz z powołania, mam do Niego pełne zaufanie :)
            • mariamagdalena01 Re: Który pediatra w Kobyłe 04.10.10, 14:18
              Dr Hoffman, na pewno jest bardzo dobrym lekarzem, i ma bardzo dobre podejście do dzieci ale nas niestety raz zawiódł, ponieważ na przewlekły suchy kaszel nocny aplikował nam diphergan, który się nie nadaje do dłuższego podawania, a teraz jest już na rynku tyle środków o tym samym działaniu ale nowszej generacji, które mają dużo mniejsze skutki uboczne. No i sprawa najważniejsza naprawdę bardzo ciężko go złapać, za każdym razem jak miałam jakąś krytyczną sytuacje, był gdzieś w rozjazdach...a tak w ogóle jako człowieka to go uwielbiam :)
            • d.8511300 Re: Który pediatra w Kobyłe 06.10.10, 12:43
              Gdzie przyjmuje dr. hoffman . Czy ma gabinet tylko prywatny, ile kosztuje wizyta tak mniej więcej?
              • ktotokto Re: Który pediatra w Kobyłe 06.10.10, 15:01
                Pracuje w przychodni Multi-Medica w Zielonce . Przyjmuje w domu - 60
    • gosiablo Re: Który pediatra w Kobyłe 18.10.10, 14:13
      Znam wszystkich pediatrów z przychodni w Kobyłce i uważam że wszyscy są dobrzy. Padły tu jednak nieprzychylne słowa odnośnie pani dr Mianowskiej którą znam od siedmiu lat i jest lekarzem prowadzącym moich dzieci. Przez te kilka lat udało się dzięki pani doktor opanować kilka ciężkich sytuacji, dość szybko wyłapała alergię wziewną i dzięki temu uniknęliśmy antybiotyków. Nie mogę powiedzieć o tej osobie nic złego, może dlatego że traktuję ją po ludzku i nie wymagam "cudów". Uważam ją za dobrego lekarza, dla nas była zawsze miła sympatyczna i uśmiechnięta. Nigdy nie okazała zniecierpliwienia czy to w kontakcie osobistym czy telefonicznym. Zawsze dostawałam również skierowania do lekarzy specjalistów i na badania o które poprosiłam... Moja ocena tego człowieka i lekarza jest bardzo pozytywna.
      A swoją drogą lekarz jaki by nie był nawet ten najlepszy nie zawsze jest w stanie przez 10, 15 minut wizyty wyłapać co jest dziecku. Moja metoda jest taka że przed wizytą na kartce w punktach spisuję to co mnie niepokoi, objawy, recepty na lekarstwa których mi brak. Nigdy moje sugestie nie zostały zbagatelizowane, ani przez mojego lekarza ani przez żadnego innego w tej przychodni.
      • pudeleczko-35 Re: Który pediatra w Kobyłe 19.10.10, 16:53
        Witam, ja nie wiem jakim lekarzem jest Dr Mianowska, tylko mogę ocenić czy pomogła moim dzieciom czy nie. Jak urodziłam pierwsze dziecko zapisałam je do przychodni w Kobyłce i jako lekarza prowadzącego wybrałam Dr. Mianowską. Byłam zmuszona wypisać mojego dziecko z tej przychodni i przeniosłam do dr. Hoffmana do Multi-Medica. Powód jest bardzo prosty, dr.Mianowska - źle spojrzała i zaszczepiła mojego dziwecko niepotrzebnie jeszcze raz na Pneumokoki. Jak do niej poszłam to oczywiście przeprosiła, powiedziała że jej się coś pomyliło..Dziwne tłumaczenie. Bardzo mi przykro ale ja już więcej nie zaufam tej lekarce. A nie mówię, że nie pomogła innym dzieciom. Ale jak osobiście, więcej do niej nie poszła i nie pójdę - bo jak sobie pomyśle jak się znów pomyli to aż mi strach bierze.
        • gosiablo Re: Który pediatra w Kobyłe 20.10.10, 18:19
          Przykro mi że miałaś takie przejścia, zwłaszcza że chodzi o dziecko i to takie małe... Jeśli chodzi o moje dzieci i medycynę to niestety łatwym klientem nie jestem dlatego że czytam, szukam innych rozwiązań, niektóre szczepionki na własne życzenie pominęłam, inne sprowadzałam na własną rękę bo w przychodni nie było wyboru. Niestety wszystkim trzeba patrzeć na ręce i kontrolować sytuację zwłaszcza jeśli chodzi o szczepienia i dawki silnych leków. A swoją drogą to jak to możliwe? Rodzic idąc do lekarza na szczepienie i to dodatkowe i płatne ma chyba świadomość czy dziecko powinno być zaszczepione czy nie...
    • pudeleczko-35 Re: Który pediatra w Kobyłe 20.10.10, 21:15
      Na szczepionkę poszedł z moją córką mój mąż. Ja w tym czasie byłam w pracy. A facet jak facet, mówią to znaczy że trzeba robić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka