Gość: budyń.śmietankowy IP: *.chello.pl 08.08.03, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 21:53 qrde - ale gafa.... przecież budynie nie umieją ani pisać...ani mówić...ani nic w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 21:56 jak bylam mala to babcia mi robila czesto taki wlasnie budyn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 22:18 ale nie taki z torebki? tylko taki prawdziwy domowy? Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 22:31 tak... teraz takich budyni juz nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 22:45 ależ są - tylko ludzie są bardzo leniwi i wybierają szybszy i łatwiejszy sposób przygotowania z torebki... Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 22:53 taaa... te wsteretne "slodkie chwile" paskudztwo:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:10 a to nie kisiel? te słodkie chwile? Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 23:11 jedno i drugie i pewnie jeszcze galaretka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:16 nie znam żadnego, ale z tego co mówisz nic straconego :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 23:19 nic a nic. jesli juz budyn z torebki, to "tradycyjny":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:22 byle nie czekoladowy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 23:24 czekoladowa to tylko czekolada. i nie zapomnij poslodzic... mi sie to ostatnio zdarzylo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:26 zawsze można pójść dalej w lenistwie i kupować tylko z cukrem ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 23:29 przede wszystkim trzeba czytac co pisza na opakowaniu:) ale poslodzilam taki goracy ugotowany i nie bylo zle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:32 dobrze że nie ostudziłaś najpierw bo byłoby gorzej ;-)) wniosek z tego że nie jest jeszcze z Tobą tak źle ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 23:35 oblizalam lyzke na samym poczatku... i sie okazalo, ze cos nie gra:) cukru brak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:36 a wiesz - mogło być jeszcze gorzej - mogłaś pomylić cukier z solą ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:37 swoją drogą...ciekawe jakby to smakowało ?? Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 23:37 sol jest drobniejsza, a ja mam sokoli wzrok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:40 ale z cukrem pudrem już by można było pomylić? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 23:43 sol? tak. ale od cukru pudru kicham:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:47 szczęściara z systemem rozpoznawczym ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 08.08.03, 23:50 poza tym trzymam wszystkie te rzeczy w oddzielnych pojemnikach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 08.08.03, 23:56 hmm...może jeszcze te pojemniki są podpisane? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 09.08.03, 00:00 to może sa zróżnicowane kolorystycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 09.08.03, 00:07 kolorystycznie i nie tylko, a co wiecej stoja w zupelnie roznych miejscach.. ale tamten budyn robilam w nie mojej kuchni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 09.08.03, 00:12 to można Cię rozgrzeszyć - stres spowodowany przebywaniem w nieswojej kuchni miewa bardzo ciężkie następstwa... poradziłaś sobie świetnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 09.08.03, 00:13 kuchnia nie moja... ale znam ja od jakichs 8 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 09.08.03, 00:17 niezły staż - można kuchnię dobrze w takim czasie poznać ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 09.08.03, 00:20 kuchnie i inne zakamarki:) ale i tak ciagle myle szafki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.smietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 09.08.03, 00:22 to może jednak podpisywanie jest jakimś wyjściem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: hej sOKOle 09.08.03, 00:28 nie ma takiej potrzeby, jakos sobie radze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: hej sOKOle IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 22:13 Sokole Oko nocą wędrował ,nie był sam ,za nich ciągnęła sie watacha wilków, słyszał ich wycie w oddali ,nie bał się miał ze sobą amulet, ochroni go przed atakiem , wierzył w to głęboko.Przemierzał kaniony, pod nogami zaschnięte jaszczurze skóry,gdzie niegdzie syk rozbrzmiewał jakiś żywych gadopotworów nocnych, nie bał sie przed tym też był chroninony. Jego matka ,Ta Ktora O Deszcz Się Modliła Nocą ,zrobiła go z krzemienia tęczowego ,własnoręcznie ociosała ,bardzo długo żuła wyprawiając skórę wilka , i tym sposobem nadału moc sprawczą ,ochroną ,ten cały amulet przesiąknięty był nieżywym wilkiem juz wiele lat, chronił ,naprawdę chronił , i tym razem Sokole Oko wiedział ,ze wszystko co złe go ominie , przemierzał beztrosko przestrzeń wewnątrz kanionu , aż zmordowany miarowym krokiem ,usiadł odpocząć chwile , Zdało mu sie że nad nim gąszcz meteorytów , tak świat zaczął kołować i pylić , naraz usnął. - Hej Sokole Oko! Wstawaj ,powiedział mu głos w podświadomości... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hej sOKOle 09.08.03, 12:20 Lubię budyń śmietankowy polany sokiem malinowym... A szpileczka się nudziła..? z budyniem rozmowę prowadziła..? jak się biega po swojej kuchni.. ....po nocach się uczyła? Opowiedz nam dalej..Jo co tam się sOKOle śniło... każdy nadstawia ucha.. chętnie dalej posłucha..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: hej sOKOle IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 09.08.03, 12:49 EchH uruszulko sądziłam ,że wy dokończycie , wszak podtrzebna jest świeża krew.. w temacie , co ja sie będę montematyzować i powtarzać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: hej sOKOle IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 09.08.03, 12:50 ale ,jeżeli nikt nie podejmie , oczywiście dokończe posłusznie wieczorem. HeY! sokoły orły ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hej sOKOle 09.08.03, 13:10 Widzisz Jo moja miła.. Towarzystwo rozleniwione.. w sobotnim słonku rozłożone.. Paluszkami nie chce im się ruszać.. zamiast pisać wolą tylko słuchać.. Hej..! sokoły orły forumowe..! czas ruszyć troszkę głowę. Może w nocnej poświacie.. coś nowego pośpiewacie..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 09.08.03, 17:42 ech...że ja tak wierszem piknie nie umiem...ale czego można oczekiwać po budyniu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hej sOKOle 09.08.03, 18:59 Gość portalu: budyń.śmietankowy napisał(a): > ech...że ja tak wierszem piknie nie umiem...ale czego można oczekiwać po > budyniu ;-)) Nikt od niego nie wymaga.. Żeby na forum rymami gadał..! Po budyniu śmietankowym Oczekują wszystkie głowy.. By był smaczny i pachnący.. I wyglądał miał zachęcający Tak by kusiło każde sokole oko..! Budyń ma spełniać swoje zadania.. Jest DESEREM każdego objadania..:))) A jako danie tak wyjątkowe.. Na pewno ma ciekawą głowę..! Niech, zatem pisze tak jak potrafi.. Bo mnie tu zaraz szlak trafi..! I nie napiszę już rymu żadnego.. Pięknego oraz brzydkiego..! Widzisz Jo.. moja miła Co ja głupia narobiłam..? Niepotrzebnie się wtrąciłam..! Nie mogę na forum przychodzić.. Bo potem budyń się głowi.. Zniechęcony śmietankowy.. Zaraz zrobi się malinowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hej sOKOle 09.08.03, 19:41 Gość portalu: budyń.śmietankowy napisał(a): > ech...że ja tak wierszem piknie nie umiem...ale czego można oczekiwać po > budyniu ;-)) przepraszam budyniu..że tu pokrzyczałam sobie troszkę..ale przeciez każdy pisze tak jak potrafi..i wcale nie znaczy..że ktoś jest lepszy czy gorszy..:))) Tu nie konkurs wierszowania czy prozy pisania..każdy pisze tak jak czuje..swoje myśli w napisane zamienia słowa..:))) ..i tak nie jesteśmy wstanie zaspokoić wszystkich oczekiwania..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 09.08.03, 20:52 Urszulko ;-))) pozostanę śmietankowym budyniem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hej sOKOle 09.08.03, 21:47 Gość portalu: budyń.śmietankowy napisał(a): > Urszulko ;-))) > pozostanę śmietankowym budyniem :-)) cieszę się:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 10.08.03, 16:47 no i co?? ja chcę jeszcze!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hej sOKOle 10.08.03, 17:05 o dobrze ..że jesteś budyniu..dziś niedziela..:)) ..a zamiast deserów..burza tu szaleje..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 10.08.03, 19:38 momencik? ale o co chodzi?? jaki deser??? to co że niedziela???? mnie się nie je!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hej sOKOle 10.08.03, 20:11 Gość portalu: budyń.śmietankowy napisał(a): > momencik? ale o co chodzi?? jaki deser??? to co że niedziela???? mnie się nie > je!!!!! do zjedzenia..nie..ale do smakowania i smuteczków rozganiania:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 11.08.03, 19:14 a czy smakowanie nie wiąże sie z jedzeniem aby? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hej sOKOle 12.08.03, 00:24 Gość portalu: budyń.śmietankowy napisał(a): > a czy smakowanie nie wiąże sie z jedzeniem aby? Nie obawiaj się mnie budyniu..ja Cię nie zjem:))) Właśnie..już mam torbę spakowaną..i jadę sobie na urlopik..gdzie bedę objadać się..deserami:))) Tobie i wszystkim życzę..samych przyjemności..radości..:))) ..i ciekawych "rozmów" forumowych..:))) I pamiętaj budyniu..zawsze bądź sobą!..:))) urszulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 12:46 uff...troszkę mi ulżyło... ale smutno tu będzie beż Ciebie :(( życze miłego urlopu i wielu pysznych deserów :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jonit77 Re: hej sOKOle 13.08.03, 07:02 Gość portalu: Jo napisał(a): > Sokole Oko nocą wędrował ,nie był sam ,za nich ciągnęła sie watacha wilków, > słyszał ich wycie w oddali ,nie bał się miał ze sobą amulet, > ochroni go przed atakiem , wierzył w to głęboko.Przemierzał kaniony, pod > nogami zaschnięte jaszczurze skóry,gdzie niegdzie syk rozbrzmiewał jakiś > żywych gadopotworów nocnych, nie bał sie przed tym też był chroninony. > Jego matka ,Ta Ktora O Deszcz Się Modliła Nocą ,zrobiła go z krzemienia > tęczowego ,własnoręcznie ociosała ,bardzo długo żuła wyprawiając skórę > wilka , i tym sposobem nadału moc sprawczą ,ochroną ,ten cały amulet > przesiąknięty był nieżywym wilkiem juz wiele lat, chronił ,naprawdę chronił , > i tym razem Sokole Oko wiedział ,ze wszystko co złe go ominie , przemierzał > beztrosko przestrzeń wewnątrz kanionu , > aż zmordowany miarowym krokiem ,usiadł odpocząć chwile , > Zdało mu sie że nad nim gąszcz meteorytów , > tak świat zaczął kołować i pylić , > naraz usnął. > > - Hej Sokole Oko! Wstawaj ,powiedział mu głos w podświadomości... > Wybudzony postacią swego snu jak sie okazało ,Sokole Oko naraz zerwał sie na nogi,po świtaniu już było ,dobre cztery godziny snu za nim,tyle drogi do przebycia ,i widoczny w myslach odległy cel. Sen wniósł w niego nowe życie ,świeżość i siły do przeciwstawiania sie trudnosciom. Co zauważył ,Ta Ktora o Deszcz Nocą Się Modliła ,miała rację ,amulet chroni ,inaczej by go już tu nie było .-Uff, odetchnął z ulgą. Teraz zbliżał sie do strumienia zaczerpnąć wody ,po drodze zbierał owoce agawy, wiec pożywienie jakieś miał. Był zawzięty ,dziś ma dotrzeć do miasteczka.. ,/resztę potem Urszulko ,muszę sprecyzować miejsce ,i mniej wiecej czas ,no i co ja chce od tego gościa bo na razie sam bije sie wyłącznie z myslami ,przemierzając kanion./Chcecie sie bawić,pomóżcie.i tak jest to puste merytorycznie ,zabawa jednak może być fajna .Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 13.08.03, 22:13 mam watpliwości co do tych owoców agawy... Odpowiedz Link Zgłoś
jonit77 Re: hej sOKOle 14.08.03, 07:17 a ja mam do krzemienia tęczowego ,który nie istnieje..:-) za to istnieje pasiasty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.chello.pl 14.08.03, 08:04 tęcza też jest w paski więc tę nieścisłość można wybaczyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyń.śmietankowy Re: hej sOKOle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 11:36 już sie nie mogę doczekac co to będzie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wasan Re: hej sOKOle 17.08.03, 13:45 to może umieść akcje w przestrzeni kosmicznej - będzie mieć sokole oko "szersze spojrzenie" ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: hej sOKOle IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 14:31 wasan napisała: > to może umieść akcje w przestrzeni kosmicznej - będzie mieć sokole oko "szersze > > spojrzenie" ;-)) :-)) nie mam weny;-) na razie zawieszam działalność ,hihi. pomysł niezły:-) Odpowiedz Link Zgłoś