Dodaj do ulubionych

MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II

03.11.10, 17:59
Witam,
Jestem zainteresowany zakupem mieszkania w tej inwestycji. Osiedle budowane jest przez developera Milart (www.milart.pl).
Z tego co widziałem są już ukończone inwestycje tego developera we Wrocławiu - m. in. na Opolskiej, w Radwanicach.
Ceny na dzień dzisiejszy są kuszące. Czy ktoś kupił mieszkanie u tego developera - jak wyglądała sytuacja z przekazaniem mieszkania, czy są terminowi?
Na osiedlu ma być ogrzewanie gazowe (kotłownia) - z jakimi kosztami należy się liczyć przy tego typu inwestycjach?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.as.kn.pl 03.11.10, 18:31
      spoko luz
      zobacz dojazd i pamiętaj że obok powstanie tbs gigant
      a drogi
      po co komu drogi na wsi
      • norberto_79 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 03.11.10, 19:01
        dojazd do centrum myślę, że nie jest zły w porównaniu np. z psim polem. Gdzie niby te TBS`y maja stanąć?
        • liuzzi Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 03.11.10, 19:37
          Sytuacja tam jest złożona. Po pierwsze nie ma żadnej drogi dojazdowej ani komunikacji miejskiej w pobliżu. I drogi nie będzie: Gant na spółkę zrobią wąską, jedyną dojazdówke do Świeżej i pewnie Milart będzie do tego podłączony. Po drugie TBSy powstaną dosłownie o rzut kamieniem dalej, a obok stoją już prawie ukończone wspomniany Gant i Murapol. Po trzecie Milart słynie z tego, ze buduje jak najtaniej, a wiec uzywa najtanszych materiałów. To nie jest dobre w perspektywie wielu lat użytkowania potem budynków.
          Zapłać więcej ale mieszkaj lepiej: to naczelna zasada. Mieszkanie to bardzo ważna rzecz. To twoje miejsce na ziemi.
          • norberto_79 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 03.11.10, 19:48
            Owszem na dzień dzisiejszy nie ma (byłem na miejscu) ale w planach jest zrobienie drogi dojazdowej od ul. Świeżej. Biorąc pod uwagę zakup mieszkania w tamtych rejonach (na dzień dzisiejszy) trzeba dysponować samochodem ale w perspektywie czasu na pewno rozwinie się komunikacja.
          • norberto_79 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 03.11.10, 19:49
            liuzzi napisała:

> Po trzecie Milart słynie z tego, ze buduje jak n
            > ajtaniej, a wiec uzywa najtanszych materiałów. To nie jest dobre w perspektywie
            > wielu lat użytkowania potem budynków.
            skąd taka opinia?
          • Gość: GOD_damn Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.static.getin.3s.pl 05.11.10, 14:10
            Bzdury wypisujesz. Tak mi się w życiu złożyło, że przeprowadzałem się już 5 razy (teraz mieszkam w 6 mieszkaniu deweloperskim) i akurat to szóste jest z Milartu. Nie chcę piać tutaj pieśni pochwalnych, ale w porównaniu do innych deweloperów mieszkanie Milartu wypada naprawdę nieźle pod względem jakości. Chowa się przy tym jakość Dachbudu, Geo Mieszkanie i Dom, Atrium i nawet tak faworyzowanego Archicom-u.
          • Gość: gość Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 22:25
            A nie przyszło Ci do głowy, że im więcej ktoś buduje, tym ma więcej znajomości, może znaleźć lepsze materiały i uzyskać lepsze na nie rabaty? Stąd mogą brać się niższe koszty mieszkań.
            Pracuję w handlu i orientuje się jakie warunki mogą wynegocjować stali klienci. Im "grubsza ryba" tym większe zakupy i tym większe upusty.
            • Gość: Koniu Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 91.90.161.* 14.02.11, 12:14
              strasznie gruba ryba ten Milart.
          • Gość: gość Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.12, 11:21
            Problem Murapola to jego szef, który uważa, że należy przynajmniej 1 osobę w tygodniu dla zasady wywalić z firmy. Powszechnie mówi się, że jak ktos pracuje 3 mies. w firmie to jest już dinozaurem!

Dotyczy to również kierowników budowy i kierowników kontraktu (Murapol NIE ZATRUDNIA inspektorów nadzoru!). Stąd te cieknące dachy, pękające ściany, przemarzania i zawilgocenia.

W Stabłowicach dla ratowania sytuacji podesłali teraz nowego kierownika budowy, ale chodzą słuchy, że i tak ma iść do zwolnienia (pracuje w Murapolu 3 mies., więc zdaniem szefa i tak za długo!).
            • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.12.12, 07:03
              a co ma milart do murapolu?
        • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetunion.pl 03.11.10, 20:07
          z wpisu na tym forum wynika, ze tbs'y maja byc obok osiedla owocowego (salwirak): teren oznaczony jako 2MW z mapki , milart buduje na terenie oznaczonym 7MW
          • norberto_79 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 03.11.10, 21:14
            z mapki wynika, że TBS`y jednak w znacznej odległości powstaną od osiedla, które buduje Milart. Nie ma co ukrywać, w perspektywie czasu na wszystkich wolnych działkach powstaną jakieś bloczki - taki to urok osiedla.

Czy może ktoś się wypowiedzieć kto już kupił coś od tego developera - jak przebiegała współpraca itd. ?
            • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetunion.pl 03.11.10, 21:57
              w sumie to co przerażającego jest w osiedlu tbs? to w leśnicy wyglada calkiem przyjemnie
    • Gość: xxx Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 62.87.131.* 04.11.10, 08:21
      Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja odnośnie ogrzewania gazowego w tyego typu inwestycjach. Z tego co wiem ma być tu kotłownia, która będzie zaopatrywała w ciepło 3 budynki. Czy są to wysokie koszty miesięczne?
      Czy na ul. Opolskiej też jest wykorzystane tego typu rozwiązanie?
      • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 89.228.174.* 04.11.10, 09:13
        Ludzie boją się TBS bo to tanie budownictwo czynszowe i wyobrażają sobie, że bedzie tam mieszkał element, cyganie, jakies szczeniaki:) Durnoty ludzkiej nie ogarniesz. Dlatego boją się TBS:) Wychodzą obrzydliwe polskie cechy: pogarda dla obcych, strach przed innymi, zamykanie się w swoich czterech ścianach. Dlatego bijemy rekordy Europy w ilości grodzonych osiedli.
        • Gość: ... Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 217.153.64.* 04.11.10, 09:36
          nie boja tylko tbs gigant i 10 tys ludzi w kurzu bez dróg
          fajna perspektywa ..
          zobaczcie ganta i zieloną srake budynek masakra
          • Gość: lux Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 62.87.131.* 04.11.10, 11:52
            Ludzie - przecież jak będą osiedla to i drogi wewnętrzne również - jakieś apokaliptyczne wizje, że miedzy blokami będą drogi polne, a może jeszcze zboże zasieją ehh... Jak komuś nie odpowiada ta lokalizacja to po co się w ogóle udziela w tym wątku. Paranoja.
            Chyba temat zszedł na poboczny tor.
            Może ktoś się wypowie kto już kupił tu mieszkanie od powyższego developera lub w innej okolicy.
            • Gość: Logic Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 91.90.161.* 05.11.10, 14:23
              Nie Lux, własniei nie bedzie. Nie będzie dróg. Masz przykład obok, osiedle Owocowe Salwiraka. Nie ma żadnej drogi! Osiedle istnieje już trzy lata! Dojeżdza sie przez klepisko. Miasto nie ma ani ochoty ani kasy budowac tam ulice i nie buduje.
              • Gość: ... Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.as.kn.pl 05.11.10, 16:53
                okna otworzyć nie mozna u salwiraka bo kurz wdziera sie nawet do łazienki szok
                obok budują kolejne i w planach kolejne zatem budowa dróg nie ma sensu
                po co skoro to kasa poza tym cię zki sprzęt nie potrzebuje dróg
                zapomnij
                • liuzzi Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 06.11.10, 16:21
                  Oglądalem dzis ten Milart I. Masakra!! Ludzie, nie kupujcie tam mieszkań! Udupicie sie kompletnie. Milart I juz stoi w stanie surowym, Milart II zaczynają budować, obok kończą Ganta, kawałek dalej Murapola. Wykopy, błoto, hałdy, zero ale to KOMPLETNE ZERO jakiegoklwiek dojazdu, szosy, drogi, ulicy.
                  Macie jak w banku pięć lat mieszkania w syfie.
                  • Gość: założyciel wątku Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.as.kn.pl 06.11.10, 18:07
                    A co Ty jakiś prorok, że wiesz co kiedy zrobią. Tobie nikt nie każe kupować ! Najbardziej wkurzają mnie właśnie tego typu wpisy. Człowiek zakłada wątek aby się czegoś sensownego dowiedzieć a tu takie kretyńskie wpisy - szkoda mówić :( brakuje jeszcze reklam konkurencji. Ludzie opamiętajcie się - jak chcecie coś doradzić do doradźcie a nie puste słowa piszecie. Myślę, że każdy kto jest zainteresowany inwestycją - dokładnie ją ogląda i sam podejmuje decyzję. Jeżeli już - to niech wypowie się ktoś kto już korzystał z usług tego developera.
                    • liuzzi Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 06.11.10, 23:10
                      Wiemy co kiedy zrobią, nie trzeba być prorokiem. Starczy zajrzeć do planów rozwoju miasta, zaplanowanych inwestycji, albo dowiedzieć sie osobiście w urzędzie. Otóż tam nic nie jest planowane: Salwirak od 3 lat stara sie o budowe 300 metrów drogi i nic. W planach miasta nie ma tam na najbliższe lata zadnych drogowych inwestycji. W 2013 mają robić tzw. aleje stabłowicka, powinna przebiegać blisko ale nie będzie: dociągną ją na razie tylko do Kosmonautów od strony lotniska. Gant i Murapol sami budują jedną, jedyną dojazdówkę, która będzie musiała obsłużyc wszystkie te bloki: trzy Ganta, dwa Murapolu, szeregówki Milartu, Milart II i TBSy.
                      Kupujesz nie tylko mieszkanie. Kupujesz też otoczenie i dojazd: codziennie będziesz bowiem z mieszkania wychodził i do niego wracał.
                      Przez wyboje, klepisko, kurz, błoto i brud w dodatku w korku.
                      • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetunion.pl 07.11.10, 12:11
                        zapomnialas Bello o Milart III bo to tez juz jest w planach,
                        co do dojazdu do inwestycji Milartu to ma byc przez ulice Kokosową do Świerzej, Milart wybuduje kawalek Kokosowej, a reszta to juz drogi wewnętrzne na osiedlu
                        • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.e-wro.net.pl 17.11.10, 13:27
                          Bella wypowiada się na wszystkich forach związanych z inwestycjami na Stabłowicach - tylko same negatywy na wszystkie wątki - nie wiem po co - pewnie jest mieszkanką jakiegoś domku jednorodzinnego w sąsiedztwie i teraz obudziła się jak budowane są inwestycje - trzeba było swoje sprzeciwy wnosić jak był uchwalany plan miejscowy ?

Ja kupiłam mieszkanie u milarta - nie wiem co będzie , miał najkorzystniejszą ofertę z pośród konkurencji , minusem jest to, że trzeba trochę dłużej poczekać na mieszkanie (choć np. murapol niby ma oddać mieszkania w II kwartale 2011 a dopiero kopię dziurę w ziemi - a milart już kładzie strop nad garażem.

Pytałam się po znajomych znajomych, którzy kupili wcześniej mieszkania od milartu na opolskiej i w radwanicach - ogólnie wypadł pozytywnie na tle innych deweloperów (oczywiście nigdy nie jest tak, że mieszkanie będzie idealne bez usterek, ale nie było aż tak tragicznie jak się słyszy na innych inwestycjach).

Co do inwestycji na tym terenie to proszę zaznajomić się ze studium i planem miejscowym. TBS będą bardziej przy Salwiraku. Gant i Murapol mają razem wybudować drogę dojazdową chyba od Strzeblowskiej (ale nie jestem pewna) do ich inwestycji. Milart ma wybudować drogę od kokosowej.

Gant informuje swoich klientów, że miasto zapewniło, że wybuduje drogę (przedłużenie nowej aleji Stabłowickiej do ul. Królewieckiej, ale jak wiemy na razie pierwszy etap od lotniska do kosmonautów jest pod znakiem zapytania, więc nie wiadomo kiedy powstanie drugi etap, ale podejrzewam, że razem z budową szpitala (czyli ok 2013-2015) . Kupując mieszkanie najczęściej zaciągamy kredyt na 30 lat, więc 2-3 lata to jest naprawdę mało .
                          W planach jest także wybudowanie nowego przystanku kolejowego na Stablowicach niedaleko tych inwestycji - ale nie wiadomo kiedy

Ja jestem dobrej myśli, śledzę budowę. Mam nadzieję, że bez większych problemów i nerwów się obejdzie przy budowie i odbieraniu mieszkania :)

Pożyjemy, zobaczymy co z tego będzie :)

• Gość: Logic Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 91.90.161.* 17.11.10, 14:15
                            co z tego będzie? Ano, pięć, moze sześć lat mieszkania w błocie, na placu budowy. Warto?
                            • Gość: WARTO JAK CHOLE*RA Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetunion.pl 17.11.10, 22:12
                              Czlowieku żalosny jestes. Mieszkanie z budową za oknem jest zawsze kiedy kupuje się mieszkanie w pierwszym etapie inwestycji, wiec strasznie odkrywcze to co piszesz. Ludzie ktorzy kupują mieszkania sa raczej dorośli i chyba swiadomie podejmują decyzje. W większości przypadków widzieli tez kiedyś mapę wrocławia więc mozna zalozyc ze wiedza gdzie znajdować się będzie ich osiedle. Jak zlozymy nasze zalozenia do kupy to wychodzi na to ze przyszli mieszkancy stablowic wiedza ze bedzie kurz za oknem, tbs w poblizu, droga taka lub inna, komunikacja miejska taka jaka jest itd, a w dodatku im to nie przeszkadza, wiec co do chole*ry przeszkadza to jakiejs beli i innym trolom tak intensywnie udzielającym sie na forum. Czlowieku zastanów sie chwile nad soba, probujesz sie dowartościowac ? Bo niby Ty nie masz kurzu za oknem to jestes lepszy? A tu ZONK !!! Siedzisz przed kompem, udzielasz sie na forum w wątku ktory Ciebie nie dotyczy(bo przeciez nie jestes taki glupi zeby kupic mieszkanie na zadupiu i w blocie), nie masz wlasnego zycia i wlasnych problemów, czy w ten sposob probujesz o nich zapomniec? Tak czy inaczej zalosne to bardzo. Na dluzsza metę polecam psychoterapię. Zamiast zastanawiac sie czy warto kupowac mieszkania w okolicy ktora Cie nie interesuje, zastanow sie czy nie warto zajac sie wlasnym zyciem. Tak czy inaczej wspolczuje Ci czlowieczku.
                              • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 89.228.174.* 17.11.10, 23:23
                                Po co ten bełkot? nie szkoda ci czasu na takie wypociny? Rozmawiamy o tym, ze są lepsze lokalizacje i lepsi deweloperzy w miescie. Okolica Piotrowskiej i Świeżej to fatalna sprawa, masa nowych inwestycji, rozłożonych na wieloletnie etapy, żadnych dróg dojazdowych, żadnej komunikacji. Na rynku jest dużo ofert, mozna wybierać, czemu więc tam? Ano bo tanio! Ale mało kto rozumie, że zapłaci mniej ale będzie sie taplać w błocie przez pięc albo siedem lat. Osiedle Salwiraka stoi juz trzy lata i nadal nie ma tam skrawka drogi dojazdowej. Tereny koło Milartu to będzie jeden wielki plac budowy do 2015 co najmniej, a najpewniej do 2017.
                                Trzeba kompletnie nie mysleć, zeby kupowac tam mieszkania. Plus niesolidni deweloperzy: co wyprawia Murapol, poczytaj w innym wątku.
                                • Gość: oj BELA BELA :)) Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetunion.pl 17.11.10, 23:54
                                  Nie interesuje mnie watek murapolu - bo widzisz nie interesuja mnie temety ktore mnie nie dotycza, czego i Tobie zycze. A pisanie o tym czy nie szkoda mi czasu jest dosc zabawne, zwlaszcza ze pisze to trol :) siedzacy w necie noce i dnie, no prosze Cie, zastanow sie. Nie wiem czemu tak Cie zajmuja te fatalne lokalizacje, musisz miec ogromne problemy ze soba. Komunikacja miejska - dziekuje nie korzystam - wiesz sa ludzie ktorzy nie musza. Korki do pracy - dziekuje, nie odczuwam - bo wiesz nie trzeba od razu pracowac na psim polu, mozna znacznie blizej domu. Bo widzisz Bela trzeba byc kompletnym frustratem zeby miec takie podejscie do zycia jak Ty, ale najwazniejsze ze robienie z siebie kretyna na forum sprawia Ci satysfakcje. Szkoda mi takich ludzi jak Ty, mimo wszystko, ale baw sie dobrze dalej, jezeli to jedyna rozrywka w Twoim pustym zyciu to nie rezygnuj. Pewnie wiekszosc ludzi denerwuje Twoje gadanie, mnie fascynuje, pewnie dlatego ze nie widze w Tobie przeciwnika tylko pacjenta. Terapia Bela, powaznie, TERAPIA.
                                  • liuzzi Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 18.11.10, 08:42
                                    oooch:) chłopczyk nie musi korzystać z komunikacji miejskiej:)))) a czemu chłopczyk zmienia nicki:))? taka zabawa, jak mamusia wyjdzie do sklepu:)))?
                                    • Gość: MILOSNIK BELUSI Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetunion.pl 18.11.10, 10:45
                                      Nie Beleczko droga, nie chlopczyk, dziewczynka :) No i pomylilo Ci sie jeszcze z nickami tez, liuzzi vel belu vel trollu :))
                                      Ale te Twoje wstawki z mamusia, synkami (inne watki), chlopczykami to musi byc jakas trauma z dziecinstwa, wiesz podobno podwalin problemow emocjonalnych nalezy w wiekszosci przypadkow szukac w dziecinstwie. Zdecyduj sie skorzystac z pomocy specjalisty, to żaden wstyd.

A przy okazji przepraszam wszystkich którzy w watku dotyczacym Milartu chcialiby poczytac o Milarcie a nie o problemach emocjonalnych Beli. Jak dla mnie KONIEC TEMATU.
                                      • Gość: Gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.bethere.co.uk 18.11.10, 14:17
                                        Faktycznie zalosne sa Wasze wypowiedzi i te fora. ktore maja sluzyc pomocy a rozsmieszaja jedynie, czlowiek chcial sie dowiedziec cos o Milarcie i nietstey sie nie dowiedzial w zamian mnostwo nie na temat opinii a jeszcze odnosnie tej komunikacji nie wiem czemu nikt nie uwzglednia autobusu 403 i 103 bo to chyba miejskie autobusy i dojezdzaja prawie do rynku wiec o co chodzi z kompletnym brakiem komunikacji????
                                        • Gość: Asesor Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 195.187.134.* 18.11.10, 16:05
                                          Ależ dowiedziałes sie. Warunki do mieszkania będą tam wokoło fatalne. Ci co kupili bronią zajadle na tym forum ale udaj sie tam, chocby dziś. Ja byłem. Tam jest ocean błota, zadnych drog dojazdowych, wokoło budowa i będą nowe budowy. W perspektywie wielu lat jestes tam skazany na życie w błocie po prostu. Autobusy dojezdzają w okolice ale nie tam: trzeba solidny kawałek dojść. Miasto nie zbuduje tam żadnych ulic a jedna mała dojazdówka Ganta nic nie zmieni.
                                          Taka jest prawda po prostu, co niektórych tutaj boli.
                                          • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 16:10
                                            Ej tam, a ja lubie bloto - taki fetysz :)
                                            • norberto_79 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 25.11.10, 09:00
                                              Widać, że faktycznie najwięcej wypowiadają się Ci którzy nic z tym tematem nie mają wspólnego - bełkot bełkotem popędzany. Ludzie - nie po to załozyłem wątek aby słuchać przemyśleń o błocie, kurzu itd., mam oczy i widzę jak to wygląd - a decyzję każdy podejmuje za siebie także darujcie sobie. Dziwią mnie wypowiedzi tego typy - logiczne jest, że jak inwestycja powstaje to wokół jest rozpier.... przecież zielonej trawki z fiołkami nie będzie.
                                              Ja osobiście też raczej się zdecyduję na mieszkanie w tej inwetycji :) a wypowiedzi pseudo anty ma daleko.
                                              Jest ktoś jeszcze, kto już się zdecydował zakupic mieszkanie w tej inwestycji?
                                              • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 89.228.174.* 25.11.10, 09:15
                                                Jak lubisz 6 czy 8 lat spędzić bez dojazdu, wsrod dzwigów i w błocie po kolana, to proszę bardzo.
                                                • Gość: x Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 62.87.131.* 25.11.10, 11:07
                                                  tak... uwielbiam! i myślę że wątek błota można zamknąć.
                                          • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 89.228.174.* 30.11.10, 16:33
                                            Racja Asesor, racja:) ahahahahahaa:)
                                            • norberto_79 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 02.12.10, 08:25
                                              Myślę, że tego typu komentarzami raczej nie odstraszy się nikogo. Chyba poprostu przez kogoś przemawia tu zazdrość... eh... a może konkurnecja... i nie żebym bronił tej inwestycji bo mieszkania tam jeszcze nie kupiłem ale poważnie się zastanawiam...
                                              • liuzzi Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 02.12.10, 11:25
                                                To sie zastanów... drogi dojazdowej nie ma żadnej i nie będzie. Jeden jedyny wyjazd wąską dróżką, którą budują, a bedzie ona obsługiwać trzy domy Ganta, dwa domy Murapolu i kilka domów Milartu.
                                                Poza tym niebawem zaczną tam budować TBSy, masz jak w banku kilka lat mieszkania na placu budowy. Materiały budowalne jakich używa Milart są tanie i kiepskiej jakości, pogadaj na budowie z pracownikami,sam zobacz.
                                                • Gość: _ranek Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 188.122.20.* 02.12.10, 12:59
                                                  liuzzi:"drogi dojazdowej nie ma żadnej i nie będzie. Jeden jedyny wyjazd wąską dróżką, którą budują, a bedzie ona obsługiwać trzy domy Ganta, dwa domy Murapolu i kilka domów Milartu."

nie ma żadnej i nie bedzie a jednak budują - Twoje poglądy są jednak bezcenne w swojej głupocie.

,,dróżka" którą budują tuż przy inwestycji Murapolu i Ganta będzie służyła do obsługi tych właśnie dwóch inwestycji, w fazie początkowej ślepo zakończona - docelowo po realizacji etapu II u Ganta (budynku B3) ma powstać łącznik do Kokosowej(powstanie/nie powstanie to inna bajka)
                                                  ___
                                                  Inwestycja Milartu skomunikowana jest przez ul. Kokosową do Świeżej, wiec gdzie tu upatrywać komunikacyjny problem?
                                                  ___
                                                  to ,,niebawem" dotyczące TBS'ów tez można miedzy bajki włożyć
                                                  ___
                                                  ,,Materiały budowalne jakich używa Milart są tanie i kiepskiej jakości, pogadaj na budowie z pracownikami,sam zobacz"
                                                  rozumiem jeszcze jak byś pytała tych właśnie pracowników ze względów osobistych rozważając tą inwestycję pod względem zakupu. Inaczej zakrawa to na jakieś zboczenie.
                                                  Gdzie upatrujesz na tej budowie kiepską jakość materiałów: w rodzaju stali, jakosci betonu, czy zastosowanej izolacji?
                                                  Zazwyczaj pracownicy nie mają pojęcia o cenach a jakość jest wykładnikiem ich własnej pracy.
                                                  Pozdrowienia dla szczerze zainteresowanych
                                                  • Gość: x Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 62.87.131.* 02.12.10, 15:17
                                                    Dobre stwierdzenie.
                                                    Co do osoby o nicku - "liuzzi" wydaje mi sie że to jeżdżenie po budowach i rozmowy z pracownikami to takie hobby :)
                                                  • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetunion.pl 02.12.10, 15:47
                                                    na pewno jej hobby to trollowanie, polecam do poczytania, po lekturze chociaż trochę można zrozumieć motywy działania takie osoby, no i chyba pozostaje współczuć.
                                                  • liuzzi Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 02.12.10, 18:43
                                                    Bredzisz strasznie. Droga jest w budowie, ok, ale co to za droga? Łącznik do Świeżej, wąski, ciasny, będzie musiał obsłużyć trzy osiedla plus TBSY, jakie będa budowane. Polecam telefon do urzędu miasta, przekonasz sie. Poza tym Świeża też jest drogą osiedlową, z garbami, wsród willi, jeszcze z tej Świeżej musisz wyjechać dalej, na Główną. Dopiero tam masz autobus. Wyobraz sobie teraz sto albo dwieście samochodów na tych dróżkach, rano i po południu.
                                                  • Gość: x Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 62.87.131.* 03.12.10, 08:22
                                                    Pojawiło się nowe hobby - dzwonienie do urzędu miasta :)
                                                  • Gość: Logic Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 91.90.161.* 03.12.10, 09:45
                                                    w urzedzie udzielają wszelkich informacji, od tego są.
                                • Gość: olga Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.217.146.194.generacja.pl 30.03.11, 10:27
                                  "Bela" równie krytyczne zdanie ma na temat okolic południowych miasta , mam okazję czytać różne fora dotyczące rożnych deweloperów w każdej z części Wrocławia i tylko mam nadzieję, że jednak ta "Bela" to może nie jest ta sama Bela z innych forów, bo wtedy tylko pozostaje mi współczuć i żałować "Beli", że nie może zdecydować się co, gdzie i kogo krytykować.. ale z drugiej strony należy mieć szacunek dla takich osób, które może nie z własnej winy są tak pokręcone życiowo..
                                  • Gość: Pazzagli Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.dibre.com.pl 30.03.11, 13:30
                                    pisze słusznie.
                              • Gość: zarembianka Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.range109-154.btcentralplus.com 28.03.11, 23:18
                                oo prosze juz kupione mieszkanie:) ja czekam az podpisze umowe na sprzedaz swojego i nawet sie nie waham z kupnem mieszkanie z oferty stablowice II:)
                                • Gość: Kukuła Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 91.90.161.* 29.03.11, 09:35
                                  To sie nie wahaj. Będziesz mieszkała w blokowisku na wygwizdowie, bez dojazdu. W domach tanio zbudowanych, z fatalną akustyką. powodzenia.
            • Gość: edzio Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.10, 13:31
              myslalem nad tym mieszkaniem z Milartu na soltysowicach i Milart powiedzial tak : drogi dojazdowe do osiedla beda sami budowac i maja byc gotowe do momentu oddania mieszkan .
              Wiekszym problemem moze byc dojazd do centrum : ciagle zakorkowany , oraz kiepska komunikacja publiczna .
              • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 89.228.174.* 25.12.10, 20:55
                Durniu, myśl, myśl.... Myslenie ma przyszłosc, internetowy idioto bez wykształcenia. Otóz teraz dojazd do centrum jest zakorkowany, bo budowany jest wielki węzeł komunikacyjny koło stadionu, w związku z czym ludzie korkują zarówno Krolewiecką jak i Legnicką. Jak węzeł będzie skończony, jesienią, będziesz miał dwa, a własciwie trzy warianty dojazdu do centrum. Jakoś tego przygłupku nie zoauważyłeś.
                A co do Milartu: a pokazał ci Milart GDZIE będzie budował te drogi? Otóż nigdzie. Nie będzie po prostu. Nie ma takich dróg w zadnych planach, jest jedynie budowana obecnie dojazdówka do Ganta i Murapola. Pewnie Milart ją sobie troszke przedłuży.
                • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 89.228.174.* 25.12.10, 20:57
                  Poza tym, głuptasku, trollu, nie na Sołtysowicach ale na Stablowicach, matołku. To zupełnie dwie rózne lokalizacje, nie wiesz, członku?
                • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 25.12.10, 21:39
                  czy potrafic wypowiedziec sie bez uzywania epitetow ? Czy jest to dla Ciebie za trudne ?
                  • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 89.228.174.* 25.12.10, 21:46
                    Za trudne, serio. Jak czytam wpisy idiotów i nieuków, co nawet pomyśleć chwilę nie potrafią, nie stać ich na proste czynnosci umysłowe, to nie umiem sie powstrzymać.
                    • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 25.12.10, 21:50
                      to po co wchodzisz na to forum ? Idz sobie gdzies gdzie ktos Cie polubi , znajdz sobie podobnych do siebie , napewno bedzie szczesliwszy .
                      • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 89.228.174.* 25.12.10, 21:53
                        Dlaczego mam isc gdzies indziej? Mam prawo tu być i korzystać z forum. I mam prawo też wysmiewać głupote, nieuctwo i wszechobecną głupotę. Nie godze się na terror półinteligentów, wychowanych na obrazkach i grach komputerowych. Ci idioci wciskają się wszędzie, ale nie potrafią kojarzyć najprostszych faktów i wyciągać wniosków.
                        • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.01.11, 12:55
                          tylko rob to w cywilizowany sposob , bo w ten sposob ktos Cie poslucha . Teraz w najlepszym wypadku inni uzytkownicy forum ignoruja Cie .
                          Daj inne przyklady inwestycji , lepszych wedlug Ciebie .
                          • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.11, 16:38
                            a czemu ty z niemiec interesujesz sie inwestycjami? ciekawe..ale dobrze: jest kilka lepszych: apartamenty sowia na Krzykach, rewelacyjna realizacja moim zdaniem. jedyna chyba inwestycja na Krzykach, ktora nie jest i nie bedzie obudowana innymi inwestycjami, nie jest zrealizowana w mrowisku (jakim jest Ołtaszyn na przykład, masakra). Na zachodzie natomiast warte uwagi są Marszowice (minusem odległość od centrum i tylko jedna linia autobusowa), dalej swietne będą Maslice budowane przez spółdzielnie Maslice (www.maslice.pl), ciekawie zapowiada się Świat Nieruchomosci na Mrągowskiej, fajny jest Salwirak na Północnej, nawet Dachbud na Krolewieckiej będzie ciekawy. Nieco blizej centrum polecam willę na Tkackiej (ale coś opóżniają start budowy), fajne będą apartamenty na Mącznej. Jest w czym wybierać, wbrew pozorom.
                            Kupisz troszkę taniej w tym całym Milarcie ale ugrzęźniesz w natłoku domów, jeden na drugim, w wąskim gardle wyjazdowym, w nieustannych, na lata, placu budowy "kolejnych etapów" i cholernie daleko od przystanków. Wymienione przeze mnie realizacje (są jeszcze inne też) takich problemów mieć nie będą.
                            • Gość: Natalia Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.01.11, 22:40
                              Jeżeli człowiek chce być szczęśliwy, to będzie. Bez względu na otaczające błoto, pobliskie budowy czy utrudnienia komunikacyjne. Fakt- to też ma znaczenie, ale nie jest najważniejsze. Nie ukrywajmy - w dzisiejszych czasach ważne są pieniądze. Przeglądałam polecane przez Ciebie Belu inwestycje i nawet, jeżeli są lepiej zlokalizowane, to i tak wolałabym Stabłowice II. Tak, głównie ze względu na cenę. Bo tak się składa, że wolę dać ~220tys. za mieszkanie 40m^2 i pięknie je urządzić niż ~250tys.(+wykończenie- panele, drzwi itp) za 35m^2 i oszczędzać na meblowaniu. Tym bardziej, że dla mnie różnica nawet 10tys. to baaardzo dużo. Mieszkanie ma być miejscem do którego chce się wracać, w którym chce się wypocząć, spędzić czas z bliskimi i nabrać sił na kolejny dzień pracy/nauki. Dlatego nawet, jeżeli mam stać długo w korkach, a później taplać się w błocie, to myślę, że wynagrodzi mi to wizja urządzonego przeze mnie bez cięcia kosztów cudownego mieszkanka.
                              Znajomy kupił mieszkanie na Stabłowicach I i jest bardzo zadowolony.
                              A jeżeli chodzi o dojazd/ komunikację/ drogi, to pamiętajmy o zbliżającym się EURO2012, a rejon Maślic/Stabłowic najbardziej na tym zyska.
                              No i na koniec- mieszkam aktualnie na Gaju. Jest to ogromne skupisko bloków, ale mieszka się tu bardzo dobrze, mimo powszechnej opinii. I w czasach, gdy je budowano też nie było dróg i był jeden plac budowy. Skończyli jeden, zaczynali następny... Ale im więcej ich było, tym więcej budowano dróg, sklepów, dodawano linie autobusowe. Teraz jest tu wszystko- szkoły, centra handlowe, ośrodki kultury, ogromne place zabaw, boiska, pobliski aquapark itp, nawet nie trzeba jeździć po nic do centrum.
                              Po prostu trzeba być optymistą i szukać pozytywnych rzeczy, a nie wynajdować na siłę negatywnych ;)
                              • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.11, 22:48
                                twoja wola. a ja chce miec jakis sensowny widok za oknem, miec gdzie wyjsc z psem na spacer, albo z dzieckiem na spacer. Chcę patrzec ne mile widoki wokoło i miec troszkę oddechu. Codzienne patrzenia na błoto, dzwigi, albo korek pod oknem, albo na wprost, na to, jak sąsiad je obiad albo kłoci z zoną, albo miec swiadomosc, ze musze spuszczac żaluzje, zeby sąsiad nie obserwował mojego zycia rodzinnego...
                                za to wszystko moge zapłacic wiecej. Nawet kosztem jakiegoś drogiego mebla w domu.
                                • Gość: Natalia Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.01.11, 23:14
                                  Masz rację, przestrzeń życiowa jest ważna. Ale weź pod uwagę, że jeżeli teraz się wprowadzisz na małe osiedle w spokojnej okolicy, to za kilka lat i tak będziesz miał(a) budowę za oknem.. bo teraz szuka się nawet najmniejszego kawałka ziemi, by coś wybudować. Przykro mi, ale tego nie unikniesz.
                                  Nie mam zamiaru się z Tobą sprzeczać. Mamy po prostu inne podejście do tematu, każdy ma prawo. Ja nie mam jeszcze dziecka, dlatego wolę się wprowadzić na "plac budowy" teraz i za kilka lat mieć ładne alejki pod domem. U Ciebie może być odwrotnie... Ale nie życzę Ci tego, żyj i mieszkaj jak najlepiej. Ale daj żyć ludziom po swojemu i nie obrzydzaj im ich wizji i marzeń. Jeżeli źle wybiorę, to będzie mój problem.
                                  Tak czy inaczej proszę, przestań już pisać na ten temat w tym wątku, bo dotyczy on raczej czego innego. Argumenty zostały już przytoczone i na kilka sposobów rozważone. Jeżeli ktoś chce kupić to mieszkanie, to kupi i błotko mu nie będzie przeszkadzało.
                                  Proszę raz jeszcze- zamknijmy ten temat.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.11, 23:19
                                    w przytoczonych przeze mnie dobrych przykładach z roznych powodow zadnych budów juz nie bedzie. Dlatego są to dobre lokalizacje, wszystkie ponadto z dobrym dojazdem albo dobrze skomunikowane.
                                    Watek dotyczy Milartu i kazdy ma prawo sie w nim wypowiadac. Rowniez krytycznie. Dla mnie to granda, ze developerzy kupują ziemie jeden na drugim, jak najmniejsze skrawki, upychają potem dom na domu a dodatkowo nie ma w poblizu zadnej komunikacji a co gorsza, do samego osiedla nie na dojazdu. I predko nie bedzie.
                                    Dlatego odradzam takie inwestycje.
                                    • Gość: ed Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 00:16
                                      Bela,
                                      chyba jednak nie do konca masz racje, wezmy np Salwiraka na Polnocnej.
                                      Architektura jest ok, ale sama dzialka waska, bez oddechu, z jednej strony masz zaraz poradzieckie bloki lub rozwalającą sie chalupe, z drugiej tez chata albo laka, ktorej przeznaczeniem jest mieszkaniowka, wiec nie wiesz czy jej nie zabudują za kilka lat.

dojazd MPK jest nie za dobry - korki na Kozanowie. wybudują tramwaj, ale tylko do początku Maslic. potem tylko 103.

na spacer samemu jest gdzie chodzic, ale z wozkiem gdzie? nad Odre? w kierunku wysypiska?ile mozna.
                                      parku nie ma w poblizu. wiekszego placu zabaw takze. przychodnia na stablowicach lub dopiero na pilczycach w medicarze.

uwazam ze jest to lepsza opcja niz blokowisko Milartu, ale tez nie do konca rewelacyjna.
                                      • Gość: kacperix Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetia.net.pl 21.02.11, 20:03
                                        jak czytam Wasze komentarze to mi ręce opadają...
                                        patrząc na przykładzie Gaju okolice Strońskiej, Kukuczki itd... wszystko nowe budownictwo, obecnie tutaj wynajmuje mieszkanie i jest to świetna lokalizacja, kupić tutaj mieszkanie to dla wielu osób najlepsza inwestycja, tylko nikt tutaj nie chce sprzedać tego mieszkania, wszystko wykupione.... pamiętam jak 5-6 lat temu rejon tutaj to było jedno wielkie pobojowisko, błoto, kurz zero dróg dojazdowych itp... a teraz, bajka, może kłopoty z parkowaniem to problem ale i tak nie jest tak źle :)
                                        patrząc na inwestycje aktualne to Stabłowice to jedna z lepszych obecnie inwestycji patrz stadion/szpital/ centrum handlowe, na pewno bedzię się rozwijać i za 5 lat będzie podobny status do tego obecnego na Gaju.. mieszkanie które teraz jest warte 220tys 40m^2 za 4-5 lat bedzie warte 300tys, takze wole się przemeczyc i kupic mieszkania teraz i pomieszkać w kurzu i błocie przez 5lat niż płacić komuś za wynajem 1500papierów miesiecznie...
                                        Jeśli chodzi o inne inwestyjce w miescia to pewnie ze są w lepszej i ciekawszej lkalizacji ale za kwotę 220tys to ledwo kawalerke 30 metrów możesz dostać.. także życze pwoodzenia i udnych wnioskó kredytowych przyszłym sąsiadom ze Stabłowic ;)
                                        • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.11, 21:46
                                          nadal płacisz chłopcze te swoje 1500 miesięcznie... Tylko, że tym kims jest bank. Prawda? Pozyczyleś chłopcze 200 tysięcy to musisz oddać bankowi w sumie 400 tysięcy.
                                          Prawda:)? No i oddajesz te tysiące i mieszkasz pięć lat w błocie i na placu budowy.
                                          Powodzenia:)
                                          • Gość: kiełczowianka Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.static.korbank.pl 21.02.11, 22:10
                                            Balla, chłopie, udzielasz sie na forach w Kiełczowie, Stabłowicach, na Bielanach. Pewnie masz jeszcze większy rozrzut, nie śledzę dokładnie :) Wszędzie w tym samym tonie. Jesteś jak taki nie proszony gość.
                                            • Gość: Koniu Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 91.90.161.* 22.02.11, 10:25
                                              Bela ma racje w tym co pisze. Płacisz bankowi, ogromny haracz.
                                              • Gość: kacperix Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 09:31
                                                w czym ma racje..???
                                                Jak czytam tą/tego bella to żal.pl :)
                                                wole placić haracz bankowi i móc robić wszystko w swoim mieszkaniu a za 30 lat mieć swoje,
                                                niż płacic komuś 30lat na wszystko pytać sie o zgodę własciciela i za 30 lat nie mieszkać pod mostem...
    • hipoteczny11 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 21.02.11, 23:26
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Obsługa kredytowa jest oczywiście bezpłatna plus premia dla Państwa za przyznany kredyt.

Zapraszam
      Piotr
    • Gość: szczery Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 91.90.162.* 16.03.11, 12:35
      Uważajcie na firmy współpracujące (elektrycy szczególna tragedia!) i na tzw."kierowników" od prac wykończeniowych - struktura zbudowana na łapówkarzach i zarozumiałych bufonach.
      • Gość: Gustlik Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 91.90.161.* 16.03.11, 13:50
        elektrycy OK
        • Gość: marek Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 01:43
          Bella ty potrzebujesz lekarza ty jesteś chora psychicznie na każdym forum bela co ty nie masz co w życiu robić tylko na kompie siedzieć całymi dniami zacznij się leczyć pastuchu
          • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.11, 10:10
            bezsilnie się rzucasz, obrażasz. Piszę prawdę, a ty kupiłeś tam mieszkanie i zaczynasz rozumieć swój błąd, prawda?
            • norberto_79 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 31.03.11, 15:25
              Może lepszym rozwiązaniem będzie pozostawienie "głupich" wątków bez komentarza, wynikają one albo z zazdrości a może poprosyu z upierdliwości.
              Nie jestem mocno zaangażowany w forum a BELA zabiera głos w wielu tematach ale kto mądrzejszy to na takie wypowiedzi uwagi zrwacać nie będzie.
              Ja kupiłem i jest ok :)
              • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 31.03.11, 17:45
                co jest OK? mozesz opisać to OK? masz dojazd do bloku? nie masz dźwigów i koparek pod nosem? masz czyste buty, jak przechodzisz przez plac budowy? Co jest OK, przyjacielu z MIlartu?
                • norberto_79 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 07.04.11, 13:07
                  wszystko
                  • Gość: xcv Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 94.42.140.* 12.04.11, 10:17
                    i jak to dzisiaj wygląda?
    • e.k.2011 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 06.04.11, 11:01
      SERDECZNIE ZAPRASZAM DO SKORZYSTANIA Z OFERTY INWESTYCJI MURAPOL S.A. na ul. Piotrowskiej, Stabłowice

Murapol S.A.
      Ewelina Kessler
      514 601 694
      • pluszowaty Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 07.04.11, 15:50
        Ewelinka, zaczniemy od kawy, potem spacer, kolacja i łóżko. Rano wyjasnie ci przy sniadaniu, dlaczego nie wolno spamować reklamami forum dyskusyjnego.
    • Gość: Adema Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.centertel.pl 14.04.11, 21:16
      Witam Wszystkich Serdecznie, uważam że Milart ma dosyć interesującą ofertę. Obecnie nie jest łatwo znaleźć drugą taką, gdzie deweloper w tej cenie oferuje od razu remont pod klucz. Najtańszą nieruchomość 3 pokojową we Wrocławiu 60mkw. znalazłam za 260tys. jednak doliczając koszt remontu to wyjdzie jeszcze dodatkowo ładne parę tys. A w ofercie Milart jest już wszystko w cenie mieszkania (robocizna, materiały). Jedyne minusy jakie widzę to lokalizacja – daleko, połączenie mpk są będą trudne, szczególnie zimą (daleko do przystanku, daleko do centrum przez Kozanów). Jednak, jeśli ktoś ma samochód da się znieść.
      Ps. Drodzy goście forum internetowego przestańcie przekonywać na siłę, niezwykle upartą "Belę" i tak nie uda Wam się tej osoby przekonać, ponieważ negatywnie od dawien dawna wypowiada się na wszystkich forach dotyczących wrocławskich inwestycji. Widocznie takie ma hobby. Niestety nie zdaje sobie z tego sprawy (a może i zadaje, dlatego to robi) iż przeszkadza swoimi nie obiektywnymi opiniami wszystkim ludziom, którzy oczekują realnej oceny sytuacji oraz porady dotyczącej inwestycji często na całe życie. Po co przekonywać, kogoś tak upartego i nieszczęśliwego? Jeszcze wam się uda i będziecie mieć taką zrzędliwą sąsiadkę :)
      Pozdrawiam
    • Gość: Adema Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.centertel.pl 17.04.11, 17:00
      Witam ponownie. W dniu dzisiejszym byłam na działce budowlanej inwestycji Stabłowice II firmy Milart. Niestety nie jest tak ciekawie jak sądziłam. Podłoże na który budowana jest inwestycja (nie tylko firmy Milart, ale innych deweloperów w pobliżu również) jest bagniste. Jest tam masę cieków wodnych. Fundamenty inwestycji obok Stabłowice II stoją w wodzie. Obok budynku Stabłowice II znajduje się koryto wodne. Niestety w razie powodzi, nawet nie koniecznie dużej cieki wodne mogą przybrać na rozmiarze z pobliskiej rzeki Bystrzycy. Szkoda.
      • Gość: jurn Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.11, 22:02
        kolejny deweloper który stawia budynki na terenach zalewowych
        • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.11, 09:42
          Adema: i co, Bela nie miała racji:))? No widzisz..... Zanim zaczniesz oceniac człowieka, sama sie zorientuj co i jak jest grane...
          A Ty Jurn nie otwieraj już paszczy. Połowa Wrocławia to tereny zalewowe, durniu. Trzeba by nic nie budować na połowie obszaru miasta.
      • Gość: xxx Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.kruk-inkaso.com.pl 19.04.11, 15:32
        ...jeżeli chodzi o teren budowy to ani w czasie powodzi z 1997r. ani podczas ostatniej z 2010r. teren nie był zalany. Także pod tym względem jest wszystko ok jak się wydaje. A kataklizm może mieć miejsce wszędzie tak to już jest...
      • Gość: Gość Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 13:02
        Witam,
        Niestety Wrocław jako taki jest położony na bagnach, cóż zrobić - taka lokalizacja. Generalnie woda we Wrocławiu jest bardzo płytko pod powierzchnią, ale myślę, że konstruktorzy to uwzględnili projektując budynek. Co do cieków wodnych, to są tam rowy melioracyjne (i super, bo odwadniają) - tylko trzeba o nie dbać, żeby nie zarastały. Na terenie gdzie powstają Stabłowice I - III nie było powodzi ani w 1997 ani rok temu, ale teoretycznie możliwe jest podmakanie po intensywnych opadach (jak w wielu miejscach we Wrocławiu) - stąd tak duże znaczenie tych rowów melioracyjnych, które ten nadmiar wody odprowadzają. Mam nadzieję, że konstruktorzy przewidzieli również tzw. odprowadzenie burzowe - może ktoś ma dane na ten temat.
        Co do tych rowów, te które nie kończą się ślepo wpadają do Olszówki Stabłowickiej, ta z kolei do Stabłówki, która łączy Bystrzycę z Ługowiną, a ta z kolei wpada do Odry. :-))) Taka lokalna ciekawostka. A same strumienie sięgają na południe aż za lotnisko.
    • Gość: Adema Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.centertel.pl 18.04.11, 11:45
      Droga Belo, nie wypowiadałaś się nic na temat cieków wodnych i podmokłego podłoża, tylko na temat dróg dojazdowych i błota z tym związanego. Więc, nie mogłaś mieć racji na temat, którego się nie wypowiadałaś. :)) Umieściłam swoją obiektywną opinię na temat inwestycji Stabłowice II, nie mogę natomiast powiedzieć, że mam zastrzeżenia co do dewelopera Milart. Nadal uważam, że mają najtańszą ofertę pod klucz we Wrocławiu. Nie wszystkich niestety stać, na zamieszkanie tam gdzie jest idealnie np. w dzielnicy Krzyki. Każdy dokonuje samodzielnego wyboru. Niektórzy mimo wszystko wybierają tańszą opcję, bez względu na dzielnicę i podłoże, ale to nie oznacza że są idiotami. Po prostu każdy z nas marzy o tym, aby mieć na Świecie swoje miejsce i wybiera to na co go stać (nie oszukujmy się, łatwo w dzisiejszych czasach nie jest). Chcesz powiedzieć coś mądrego, to nie wyzywaj ludzi na forum. Ludzie naprawdę szukają tutaj obiektywnej opinii. Ja nie zdecyduje się na mieszkanie na osiedlu Stabłowice II wolę jeszcze poczekać, na pocieszenie jednak tym którzy wybiorą to miejsce mogę powiedzieć, że w dzisiejszych czasach buduję się inaczej niż kiedyś. Stosowanie nowoczesnej technologii być może ochroni mury domu. Życzę tego Państwu.
      • Gość: Bela Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.11, 19:14
        Krzyki w niczym nie są idealne. Są coraz bardziej zakorkowane, i zapchane. A cieki wodne? co z tego, ze cieki wodne? Amsterdam cały stoi na ciekach wodnych i co? Maślice są terenem gdzie wody gruntowe są wysoko ale co z tego? w niczym to nie przeszkadza, kwestia tylko innego rodzaju fundamentów.
        • Gość: ryszarda Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 20:33
          Witajcie, swego czasu sama szukałam mieszkania do kupienia we Wrocławiu. Trzeba przyznać, ze nie jest to takie proste i trzeba sie ostro nagimanstykować, zeby kupic coś dobrego i to w korzystnej cenie.

Z tego co pamiętam to zabieraliśmy z mezem inspektora budowlanego na różne różniste place budowy, czasami do już do oddania mieszkań. Osoba taka jeżeli tylko jest dobra w tym, co robi i zna się na rzeczy może faktycznie dobrze doradzić ewentualnie odradzić "zakupy".

Nam ów pan mówił, ze jeżeli tylko w trakcie stawiania fundamentów jest woda w wykopach to to dobrze nie wróży. Deweloper nie powinien budować na takim terenie. No, ale cóż. Kasa jest kasą i jak się kupiło ziemię to trzeba dalej ciagnąć ten wózek i budować. Potem mieszkańcy bede mieli wodę w piwnicach lub zawilgocone ściany....

Radziłabym się zastanowić czy nie lepiej kupić jakieś mieszkanie z rynku wtórnego niż pchać się na siłę w jakas deweloperke na nieznanym terenie.

• Gość: zarembianka Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.range109-153.btcentralplus.com 20.06.11, 11:27
      Czy ktos sie orientuje co bedzie za budynkami E, F i G?
      • Gość: aga Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 09:07
        Za budynkiem E,F,G będzie droga zbiorcza - raczej osiedlowa (jest ona oddalona o ok 50 m od budynku E,F,G patrząc na mapę) więc nie wiem czy pomiędzy czegoś nie postawią ale raczej wątpię bo za mały teren (chociaż różnie to bywa) a za drogą ma powstać gigantyczne osiedle TBS (ok. 1000 mieszkań - 30 bloków po ok 30 mieszkań). Jednak najbliższy budynek jest na szczęście oddalony znacznie od drogi , więc zostaje trochę przestrzeni. Budynki 4-piętrowe. Niestety ze strony TBS zniknęła już specyfikacja do przetargu gdzie były wszystkie plany i projekty. Osiedle TBS będzie ciągnąć się aż do szkoły na Starogajowej.
        • Gość: zarembianka Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.range109-153.btcentralplus.com 22.06.11, 11:37
          dziekuje bardzo:) czyli nie mam sie co martwic ze wybuduja mi cos glosnego:)
          w takim razie czas kupic mieszkanko:)
          • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetunion.pl 22.06.11, 15:26
            na mapie własności ze strony Wrocławia gis.um.wroc.pl/imap/?gpmap=gp16 możesz sprawdzić jaki przebieg będzie miała ta droga zbiorcza i które działki należna do TBS.
          • Gość: aga Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 15:53
            Rzut osiedla (blok E,F,G) usytuowany jest na działce w prawym górnym rogu (powyżej napisów "na czas budowy").

forum.investmap.pl/post106782.html#p106782
    • Gość: gość Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.centertel.pl 23.06.11, 17:56
      Zgadzam się z opinią Ryszardy "Nam ów pan mówił, ze jeżeli tylko w trakcie stawiania fundamentów jest woda w wykopach to to dobrze nie wróży. Deweloper nie powinien budować na takim terenie. No, ale cóż. Kasa jest kasą i jak się kupiło ziemię to trzeba dalej ciagnąć ten wózek i budować. Potem mieszkańcy bede mieli wodę w piwnicach lub zawilgocone ściany.... "
      Skontaktowałam się z zawodowym architektem, potwierdził każde słowo. Deweloperzy nie powinni budować na terenach podmokłych, jest to karane, ale liczy się kasa. Prędzej czy później wszystko wyjdzie na świanach i odbije się na zdrowiu. Bez względu na materiał budowlany.
      • Gość: jednak nie... Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.play-internet.pl 02.10.11, 10:44
        Poszperałam...bardzo duzo i...........na wprost Milarta ma byc............Przepompownia ścieków.
        Oczywiście nikt w Milarcie nie poinfomuje Was ludzie o takich planach zagospodarowania przestrzennego.
        Dostałam inforację od TBSU,ze TBSY mają być na przewciwko MILARTA i ciągnąc się na zachód.
        Ale nie tak jak mówią w Milarcie,ze TBSY mają być na połódniowy zachód- kłamstwo.

Byłam przekonana do tej inwestycji, dopóki na własną rękę nie zaczęłam szukać...
        I teraz raczej nie kupię tam mieszkania... :( :(
        • Gość: tyr Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.internetia.net.pl 02.10.11, 16:10
          i tylko jedna wąska dróżka , ścieki od dawna tam maja lokalizację stąd niska cena mieszkań oczywiście najpierw sprzedaz wszystkich lokali a później budowa oczyszczalni i TBS
        • Gość: gosc Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 15:28
          decyzja należy do Ciebie. ja kupiłam mieszkanie, dość dobrze analizując wszystko, tym bardziej że pracuje w branży nieruchomości. No niestety przepompownia jest, ale jest to taki mały teren, że tej przepompowni nie będzie wogóle się odczuwać. dla przykładu podsyłam kilka zdjęć przepompowni i schematów działania

83.18.34.250/przepomp.html.

Jak dobrze człowiek się przyjrzy to na wielu osiedlach przy budynkach są przepompownie, a tu i tak jest ona oddalona od budynku, bo usytuowana za parkingiem.
          TBS wg planu

forum.investmap.pl/post111109.html
          są na południe od budynków, ale są oddzielone drogą (będzie lepsze komunikacja, bo kokosowa ma być połączona z tą drogą) i budynki też są oddalone. ta droga jest też oddalona od budynków (nie jest to droga ta która idzie teraz pod budynkiem- gruntowa). ma ona przebiegać mniej więcej jak zaczynają się ogródki działkowe. więc zostaje trochę przestrzeni.

czasem lepiej kupić mieszkanie w inwestycji gdzie wiemy co będzie obok niż w inwestycji gdzie nie ma jeszcze planów i nagle okaże się że postawią nam budynek obok zachowując tylko minimalne odległości, gdzie można zajrzeć sąsiadowi do okna. tu chociaż wiemy co będzie obok i że zostaje trochę wolnej przestrzeni.

Minusem może być szpital, który będzie blisko (karetki). ale jego plusem będzie na pewno lepsza komunikacja (droga do kosmonautów). i to że w kierunku szpitala już raczej nic nie powstanie tylko zostanie pas zieleni.

zdjecie z placu budowy szpitala, gdzie widać odległość od inwestycji:
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=0b5ac6791b46b942e60ae3dce4dc16f8&t=760864&page=14

• fura84 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 04.10.11, 11:58
      umowę podpisałem w zeszłym tygodniu i wszystko jak na razie ok.
      drogę robią, będzie połączona z ulicą kokosową. standardowa droga z kostki.
      połączenie z miastem dobre, można jechać z ulicą główną, przeszkody: przejazd kolejowy, kozanów-remont drogi stawianie torowiska. 103 autobus jeździ. Jeżeli chodzi o poruszanie się autem, to najlepiej wyjechać na ulicę Kosmonautów i prosto do samego centrum.
      • Gość: gość Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 16:42
        mi się nie podoba to,ze tak długo się czeka do odbioru mieszkań- wielki minus!
        To jest opcja dla kogos,kto ma czas poczekać:)
        ja niestety takiej nie mam...

i te akty- dopeiro za rok (pewnie dłuzej) --płacona pomostówka do banku w ogole się nie opłaca!
        • Gość: znużony Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.dibre.com.pl 04.10.11, 16:48
          histeryzujesz
    • fura84 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 06.10.11, 14:05
      witam,
      osoby które zakupiły mieszkanie, chcą porozmawiać zapraszam na stronę:
      wroclaw-stablowice-2.mojeosiedle.pl/
      • Gość: mieszkaniec Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: *.net72.elektrosat.pl 01.01.12, 22:05
        Osiedle dorobiło się nowego forum pod adresem:

www.stablowice.net.pl/
    • anula5550 Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 02.01.12, 16:43
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: moje-ankiety.pl/respond-18258.html. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc:) link należy skopiować i wkleić w okno przeglądarki - dopiero wtedy zadziała.
    • krybo Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II 30.05.13, 16:23
      Niestety 0 szans na jakiekolwiek negocjacje cen nawet 1%. Do tego obietnica budowy przez 5 lat ;-) Dziękujemy Pani w biurze za skuteczny sposób odradzania zakupu 3 pokojowego mieszkania.
    • Gość: ania Re: MILART Sp. z o.o. - inwestycja Stabłowice II IP: 188.117.148.* 11.12.13, 19:45
      Milart jest nierzetelny. Po sprzedaży nieruchomości umywa ręce od odpowiedzialności za stan techniczny budynku. Nie dokonuje solidnie napraw, tylko prowizorycznie. Jeśli w ogóle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka