Dodaj do ulubionych

NIENAWIDZE!!!

IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 15.05.03, 21:36
nienawidze go, nienawidze za to co mi zrobil, nienawidze za to, ze wciaz go
kocham, ze tak strasznie za nim tesknie, nienawidze za to, przez co teraz
przechodze, nienawidze, ze przez niego spedzam teraz samotne wieczory w
pustym mieszkaniu, nienawidze za moj bol i cierpienie, nienawidze, ze
odebral mi nadzieje i wiare w przyszlosc, nianawidze....
Obserwuj wątek
    • _aaa_ Re: NIENAWIDZE!!! 15.05.03, 22:16
      o jesssuuu.......
    • senne_marzenie Re: NIENAWIDZE!!! 15.05.03, 22:20
      a ja kocham... i niech ta chwila trwa wiecznie:)
      • mafik Re: NIENAWIDZE!!! 15.05.03, 22:49
        Droga Margie! Nie mieliśmy, co prawda okazji by bliżej się poznać, ale mile
        wspominam Cię z ogólnego czata. Wiem, że przeżywasz teraz naprawdę ciężkie
        chwile i moje wynurzenia być może niewiele wniosą, ale chciałbym jakoś Ci
        pomóc. Wiesz w życiu człowieka bywa różnie. Raz jest się na wozie, raz pod
        wozem. Najbardziej bolą miłosne rozterki. Podobno z miłością jest jak w takim
        rymie: "Miłość jest jak cień człowieka, uciekasz kiedy Cię goni, kiedy ją
        gonisz ucieka". Wiem, że ból po odejściu najbliższej sercu osoby jest ogromny,
        ale droga Margit - niepotrzebnie tracisz swoją energię na wspominanie go.
        Spójrz w lustro. Zobacz kto w nim jest! Jesteś Ty, młoda, inteligentna osoba! I
        jeżeli on Cię zostawił jest zwyczajnym dupkiem. To nie Ty go straciłaś, on
        stracił Ciebie! Musisz po prostu to sobie uświadomić.
        Kiedyś na jednym z dworców kolejowych zobaczyłem genialną rzecz - kartkę z
        napisem: "Jeśli Cię wszystko wkurza, denerwują Cię najblizsi - zniszcz,
        potargaj tą kartkę, zrób z nią co chcesz, a na pewno Ci ulży!". Droga Margit Ty
        potargałaś tą kartkę, chciałbym aby Twój żal już ustąpił. Jednak nie jest to
        takie proste. Miłość ma sporoą moc, potrafi nie tylko dawać szczęście, ale i
        potwornie ranić. Postawię teraz banalny wniosek - że najlepiej rany goi czas i
        trzeba się z tym pogodzić.
        W sygnaturce zamieszczonej pod spodem są słowa o wybaczaniu, najlepiej przed
        zachodem słońca. Ciężko będzie Ci wybaczyć komuś, kto potwornie Cię skrzywdził.
        Musisz jednak wiedzieć, że to dla Ciebie kolejne doświadczenie życiowe, które z
        pewnością pomoże Ci w dalszym życiu... Pomoże Ci lepiej wybierać osoby, ktore
        obdarzysz swoją miłością. Musisz wiedzieć, że obdarowanie kogoś miłością to
        niesłychanie cenny dar, o którym obdarowywana osoba powinna doskonale pamiętać.
        Moja droga, uśmiechnij się do siebie i spróbuj wytłumaczyć sobie, że świat nie
        jest czarno biało, a nawet w szarości jest wiele odcieni! Musisz po prostu żyć!
        Żyć i cieszyć się życiem! Z mojej strony to w tym miejscu tyle, bo to i nie
        temat i miejsce na szersze rozpisywanie się. Pamiętaj, że zawsze w pobliżu są
        bliscy ludzie, którzy pomogą Ci w ciężkich chwilach. Ja służę pomocą pod
        adresem - mafik@gazeta.pl
        Jestem z Tobą i wierzę, że po nocy przyjdzie dla Ciebie dzień. Dzień pełen
        słońca!
        • Gość: margie Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.kcp.pl / 192.168.10.* 16.05.03, 12:40
          Mafiku, dziekuje za wsparcie, Wam wszytskim tez dziekuje... Ja wiem, ze to
          wszystko prawda, co napisaliscie, ale nie sposob sobie wmowic ze juz sie kogos
          nie kocha.... wybaczyc? Mozna, ale nie mozna zapomniec..... A ja jestm
          margie, nie margit, mam nadzieje, ze u niej wszytsko ok. Senne, ja tez kocham,
          tyle, ze kogos, kto nie chce mojej milosci, nie kocha mnie, nie pokochal i nie
          zakochal sie... podobno jestem osoba o innym profilu i nie dalam mu tego,
          czego ode mnie oczekiwal.... Takie slowa po poltora roku bola... staram sie
          patrzec na zycie z nadzieja, ale na razie jestem w ciezkiej depresji i bez
          pomocy specjalisty chyba sie nie obedzie. Nigdy bym nie pomyslalam, ze JA,
          trawda, mocna osoba bede przechodzic przez cos takiego, to juz 3 miesiace,
          dzisiaj mija.....
          • mafik Re: NIENAWIDZE!!! 16.05.03, 19:44
            Droga Margie! Przede wszystkim - przepraszam, że nazwałem Cię Margit (Margit
            też przepraszam)! Była późna pora, a chciałem Ci jak najszybciej odpisać, stąd
            ta pomyłka. Margie, jestem niezmiernie szczęśliwy jeśli choć kilka moich myśli
            pozwoliło Ci inaczej spojrzeć na swoją sytuację. Piszesz, że dzisiaj minęły
            trzy miesiące od Waszego rozstania, a Ty dalej nie możesz się z tym pogodzić.
            Świadczy to tylko i wyłącznie o Twoim wielkim uczuciu i szacunku dla Waszego
            związku. Życzę moim kolegom i sobie również, żeby w swoim życiu trafiali na tak
            potrafiące kochać kobiety... Zdaję sobie sprawę, że choć to "już" trzy
            miesiące, jest to zbyt krótki okres, aby rany się zagoiły. One zresztą nigdy
            nie zagoją się same, a blizny po nich (te w myślach) mogą zostać na bardzo
            długo! Wszystko to jednak zależy od nas. Od tego, jak jesteśmy nastawieni do
            samych siebie. Czy widzimy, iż szklanka jest do połowy pełna, czy do połowy
            pusta. Margie, spoglądam za swoje okno, widzę za nim kwitnące kwiaty i drzewa
            oraz budzące się życie. Rok temu widziałem za tym samym oknem i o tej samej
            porze - smutne drzewa, smutną pogodę i smutne życie. Czasami jesteśmy bezsilni
            wobec swojego nastroju, nie potrafimy sobie radzić z samym sobą, wszystko co
            jest wokół jest dla nas obce, a czasem nawet wrogie. Dobrze jest gdy są obok
            nas bliscy ludzie, którzy potrafią zrozumieć sens naszych myśli, nasze
            pragnienia, radości, ale i też cały potencjał naszych smutków. Każdy z nas ma
            jakieś swoje hobby, swoje zainteresowania, które potrafią go oderwać od
            codzienności i szarej rzeczywistości. Gdybyś skorzystała z porady psychologa, z
            pewnością doradziłby Ci ucieczkę w pracę, w hobby, być może w inny związek.
            Wszystko to jednak są środki zastępcze, które nie gwarantują poprawy, a po
            tymczasowej poprawie samopoczucia, stan psychiki może być jeszcze gorszy.
            Kiedyś "Budka Suflera" zaśpiewała tak: "Przegrywać czasem to normalna rzecz,
            upadać nisko, by się wyżej wznieść, lecz czasem gdy zaboli Cię, nie wstydzić
            się swych własnych łez, to także zwykła, to normalna rzecz". Margie, nie wstydź
            się swoich myśli, nie wstydź się swych własnych łez. Czasem potrzebne nam jest
            solidne catharsis - oczyszczenie naszej duszy ze smutków i trosk. Musisz zacząć
            lubić siebie. Wspominasz, że byliście ze sobą aż półtora roku! Margie, na pewno
            mieliście wspólne szczęśliwe dni, razem się cieszyliście, całowaliście się,
            byliście ze sobą blisko, mieliście wspólne plany. Zamiast zadręczać się tymi
            ostatnimi złymi chwilami, staraj się wracać myślami do tych dobrych, pogodnych,
            które przynosiły Ci szczęście i spełnienie. Trudno mi odgadnąć Twoje plany i
            marzenia, wiem jednak, że zadręczając się - nie będziesz szczęśliwa. Przeżyłaś
            już bez niego trzy miesiące i potrafisz żyć, chociaż czasem przeżywasz ciężkie
            chwile. Pewnie ktoś za chwilę powie - MaFik, Ty się mądrzysz i udzielasz rad, a
            gdybyś był w jej sytuacji to ryczałbyś jak bóbr i prosił innych o pomoc. Otóż
            już Rzymianie mówili "verba docent, exampla trahunt" - słowa uczą, przykłady
            pociągają. Ten przykład co prawda mnie nie pociągał, ale zdarzyło mi się go
            doświadczyć. Licząc na miłość, przeliczyłem się! Dzisiaj jednak nie mam żalu
            (generalnie nie staram się do nikogo chować urazy), a wręcz przeciwnie. Jestem
            szczęśliwy z wspólnych szczęśliwych chwil. Życie jest zbyt krótkie byśmy
            rozmieniali je na żal, złość czy nienawiść. Margie, napisałaś bardzo mocne
            słowo- nienawidzę! Wiem Twoja miłość była tak silna, że przy rozstaniu zaczęła
            obracać się w nienawiść. Jednak nie możesz żyć z nienawiścią, bo ona jest
            zgubna. Zacznij żyć dniem dzisiejszym, tym że jesteś osobą wartościową i taką,
            która może podobać się innym mężczyznom. Umiesz mocno kochać, to broń
            obusieczna - a ja proszę Cię wykorzystaj to właściwe ostrze! Wszystkiego
            dobrego!
            • Gość: :)) Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.com.pl / 10.0.51.* 16.05.03, 20:56
              Az sie wzruszylam po przeczytaniu Twojego listu mafik:)) To bylo piekne co
              napisales:))
              A Ty margie glowa do gory. Swiat na tym jednym sie nie konczy a Ty zaslugujesz
              na kogos lepszego i na pewno ZNAJDZIESZ GO, zobaczysz:))) Zycze powodzenia:)
            • Gość: ewka Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.nsm.pl 18.05.03, 10:58
              mafik napisał:

Gdybyś skorzystała z porady psychologa, z
              > pewnością doradziłby Ci ucieczkę w pracę, w hobby, być może w inny związek.
              > Wszystko to jednak są środki zastępcze, które nie gwarantują poprawy, a po
              > tymczasowej poprawie samopoczucia, stan psychiki może być jeszcze gorszy.

Maf! Odpusc sobie te pewnosc!!!
              Niktz fachowcow nie doradzalby czegos takiego, ratunku! Jest czas żałoby po i
              trzeba ja przezyc - z przewalajaca sie nawalnica uczuc skrajnych - lepiej,
              gorzej, ale trzeba, i warto. Marg, badz dla siebie dobra, po prostu.
          • senne_marzenie Re: NIENAWIDZE!!! 16.05.03, 22:33
            znam to uczucie margie... az za dobrze.
            ale wiem tez, ze te czasy kiedys mina,
            nie dzis, nie jutro, nie za tydzien...
            kiedys. tylko czas jest lekarstwem.
            wszystko brzmi jak banal..
        • Gość: SU-ex_nunc Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.03, 15:13
          Witam.

Po przeczytaniu listu Margie ,a raczej Re: Mafika nie moge pozostac w
          milczeniu!
          Szanowny Mafiku ,przeczytales,nie wiele zrozumiales ,a nastepnie splules sie
          okrutnie.
          Dziewczyna ,przez poltora roku,calkowicie swiadomie (jak napisala)podcinala
          galaz,na ktorej siedziala.Wybrala przepasc i w nia wpadla.Teraz ,ma pretensje
          do garbatego,za to ,ze ma proste dzieci.
          Margie:mialo bolec,wiec boli.Poboli i przestanie.
          Otrzyj lzy,wez chlodny prysznic i idz.... miedzy ludzi.Na tym kazdy rozsadny
          czlowiek powinien zakonczyc.Kazdy rozsadny,ale nie Mafik.
          Mafik znalazl ofiare i z sobie tylko znanych powodow(moze,Lew ma racje)
          bezlitosnie nad nia sie pastwi.
          Mafik napisal:"Podobno z miloscia jest jak....".Mafiku,podobno?czy tak jest
          rzeczywiscie.Silisz sie na doradzanie komus , bazujac na przypuszczeniach?.
          Skoro piszesz,ze nie znasz dziewczyny,to skad nagle wpadles na pomysl ,ze
          jest mloda i inteligentna?Mafik - psychoanalityk amator i jasnowidz do tego.

Mafik napisal:"Jesli On Cie zostawil ,jest zwyczajnym dupkiem".Mafiku,jesli
          faceta nigdy na oczy nie widziales i nigdy z nim nie rozmawiales ,to nazywajac
          go <dupkiem>,sam jestes...(Ty wiesz co mam na mysli).Mafik ,On Jej nie
          stracil,..On Jej nie chcial.A zeby bylo ciekawiej ,Margie wiedziala o tym
          doskonale.
          Mafik napisal:"Postawie teraz banalny wniosek...".Zeczywiscie banalny,choc
          sluszny.Szkoda tylko ,ze nie Twojego autorstwa ,bo chcialbys zapewne
          zablysnac... .No coz i tu sie niezbyt udalo .
          Pozostala tresc Twego listu ,to juz tylko totalna kleska i caly szereg
          nieporozumien,Szanowny Mafiku.Tego belkotu nie da sie przelozyc na zaden
          cywilizowany jezyk!
          Niestety,najgorsze zdarzylo sie w zakonczeniu mafikowego
          wywodu.Mafiku,proponujesz ,tej naiwnej do bolu kobiecie swoja dalsza pomoc!
          Za co Jej tak nie lubisz?Czym jeszcze chcesz Jej zaszkodzic?Margie ,juz sama
          sie ukarala.
          Mafik,nie lecz czyichs ran ,swoja ,do tego, niezbyt dobrze pojeta litoscia.

Mafik,masz niewatpliwie bardzo miekkie serce,ale ....bywaly przypadki,ze psa
          zaglaskano na smierc.

kochajacy_kochany_nie_zawsze_lubiany_su-ex_nunc
          • Gość: margie Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 17.05.03, 17:46
            No wiec tak:
            Z tym podcinanniem galezi, na ktorej sie siedzi, to nie takie proste....
            Musielibyscie znac cala historie... niesttey czlowiek wchodzi w uklad z
            bagazem i czasami ten bagaz jest w takim balaganie, ze nie mozna go
            udzwignac... Cala ta historia jest dosc skomplikowana, i niesttey, z
            podcinania galezi zdalam soebie sprawe na tyle pozno, ze juz nie bylo co
            sklejac... Moze i jestem naiwna, ale to wynika z ogromnego zaufania do ludzi,
            z wiary w nich... czy to zle? Moze w dzisiejszym swiecie nie za dobrze, ale
            nie chce tej wiary tracic, bo jak zyc inaczej... rzeczywiscie, z wielu spraw
            zdawalam sobie sprawe, ale wierzylam, ze to sie zmieni, jak sie kogos kocha,
            to trzeba wierzyc i ufac... niestet, nie udalo sie.... Juz mi sie nie chce
            pisac, mam wrazenie, ze kazdy z Was patrzy przez pryzmat wlasnych doswiadczen,
            i nic w tym zlego, tyle tylko, ze trudno radzic komus, jak sie nie zna ani tej
            ososby, ani wszytskich aspektow sprawy, a tym bardziej relacji drugiej strony.
            Ale najwazniejsze jest, zeby wyciagnac pomocna dlon, wesprzec jakos, pare
            cieplych slow, swiadomosc, ze ktos chce pomoc jest w mojej sytuacji bardzo
            wazna. Nikt z was bioracych udzail w dyskkusji mnie nie zna, ale nie uwazam
            sie za glupia, naiwna kobiete. Uwazam, ze jestem inteligentna, atrakcyjna,
            warosciowa, mam serce, wielka wrazliwosc, mam olbrzymia ilosc milosci w sobie,
            czulosci ciepla i oddania. Moze to zle, ale ja uwazam, ze nie. A ze trafilam
            na czlowieka, ktory nie mogl mnie pokochac, mysle, ze z paru powodow, trudno.
            Cierpie, tesknie i kocham go dalej. Nie wiem, czy kiedys to sie zmieni. Wiem
            tylko, ze gdybysmy sie teraz poznali, to mielibysmy znaczenie wieksze szanse
            na wspolne bycie razem na zawsze, ale wtedy, jak zaczynalismy nasz zwiazek za
            duzo bylo blokad, niepozalatwianych spraw i tematow. Oboje bardzo chcielismy
            byc razem, kochac, byc kochanym... Ja kochalam, on nie..... A mafikowi jestem
            wdzieczna za slowa otuchy i pomocna dlon, Lew- hm, niezbyt uwaznie
            przeczytalam jego wypowiedzi, troche sie placze, zas ty, kolego/kolezanko,
            ziejesz jadem... ciekawe dlaczego...
            • Gość: SU-ex_nunc Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.03, 21:26
              Szanowna Malgorzato...to nie jad ,to gorycz wspomnienia.
              Nie tylko kobietom przytrafiaja sie takie"przykre wpadki".
              Dostalem w zyciu dwa porzadne kopniaki.Gdyby nie tacy litosciwi pocieszacze
              jak Mafik ten drugi kopniak nie mialby miejsca.
              Nie probuje tu nikogo opluc jadem,ani obrazic,rozumie Twoja sytuacje i dlatego
              wlasnie powtorze ma mysl ukryta:czytaniem cytatow z romantycznych
              powiesci,plakaniem w poduche,ucieczka do krainy zludzen,....nie wyjdziesz
              szybko z dolka.
              Zycze Ci Malgorzato duzo ,duzo szczescia,bo o ile Ciebie dobrze
              zrozumialem ,tylko to moze Ci pomoc.Trzymam paluszki.

Mafikowi skladam uklon.Nie czlowieka tu krytykowalem (nie znamy sie
              przeciez),lecz to co napisales.Przykro mi .....mam alergie.

weekendowo_juz_bez_jadu su-ex_nunc

• Gość: margie Re: NIENAWIDZE!!! do bez jadu:)) IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 18.05.03, 18:20
                Coz, przykro mi, mam nadzieje,ze uda mi sie drugi raz nie przezywac tego,
                przez co teraz przechodze..... nie mam na to czasu, zycie krotkie, a moje w
                szczegolnosci... Doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze w sposob sugerowany
                niczego nie osiagne, nie mam zamiaru, stad pomysl z psychologiem, gdzies
                przeciez musi tkwic blad, ze po czesci ja schrzanilam to, co bylo
                najpieksniejsze w tym zwiazku- on sam w swej istocie...
                • mafik Re: NIENAWIDZE!!! do bez jadu:)) 18.05.03, 19:20
                  Droga Margie! Jeżeli rzeczywiście potrzebna jest Ci pomoc psychologiczna, to
                  oczywiście skorzystaj z niej, bowiem może to Ci pomóc w odnalezieniu
                  własnego "ja". Problem nie tkwi bowiem w przyczynie (rozstaniu), tylko w
                  skutkach (tym, co aktualnie odczuwasz). Żaden psycholog nie znajdzie w Tobie
                  przyczyny Waszego rozstania - bo nie będzie miał relacji drugiej strony
                  (Twojego ex). Małgosiu, piszesz, że nie chcesz drugi raz przeżywać tego samego -
                  a zatem nie chcesz się z nikim innym nigdy wiązać? Sądzę, że to zbyt śmiała
                  deklaracja. Życie codziennie przynosi nam nowe dni, nowe wyzwania, nowe
                  znajomości, a więc i nowych ludzi - być może spotkasz kogoś kto zupełnie zmieni
                  Twoje spojrzenie na życie. Nie polecam oczywiście poszukiwania takiej osoby na
                  siły, bo w ten sposób zrobisz krzywdę sobie i tej osobie. Małgosiu, nie
                  obarczaj siebie winą za rozstanie, bo to nie jest racjonalne. Czasem warto
                  napisać list (mail) lub zadzwonić i umówić się na niezobowiązującą do niczego
                  kawę i po prostu porozmawiać. Na chwilkę rozdrapie się rany, ale za to będzie
                  można poznać przyczyny. Jeżelid ruga osoba nie godzi się na takie spotkanie,
                  świadczy to o tym, że nia ma po prostu odpowiednich argumentów, by móc Ci
                  wytłumaczyć wszystko, co się zdarzyło. Mechanizm poznawania się i zakochiwania
                  jest niestety znacznie prostszy od mechanizmu rozstania i żalu. W naszym życiu
                  często jednak musimy poznać oba... Nie ma co się jednak obarczać winami,
                  chociaż nie można też popadać w samozachwyt. Jeżeli jednak znajdziesz u siebie
                  pewne wady (chociaż w tym przypadku to szukanie win na siłę), to zamiast mówić
                  sobie - jaka ja byłam, że do tego dopuściłam i rozpamiętywać, po prostu nie rób
                  tego na pzyszłość. Z rozpamiętywania przeszłości jeszcze nic dobrego nie
                  wyrosły, a z marzeń na przyszłość to i owszem. Zatem życzę Ci tym razem
                  pozytywnych marzeń na przyszłość. Mariusz
                  • Gość: margie Re: NIENAWIDZE!!! do bez jadu:))- odp. Mafikowi IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 18.05.03, 19:58
                    Nie, ja piszac, ze nie chce przezywac tego po raz drugi nie mialam na mysli
                    niewiazanie sie z nikim, tylko nie przezywanie takiego bolu.. rozmow miedzy
                    nami bylo multum, niczego w sumie nie zalatwily.. ale ja nie moge sie z nim
                    kontaktowac, gdyz rozwala mnie to dokumentnie, dlatego je urwalam... musze
                    stanac na nogi, a psycholog mi jest potzrebny, zebys sie dowiedziec co ja
                    zlego robie.. przeczytalam gdzies ostanio, ze osoby urodzone pod moja data
                    jezeli sa facetami, maja wiele szczescia, jesli natomiast kobietami, to maja
                    wiele cech meskich, ktorych faceci poukladani zyciowo sie boja, a faceci z
                    kompleksami i problemami wykorzystuja.. I to jest totalna prawda o mnie....
                    Ja siebie nie lubie, mam niska samoocene, zawsze sie poswiecalam dla innych,
                    odkladajac swoej szczescie na bok, liczac, ze jak je dam komus, to mi to
                    wystarczy, lubie sie troszczyc o druga osobe, ja sobie zawsze dam jakos
                    rade... teraz nie daje sobie rady, krece sie w kolko, tone.... Mariusz, jestes
                    madrym facetem, dziekuje...
              • mafik Re: NIENAWIDZE!!! 18.05.03, 20:47
                su! Hm, co ciekawe tu piszesz bardzo podobnie do mnie, a chwilę wcześniej
                pisałeś, że bełkoczę! Ja nie jestem pocieszycielem, tylko racjonalnie myślącym
                facetem. Dzięki za ukłon w moją stronę, już nie muszę tłumaczyć Ci podstaw
                prawa ;-). Powodzenia!
                • mafik Małe wyjaśnienie! 18.05.03, 20:52
                  Kierowane zwłaszcza do SU-ex_nunc. Najpierw przeczytałem Twój - obrażający mnie
                  i moje poglądy post, odpisałem. Potem Twój drugi post, gdzie składasz ukłony ;-
                  ). Jakoś się tak porobiło, że ten nowszy post wyskoczył nad starszy! Stąd
                  pewnie będziesz się zastanawiał nad kolejnością. Przeczytaj jednak oba, a
                  później odsądzaj mnie od czci i wiary! Pzdr.
          • mafik Re: NIENAWIDZE!!! 18.05.03, 20:26
            Drogi Kolego!

Przede wszystkim, czy ja chociaż słowo napisałem do Ciebie. Kilka razy
            akcentowałem – droga Margie! Czy Ty jesteś Margie? Ale skoro już poświęciłeś
            tyle czasu, by coś o mnie napisać, niech i ja poświęcę dla Ciebie chwil kilka.
            Żałuję, że nie przeczytałem wcześniej Twojego listu, ale jakoś umknął mojej
            uwadze. Skoro masz ochotę na polemikę ze mną, bardzo chętnie podejmę rzuconą
            rękawicę. Przede wszystkim – jakie masz prawo do oceny, czy ja coś
            zrozumiałem, czy nie? Kilka wersów niżej piszesz, że jak się kogoś nie zna – to
            nie ma się moralnego prawa, by go oceniać... Silny przykład na demagogię!
            Spluwam się okrutnie? Jeden spluwa się okrutnie starając się doradzić drugiej
            osobie na podstawie własnych przeżyć, inny pisząc śmieszne posty, a jeszcze
            inny używając wulgarnych określeń. Gdybyś napisał np. kompromitujesz, uznałbym
            Twoje słowo! Nie mam w zwyczaju pluć na innych, a tym bardziej na siebie!
            „Poboli i przestanie” – no cóż rewelacyjna recepta i jakaż pełna fachowości
            oraz znajomości drugiej osoby. Można powiedzieć, że dałeś pokaz empatii!
            Obawiam się, że dochodzisz do zbyt prostych wniosków – „wybrała przepaść i
            wpadła w nią” Czy jeśli widzisz na ulicy pijanego faceta, którego może
            rozjechać samochód – mówisz: „Opił się, niech cierpi! Jego wina, niech go
            rozjeżdżają. Poboli go i przestanie”?

Pastwie się nad Margie i to bezlitośnie! No rewelacja. Nie wiem czy powinienem
            to komentować, bo to dość absurdalny zarzut, a z absurdami się nie dyskutuje,
            tylko się je ignoruje. „Każdy rozsądny tylko nie Mafik”. Jak ktoś nie ma
            konkretów, używa inwektyw. Kto dał Ci jakiekolwiek prawo do oceny mojej osoby?
            Kim jesteś, że ferujesz wyroki??? To czy jestem rozsądny czy nie, to mój
            biznes. Kolego, widzisz powołujesz się na Lwa, a sam nieuważnie go czytasz (to
            podobno ja czytam nieuważnie, jak napisałaś we wstępie). Lew napisał, że nie
            chodziło mu o mnie... Kolejny przykład Twojej nierzetelności... Wracając do
            pastwienia się, jest na to odpowiedni przepis w kodeksie karnym. „Znęcanie
            psychiczne lub fizyczne” – wskaż mi chociaż jeden paragraf, wedle którego
            pastwie się nad Margie! Hm, w tym samym kodeksie jest też inne przepisy –
            „Świadczenie nieprawdy”, „Bezpodstawne oskarżenie”, „Naruszenie godności
            osobistej”, „Pomówienie”. Z którego paragrafu chcesz otrzymać pozew?

".Mafiku,podobno?czy tak jest rzeczywiscie.Silisz sie na doradzanie komus ,
            bazujac na przypuszczeniach?. A kolego, czy chociaż na moment pomyślałeś o tym,
            że są różne wymiary miłości i żaden człowiek nie jest w stanie zrozumieć
            każdego z nich. Ja piszę o własnych przeżyciach oraz o tym, o czym słyszałem od
            innych – stąd słowo „podobno” (zajrzyj sobie do słownika i znajdź predykację
            językową tego słowa)/

„Skoro piszesz,ze nie znasz dziewczyny,to skad nagle wpadles na pomysl ,ze
            jest mloda i inteligentna?Mafik - psychoanalityk amator i jasnowidz do tego”.
            Po raz kolejny bezpodstawnie mnie oceniasz, nie mając ku temu żadnej
            legitymacji, ale ok. Skąd wiem? Jakbyś w miarę sprawnie znał język polski (mam
            nadzieję, że znasz) – poznałbyś styl pisania człowieka, poza tym o 70-latkach
            na czacie nie słyszałem! Inteligentna? Bo pisze inteligentnie.

„Mafik napisal:"Jesli On Cie zostawil ,jest zwyczajnym dupkiem".Mafiku,jesli
            faceta nigdy na oczy nie widziales i nigdy z nim nie rozmawiales ,to nazywajac
            go <dupkiem>,sam jestes...(Ty wiesz co mam na mysli)”
            Dzisiaj widziałem stronę pokrzywdzonych ojców i jeden z nich na tamtejszym
            forum napisał: „Dlaczego mam tej k.. płacić alimenty, za które ona szlaja się z
            innym”. Moja odpowiedź – bo masz z nią dziecko! Jeżeli facet zostawia
            dziewczynę tylko z własnymi myślami, po 1,5 roku, praktycznie bez słowa
            (relacja Margie) – to będzie dla mnie dupkiem. Można się rozstać, ale trzeba
            mieć odwagę, by o tym rozmawiać. Wielu facetom (kobietom też) jej brakuje. Nie
            określiłem dupkiem np. Jana Kowalskiego, ale konkretny typ faceta. Czy to tak
            trudno zrozumieć?

„Mafik napisal:"Postawie teraz banalny wniosek...".Zeczywiscie banalny,choc
            sluszny.Szkoda tylko ,ze nie Twojego autorstwa ,bo chcialbys zapewne
            zablysnac... .No coz i tu sie niezbyt udalo .”

Nie mam potrzeby, by zabłysnąć, ale i rzeczywiście piszę przez rz, Czy Tobie
            Człowieku tak trudno jest zrozumieć, że ktoś pisze czasem coś na forum tylko
            dlatego, że ma coś w konretnej sprawie do powiedzenia? A co się znowu nie
            udało???

Pozostala tresc Twego listu ,to juz tylko totalna kleska i caly szereg
            nieporozumien,Szanowny Mafiku.Tego belkotu nie da sie przelozyc na zaden
            cywilizowany jezyk!

Wreszcie coś zrozumiałeś – to był list! A list zazwyczaj ma to do siebie, że ma
            swojego nadawcę i odbiorcę. A czy Ty wiesz, że czytanie cudzych listów, to
            nieładna cecha? Dla Ciebie to bełkot, dla innych to słowa. Ciekawe, że inni coś
            z tego bełkotu zrozumieli, a Ty jakoś nie możesz tego ogarnąć. Nie bój się,
            wszystko przed Tobą. Taka dobra rada, jak czegoś nie rozumiem, czytam kilka
            razy. Pomaga!

Niestety,najgorsze zdarzylo sie w zakonczeniu mafikowego
            wywodu.Mafiku,proponujesz ,tej naiwnej do bolu kobiecie swoja dalsza pomoc!
            Za co Jej tak nie lubisz?Czym jeszcze chcesz Jej zaszkodzic?Margie ,juz sama
            sie ukarala.

„Naiwną do bólu kobietą” – wcześniej udzielałeś jej prostych rad, a teraz
            piszesz, że jest naiwna. Mówiłeś, że nie wolno oceniać innych, oceniasz! Mało
            tego jesteś recenzentem jej samoczynnego ukarania! Ciekawe czemu Margie nic mi
            nie powiedziała na temat tego, że jej nie lubię. Wyzywasz ją od „naiwnych do
            bólu”, a potem mówisz, że chcę jej szkodzić. Jesteś prokuratorem czy obrońcą?
            Albo to jakiś bełkot!

Mafik,nie lecz czyichs ran ,swoja ,do tego, niezbyt dobrze pojeta litoscia.
            Mafik,masz niewatpliwie bardzo miekkie serce,ale ....bywaly przypadki,ze psa
            zaglaskano na smierc.

Wniosek postawiony na końcu jest tak banalny, jak cała treść listu. O jakiej
            litości Ty mówisz? Po raz kolejny stawiasz niewłaściwe wnioski. Piszesz jakbyś
            znał mnie wieki, a nie rozmawialiśmy ani razu. To mój problem chyba, jakie mam
            serce? A o co chodzi w bełkotliwym wniosku o zagłaskanym psie? Tego naprawdę
            nie rozumiem!

No i pora na podsumowanie. To forum, a zatem każdy ma prawo wypowiedzieć się na
            zadany temat. Zadanym tematem był problem Margie. Gdybyś napisał: „Sama sobie
            zasłużyłaś, już się ukarałaś, poboli Cię i ustąpi”, co zresztą zrobiłeś w
            poście skierowanym do mnie, znacznie ułatwiłbym sobie pracę. Ale czasami do
            pewnych wniosków trzeba dochodzić okrężną drogą. Znalazłeś niezły sposób, by
            się pokazać i wysnuć własne wnioski. Problem już nie w tym, że te wnioski nie
            mają żadnej podstawy merytorycznej, ale w tym, że dla udowodnienia swoich racji
            używasz oskarżeń i inwektyw, co jest sprzeczne z zasadami etyki, moralnością, a
            także prawem. Podejmujesz się próby wartościowania ludzi, a wcześniej sam się
            na to oburzasz! Nie starannie przygotowujesz się do polemiki, nie podajesz
            konkretnych dowodów na swoje zarzuty, robisz błędy stylistyczne i
            ortograficzne, co jeszcze bardziej podważa treść Twojego listu. Mam nadzieję,
            że chociaż z tej odpowiedzi wyciągniesz odpowiednie wnioski. W tej sprawie jest
            to moja ostateczna odpowiedź. ! Nie zainteresowanych przepraszam za zajmowanie
            czasu! Pozdrawiam!
            • mafik Re: NIENAWIDZE!!! 18.05.03, 20:30
              Powyższy post był do osobnika o nicku SU-ex_nunc
              • Gość: SU-ex_nunc Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.03, 22:38
                Witaj Mafiku prawniku.
                Cytowane przez Ciebie teksty z "podrecznikow prawnikow" nie robia na mnie
                wrazenia.Widze ,ze nie potrafisz rozdzielic zycia prywatnego od zawodowego.To
                jednak nie jest moj problem,wiec mecz sie dalej sam ze soba.
                Jesli produkujesz sie na forum,to adresatami Twojej produkcji sa
                wszyscy ,ktorzy tu przychodza:))).Forum ,nie jest konfesjonalem Mafiku.
                Na polemike z Toba nie mam ochoty ,gdyz nadal nie rozumiesz co sie do Ciebie
                mowi i bezlitosnie bredzisz.
                Poczules sie obrazony....no coz ,takie jest to nasze zycie Mafiku.Nie wszyscy
                i nie zawsze moga byc zadowoleni.
                Mafik....dobrze zrozumialem intencje Twojego listu do mnie.Dziekuje ,ze tak
                wiele czasu mi poswieciles.Znowu sie czegos nauczylem .

Pozdrawiam
                SU-ex_nunc
                • mafik Re: NIENAWIDZE!!! 18.05.03, 23:02
                  Witaj! Ja też nie mam siły ani specjalnej ochoty na polemikę z Tobą! Każdy ma
                  swoje poglądy! Ty masz swoje i ja mam swoje! Chodzi o szacunek dla cudzych
                  poglądów... Jeżeli szanujemy swoje poglądy, powinniśmy szanować innych. Więc
                  proszę - uszanuj, że ja myślę i działam inaczej niż Ty. Tak samo, jak ja
                  szanuję Twoją inność ode mnie.
                  No i kolejny raz się pomyliłeś - nie jestem prawnikiem, a zatem nie przenoszę
                  zawodu do życia ;-). Jedno za co mogę Cię pochwalić - to wiara we własne
                  poglądy! Ale proszę - mniej zacietrzewienia i widzenia wszystkiego na czarno
                  lub biało! Pozdro.
                  • Gość: SU-ex_nunc Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.03, 14:32
                    Witaj Mafik
                    Tym listem ,rozlozyles mnie na lopatki.
                    Perzepraszam za moj, chyba jednak slaby dzien.
                    Swoja mysl powinienem byl wyrazic inaczej,nie tak agresywnie.
                    Z uszanowaniem
                    zawstydzony_SU-ex_nunc
          • Gość: dragonetka NIE MASZ SERCA, EX NUNC IP: *.noname.net.icm.edu.pl 19.05.03, 17:28
            i nie wiem, czy nie masz go ex nunc, czy ex tunc, i co to bylo, ze sie taki
            zrobiles, ale to niewazne.
            A do Margie - lepek do gory. Wiem, ze boli. Wiem z autopsji. "Obecnej
            autopsji". Ale jest to sytuacja z wyjsciem, moze bedzie trudno, moze potrwa
            dlugo, ale nie jest to cos, co skonczylo Twoje zycie. Nie prosisz mnie o rade,
            a jednak powiem Ci, co sama probuje robic w trudnych sytuacjach (o ile mam
            nastroj na walke;) Bawie sie w glowna ksiegowa, malego stratega firmy
            Dragonetka, Ska z Bardzo Ograniczoną Odpowiedzialnoscia (ale bynajmniej nie az
            tak bardzo ograniczona umyslowo;) - jakie mam szanse na osiagniecie celu.
            Jesli zerowe, to odciac jak "wilka" w chryzantemie, podeptac i isc dalej.
            Duza buzka, trzymam kciuki.
            • Gość: SU-ex_nunc Re: NIE MASZ SERCA, EX NUNC IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.03, 17:50
              Witaj dragonetka
              ....mam,mam i to na wlasciwym miejsu.
              Bez takich jak ja,wszyscy ociekaliby,slodziutkim miodem,a mimo to rozpaczy nie
              byloby konca.Jesli masz na mysli moje slowa do mafika...juz przeprosilem,nie
              musialem i nie powinienem byc tak arogancki.
              Co do zlamanych serc...hm...bywa,ze zlamana noga boli dluzej i bardziej.
              Dragonetka....wiem o czym mowie i wiem do kogo to mowie.
              Co pozwala mi na to?....moje dluuuuuugie juz lata zycia(niekoniecznie w
              samotnosci) oraz te jazdy pod wozem...hahaha.
              Pozdrawiam Cie milo
              dzis _wesoly_su-ex_nunc
              • Gość: dragonetka Re: NIE MASZ SERCA, EX NUNC IP: *.noname.net.icm.edu.pl 22.05.03, 17:35
                a ja uwazam, ze jak komus ciezko, to trzeba sie troche pouzalac i troche milych
                slow napisac, a nie razno wolac: No, c'mon, wez sie w garsc. Ale to juz sama
                zainteresowana wie, jak woli byc pocieszana. Pozdrawiam, too.
    • Gość: Alison Re: NIENAWIDZE!!! IP: 217.153.51.* 15.05.03, 22:59
      Margie,

wiem, ze to mało pocieszające, ale przejdzie Ci, zobaczysz. Zawsze przechodzi.

Pozdrawiam cieplutko.
      Alis
    • Gość: @ Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.proxy.aol.com 16.05.03, 03:59
      Margie,czas leczy rany.....Nie byl wart twoich uczuc,ale lepiej teraz niz za
      pozno...
    • Gość: @ Re: Do Mafika... IP: *.proxy.aol.com 16.05.03, 04:01
      Mafik,wspaniale to napisales...Jezeli taki jestes to nie zmieniaj sie...
    • Gość: tusek Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 10:33
      o w morde....

ps. margie to chyba nie margit?
      • Gość: jojo Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.03, 11:34
        ...o qrna chata ...te chlopy to jednak dranie..................
    • Gość: marta Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.03, 11:32
      Zniszcz nienawisc w sobie , on nie wart byl Ciebie !! Przemysl to o czym tak
      pieknie napisal Mafik , glowa do gory to jeszcze nie koniec swiata !
    • Gość: k2 Re: NIENAWIDZE!!! IP: 213.17.145.* 16.05.03, 14:15
      za ktoryms razem juz nie boli:)) Powodzenia jutro tez jest dzień
    • Gość: abc_abc Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.hfx.eastlink.ca 16.05.03, 14:37
      ...aut odit, aut amat mulier ninil est tertium :)
      ...(kobieta albo kocha, albo nienawidzi trzeciej ewentualnosci nie ma)
      Pozdr: abc_abc
      • Gość: binka Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.gdynia.mm.pl 16.05.03, 16:59
        Gość portalu: abc_abc napisał(a):

> ...aut odit, aut amat mulier ninil est tertium :)
        > ...(kobieta albo kocha, albo nienawidzi trzeciej ewentualnosci nie ma)
        >
        buuuuuuuuuuuuuuu
        nie jestem kobietą;-(((((((((((((
        • kleszczo Napisz do kleszcza:) 16.05.03, 20:34
          Droga Margie;

Nie bede sie rozpisywal, bo wiele slow, ktore chcialbym umiescic, wypowiedzial
          juz mafik. Powiem moze tak ...

1. Wybaczaj ludziom, ale nigdy nie zapominaj ich imion.

2. Na bazie tego co czujesz, buduj to co w przyszlosci moze wywolac uczucia
          przeciwne do nienawisci.

Pozdrawiam, zyczac duzo spokoju i zdrowia.

Kleszczo
    • Gość: lew_ Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.proxy.aol.com 16.05.03, 21:27
      A dlaczego zaden z was nie spyta dlaczego on sobie poszedl??I dlaczego go
      margo tak nienawidzi?ß he??...a ci najwieksi pocieszyciele PO rozstaniu ..to sa
      CI ktorzy wietrza doskonala okazje do szybkiego wejscia do margowego
      lozka.Wiadomo ze zraniona kobieta jest latwo podatna na pociechy....
      • mafik Re: NIENAWIDZE!!! 16.05.03, 21:42
        Drogi Lwie! Nie wiem, czy do mnie adresowałeś podejrzenia o chęć zawiedzenia
        Margie do łóżka, ale jeśli tak to chyba źle trafiłeś! Nie jestem święty, nigdy
        nie byłem i pewnie nie będę, ale mam coś co się nazywa honor. I każdy
        inteligentny facet (a Ty do takich należysz) potrafi zrozumieć, że jeśli ktoś
        ma honor, nie skorzysta z nieszczęścia dziewczyny. Wiesz, że ja nawet nie mam
        pojęcia, jak margie ma na imię? (chętnie się dowiem). Lwie, ja nie mam pojęcia
        dlaczego tamten ktoś ją zostawił! Owszem stara prawnicza maksyma mówi: "Niech i
        druga strona zostanie wysłuchana", ale jeśli druga strona nie korzysta ze swego
        prawa, to po co mam prowadzić dedukcję przyczyn ich rozstania? Obawiam się, że
        w Twoim świecie jest zbyt wiele ciemnych barw, niepotrzebnie uważasz, że jeżeli
        ktoś chce komuś pomóc, od razu widzi w tym swój interes... Zacznij wierzyć w
        szczere intencje, a świat się do Ciebie uśmiechnie! Może Cię to zdziwi, ale
        chciałbym Ci za Twój post serdecznie dziękować. Ja we wcześniejszych postach
        nie poruszyłem kolejnego zagadnienia. Masz rację, obok Margie może znaleźć się
        teraz mnóstwo "pocieszycieli" z jasno upatrzonym celem, lecz jak wspomniałem
        wcześniej - z jej stylu pisania - widać, że dziewczyna potrafi oddzielić ziarno
        od plewu i nie jest osobą, która zmienia facetów jak rękawiczki. Dlatego dziwie
        się, że masz za złe to, że ktoś stara się jej pomóc. Jeśli nie zrozumiałem
        czegoś w Twoim toku myślenia, przepraszam!
        • Gość: margie Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 16.05.03, 22:27
          Na imie mam Malgorzata... On mowil na mnie Gosia, i to bardzo do mnie
          pasowalo, takie miekkie..... cieple.... Dzieki za slowa otuchy, naprawde... A
          co do pocieszycieli, to ja sie na to nie nabiore... nie mozna pojsc do lozka z
          kims , jak kocha sie kogos innego, to nieuczciwe.. a nowy zwiazek? co ja moge
          komus teraz zaoferowac? Ja tak nie chce.....
      • Gość: Jo Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 22:12

Gość portalu: lew_ napisał(a):

> A dlaczego zaden z was nie spyta dlaczego on sobie poszedl??I dlaczego go
        > margo tak nienawidzi?ß he??...a ci najwieksi pocieszyciele PO rozstaniu ..to
        sa
        >
        > CI ktorzy wietrza doskonala okazje do szybkiego wejscia do margowego
        > lozka.Wiadomo ze zraniona kobieta jest latwo podatna na pociechy....

Lew wkurzasz! powiem wprost .Ty chłopie masz zawsze problemy!

Dlaczego Ty taki poczciwy, i nie utożsamiający kobiety z łózkiem ,
        bo przecież szukający DZIEWICY!@!!
        1-przypisujesz innym Panom jedynie takie umiejętnosci ..

czy nie słyszałes ,ze co na języku ,czytaj tu w słowie pisanym to w
        podświadomosci?
        2 -dlaczego ograniczasz relacje jedynie do tej sfery
        założe sie ,ze kobiety szukają jedynie wysłuchania , i 90% z nich ,długo nie
        wejdzie w związek,a przede wszystkim nie sparzy sie fizycznie.
        3-dlaczego upraszczasz życie?I partaczysz swą prymitywną perspektywą RÓD MĘSKI
        4 -mogła bym Cie nawet lubić ,bo każdy niesie jakieś wartosci ,rozumiem ,że TY
        szukasz KOGOŚ WYJĄTKOWEGO,
        tylko dlaczego innym swoim kobietom ,swoim ewentualnym kobietom, podejrzewam
        poznanym tutaj ,vide inny wątek,wyciagasz brudy.

5- ORDUNG MUST ZEIN.
        SPRZĄTANIE TO NAJBARDZIEJ SENSOWNA RZECZ NA TYM ŚWIECIE,
        6- założe sie ,ze jesteś niezłym despotą ,ktory chce te wstążki we włosy
        wpleść i sterować rodziną ,
        7 -nie znam, byc moze jesteś sensowny ,ale Twoje wypowiedzi ,cóż ,dużą mowią.

echh życzę powodzenia .to tak juz emocjonalnie.Jo.
      • Gość: margie Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 16.05.03, 22:19
        Lwie, jakbys przeczytal, to bys wiedzial czemu odszedl... nie kochal, po
        prostu. To wartosciowy czlowiek, madry, iteligentny, bardzo duzo mi dal,
        pokazal, jaki facet moze byc w zwiazku, jak moze sie troszczyc, pomagac..
        wiele sie nauczylam. Niestey, uzaleznilam sie i to tez byl blad... ale ja jak
        kocham to tak jakbym sie uzalezniala, gotowa jestem wiele poswiecic i nie
        czuje z tego powodu dyskomfortu. Wiele bledow polelnilam, wiele rzeczy mozna
        bylo zrobic inaczej, ale wiele tez bylo powodow, dlaczego tak wlasnie sie
        ulozylo, to nie takie proste.... Brakuje mi go, naszych rozmow, niekonczacych
        sie dyskusji o rzeczach waznych, czulosci, ciepla, poczucia bliskosci.... Ta
        nienawisc, to bardziej byl moment takiego ogromnego zalu, za to co sie
        stalo... nie potrafie go tak naprawde nienawidzic.....
        • gregorij Re: NIENAWIDZE!!! 16.05.03, 22:49
          Takie pytanie mi się nasuwa, może bez sensu ale jednak, czy Lew, kimkolwiek
          jest, wie coś o życiu, związkach, czułości i takie tam (takie tam w sensie
          podstawa wszystkiego!) czy jego słowami bardziej kieruje brak ..... no właśnie,
          brak jekichkolwiek podstaw do zabierania głosu na temat związków damsko -
          męskich?
          • Gość: jojobar Re: NIENAWIDZE!!! lew_ to zwykly dres!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.03, 08:38
            grigorij .........
            lew_ to po prostu dres ......taki standartowy.......
            • mafik Re: NIENAWIDZE!!! lew_ to zwykly dres!!!!!!! 17.05.03, 09:28
              A ja bym nie odsądzał lwa od czci i wiary. Chłopak ma po prostu nieco inne
              spojrzenie na ten temat i należy to uszanować!
              • Gość: binka mafik:-) IP: *.gdynia.mm.pl 17.05.03, 10:34
                mafik napisał:

> A ja bym nie odsądzał lwa od czci i wiary. Chłopak ma po prostu nieco inne
                > spojrzenie na ten temat i należy to uszanować!
                oj mafiku-oczywiscie poznajemy tu siebie w jakiś ograniczony sposób i nie wiemy
                jacy jesteśmy w rzeczywistości i dlatego pewnie masz rację,ze nie należy
                oceniać.jednak lew -z jednej strony prezentuje pogląd,że z dziewczyną to
                najlepiej na jedną noc do łóżka;z drugiej-"płacze" gdy okazuje się ,ze ta jedna
                z którą nie chciał tylko na jedną noc miała innego przed nim.i wyciaga z tego
                wniosek,ze większość kobiet to dziwki.gdyby jeszcze miał 15 lat to moze byłby
                trochę usprawiedliwiony (przepraszam wszystkich mądrych 15latków).
                dla mnie to nie jest inne spojrzenie tylko niedojrzałość i hipokryzja jak Mont
                Everest!

jesooooooo-tyle czasu na lwa poświęciłam!!!to straszne.

margie-trzymaj się-i szybkiego uleczenia(choć niestety to nie mija szybko):-))
                • paiha Serce nie nadaza za rozumem:) 17.05.03, 14:08

Margie, kiedy ktos, kogo bardzo kochamy odchodzi, najszybciej z nim zegna sie
                  nasz rozum. Jest niezrownany, potrafi znalezc mnostwo argumentow na " dobrze
                  sie stalo" i bywa, ze nimi na chwile i na powierzchni rane zasklepi. I badzmy
                  mu za to wdzieczni, bo dzieki niemu jestesmy w stanie przywitac kolejny dzien.
                  Ale nie oczekujmy od niego cudow, zwlaszcza, ze jest z innej niz serce bajki.
                  Ono potrzebuje wiecej czasu, by milosci pozwolic odejsc. Jestem przekonana, ze
                  prawdziwa nigdy nie odchodzi, ale tez z rownym przekonanie twierdze, ze
                  prawdziwie kocha sie nie tylko raz jeden w zyciu:) Z ta nadzieja i wielka
                  czuloscia dla Ciebie - Paiha

* MaFiku, pieknie myslisz, piszesz i zyjesz. Pozdrawiam Cie serdecznie:)
      • Gość: rybka Re: NIENAWIDZE!!! IP: 217.98.71.* 17.05.03, 14:27
        Lew....
        Przy całym szacunku - jak Ty mało znasz się na ludziach. Nie stawiaj aż tak
        grubej kreski miedzy zranioną kobietą a zranionym męzczyzną - wszak to zranieni
        ludzie, którzy mają uczucia. Coś, co się głęboko przeżywało i traktowało
        poważnie, nie jako żart, trzeba przeżyć, inaczej się nie da. Ciekawa jestem,
        skąd wiesz, że odrzucone kobiety tak łatwo pocieszają się w ramionach innych?
        Co to w ogóle za uogólnienia???? Jak niby można się wyleczyć w ramionach innej,
        innego, nie przeżywszy do końca swoich uczuć? Szkoda gadać....
        • Gość: maciek Re: NIENAWIDZE!!! IP: 213.17.145.* 17.05.03, 15:54
          bravo jestescie swietni :))) jak wy wiele wiecie o milosci :)) o
          cierpieniu :)) margie nie zalamuj sie po paru miesiacach , moze po roku znowu
          po0znasz kogos kto bedzie wyjatkowy (do czasu i nawet nie wspomnisz o
          tamtym ) duza buzka , czasami sie zastanawiam czy nie byloby lepiej nie czuc ?
          a milosc raz jest raz jej nie ma a co do lwa , przejdzie ci kiedys :)))
    • Gość: lew_ Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.proxy.aol.com 17.05.03, 17:28
      I znow sie po raz kolejny okazalo ze jak wielu ludzi jest..tak wiele opini i
      sadow.Oczywisicie nie mialem ciebie,Mafik na mysli.Jednak jak zapewne wiesz
      jest masa facetow bez honoru ktorzy ta sytuacje by bez litosci wykorzystali.
      Nie oznacza to w zadnym wypadku ze kobiety po stracie swego faceta zaraz
      poleca do innego lozka!Boze jacy tu niektorzy sa ograniczeni i nie potrafia
      moich ukrytych mysli zrozumiec!!Zaraz jestem tym najgorszym.....tylko
      zastrzelic i wypchac i w pokoju zakichanej feministki postawic jako podstawke
      pod nogi.
      Jo ty mysle jestes tak zacietrzewiona ze mowisz same bzdury.Kiedy ja tu
      powiedzialem ze szukam dziewicy?Wprost cos calkiem przciwnego mowilem w innym
      watku i za to mnie tez paru idiotow napadlo.Po za tym jakim moim kobietom??
      Jakie brudy?ß czy ja wymienilem jakies niki?..jestem poprostu bardzo
      zdziwiony gdzie ty to wszystko wyczytalas?
      Ordnung muß sein!(porzadek musi byc!)..trak powinnas to napisac:)
      I nie uwazam sie wcale za despoty..to jest kolejna bzdura!!!
      Ale czy chciec miec porzadna kobiete z charakterem to jest ZA DUZO WYMAGANE
      JO???...gdyby to byl real wykrzyczalbym ci to prosto w twarz!!!Ty tez mnie
      wkurzasz!!:)))
      Binkus-pyskus ja nie moge sobie przypomniec kiedy mowilem na czacie ze chce
      miec kobiete na jedna noc..i kiedy "plakalem"?.i za jkaiego powodu?Na pewno
      nie bedzie tego przyczyna nigdy kobieta.A juz na pewno nie jakas brudna
      dziwka!!
      JA KOBIETY POTRAFIE USZANOWAC ALE NIE WSZYSTKIE!
      Tylko te co na to zasluza!!
      ...i przestancie rzucac na mnie kawalkami drewna bo sobie pojde stad...:))
      • gregorij Re: NIENAWIDZE!!! 17.05.03, 17:47
        ić :-)
      • zapomnienie Re: do lwa 20.05.03, 01:35
        > jest masa facetow bez honoru ktorzy ta sytuacje by bez litosci wykorzystali.
        A ty skad wiesz? czyzbys jako pierwszy stal w kolejce?

> jacy tu niektorzy sa ograniczeni i nie potrafia moich ukrytych mysli
        > zrozumiec!!
        Nie trzeba byc ograniczonym zeby ciebie nie rozumiec. Radze spojrzec czy to ty
        nie jestes czasami zbyt ograniczony by zrozumiec co sie do ciebie mowi.

> Jo ty mysle jestes tak zacietrzewiona ze mowisz same bzdury.
        Ja powiem inaczej: lew ty mysle jestes tak zacietrzewiony ze mowisz same
        bzdury.

> Kiedy ja tu powiedzialem ze szukam dziewicy?Wprost cos calkiem przciwnego
        > mowilem w innym watku
        czyli doswiadczonej ale nie rzucajacej sie - motasz sie.

> I nie uwazam sie wcale za despoty..to jest kolejna bzdura!!!
        Despota zazwyczaj nie przyzna sie do tego. Jednak czasami moglbys spojrzec w
        lustro uwazniej.

> Ale czy chciec miec porzadna kobiete z charakterem to jest ZA DUZO WYMAGANE
        Najpierw samemu trzeba miec charakter. Porzadna kobieta z charakterem nie
        zechce miec chama. Pomysl nad tym.

> JO???...gdyby to byl real wykrzyczalbym ci to prosto w twarz!!!Ty tez mnie
        > wkurzasz!!:)))
        To sie nazywa ten charakter. Dzentelmen w kazdym calu.

> Binkus-pyskus ja nie moge sobie przypomniec kiedy mowilem na czacie ze
        > chce miec kobiete na jedna noc..i kiedy "plakalem"?.i za jkaiego powodu?Na
        > pewno nie bedzie tego przyczyna nigdy kobieta.A juz na pewno nie jakas
        > brudna dziwka!!
        Kiepsko z pamiecia.

> JA KOBIETY POTRAFIE USZANOWAC ALE NIE WSZYSTKIE!
        > Tylko te co na to zasluza!!
        Jak na chama przystalo.

> ...i przestancie rzucac na mnie kawalkami drewna bo sobie pojde
        > stad...:))
        Nie obiecuj tylko zrob to wreszcie. Nikt w ciebie nie rzuca niczym. Zauwaz ze
        niektorzy chca ci cos pokazac. Szkoda ze nie chcesz zauwazyc.
        • trans Re: do IVI 20.05.03, 15:48
          zapomnienie napisała:

> > jest masa facetow bez honoru ktorzy ta sytuacje by bez litosci wykorzystal
          > i.
          > A ty skad wiesz? czyzbys jako pierwszy stal w kolejce?
          >
          > > jacy tu niektorzy sa ograniczeni i nie potrafia moich ukrytych mysli
          > > zrozumiec!!
          > Nie trzeba byc ograniczonym zeby ciebie nie rozumiec. Radze spojrzec czy to
          ty
          > nie jestes czasami zbyt ograniczony by zrozumiec co sie do ciebie mowi.
          >
          > > Jo ty mysle jestes tak zacietrzewiona ze mowisz same bzdury.
          > Ja powiem inaczej: lew ty mysle jestes tak zacietrzewiony ze mowisz same
          > bzdury.
          >
          > > Kiedy ja tu powiedzialem ze szukam dziewicy?Wprost cos calkiem przciwnego
          > > mowilem w innym watku
          > czyli doswiadczonej ale nie rzucajacej sie - motasz sie.
          >
          > > I nie uwazam sie wcale za despoty..to jest kolejna bzdura!!!
          > Despota zazwyczaj nie przyzna sie do tego. Jednak czasami moglbys spojrzec w
          > lustro uwazniej.
          >
          > > Ale czy chciec miec porzadna kobiete z charakterem to jest ZA DUZO WYMAGA
          > NE
          > Najpierw samemu trzeba miec charakter. Porzadna kobieta z charakterem nie
          > zechce miec chama. Pomysl nad tym.
          >
          > > JO???...gdyby to byl real wykrzyczalbym ci to prosto w twarz!!!Ty tez mni
          > e
          > > wkurzasz!!:)))
          > To sie nazywa ten charakter. Dzentelmen w kazdym calu.
          >
          > > Binkus-pyskus ja nie moge sobie przypomniec kiedy mowilem na czacie ze
          >
          > > chce miec kobiete na jedna noc..i kiedy "plakalem"?.i za jkaiego powodu?N
          > a
          > > pewno nie bedzie tego przyczyna nigdy kobieta.A juz na pewno nie jakas
          > > brudna dziwka!!
          > Kiepsko z pamiecia.
          >
          > > JA KOBIETY POTRAFIE USZANOWAC ALE NIE WSZYSTKIE!
          > > Tylko te co na to zasluza!!
          > Jak na chama przystalo.
          >
          > > ...i przestancie rzucac na mnie kawalkami drewna bo sobie pojde
          > > stad...:))
          > Nie obiecuj tylko zrob to wreszcie. Nikt w ciebie nie rzuca niczym. Zauwaz
          ze
          > niektorzy chca ci cos pokazac. Szkoda ze nie chcesz zauwazyc.

ciężko odejść w zapomnienie prawda,ivi?

'nie obiecuj tylko zrób to wreszcie'
      • Gość: ireo_na_mgnienie Re: "tylko nie mów tego mi, tylko nie mów tego że" IP: 212.244.167.* 20.05.03, 16:20
        Gość portalu: lew_ napisał(a):
        > ...i przestancie rzucac na mnie kawalkami drewna bo sobie pojde
        stad...:))

- Nie obiecuj, nie obiecuj
    • Gość: lew_ Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.proxy.aol.com 17.05.03, 17:50
      Nie na twoje zyczenie
    • Gość: SU-ex_nunc Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.03, 18:30
      gregorij...goracym zwolennikiem lwa nie jestem,ale monopolu na forum to nikt
      nie ma!Nie Tobie rozstrzygac kto ma ..isc ,a kto pozostac.
      Moze zaloz swoje wlasne "koleczko rozancowe".

z powazaniem
      niecierpiacy_rozkazow_su-ex_nunc
      • gregorij Re: NIENAWIDZE!!! 17.05.03, 18:38
        już mam i niezłe jest :-)
    • Gość: Peter.Steele Re: NIENAWIDZE!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 11:09
      Kocha tylko siebie
      Jest częścią ciemności
      Na jej mlecznej białej szyi widnieje znak diabła
      Noc Halloween
      Księżyc w pełni
      Będzie mamić lub oferować coś wyjątkowego?
      Założę się że tak

O północy ma spotkanie z Nosferatu
      Kochana Lilly Munster
      Nie obchodzisz mnie już

Chcesz wyjść bo pada i wieje