Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Clos de los 7 '02

11.03.04, 17:27
    Od jutra będę miała kilkanaście butelek tego wina. Dla Forumowiczów po 82,50
    zł. Niestety poprzednia cena została źle oszacowana. Za błąd serdecznie
    przepraszam.
    Pozdrawiam,
    Edyta
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marek Re: Clos de los 7 '02 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 18:23
        Bardzo proszę o odłożenie dla mnie 1 butelki, niestety będę mógł odebrać około
        20 - 22 marca, jeśli to nie sprawi kłopotu
        Pozdrawiam
        Marek
        • edyta881 Re: Clos de los 7 '02 11.03.04, 18:37
          Nie ma sprawy!
      • ducale spam 14.03.04, 19:46
        Droga Edyto ,czy Twoje posty zawsze już będą ograniczać się jedynie do spamu,
        akurat od Ciebie mam prawo wymagać z racji miejsca gdzie pracujesz czegoś
        ciekawszego niż tylko cennika..Dla przyzwoitości choćby jakąś wlasną notkę
        degustacyjną Clos de los 7- chyba ze nie pijasz win?
        Pozdr z nad kieliszka Valpo Masiego ,niebo lepsze niż Bolla -sprawdź
        • winoman Re: spam 14.03.04, 20:18
          > Droga Edyto ,czy Twoje posty zawsze już będą ograniczać się jedynie do spamu,
          > akurat od Ciebie mam prawo wymagać z racji miejsca gdzie pracujesz czegoś
          > ciekawszego niż tylko cennika..

No i znów stanę w obronie Edyty. Jestem pewien, że łatwo byłoby jej sprzedać to
          wino za większe pieniądze, zważywszy choćby na reklamę (nawet jeśli reklamą nie
          była), jaką zrobił mu Marek Bieńczyk. Chyba dobrze, że forumowicze, zwłaszcza
          zamiejscowi, mają szansę je zarezerwować i kupić w rozsądnej cenie.
          Pozdrawiam!
          • ducale Re: spam 15.03.04, 08:51
            winoman napisał:

>
            > No i znów stanę w obronie Edyty. Jestem pewien, że łatwo byłoby jej sprzedać
            t
            > o
            > wino za większe pieniądze, zważywszy choćby na reklamę (nawet jeśli reklamą
            nie
            > była), jaką zrobił mu Marek Bieńczyk. Chyba dobrze, że forumowicze, zwłaszcza
            > zamiejscowi, mają szansę je zarezerwować i kupić w rozsądnej cenie.
            > Pozdrawiam!
            Niech informuje jak najbardziej ,ale z racji miejsca gdzie pracuje może równiez
            napisać cos ciekawego o winach .To tak jakby Gp,Panowca,Kochamwino podawali w
            swoich postach tylko i wylącznie ceny win u nich dostepnych........a niestety
            posty Edyty ograniczają sie tylko do tego
            pozdr
            • Gość: ameli Re: spam IP: *.compower.pl 15.03.04, 17:52
              WITAM
              Zgadzam sie i z Ducale i z Winomanem - fajnie, że osoby z tego forum mogą kupic
              wino, ktorego nie jest za wiele na polskim rynku i w dodatku po atrakcyjnej
              cenie i że jest osoba która o takiej możliwości informuje, natomiast fajnie by
              bylo, żeby coś oprócz ceny o tym winie napisać - bo nie każdy czyta artykuły MB
              czy inne lub po prostu na takowy artykuł nie trafił.
              Ja sama o tym winie dowiedzialam sie dopiero po poscie Edyty - poszukalam inf na
              internecie (na str polskich nic nie znalazlam)widac nie trafilam na artykuł MB

Myslę, że warto pisac o promocjach, mozliwiściach tańszego zakupu fajnych win bo
              w PL wina sa o wiele za drogie - wiec czemu nie pisac o tak pozytywnym
              wydarzeniu jak obniżka ceny, promocja....?
              Nikt nie protestowal jak ktoś juz nie pamietam kto napisal o promocji win w
              Łodzi - tyle, ze napisane bylo, ze spora czesc tych win byla zepsuta - i takie
              informacje są potrzebne ale czy tylko te negatywne????
              pozdrawiam
          • panowca Re: spam 15.03.04, 16:49
            winoman napisał:
            \
            > No i znów stanę w obronie Edyty. Jestem pewien, że łatwo byłoby jej sprzedać
            t
            > o
            > wino za większe pieniądze, zważywszy choćby na reklamę (nawet jeśli reklamą
            nie
            > była), jaką zrobił mu Marek Bieńczyk. Chyba dobrze, że forumowicze, zwłaszcza
            > zamiejscowi, mają szansę je zarezerwować i kupić w rozsądnej cenie.
            > Pozdrawiam!

niby tak ale jakby zareagowali forumowicze gdybym napisał o 20% promocji na
            wina ZENATO - w końcu też okazja do kupienia świetnych pozycji
            okazja nie okazja traktujmy się jedną miarą
            albo wolno wszystko albo nic - mnie też korci zeby napisac o degusatcji
            sobotniej ale po prostu się boję oskarżeń o krypciochę

winomanie btw jestem też forumowiczem i kiedy chciałem zarezerwowac sobie
            ostatnio jedna butelkę clos de la 7 po cenie okazyjnej i ... nic zero
            odpowiedzi dla "branżowców" nie przewidziano?
            • kochamwino Re: spam 15.03.04, 17:12
              Moze trzecie forum dla branzowcow?:-)

TT
              • panowca Re: spam 15.03.04, 17:16
                kochamwino napisał:

> Moze trzecie forum dla branzowcow?:-)
                >
                > TT

taki pokój zwierzeń gdzie będziemy się klepac po plecach - tylko sie boję że
                jak niekórzy klepną to potem człowiek się już nie podniesie
                • holita Re: spam 15.03.04, 19:10
                  W 200% zgadzam sie z Panowca. Traktujmy wszystkich sprawiedliwie. Albo uznajmy,
                  ze nie ma zadnej krypto-reklamy, albo pozwolmy wszystkim pisac o "okazjach".
                  Vinoteka krakowska (i wroclawska rowniez) np. organizuja raz w miesiacu
                  degustacje, na ktorych za stosunkowo niewielka cene (srednio 80 zl) mozna
                  sprobowac drogich i bardzo drogich win. Bylo-nie bylo OKAZJA do degustacji win,
                  ktore dla wiekszosci z nas sa cenowo niedostepne (np. Gran Reserva Arzuagi,
                  Casa Real albo Castello di Brolio 1997- ostatnia butelka, jesli dobrze
                  pamietam). Plus wina-niespodzianki, ktore czasem pojawiaja sie w roli "bonusa"
                  (ostatnio np. biale wino Arzuagi) i sa w Polsce niedostepne - czyli tez okazja.
                  Ani Panowca, ani ja nie informujemy o tym na Forum, bo nie chcemy byc
                  wykrzyczani i skrytykowani z gory na dol.
                  Byloby milo ustalic jasne zasady. Howgh.
                  Pozdr.
                  • holita Re: spam 15.03.04, 19:13
                    P.S. Dodam jeszcze, ze ja osobiscie nie mam nic przeciwko tego typu informacjom
                    i dziekuje niniejszym p.Edycie za info (mam nadzieje, ze uda mi sie skorzystac).
                    Pozdr.
                  • nie.my Re: spam 15.03.04, 19:57
                    holita napisała:

> W 200% zgadzam sie z Panowca. Traktujmy wszystkich sprawiedliwie. Albo uznajmy,
                    >
                    > ze nie ma zadnej krypto-reklamy, albo pozwolmy wszystkim pisac o "okazjach".
                    Jestem za tym aby wszyscy branzowcy mogli pisac o specjalnych promocjach,
                    degustacjach i innych tego typu extrasach.
                    Trzeba sie jednak zastanowic nad specjalnym zaznaczaniem takich watkow np.
                    [Promocja] czy [Degustacja].
                    Mam nadzieje, ze watki "reklamowo-informacyjne" nie zdominuja forum.

Pozdrawiam

NieMy
              • edyta881 Re: spam 15.03.04, 23:19
                W związku z tym, że padłam ofiara kryptoreklamy, proponuję współpracę! Dzielmy
                się na tym Forum-zarówno z osobami nie związanymi bezpośrednio z branżą, jak
                też z nami-czyli "sprzedawcami" - nowosciami, organizowanymi degustacjami etc.
                Ja osobiscie chciałabym otrzymać od Was Wasze oferty, żeby wiedzieć gdzie
                odsyłać klientów po konkretne wina.
                Przyznaję, że nie biegam po Warszawie śledząc co kto sprzedaje, dlatego też
                odsyłam do najbliższych sklepów np. La Passion... na Grzybowską, choć wolałabym
                np. do Was, gdzie byłabym pewna profesjonalnej obsługi klienta, który trafił do
                mnie!
                Różnimy się asortymentem i współpraca jest potrzebna, tak myślę ja.
                A co Wy na to?
                Pozdrawiam, Edyta
        • edyta881 Re: spam 15.03.04, 22:56
          Przepraszam wszystkich, których moje posty denerwują. Myślałam,ze to Forum
          służy do wymiany ciekawych propozycji. To, ze pracuję w FW&S może być dla
          niektórych z Was denerwujące, ale sami wiecie, że jak się coś lubi to trzeba
          się w tym sprawdzać. Ja od ponad 6 lat pracuję w tej Firmie i nie narzekam, ale
          mam też taką naturę, że nie lubię narzekać.
          Jeśli chodzi o reklamę sklepu to myślę, że jest to zarzut bezsensowny, ponieważ
          ten sklep był jednym z pierwszych sklepów winiarskich otworzonym w W-wie i nie
          potrzebuje on reklamy. Ja, uwierzcie mi z czystego serca proponuję wina,
          podając cenę dla Forumowiczów. Jeśli nie życzycie sobie takich informacji to
          będę tylko czytać, bo jeśli chodzi o ocenę na tym Foru jestem jeszcze za młoda!
          A odnośnie notek degustacyjnych; uczestniczyłam ostatnio w degustacji win
          greckich z Boutari - bardzo miło się rozczarowałam, choć szłam na nią z dozą
          kpiny!
          Pozdrawiam
          PS Nigdy nie twierdziłam, że Bolla "robi" dobre wina! Wyjątek - Amarone
          Valpolicella 1997-1998.
          • Gość: ameli promocje i nie tylko IP: *.compower.pl 15.03.04, 23:24
            Ja jak juz wczesniej pisalam jestem za umieszczaniem wszelkich inf na temat
            promocji, degustacji czy innych ciekawych wydarzen związanych z winem (może
            warto otworzyc nowy wątek dot. własnie tej kwesti)
            tyle, że z tego forum korzystaja ludzie o różnym poziomie wiedzy na temat win i
            dobrze bylo by pisząc o jakims winie coś o nim napisać - cena gra dużą role ale
            dla kogoś kto potrafi sam stwierdzić czy warto czy nie i dla czego zaś dla
            innych bedzie to tylko cena i nazwa która może nic nie mówić..
            tak więc fajnie, że Edyta o tym pisze i podaje cene a nie tylko, ze jest w
            promocji a szkoda, ze brak info
            Lepiej, żeby Edyta pisała tak jak pisze i jak ktoś będzie zamierzał coś kupić to
            cena bedzie taka sama o której informuje niż żeby bylo tak jak w lubianej bardzo
            przeze mnie Vinotece w K-owie,gdzie zwykle o każdą promocje trzeba sie upominac
            a jak sie o niej nie wie to przepada - tak zwykle jest po godz 20.00 kiedy to
            zwykle osoba znająca sie na winach chociażby tylko tych w sklepie wychodzi -
            później lepiej nie szukac porady i o promocje sie upominac czego ja nie zrobiłam
            i przepadło... ale to na innym wątku
            pozdrawiam
      • Gość: Holita Re: Clos de los 7 '02 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 14:49
        edyta881 napisała:

> Od jutra będę miała kilkanaście butelek tego wina.

Jako tradycyjnie niedoinformowana, zapytam: GDZIE? Poprosze bardzo o adres
        sklepu - mam nadzieje, ze 1 butelka do srody sie ostanie...
        Pozdr.
        Holita
        • Gość: Jacek-t Re: Clos de los 7 '02 IP: *.chello.pl 15.03.04, 19:30
          Mam to samo pytanie. Gdzie się zgłaszać, bo byłbym zainteresowany.
        • edyta881 Re: Clos de los 7 '02 15.03.04, 19:35
          nie chcę się narażać przeciwnikom tego postu, ale skoro pytasz to odpowiadam:
          Kredytowa 6. Zapraszam. Ale musisz w sklepie zapytać, bo wino nie stoi napółce.
          Jedną but. w razie czego rezerwuję dla Ciebie.
          Pozdrawiam
          • Gość: docg zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 23:11
            to juz bylo ustalone, ale mozna jeszcze raz: na tym forum mozna pisac o
            wszystkich okazjach, promocjach i innych akcjach, ktore moga zaciekawic
            kupujacych wino. Rozumiem obawy osob z branzy, ale przeciez to byloby chore,
            gdyby osoby postronne mogly pisac o ofercie roznych sklepow lub importerow, a
            branzowcy nie. Oczywiscie wszystko z umiarem. Inicjatywy takie jak
            sprzedaz "spod lady" Cdl7 dla forumowiczow sa ze wszech miar pozadane. Ja go co
            prawda nie kupie, bo w Warszawie bywam co 10 lat (taka mi srednia wychodzi),
            ale jestem ciekawy opinii tych, ktorzy juz pili (Edyta?)
            pozdrawiam
            • Gość: Marek Re: zasady IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 14:24
              ja już je piłem i swoje wrażenia opisałem w innym wątku.
              W każdym razie mnie bardzo smakowało i nie żałuję tych 80 zł, były dobrze
              wydane.
              Uszanowanie
              • giorgio_primo Re: zasady "3 grosze"... 16.03.04, 16:57
                Sprawa nie jest taka prosta moim zdaniem.

Forum "Wino", na portalu gazeta.pl generuje dość znaczny ruch internautów
                zainteresowanych winem - zdecydowanie największy w Polsce, jeśli chodzi o ten
                temat. Wynika to między innymi z regularnego udziału w nim grupy osób będącej
                tu od dawna i starającej się bezinteresownie dzielić się swoją wiedzą, a także
                szukać rozrywki związanej z ich zainteresowaniami. Tymczasem, od czasu do
                czasu, pojawiają się osoby traktujące forum jako miejsce "promocji". Nie jestem
                zwolennikiem całkowitego i bezwzględnego zakazu takich postów, ale wydaje mi
                się, że dobrze jest się kierować pewnego rodzaju uczciwością co do innych
                uczestników forum i jeśli jedynymi wpisami mają być reklamy swojej oferty, to
                może należy ich zaprzestać.

Posty Edyty (sporadyczne) niemal zawsze dotyczą reklamy jakiegoś produktu z
                oferty swojego pracodawcy (stać go na baner na stronie forum, jeśli uznałby to
                za odpowiednie miejsce do tego!). Nieczęsto jej wpisy mówią cokolwiek o winach
                które reklamuje. Dodatkowo, niestety nie jest przekonujące uzasadnienie
                ich "specjalną ofertą dla forumowiczów". Dlaczego tak piszę? Ano dlatego, że
                kiedy próba zakupu oferowanego po raz kolejny przez Edytę wina, wymagała
                niewielkiego "ukłonu" w stosunku do jednego z uczestników forum, czyli wysyłki
                kartonu wina do Poznania, okazało się to zbyt trudne. Ponieważ zarówno FWS i
                jego "firma matka" ma bardzo rozwinięte możliwości dostarczania win na terenie
                całej Polski, nie był to na pewno niemożliwe lub zbyt kosztowne.
                • edyta881 Re: zasady & & #35 343; grosze"... 16.03.04, 17:59
                  Nie wiem co Cię tak złości? Zarzucasz mi, że proponuję tu konkretne wina, więc
                  moje pytanie brzmi: o czym jak nie winach jest to Forum? Co to za różnica, czy
                  proponuję wina mojego pracodawcy, czy z firmy X? Nie czuję, ażebym tymi wpisami
                  robiła komuś krzywdę, a tym bardziej nie czuję się nieuczciwa. Czytam
                  wypowiedzi na tym Forum i cieszę się, że są podawane np. ceny i adresy sklepów,
                  gdzie można je zakupić. Bardzo często wykorzystuję te informacje "wysyłając" do
                  nich klientów.
                  Jak sam zauważyłeś moje posty są sporadyczne, a tak naprawdę to chyba aż dwa
                  razy zaproponowałam coś ze swojego sklepu. Ale może rzeczywiście o dwa za dużo.
                  A jeśli chodzi o baner reklamy na tym Forum- to chyba lepiej, że proponuję coś
                  ciekawego niż mielibyśmy oglądać reklamę np. Mouton Cadet?
                  Pozdrawiam,
                  • giorgio_primo Re: zasady & & & #35 35 343; grosze"... 16.03.04, 18:32
                    edyta881 napisała:

> Nie wiem co Cię tak złości?

Mnie to nie złości. Prezentuję swój pogląd na tą sprawę.

> Zarzucasz mi, że proponuję tu konkretne wina, więc
                    > moje pytanie brzmi: o czym jak nie winach jest to Forum?

W założeniu jest o winach. Bywa różnie, jak to na forum. Na pewno nie ma być
                    tablicą ogłoszeniową.

> Co to za różnica, czy
                    > proponuję wina mojego pracodawcy, czy z firmy X? Nie czuję, ażebym tymi
                    wpisami
                    >
                    > robiła komuś krzywdę, a tym bardziej nie czuję się nieuczciwa.

Krzywdę chyba nie, ale można zakładać że w wyniku generowanego ruchu na tym
                    forum przez innych, osiągany zostaje zysk (nieważne jaki - chodzi o zasadę).
                    Kiedy twoje posty ograniczają się do tego tylko, to nie jest to OK. Nawet nie
                    wysilasz się, żeby opisać wrażenia smakowe z degustacji reklamowanych win. W
                    okresie ostatnich kilku miesięcy założyłaś tzy wątki reklamowe (jedyne wątki
                    założone przez Ciebie w tym okresie). Oprócz odpowiedzi w tych wątkach, głównie
                    dotyczących cen, rezerwacji i warunków realizacji zamowień, nie uczestniczysz w
                    forum. To pozawala odbierać takie działanie w jednoznaczny sposób.

> Czytam
                    > wypowiedzi na tym Forum i cieszę się, że są podawane np. ceny i adresy
                    sklepów,
                    >
                    > gdzie można je zakupić. Bardzo często wykorzystuję te informacje "wysyłając"
                    do
                    >
                    > nich klientów.
                    > Jak sam zauważyłeś moje posty są sporadyczne, a tak naprawdę to chyba aż dwa
                    > razy zaproponowałam coś ze swojego sklepu. Ale może rzeczywiście o dwa za
                    dużo.
                    > A jeśli chodzi o baner reklamy na tym Forum- to chyba lepiej, że proponuję
                    coś
                    > ciekawego niż mielibyśmy oglądać reklamę np. Mouton Cadet?

Z powodu obowiązującej ustawy takowy nie mógłby się pojawić. Mógłby pojawić się
                    baner sklepu. Wspominam o tym dlatego, że szanuję portal gazeta.pl. Za to że
                    umożliwił nam pisanie tutaj za darmo, bez większych szans na komercyjny sukces
                    przekładający się na sprzedaż reklam na stronie forum. Utrzymuje je i
                    administruje tym miejscem w sieci praktycznie "charytatywnie". Nie wierzę
                    jednak, że w założeniu tego forum komukolwiek przyświecało zrobienie z niego
                    tablicy ogłoszeniowej dla największej w Polsce firmy z branży.

No i nadal nie wiem, dlaczego tak ciężko jest wysłać karton wina "w specjalnej
                    dla forumowiczów promocji" do Poznania, największemu i najstarszemu (jak
                    piszesz) importerowi w Polsce.

pzdr
                    • Gość: Marek moje 3 grosze".. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 19:14
                      chciałem tylko napisać , że gdyby nie informacja pani Edyty raczej nie
                      dowiedziałbym się, że znów mają to wino, bo po sklepach ostatni rzadko chodzę
                      więc jestem wdzięczny za zamieszczenie tej informacji.
                      Myślę że to kwestia ilości ogłoszeń na forum, jeśli ktoś w ciągu kilku miesięcy
                      napisał tylko 3 ogłoszenia o promocji we własnej firmie to wydaje mi się że nie
                      jest to przegięcie, więc jako kliet prosiłbym o nieczepianie się p. Edyty na
                      siłę.
                      Uszanowanie
                      • giorgio_primo Re: moje 3 grosze".. 16.03.04, 19:44
                        Gość portalu: Marek napisał(a):

> chciałem tylko napisać , że gdyby nie informacja pani Edyty raczej nie
                        > dowiedziałbym się, że znów mają to wino, bo po sklepach ostatni rzadko chodzę
                        > więc jestem wdzięczny za zamieszczenie tej informacji.

Na tym forum pisze co najmiej kilka jeszcze osób sprzedających wina. Czy
                        odpowiadać będzie tak samu Panu, jeśli znalezienie między wątkami z "promocjami
                        dla forumowiczów" będzie musiał szukać nielicznych wątków o winie?

> Myślę że to kwestia ilości ogłoszeń na forum, jeśli ktoś w ciągu kilku
                        miesięcy
                        >
                        > napisał tylko 3 ogłoszenia o promocji we własnej firmie to wydaje mi się że
                        nie
                        >
                        > jest to przegięcie, więc jako kliet prosiłbym o nieczepianie się p. Edyty na
                        > siłę.

No właśnie. Tylko trzy założone wątki i KAŻDY z ofertą sprzedaży. Ja z miłą
                        chęcią przeczytam co ktoś sądzi o winie, które reklamuje na forum. Według mnie
                        tak chociaż można zrewanżować się miejscu z którego korzysta się bezpłatnie dla
                        promocji sklepu.

pzdr
                    • edyta881 Re: zasady & & & & #35 35 35 343; grosze".. 16.03.04, 19:15
                      Wysłanie win do Poznania nie robi dla nas problemu, ale jak powiedziałam
                      wcześniej Clos... nie znajduje się w ofercie PWW i wino to musiałoby wyjechać
                      ze sklepu, a w styczniu i lutym przbywałam w innym sklepie i nie mogłam tego
                      dopilnować.
                      Jak więc zauważyłeś nie piszę tu po to by za wszelką cenę tu sprzedać. Ja
                      proponuję, a wybór należy do każdego forumowicza z osobna.
                      Ale jak już zdążyłam zauważyć, nazwa FWS czy PWW nie wpływają dobrze na Twoje
                      samopoczucie. No cóż? Wystarczy może, że powiem: trudno!
                      Nie mniej serdecznie pozdrawiam,
                      • giorgio_primo Re: zasady & & & & & #35 35 35 35 343 16.03.04, 19:24
                        Wogóle mi na samopoczucie nie wpływają te nazwy...))) Nawet do PWW mam
                        sentyment, bo choć wina już nie te, ale ceny wciąż najrozsądniejsze na rynku
                        Polskim - z tych które mnie interesują.

Nie chcę brnąć dalej w tą dyskusję, bo jeśli ktoś po tym co napisałem nie
                        rozumie pewnych pisanych i niepisanych zasad obowiązujących na tego typu forach
                        w internecie, to zapewne nie zrozumie choćbym pisał jeszcze dziesięć razy.
                        Proszę się nie zdziwić jak pani posty zaczną znikać z forum podobnie jak posty
                        Panów usiłujących sprzedawać ostatnio wina "z prywatnego importu dla kolegi"
                        oraz poszukiwany przez wszystkich na tym forum kawior.
                        • edyta881 Re: zasady & & & & & & #35 35 16.03.04, 21:14
                          przepraszam zatem wszystkich, którzy uważają, że złamałam zasady tego Forum.
                          Obiecuję, że więcej już nie będę informowała o tego typu "okazjach".
                          Mam również nadzieję, że nikt moich postów nie będzie usuwał, bo ja nie
                          handluję tutaj winami a tym bardziej kawiorem z Rosji.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Rural Re: zasady & & & & & IP: 213.134.140.* 17.03.04, 09:28
                            Problem tkwi w tym, ze zakaz reklamy alkoholu, wynikajacy z ustawy,
                            uniemozliwia korzystanie jednego z podstawowych narzędzi marketingowych,
                            ktorego celem jest wzbudzenie popytu, a tym samym poszerzenie grupy
                            konsumentow. Efekt tego jest widoczny golym okiem. Wysokie ceny, kiepska
                            dystrybucja, marny wybor. Sadze wiec, ze jakakolwiek informacja o tym co sie
                            dzieje na rynku jest ze wszech miar potrzebna. Przeciez felietonistow z
                            Przekroju czy City nikt nie gani, za rekomendacje jakie daja w swoich
                            felietonach. Warto dodac, ze p. Bonkowski zacheca w ostatnim wydaniu City do
                            zakupu win wloskich od spolki Imperial i portugalskich z Atlantiki. Rozumiem,
                            ze P. Edyta jest w innej sytuacji, ale czy jest cos zlego z tym, ze sprzeda o
                            kilkanascie butelek konkretnego wina wiecej niz zwykle, korzystajac z forum. No
                            to z czego ma korzystac? Moze namazac flamastrem plakat o promocji, ktorego
                            nawet nie moze powiesic na zewnatrz sklepu albo probowac kupowac bazy danych
                            (na ktore pewnie jej nie stac) i organizowac mailing (pozostaje pytanie o
                            skutecznosc takich dzialań). Chcialbym zeby moi ziomkowie pili w swej masie
                            dobre wino, ale dopoki nie dotrze do nich informacja, ktora moze ich
                            zainteresowac tym trunkiem, na rynku nic sie nie zmieni.
                            Apeluje wiec do p. Edyty i innych internautow prowadzacych sklepy z winem o
                            informowanie o nowosciach i degustacjach. Przyznam szczerze, ze kupilem swego
                            czasu butelke Clos od Rollanda i to wino nie zrobilo na mnie szczegolnego
                            wrazenia. Jednak wiem, ze warto bylo sie o tym przekonac, chocby po to, zeby
                            nadal precyzowac swoje gusty i preferencje zakupowe.

Pozdrawiam serdecznie
                            • docg Re: zasady & & & & & 17.03.04, 09:44
                              Gość portalu: Rural napisał(a):

(...)Moze namazac flamastrem plakat o promocji, ktorego
                              > nawet nie moze powiesic na zewnatrz sklepu ...

• Gość: Jacek-t Promocja czy naciąganie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.03.04, 16:55
                          Miałem zamiar zabrać głoc w tej dyskusji w obronie działalności p. Edyty ale
                          niestety udałem się dzisiaj do sklepu na Koszykowej w celu zakupienia
                          reklamowanego wina. Okazało się, że wino owszem jest ale nie kosztuje 82,50
                          tylko 96 zł a gdy wyraźnie powołaełm się na niniejsze forum i reklamowaną tu
                          cenę usłyszałem, że "być może była to cena netto". Z tego co wyczytałem w
                          postach dotyczących poprzedniej oferty tego samego wina, wówczas sytuacja
                          wyglądała podobnie a potem można było przeczytac tłumaczenie o "złym
                          skalkulowaniu ceny". Czyżby znowu kłopoty z matematyką?

Tego rodzaju działalność wydaje mi się dużą bezczelnością.
                          • Gość: ameli Re: Promocja czy naciąganie? IP: *.compower.pl 17.03.04, 17:20
                            W jednym z postów Edyta napisala, ze jest to ulica Kredytowa a nie Koszykowa
                            ja Warszawy nie znam ale te dwie nazwy chyba sie różnią i nie są synonimami?;-)
                            pozdrawiam
                            • Gość: Jacek-t Re: Promocja czy naciąganie? IP: *.chello.pl 17.03.04, 18:37
                              Moje przejęzyczenie. Byłem oczywiście w sklepie FW&S na ul Kredytowej 6 i z
                              pewnością zapłaciłem 96,30 (minus zniżka z tytułu posiadanej przeze mnie karty
                              stałego klienta) pomimo powołania się na forum GW i reklamowaną tam cenę.
                              • edyta881 Re: Promocja czy naciąganie? 17.03.04, 18:58
                                Bardzo Pana przepraszam za to nieporozumienie, ale rano na zmianie była osoba,
                                która pracuje od niedawna i pewnie zapomniała o informacji, którą jej
                                przekazałam dotyczącej Forumowiczów. Obiecuję, że spróbujemy to jakoś Panu
                                wynagrodzić przy następnej wizycie.
                                Jeszcze raz gorąco przepraszam za koleżankę.
                                Pozdrawiam, Edyta
                                • Gość: Jacek-t Re: Promocja czy naciąganie? IP: *.chello.pl 17.03.04, 19:13
                                  No cóż, faktycznie byłem w sklepie koło południa, więc wygląda na to że tylko
                                  ja miałem pecha. W takim razie przepraszam za niesłuszne oskarżenie.
                          • wojtekes chyba jednak promocja 17.03.04, 17:39
                            > niestety udałem się dzisiaj do sklepu na Koszykowej (...)
                            > Okazało się, że wino owszem jest ale nie kosztuje 82,50
                            > tylko 96 zł a gdy wyraźnie powołaełm się na niniejsze forum i reklamowaną tu
                            > cenę usłyszałem, że "być może była to cena netto" (...)
                            > Tego rodzaju działalność wydaje mi się dużą bezczelnością.

przed chwilą mój brat kupił dla mnie 2 butelki z „forumową zniżką”– zapłacił
                            niecałe 164 zł. sklep jest z pewnością na Kredytowej.
                            no i podpisałbym się pod słowami winomana, kilka postów wyżej.
                            wojtek

• Gość: docg promocja i to jaka! IP: 212.160.147.* 18.03.04, 13:09
                              widziałem Cdl7 we Wrocławiu za... 140 zł (piękna etykieta, choć
                              bardzo "marketingowa" z tym Rollandem na wierzchu), wygląda wiec na to, że u
                              Edyty jest promocja i to "dwa w cenie jednego" :-)))
                              pozdrawiam
                              p.s. to nie było w LPdP ;-)
                              • Gość: star Re: promocja i to jaka! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 13:20
                                Cd7 na Ofiar Oswiecimskich tez widzialem i bylem pod wrazeniem :-(.
                                Co do sprawy oglaszania to zgadzam sie z winomanem, tym bardziej ze kilkakrotnie
                                skorzystalem z ogloszen p. Edyty: degustacja FWS, zakup Trivento Golden Reserve
                                Malbec po niskiej cenie (teraz jest chyba wyzsza), zakup Cd7 - choc nie pilem
                                jeszcze, oraz pomoc przy reklamacji Trinchero.

Pozdrawiam
                                star
                          • edyta881 Re: Promocja czy naciąganie? 17.03.04, 18:04
                • Gość: look_ash to nie tak winno byc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:54
                  podzielam zdanie gp
                  reklama sklepu jest niedopuszczalna
                  co innego gdyby p. Edyta aktywnie uczestniczyła w zyciu forum i przy, ktores z kolei, notce degustacyjnej :) napisała: "a przy okazji cdl7 u mnie dla forumowiczów po okazujnej cenie"
                  pojawianie sie na forum TYLKO przy okazji poinformowania o "szczególnej okazji" za bardzo przypomina bilboard supermarketu i dlatgo drażni
                  • Gość: Rural Re: to nie tak winno byc IP: 213.134.140.* 18.03.04, 15:28
                    No tak, tylko co zmieni fakt, ze p. Edyta oprocz informacji, ze konkretne wino
                    jest u niej do kupienia za cene X, napisze co o tym winie sadzi. Przeciez nie
                    napisze, ze jest kiepskie. Kazda opinie pozytywna, odbierzemy jako pean na
                    czesc produktu, a to przeciez jest dopiero reklama. Wole wiedziec, ze gdzies
                    jest do kupienia konkretne wino, za konkretna cene. Opinie na jego temat wole
                    wyrobic sobie sam.

Pozdrawiam
                    • Gość: ameli Re: to nie tak winno byc IP: *.compower.pl 18.03.04, 16:04
                      ja uważam, że opinia powinna być - przecież po to jest to forum - żeby pisac o
                      winie a nie tylko o jego cenie i miejscu gdzie je można kupić.
                      Ja chetnie czytam rózne opinie i te pozytywne i te negatywne - mogę porównać z
                      moją a głownie czegoś nowego sie dowiedzieć
                      pozdrawiam bardzo i może juz zakończmy ten temat Edyty
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka