Dodaj do ulubionych

kampania wyborcza MWS

20.10.14, 11:51
Przyznam ze zaczyna mnie dość mocno razić kampania Maz. Wspolnoty Samorządowej w Kobylce. Wszędzie widzę ich plakaty, a wczoraj po wyjściu z kosciola przed samym wyjsciem tez powiesili plakat z ich kandydatem na burmistrza. Nie lubię takich tanich chwytów i mieszania religii do polityki. Teraz na dodatek starają sie usilnie wybielić w sprawie swojej niechlubnej roli przy zablokowaniu budowy tunelu pod torami. Jednak chcialbym zobaczyć debatę pomiędzy kandydatami.
Obserwuj wątek
    • 75anka Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 12:08
      e-moll chyba czas pogodzić się z faktem iż to nasze władze przez swoją niewiedzę doprowadziły do zablokowania tunelu, jeśli chodzi o debatę to też chętnie bym posłuchała, nie do końca rozumiem czemu pan burmistrz boi się wystąpić przed mieszkańcami. Może jeszcze zmieni zdanie, do wyborów jeszcze jest czas.
    • na.po.leon Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 12:11
      Też mi się nie podoba kampania negatywna. Ale cóż każdy ma swoją strategię.
      • daria_maciag Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 13:09
        Ja odbieram to nie jako kampanię negatywną, bardziej cieszy mnie że mieszkańcy poznali prawdę, myślę że to jeszcze nie koniec rewelacji. Nam mieszkańcom pozostaje jedynie czekać na rozwój wydarzeń.
        • na.po.leon Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 13:21
          Dal mnie to co się dzieje od kilku m-cy na tym forum to kampania negatywna. Czy mieszkańcy poznali prawdę? Jak zwykle każdy wyciąga wnioski jakie chce.
          Czy ktokolwiek może powiedzieć dlaczego ten dokument nie ostał opublikowany w całości? Dlaczego akurat taka strategia została przyjęta?
          • daria_maciag Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 13:29
            czy ja wiem... tylko krowa nie zmienia zdania, ja akurat nie byłam do końca przekonana do obecnej ekipy jak i przyszłej , ale od początku było to dla mnie podejrzane że przez protesty miało by się nie udać, musiało być jakieś drugie dno, no i niestety dowiedzieliśmy się prawdy. Myślę że pismo zobaczymy w całości przed wyborami ;) Podejrzewam też że najbardziej na tym piśmie zależy obecnym władzom, a mieszkańcy już i po części maja swoje zdanie. Cierpliwie poczekajmy.
            • na.po.leon Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 13:38
              Jeśli przed wyborami to jest granie na emocjach. Kiedyś był człowiek z czarną teczką, który też miał pokazać co ma w teczce. Wtedy też wszyscy czekali, nawet wysoko zaszedł ale mimo wszystko się nie udało...
              • daria_maciag Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 13:42
                Nie rozumiem tylko po co było zwalać winę najpierw na mieszkańców, później na WS, a teraz jak wyszła prawda to nadal idą w zaparte i teraz biedna nasza władza czuje się oczerniana. No ludzie kochani!!!trzeba było nie obwiniac nas-mieszkańców i ujawnić że coś wam umknęło, czegoś nie dopilnowaliście, ale nie w ten sposób. Nistety ale mam wrażenie że na emocjach gra ktos inny w tej chwili...
                • 3xm Re: kampania wyborcza MWS 22.10.14, 08:19
                  Ale jaka prawda? Poproszę link do tego słynnego dokumentu. Inaczej zwyczajnie kłamiesz i liczysz, że jak powtórzysz kłamstwo co wpis to przecież debile i tak nie sprawdzą (bo traktujecie w tej wspólnocie mieszkańców Kobyłki jak debili).
      • en-no Re: kampania wyborcza MWS 21.10.14, 13:43
        wszedzie kabaret pinokia bawia sie panami piotrusiamia a tak serio czy przeglosowaanie przez 2 zapijaczonych troli szanowanego profesora to demokracja?
        • na.po.leon Re: kampania wyborcza MWS 21.10.14, 13:57
          Hm, dobre pytanie. Niestety w demokracji zawsze ktoś będzie się czuł "wydymany". A jak widać po postach "nasza" demokracja polega na udowodnieniu komuś ułomności, pokazaniu że moje jest mojsze.
    • artur7770 Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 13:49
      Mówcie co chcecie ja czuję że nagle nasze władze przed samymi wyborami nas zaskoczą i cudownym trafem dowiemy się że dzięki dyplomatycznym rozmowom i ogromnej pracy tunel powstanie!!!
      ode chciewa się tego wszystkiego czytać, 8 lat mieli i teraz nagle problem
      • 3xm Re: kampania wyborcza MWS 22.10.14, 08:21
        No ale kto ten problem wywołał? Protestujący mieli więcej niż 8 lat na zgłaszanie wątpliwości do planu zagospodarowania i obudzili się przed wyborami.
    • na.po.leon Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 13:57
      Urząd (chyba) milczy więc nie wiem co masz na myśli że ktoś inny gra na emocjach. A gdyby teraz opublikowali zasłonięty jakiś dokument i pokazali jakiś p-kt A w tym dokumencie też byście ich tak samo oceniali? Poza tym przed kamerami wypowiadał się pan z PLK i to on stwierdził że przyczyną były protesty. Czyżby byli w zmowie z urzędem?
      Zobaczymy, czas pokaże jak było a może pozostaną tylko zasłonięte dokumenty i domysły. Tak czy inaczej np. ja potrzebuję komunikacji, centrum handlowego, rozrywki w Kobyłce żeby móc tu zamieszkać a nie tylko nocować. A kto to zrobi i do jakiej organizacji należy już ma mniejsze znaczenie.
    • 75anka Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 13:58
      a może by tak zwrócić się z jakąś oficjalną prośbą do pana burmistrza aby jednak wziął udział w debacie? Panu Hubertowi odmówił (albo nie dał odpowiedzi-nie wiem) ale nam mieszkańcom mam nadzieję, da się przekonać. Skoro wszyscy tutaj jesteśmy za...
      • artur7770 Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 14:22
        Fajnie by było. Jednak myślę, że teraz pan burmistrz nie ma do tego głowy ;))) w urzędzie Miasta nadszedł niespokojny czas.
    • mieszkanka.32 Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 20:07
      A mnie razi bierność obecnego burmistrza, nadgorliwość pani pełnomocnik KWW Jednego Powiat, szarogęszenie sie pani wiceburmistrz oraz wszedziebylska dyr MOK Kobyłka i nic niemogący i nic nieznaczacy zastępca burmistrza. Mieszkanka od 5 lat.
      • mieszkaniec.33 Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 20:42
        Tia...
        A mnie rażą pisane na siłę posty wychwalające pewnie nieskazitelne ugrupowanie które jako jedyne nadaje się do rządzenia miastem.
        • adam.adamowicz Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 21:06
          Wymienieni urzędnicy pewnie startują w wyborach, swoją kampanię powinni prowadzić po godzinach pracy lub w dni wolne od pracy.Przecież nie za udział w kampanii wyborczej płacą im mieszkańcy tylko za efektywną pracę.Moim zdaniem urzędnicy jednostek samorządowych startujący w wyborach samorządowych powinni na czas kampanii wyborczej brać urlop.
        • mieszkanka.32 Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 21:44
          Mnie również...razi negatywna kampania obydwu ugrupowań.
          • kobylka34 Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 22:01
            Oczywiście ,ze Was razi w pierwszej kolejności zrobiliście z najbardziej inteligentnego kandydata na burmistrza ofiarę a teraz się dziwicie,że chwyta się wszystkiego aby utrzymać się na powierzchni.Myślący Kobyłczanin i tak odda głos na Gniadowicza!!!
          • e-moll Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 22:07
            Nie tyle chodziło mi o to, że prowadzona jest kampania negatywna, co raczej to, że Mr Gniadowicz łypie do mnie niemal z każdego krzaka:-) A i przed kościołem raczył się powiesić, żebym go sobie po Mszy Św. zdążył dobrze sobie przyswoić.
            Dla mnie to taniocha i mam nadzieję, że reszta kandydatów nie pójdzie tym śladem bo zaśmiecą mi krajobraz. A moja Kobyłka jest zbyt ładna, żeby mi tu jakieś typki zwisały z każdego drzewa!

• rokerperejro88 Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 21:53
      Kolejny bezsensowny temat zapewne następnego konta któregoś z bezkrytycznych panów.
      Mógłby konkurować z rokerperejro88 vs Piotr Szulc.
      Chociaż nie. Tamto to było apogeum głupoty...

Co do kampanii. Tak się składa, że dzisiaj tamtędy przejeżdżałem i też zwróciłem uwagę. Czy przypadkiem plakat nie stoi na prywatnej posesji? Rozumiem, że posesja jest własnością księdza i dlatego autor pisze o mieszaniu polityki z religią ;p
      Już ci biedni zwolennicy pana burmistrza nie mają pomysłów jak rzekę szamba spowrotem skierować na Wspólnotę. Było fajnie przez parę dni, ale wyszło szydło z worka i teraz jest lipa. Coraz więcej ludzi wie, że światły burmistrz dał ciała i jak tu teraz mówić, że Wspólnota zablokowała przejazdy, gdy to oczywista ściema.

Mi jako zwolennikowi Wspólnoty to się podoba. W wielu miejscach widać, że plakaty są wieszane na prywatnych posesjach. Ludzie się przekonują i to znak, że czas na zmianę nieudolnej władzy. To też znak, że ludzie im dają kredyt zaufania i całe szczęście.

Ulotka to też świetne posunięcie. Po szambie z pomówieniem na facebooku i aktywnemu opluwaniu niestety trzeba nieświadomym mieszkańcom wyjaśnić jaka jest prawda. Część niestety ciągle żyje w niewiedzy... ale jest jeszcze czas, a nawet w sklepach już powoli wszyscy poznają jaka była faktycznie prawada.

JP nie widać na razie.
      Może po ostatnich rewelacjach i polityce nienawiści na facebooku niektórzy zaczęli się zastanawiać czy przypadkiem się nie wycofać? :)
      Wcale bym się nie zdziwił.
      Tak jak wspominałem. Ja po ostatnim wciskaniu kitu na facebooku, wyzywaniu od oszołomów, szydzeniu z kandydata na burmistrza i członków Wspólnoty bym się wstydził, że brałem w tym udział.

Wstydziłbym się też tego, że błędy burmistrza spowodowały wyłączenie przejazdów Kobyłce. Mało tego. Ta informacja została przed mieszkańcami ukryta, bo wiadomo było o tym wcześniej.
      Na koniec kilku członków JP i "niezależnych" mieszkańców aktywnie opluwało aktywnie na facebooku opozycję.
      Dodajmy jeszcze, że sam burmistrz swoje błędy zwalił na niewinnych mieszkańców i stowarzyszenia.

MIESZANKA WYBUCHOWA :D

• mieszkaniec.33 Re: kampania wyborcza MWS 20.10.14, 22:19
        "Część niestety ciągle żyje w niewiedzy... ale jest jeszcze czas, a nawet w sklepach już powoli wszyscy poznają jaka była faktycznie prawda." - wszyscy nadal żyją w niewiedzy bo nikt nie pokazał żadnych dokumentów.
        Na razie jedna z opcji przeszła do marketingu szeptanego.
      • jeden_kartofel Re: kampania wyborcza MWS 21.10.14, 17:10
        trzeba przyznać, że obecna władza miała fajny pomysł na kampanię. szkoda, że Wspólnota dotarła do prawdy tak późno. żeby zrobili to kilka miesięcy temu, można było bez problemu pobudować te bezkolizyjne przejścia. szkoda tylko, że obecne władze z chęci utrzymania stołków zrobiła mieszkańcom takie świństwo. Robercie i ty jeszcze masz czelność do kościoła przychodzić, może jeszcze do komunii przystąp...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka