Dodaj do ulubionych

Pa, pa 740!!!

28.04.16, 19:34
No i zabrali nam autobus :-(
Prośba do jeżdżących nowym L40 (od poniedziałku 2-05-2016) o podzielenie się informacjami, jak się teraz jeździ i o ile wzrósł czas dojazdu.
Obserwuj wątek
    • embeo Re: Pa, pa 740!!! 09.05.16, 11:14
      Jak dla mnie czas dojazdu do Warszawy jest podobny. Przesiadam się teraz nie przy Młodzieńczej, ale na przystanku Pustelnik. Kursów jest więcej, przystanków więcej, autobus przyzwoity (nie jakieś busiki jak na L27). Dochodzi jeszcze możliwość podjechania w ciągu 12 minut na PKP Kobyła i tam w pociąg. Oraz dodatkowy kurs późnym wieczorem tylko do Nadmy - 23:36 z przystanku Pustelnik. Poprzednio 740 odjeżdżało z Pustelnika ostatnim kursem gdzieś koło 21:45.

Do wad bym zaliczył brak możliwości korzystania z biletów 90-minutowych. Poprzednio na takim bilecie dojeżdżałem z Mokotowa do Nadmy, a teraz muszę jeszcze dokupić u kierowcy L40 jednorazowy za 3 zł.
      Dla osób dojeżdżających do Marek (przychodnia, bazar) wadą jest pewnie konieczność przesiadki, której dotychczas nie musieli robić.

Ogólnie nowe rozwiązanie wygląda na bardziej sensowne, niż poprzednie.
    • kasia_niebieska Re: Pa, pa 740!!! 10.05.16, 17:23
      Z moich jednodniowych obserwacji (poniedziałek 9-05-2016) wynika, że autobusy nie są punktualne. Do Nadmy (14:32 w Strudze) spóźnił się 10 minut, a do Marek (o 18:57 ze Szkolnej) w ogóle nie przyjechał. Może to akurat był pechowy dzień.
      A może ktoś wie, dlaczego przystanek na Szkolnej w kierunku Wołomina został zlikwidowany?
      • embeo Re: Pa, pa 740!!! 11.05.16, 10:18
        Też mnie ciekawi, dlaczego przystanek przy Szkolnej został przeniesiony tak daleko. Domyślam się, że albo nie było zgody właściciela pustej działki przy Szkolnej, albo ktoś uznał, że z 2 przystankami jest zbyt ciasno dla ruchu.
        Jedyny powód do spóźnień jaki przychodzi mi do głowy (kursy z Pustelnika w stronę Nadmy), to korki jakie czasem się tworzą już od Strugi w stronę Warszawy (TIRy jadące na T. Toruńską). Wówczas L40 musi w tym korku jechać aż do ul. Wspólnej i rusza z pętli Pustelnik opóźniony (ma tam bardzo krótkie postoje).
        Dla spóźnień lub braku kursu od strony Wołomina to chyba nie ma usprawiedliwienia.
        Jeżeli L40 będzie niepunktualny, to okaże się porażką wobec 740.
      • almette7 Re: Pa, pa 740!!! 12.05.16, 09:15
        Miałam przyjemność jechać L40 dwa razy ponieważ, raz w dniu 2 maja o 6.27 do Pustelnika. Czas przyzwoity spóźnił się tylko 3 minuty. Natomiast kolejny raz jak jechałam o 16:55 z Pustelnika to L40 przyjechało spóźnione 20 minut. W następnych dniach kolejne opóźnienie tez około 20-30 minut. W dniu 9 maja w kierunku Pustelnika godz. 17:16 autobus w ogóle nie przyjechał.
        Gdyby autobus przyjeżdżał według rozkładu to naprawdę całkiem dobre rozwiązanie. Na chwile obecną wielki minus.
    • kasia_niebieska Re: Pa, pa 740!!! 17.05.16, 19:44
      Wczoraj L40 przyjechał dla odmiany 5 minut wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka