erka_46
03.03.15, 12:42
Złożeniem kwiatów pod tablicą na Dworcu Gdańskim uczczono w sobotę 46. rocznicę tzw. wydarzeń marcowych. Zapoczątkowały one falę antysemickiej propagandy, która skłoniła do emigracji z Polski ponad 15 tys. osób pochodzenia żydowskiego.
Na warszawskim Dworcu Gdańskim, jak co roku 8 marca, zebrało się kilkadziesiąt osób, aby złożyć kwiaty pod tablicą z cytatem z prozy Henryka Grynberga: "Tu więcej zostawili po sobie niż mieli". Ufundowana w 1998 r. przez fundację Szalom tablica przypomina, że w latach 1968-1969 z Polski wyemigrowało ponad 15 tys. Żydów, zmuszonych do tego w atmosferze antysemickiej nagonki, zapoczątkowanej tzw. wydarzeniami marcowymi.
- Dworzec Gdański w Warszawie jest symbolem wszystkich dworców, z których po Marcu '68 Żydzi wyruszyli z dokumentem podróży w jedną stronę, rozdzielali się przyjaciele i rodziny żydowskie rodziny i tak zazwyczaj małe po Holokauście. Wyjeżdżaliśmy stąd dlatego, że nie mogliśmy być tu Polakami i dlatego, że nie mogliśmy tu żyć jak Żydzi. (...) Ówczesna Polska nas tutaj nie chciała - mówił Michał Sobelman, który wyjechał w 1969 roku.
>>> Prezydent odznaczył uczestników wydarzeń Marca 68 >>>
...no ale,cham polski chyba nie wie o co chodzi,wszak w szkołach prawie zlikwidowano naukę historii.
A stało się to pod auspicjami PO.
Chamskie oświadczenie:
Sławomir Kowalski
Data xxxxx
ul Kolejowa 00-000 Warszawa
PESEL xxxxx
Kancelaria Prezesa Rady Ministrów
Premier Ewa Kopacz
Al. Ujazdowskie 1/3 00-583 Warszawa
Oświadczenie o wypowiedzeniu posłuszeństwa. Oświadczam że jestem obywatelem Polski . Polskim patriotą dumnym ze swojej Ojczyzny i z Narodu Polskiego. Wypowiadam posłuszeństwo systemowi politycznemu ,prawnemu i gospodarczemu obecnemu w mojej Ojczyźnie. Będąc obywatelem Polski ,pracując , mieszkając i żyjąc z swojej ojczyźnie nie czuje się w tym systemie prawowitym obywatelem .Moje prawa obywatelskie są gwałcone przez władze tego systemu prawnego . Jestem poniżany,okradany i oszukiwany we własnej Ojczyźnie. Rządy Wasze nie służą rozwojowi i naszemu dobru. Oświadczam ze cofam tej władzy swoje przyzwolenie na reprezentowanie mnie na forum wewnętrznym i zagranicznym. Cofam swoje obywatelskie przyzwolenie na tworzenie jakiekolwiek prawa i realizowanie prawa już istniejącego a niezgodnego z wolą Narodu Polskiego . Cofam Wam mandat na dalsze rządzenie w mojej ojczyźnie Polsce. Ponieważ w moim imieniu podejmujecie decyzje dotyczące mojej ojczyzny i moich współobywateli , zapieram się Was gdyż władza Wasza pochodzi z kłamstwa , oszustwa i grzechu. Zabraniam Wam dalszego zadłużania Polski , osłabiania Wojska Polskiego ,działania na szkodę społeczeństwa. Likwidowania instytucji i gospodarki mojego Państwa . Z całą stanowczością oświadczam ze wypowiadam posłuszeństwo i zapieram się w wykonywaniu jakiegokolwiek prawa narzuconego przez ten system . Chcę żyć w Polsce wolnej , służącej i szanującej swoich obywateli. Z systemem prawnym , politycznym i gospodarczym stworzonym dla dobra Ojczyzny i jej mieszkańców. Chce być gospodarzem w mojej ojczyźnie. Przypominam ze to ja jestem suwerenem tego rządu , sejmu i Prezydenta .Ja mam obowiązek ostateczne i wyłączne prawo by wypowiedzieć temu systemowi posłuszeństwo .
Podpis:
Kto podobnie myśli niech takie wypowiedzenie do Sejmu polskiego wyśle.