Dodaj do ulubionych

Armalux- nie!!!

IP: *.171.23.31.static.crowley.pl 19.12.10, 10:11
Chciałabym ostrzec przed nawiązywaniem kontaktów biznesowych z firmą ARMALUX.
Mierna fachowość, zero dotrzymywania słowa, klienta mają głęboko w d**ie.
To moje doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • dogdors1 Re: Armalux- nie!!! 20.12.10, 13:45
      Mam zupełnie inne wrażenia. Myślę, że jakość obsługi to kwestia nie tyle firmy, co obsługujących pracowników. Inna sprawa, że pracują oni na renomę firmy bądź jej brak:)
      Ja byłem bardzo zadowolony z obsługi w firmie Armalux (terminowość, rzetelność, zniżki, doradztwo, etc.). Może miałem szczęście? Nie wiem. Ofertę dla mnie przygotowywała i cały proces sprzedaży prowadziła Pani Renata Mieszkuć.
      • Gość: robert Re: Armalux- nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 15:00
        Ja również byłem zadowolony z obsługi, ale tak, jak poprzednik napisał - zależy to od tego, kto nas obsługuje!
        • spad_ukp Re: Armalux- nie!!! 23.12.10, 21:19
          Zgadza się, wiele zależy od sprzedającego. Z obsługi zawsze byłem zadowolony, szkoda, że teraz nie mogą zaproponować konkurencyjnych cen w porównaniu z innymi sklepami we Wrocławiu i ofertą w internecie. Chciałem u nich kupić wszystko do łazienki, ale różnice w cenie były bardzo duże na niekorzyść Armaluxa.
          • Gość: klient Re: Armalux- nie!!! IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.12.10, 13:43
            Dla mnie akurat Armalux (na Mińskiej) jest wzorem, jeśli chodzi o podejście i obsługę klienta. Gdybym mógł, to do Armaluxu wysyłałbym swoich pracowników na szkolenia. I kupowałem tam właśnie ze względu na obsługę, godząc się na wyższe ceny niż w sieci, no i mniejszy wybór. Ale w sieci nikt by mi różnych rzeczy nie doradził.
            • Gość: gość Re: Armalux- nie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.12, 19:18
              Dla mnie Armalux we Wrocławiu przy ul. Mińskiej jest wzorem jeśli chodzi o opóźnione dostawy i w końcu niedostarczenie przez 21 dni zamówionych kafelek. Wzorem kłamania klientów. Wzorem salonu który nie ma bezpośredniego kontaktu z producentem i dystrybutorami. Polecam tym którym nie zależy na szybkich dostawach i fachowej obsłudze
          • Gość: grzech Re: Armalux- nie!!! IP: *.internetunion.pl 19.06.11, 14:19
            tu się nie zgodzę. Podstawowe ceny faktycznie są wysokie, ale jeśli robisz większe zakupy, możesz dostać potężny rabat. Ja u nich kupiłem wszystko co potrzebne do wykończenia łazienki ze stanu deweloperskiego (zakupy za ponad 10k zł) i dostałem ok. 25% rabatu. Przy mniejszych zakupach nie wiem ile dadzą, ale na pewno wystarczy ponegocjować. Co do obsługi klienta i terminowości nie miałem żadnych zastrzeżeń.

A w ogole dyskusja jest na temat Armaluxa na Mińskiej, czy starego Armaluxa na Tęczowej, który został już zlikwidowany?
            • spad_ukp Re: Armalux- nie!!! 19.06.11, 20:44
              Chciałem dokonać zakupu na ponad 10 kpln i niestety nie byli w stanie zaproponować więcej niż 15% rabatu. Z rabatem nadal byli niekonkurencyjni w stosunku do ofert wyszukanych w internecie. Na każdym elemencie, czy to zlew, wc, kran, etc. byli o minimum stówkę drożsi. Przy dużym zamówieniu różnica stała się bardzo duża na niekorzyść Armaluxa. Ale pomijając ceny obsługa w sklepie na Mińskiej jest bardzo dobra, no może z wyjątkiem pewnego sprzedawcy, któremu się nic nie chce. Na pytanie o cenę kafli powiedział, żeby sprawdzić sobie w internecie. Jak "zmusiliśmy" go do podania ceny to podał nam wagę opakowania a nie cenę. I z ceny podanej przez niego ok. 26zł (zadziwiająco taniej) rzeczywista wynosiła ponad 60zł.
    • Gość: Gość zadowolony Re: Armalux- nie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 09:39
      Jestem BARDZO ZADOWOLONY zarówno z cen jak i z obsługi... wszystko zależy od obsługującego. Polecam Panią Renatę lub Pana Adama.
      • Gość: gosc Re: Armalux- nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 18:07
        fatalna obsluga i chamskie podejscie do klienta; podczas przyjmowania zamowienia obslugujacy rozmawial z innymi pracownikami sklepu na tematy prywatne; towar nie dojechal w ustalonym 2-tygodniowym! terminie (nie byl sprowadzany z antypodow, "wie pan, z drugiego konca Polski") i nikt nie zainteresowal sie dlaczego nie dotarl, nie mowiac juz o poinformowaniu klienta o opoznieniu w dostawie
        • Gość: xwanker Re: Armalux- nie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.11, 09:47
          Po prostu tam trzeba pojsc poogladac , skorzystac z obslugi ( jeszcze mozna podejsc obok do Cermagu i porównac), przygotują ofertę a pozniej wszystko zamówic w internecie i masz kilkaset złotych do kilku tysiecy w kieszeni

myslec ludzie myslec
          • Gość: pajka Re: Armalux- nie!!! a własnie TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 18:07
            owszem kilkaset zlotych/ kilka tysiecy w kieszeni, ale... markowe produkty tez sie psuja... niestety i dzieki temu, ze kupowalismy w ARMALUX'ie praktycznie nie bylo problemu z reklamacjami, co niestety czesto zdarza sie i wymaga wiekszego zachodu w przypadku zakupow w internecie
            nic ani nikt nie jest doskonaly, mimo wszystko polecam ARMALUX

pozdrawiam
    • anula5550 Re: Armalux- nie!!! 17.02.12, 15:35
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • Gość: . Re: Armalux- nie!!! IP: *.204.12.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.02.12, 21:03
      nie ma to jak oczerniac na necie
      • Gość: sciemaaaaaa Re: Armalux- nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 15:17
        Hahaha, większość tych pochwalnych opinii wysmarowali sami pracownicy Armaluxa :D

Przecież one wszytskie są na jedno kopyto :)
    • Gość: tom Re: Armalux- nie!!! IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 26.04.12, 22:37
      ja co prawda kupowalem tam trzy lata temu, ale wtedy dostalem dobre ceny, wszystko bylo zgodne z zamowieniem, obslugiwal mnie starszy gosc, gadki mial jak z prl-u ale to co mi obiecal bylo jak trzeba, nawet pamietam, ze jego kolezanka pilnowala mi kilkumiesiecznego dzieciaka bo nie moglismy z kobieta spokojnie wybrac kafli
      ps.
      bede mial okazje sprawdzic jak sie spisze serwis, bo jakas czesc popsulem w korku od wanny, zobaczymy czy mi bezproblemu zalatwia czesc, na ktorej sie nie dorobia,
      jak watek nie zginie to moze napisze jak sie zachowuja w takich sytucjach
      • Gość: Magda Re: Armalux- nie!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.12, 11:31
        Nie polecam i zgadzam się iż pochlebne opinie o firmie są umieszczane przez pracowników i ich rodziny. W Armalux we Wrocławiu na ul. Mińskiej to nierzetelna firma, nie dotrzymuje ustalonych terminów, sprzedawcy przekazują fałszywe informacje w zakresie dostępności towarów i terminów dostaw. Na magazynie mają ograniczone ilości natomiast na bieżąco nie mają informacji o stanach magazynowych u dostawców i producentów. Transport pojedyńczego zamówienia jest dla nich nieopłacalny więc trzeba czekać tyggodniami aż uzbiera się odpowiednia ilość. W armaluxsie wygląda to tak salon armaluxa -dystrybutor-producent najdłuższy łańcuszek jaki może być. Nie polecam osobom które chciałyby złożyć duże zamówienie (zwłaszcza kafle i armaturę sanitarną) i otrzymać je w terminie. Sama czekałam na kafelki z opoczna 3 tygodnie i nie doczekałam się. Wycofałam się i zakupiłam je w innym sklepie dostarczono mi je w ciągu 3 dni. Natomiast w armaluxsie sprzedawca Pan Dominik J próbował mi nawet wmówić że ich już nie produkują. Generalni nie polecam.
        • Gość: ... Re: Armalux- nie!!! IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.12, 11:43
          Nienormalna, zdesperowana klientka.
    • jerzyr77 Re: Armalux- nie!!! 29.07.12, 17:39
      Nie miałem kontaktów biznesowych, ale jako zwykły klient z ulicy dokonałem u nich sporych zakupów (było to ok. 7 lat temu), dostałem znaczny rabat i ceny konkurencyjne.
      Ostatnio miałem okazję kupić zestaw montażowy (uszkodził się zawias) do deski Subway Villeroy & Boch i dostałem od ręki z upustem 35% od ceny katalogowej! Sympatyczna obsługa i szybka reakcja. Osobiście polecam.
    • th43dk Re: Armalux- nie!!! 08.08.12, 15:46
    • Gość: pf33 Re: Armalux- nie!!! IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.12, 11:19
      ARMALUX TAK!!! jestem zadowolony pod każdym względem..
    • Gość: MH Armalux- TAK!!! IP: *.54.18.161.static.telsat.wroc.pl 23.04.13, 23:44
      Polecam tą firmę z czystym sumieniem. Obsługiwał mnie Pan Adam. Świetny doradca i handlowiec. Pomógł przy projektowaniu i dobieraniu materiału, ceny przystępne (lepsze niż u konkurencji). Za parę dni będę miał skończoną łazienkę to pochwalę się zdjęciami jak mogą wyglądać łazienki zakupione w Armalux'ie :)
      Aaa i byłbym zapomniał zabrakło mi kafli, zadzwoniłem i na drugi dzień miałem je do odbioru. To się nazywa express :)))
      • xwanker Re: Armalux- TAK!!! 15.10.15, 10:42
        przecież oni mają kafelki na zamówienie, czeka się 1,2 tygodnie
        bajerujesz jak stara płyta
    • pf37 Re: Armalux- nie!!! 16.07.14, 18:53
      Mi współpraca układała się znakomicie. Wszystko w terminie. Starają się jak mogą najlepiej.
      Miło, fachowo, terminowo..
      Prawda jest taka, że klient obsluzony ok prawie nigdy nie napisze opinii.. A wszędzie zdarzają się jakieś wpadki..
      • xwanker Re: Armalux- nie!!! 15.10.15, 10:45
        sprawdz ceny w cermagu czy armaluxie, spisz numery towarów a pozniej sprawdz ceny tutaj
        i zamów
        łazienka plus w necie
        przy zamówieniu na 10 000, z pewnością roznica w cenie ok 20%
        nie placisz za salon, czynsz i beznadziejna obsługe
    • oburzonaklientka Re: Armalux- nie!!! 02.02.17, 22:00
      Potwierdzam opinię autorki wątku! ABSOLUTNIE NIE POLECAM ARMALUX! Owszem, dają rabaty i wszystko jest ok, ale czar pryska jak okazuje się, że klient ma jakąś reklamację czy wyjdzie na jaw, że go oszukali z niby darmową dostawą, za którą sobie każą jednak płacić. To nie są wielkie pieniądze, ale po prostu okłamują i wprowadzają w błąd! Zamóienie miało być w kilka dni, a byo kompletowane ponad miesiąc mimo obietnic dotrzymania pierwotnego terminu. A fachowiec czeka z robotą, przyjedża po trzy razy i jest się w plecy kolejne pieniądze... ARMALUX nie zna praw konsumenta, zatem ich w okóle nie toleruje, ponieważ ich rola jako sprzedawcy nie kończy się po zapłaceniu faktury przez klienta. JAK NAJDALEJ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka