Dodaj do ulubionych

JAK WYGLĄDA ESPERAL

09.01.06, 10:50
czy ktoś ma stronę lub zdjęcie gdzie mogę zobaczyć opakowanie i tabletki
które są wszywane? Byłam na takim zabiegu z bliską mi osobą stałam prawie
przy lekarzu widziałam wszystko jak zaszywał i wkładał z buteleczki te
tabletki ,lecz zwątpiłam w prawdziwość ich gdyż po 2 miesiącach osoba zaszyta
zaczęła popijać i nic mu się nie dzieje a mnie szlak trafia ze nie zdycha bo
życzę mu tego w złości. O leczeniu , lekarzu , psychoterapii , AA nie chce
słuchać bo uważa ze nie bedzie robił z siebie idioty przy kims i wogole to on
sam kontroluje sytuacje. Jestem wyczerpana, odeszłabym od niego ale nie mam
gdzie i za co , poprostu tylko w łeb sobie walnąć.Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • drak62 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 12:14
      elllos napisała:

> czy ktoś ma stronę lub zdjęcie gdzie mogę zobaczyć opakowanie i tabletki
      > które są wszywane? Byłam na takim zabiegu z bliską mi osobą stałam prawie
      > przy lekarzu widziałam wszystko jak zaszywał i wkładał z buteleczki te
      > tabletki ,lecz zwątpiłam w prawdziwość ich gdyż po 2 miesiącach osoba zaszyta
      > zaczęła popijać i nic mu się nie dzieje a mnie szlak trafia ze nie zdycha bo
      > życzę mu tego w złości. O leczeniu , lekarzu , psychoterapii , AA nie chce
      > słuchać bo uważa ze nie bedzie robił z siebie idioty przy kims i wogole to on
      > sam kontroluje sytuacje. Jestem wyczerpana, odeszłabym od niego ale nie mam
      > gdzie i za co , poprostu tylko w łeb sobie walnąć.Pomóżcie.

Esperal nie rozwiąże twoich problemów. Mimo wszystko radziłbym tobie zwrócić
      się o pomoc do poradni odwykowej, tam uzyskasz informacje jak pownnaś
      postępować z alkoholikiem - sama będziesz się miotać bezskuteczcnie.
    • elllos Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 12:19
      najpierw chcę wiedzieć czy zostałam oszukana, potem będę szukać dróg wyjscia .
      Narazie na siłę go nie zaciągnę nigdzie a ja sama wiem jak mam z nim postępować
      otrzymałam już takie rady.
    • drak62 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 13:21
      elllos napisała:

> czy ktoś ma stronę lub zdjęcie gdzie mogę zobaczyć opakowanie i tabletki
      > które są wszywane? Byłam na takim zabiegu z bliską mi osobą stałam prawie
      > przy lekarzu widziałam wszystko jak zaszywał i wkładał z buteleczki te
      > tabletki ,lecz zwątpiłam w prawdziwość ich gdyż po 2 miesiącach osoba zaszyta
      > zaczęła popijać i nic mu się nie dzieje a mnie szlak trafia ze nie zdycha bo
      > życzę mu tego w złości. O leczeniu , lekarzu , psychoterapii , AA nie chce
      > słuchać bo uważa ze nie bedzie robił z siebie idioty przy kims i wogole to on
      > sam kontroluje sytuacje. Jestem wyczerpana, odeszłabym od niego ale nie mam
      > gdzie i za co , poprostu tylko w łeb sobie walnąć.Pomóżcie.

Jest to mała (średnica ok.3 mm ) biała tabletka. twój mąż mógł ja sobie sam
      wydłubac jakoś lub zapić - przełamać nieprzyjemne odczucia.
      • jerzy30 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 13:28
        właśnie tak działa esperal - jedno wielkie gó.. - a może być jeszcze lepsza
        heca bo lekarze w obawie o zdrowie i życie tego co mu się wszywa [esperal
        zapity może być śmiertelny] wszywają niegroźne piguły czyli placebo - a kasę
        biorą - zawsze twierdziłem że to hieny żerujące na ludzkim nieszczęściu
        • elllos Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 13:39
          Nie wydłubał bo kontrolowałam ranę tak często że zauważyłabym , zagoiło się
          ładnie i szybko, wygląd tabletek widziałam, chodzi mi o opakowanie bo w
          internecie nie mogę znależć.A jak to możliwe że można zapić, a inni że można
          umrzeć coś mi tu się nie zgadza. Proszę o wyjaśnienie.
          • drak62 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 13:44
            Esperal wzbudza wstręt do alkoholu (po wypicu odzczuwa sie bardzo silny odruch
            wymiotny). Myśle że niektórzy są w stanie przezwycięzyć ten odruch i pić dalej.
            Innym powodem - co już wcześniej tutaj zauważono - może byc faktycznie to , ze
            zamiast esperalu wszyto neutralną substancję.
          • janulodz Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 14:40
            Odnoszę takie wrażenie Elllos, że to Ty potrzebujesz jak najszybszej pomocy dobrego psychologa od uzależnień. Z Twoich postów wypływa jeden wniosek: Jesteś bardzo zawiedziona tym, że Twojego uzależnionego partnera nie trafił szlag. Przykro mi to stwierdzić, ale ton Twoich wypowiedzi nasunął mi takie skojarzenia. Jeżeli uważałaś, że Esperal załatwi Wam ten problem to sie po prostu na tym w ogóle nie znasz. Nic nie wiesz na temat alkoholizmu i nawet nie próbuj przeprowadzać z nim jakichkolwiek rozmów, bo to nic nie da. Idź do lekarza. Życzę otrzeźwienia przede wszystkim Tobie.
            • elllos Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 14:51
              Przykro mi ....ale jak ten człowiek nie chce skorzystać z innych form leczenia
              a zdecydowł się jedynie na zaszycie, ponieważ miał do stracenia pracę i rodzinę
              to niech go trafi..... to jest złość z mojej strony, rozżalenie i wielkie
              rozczarowanie , nasze córki proszą mnie żebym zakonczyła te małżeństwo bo
              wstydzą się takiego ojca nie rozumieją tej choroby, zresztą nie przyjmują że
              jest to choroba, ponieważ to jest słaba wola, choroba to coś na co nie mamy
              wpływu , kaszel, katar rak samo przychodzi a tu sami decydujemy o tym czy
              chorujemy czy nie.
              • drak62 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 15:40
                elllos napisała:

> Przykro mi ....ale jak ten człowiek nie chce skorzystać z innych form
                leczenia
                > a zdecydowł się jedynie na zaszycie, ponieważ miał do stracenia pracę i
                rodzinę
                >
                > to niech go trafi..... to jest złość z mojej strony, rozżalenie i wielkie
                > rozczarowanie , nasze córki proszą mnie żebym zakonczyła te małżeństwo bo
                > wstydzą się takiego ojca nie rozumieją tej choroby, zresztą nie przyjmują że
                > jest to choroba, ponieważ to jest słaba wola, choroba to coś na co nie mamy
                > wpływu , kaszel, katar rak samo przychodzi a tu sami decydujemy o tym czy
                > chorujemy czy nie.

POniekąd cię rozumiem, esperal czasowo rozwiązałby twój problem bo mąż
                przestałby przez jakis czas pić. Nie irytuj się czytając wypowiedzi na forum,
                większosc z piszących ma spore doswiadczenie i wiedze na temat alkoholizmu.
                Negatywne nastawienie ndo Esperalu wynika właśnie z własnego doswiadczenia.
                Mimo twojego sceptycyzmu powinnaś pogłębić wiedze na temat uzależnienia i
                porozmawiac przede wszystkim z psychologiem w poradni odwykowej. Moze to
                zabrzmi jak paradoks , ale leczenie męża alkoholika powinnas zacząć od siebie.
                Chyba że uważasz że nie warto i zostawisz go . Nawet w tym drugim przypadku,
                podejrzewam ze zarówno ty jak i dzieci są nieźle sponiewierane psychicznie przez
                to że miaszkacie razem z alkoholikiem - wówczas też tobie i dziciom przydałaby
                się fachowa pomoc.
    • janulodz Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 17:55
      Jak już znajdziesz tą stronę z esperalem i będziesz mogła go porównać z tym, który został wszyty przy tobie Twojemu mężowi to co zrobisz?. Oskarżysz lekarza o to, że twój mąż PRZEŻYŁ?
      Poza tym wbrew temu co na ten temat sądzisz alkoholizm jest chorobą i to na dokładkę nieuleczalną.
      Oczywiście alkholikowi można pomóc - trzeba tylko wiedzieć jak, albo alkoholika zostawić i tak zrób, bo nic nie wskórasz mając takie podejście. Im prędzej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie i Twoich dzieci. Nie będzie więcej wstydu.Pozdrawiam Janu - trzeźwiejący alkoholik
      • kylly Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 18:21
        na temat esperalu się nie wypowiadam - miałem, zapiłem po 3 miesiącach...jeśli
        lekarz wszył mi placebo zrobił dobry uczynek....a jeśli chodzi o samą chorobę
        proponuję poczytać choćby to :
        www.forum.akcjasos.pl/viewtopic.php?t=3668&sid=1de1fe88563aa7d395b9d78fd38aea88
        pozdrawiam
        • hepik1 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 19:01
          Zamiast tracic czas na szukanie jak wygląda esperal lepiej zapoznać się z z takimi terminami jak terapia współuzależnienia(dla siebie) i terapia DDA (dla córek)
          Skorzystać z oferty przychodni prowadzących terapię dla współuzależnionych.Tam tez można uzyskać pomoc fachowców dla zorganizowania interwencji kryzysowej wobec alkoholika:
          www.ipz.edu.pl/index.php?dz=czytelnia&op=opis&id=7102
          • hepik1 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 19:33
            ...i jeszcze sprawdzić czy jesteś w Zaczarownym Kole i jak go opuścić:
            www.forum.akcjasos.pl/viewtopic.php?t=3668
    • f_a_k_y Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 18:07
      łaśnie tak działa esperal - jedno wielkie gó.. - a może być jeszcze lepsza
      heca bo lekarze w obawie o zdrowie i życie tego co mu się wszywa [esperal
      zapity może być śmiertelny] wszywają niegroźne piguły czyli placebo - a kasę
      biorą - zawsze twierdziłem że to hieny żerujące na ludzkim nieszczęściu
      popieram alkoholik.
    • prometea50 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 09.01.06, 21:06
      Hej, ja też miałam wszyty esperal prawie 4 lata temu. Wytrzymałam bez terapii
      11 miesięcy nie pijąc, a potem spróbowalam lampki szampana i poszlo. Moj mądry
      terapeuta powiedzial kiedyś (parafrazuję), że choroby duszy nie leczy się
      wszywając coś do dupy. I to prawda. Nie warto na esperal wydawać pieniędzy. U
      nas w Petrze nie przyjmują w ogole na terapię - a tylko to pomaga - gdy ktoś
      jest zaszyty. Swemu 'lubemu" nie pomożesz, pomoc sobie możesz sama. Chodzilam
      na ostatnim etapie trapii z koleżankami współuzależnionymi. One tak samo się
      leczyly jak ich chorzy partnerzy. Rżnie to potem wychodziło im w życiu - jedne
      zaczynały odżywać w związku, gdy partner też się leczyl - inne rezygnowały ze
      związku; jeszcze inne ulegały, przestawały chodzić na swoją terapię. Ale to
      moim zdaniem jedyna droga do naprawy swojej duszy. Jestem o tym głeboko
      przekonana sama nie pijąc już trzeci roku, malując obrazy i szklo, hodując
      kwiaty i znowu czując jak zdrowy, bardzo często szczęśliwy człowiek. Prowadzę
      bloga www.Prometea50. blox.pl i piszę tam o swoim życiu trzeźwiejącej
      alkoholiczki. Może coś cię natchnie? Trzymaj się i pomyśl o sobie, a może na
      twego alkhnolika spłynie jakaś łaska...
      • jerzy30 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL - wygląda z zadka :))) 10.01.06, 18:01
        tak - esperal to dobra zakąska - ja nie dalem sie zaszyc i panu Bogu za to
        dziękuję bo w ten sposób uratowalem sobie życie - po prostu musialem iść się
        leczyć bo było ze mną kiepsko - wiedzialem jak to g.... dziala bo zapijalem
        regularnie anticol [podobne dzialanie] Tak więc esperal nie pomaga - "chwała"
        lekarzom że zaszywają placebo - bo przynajmniej nie ma potencjalnych zgonów
        zaszytych - potwierdzam że PETRA nie przyjmuje zaszytych i chwała jej za to -
        pacjelnt PETRY trzeźwy od 15 lat. Tylko terapia i tylko terapia i tylko AA.
        Powtarzać to tu będę do us..nej śmierci, stale i bez przerwy, będę przynudzał i
        powtarzał - tylko terapia i AA. Widzialem na stoadionie w Toronto coś około
        60.000 tys alkoholików i alkokoliczek, współuzależnionych i sympatyków - tak
        wiem jak potężny i silny to ruch. Nie ma sie czego obawiać -wszak jak trapi nas
        grypa to idziemy do lekarza - jak jesteśmy chorzy na alkoholizm to też
        korzystajmy z pomocy lekarzy, terapeutów, innych alkoholików.
        Jak Twó mąż nie chce się jeczyć i wali pod ten esperal - to jego sprawa -
        zadbaj o siebie - idź na Alanon - to Ci ulży i pomoże - wiem coś o tym bo z
        alkoholizmem swoim i innych mam do czynienia od lat conajmniej 20-tu.
        • prometea50 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL - wygląda z zadka :))) 10.01.06, 19:53
          Potwierdzam wszystko co do jody. I powtarzam: myśl o sobie. Świata nie mozesz
          zmienić, a przynajmniej jest trusno - siebie można.
    • domaniebo Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 13.01.06, 22:48
      Uczciwy lekarz zawsze wszywa pełna dawke esperalu. Ale ...esperal może działac
      nietypowo, może sie otorbic ( i wtedy lek znajduje sie tak jakby w torebce
      foliowej i nie działa), może tez działać słabiej lub wcale. W mądrych ksiazkach
      piszą że u osób WRAŻLIWYCH juz niewielka dawka alkoholu może spowodować (nawet)
      zgon delikwenta ale...nie wiemy przeciez jaka jest NASZA wrazliwosc bo nikt
      takich badań nie robi. Esperal to "bat" i tego bata nalezy sie bać. Jaj
      delikwent łamie umowę z lekiem to trzeba wypruć esperwl i dać sobie spokój z
      tego typu leczeniem.
      • jerzy30 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 14.01.06, 00:06
        przewaznie ten delikwent nie wypruwa tego "bata" - bo nie ma czasu - wódka
        wszak na stole czeka!!!!!!!!!!!
        • mika9930 Re: JAK WYGLĄDA ESPERAL 05.02.06, 19:10
          Dawniej to wszywali prawdziwy.Wiem bo sam miałem wszywany 4 razy po 10 sztuk i
          parę razy zadziałał.Pierwszy raz w 1976 r.Wszyscy z którymi piłem wiedzieli co
          nalezy robic jak zacznie dzialac.Potem jeden lekarz w szpitalu powiedzial co
          trzeba robic jak zadziała i obywało sie bez szpitala.Trwało to ponad 20
          lat.Teraz to wszywają jakieś "guwno" dlatego się nikt nie boi a strach
          niektórym czasem pomaga, chodż na chwilę.Żeby nie pic trzeba tego chciec.Ja
          kazałem się zamknąc na odwyku ,przeszedłem terapie 12 kroków i od 11 lat nie
          piję.Esperal ,antikol wszystko dobre jak może pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka