Dodaj do ulubionych

Cynk w moczu -pytanie PILNE

04.11.09, 11:37
Wczoraj dostalam DMG ktore zamowilma na ebayu, gratis dolaczony byl test na
wystepowanie metali ciezkich w organizmie. Pobralam drugi poranny mocz dziecka
(tak bylo w instrukcji) i wyszla obecnosc cynku - kolor rozowy. Gdy nie
wystepuja zadne ciezkie metale kolor jest zielony. Test powtorzylam dwukrotnie.
Powiedzice mi co mam teraz robic?? Co to oznacza i czy jakos sie to leczy Czym
ewentualnie grozi?
Do lekarza moge isc dopiero w poniedzialek.
Obserwuj wątek
    • bubbelek Re: Cynk w moczu -pytanie PILNE 04.11.09, 16:47
      Znalazłam coś takiego.
      Cynk - Podstawowe informacje
      Organizm ludzki nie jest w stanie funkcjonować bez tego pierwiastka, należącego do grupy metali ciężkich. Jest niezbędny do syntezy DNA i RNA, białek, insuliny i nasienia. Bierze udział w metabolizmie węglowodanów, tłuszczy, białek i alkoholu. Współdziała z witaminą A. Ponad 70 różnych enzymów wymaga cynku do prawidłowego działania. Jest także integralną częścią tkanek i wpływa na prawidłowe gojenie ran, prawidłowy wzrost i rozwój płodu. Możliwe, że bierze udział w zapobieganiu rozwojowi przeziębienia, wówczas, gdy stosuje się go regularnie.

Źródła:
      Produkty bogate w białko, Mięso, Drób, Produkty pełno pszenne

Niedobory:
      Objawy: Zahamowanie wzrostu, utrata apetytu, zaburzenia gojenia ran. Niektóre potrawy bogate w błonnik mogą wiązać cynk w przewodzie pokarmowym i zaburzać jego wchłanianie.
      Ważne informacje:
      Pierwszym objawem przedawkowania cynku są wymioty. Niekiedy cynk przechowywany niewłaściwie może wejść w reakcje z kwasami zawartymi w pożywieniu i w ten sposób powodować zatrucia organizmu. Cynk wchodzi także w reakcje wewnątrz organizmu z miedzią powodując niemożność jej wykorzystania. Niektórzy naukowcy z grupy badawczej pod nazwą Massachusetts wiążą chorobę Alzheimera z cynkiem. Sugerują, że cynk wpływa na powstawanie blaszki w mózgowiu osób chorych na tę chorobę.
      A swoją drogą chcę zrobic małej badania na obecnośc metali,tylko nie wiem w jaki sposób się to robi-czy tylko poprzez badanie włosów?
      POZDRAWIAM:)
    • marian770 Re: Cynk w moczu -pytanie PILNE 04.11.09, 17:19
      z tego co mi wiadomo, zbyt duża ilość cynku może zatruć wątrobę.
      ale spokojnie wydaje mi się że w tym przypadku poprostu jest
      podwyższony poziom nie wpływający jeszcze negatywnie na organizm.
      poza tym zawsze są chelatory.
      • kamila_21 Re: Cynk w moczu -pytanie PILNE 04.11.09, 17:47
        Dziekuje Wam za odpowiedzie.
        Myslicie ze mimo to powinnam odwiedzic lekarza i poprosic o skierowanie na badania?
        Wlasciwie to Mikolaj nie ma zadnych niepokojacych objawow oprocz zaburzen mowy i
        braku apetytu ale taka juz jego uroda - jesc nie cierpi.
    • szenzi333 kamila_21 12.11.09, 09:36
      Chciałam się zapytać gdzie można kupić ten test na
      występowanie metali ciężkich w organizmie.
      • kamila_21 Re: kamila_21 13.11.09, 06:14
        Kupilam dla dziecka DMG w plynie i test byl dalaczony gratis ale na ebayu mozna
        kupic taki sam :
        cgi.ebay.co.uk/Heavy-Metal-Screen-Test_W0QQitemZ220372407978QQcmdZViewItemQQptZUK_Health_Beauty_Natural_AlternativeTherapies?hash=item334f3816aa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka