Gość: ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 12:08 macie jakies pomysly co moze byc na maturze z historii w tym roku? :) tylko nie robcie sobie jaj bo juz nie dlugo:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matura Re: matura z historii 2010 IP: *.toya.net.pl 01.05.10, 14:41 wiesz nie da sie przewidziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: matura z historii 2010 IP: *.centertel.pl 02.05.10, 23:38 mogę napisać tylko co chcialabym, żeby było. oprócz czegoś dptyczącego schyłkowego okresu republiki rzymskiej (tak, wiem, na wypracowaniu tego nie dostanę) mogliby dać coś o ostatnich latach panowania Poniatowskiego. Albo wogóle coś z jego panowania. Byłabym też szczęśliwa, gdybym miała w wypracowaniu coś z Napoleonem, powstaniem listopadowym czy Wielką Emigracją albo orientacją prorosyjską. Jakikolwiek temat z politycznej byłby z reszta dobry. Bo o historii gospodarczej mogę napisać tyle, że byla. Może i ważna, ale śmiertelnie nudna, co przyznaje nawet mój historyk. Tyle że to nie zastąpi wypracowania... Odpowiedz Link Zgłoś