Dodaj do ulubionych

Eurodisneyland

IP: 192.168.1.* 26.03.03, 09:08
Czy ktoś z was podróżował prywatnie do Eurodisneylendu pod Paryżem. Czy
Eurodisneyland znajduje się blisko Paryża, lepiej jest dojeżdżać tam
samochodem , czy komunikacją miejską. Proszę was o podzielenie się
informacjami na temat pobytu w tym miejscu, jaki był tego koszt?
Obserwuj wątek
    • rose2 Re: Eurodisneyland 26.03.03, 13:35
      Teraz to síe nazywa Disneyland Paris. Park jest polozony dosc daleko od
      centrum, mozna dojechac RERem A. Nigdy nie jezdilam po Paryzu samochodem, ale
      wiem, ze sa straszne korki (moze w lecie jest lepiej). Ogolnie park jest dosc
      drogi, pamietam ze karta wstepu na jeden dzien dla doroslego kosztowala jakies
      450 FF (musisz przeliczyc na euro), to bylo pare lat temu. Dzieci maja znizki.
    • Gość: Alfisti Re: Eurodisneyland IP: *.adsl.hansenet.de 26.03.03, 13:35
      Noclegi w Hotelach Disneyland'u sa dosyc drogie. Najlepiej przenocowac w Paryzu
      (np. *** w okolicach placu Pigalle 40€ doba ze sniadaniem / 2 osoby)
      Dojazd jest bardzo prosty, paryska SKM-ka (RER) dojezdza az do samego
      Disneylandu (ze stacji RER do kas okolo 5 minut na piechote) Ostatnia SKM-ka
      odjezdza pol godziny po zamknieciu Disneyland'u. Pociagi RER kursuja bardzo
      czesto i nawet po 22 w sezonie co 10 minut. Warto polaczyc Eurodisney z Paryzem
      i kupic " bilet paryski " na cala siec metra autobusow i RER'u (mozliwosc
      zakupu na jeden dzien / trzy dni / tydzien). Samochodem bym odradzal, przy
      wyjezdzie z Paryza nietubylcom bedzie towarzyszyl niepotrzebny stres - no
      chyba,ze znasz Paryz jak wlasna kieszen - do tego dochodza jeszcze problemy z
      parkingiem pod Disneylandem + cena za w/w (osobiscie potrzebowalem 90 minut
      samochodem - znam sie w Paryzu srednio a wielkie miasta Europy mnie nie
      zastraszaja).
      W kazdym badz razie za kazdym nastepnym razem wybieralem i bede takze w
      przyszlosci wybierac kolej RER

Alfisti

Brescia - Roma - Brescia
    • Gość: Mickey Re: Eurodisneyland IP: *.crowley.pl 23.04.03, 16:55
      Byłem już dwa razy w Disneylandzie. Raz samochodem (bez dziecka) i raz bez
      samochodu z dzieckiem.

Są plusy i minusy obu rozwiązań. Co do noclegów - gdy nie masz samochodu
      polecam mimo wszystko przespanie się w Disneylandzie - dzięki temu masz dużo
      czasu na miejscu. Możesz wejśc godzinę wcześniej do Parku. Pamiętaj, że teraz
      to są dwa Parki i w jeden dzień po prostu nie zdążysz skorzystać ze wszystkich
      atrakcji. A wydając pieniądze lepiej i taniej jest być dwa dni na raz niż dwa
      razy po jednym dniu.

Miłej zabawy
      • Gość: Wiola Re: Eurodisneyland IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.03, 21:49
        Wybieram się do Paryża i mam ogromny dylemat,czy jechać z dziećmi do Disneylandu
        czy do Asterix parku,one bardzo lubią zwariowane karuzele i inne atrakcje,poza
        tym potrzebowałabym jakichkolwiek informacji jak dojechać do Paryża przez Pragę
        i co zrobić z samochodem,jak wygląda parkowanie ,jak ewentualnie poruszać się
        po Paryżu w inny sposób gdzie kupić bilety itp.Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc,to
        bardzo byłabym wdzięczna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka