Dodaj do ulubionych

Gotu Kola a teraz Log IQ

01.09.11, 13:18
Witam, chcialabym zapytac o preparat Log IQ. Chcialabym mojemu 3,5 letniemu synkowi zaczac podawac. Wczesniej dawalam Gotu Kola na lyzce EyeQ. Teraz mamy przerwe 2 miesieczna i chcialabym zaczac z LogIQ i sprobowac podawac w ten sam sposob. Prosze mi poradzic czy moge podawac LogIQ z Eye Q na jednej lyzce? Dotychczas dawalam raz dziennie rano 250 mg i zastanawiam sie w jakiej dawce moge podawac LogIQ i ile razy dziennie. Mam wrazenie ze Golu Kola pomoglo mojemu dziecku dlatego chcialym kontynouwac suplementowanie tylko z LogIQ. Czy moze wplynac na nadpopudliwosc, przy GK nie mielismy z tym problemu. Dziekuje za odpowiedzi. Licze na Mariana.
Obserwuj wątek
    • mamka22 Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 01.09.11, 14:30
      My nie używaliśmy Gotu Kola tylko właśnie LOG IQ. Przy czym LOG IQ można używać max 2 cykle po 3 miesiace z 2 miesięczną przerwa pomiędzy. Potem można wrócić al po dłuższym czasie dopiero. Gotu Kolę można natomiast długo stosować.

U nas LOG IQ dawał ładne efekty, w każdym z cykli już po miesiacu stosowania.
      Absolutnie nie pobudzał. Można oczywiście stosować na 1 łyżce z Eye Q.
      Ja nie rozsypywałam, tylko córa połykała kapsułkę.

I co najważniejsze: zaczynasz ok 1/2 kapsułki 2 razy dziennie, potem mozna po 1 kapsułce 2 x dziennie. Trzeba obserwować, bo niektóre dzieci boli głowa. - u nas żadnych sensacji nie było.
      Spróbować warto, bo LOG IQ jest w miarę tanie, ok 17 zł za 60 kapsułek, co starcza na cały miesiąc przy dawce 2 x 1 kapsułka.

Trochę już było pisane na tym forum o LOG IQ i to niedawni, możesz poszperać.

A ja tez mam pytanie: jakie Gotu Kola stosowałaś? Tzn gdzie kupowałaś, jakiej firmy?
      • prestonka Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 01.09.11, 14:48
        Dzieki za odpowiedz. Ja GT dawalam juz 2 cykle ale robilam przerwy, kiedys Marian pisal zeby robic po 3 mies dawania na 2 miesiace.
        Czytalam troche na forum i wiem ze jest to kapsulka i proszek mozna wysypac, dlatego chcialam wsypywac z EyeQ bo wczesniej tak wlasnie przyjmowal. GT tez nie nalezy do smacznych, ale mu nie przeszkadzal ten smak ku mojej radosci.
        Napisalas potem powiedz po jakim czasie mniej wiecej mam przejsc na 1 kapsulke 2xdziennie. Bo moglabym zaczac od polowki.
        Ja mieszkam w Irl wiec kupowalam tutaj na miejscu firmy Good'n Natural a Log IQ mama mi przysle z Polski.
        • mamka22 Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 01.09.11, 15:54
          Ja w pierwszym 3-miesięcznym cyklu dawałam przez pierwszy miesiąć 1/2 kapsułki 2 razy dziennie, a w kolejnym cyklu od razu dawałam po 1 kapsułce 2 razy dziennie.

Wiem, ze ten proszek można wysypać, ale on jest czarny i jak dziecko nie połknie od razu, to potem sie osadza między zębami i jest taki fuj, więc wolałam młodą nauczyć połykać, bo nie wiem jaki wpływ miałby na zęby.
          • mywork Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 01.09.11, 18:11
            u mnie niestety LogIQ powodował dużą nadpobudliwość, DMG z resztą też. Odstawiłam bo nie szło z młodym wytrzymać. Nie mam pojęcia dlaczego moje dziecko tak reaguje, bo przy wyższych dawkach LogIQ powinien się nawet uspokoić! Nie potrafię rozwikłać tej zagadki a szkoda, bo były po tych preparatach postępy. Ale chyba będę co jakiś czas próbować, może będzie lepiej reagował kiedyś.
    • marian770 Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 01.09.11, 19:36
      >Prosze mi poradzic czy moge podawac LogIQ z Eye Q na jednej lyzce?

nie widze żadnych przeciwskazań
      Gotu kola wymaga też przerw a to dlatego że to suplement na poprawę ukrwienia naczyń krwionośnych w mózgu
      • prestonka Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 01.09.11, 20:20
        Kurcze jak to jest z nadpobudliwoscia, jaka jest bezpieczna dawka dla 3,5 letniego dziecka? Dostalam juz rade ale chcialabym sie upewnic. Z gory dziekuje.
        • mamka22 Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 02.09.11, 10:34
          Ja bym na twoim miejscu dawała na razie 1/2 kapsułki 2 x dziennie. Sama zobaczysz efekty, oraz ewentualne działania niepożądane.
          To nasze dzieci, trzeba podchodzić ostrożnie nawet do suplementacji.
          A na LOG IQ jest napisane, ze preparat przeznaczony dla dorosłych, więc tym bardziej podeszłabym ostrożnie przy twoim 3,5 latku.
          • prestonka Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 02.09.11, 13:10
            Dzieki, tak zrobie.
            • bambo113 Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 18.10.11, 09:25
              Jesteśmy , po 3 miesiącach Log IQ, teraz pażdziernik miesiąc przerwy , tak sobie myślę , czy np:nic nie podawać , poobserwować , czy od razu włączyć soplówkę , u nas efekty są wyrażniejsze mówienie , dużo zmagazynowanych wiadomości z głowy próbuje nam mówić , Marian dzięki .
              • marian770 Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 18.10.11, 23:44
                od LOGIQ dobrze odpocząc minimum 3 miesiące ( a tym bardziej dla dzieci ), a najlepiej to pół roku. chodzi o to że zbyt mała przerwa może dać efekt paradoksalny czyli problemy z myśleniem. ( przedawkowanie )

W ciągu tego pól roku można podawac- Cerebrum compositum, Soplówkę, Huperzine

Huperzine daje ładne efekty , ją też stosuje się cyklicznie, miesiąc podawania ,miesiąc przerwy
                • bambo113 Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 19.10.11, 10:40
                  Dziękuję Marian - na Ciebie zawsze można liczyć , zdecyduję się na Huperzine
                  , czy dostanę ją w aptece , a może polecasz jakąś konkretną ?
                  Pozdrawiam .
                  • marian770 Re: Gotu Kola a teraz Log IQ 20.10.11, 20:55
                    najlepiej kupić tutaj

www.iherb.com/Source-Naturals-Huperzine-A-200-mcg-120-Tablets/6335?at=0
                    są naprawde wiarygodni, nie słyszałem jeszcze aby nie przysłali przesyłki.
                    oczywiście potrzebna jest do tego karta do zakupów internetowych VISA lub karta kredytowa VISA.
                    daje się 1/4 tabletki raz dziennie ( starcza więc jedno opakowanie na ponad rok suplementacji )
                    • marian770 Ewentualnie Nootropil 21.10.11, 20:25
                      możesz też spróbować Nootropil w przerwie na LOGIQ.
                      jesli na początku nie zauwazysz negatywnych efektów ubocznych to można śmiało próbowac.
                      Ale on jest na receptę, chociaż można kupić w zagranicznych sklepach internetowych bez recepty, gdyż tam jest traktowany jako suplement a nie lek.
                      • bambo113 Re: Ewentualnie Nootropil 22.10.11, 20:47
                        Dziękuję za odp, dość trudno z zakupem huperzine , może zdecyduję się ma nootropil .
                        • marian770 Re: Ewentualnie Nootropil 23.10.11, 19:00
                          Nootropil bezpiecznie ( dla dzieci ) daje się w małych dawkach- max. 400 mg 2xdziennie
                          ja od tygodnia daje 200 mg 2xdziennie i tez widze efekty, a przy tym przy takiej małej dawce nie ma zbyt dużenia pobudzenia. ewentualne zbyt nadmierne pobudzenia moża zmniejszyć dając jednocześnie magnez ( np. firmy Olimp ) + B6 + Ashwagandha

z drugiej strony tak mała dawka może na początku słabo działać, z tego co wiem, minimalny okres dla Nootropilu to 4 miesiące aby widać było efekty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka