Dodaj do ulubionych

Klecina, ul. Cukrowa

IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 15:54
Witam,
jestem zainteresowana mieszkaniem na Cukrowej, martwi mnie tylko dojazd do centrum. Nie znam Wrocławia, przeprowadzam się tu z innego miasta, więc szukam informacji na temat komunikacji z centrum, a dokładnie z Rynkiem (okolice Panoramy Racławickiej).. Czy jest jakieś dobre połączenie z Kleciny (autobus, tramwaj)? Ile może trwać dojazd samochodem? Proszę o info, ewentualnie na którym forum mogę zapytać, bo nie wiem czy to właściwe,
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Arek Re: Klecina, ul. Cukrowa IP: *.swidnica.mm.pl 10.07.11, 16:36
      Przez blisko 5 lat mieszkałem na Klecinie przy Cukrowej, więc co nieco mogę powiedzieć. Mi się tam mieszkało bardzo dobrze i z czystym sumieniem mogę to miejsce polecić.
      Dojazd do centrum nie jest najgorszy. Najprościej dostać się do centrum jadąc albo autobusem pospiesznym D, albo tramwajem nr 17. Do przystanku D masz 2-3 minuty, do pętli 17 jakieś 5 minut. Od wyjścia z domu w centrum jesteś po około 25-30 minutach. Autem dojedziesz do centrum w jakieś 15-20 minut. Oczywiście wszystko zależy od korków, ale wkrótce rusza AOW, więc tranzyt z południa jadący ulicami Powstańców Śląskich i Karkonoską powinien się z nich przenieść na obwodnicę.
      • limonka_a Re: Klecina, ul. Cukrowa 11.07.11, 17:49
        dziękuję za info :)
    • Gość: Romek Re: Klecina, ul. Cukrowa IP: *.iic.pwr.wroc.pl 15.07.11, 14:57
      Dojazd to nie problem, ale z cukrowej na tyle jest blisko do Karkonoskiej i autostrady, że hałas może przeszkadzać, zwłaszcza w nocy. Czasami też Kargil daje znać o sobie niemiłym zapachem.
      • Gość: Arek Re: Klecina, ul. Cukrowa IP: *.swidnica.mm.pl 16.07.11, 18:01
        Co do hałasu, to autostrady nie słychać. Słychać szum z Karkonoskiej to fakt, ale jest on po pierwsze słyszalny tylko przez tych, którzy mają okna na stronę południową, a po drugie, tylko wieczorem i nad ranem, kiedy na zewnątrz zapada cisza. Mnie to nie przeszkadzało. A co do zapachów z Cargilla, to raczej na Cukrową nie docierają. Nie pamiętam też żeby którykolwiek z sąsiadów skarżył się na zapach z Cargilla. Tak na marginesie, ja ten zapach mąki nawet lubię :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka