Dodaj do ulubionych

Mieszkania Balzaka (Gant)

15.01.11, 20:27
Witam,

mam prośbę do osób mieszkających w jednym z dwóch bloków Ganta (2000 r) o krótkie informacje dot. mieszkania w tej okolicy.
Jak się mieszka ?
Dojazd w praktyce ?
Stan budynków/mieszkań ?
Jak jest z np. internetem ewentualnie telewizją w budynku ?
Na jakiej zasadzie funkcjonuje ochrona ? Monitoring- jest dostęp do widoku z kamer z mieszkania ?

Jakby ktoś mógł podzielić się swoimi wrażeniami byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 20.01.11, 23:00
      nikt nic nie ma do podzielenia się ;)?
      • Gość: ... Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: 217.153.64.* 21.01.11, 07:11
        chłopie balzaka to wieś
        co chcesz usłyszeć
        korki hałas i smród
        • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 06.02.11, 13:33
          korki są wszedzie, nawet w rynku ;]

A smród niby z czego ?!
          • Gość: benek Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: 217.153.64.* 07.02.11, 10:27
            oporów generalnie smrodem stoi
            ot taka ma przypałość

pozdro
            • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 09.02.11, 21:20
              Jeżeli obydwoje jesteście jego mieszkańcami, to rzeczywiście - konkretnie śmierdzi.

A co poza tym ? Coś bardziej elokwentnego ?
              Ktoś przymierza się do kupna mieszkania z 2000r od Ganta, które są teraz w sprzedaży ?
              • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 22.02.11, 23:10
                Ponawiam pytanie, ponieważ zastanawiam się nad kupnem mieszkania z tej inwestycji:

www.gant.pl/CMS/Balzaka/opis_inwestycji.html
                Mieszkania nie są drogie, biorąz pod uwagę lokalizację oraz fakt, że są wykończone (ponieważ były wynajmowane).

Jakieś uwagi co do tej inwestycji/lokalizacji z Waszej strony?
                • Gość: kawaler(ka) Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.11, 22:31
                  Witam, przyłączam się do pytania i odnawiam wątek, również planują zakup mieszkania z rynku wtórnego na Balzaka od Ganta, ktoś już jest po oglądaniu, rozmowach ? Jak to wygląda ?
    • hipoteczny11 Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 23.02.11, 21:28
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej. Np.:
      200 000 – 640,00 PLN
      300 000 – 970,00 PLN
      500 000 – 1 620,00 PLN
      Chyba warto?

Zapraszam
      Piotr
      • Gość: artur Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 18:56
        Szczerze odradzam zakup mieszkanie w bloku przy ul. Balzaka 14 A-H. Z wielu względów, m.in. sąsiedztwo - bardzo nieciekawe, ochrona ? jaka ochrona? blef, parking podziemny to prywata dwóch gości co to nigdy nie mają fajek (zazwyczaj zapożyczają się od lokatorów, a od nowych to już standardowo, nigdy nie oddają). Głośno, non stop jakieś imprezy, sciany cieniutkie, wszystko słychać ( w nocy także:).
        Swego czasu jeden z tych dziadów z "ochrony" poprzebijał komuś opony, bo ten źle stanął autem.
        Mieszkania w tych blokach nie są warte tego, by wogóle o nich myśleć.
        Olbrzymia rotacja, w ciągu weekendu potrafi wynieść się 3 a nawet 4 komplety rodzin, po czym wprowadzają się nowi i tak cały czas.
        • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 29.03.11, 20:44
          no to opisane jest tylko sąsiedztwo, które jak sam piszesz się zmienia ;]

Z resztą jaki to jest czynnik sąsiedzi- kupując nowe mieszkanie, nie wiesz kogo będziesz miał nad/obok siebie więc nie jest to dla mnie znacząca informacja
          • Gość: artur Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 15:04
            Skoro takie informacje nie są dla Ciebie znaczące, to może inaczej. Skoro ludzie się wynoszą, to coś jest na rzeczy, prawda ? Jeżeli wabikiem ma być parking z opadającym na auta toksycznym tynkiem, powodującym trwałe uszkodzenia lakieru, to ok. Osobiście nie spotkałem się jeszcze z takim dziwacznym miejscem, które śmiało może pretendować do miana bloku socjalnego.
            • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 30.03.11, 15:43
              Proponuje,żebyś przedstawił wszystkie swoje argumenty w jednym poście, a nie co post dorzucał coś innego.

1. Na jakiej podstawie twierdzisz, że ludzie się wynoszą ?
              2. Zatrułeś się tym tynkiem, że wiesz, że jest toksyczny ? (Toksyczny dla mózgu, jeśli dobrze rozumiem ?)
              3. "może pretendować do miana bloku socjalnego" - bo ? Czy bloki TBS też są blokami socjalnymi ?!
          • Gość: sylwunia Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.play-internet.pl 21.07.11, 21:37
            racja. Sąsiadów nie możemy sobie dobrać. Bo jeśli nawet niby nam się uda, to i tak mogą się zmienić.Jak się mieszka na ostatnich kontygnacjach?
        • ib_k Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 07.04.11, 08:19

> Olbrzymia rotacja, w ciągu weekendu potrafi wynieść się 3 a nawet 4 komplety ro
          > dzin, po czym wprowadzają się nowi i tak cały czas.

rotacja wynika z tego że są to mieszkania na wynajem, tylko i wyłącznie, Gant je sprzedaje ponieważ minął już obowiązkowy, 10-letni termin wynajmu
          • Gość: bzik Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.11, 11:28
            dzięki któremu miał dofinansowanie/ upust na kredytowanie inwestycji ;]
            • ib_k Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 07.04.11, 12:58
              Gość portalu: bzik napisał(a):

> dzięki któremu miał dofinansowanie/ upust na kredytowanie inwestycji ;]

nie, dzięki któremu mógł odliczyć wartość tych mieszkań od podatku dochodowego
              • Gość: kawaler(ka) Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.11, 14:33
                Ktoś ma jeszcze jakieś cenne informacje dot. tych mieszkań ?
                • Gość: jacko Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.server4rent.eu 17.04.11, 22:46
                  Czy ktoś podpisał już umowę przedwstępną na zakup mieszkania przy Balzaka 14 ?
    • Gość: Czarny Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 09:25
      Witam na forum. Szukam osób do kontaktu , które podpisaly umowy przedstępne i wpłacily zaliczki (z Gantem na Balzaka). Jakie warunki wam przedstawiają?? Czy mieszkania są do odbioru ??Czy w grę wchodzi wynajm mieszkania?? Piszcie na maila
      czarny34@op.pl
      • Gość: .. Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: 217.153.64.* 06.04.11, 10:23
        to jakis absurd , mowa oczywiście o tym miejscu i inwestycji
        masakra
        • Gość: Czarny Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 10:53
          dlaczego tak myślisz?
        • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 06.04.11, 19:00
          Podziel się swoją wiedzą co do inwestycji kolego

Co do miejsca jak ktoś spędza 90% dnia w tej okolicy to chyba jest dla niego bardziej atrakcyjne niż psie pole czy rozbudowywane ostatnio Maślice/ Stabłowice ?!
    • Gość: czarny Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 11:59
      Witam na forum. Szukam osób do kontaktu , które podpisaly umowy przedstępne i wpłacily zaliczki (z Gantem na Balzaka). Jakie warunki wam przedstawiają?? Czy mieszkania są do odbioru ??Czy w grę wchodzi wynajm mieszkania?? Piszcie na maila
      czarny34@op.pl
      • Gość: Wiktoria Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.1and1.pl 07.06.11, 13:51
        Hej, interesuje się tą inwestycją. Są już jacyś mieszkańcy? Jest jakieś forum? W jakim stanie są mieszkania po wynajmie? Oni chyba je będą remontować dopiero sprzedawać? To w sumie fajna okolica, budynki bardzo ładnie wyglądają, pewnie będzie taniej. Macie jakieś info?
        • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 08.06.11, 08:10
          Witam,

Swojego czasu dosyć mocno interesowałem się tą inwestycją. Mieszkania są niestety w stanie kiepskim (nieremontowane przez 10 lat, bo kto wynajmując będzie robił sensowne remonty).
          Gant ich również nie remontuje, liczy na sprzedaż takich jakie są, nie wszystkie są już wolne.
          Próbowałem ciągnąć ten wątek na tym forum (bo innego nie ma), ale odzew znikomy, więc wnioskuję, że nie ma zainteresowania tą inwestycją.

Pozdrawiam
      • Gość: Kasia Oporów IP: *.play-internet.pl 08.06.11, 09:12
        Witam, ja wiele lat mieszkalam na Oporowie - ale w tej starej części. Jest to przepiękna dzielnica gdzie wszyscy sie znają. Natomiast na Balzaka mieszka moja teściowa ( ale nie w mieszkaniach Ganta ). dlatego o mieszkaniach się nie wypowiadam. Ta część blokowa nie różni się niczym innym od innych bloków, nie ma tam nawet porządnego sklepu spożywczego, jest jeden warzywaniak na Karmalkowej i sam spoż. "pod dębami " i to by było na tyle - jak ktoś się nie chce otruć :) ale są i zalety! po pierwsze szkoła podstawowa nr 15 ! - normalna, rzetelna z zasadami szkoła ! Nowoczesne gimnazjum ! przedszkola prywatne! Park ! Dojazd komunikacją miejską bez problemów. TRZEBA ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA JEDNĄ WAŻNĄ RZECZ - NA PRZECIWKO GANTA POWSTANIE OGROMNE OSIEDLE - A WJAZD JEST JEDEN OD UL. KAMELKOWEJ - TRZEBA TO SOBIE PRZEMYSLEĆ. Jak by ktos potrzebowal więcej info to piszcie : kasia1313@autograf.pl pozdrawiam
        • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 08.06.11, 09:57
          Macie chyba złe info. Wiem, że mieszkania są aktualnie remontowane i szykowane do sprzedaży. A okolica jest na prawdę atrakcyjna z dobrym dojazdem. No i cena jest w porządku, pewnie jeszcze coś obniżą.
          • Gość: Irka Re: Oporów IP: 213.199.241.* 10.06.11, 10:49
            Mieszkania bardzo ładne.. szukam czegoś teraz dla siebie, byłam kilka dni temu na tym osiedlu, pytałam mieszkańców jak się mieszka, na prawdę nikt mi nie odradził mieszkania tam. To że powstaje obok nowe osiedle, to dobrze, pewnie zaraz po powstaną nowe sklepy, okolica się rozwinie.
            Ja bym się jeszcze zapytała czy właśnie obecnie da się jeszcze coś z ceny zejść, coś wynegocjować. Kiepska jestem w targowaniu
            • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 10.06.11, 17:32
              Sądzę, że da się z nimi po negocjować, zresztą na swojej stronie napisali, że są teraz niższe ceny wszystkich mieszkań w tej inwestycji więc myślę, że warto się tym zainteresować!
              • Gość: i-paźeka Re: Oporów IP: *.static.korbank.pl 10.06.11, 18:53
                Na tej inwestycji jest bardzo skomplikowana sytuacja.
                Mieszkania te są w dalszym ciągu obciążone hipotekami.
                Niestety Kant liczy na klientów, którzy płacą gotówką (łatwiej wtedy je sprzedać, chociaż klient pakuje się w bagno) a nie na tych, którzy biorą kredyt (bo bank nie daje kredytu na mieszkanie obciążone hipoteką).

Nie wszystkie mieszkania są wolne. Są one w stanie tragicznym, do całkowitego remontu.

Nie dajcie się nabierać na cenę- cena która jest podana na internecie i tak jest mocno przesadzona. Była na już obniżana kilka razy i zapewne jeszcze ją obniżą, kwestia czasu.
                Typowa zagrywka Kanta to podniesienie ceny za ok. miesiąc o 200 zł i jak trafi się klient to dostanie cenę o 200 zł niższą- oczywiście w drodze wyjątku. Nie nabierajcie się na to i negocjacje z nimi zaczynajcie od ceny wyjściowej, taka jaka jest obecnie, bo tak niska jeszcze nie była.

Co więcej, Kant jest na tyle głupi, że liczy że sprzeda niektóre mieszkania "w ciemno" bez ich prezentowania, bo są przecież niektóre zajęte.

To moje wolne myśli i informacje, jakie udało mi się zebrać od początku roku, kiedy wystartowali ze sprzedażą. Może troche nie pokolei, ale wszystko jest faktem.
                • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 12.06.11, 13:01
                  Ja słyszałem, że są remontowane. Zresztą niedługo idę na rozmowę z Gantem jak się dowiem o co chodzi z tą hipoteką to dam znać:)
                  • Gość: Irka Re: Oporów IP: 213.199.241.* 13.06.11, 12:44
                    Daj znać koniecznie. Jeśli faktycznie są remontowane to ja nie widzę przeszkód. i-paźeka skąd masz informacje? mieszkasz tam, czy też się interesujesz? Ciekawe co z ceną, jeśli jest to cena za wyremontowany budynek to wysoka nie jest, porównując inne inwestycje wrocławskie jest bardzo dobra. Interesowałam się jeszcze innymi osiedlami ale tam są większe problemy, już nie będę robiła anty reklamy.
                    • Gość: Kasia Re: Oporów IP: *.54.17.44.static.telsat.wroc.pl 16.06.11, 11:55
                      Owszem były wyremontowane - ale ten remont to tylko pomalowanie ścian i wymiana paneli - reszta bez zmian (problemy z oknami - za kilka miesięcy będzie trzeba znów malować bo będą zacieki, stare kafle itp.) A kawalerki to kompletne dno - kto kupi mieszkanie z ciemną kuchnią i mało ustawnym pokojem?
                      NIe dajcie się nabrać też na chronione osiedle - bo ono wcale takie nie jest - skoro przez dziury w ogrodzeniu żule wchodzą grzebać w śmietniku ;)
                      A przy okazji - obejrzyjcie sobie zacieki w garażach i prowizorkę ganta przy ich zabezpieczaniu ;)
                      • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 16.06.11, 13:42
                        Trochę się dowiedziałem na temat osiedla. Faktycznie, mieszkania są obciążone hipoteką. To jednak nie stanowi problemu ponieważ jeżeli oświadczymy, że mamy realną szansę na finansowanie inwestycji (czyli sprawdzimy w bankach, że mamy zdolność kredytową itd) to załatwiają nam zwolnienie zabezpieczenia hipotecznego z wybranego mieszkania. Taka procedura trwa od momentu zadeklarowania ok. 7 dni, więc z tym nie ma problemu.
                        Co do mieszkań no to wcale nie są takie zniszczone, można obejrzeć zdjęcia na stronie albo osobiście. Jak dla mnie nie ma tragedii, choć zawsze można po swojemu poprawić:)
                        • Gość: Irka Re: Oporów IP: 213.199.241.* 20.06.11, 11:37
                          To są dobre wiadomości.
                          Mieszkania na stronie widziałam, i widziałam na żywo. Bardzo bym chciała kupić takie na poddaszu, pięknie wygląda. Ja jestem oczywiście zainteresowana kupnem dla siebie, ale to może też być dobrą inwestycją, skoro tam już mieszkają ludzie, wynajmują, to można takie mieszkanie kupić pod wynajem i już mieć lokatorów.
                          • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 20.06.11, 11:49
                            No na pewno można sobie kupić takie mieszkanie pod wynajem zawsze to jakaś inwestycja, ale jednak wolałbym mieć mieszkanie dla siebie:)
                            • Gość: Kasia Re: Oporów IP: *.54.17.44.static.telsat.wroc.pl 20.06.11, 18:17
                              - Co do inwestycji pod wynajem - z tego co pamiętam większość mieszkań często nie miała lokatorów więc nie wiem czy jest aż takie zapotrzebowanie na wynajem.

- Do innej Kasi - kurcze, uświadomiłaś mi co się będzie działo gdy otworzą wjazd na Karmelkową i nowe osiedle, przecież już przed remontem na Klecinie dojazd z Balzaka przed światła na skrzyżowaniu Wiejska/Solskiego zajmował 10-15 min. bo trzeba było czekać aż ktoś łaskawie puści nas od Karmelkowej... Będzie trzeba parkować na Alei Piastów ;)

- Po co pytacie mieszkańców o to jak się mieszka a później z nimi polemizujecie? Bo nie kumam...

- Jak kupujecie auto to też patrzycie tylko czy jest ładne? Bo ja bym też zwróciła uwagę czy nie ma dziury w podwoziu ;P
                              Ja tylko ostrzegam żebyście się później mi nie zdziwili, że trzeba się będzie zrzucać na ewentualne remonty (bo na fundusz remontowy płaci się mniej niż na administrację).

- A tak serio - ja mieszkam w tych blokach (bo trudno nazwać to osiedlem) już ładnych kilka lat, więc chętnie powitam stałych lokatorów, a nie zmieniających się co chwila wynajmujących :)

PS Polecam wątek - www.oporow.net/bbforum/viewtopic.php?f=1&t=911
                              • kontoikonto Re: Oporów 20.06.11, 18:57
                                Ja przeprowadzam się tam na przełomie lipca i sierpnia i liczę na to, że jeżeli Gant pozbędzie się jeszcze kilku mieszkań to prywatni właściciele wezmą sprawy w swoje ręce i zmienimy zarządcę.

O ile do tej pory jestem w stanie zrozumieć, że zarządza spółka "Gant zarządzanie nieruchomościami" tak od pewnego momentu wierzę, że wybierzemy nowego zarządcę, tańszego a bardziej operatywnego i sprawdzonego.

Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Ja tylko ostrzegam żebyście się później mi nie zdziwili, że trzeba się będzie z
                                > rzucać na ewentualne remonty (bo na fundusz remontowy płaci się mniej niż na ad
                                > ministrację).

• Gość: Kasia Re: Oporów IP: *.54.17.44.static.telsat.wroc.pl 20.06.11, 19:42
                                  Z ciekawostek - właśnie poinformowali nas w tym miesiącu, że przekazują zarządzanie firmie "redNet" (właściwie to redNet nas poinformowało) - nawet nas nie zapytali o zgodę... cały kant ;)
                                  • kontoikonto Re: Oporów 20.06.11, 20:11
                                    No to rzeczywiście ciekawostka.
                                    Przecież powinna być ustawa, głosowanie i informacja o podjętej uchwale ?!

Kasia, czy bierzesz udział w spotkaniach wspólnoty ?
                                    • Gość: Irka Re: Oporów IP: 213.199.241.* 21.06.11, 09:08
                                      Faktycznie powinni Was poinformować, przynajmniej mieszkańców własnościowych, ale chyba chcieliście zmian? może ktoś po prostu zainterweniował i zmienili.
                                      Wydaje mi się, że Gantowi zależy na sprzedaży i te mieszkania remontuje na własną rękę, fundusz remontowy jest na wspólną cześć.
                                      Co do lokatorów to tylko taki pomysł z wynajmem, jak byłam na osiedlu to nie wydawało się puste.
                                      • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 21.06.11, 10:36
                                        A wiecie jak jest z tymi dwupoziomowymi mieszkaniami? Bo na stronie nie ma cen itd. pewnie znowu tam się muszę wybrać.... Chodzi mi jakie ceny i czy są to te wyremontowane. A no i nawet na stronie ogłosili że obniżają bardzo ceny na te mieszkania więc na pewno im zależy na szybkiej sprzedaży.
                                        • kontoikonto Re: Oporów 21.06.11, 10:38
                                          Zlały Ci się chyba literki, bo są tam mieszkania tylko jedno - i dwupokojowe, a nie poziomowe
                                          • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 21.06.11, 10:45
                                            Tak, mój błąd chodziło mi o dwupokojowe:) A może ty coś wiesz więcej?
                                            • kontoikonto Re: Oporów 21.06.11, 11:03
                                              ja interesowałem się tylko jednopokojowymi :)
                                              • Gość: Kasia Re: Oporów IP: *.54.17.44.static.telsat.wroc.pl 21.06.11, 11:19
                                                kontoikonto - niestety nie ale chyba trzeba będzie wreszcie wziąć sprawy w swoje ręce. Generalnie oni nas zawsze wcześniej informują kiedy będzie zebranie i co na nim będzie uchwalane i nie przypominam sobie żeby było tam coś o zmianie zarządcy. Oni chyba przekazali je sobie w ramach podwykonawstwa (przynajmniej wiadomo za co tyle płacimy ;P)

Irka...
                                                - może i chcieliśmy zmiany tylko nikt nas o to nie pytał - mówię tu przede wszystkim o wyborze nowego - co niby zadecydowało że ma być to redNet? była to indywidualna decyzja kogoś z Ganta
                                                - no chyba że Gant nie wziął na remont sprzedawanych mieszkań pieniędzy z funduszu remontowego - wtedy to byłoby nadużycie... chyba nie byliby na tyle głupi; ja mam na myśli remont całości budynku - byłaś w garażu? naprawdę nic nie rzuciło Ci się w oczy?
                                                - "osiedle opuszczone"?... ehhh a gdzie mam mieszkać skoro mam tu wykupione mieszkanie? to nie jest nowa inwestycja ganta - ludzie wcześniej mogli już tu kupować mieszkania i z tego skorzystali ;) Ja mówię o lokalach należących do ganta - obok mojego jest takie i przez kilka miesięcy w ciągu każdego roku stało puste

Mietek - jak to nie ma cen? na stronie Ganta są podstawione
                                                • kontoikonto Re: Oporów 21.06.11, 11:25
                                                  nie sądzę żeby remont mieszkań był wykonany z funduszu remontowego (w której wspólnocie wymieniają Ci panele :D? )
                                                  Jeśli by tak było to każdy by se mógł wystąpić z prośbą o refreshing swojego mieszkania :)

Mnie te ich remonty to i tak nie interesują, bo chcę zrobić po swojemu. Nie urządzają mnie najtańsze panele i na szybkiego pomalowane ściany. Osobiście mam na dniach odbiór swojego mieszkania i cieszę się, że w końcu ucieknę z głośnego centrum..

• Gość: Kasia Re: Oporów IP: *.54.17.44.static.telsat.wroc.pl 21.06.11, 11:37
                                                    No to witam, sąsiada :)))

A nie przerażała Cię ciemna kuchnia?
                                                  • kontoikonto Re: Oporów 21.06.11, 11:41
                                                    nie :)

zamierzam ją otworzyć :)

również witam i o nr klatki pytam :D żart ;)
                                                  • Gość: Kasia Re: Oporów IP: *.54.17.44.static.telsat.wroc.pl 21.06.11, 11:53
                                                    Chyba rozmawialiśmy już pod innymi nickami na forum oporow.net? jestes hohoho? przeniesmy sie tam na priv
                                                  • kontoikonto Re: Oporów 21.06.11, 11:59
                                                    taaaaaaaaak :)

szkoda, że dopiero teraz jest taki odzew i zainteresowanie po dwóch rozkręconych forach, bo jak ja się zainteresowałem tym w styczniu to była cisza :)
                                • Gość: edku Re: Oporów IP: *.netline.pl 21.06.11, 15:38
                                  Popieram, Ganta jako zarządce należy zmienić. Kasy biorą dużo, a efekty marne. Do dziś zmienić to było ciężko, ale jak będą nowi lokatorzy, którzy będą tam mieszkać to trzeba będzie ruszyć tą sprawę.
                                  Co do RedNet - dowiedziałem się, że owszem, oni zarządzają tym budynkiem, ale nie bezpośrednio, tylko jako zleceniobiorcy Ganta. A więc tym bardziej nie jest nam potrzebny dodatkowy pośrednik. Uważam, że zarządzanie za 0,90 zł/m2 i tak jest za duże w porównaniu z efektami.
                                  • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 22.06.11, 08:36
                                    Sądzę, że jak nowi lokatorzy się wprowadzą zmiany będą na pewno na lepsze:) Ludzie, którzy wynajmują to przeważnie mało się interesują takimi rzeczami.
                                    • kontoikonto Re: Oporów 22.06.11, 12:23
                                      Czyżby kolejny sąsiad ;>?
                                      • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 27.06.11, 10:44
                                        Tak przyszły sąsiad, już się nie mogę doczekać:) Jestem optymistycznie nastawiony do dewelopera i tych mieszkań. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Nie oszukujmy się, ale jest to okazja!
                                        • kontoikonto Re: Oporów 27.06.11, 17:46
                                          Ja, mimo że też kupiłem wręcz odwrotnie.
                                          Nikomu nie polecam Ganta, nie życzę jakiejkolwiek styczności nikomu.
                                          Poza tym kkazja wg mnie żadna.

Cieszę się jedynie na nowe otoczenie i cichą okolicę ;)
                                        • Gość: Kasia Re: Oporów IP: *.54.17.44.static.telsat.wroc.pl 27.06.11, 18:19
                                          Mietek - a nie pracujesz czasem dla Kanta?
                                          Rozumiem, że cieszysz się z zakupu ale według mnie Twój entuzjazm jest trochę nieproporcjonalny ;)
                                          Dziwi mnie, że napisałeś wcześniej ludziom, żeby nie negocjować bo ceny już są bardzo niskie. A teraz z tym optymistycznym nastawieniem do dewelopera i z tą okazją.... Jak dla mnie to zachowujesz się trochę tak jakbyś sam je sprzedawał ;P
                                          • Gość: Mietek Re: Oporów IP: *.aster.pl 28.06.11, 08:51
                                            Nie pracuje dla Kanta! i nikogo nie namawiam, choć im więcej nowych lokatorów tym lepiej. Zawsze wspólnie można do czegoś dojść. A no i ceny są niskie, ale nic nie mówiłem żeby nie negocjować. im taniej tym lepiej. Ja tam nikogo nie namawiam, sam się bardzo cieszę z tego mieszkania, ale jak komuś to przeszkadza to mogę już nic pisać takich rzeczy..A są tu w ogóle jacyś nowi mieszkańcy oprócz mnie?
            • Gość: negocjator Re: Oporów IP: 147.185.160.* 04.07.11, 13:19
              Witam
              Mogę Ci pomóc w targowaniu.
              www.negocjatorcen.com
    • Gość: edku Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.netline.pl 28.06.11, 08:29
      Budynek jak jest zrobiony każdy widzi. Ma raptem 10 lat a nadaje się tylko do remontu kapitalnego... a może i już się nie nadaje. U mnie za jedną ścianą jest kompletny brak ocieplenia i w zimie czasami mam szron na ścianie. A stan klatek, szczególnie ostatnich? Wszędzie czarne plamy, z tego co wiem również przez ubytki w ociepleniu. Stąd płacimy horrendalne rachunki za ogrzewanie i jeszcze ciągle dopłacamy, nawet w ciepłe zimy.
      Tarasy - remontów bez liku.
      A niech mi ktoś powie, czy po 10 latach budynek nadal aż tak pracuje, osadza się że się ciągle regipsy w mieszkaniu rozjeżdżają?
      Polecam artykuł niżej, może by się zainteresować tematem?
      biznes.onet.pl/klient-na-sadowej-sciezce-z-deweloperem,18493,4772774,3062361,115,1,news-detal
      Liczę na to że w końcu pojawią się normalni właściciele mieszkań którzy chcą tu mieszkać. Bo okolica jest fajna, cicha, spokojna. Gdzie jeszcze we Wrocławiu można otworzyć okno i słuchać śpiewu ptaków? Położenie też atrakcyjne. Jak by się wziąść to może być naprawdę atrakcyjne lokum.
      • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 28.06.11, 09:44
        Mietek, ja należę do nowych mieszkańców.

Edku,
        na to właśnie liczę. Uważam, że w 90% od mieszkańców zależy stan tego co mają. Z resztą słowo wspólnota mówi samo za siebie, dopiero teraz będzie na to szansa, jak mieszkania będą prywatnych właścicieli a nie kanta.

Dostałem info (chociaż to info od pracownicy kanta, więc trzeba wziąć poprawkę...), że od lipca zaczynają się remonty klatek. Zawsze coś..
        • Gość: edku Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.netline.pl 28.06.11, 09:52
          Ja ostatnio zapytalem sie o remont klatek, zwykłe pomalowanie i Pani z kanta powiedziala ze niema, ze z jakiej niby racji.
          Z kim rozmawiasz w kancie? Na czyj koszt to niby miało by być? I czy wszystkie klatki?
          • kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 28.06.11, 09:54
            powiedziała mi to baba przekazująca mieszkanie.
            Podejrzewam, że z funduszu remontowego. Myślę, że wszystkie.

Z resztą teraz zarządcą jest podobno rednet, oni przejęli pracowników kanta.
            • Gość: edku Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.netline.pl 28.06.11, 11:22
              Jeśli przekazała to strona/osoba uczestnicząca w sprzedawaniu to raczej bym nie wierzył w takie rzeczy.

Zarządcą nadal jest Gant, a redNet jest tylko podwykonawcą. Dowiedziałem się od redNetu.

• kontoikonto Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 28.06.11, 11:27
                no właśnie ja uwierzyłem, bo to było tuż po przekazaniu, więc nie mieli nic do stracenia.

A co do zarządcy to powinniście wiedzieć na jakie konto przelewacie pieniądze, jakieś wyciągi z opłat, rozliczenia środków z części wspólnych ?

Z tego co widzę to to jakiś kosmos jest, jak to tam funkcjonuje. W mojej obecnej wspólnocie wiem nawet ile się wydaje na żwyopłot, a tu mam wrażenie, że ludzie płacą bo trzeba i tyle.

A co do remontów to też jest coś takiego jak inicjatywa mieszkańców, podanie i głosowanie nad uchwałą.. eh dziwny ten Honoriusz :)
                • Gość: edku Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.netline.pl 28.06.11, 11:40
                  O jakiej inicjatywie można mówić, jesli na ostatnim zebraniu mieszkancow bylo 7 (siedem, w tym jedna przyszła po zebraniu) osób obecnych na 96 mieszkań!
                  Nikt nie wierzy w zmiany bo 30 % mieszkań było Ganta, a reszta w większości kupiona pod wynajem. Niektórzy wykupywali prawie całe klatki. A interesy właścicieli wynajmujących (do dziś większość) i właścicieli mieszkających zdecydowanie różnią się.
                  Może dopływ świeżej krwi coś pomoże...

'Spokojna okolica' też zaczyna mnie troche martwić. Trasa przemysłowa jest stopniowo zabudowywana, więc niedługo już nie będzie ładnego widoku i miejsca na specery na pola. Verona buduje obok. Po zachodniej stronie pustkowie, które w każdej chwili chyba może być zabudowane nie wiadomo czym. Na razie nie jest źle, wręcz ładnie. Ale nie wiem co będzie w przyszłości.
                  • Gość: Irka Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: 213.199.241.* 29.06.11, 14:55
                    Sprawdzałam teraz na stronie Ganta, zostało tylko 10 mieszkań, ale takie metrażowo jakiego szukam. Bo na stronie są chyba wszystkie do kupienia które zostały?
                    Jeśli chodzi o miejsce to bym się nie martwiła bo zapewne powstanie też trochę nowych osiedli, tego się nie uniknie, miasto się rozwija ale to jest raczej plus. Może jakiś skrawek parku zostawią ;)
                    • Gość: Mietek Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.aster.pl 30.06.11, 09:49
                      Nie można się martwić na zapas. Póki co jest ładnie i fajnie. I te remonty klatek to duży plus nic mi nikt o tym nie mówił, miejmy nadzieję, że to prawdziwe informacje.
                      • Gość: Marek Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.1and1.pl 26.08.11, 11:34
                        Macie może jakieś info, czy jeszcze są jakieś mieszkania w sprzedaży, chodzi mi o największe z możliwych?
                • pytanie.o.mieszkanie Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 02.10.11, 20:30
                  witam
                  zastanawiam się nad zakupem mieszkania przy ul. Balzaka 14 bezpośrednio od dewelopera. widzę, że jest Pan mocno "w temacie" tej inwestycji i chętnie poznam Pana opinię. stan budynku faktycznie trochę niepokoi (garaże, tarasy - wiadomo, słyszałam też od jednej z lokatorek o dużych problemach z przeciekającym dachem), dodatkowo niezbyt profesjonalna obsługa po stronie ganta jeśli chodzi o umowę (kwestia hipoteki, ustalenia terminów płatności i przekazania mieszkania)
                  będę wdzięczna za Pana spostrzeżenia "pozakupowe" - bardzo proszę o kontakt pod adresem: pytanie.o.mieszkanie@gazeta.pl
                  pozdrawiam,
                  być może przyszła sąsiadka:)
    • pytanie.o.mieszkanie Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 02.10.11, 20:32
      @ kontoikonto

witam
      zastanawiam się nad zakupem mieszkania przy ul. Balzaka 14 bezpośrednio od dewelopera. widzę, że jest Pan mocno "w temacie" tej inwestycji i chętnie poznam Pana opinię. stan budynku faktycznie trochę niepokoi (garaże, tarasy - wiadomo, słyszałam też od jednej z lokatorek o dużych problemach z przeciekającym dachem), dodatkowo niezbyt profesjonalna obsługa po stronie ganta jeśli chodzi o umowę (kwestia hipoteki, ustalenia terminów płatności i przekazania mieszkania)
      będę wdzięczna za Pana spostrzeżenia "pozakupowe" - bardzo proszę o kontakt pod adresem: pytanie.o.mieszkanie@gazeta.pl
      pozdrawiam,
      być może przyszła sąsiadka:)
      • Gość: Ewelina Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.aster.pl 04.10.11, 14:31
        Ja też bardzo proszę o informację bo jestem już coraz bliżej kupna i mieszkania mi się podoba,a no i cena. Kupuje mieszkanie dla córki. Na co zwrócić uwagę?
        • pytanie.o.mieszkanie Re: Mieszkania Balzaka (Gant) 04.10.11, 16:53
          Ja też niebawem podpisuję umowę przedwstępną, więc jeżeli chciałaby Pani wymienić się informacjami na ten temat, zapraszam do kontaktu mailowego: pytanie.o.mieszkanie@gazeta.pl
          • Gość: Ewelina Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.aster.pl 05.10.11, 15:43
            Szczerze mówiąc to też chciałam zapytać jakiegoś nabywcy. Dla mnie okolica ładna cena przystępna mieszkanko też całkiem ok jak na moje potrzeby. Czysto ładnie no i wyremontowane klatki. Nigdy nie kupowałam mieszkania dlatego boje się tych wszystkich formalności...:/
            • Gość: Zbyszek Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 19:30
              Hej, mam pytanko na stronie Ganta pojawiło się informacja że mieszkania już sprzedane to prawda? Zacząłem się interesować ta inwestycją. Jak ktoś coś wie to piszcie, a może znacie coś innego we Wrocławiu najlepiej do 50m2 i nie drogie.
              • Gość: izb Re: Mieszkania Balzaka (Gant) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 10:23
                Witam. Bloczek raczej kiepski. Ludziska nieciekawi. Mieszkałem 2 lata w tym przybytku z "ochroną". Na Oporowie są dogodniejsze lokalizacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka