disa 19.02.10, 19:19 może ktoś słyszał o jakimś fajnym wyjeździe ? chętnie zrobiłabym sobie wolne od wszystkiego i wyruszyła na zwiedzanie winnic niestety znajomych nie wyciągnę :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
disa Re: Prowansja na wiosnę 20.02.10, 18:49 uff myślałam, że tylko ja odebrałam to jako coś obleśnego a tu jednak ktoś jeszcze Wydawało by się, że moje pytanie jest normalne... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Prowansja na wiosnę 20.02.10, 18:51 nie jesteś w stanie zadowolić mnie w żadnej kwestii może jedynie byłbyś w stanie zaspokoić mnie "w czytaniu głupich ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Prowansja na wiosnę IP: *.rzeszow.mm.pl 21.02.10, 19:26 Wystarczy zarezerwować jakiś nocleg,poszperać w internecie, jakie winnice chcesz odwiedzić, wsiąść w samochód(samolot odradzam jeśli chcesz kupić "parę" butelek win, bo będzie stres przy pakowaniu- stłuką się czy nie stłuką) i pojechać. I radzę w czerwcu lub na początku lipca kiedy pięknie kwitnie lawenda. Jak starczy czasu to polecam jeszcze dalszą Langwedocję i Perigord. Zakładam, że nie tylko winnice chcesz oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Prowansja na wiosnę 21.02.10, 23:40 o widzę, ze pokasowali chamskie komentarze - fajnie.. a moje wiszą ni w gruchę ni w pietruchę :D anno w Prowansji byłam już kilka razy o różnych porach ;] nie mam sił szukać, zresztą nie chce mi się, mam tyle na głowie, że cokolwiek nowego wpędzi mnie w depresje ;/ ale szukam wyjazdu połączonego z "zajęciami" winnymi ;] i niestety od maja raczej nie mam co liczyć na urlop (takie uroki mojego życia.. coś za coś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Prowansja na wiosnę IP: *.rzeszow.mm.pl 22.02.10, 19:02 W Polsce turystyka kulinarno-winiarska jeszcze raczkuje. Słyszałam o takim wyjezdzie, ale do Toskanii ze 2 lata temu. Popytaj może na innych forach winiarskich nie tylko polskich. Nie sadzę, żeby te poszukiwania i zorganizowanie sobie wyjazdu przez internet zajęły dużo czasu;) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Prowansja na wiosnę 22.02.10, 19:36 Anno tu nawet nie chodzi o czas ja nie mam sił podejmować jakichkolwiek decyzji tyle mam na głowie, że mi mózg pulsuje najlepiej by było gdybym dostała 3 propozycje, pokazała koleżance Ona wybrała i koniec chce wsiąść w samolot i o niczym już nie myśleć głowa mi wybuchnie niedługo, albo skończę z zawałem ze stresu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignacy Re: Prowansja na wiosnę IP: *.chello.pl 22.02.10, 19:41 Pamiętaj o ubezpieczeniu. Bo jak Ci niedoszły sprzed ołtarza czmychnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacy Re: Prowansja na wiosnę IP: *.chello.pl 22.02.10, 21:28 Czego? Prawopodobieństwo czmychnięcia rośnie. Ubezpieczenia wyjazdu do Prowansji, który zamierzasz zakupić :-). Poniżej masz namiary. Na organizatora takich wyjazdów. Provence-Alpes-Côte d’Azur RTB Wine Tourism Section Sandra Zadeh Hélie Tel : 33 (0)4 91 56 47 27 Fax : 33 (0)4 91 56 47 01 s.helie@crt-paca.fr Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Prowansja na wiosnę 22.02.10, 21:56 od czmychania to jestem JA hahahaha ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Prowansja na wiosnę IP: *.rzeszow.mm.pl 22.02.10, 19:52 Naprawdę będzie trudno. Skoro podjęłaś wysiłek napisania na tym forum może warto też popytać na innych. Niestety tak to już jest z wyjazdami dla pasjonatów, że często trzeba podjąć minimalny wysiłek czyli albo lepiej poszukać albo samemu zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś