Gość: wilie64 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 12:27 dlaczego 11-latka ma w tornistrze ok.7-10 kg,książek ,ćwiczeń ,zeszytów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agni_me Re: dziecko w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 13:08 trzeba było mieć syna, miałby jeden zeszyt do wszystkiego i żadnych książek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: dziecko w szkole IP: *.e-lider.pl 13.10.03, 13:12 trza miec dziecko operatywne (takie e-dziecko). ja w podstawowkie sie nie uczylem, bo zapamietywalem co bylo poprzednio, a w sredniej sobie sam oceny wpisywalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: dziecko w szkole IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.03, 13:13 zeby na siłownie nie wydawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serduszko66 Re: dziecko w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 13:18 żeby nie miało za lekko w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
gepard1 Re: dziecko w szkole 13.10.03, 16:36 Binia uprzdiłaś mnie :-) Chciałem właśnie wpisać się z : " by dziecina popakowała co nie co. Niech ćwiczy także mięśnie nie tylko w głowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fena Re: dziecko w szkole 13.10.03, 16:35 a doliczyłes(-aś)zmienne obuwie??, strój gimnastyczny ?? ewentualnie jeżeli jest basen przy szkole, to jeszcze ręcznik, mydło, kapielówki ??? No a jeżeli akurat wypada plastyka to jeszcze farbki plakatowe , nie mniej niz 12 kolorów !! tak to jest niestety, jezeli uczy się dzieci na podstawie np. ćwiczeń. Ja musiałam wszystko pisać w zeszycie, dzisiaj , maluchy wypełniają tylko odpowiednie pola, a gdy przychodzi do napisania czegosc dłuzszego to niestety robi się problem . :(( Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: dziecko w szkole 14.10.03, 00:45 Binka ma racje kup dziecku jakies odzywki i niech ćwiczy sie za jakis czas kup jemu dres oczwiście firmowy i kup maszynke do włosów. Nie będizesz wydawac na fryzjera dla dziecka Może dziecko zacznie przynosic jakiesdrobne od inych dzieci z klasy lub szkoły. czyli bedziesz miała stały przyplyw gotówki, który zasili wasz budżet. W wieku 18 lay kupi sobie BMW i bedzie przynosilo konkretna kase do domu. Wtedy zobaczysz po co było jemu nosic ten tornister do szkoly. jak widzisz same plusy:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: dziecko w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 01:11 Gość portalu: wilie64 napisał(a): > dlaczego 11-latka ma w tornistrze ok.7-10 kg,książek ,ćwiczeń ,zeszytów? no cóż życie przyzwyczaja ,, kto powiedział ,że później będzie miała lżej? ps .a poza tym takie 11kilo nosi ,bo ją ktoś gdy miała tę wagę nosił, musi sie przyzwyczajać ,wiadomo ,kobieta;-) ale nie reprezentuje tu kobiecego punktu widzenia ,dobra zmienię go. oczywiscie jest to bez sensu.może powinniśmy po prostu pomyśleć o przechowalniać podręczników dla dzieci ,takich podręcznych szafkach/moze wymiennokartkowe wkłady nastaną ,i wowczas bedzie to zaledwie 10 kartek dziennie noszonych, i segregator, albo wszystko zapisywane elektronicznie , pewnie sobie poradzą ,skoro my nie umiemy poradzić,i im pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok_telesfor Re: dziecko w szkole IP: 62.65.141.* 14.10.03, 18:37 po co zes jej tyle nakupowala? smok_telesfor ps. a tak naprawde, bo nikt nie wpadl na genialny pomysl szafek dla uczniow chociazby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar (uczeń) Re: dziecko w szkole IP: *.icpnet.pl 14.10.03, 20:29 Gość portalu: wilie64 napisał(a): > dlaczego 11-latka ma w tornistrze ok.7-10 kg,książek ,ćwiczeń ,zeszytów? >bo wiedza to do potęgi klucz jak się zbierze dużo takich kluczy to się zostanie woźnym Odpowiedz Link Zgłoś