Dodaj do ulubionych

strefa ludzi Solidarności

02.12.10, 00:25
Zachęcam do odwiedzenia portalu www.10milionow.pl dla ludzi działających w ruchach opozycyjnych. Jest możliwość prowadzenia własnej strony - blogów, galerii, komentarzy, wpisywania wspomnień wydarzeń i działań opozycyjnych. Ideą jest wirtualne muzeum ze wspomnieniami, wywiadami, zdjęciami dokumentującymi działalność opozycyjną ludzi i organizacji funkcjonujących w ramach Solidarności i innych środowisk podziemnych w latach PRL.
Obserwuj wątek
    • l-oxo-l Re: strefa ludzi Solidarności 03.12.10, 18:11
      Strefa dla proletariuszy-weteranów , ostatnich ideowych czerwonych działaczy związku zawodowego.
      • all.correct Re: strefa ludzi Solidarności 15.12.10, 17:27
        Macie na myśli konfidentów UB, od Bolusia począwszy ?
    • augenthaler Re: strefa ludzi Solidarności 02.01.11, 08:18
      Ja pamietam tamte czasy, choc bylem jeszcze szczylem. W moim srodowisku, rodzinie, szkole praktycznie wszyscy drwili z komuny i PZPR. Starsi "zaciagali sie" do Solidarnosci, a motywacja wiekszosci byla chec walki z systemem. Osobiscie nie znam nikogo kto wtedy popieral partie, Jaruzelskiego, Kiszczaka. Na ten temat jest mnostwo publikacji, wspomnien i dokumentow, wiec dla chcacego sie czegos dowiedziec o tamtej epoce to nic trudnego.
      • all.correct Re: strefa ludzi Solidarności 02.01.11, 11:14
        augenthaler, bist Du als der Trotel geboren, oder wäre es seit neulich ... ?
        • erka-4 Re: strefa ludzi Solidarności 02.01.11, 11:33
          all.correct napisała:

augenthaler, bist Du als der Trotel geboren, oder wäre es seit neulich ... ?

...mikotari tomponikare vitaere amlozia nikifokimore zerrokarus ambanikafatus oblatarata fakitus informatos solidaros ambanikota polako et germanio kompudupato absolutate animizonibo.
        • augenthaler Re: strefa ludzi Solidarności 02.01.11, 12:26
          Slowo "trottel" pisze sie przez dwa "t", kolego. Poza tym chyba nie ma sensu komentowac twoich wpisow. Jakim jestes forumowiczem kazdy widzi.
          • Gość: gość Re: strefa ludzi Solidarności IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 13:06
            Wpisz sobie w wyszukiwarce nick all.correct i rzuć okiem na jego posty. To jest pewnie człowiek z jakimiś zaburzeniami psychicznymi, inaczej tego rodzaju twórczości wytłumaczyć się nie da.
            • Gość: gość Re: strefa ludzi Solidarności IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 16:34
              augentalerz !
              Spadaj na zmywak w Hamburgu.
      • venus99 Re: strefa ludzi Solidarności 02.01.11, 18:26
        popatrz jak się zmieniło.dzisiaj po 20 latach propagandy IPN 41% społeczeństwa popiera wprowadzenie stanu wojennego.
        • Gość: gość Re: strefa ludzi Solidarności IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 19:59
          Zamknij ryj komunistyczna szmato !!!
          • venus99 Re: strefa ludzi Solidarności 02.01.11, 20:17
            prawda cię tak denerwuje?może jakaś drobna kuracja?a może ty jesteś Jarek?
            • Gość: gość Re: strefa ludzi Solidarności IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 21:48
              On sie podszyl pode mnie, tym bardziej, ze tez pisze z chello/upc. To jest niejaki all.correct, osobnik, ktory najwyrazniej ma ze soba problemy. Spojrz jak on na tym forum "dyskutuje". Moim zdaniem albo ma co najmniej zaburzenia psychiczne, albo po prostu lubi byc forumowym trollem i takim prymitywnym gostkiem, ktory wszystkich obraza naokolo i bluzga na forach gdzie nie ma moderatorow. Stawiam jednak na to pierwsze, ze to jakis zaburzony czlowiek, bo nawet dowcipnis raz na jakis czas napisze cos z sensem, a on nigdy.
              • Gość: gość Re: strefa ludzi Solidarności IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 10:49
                Przepraszam, ale all.correct to ch... !!!!
                • Gość: Gość Nie każdy solidaruch był konfidentem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.11, 13:12
                  Byli też tacy co nie kapowali !
    • Gość: helm Re: strefa ludzi Solidarności IP: *.net 21.01.11, 04:19
      Solidarnosc byle the best
      • Gość: Marzena Re: Nie każdy solidaruch był konfidentem ! IP: 80.50.4.* 02.02.11, 14:04
        A Bolek i Ketman ?
        • jabir Re: Nie każdy solidaruch był konfidentem ! 13.02.11, 19:42
          Był sobie kraj... Totalitarnie rządzony. Krajowi temu buntowali się poddani. W ramach oporu (owi poddani) budowali ruch społecznego sprzeciwu. Raz jawnie , raz w tajemnicy. Różnie , w zależności od okoliczności. Tzn. w zależności od skali terroru stosowanego przez tzw. państwo. Tzw. państwo niezależnie od tego jak mocno dociskało śruby poddanym, zawsze pozyskiwało lub wprowadzało do "ruchu" swoich agentów.
          Ma to zastosowanie do każdego totalitarnego państwa . I do każdego państwa w ogóle !!!
          Wobec powyższego podejrzanym i wiele mówiącym byłby brak agentury w Solidarności...
          OCZYWIŚCIE POŚRÓD PRAWDZIWIE POLSKICH POLAKÓW TO SIĘ NIE ZDARZAŁO . Tam nie wślizgnął się nigdy żaden zdrajca. Nikt nigdy ni połakomił się na obietnice zaszczytów , błyskotliwej kariery , ogromnej kasiory, paszportu do raju (czy gdzieś tam). Nikt nigdy nie uległ obietnicy obicia ryja (własnego lub kogoś z rodziny), złamania błyskotliwej kariery,wywalenia z roboty, itp. A wszystko to pewnie PPP (prawdziwie polscy Polacy) zawdzięczają dziwnemu brakowi zainteresowania ze strony policji tajnych... Marzeno...
          • Gość: Lena Re: Nie każdy solidaruch był konfidentem ! IP: 80.50.4.* 23.02.11, 13:46
            Ale kazdy byl i jest qutasem.
            • jabir Re: Nie każdy solidaruch był konfidentem ! 24.02.11, 23:32
              QUTASEM lenko . Z szacunkiem , z wielkiej litery ! Qutasem , a nawet wrednym bezwzględnym ..ujem. W czasach zamierzchłych pomagałem ludziom...Tzn. w pewnym sensie ludziom -po mojemu komuchom, w wyrównaniu proporcji. Pomiędzy wewnętrzną potrzebą ukrzywdzenia bliźniego , a strachem przed doznaniem krzywdy . Uwierz mi lenko 95 % zadowalało się dobrym słowem. Pozostałe 5 % wymiękało od zniszczenia autka , latającej cegły. Te cegły początkowo były dla mnie problemem . Bałem się , że trafię dziecko. Potem myślałem - jak chce śmieć kapować to niech trzyma bachory daleko od okien. A pod koniec tej roboty - a po ..uj ma się parch rozmnażać . Wiesz ...do dziś pamiętam każde okno , każde miejsce po zniszczonym samochodzie. Zaglądam w te okna i zastanawiam się czy mieszka tu jeszcze ta komunistyczna qu... . Czasami żałuję , że nie trafił mi się żaden co by się chciał hartować się jak stal. Wszyscy byli tacy jak ty i twoi internetowi "towarzysze". Szczekali do czasu kiedy się ze strachu nie posrali. Wiesz lenko od takich jak ty zawsze wolałem ub-oli . Wiadomo wróg i wszystko jasne . A ty i tobie podobni...hgw co za jeden.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka