Dodaj do ulubionych

chodniki w kobyłce c.d.

07.02.13, 14:25
Wątek chodników w Kobyłce został już zamknięty, dlatego dodaję nowy. Jeżeli mówimy o świętych krowach, które mimo chodnika łażą po ulicy, jak na wsi zabitej dechami, to prawda - w okolicach właśnie Jasińskiego i Emilii Plater pełno takich "zwierząt". Jestem kierowcą i wiem, jakie to wkurzające. Usprawiedliwiam jednak mamy z wózkami, bo ostatnimi czasy miałam przyjemność doświadczyć jazdy wózkiem po takim chodniku z noworodkiem i nie dało rady... Dzieckiem rzucało, jak workiem kartofli, więc zjechałam na ulicę, ale bycie świętą krową, która musi się mijać slalomem z samochodami nie uprzyjemnia spaceru... Nawet ze starszym, siedzącym dzieckiem średnią przyjemnością dla matki jest szarpanie się z wózkiem przy kostropatych podjazdach...
Za jakiś czas przeprowadzam się na Nadmeńską, ale perspektywa puszczenia dziecka do szkoły drogą dla ciężarówek, wywrotek i gruszek, bez chodnika jest przerażająca!!! Już dwa lata temu było spotkanie z burmistrzem i co się wydarzyło w tej sprawie - nic... Miało być dobrze, a wyszło jak zwykle - g.....o. I tu nie chodzi tylko o założenie kaloszy, ale o bezpieczeństwo mnóstwa mieszkających przy tej ulicy dzieci. I tak jak pisała w poprzednim wątku jedna z pań, czy musi dojść do tragedii, żeby coś się zmieniło?!!!!! Tak jak pociągi zwalniają przez jakiś tydzień przed każdą stacją, dopiero jak kogoś trześnie......
Obserwuj wątek
    • sebku1 Re: chodniki w kobyłce c.d. 07.02.13, 19:32
      W tym roku ma być chodnik na Nadmeńskiej, a chodniki o których mówisz są starsze od Ciebie to czego się dziwisz.
      • gucio327 Re: chodniki w kobyłce c.d. 07.02.13, 20:13
        Chodnik na Nadmeńskiej - poczekamy, zobaczymy, ale daj Boże...:)
        Chodnikom się nie dziwię, tylko WŁADZY, przecież oni też tu mieszkają i nie zawsze będą przy żłobie.
        • sebku1 Re: chodniki w kobyłce c.d. 07.02.13, 21:10
          To Ty nie wiesz, że władza ma chodniki i ulice wyremontowane i po złych nie chodzą ;)

Co do chodnika na Nadmeńskiej to są środki przeznaczone i na kilka nakładek asfaltowych w Kobyłce, gdzieś czytałem, chyba w kobylczanin.pl albo Wieściach
          • closh Re: chodniki w kobyłce c.d. 07.02.13, 21:34

W budżecie jest zapis
            Budowa dróg gminnych – Wykonanie projektu i budowa chodnika przy ulicy Nadmeńskiej 260 000,00

A tu chyba ostatnia korekta do budżetu:
            kobylka.bipgmina.pl/wiadomosci/4950/wiadomosc/194318/uchwala__zmieniajaca_uchwale_budzetowa_miasta_kobylka_na_rok_201
            A tu wszystkie uchwały z budżetu:
            kobylka.bipgmina.pl/wiadomosci/5018/lista/budzet_miasta_kobylka
        • nardelli2 Re: chodniki w kobyłce c.d. 08.02.13, 10:40
          gucio327 z jakiego rynsztoku wyszłaś że posługujesz się takim żargonem szlundro
          • gucio327 Re: chodniki w kobyłce c.d. 23.02.13, 10:39
            Do Nardeli- ............................................................
      • rozyczka70 [...] 20.02.13, 11:05
        Treść postu jest niedostępna.
        • adam.adamowicz Re: chodniki w kobyłce c.d. 20.02.13, 18:26
          No cóż biedaczek RR rządzi miastem dopiero siódmy rok.Jak go wybierzemy na następną kadencję będzie bajka.Najważniejszy jest PR obecnej ekipy - trio Ja-Ła_Ja z przyległościami
          zadba o to ,żeby pan RR ładnie się uśmiechał, a kłopoty mieszkańców to pikuś.
    • ikonopis01 Re: chodniki w kobyłce c.d. 08.02.13, 11:04
      Nie tylko Nadmeńska ma ten problem. Przyjacielska również nie ma chodnika. Kiedyś był bardzo wąski ale był , niestety nowi mieszkańcy powoli i systematycznie zamienili go w trawniczki. Przyjacielska jest przelotówką do Nadmy ruch czasem jak na Zagańczyka.
      Do nardelli : o co Ci biega?
      • rajqu Re: chodniki w kobyłce c.d. 20.02.13, 21:40
        nie ma chodnika? I co z tego. A co z miejscami gdzie nie ma drogi? tylko wyrwy doly i kaluza przez ktora male samochody nie moga przejechac. Chodnik to wazna rzecz ale wazniejsza jest droga. Przejdz sie kolo stacji ossow zobaczysz.
        • ikonopis01 Re: chodniki w kobyłce c.d. 21.02.13, 09:20
          Znam to z autopsji . Przyjacielska to ta którą do szkoły chodzą moje dzieci. Uliczka przy której mieszkam też jest gruntowa a po naszych fachowcach od kanałów ...... Berlin 1945.
          Jedyna rada , z moja mamą przez 2 miechy co dziennie wizyty w kochanym magistracie. Chyba mieli dość i któregoś pięknego poranka wyrównali ulicę. A cha za pomniał bym- warto zaprosić drogówkę , u mnie się zakopali w błocie po osie .
          • sebku1 Re: chodniki w kobyłce c.d. 21.02.13, 10:05
            Chyba Warszawa 1945 ;)
            • ikonopis01 Re: chodniki w kobyłce c.d. 21.02.13, 10:45
              Skoro tak Tobie zależy - niech będzie Warszawa . Ważne jest to że większość naszej miejscowości to nadal wiejskie nawieżchnie
    • damyk1 A dlaczego na nadmeńską? Ciekawość... 24.02.13, 09:29
      Tak się zastanawiam co skłania Ciebie na przeprowadzkę na ul. Nadmeńską skoro wiesz jaka to jest ulica i jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego, że to jest dla uciążliwych zakładów gdzie dojeżdża mnóstwo Tirów a w zeszłym tygodniu cała ulica była zastawiona Tirami do jednej firmy, gdzie sam miałem problem swoim Tirem dojechać na koniec nadmeńskiej do Radwaru.
      Każdy ma jakiś cel odadzić sie tutaj a nie gdzie indziej, pewnie masz ku temu jakieś powody, nie chce nikogo urazić ale czasami i to nie tylko w Kobyłce widzę gdzie się buduje nowe domy, osiedla na terenach nie sprzyjających, ludzie kupują mieszkania i działki bo wiele tańsze są a potem narzekają, protestują itp... Przykładem może być ul Arkuszowa w Wawie na granicy z Izabelinem, Mościskami gdzie przy górze śmieciowej w sąsziedztwie dużych zakładów w ostatnich latach powstało sporo osiedli a potem w TVN warszawa ludzie narzekają i protestują na Tiry i smród z górki
    • 27lol po to aby taki niedorozwój zadawał pytania 25.02.13, 12:27
      Cyba ci piątej klepki brakuje,albo masz jakiś cel w tym aby nie zrealizowano ludziom planu budowy chodnika.Na tej ulicy mieszka mnóstwo ludzi,prócz bloków stoją także wille,domy jednorodzinne itd.Większość mieszkańców tej ulicy to ludzie,którzy płacą podatki i mają prawo się domagać!!!
      W obecnym czasie jest to centrum Kobyłki i nie każdy ma ochotę zamieszkać na pipidówie.Wkurzyła mnie twoja wypowiedz,bo takiego mądrali mam już powyżej uszu.Mieszkam w innym miejscu,gdzie co roku zalewa nas woda i też nikt się nami nie interesuje,bo brak pieniędzy w budżecie na wykonanie kanalizacji deszczowej i kto by pomyślał jeden burmistrz wybudował pocztę a jego następca nie potrafi wykonać odwodnienia.Aż serce ściska z bólu!!!
      • damyk1 niedorozwój to udzielił odpowiedzi... 25.02.13, 20:38
        Nie wnikam czy mam tą piątą klepkę ale Twoja odpowiedź utwierdziła mnie tylko że jesteś osobą niedorozwiniętą...
        Nikogo nie obraziłem, zadałem proste pytanie, gdzie ująłem fakt że każdy ma jakiś cel w podejmowaniu decyzji jakie podejmuje a Ty od razu się rzucasz. Jakieś problemy frustracyjne masz? idź do psychiatry...
        27lol powiedz mi gdzie się mądrzyłem???
        Podałem przykład m.in Warszawy i okolic, skoro decydujesz się na tańszą działkę, gdzie widzisz jaka jest okolica czyt. zakłady przemysłowe, góra śmieciowa, czy w koło pola i łąki ale kupujesz za bezcen działki, nie zastanawiasz czemu są takie tanie? Są bo są problemy, chyba proste... A Ty kupujesz mieszkanie, czy działkę w kiepskiej strefie przemysłowej, czy tam gdzie wrony zawracają a potem masz pretensje do całego świata... Jakoś ludzie którzy kupili mieszkania pomiędzy Żymirskiego a Załuskiego nie mają problemów - pewnie dlatego że byli mądrzejsi i woleli zainwestować więcej w lepszej okolicy... A ty się połaszczyłaś na tanio to masz tanio... Z całym szacunkiem dla Twojego sąsiedztwa które jest w stanie zrozumieć że to tanio wychodzi jak wychodzi i jakieś ustępstwa muszą być...
        P.S. Poczta była wybudowana na początku lat 90tych zanim pola zamieniły się w osiedla mieszkaniowe a o kanalizacji słyszeliśmy z filmów amerykańskich...
        Jakies 2 lata temu rozważałem z zoną sprzedaż domu w Kobyłce i pobudowanie w Pasku za Wołominem k. Klembowa, [taniutkie działki] brałem pod uwagę odległość do PKP chociaż mamy 2 auta, brak chodników i odległość do sklepu spożywczego nie wspominając o tym aby cokolwiek więcej kupić, trzeba by było jeździć do Wołomina i gdybysmy tam się przeprowadzili, mieliśmy tylko narzekać ża pipidówa itp...? Na szczęście już nie potrzeba mysleć o zamianie, ale decydując się, trzeba wziąc wszystko pod uwagę, także niedorozwoju jesteś niedorozwinięty emocjonalnie i masz pretensje o to do całego świata obrażając innych. Przypominam Ci że to ty I-szy[a] zaczęłaś obrażać a co do chodnika jestem za jego wybudowaniem.
        • kobylka34 Re: niedorozwój to udzielił odpowiedzi... 25.02.13, 21:32
          lol-pisał o kanalizacji deszczowej.Kanały deszczowe istnieją już od dawna nadmienię,że były wykorzystane w Powstaniu Warszawskim........i pisze,że mieszka koło poczty blisko ul Żymierskiego.
          • damyk1 Re: niedorozwój to udzielił odpowiedzi... 25.02.13, 21:39
            Weź się obudź. lol nigdzie nie pisze gdzie mieszka a tylko o budowie poczty kiedyś tam.
            Kanały kanalizacji deszczowej w Kobyłce były wykorzystane w Powstaniu Warszaswkim???
            Dobrego masz dealera, nie zmieniaj go no chyba że go przymkną...
            • damyk1 Re: niedorozwój to udzielił odpowiedzi... 25.02.13, 21:54
              sorry nie doczytałem dokładnie ... kanały deszczowe chcesz mieć w Kobyłce??? tam gdzie były 3 lata temu pola??? Czy zdajesz sobie sprawę z kosztów???
              Dodam że budżet Kobyłki jest zrujnowany przez kanalizację szambową a Ty porównujesz Kobyłkę do Warszawy??? W Kobyłce mamy festyniarskie festyny i co mamy mieć pretensje że w Los Angeles są gale Oscarowe a w Kobyłce mamy co mamy?
              Elektrownie atomową w Japonii zalało... szkoda mi już klawiatury...
              • sportif Re: niedorozwój to udzielił odpowiedzi... 25.02.13, 22:58
                "w Los Angeles są gale Oscarowe a w Kobyłce mamy co mamy?"

Perłę Baroku, której w LA nigdy nie będą mieli.
                W czasie jak budowano kościół w Kobyłce, to w miejscu obecnego LA biegali Indianie z gołymi dupami
    • j2013 Re: chodniki w kobyłce c.d. 25.02.13, 13:43
      Kilka dni temu spotkałem się z rozżalonym kolegą , który opowiedział mi o tym jak na spotkaniu w Hotelu Gregory burmistrz poprosił o dofinansowanie chodnika w Kobyłce ludzi,którzy prowadzą firmy.Stwierdził,że nie mieści mu się to w głowie,ponieważ odprowadzają tak duże podatki,że to oni powinni oczekiwać pewnych względów.Zapewnił mnie,że nawet jeżeli pokryje część kosztów(dla świętego spokoju)to i tak dołoży wszelkich starań,aby zasługi nie były przypisane ówczesnej władzy nie mającej głowy do zarządzania.Ja również jestem oburzony tym faktem co prawda z innych względów niż mój kolega ale jednak....
    • 27lol cytat wcześniejszej wypowiedzi..... 25.02.13, 14:00

Re: Protest przeciwko protestowi...
      Autor: damyk1 13.09.12, 13:09
      Dodaj do ulubionych
      Odpowiedz cytując Odpowiedz
      ano jakoś cały nasz powiat stoi w miejscu. Często jeżdże do Grodziska i Pruszków, Brwinów, Milanówek, Grodzisk przy głównej trasie stoi kilka sklepów o dużych powierzchniach i jakoś tam ludzie żyją, Wyszków zapyziałe kiedyś wiejskie miasteczko teraz jest nie do poznania, mają Biedronkę, Tesco, jakaś mrówkę, magazyn centralny Biedronki, dużą Drukarnię Quad Winkowski, teraz budują im Kauflanda... nie wiem jak jest z pozostałymi ale Drukarnia miała duże ulgi podatkowe, zatrudnia co najmniej kilkaset osób z Wyszkowa i okolic a miasto samo w sobie czyste i schludne niczym nie odstające od bliskich okolic Wawy pod względem estetycznym jak i samochodami którymi ludzie tam jeżdżą...
      Kobyłka czy Wolomin nie jest już tylko sypialnia, wystarczy spojrzeć ile nowych osób tutaj się przeprowadziło, więc skoro te osoby wymagają utwardzonych ulic, oświetlenia tychże ulic i inne mają wymagania, nie utrudniajmy im tego, mieszkam tutaj od urodzenia ale widze jak to się rozwija i cieszę się z tego, szkoda tylko że wszyscy wymagają a nie idą na kompromis a jak ktoś chce sielanki to niech wyprowadzi się do Klembowa czy w okolice - spokój, cisza i nie ma McDonaldsów i innych rzeczy psujących społeczeństwo [jeszcze]
      • damyk1 Re: cytat wcześniejszej wypowiedzi..... 25.02.13, 20:48
        No i o co Ci tutaj chodziło???
        Cytat na temat powstania hipermarketu gdzie nie którym przeszkadza że powstanie że Kobyłka nie będzie sypialnią. Sam[a] wcześniej narzekałaś że w budżecie brak kasy na rowy melioracyjne, ale ludzie sprzeciwiają się powstawaniu inwestycji które dadzą zastrzyk gotówki aby burmistrz wynajął koparkę....
        Czyżbyś chciał[a] sypialni i narzekała że nie jest to centrum Wawy?
        I dlaczego wklejasz wątek z innego tematu do wogóle innego???
        Weź pare głębokich odechów...
      • naturalnie.n chodniki 27.02.13, 20:00
        Rowy melioracyjne na terenie Kobyłki to chyba działanie powiatu... W sprawie ulic i chodników brak jest przejrzystej polityki urzędu i jakiejś idei, pomysłu. Przecież można stworzyć sprytny plan remontów dróg i chodników i każdy z nas mając świadomość kiedy "moja" ulica będzie remontowana lepiej zniesie oczekiwanie a wręcz może pokusić się o inicjatywy społeczne na rzecz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka