brombry 06.03.14, 16:04 Witam, Przyjemnie usłyszeć od Sołtysa Pólko, że na wiosnę ma ruszyć remont Pólko. Mam nadzieję że Pólko zostanie wyremontowana do samej Wrzosowej (chodzi o dużą dziurę przed skrzyżowaniem Wrzosowa-Pólko-Rzeczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwr33 Re: Pólko - remont 08.03.14, 15:41 Oby :) póki co ta dziura została zasypana. Póki nie ma deszczu to jakoś sie jeździ,ale jak popada to pewno popłynie Odpowiedz Link
atapi1 Re: Pólko - remont 16.05.14, 11:54 Hmm... wiosna powoli się kończy - kiedy możemy liczyć na remont Pólka, ale też i Rzecznej? Odpowiedz Link
mwr33 Re: Pólko - remont 16.05.14, 21:17 Zaraz lato-piaseczek wymyło z Pólko-dziury takie,że zęby można wybić i jadąc autem i rowerem i piechotą. Jakoś ul. Śląską na pograniczu Nadmy i Słupna można było "ubrać" w nowy asfalt i to w ciągu kilku godzin. A mieszkańcy Pólko i Rzecznej poczekają pewno jeszcze dłuuugo i niejedną wiosnę Odpowiedz Link
projekt74 Re: Pólko - remont 18.05.14, 10:33 Szanowni Państwo, Mam nadzieję, że jednak mieszkańcy ul. Pólko również doczekają się modernizacji drogi, czego zwiastunem jest zamieszczone na stronie UMiG Radzymin ogłoszenie: www.radzymin.pl/asp/pl_start.asp?ref=1&typ=13&menu=3&schemat=0&dzialy=3&akcja=artykul&artykul=1563 Pozdrawiam, Marek Brodziak Odpowiedz Link
atapi1 Re: Pólko - remont 24.05.14, 11:25 Panie Marku, Bardzo dziękuję za informację. Mam nadzieję, że Pólko stanie się wreszcie przejezdne. Pozostaje już tylko walka o Rzeczną, którą mam nadzieję uda się Panu w najbliższej przyszłości wygrać. Odpowiedz Link
karramba200 Re: Pólko - remont 24.05.14, 23:24 To nie równanie tylko takie samo partactwo jak zawsze. Odpowiedz Link
atapi1 Re: Pólko - remont 26.05.14, 11:10 Rownanie wytrzyma do pierwszych deszczów i to dobrze, jak tyle... Potrzebna jest bardziej trwała naprawa, która wystarczy na dłużej, zwłaszcza w perspektywie obwodnicy Marek. Odpowiedz Link
mwr33 Re: Pólko - remont 30.05.14, 18:45 Rzeczna wyrównali,zeby można było na eurowybory dojechać ;) po w miarę równym Odpowiedz Link
brombry Re: Pólko - remont 25.06.14, 10:40 NO i się zaczęło ! Remontują aż miło ;) Nareszcie ! Odpowiedz Link
rock.efeller Re: Pólko - remont 25.06.14, 11:38 Witam, od niedawno również jestem żywo zainteresowany Nadmą i zwłaszcza okolicą ul. Pólko. Czy opisany remont, który ostatnio się zaczął dotyczy odcinaka od skrzyżowania z ul. Rzeczną aż do nowego "sklepu" na ul. Pólko?? ok. 400-500 m. o czym pisał wcześniej p. Brodziak podrzucając informację dotyczącą przetargu na modernizację, czy jest to jakaś inna "dodatkowa" inicjatywa? pozdrawiam Odpowiedz Link
kokon1313 Re: Pólko - remont 25.06.14, 23:08 Tak, wszyscy z wrażenia wyszli na ulicę, niektórzy nieśmiało żeby nie podeptać, inni zdecydowanie, dotykli ręką, wąchali, sprawdzali co to jest??? a to jest asfalt, w końcu mamy normalną drogę :). A tak poważnie to nieźle to wygląda, nareszcie można iść na spacer, matka może wózkek z dzieckiem normalnie prowadzić a dzieci mogą przejechać się rowerem lub założyć rolki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
rock.efeller Re: Pólko - remont 26.06.14, 09:45 Byłem widziałem i potwierdzam wygląda ładnie oby tak samo długo służyło. Z informacji o pracujących i kończących robotę dowiedziałem się, że nie będzie krawężników i wjazdów bezpośrednio do posesji ale nie można mieć wszystkiego i trzeba się cieszyć ze stanu obecnego. Bo zmiana jest ogromna :) Swoją drogą jako mieszkańcy/sąsiedzi może orientujecie się jaki jest plan ewentualnej kanalizacji w tej ulicy bo niestety ale w Polsce często bywa tak, że najpierw kilkuletnia walka o asfalt a za rok dwa prucie bo zacznie się kanalizacja i akurat znajdą się fundusze. Posiada ktoś z państwa jakieś informacje? Podobnie co do ul. Rzecznej asfalt jest wylany do skrzyżowania z nią a są jakieś plany na Rzeczną? Wtedy dojazd od strony Kobyłki byłby "normalny" bez ryzyka regularnych wymiany wahaczy w aucie... pozdrawiam! Odpowiedz Link
projekt74 Re: Pólko - remont 26.06.14, 21:30 Szanowni Państwo, Właśnie wróciłem z kilkudniowej konferencji i jeszcze nie widziałem ulicy Pólko po remoncie, ale z Państwa wypowiedzi wynika, że sytuacja zmienła się diametralnie, dlatego już dzisiaj cieszę się wspólnie z Państwem, a jutro nie odmówię sobie przyjemności przejechać się tą ulica na rowerze. Natomiast jeżeli chodzi o ul. Rzeczną to niestety Gmina Radzymin nie ma w najbliższych planach modernizacji tej ulicy. Niemniej jednak wcześniej czy później (a w mojej ocenie wcześniej) ul. Rzeczna zostanie przebudowana, ponieważ: 1. ma zbliżyać a nie dzielić obie części Nadmy, 2. tą ulicą muszą bezpiecznie dotrzeć dzieci z ul. Pólko do szkoły (zakładam, że będzie ich coraz więcej), 3. wreszcie tą ulicą będą zmierzały samochody do węzła Kobyłka na trasie S8. Pozdrawiam, Marek Brodziak Odpowiedz Link
atapi1 Re: Pólko - remont 28.06.14, 12:59 Panie Marku, Trzymamy kciuki za wcześniej niż później w przypadku Rzecznej i dziękujemy za udane działania w sprawie Pólka! Odpowiedz Link