Gość: Witek IP: *.aster.pl 26.07.11, 13:51 Ostatnio zastanawiałem się nad kupnem gotowego domu. Znalazłem domki w Żernikach małych u Ganta, co o nich sądzicie? Może znacie jakieś inne domki niedaleko Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzych Re: Żerniki Małe - domki IP: *.1and1.pl 27.07.11, 16:38 Ja sam myślałem o tych domkach 600 tyś to jeszcze nie tak źle, patrząc na projekty wygląda to całkiem fajnie, widać, że z głową ktoś zaprojektował. Poczekam może jeszcze trochę opuszczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 28.07.11, 10:32 Sądzisz że jeszcze obniżą? A ciekawe ile kosztują domki w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żerniki Małe - domki IP: 217.153.64.* 28.07.11, 10:43 ale po co komus te szopki za 600 koła skoro wystarczy poszukać ładnej dzialki i samemu za 600 koła mozna postawic naprawdę ładny 200 m dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 29.07.11, 17:57 A co te ci się nie podobają? No wiesz kupujesz gotowe i masz z głowy. Nie musisz się martwić pilnować, kupujesz już gotowy dom. A jak chcesz budować sam, zatrudniać ekipę to jest tylko dla ludzi którzy mają czas się tym zająć, a poza tym nie sądzę, że ci za 600 wybudują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żerniki Małe - domki IP: *.internetia.net.pl 29.07.11, 18:40 to psudo domki ... 600-700 masz własciwie wszystko co chcesz , salon 80 m , wysokość pomieszczeń 3 m , sauna siłownia itd wszystko według własnego projektu a tutaj , podpierdółka , ala gierkowskie budynki aby stały ... dla frajerów lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do witka Re: Żerniki Małe - domki IP: *.internetia.net.pl 29.07.11, 18:45 masz kolego projekt i porównaj sobie :www.z500.pl/projekt/zx14,nowoczesny,dom,pietrowy,z,garazem,od,frontu,i,przestronnym,wnetrzem.html?lustro=1 jesli oczywiscie lubisz nowoczesne projekty , zaznaczę że ten oscyluje 600-700 tys powiesz że nie ma porównania pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: Żerniki Małe - domki IP: 213.199.241.* 01.08.11, 09:17 Te kosztorysy to nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Znajomi wybrali sobie domek gdzie kosztorys wynosił 300tys, a zapłacili faktycznie prawie dwa razy więcej, nie mówiąc o zmianie ekipy budowlanej i tysiącu innych problemów. To faktycznie jest zabawa dla kogoś kto ma czas albo stalowe nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żerniki Małe - domki IP: 217.153.64.* 01.08.11, 09:20 wcale nie opieram sie na kosztorysach z katalogu , kosztorysy mam zewnętrzne co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Żerniki Małe - domki IP: *.1and1.pl 01.08.11, 11:11 Moim zdaniem są bardzo przemyślane te domki i rozkłady mieszkań, mi tam pasuje, zresztą nie miał bym czasu na to projektowanie i budowę od podstaw. Założę się że wyszło by drożej. Jeżeli chce się mieć orginalny i nietypowy domek no to wiadomo, można projektować ale kto co lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żerniki Małe - domki IP: 217.153.64.* 01.08.11, 11:15 jest tam kanalizacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WX Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 02.08.11, 14:05 Proponuje sobie przeczytać www.gant.pl/CMS/nowe-mieszkania-wroclaw-zerniki-male/opis_inwestycji.html i przejrzeć dokładnie zadzwonić do dewelopera w razie pytań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: Żerniki Małe - domki IP: 213.199.241.* 03.08.11, 10:36 Znalazłam info, że kanalizacja w całych Żernikach ma być gotowa do końca 2012, także pewnie będzie i tu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żerniki Małe - domki IP: 217.153.64.* 03.08.11, 10:41 muszę was zmartwic ale kanalizacja na fabrycznej to fikcja , 2015 najbliższy termin ale wątpię w to mocno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WX Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 03.08.11, 19:02 No coś ty skąd takie informację sądzę że jak wybudują domki to powinna już być 2012 to dobry termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żerniki Małe - domki IP: 217.153.64.* 04.08.11, 08:10 to jest własnie zastanawiąjące psie pole , kiełczów , wilczyce i inne wiochy maja kanalizacje a Leśnica , Brzezina , Wilkszyn itd dopiero po 2015 roku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: Żerniki Małe - domki IP: 213.199.241.* 04.08.11, 16:34 A skąd te info że do 2015? wszędzie jest informacja że do 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Żerniki Małe - domki IP: *.171.196.157.static.crowley.pl 08.08.11, 09:37 koszt 1 m3 wywózki szamba 15-20 PLN, kanalizacja gminna 6-8 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żerniki Małe - domki IP: 217.153.64.* 08.08.11, 12:57 nie , noe niektórzy lubia smród szamba lejące sie fekalia przed i w ogrodzie czy przed domem są gusta i guściki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: Żerniki Małe - domki IP: 213.199.241.* 09.08.11, 11:47 Przepraszam Cię bardzo, ale prosiłabym bez takich beznadziejnych komentarzy. Nadal pytam się skąd informacja o 2015?? z palca wyssana?? Ja jestem zainteresowana domkiem a sprawa kanalizacji również mnie bardzo interesuje, co nie oznacza że godzę się na jakieś szambo. Choć przyznam, że jeśli kanalizacji nie będzie, co wątpliwe zresztą, to ja wolałabym dołożyć kasę i zrobić sobie przydomową oczyszczalnie ekologiczną, podobno bardzo dobrze się sprawdzają ale to już inny temat. Ale wracając do domków, nie ma jeszcze terminu oddania do użytkowania - nawet takiego przypuszczalnego, trzeba by się było u dewelopera dowiedzieć..więc kanalizacja pod koniec 2012 może być akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 09.08.11, 16:01 Też mi się wydaje, że to może być 2012 więc pewnie deweloper przemyślał jak to będzie z kanalizacją itp. A sądzicie że cena jeszcze zejdzie? Dowiadywał się już ktoś, były jakieś negocjacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Żerniki Małe - domki IP: *.krt.net.pl 09.08.11, 10:52 witam Szanowni Państwo świadczę profesjonalną usługe w zakresie odbioru mieszkań od dewelopera. Ponieważ często pewne usterki nie są widoczne bezpośrednio przy odbiorze lub dyskusja z Inwestorem w zakresie zgłaszanych uwag do wykonanych mieszkań jest nieskuteczna proponuję profesjonalny odbiór mieszkania. Koszt usługi zaczyna się od kwoty 350 zł netto mieszkania ,650zł netto domy. Jednak pewnośc odbioru i przeglądu odbiorowego oraz możliwość równoprawnej rozmowy z kierownictwem budowy daje Państwu duży komfort . pozdrawiam mo telefon 605966711 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffffffffffffffffff Re: Żerniki Małe - domki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:10 facet spadaj, Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd33 Re: Żerniki Małe - domki 11.08.11, 14:21 Przyznam, że interesuje się zakupem domu w najbliższym czasie, rozważałem opcje budowy samodzielnie ale to faktycznie wymaga za dużo czasu i zdrowia. Inwestycja o której mowa bardzo mi do gustu przypadła, nie chce mieszkania w centrum, tylko coś spokojnego na obrzeżach. Plus za domki a nie znów bliźniaki.. wolę mieć kawałek własnej ogrodzonej działeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 18.08.11, 14:01 Dokładnie tak, jak policzyłem wstępnie koszty wybudowania domu samodzielnie a kupno od dewelopera to rzeczywiście wyszło dużo taniej od Ganta. Chyba, że będą jeszcze jakieś dodatkowe koszty, ale miejmy nadzieję, że nie. Co do projektu bardzo fajny i w sam raz, naprawdę ktoś to całkiem dobrze zaprojektował. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd33 Re: Żerniki Małe - domki 18.08.11, 18:07 Dodatkowe koszy to na pewno będą przy budowie na własną rękę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 19.08.11, 08:38 No wiadomo że kosztów będzie sporo przy samym urządzaniu itd, ale mi chodzi czy Gant będzie jeszcze coś podnosił itd, nie słyszałem żeby oszukiwał, a wręcz czasem spada z ceny, więc się zobaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd33 Re: Żerniki Małe - domki 19.08.11, 09:21 Ja słyszałem, że mieszkania mają pójść nieźle w dół, to może i domki też. O tych promocjach czytałem, mogli by coś zrobić, tylko zanim wykupią domki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 19.08.11, 09:51 Ja nic nie słyszałem o obniżkach cen, ale obserwując Ganta zawsze miał jakieś promocje typu wykończenie mieszkania w cenie itd, więc dziwie się że jeszcze nic wstawił... może warto chwilę poczekać, mam nadzieję, że ludzie się tak nie rzucą szybko na te domku. Z drugiej strony mają rezerwację bez ryzyka więc może być różnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd33 Re: Żerniki Małe - domki 22.08.11, 10:19 Czy się nie rzucą... szukałem domków w okolicy Wrocławia, sporo ich ale mało jest nie bliźniaków z jakąś większą działką, także może być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 22.08.11, 12:22 Może i masz rację Gant przyszykował rzeczywiście dosyć ciekawą ofertę, więc może być nieciekawie, ale jak ktoś jest konkretny i zdecydowany to nie ma na co czekać.... tylko wiadomo jak się to mówi, że kupuje się dziurę w ziemi póki co.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KamilaZ Re: Żerniki Małe - domki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.11, 10:56 Mi się te domki strasznie podobają, szukamy z mężem właśnie czegoś takiego. Podoba mi się duża łazienka na piętrze. Byłam niedawno w Żernikach, okolica wydaje się przyjazna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Żerniki Małe - domki IP: *.1and1.pl 23.08.11, 11:12 Mi się bardzo podoba że łączą się garażami, a to nie zawsze tak jest. Rozkład jest bardzo dobry, choć szczerze mówiąc wolałabym mieć samodzielny domek, ale tak jest taniej wiadomo. Okolica rzeczywiście bardzo ładna, spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KamilaZ Re: Żerniki Małe - domki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.11, 16:15 Też mam takie zdanie, lepiej że tymi garażami, teraz wszędzie budują się łączone domkiem, także hałasy od sąsiadów pewnie i tak by przechodziły.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Żerniki Małe - domki IP: *.1and1.pl 27.08.11, 17:23 No właśnie niestety tak jest:( ale ja bardzo rzadko też widzę tak łączone bliźniaki. Wiadomo lepiej mieć swój własny i mieć to gdzieś... ale to co zaprezentował Gant jest w sumie dobrym rozwiązaniem:) A co sądzicie o cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Żerniki Małe - domki IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 18:00 Ja uwazam ze jednak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatalista Re: Żerniki Małe - domki IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 20:17 żadna okazja, tym bardziej, że taka firma jak gant ma na pewno inne ceny zakupu materiałów niż osoba prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KamilaZ Re: Żerniki Małe - domki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.11, 11:00 Ale to przecież nie chodzi o okazję... lepiej na własnych czterech ścianach na całe życie nie szukać 'okazji' bo się można łatwo przejechać.. Cena fakt wysoka ale na pewno jeszcze będa promocje i zejdą z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Żerniki Małe - domki IP: *.1and1.pl 29.08.11, 12:13 Żeby budować dom na własną rękę to przede wszystkim kupa czasu i wiele stresu, dlatego moim zdaniem kupno gotowego domu jest lepszym wyjściem, przynajmniej dla mnie. Co do ceny to rzeczywiście mogliby jeszcze trochę obniżyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajacy Re: Żerniki Małe - domki IP: *.internetia.net.pl 29.08.11, 15:43 Wedlug mnie to deweloper podnosi ten watek i traktuje to jako reklame bezplatna ,powtarzam takie sa moje odczucia/te zachwalania lokalizacji,projektu................/ Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd33 Re: Żerniki Małe - domki 30.08.11, 09:17 Teraz jak się czyta jakiś wątek odnośnie jakiegoś konkretnego produktu to takie odczucia są, też tak mam :) Nie popadajmy w paranoje. Tu na razie nie nie ma co pisać źle o projekcie bo jest ok. jakby się pojawiły pierwsze problemy z budową czy organizacją to dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StefaN Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 30.08.11, 15:07 A co sądzicie o projektach, który bardziej korzystny Kajka czy Karolinka? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd33 Re: Żerniki Małe - domki 01.09.11, 10:36 Nam bardziej przypadł do gustu rozkład Kajki, te schody na przeciwko wejścia i ogólnie dla mnie bardziej ergonomicznie. Tylko nie wiem z której strony wschód i zachód, najlepiej żeby w salonie po południu było słońce, przynajmniej tak żona mówi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StefaN Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 01.09.11, 15:17 Mi się bardziej podoba Karolinka tak z zewnątrz wydaje mi się ciekawsza, taka nowocześniejsza, ale to kwestia gustu. Co do strony to tez jest bardzo ważne, szkoda że ich jeszcze nie ma wybudowanych. A wiesz może czy ludzie już zaczęli kupować? Nie wiem czy się z tym spieszyć bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żwirek Re: Żerniki Małe - domki IP: *.1and1.pl 08.09.11, 13:33 A kiedy będą gotowe te domy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StefaN Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 11.10.11, 13:49 Pewnie będą gotowe w przyszłym roku, ale można już rezerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StefaN Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 21.10.11, 13:56 Właśnie przeczytałem nową informację że domy można kupić w różnych etapach, dla wszystkich zainteresowanych : Z myślą o wygodzie klientów i różnorodnych potrzebach w Słonecznych Żernikach istnieje możliwość zakupu domu na różnych czterech etapach realizacji: 1) Działka z gotowym projektem domu (działka z pozowleniami na budowę, z przyłączami) 2) Dom w stanie surowym 3) Dom w stanie deweloperskim 4) Dom wykończony "pod klucz" w ramach oferowanego naszym klientom Programu Wykończenia Wnętrz (Czytaj więcej na temat Programu)[/i] Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd33 Re: Żerniki Małe - domki 23.10.11, 11:12 Czyli, że można samemu postawić domek z własną ekipą? nie spotkałem się jeszcze z taką praktyką ale to nie jest zły pomysł. Chyba, że źle rozumuje punkt 1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StefaN Re: Żerniki Małe - domki IP: *.aster.pl 23.10.11, 12:22 To akurat jest fajne, że można wybrać sobie etap. Dla każdego coś dobrego. A co do punktu 1 to też tak zrozumiałem, ale niedługo się wybieram do Ganta więc może się coś dowiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyr77 Re: Żerniki Małe - domki 14.04.12, 13:28 Niestety kanalizacji w Żernikach Małych na razie nie ma i nie będzie. Jest w fazie projektowania - projekt wykonuje obecnie firma z Zielonej Góry. Niestety na razie gmina nie ma kasy - być może w przyszłym roku zaczną. Zagęszczenie szamb na tak małej przestrezeni jest tragiczne. Gant powinien zrobić kanalizację lokalnie i jeden zbiornik - szambo i obsługiwać je do czasu oddania kanalizacji gminnej. Niestety trzydzieści kilka domków z szambami:( Byłem tam kilka dni temu wieczorem. Obok domków na gruntach ornych wylano właśnie gnojowicę:( Cuchnęło, że mało nie puściłem pawia... naprawdę. Przyznać trzeba, ż sama lokalizacja jest niezła. Tylko trzeba sobie zdawać sprawę, że jest to totalna wiocha, sto kilkadziesiąt mieszkańców. Pozdrawiam JR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Żerniki Małe - domki IP: *.broadband.greenlan.pl 19.04.12, 17:37 No ja akurat mieszkam w Żernikach od kilku lat i nigdy nie czułam takich zapachów jak przedmówca :) Może to nie to co Pan myśli :) bez urazy. A co do wiochy, no tak, miastem Żerniki nie są, ale do typowej wiochy trochę nam daleko.... Chyba konkurencja nie śpi. Pozdrawiam mieszkańców Żernik ,obecnych i przyszłych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyr77 Re: Żerniki Małe - domki 19.04.12, 19:54 Gość portalu: MJ napisał(a): > No ja akurat mieszkam w Żernikach od kilku lat i nigdy nie czułam takich zapach > ów jak przedmówca :) Może to nie to co Pan myśli :) bez urazy. A co do wiochy, > no tak, miastem Żerniki nie są, ale do typowej wiochy trochę nam daleko.... Chy > ba konkurencja nie śpi. Pozdrawiam mieszkańców Żernik ,obecnych i przyszłych ;) Pewnie pracownik GANTA dostał polecenie coś odpowiedzieć. Żerniki Małe nie są totalną wsią to dlaczego nie ma tu nawet kościoła, szkoły, remizy... Fakt jest sklep z cenami jak w EPI Markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Żerniki Małe - domki IP: *.broadband.greenlan.pl 20.04.12, 10:57 No to właśnie potwierdziłeś ,że jesteś konkurencją która buszuję na forach i oczernia Ganta , Gratuluję profesji :) A co do sklepu to biedronka jest niedaleko, dla takich jak ty. Kościół i remiza :) to faktycznie wyznacznik dla wsi...no ale dla kogoś kto nie ma auta, to faktycznie może być problem. Pozdrawiam Pana Jerzego :D Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyr77 Re: Żerniki Małe - domki 22.04.12, 23:15 chyba nadepnąłem na odcisk? Żeby nie było, że jestem z konkurencji to powiem też o kilku zaletach Żernik Małych. Jest to miła wioseczka, z ładnym boiskiem i placem zabaw i sklepem + sala-świetlica i niczym więcej. Jeśli ktoś zaprzecza, że obok osiedla domków Ganta jest grunt orny to jest kłamcą. Nie jest niczym dziwnym, że nawozi się pole "nawozami naturalnymi". Dobrze, aby ludzie podejmowali świadome decyzje a nie pod wpływem wybiórczej reklamy dewelopera lub jego pracowników na forach. Informuję też, że gmina nie ma na razie kasy na kanalizację w ŻM, priorytetem jest zespół szkolno-przedszkolny w Wysokiej i drugi w Tyńcu. Odpowiedz Link Zgłoś