Dodaj do ulubionych

Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecowice

IP: *.wroclaw.mm.pl 25.09.10, 16:10
Inwestycja "Słoneczne Piecowice" koło Kiełczowa. Mieszkania z dwoma miejscami parkingowymi , komórką lokatorską, ogródkiem ( parter ) lub tarasem ( piętro ) , instalacją kominkową - WSZYSTKO W CENIE MIESZKANIA !!!

Zapraszam do zapoznania się z ofertą...

www.kcdevelopment.eu/
kcdevelopment.otodom.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.10, 09:27
      No ładne... To jest cena brutto czy netto?
      • Gość: K&C Development Ceny brutto IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.10, 19:28
        Są to ceny brutto uwzględniające już oferowany rabat.
        • Gość: Zainteresowany Re: Ceny brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 08:40
          Jestem na etapie kupowania mieszkania. Porównując dziesiątki ofert z rynku pierwotnego stawiam na Piecowice. Póki co rozmowy i plany wyglądają bardzo dobrze i realnie. Są z zasięgu :) Mam nadzieję, że zima tego nie zmieni!

Zastanawialiśmy się nad 50 metrami gdzieś bliżej centrum ale z drugiej strony skoro dziecko mamy w drodze chyba lepiej uciekać gdzieś do zieleni i dostać ponad 70 w tej samej cenie.
          Problemem może być być dojazd do centrum ale mając 2 auta sądzę, że poradzimy sobie jakoś.

Znacie jakieś żłobki w okolicy?

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że nie będę jedynym mieszkańcem bo póki co po forum zaczynam mieć wątpliwości

• Gość: mimi Re: Ceny brutto IP: 188.33.211.* 09.10.10, 16:43
            bedziesz tam sam jak palec, jaki to kiełczów??? co oni piszą??? Sklepu tam nie ma a co dopiero szkoły lub przedszkola, a dwa to układy mieszkań do kitu.
            • Gość: fifi Re: Ceny brutto IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 19:08
              A po sąsiedzku zdaje mi się jakiś zakład przetwarzania surowców różnych !?
              • Gość: K&C Development "przetwarzanie surowców" IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.10, 17:59
                Faktycznie w Piecowicach planowany jest zakład związany z przetwarzaniem surowców , ale ma to bardziej związek z segregacją i podziałem na szkło , plastik , makulaturę. Lokalizacja tego zakładu to przeciwległa część Piecowic. Polecam w weekend "wycieczkę" na miejsce realizacji inwestycji , żeby osobiście ocenić walory wybranego przez nas miejsca.

Pozdrawiam
            • Gość: sama nie wiem do mimi IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.10, 10:22
              Rozumiem , że trzeba mieszkać w Kiełczowie , żeby nie czuć się "sam jak palec" ? Myślę , że informacja o lokalizacji inwestycji jest bardziej po to , by uzmysłowić przyszłym Klientom o jakiej stronie Wrocławia mowa , niż wkradaniu się w granice Kiełczowa. Jeśli chodzi o sam Kiełczów , to jest to raczej brzydka miejscowość , typowa ulicówka , z gęstą starą zabudową pomieszaną z usilnie wciskanymi inwestycjami deweloperskimi. Ktoś , kto już decyduje się na mieszkanie za miastem , poświęci pewnie 1 km więcej i dostanie w zamian ciszę , spokój i widok z okna na otwartą przestrzeń. Są też tacy , co to wolą , żeby w klapkach mogli się przebić do spożywczaka , ale to już ich wybór...
            • Gość: K&C Development układy mieszkań IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.10, 17:48
              Witam. Osoby , które dokładniej zapoznały się z ofertą , wiedzą , że to Klient podejmuje ostatecznie decyzje o przebiegu i układzie ścian działowych. Układ lokalu na bazie kwadratu, w budynku , który dopiero będzie powstawał , umożliwia wprowadzenie wielu różnego rodzaju rozkładów i rozwiązań. Wszystkie szczegóły można omówić ze specjalistą przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy.
          • Gość: q Re: Ceny brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 09:31
            Problem z przedszkolem jest nawet w Kiełczowie o żłobku już nie wspomnę... Okolica jest dość ładna, z tym, że gmina Długołęka kompletnie nie radzi sobie z infrastrukturą stąd fatalne drogi, brak przedszkoli, chodników i kanalizacji. Na plus - obwodnica w okolicy na pewno ułatwi dojazdy (ale czy oddadzą do 2013 r?)
            Osobiście uważam, że warto jeśli za to ma się większe mieszkanie. Jak dla mnie 50 metrowa klitusia jest nie do przyjęcia nawet w centrum
            Pozdrawiam
            • Gość: Bela Re: Ceny brutto IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.10, 17:52
              zapyziała wiocha na koncu swiata zero infrastruktury.
              • Gość: Siostra Beli Re: Ceny brutto IP: 109.243.51.* 18.10.10, 18:13
                jak się dowiedziałam że tam butla z gazem ma być to mnie wygięło:))))
                • Gość: K&C Development Instalacja gazowa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.10.10, 19:02
                  Projekt instalacji gazowej przewiduje jeden zbiornik gazu przypadający na jeden szereg ( dwa mieszkania ). Zbiornik podziemny, w związku ze swoją dużą pojemnością, uzupełniany będzie średnio raz w roku. Informacja o niskim stanie gazu wysyłana jest radiowo , po czym firma obsługująca inwestycje uzupełnia go bez niepokojenia Klienta. Gaz rozliczany jest indywidualnie , według wskazań licznika. Wszystkie szczegóły oraz wzgląd w projekt można uzyskać w biurze sprzedaży.

K&C Development życzy Siostrze Beli szybkiego powrotu do zdrowia i możliwie prostej sylwetki.
                  • Gość: Siostra Beli Re: Instalacja gazowa IP: 109.243.51.* 18.10.10, 20:01
                    a co tak czynnie deweloperek sie udziela na forum?? Wystarczy o was poczytać na forum groblic i juz sraczke macie bo teraz każdego wpisu pilnujecie.
                    • Gość: K&C Development Forum IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.10, 08:49
                      Forum zostało założone przez jak to Siostro Beli nazywasz "deweloperka" , a nie przez jakąś podszywająca się osobę , więc nie widzę powodu dla którego mielibyśmy zrezygnować z uczestnictwa na własnym forum. Jeśli ktokolwiek jest zainteresowany forum Groblic , to zapraszam na to forum.

W temacie sraczki pozwolę sobie Pana , bo myślę ,że mam przyjemność rozmawiać z podszywającym się panem , skierować na inne forum , gdzie poziom dyskusji będzie pasował do tematu... translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.topix.com/forum/health/diarrhea
                      • Gość: riko Re: Forum IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 20:53
                        Jaka jest opinia o developerze można się dowiedzieć na ich inwestycji Groblice,różnie mówią,ale ogólnie - nie są to opinie pochlebne.Ale każdy podejmuje ryzyko sam ,może cena mieszkania jest tego warta.Pozdrawiam przyszłych ryzykantów!

• Gość: rikomimififi;-) Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.10, 14:26
                          Widzę , że konkurencja atakuje forum... Jak właściwie na każdej nowej inwestycji, która pojawi się na forum deweloperzy Wrocław. To deweloper oszust , to teren zalewowy ,itd. Drodzy przedstawiciele deweloperów , te fora nie są dla was , tylko dla KUPUJĄCYCH!!!!!!!!!!!!!!! Chciałam się czegoś konkretnego dowiedzieć , ale widzę tylko bicie piany.
                          • Gość: raz dwa Re: Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: 46.112.6.* 21.10.10, 15:54
                            to idz do biura dewelopera i się dowiedz a nie na forum szukasz informacji na temat inwestycji, ale o czym ja mówię, sztab ludzików dewelopera nie śpi, a jak kolega opisał wyżej nie mają za grosz ogłady i podbijają sobie post prostackimi wypowiedziami. Jak widać budowa mieszkań w takim miejscu i z takimi mediami to tylko czysta ruletka. Nikt, kto tam kupił mieszkanie jeszcze sie nie wpisał.
                            • Gość: Bela Re: Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: 89.228.174.* 21.10.10, 17:54
                              zadupie gdzie wrony zawracają, odradzam.
                              • Gość: zerwikaptur Re: Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: *.chello.pl 21.10.10, 21:36
                                Nie ma to jak koszmarnie droga, żelbetonowa, ciemna klitka wciśnięta na wysepkę autostradową przy placu Solidarności (Legnicka), ale za to budowana przez firmę Gant
                                • Gość: gress Re: Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.10, 09:58
                                  Jestem tego samego zdania. Wole ładne i duże pod Wrocławiem:)
                            • Gość: K&C Development Re: Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: *.wroclaw.mm.pl 21.10.10, 19:58
                              Witam. Nie rozumiem do końca zastrzeżeń odnośnie miejsca i mediów. Napisz proszę jakie to uchybienia sprawiają , że używasz słów "czysta ruletka"?
                              • Gość: chłopakiniepłaczą Re: Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: 46.112.237.* 24.10.10, 13:57
                                matko moja, kto u tego dewelopera pracuje???!!! czy wy się nie słyszycie i czy wasze szefostwo nie reaguje na tego typu zachowania??? kogo wy reprezentujecie, "spółkę budowlaną teściu, szwagier i pomagier"?? każdy ma swoje zdanie na temat waszej inwestycji, ale denerwuje mnie to, że nie ma wpisów ściśle zainteresowanych lub tych co nabyli mieszkanie, tylko bzdurne podbijanie postów durnymi wypowiedziami przez ludzi dewelopera i nie trzeba tutaj filozofa do ogarniecia tego, co robicie. Po tym co tu widzę, wolę zapłacić więcej, ale mieć do czynienia z ludzmi na minimum poziomu. Pozdrawiam szefa tej "firmy"
                                • Gość: K&C Development Re: Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.10, 16:17
                                  Prawda jest taka , że ta dziwna rozmowa do niczego nie prowadzi. Nie mam zamiaru się bronić i przekomarzać z osobą o niku "chłopakiniepłaczą" ... Obawiam się , że mógłbym zostać sprowadzony do "minimum poziomu" i tam pokonany doświadczeniem. Pozdrawiam i życzę miłego niedzielnego popołudnia.
                                  • Gość: Bela Re: Raz mimi , raz riko innym razem fifi... IP: 89.228.174.* 24.10.10, 17:59
                                    nie kłoćmy sie
    • Gość: K&C Development Link do strony topix IP: *.wroclaw.mm.pl 21.10.10, 19:51
      Widzę , że powoli zaczyna brakować sposobów na oczernienie inwestycji i pojawiają się usilne próby oczerniania osób zatrudnionych w K&C Development. Właściwie , to każdy sposób jest dobry, prawda? Co do linku strony TOPIX , to jest to strona z setką forum różnego rodzaju. Jeśli ktoś nie jest zainteresowany rozmową i wymiana informacji na temat inwestycji Słoneczne Piecowice i zaczyna używać słów, które nie pasują do tematu i poziomu dyskusji ,zapraszam go np. na stronę topix , żeby znalazł forum dla siebie.
    • Gość: AS Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.10, 09:51
      Kiedy rusza budowa tego osiedla???
      • Gość: inwestor Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 18:01
        Deweloper jest słowny i warto zainteresować się jego ofertą. Jedno mieszkanie już mi budują, a nad drugim - w Piecowicach - intensywnie myślę. Jedyna rzecz, która martwi to dojazdy, bo jak z Siechnic mpk jeżdżą, tak z Piecowic już niekoniecznie... Tak czy inaczej - jeżeli ktoś zastanawia się nad samym deweloperem to, oczywiście każdy klient dopatrzy się niedociągnięć, ale jeśli chodzi o kwestie układu mieszkań, płatności i terminowości - nie mam zastrzeżeń. Deweloper otwarty na wiele kwestii.
        • Gość: Mariusz Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.10, 10:08
          Piecowice (3,5 km od Wrocławia)
          -do Wrocławia dojeżdża podmiejski autobus linii 911
          -znakomity dojazd do Wrocławia (wschodnią obwodnicą
          Wrocławia i drugą, zachodnią obwodnicą A8)
          -prywatne przedszkole: w Kiełczowie
          - publiczna szkoła podstawowa: w Kiełczowie
          - publiczne gimnazjum: 2,5 km (w Wilczycach)
          - publiczne liceum: 3 km (w Mirkowie)
          - klub fitness: 4km (ul. Inflancka, Wrocław)
          - klub jeździecki: 2,5 km (Wilczyce)
          - basen dorośli i dzieci: 6,5 km (ul. Kłokoczycka, Wrocław)
          • Gość: Kris Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.10, 11:29
            ale napędzacie sobie interes, znam takich co po trzy mieszkania w KC kupili, ludzie nic tylko brać.
            • Gość: rullez Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 188.33.154.* 06.11.10, 13:29
              możecie coś powiedzieć o tej inwestycji (tylko nie ludzie dewelopera!). ktoś tam już może kupił?? to czego ja sie dowiedziałem troche mnie zmartwiło, bo nawet przez chwilę sie napaliłem, ale nawet nie są właścicielami gruntu i ta nowa spółka, trochę zagmatwane:( czekam na tych co kupili .
              • Gość: lookash Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.10, 15:52
                hey ! wlascicielami gruntu juz sa , wiem , bo ostatnio bylem u nich w biurze i gosc od sprzedazy pokazywal mi akt. spolka z o.o sa od niedawna , ale buduja juz troche , wiec nie wiem co o tym myslec. budowa ma ruszyc od poniedzialku , przynajmniej takie informacje otrzymalem. przejade sie w tygodniu i sam ocenie.
                • Gość: Rullez [...] IP: 188.33.175.* 17.12.10, 19:12
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: asia Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 87.99.25.* 17.12.10, 20:47
                    razem z mężem zdecydowaliśmy się zaufac developerowi i jesteśmy juz po podpisaniu umowy przedwstępnej.Póki co wszystko jest ok!Z mojego punktu widzenia nie dziwie sie osobie ktora na forum sie udziela od KC Development i odsyła do trafnych stron , bo niektore komentarze to nawet najbardziej spokojnego mogą wyprowadzic z równowagi!!!Pozdrawiam przyszłych sasiadow a nie pseudo zainteresowanych żądnych sensacji i lubiących zamęt złośliwcow!!!!
                    • Gość: gość Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 11:39
                      Asiu czy mogłabym prosić zebys odezwala sie do mnie na maila? emjastarnia@op.pl będę wdzięczna:)
                      • Gość: pikpok Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 46.113.189.* 20.12.10, 14:10
                        no to mamy postępy dewelopera, Akty podpisuje hehe. Ludzie czy wg was podpisanie aktu oznacza wszystko ok?? A kiedy wbija łopatę???
    • Gość: krycha303 Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:32
      nie zgadzam się z tą opinią ...
      • Gość: Logic Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 91.90.161.* 28.12.10, 13:35
        achachachachachachacha:)
        • Gość: antyLogic Autobusy 905 I 911 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 13:21
          Witam ,

Logic na każdym kroku udowadnia jak bardzo jest niedoinformowanym pajacem.

W Piecowicach kursują dwa autobusy MPK - 911 i 905 . Rozkłady jazdy w linkach poniżej.

mapa.targeo.pl/rozklad/PIECOWICE,911,326945,9
          mapa.targeo.pl/rozklad/PIECOWICE,905,326157,9
          • pluszowaty Re: Autobusy 905 I 911 05.01.11, 13:32
            cztery autobusy 95 na dobę i dzięwięc połączeń 911 na dobę:)) faktycznie, jezdzą:)) jak na życie codzienne to idealne połączenia:))
            bez samochodu nawet nie myślcie o mieszkaniu tam:))) I nie dajcie sie naganiaczom od developera.
            • slawmirzaj Re: Autobusy 905 I 911 05.01.11, 14:45
              Oczywiście każdy może każdego nazywać naganiaczem, zaganiaczem itp. ale nikt tego przecież nie zweryfikuje. Tak samo można napisać że wszyscy krytykujący to przedstawiciele innych developerów, którym zależy aby potencjalni klienci zrezygnowali z tej inwestycji.
              Sam kupiłem mieszkanie w Piecowicach i naturalnym jest że mi ta inwestycja odpowiada.
              • Gość: tratatata Re: Autobusy 905 I 911 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 14:56
                buahahaha tak tak, a swistak zawija... zaczęła się noworoczna nagonka
                • Gość: hello kity Re: Autobusy 905 I 911 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 15:38
                  Witam, możesz zdradzić za ile kupiłeś mieszkanie w Piecowicach i jaki metraż? Interesuje mnie z ogródkiem a nie widze tam żadnego mieszkania za taką cenę:(
                  • Gość: Logic Re: Autobusy 905 I 911 IP: 195.187.134.* 05.01.11, 15:53
                    przeciez to developer....on nie kupił ale sprzedaje:)
                    • Gość: aaa Re: Autobusy 905 I 911 IP: 87.99.25.* 05.01.11, 19:52
                      Za 290 tys można juz kupic mieszkanko 74 m kw z duzym ogrodem.W tej chwili rzut na stronie mieszkań nie działa ale mam nadzieję że na dniach juz będzie.Ja szczerze polecam inwestycję w Piecowicach:)I nie interesują mnie opinie belii i innych takich ze wiocha ze ruchliwa ulica,ja się zdecydowałam i póki co jestem zadowolona!!!Kontakt z developerem bardzo poprawny,za każdym razem informuje mnie o wszystkim ,co i jak w związku z inwestycją.
    • Gość: aaa Re: Autobusy 905 I 911 IP: 87.99.25.* 06.01.11, 09:47
      Gość o podanym przez ciebie IP Bella to zwykły konsument i nabywca nieruchomości w Piecowicach a nie przedstawiciel developera!!!Mądra ty głowo!!!!Bella daj sobie już spokój!!!bo takie głupoty wypisujesz że glowa aż boli!!!Zazdrośniku jeden!
    • Gość: aaa Re: Autobusy 905 I 911 IP: 87.99.25.* 06.01.11, 11:59
      Myśl sobie co chcesz!ja wiem swoje!kupiłam mieszkanie w Piecowicach dlatego tak często udzielam się i zaglądam na forum i nie jestem od dewelopera,szkoda tylko ze cały czas obrażasz dewelopera i wmawiasz ze nagania i podbija marna według ciebie sprzedaż!To dowodzi jak mało wiesz!!!a twoja wiedza i intuicja jest zerowa!!!Powodzenia ci życze Bella:)
    • Gość: asia Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 87.99.25.* 07.01.11, 19:50
      Fajny link znalazłam:)warty uwagi:) ciebie Bella o zdanie i opinie nie pytam więc sie nie udzielaj bo to nasz wątek!!!!!!

www.gazetawroclawska.pl/stronaglowna/183506,chcesz-byc-modny-kup-domek-pod-wroclawiem,id,t.html?cookie=1#material_1
      • Gość: Bela Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 08.01.11, 11:57
        To forum ogólne, blondynko, kazdy ma prawo pisac, nie ma czego takiego jak "nasz" wątek. A co jest ciekawego w tym artykule?
        • Gość: asia Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 87.99.25.* 08.01.11, 12:19
          dla ciebie gó...!nie udzielaj sie idioto!Założyłeś swój wątek na którym cię jadą to znów udzielasz sie tutaj..!!Spadaj!!!
          • Gość: Bela Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.11, 00:54
            czy na Kiełczowie zamierza zamieszkać tylko takie chamstwo, jak Asia:)? nie wierzę...
            • Gość: Asia Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 87.99.25.* 09.01.11, 09:13
              Chamska jestem tylko dla ciebie!!!bo doprowadzasz mnie do szału swoimi głupimi wpisami i wieczną krytyką wszystkiego i wszyskich.
              • olonowy Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow 09.01.11, 11:10
                Asiu nie zauważyłaś jeszcze, że dyskutujesz na forum z osobą chorą psychicznie? na zaczepki takiego kmiota się nie odpowiada. Co do lokalizacji Kiełczowa czy Piecowic to moja siostra niedawno się tam wybudowała i jest zadowolona, ma ciszę, spokój, czyli to co chciała, z tego co sam zauważyłem to w okolicy buduję się mnóstwo nowych domków,wieś się cały czas rozrasta. Więc jeśli komus pasuje teren wiejski to niech się nie zastanawia i tam osiedla, komunikacja to nie problem, w tych czasach chyba każdy ma samochód,olo
                • Gość: Bela Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.11, 12:44
                  Olo, a twoje dzieci tez mają samochód? same dojadą na zajęcia pozalekcyjne, do koleżanek, na zajęcia sportowe, itd? Tak?
                • Gość: wiedźma Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 22:39
                  Ile masz lat, ze piszesz ze komunikacja to nie problem, latka szybko lecą, ani się nie obejrzysz a już o lasce będziesz chodzić. Zobaczysz jak to miło kiedy autobus jest raz na godzinę, a jak już przyjedzie to jest taki tłok ze nie można się do niego wcisnąć. Trochę daleko do Wrocławia aby chodzić na piechotę.
    • Gość: razsądni pola IP: 46.113.46.* 09.01.11, 19:31
      tyle zamieszania tak naprawdę wokół czego?? tam nic nie ma, piszą niby klienci dewelopera jak to już umowy popodpisywane i ze wszystko jest ok, jaki to cudowny kontakt i takie tam pierdoły, ale przepraszam gdzie i do czego jest ok??!! Wiem, ze jak ktoś napisze coś negatywnego na temat danej inwestycji to znajdą się tacy, co zaraz, nie mając nic wspólnego z tą sprawą zaczynają obronę, nie mówię już o pionkach dewelopera, ale sorki, gdzie są robotnicy, gdzie koparki i pytanie gdzie budowa????? co wy sprzedajecie ja się pytam??? oszust na oszuście i tyle mam tutaj do powiedzenia, a wy jak chcecie to budujcie za swoją kasę wizję pseudo dewelopera...
      • Gość: rozsądny Re: pola IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.11, 21:19
        Nazywanie kogoś oszustem , pionkiem , pseudodeweloperem to tylko twoje subiektywne ( czytaj: nacechowane zazdrością lub zawiścią ) oceny. Rozumiem , że prawdziwy i rzetelny deweloper rozpocząłby kopanie i następnie wylewanie fundamentów mimo skrajnie minusowych temperatur . To nic , że gdy grunt pod fundamentem zacznie odmarzać i pracować , cała konstrukcja budynku będzie osłabiona... Trzeba symulować , że coś się dzieje,tak?

Przejedź się sam na budowę zanim podzielisz się opinią, bo z tego co wiem , to prace właśnie się rozpoczęły i o nie z powodu głupich zaczepek na forum, a dlatego,że warunki na to są odpowiednie. Pozdrawiam
    • Gość: Bela Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.11, 12:31
      nie dziwie sie, ze tak prostacko i chamsko reagujesz. Przeciez ja mam racje ia Ty nie masz argumentów: zostaje ci więc obrażanie mnie. Dziecko twoje nie bedzie miało jak dojechać do miasta i z niego wrócić, dlatego będziesz musiał wszędzie je wozić, co zabierze ci masę czasu albo dziecko po prostu nie bedzie mogło brać udziału w normalnych aktywnościach, jak inne dzieci.
      • Gość: nowy Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 87.99.25.* 10.01.11, 12:46
        Dostosowałem się do twojego poziomu i pisze tak abyś zrozumiał bo zauważyłem że inny język do ciebie nie trafia...Przestaje odpowiadać na twoje bezsensowne zaczepki!
        • Gość: Bela Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.11, 16:42
          wątek dotyczy piecowic, napisz jak twoje dzieci będą jezdziły do miasta, zanim kupisz im samochody?
    • Gość: gosc Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.11, 13:31
      wygladaja calkiem ok , osobiscie dla mnie wielkim minusem jest brak garazu ( we wszystkivh lokacjach tak samo , dlaczego ? ja bym chetnie doplacil za garaz ) oraz lokalizacja
      • Gość: Bela Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 20.01.11, 14:56
        Kiełczów może jest OK, ale ma nieszczęście byc położonym w gminie rządzonej
        przez kretynkę wspomaganą przez debili z rady gminy. W efekcie ludzie jeżdżą do
        swoich domów wartych kilkaset tysięcy lub więcej złotych drogimi samochodami
        przez usrane błotem wiejskie miedze udające drogi, z dziurami, muldami, rowami
        poprzecznymi i cholera wie czym jeszcze - syf totalny. Ale cóż - jaki pan (w tym
        przypadku pani), taki kram. W efekcie sprzedaje nowo zbudowany dom i wynoszę sie
        do gminy, gdzie władze wiedza skąd biorą kasę i dbają o mieszkańców
    • Gość: cebit147 Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.171.196.244.static.crowley.pl 26.01.11, 09:42
      Internet C-BIT

Z przyjemnością informujemy, że budowa naszego masztu jak i montaż anten zakończyła się sukcesem. Internet oferujemy już w całej okolicy na terenie gminy Czernica. Zapraszamy do umawiania się na montaże. Wszelkie informacje dostępne pod numerem telefonu 784027310 lub mailowo: internet@cebit.pl

WWW.NET.CEBIT.PL
    • Gość: tomcio Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 07:30
      co te domy takie tanie ?
      a co ze standardem?
    • Gość: Warwolf Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 195.20.110.* 28.01.11, 14:33
      Czytam, czytam i mam wrażenie, że piszecie o innej miejscowości niż mieszkam.. Zacznijmy po kolei czyli zielono mi- cały teren jest przeznaczony pod domki więc przez 4 lata będzie to tylko plac budowy a jedyny lasek przykrywa po prostu wysypisko smieci (ok 1 km)-no te domki bedą trochę bliżej, Ekologicznie?? OK 700m dalej jest amerykańska hodowla świn przy którym macie ujęcie wody i na dodatek wali smrodem co drugi dzień, sołtys nie tylko chce w odległości 800 robić segregacje śmieci ale tez utylizację azbestu i akumulatorów samochodowych.... Do Wrocławia jest ok 6km, żłobków nie ma, przedszkola prywatne w Kiełczowie(ok 800zł/mc), autostadę mają zbudować pod nosem (1km-800m w) ale nie wiedomo kiedy a jak zbudują to gdzie tutaj mowa o ciszy??- jak narazie pozostaj więc przejazd przez Kiełczów (rano wszystko się korkuje i stoisz od 20 min do 1h ale oddają osiedle w Kiełczowie więc załóżcie stanie co najmniej przez 1,5h zanim przejedziecie Psie Pole a to dopiero wjazd do Wrocławia). Gmina najleży do najgorzej zarządzanych co oznacza brak dróg (polecam poglądowy przejazd drogą przez Kiełczów- ona zawsze tak wygląda)-może deweloper zbuduje wam dojazd bo jak nie, to widać obok przy domkach na czym stracicie zawieszenie (w bajki o jeżdżeniu autobusem zapominjcie chyba, ze nic innego poza jazdą nie chcecie robić), codzienne przerwy w dostawie prądu bo jest tara instalacja (na szczęście takie po 2-6h zdarzają się raz na miesiąc ale posiedźcie 8h w domku w zimie jak jest -20C a gazówka bez prądu nie działa). Autobusy są ale jakoś unikają dojazdu w szczycie (tzn. wyjazd ok 6.30 aby zdążyć na 8 do pracy i powrót na 17-18). Na plus dodam to, że sklep jest, sąsiedzi mili, pijaczki wiejskie nikogo nie biją a w planach hiszpański deweloper ma zbudować obok wielkie osiedle z przedszkolem, ulicami i sklepami- nie wiem tylko kiedy zacznie budowę:)
      • Gość: AndriuZlascali Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 29.01.11, 14:56
        Jestem zupełnie innego zdania. Też mieszkam w Piecowicach, wydałem na dom sporo pieniędzy i przemyślałem dokładnie wybór miejsca. Cieszę się z faktu , że teren jest wytyczony pod budowy domów jednorodzinnych ( niska zabudowa mi odpowiada i nie powstanie w okolicy żaden piętrowiec , czy inne cudo ). Nie mam widoku przez okno na jakieś stare rudery , tylko na otwartą przestrzeń oraz na obecne i ewentualne nowe domki , a jak wiesz , budowa domu to nie jest jakaś super uciążliwa sprawa. Co ci Warwolf przeszkadza , że ktoś chce sobie postawić dom i zamieszkać na wsi??? Wracając do tematu , wysypisko zostało zrekultywowane , smrodu z hodowli świń , to przez 2 lata jeszcze nie poczułem ( widać kilkaset metrów robi różnice , a tak miedzy nami , to myślisz , że tyle prywatnych inwestycji powstałoby , gdyby były takie akcje ze smrodem , prądem , dojazdem, itp ??? Myślisz , że wszyscy są "gupi" , a tylko ty mądrala? ). Lecimy dalej , skąd masz takie info o azbeście , odpadach i akumulatorach:)))? Może masz na myśli PIECHOWICE??? Przedszkoli w najbliższej okolicy jest sporo i za wiele niższe ceny niż podajesz. Jeśli mowa o drogach to się zdecyduj...To chcesz mieć tą obwodnice i lepsze drogi , czy ciszę i nikogo za płotem ? Napisz do Ministerstwa Infrastruktury oficjalne pismo , kiedy będzie zakończona obwodnica , bo jak nie powstanie , to inaczej się wyprowadzisz ,a do tego czasu będziesz pisał takie rzeczy , że będą zmuszeni zmienić jej przebieg;))))) Reasumując , teren stał się ciekawy dla szerszej grupy ludzi , pojawiają się domy , buduje się osiedle ( z drogą , z której także i my skorzystamy ), pewnie wkrótce powstanie kolejne , przyjdą inni deweloperzy , potem usługi , itp , itd.

Ps. Co do gruntów , domów i mieszkań...Na pewno nie będzie taniej...
        • Gość: Bela Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 29.01.11, 15:16
          a skąd ta pewnosc ze nie bedzie taniej????? ciekawe, masz jakies przesłanki realne?
          • Gość: ekonomista praktyk Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.11, 14:51
            Rozwój budownictwa mieszkaniowego w Kiełczowie jest odwrotnie proporcjonalny do ilości dostępnych działek , a to pociągnie za sobą cenę gruntu w bliskiej okolicy. Po drugie problemy Kiełczowa z dostępem do wody spowoduje częściowe zatrzymanie procesu budowlanego (chociaż gmina powinna zadbać o rozbudowę sieci wodociągowej-raczej mało prawdopodobne w krótkim okresie ) albo przeniesienie inwestycji na działki sąsiednich miejscowości z łatwiejszym dostępem do sieci. To pociągnie za sobą ceny gruntów , a te kolejno ceny metra kwadratowego mieszkania. Dodatkowo rozwój infrastruktury drogowej i skrócony czas dojazdu do centrum Wrocławia ( choć ciężko mówić o terminach realizacji obwodnicy na tym odcinku jest to inwestycja realna ) Popyt na mieszkania deweloperskie w Piecowicach , który z tego co widać na stronie dewelopera, okazał się znaczacy także może podnieść cenę oferowanego produktu,ponieważ pierwsi zdecydowani klienci stanowią swego rodzaju reklamę. Abstrahuje od innych czynników makroekonomicznych typu: ceny materiałów budowlanych, warunki banków dotyczące kredytów,kryzys ekonomiczny, itp , ponieważ ciężko je przewidzieć.
            • Gość: Bela Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.11, 15:16
              słowem: kupujmy! póki jeszcze są wolne mieszkania. Kiełczów czeka na Ciebie! Nie zwlekaj
        • Gość: Warwolf Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 195.20.110.* 31.01.11, 12:14
          No cóż to ja mieszkam na samym końcu wsi i jakoś smród świń czuję szczególnie w lecie ale może komuś to po prostu nie przeszkadza?? A co do twojej odpowiedzi to zastanawiam się czy tam w ogóle bywasz??? Sołtys załatwiał zgody na przetwórstwo azbestu i kwasów z akmulatorów przeciw czemu protestowalo mieszkańcy Piecowić i Śliwic (bo oni mają bliżej) i gdzie wtedy byłaś?? Czy czytałaś, że sposobem zabezpieczenia przed azbestem jest wał z ziemi (czytaj, że będą to robić po prostu w dziurze w ziemi:) Nie wiem co w końcu z tego wyjdzie ale tak w działalności ma wpisane. Co do wysypiska to jest wciąż czynne i rośnie. Jedno wysypisko jest po prawej strony drogi jak jedziesz do Bielawy (zamknięte już od dawna) a nowe wciąż czynne po lewej stronie drogi.... Co do prądu, dziurawych dróg (a'propo w Kiełczowie nie będą kończyć kanalizacji więc możemy zapomnieć o drodze do Wrocławia i dalej będzie taka łatanina tylko samochodów będzie x3 i korki dłuższe) to nie ma co dyskutować tak po prostu jest, w planach nie ma nic na temat inwestycji w tym regionie i trzeba się z tym pogodzić. Dla mnie mocnym atutem była niska cena ale za nia idą pewne ale i nie ma co tego ukrywać :)
          • Gość: OFFelia Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 16:48
            Zapraszam wszystkich, którzy kupili mieszkanie i tych niezdecydowanych jeszcze na forum osiedla

www.slonecznepiecowice.fora.pl/
            • Gość: Kiełczów Kiełczów!!!! IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 18:06

ja widziałem lepszą ofertę sto razy i to w Kiełczowie, Świerkowe Zacisze od 2900 zł za m2!!!
              • Gość: aaa Re: Kiełczów!!!! IP: *.internetia.net.pl 04.02.11, 19:30
                Czy ta oferta jest 100 razy lepsza to dosyć mocno podyskutowałabym o tym...Mieszkania 60 metrowe maja małe 2 pokoiki 9 m, długi mało potrzebny korytarz,ogrodow samodzielnych nie ma tylko jakieś tam części wspolne i jest to po prostu kolejne zwykłe m3.Piecowice maja duze samodzielne ogrody ,kazdy lokal ma samodzielne osobne wejscie,duże pokoje najmniejszy ma przynajmniej 15 m kw,na 1 pietrze lokale mają dodatkowo antresole.W cenie każdy lokator ma 2 miejsca parkingowe,komórke lokatorską itd itd... mogłabym jeszcze wymieniać...natomiast każdy ma prawo wyboru i oceny danej inwestycji.Pozdrawiam
                • Gość: sratata Re: Kiełczów!!!! IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 16:11
                  nie macie już innej techniki sprzedaży???? co, nie idzie ostatnio??? bidulki...... macie tak nawalone w papierach, że te wasze słodzenie nic nie da na tym forum.
                  • Gość: aaaa Re: Kiełczów!!!! IP: *.internetia.net.pl 05.02.11, 17:14
                    Możesz rozwinąć stwierdzenie" nawalone w papierach"???kupiłam tam mieszkanie i chciałabym wiedzieć co i jak....skoro masz jakąś wiedze podziel się,chętnie poczytam.
                    • Gość: sratata Re: Kiełczów!!!! IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 17:38
                      jak ktoś kupuje i nie sprawdza firmy to jego problem. Powodzenia
                      • Gość: sratata Re: Kiełczów!!!! IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 17:42
                        a dwa, to d..a z ciebie nie klient, sciema naganiaczu.
                        • Gość: AAA Re: Kiełczów!!!! IP: *.internetia.net.pl 05.02.11, 20:40
                          i tu się mylisz!!!jestem osobą która kupiła mieszkanie ,założylam jeden z wątków odnośnie Piecowic i wyrażałam sie pozytywnie o deweloperze i od samego początku jestem uznawana za naganiacza ,kogoś od dewelopera itd....Trudno już nie chce mi się z tym walczyć ani tłumaczyc.Oczywiście jestem pełna obaw w związku z tym że zakupilam coś czego jeszcze nie ma i w zasadzie może być różnie....jednak cały czas liczę że wszystko będzie ok i będę miała swoje wymarzone mieszkanko bo nie dyskutujmy tu o lokalizacji wadach bądz zaletach...już wybrałam.
                      • Gość: Bela Re: Kiełczów!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.02.11, 19:22
                        Arek w innym forum, napisał:
                        Witam
                        Mieszkam w Kiełczowie o 5 lat w domku jednorodzinnym i muszę przyznać, że jest to najbardziej zaniedbana okolica w całym regionie. Brak infrastruktury, drogi , a raczej trzęsawiska z błota jest to element zapewniony przez Gminę. Gmina w ogóle nie wywiązuje się ze swoich obowiązków dot. m.in. zapewnienia możliwości komunikacji po drogach gminnych.
                        Jeżeli ktoś nie podjął decyzji i się wacha to stanowczo odradzam zakup nieruchomości na bagnach w Kiełczowie.
                  • Gość: pierdupierdu Re: Kiełczów!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.11, 22:55
                    "Sratatata" czyli przyrodny brat trola Beli. Nawymyśla ludziom i nie poda żadnych merytorycznych argumentów, następny człowiek jakiegoś tam biednego developera.
                    Z drugiej strony jak ktoś czyta takie bzdury na tym forum i na tej podstawie podejmuje decyzje inwestycyjne to musi mieć nie źle zryty beret.
                    • Gość: Bela Re: Kiełczów!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 06.02.11, 11:56
                      Przeprowadźmy się wszyscy do Kiełczowa.
                      • Gość: Marian Re: Kiełczów!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 14:57
                        Podobno ruszają z drugim etapem... Nawet,nawet te osiedle. No i dużo zieleni.
      • Gość: ga Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecowc IP: *.120.126.184.telemedia.pl 18.12.13, 09:53
        Witam,
        przylaczam sie do tej opinii, mieszkam w PIECOWICACH, faktycznie jest to dobra lokalizacja ale dla starszych ludzi na emeryturze. o ciszy i spokoju zapomnij, nie wiem co będzie jak wybudują obwodnicę ok. 1 km od PIECOWIC. Teraz uważam ze to był błąd, wielki błąd. trzeba było dorzucic do raty kredytu ok. 400 zł miesięcznie, i kupic mieszkanie we Wrocławiu, bo tyle dokładamy do paliwa na 2 auta. Komunikacja owszem jest, ale w jakich godzinach. żeby dojechac na 8 musisz wyjechac o 6.30. Co do powrotu to nie załapiesz się na powrót o 16.15 ,chyba ze pracujesz do 15, wiec czekasz aż do 18.40, w domu wiec jesteś o 19.30. Szkoda gadac.Jak ma sie dwójkę dzieci, to jest jeszcze gorzej. Musisz pogodzic i dopasowac się aby wszystko sie zgrało. a co z zajęciami dodatkowymi, własciwie to tylko jeździsz w tą i z powrotem. stojąc w olbrzymich korkach. do 3 klasy jest jeszcze świetlica, ale potem to dziecko nie ma gdzie się podziac. Bez pomocy rodziców, nie dajesz rady. O samodzielnym powrocie dzieci ze szkoły zapomnij, bo w tutaj nie ma chodników, auta wjeżdzaja 90 km na godz., a prośby wysyłane do gminy maja w d... wiec strach robi swoje. Sąsiedzi mówią, że potem jak dzieci będą starsze to nic się nie zmienia, bo zajęcia mają w różnych godzinach i też większośc czasu tracą na dojazdy albo trzeba ich odbierac z Psiego Pola, w weekendy za to autobusu nie ma wcale, nie jeździ do Piecowic, wiec pozostaje albo wożenie albo siedzenie w domu. Co do czystości powietrza to przyjedź tutaj zima, wtedy kiedy wszyscy pala w piecach, czasami mam wrażenie ze pala butelki plastikowe bo tak śmierdzi. Porażka zupełna z tym mieszkaniem na wsi. Liczyliśmy na oszczędności związane z cena za 1 m2 powierzchni, ale jak się zliczy koszty dojazdów przez cale życie, bardzo wysokie koszty ogrzewania, to wygląda to zupełnie inaczej. To tylko wpis przedstawiający inny punkt widzenia na mieszkanie we wsi.
        • Gość: ga2 Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.120.126.105.telemedia.pl 18.12.13, 15:30
          Bełkoczesz trochę. Mieszkanie w takim standardzie - z ogródkiem lub 2-poziomowe We wrocławiu to cena 6000-6500 zł/m2 - więc nie bajeruj ratą raptem 400zł większą.
          Jeśli liczyłeś tylko na komunikację miejską to faktycznie jesteś głęboko w d... no ale jak kupiło się mieszkanie bez praw do działki to nie można się spodziewać umiejętności liczenia miesięcznego zużycia paliwa.
          Bądźmy szczerzy - kiełczów nie jest dla biedoty (a co dopiero piecowice), wszyscy tyłki wożą a jak ktoś ma problem z 400zł na paliwo to oznacza że nie stać go na luksus mieszkania poza miastem.

Jeśli masz problem z dziećmi to zapisz je do wiejskiej szkoły, codziennie przywozi je i odwozi gimbus.

Co do palenia w piecu, masz do wyboru:
          - piecowice, ok 40 domów z piecami węglowymi
          - wrocław śródmieście - same kamienice ogrzewane węglem - 40 lokali to 3 klatki...
          - wrocław krzyki - brak spalania z piecy ale za to tysiące aut generujące masę spalin

Jak widzisz, że ktoś kopci to dzwonisz na policję/do gminy - ślesz skargi/donosy. Samo się nie zrobi.

1km do obwodnicy - za 3 lata w 30 min dojedziesz autem na bielany lotnisko czy na legnicką - źle?

Aha: To tylko wpis przedstawiający inny punkt widzenia na mieszkanie we wsi. :)
          • Gość: różowy Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 194.251.119.* 18.12.13, 15:47
            >Bądźmy szczerzy - kiełczów nie jest dla biedoty (a co dopiero piecowice), wszyscy tyłki wożą a jak ktoś ma problem z 400zł na paliwo to oznacza że nie stać go na luksus mieszkania poza miastem.

Stanie w korkach żeby dojechać na "owsiedle" gdzie sprzedają najtańsze mieszkania nazywasz luksusem mieszkania poza miastem?

Ciekawe podjeście...
            • Gość: selawi Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.13, 22:00
              Kupujesz dom za miastem, a mieszkasz w samochodzie... ;-)
    • Gość: Były klient [...] IP: 195.116.249.* 27.09.11, 13:04
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: Wiesław Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:46
        Deweloper bez żadnego wpisu w KRD , zwraca zaliczki po wycofaniu się , zgodnie z umową , problemy z kredytem,to raczej sprawa zdolności kredytobiorcy niż dewelopera , brak hipotek na działkach, oprócz jednej w Iwinach ( na rzecz osoby,od której nabyli działkę pod budowe osiedla ) , na ukończeniu jest ich pierwsza inwestycja w Piecowicach. Jestem właśnie w trakcie kupna lokalu w Iwinach i mam świeże informacje, także dziękuję za pomoc...
        • Gość: XxX Re: Nowe mieszkania od 3500 zł/m2 Kiełczów-Piecow IP: 195.116.249.* 29.03.12, 12:56
          proponuję zapoznać się z poprzednimi inwestycjami tego dewelopera takimi jak Zielone Siechnice i Pogodne Groblice które niedawno zostały wymazane ze strony internetowej a prowadzone były przez firmę K&C Development Ewa Krupa Czochara będącej głównym udziałowcem w społce. Proszę dokładniej się zapoznać z firmą albo przjechać się na Prowocińska w Siechnicach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka