Gość: Raf IP: *.play-internet.pl 04.12.11, 15:23 Witam Wszystkich Kupiliśmy mieszkanko w Zielonych Agrestach w Kiełczowie (firma DomKoncept). Jest może ktoś co również kupił? Miło będzie poznać nowych sąsiadów. Pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.man.tk-internet.pl 06.12.11, 20:02 Witam sąsiada :) Niestety na razie wygląda na to, że do 23 grudnia budowa się nie zakończy. Ale póki co ponoć termin wręczenia kluczy do końca stycznia nie jest zagrożony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.nk-net.pl 08.12.11, 13:35 Wraz z mężem kupiliśmy mieszkanie na Czerwonych i cały czas podpatrujemy naszych sąsiadów na Zielonych- jak postępuje budowa. Chętnie zapoznam się z Waszymi doświadczeniami- w końcu będziemy sąsiadami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka123 Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.11, 16:21 Witam wszystkich:) dzwoniłam do biura i zapewniali o oddaniu mieszkań w terminie, mamy dostać pisemko z instrukcjami:) Pozdrawiam sąsiadów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.broadband.greenlan.pl 17.12.11, 18:14 Witam, my kupiliśmy mieszkanie na Czerwonych Agrestach, również oglądamy postepy prac u sąsiadów na Zielonym Osiedlu i z niecierpliwością czekamy aż się wprowadzą. Pozdrawiamy serdecznie wszystkich sąsiadów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.play-internet.pl 18.12.11, 20:43 Termin 23 grudnia może być faktycznie nierealny, ale może dadzą nam klucze, a teren dookoła będą kończyć w międzyczasie tak jak to było w willi agrestowej II. Słyszeliście o planach budowy Biedronki na przeciwko naszych domków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.man.tk-internet.pl 19.12.11, 00:06 Pani radny stara się z Biedronką walczyć (www.kielczow.com/joomla/attachments/article/74/wywiad.pdf), ale nie wiem czy coś się da z tym zrobić. Pewnego razu spotkałem Panów robiących pomiary geodezyjne i twierdzili, że wszystko już jest załatwione i sklep powstanie (stosunkowo szybko). Od naszych domów będzie kawałek oddalona (ma się zaczynać za słupem energetycznym). Plan zagospodarowania przestrzennego nakazuje, aby 30%-40% terenu było przeznaczone na obszar "biologicznie czynny" więc nie będzie to do końca typowa Biedronka otoczona jedynie betonowymi parkingami. Na pewno pole jest lepszym widokiem z okna niż Biedronka, ale niestety prędzej czy później i tak by coś tam powstało. Można znaleźć ewentualne plusy, pewnie zrobiona zostanie droga dojazdowa i oświetlenie okolicy będzie trochę lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.11, 16:47 yyyy... czyli w jakiej odleglosci ta biedrona bedzie? będzie jeszcze jakas linia zabudowy miedzy nami, czy tylko droga nas dzielić będzie?? dostawy przez całą noc trochę mi się nie uśmiechają.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 19.12.11, 13:41 Nie słyszeliśmy i oby to nie była prawda... Biedronka jest na Kiełczowie os. a poza tym to chyba nieco za mały teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 15:51 Niestety jak kupili teren to pewnie biedronka powstanie. Faktycznie są plusy i minusy. Zepsuje to trochę ogólny wygląd osiedla. Ale może dzięki temu będziemy mieli drogę :). Jak dla nas to i tak najważniejsze jest mieszkanko. Już się nie możemy doczekać hehe. ms i Jolka123 w którym domku macie mieszkania?? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 19.12.11, 16:22 skąd masz takie informacje? My czekamy aż Czerwone Agresty wykończą i będziemy sąsiadami :)) Kiedy dostaniecie klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 16:51 Ja tak o zakładam z góry. Wszystko to na razie odbywa się na zasadzie plotki. Tak więc nic oficjalnie nie wiem. W zasadzie dopóki nie powstanie fizycznie no to 100% pewności nie mamy. Hehe Liczę na to że jednak nie powstanie :) Co do kluczy to jak na razie nie mamy pojęcia. Według aktu czas mają do końca stycznia z budową. Więc myślę że może na początku stycznia daliby nam kluczę a kończyć będą sobie teren na zewnątrz. Pogoda jak na razie dopisuje. W każdym bądź razie czekamy cierpliwie :). Bo jak na razie to tylko gdybanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 212.160.104.* 19.12.11, 17:33 Zrobiłem małe "śledztwo" i jestem prawie pewien gdzie pojawi się Biedronka. Tutaj jest mapka z podziałem na działki: serwis.wrosip.pl/imap/?locale=pl&gui=classic&sessionID=12181 (dla przypomnienia Zielone agresty są na działkach 556/30 i 556/29). Numer księgi wieczystej działki 228/20 to WR1E/00014955/4. Na ekw.ms.gov.pl w dziale III wyżej wspomnianej księgi można znaleźć : ROSZCZENIE O ZAWARCIE PRZYRZECZONEJ UMOWY SPRZEDAŻY DO DNIA 17 MAJA 2012R. "JERONIMO MARTINS DYSTRYBUCJA" SPÓŁKA AKCYJNA Tak więc przedwstępna umowa sprzedaży została podpisana. Plus taki, że działek 556/18 i 556/17 Biedronka nie kupiła więc od sklepu oddzielać nas będzie jedna linia zabudowy (jeśli ktoś zdecyduje coś tam wybudować). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 17:50 WOW Dzięki wielkie za kawał dobrej roboty. Trzeba się pogodzić z faktem, i patrzeć na te pozytywne strony i jakoś to będzie. Kij z tą biedronką. Ważne że mieszkania będą i będzie fajnie:) :). Powtórzę jeszcze pytanko które mieszkanie posiadasz? Ciekawość zżera. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 212.160.104.* 19.12.11, 17:43 Jeśli "Raf" to pierwsze trzy litery imienia to wydaję mi się, że będę mieszkał ścianę obok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 17:55 Co do "Raf" to się zgadza. Jak ścianę obok? My mamy mieszkanie H.0.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 18:28 Już kumam a ms to inicjały?? To by się wtedy wszystko zgadzało. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Agrestowej II Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 11:03 A ja się cieszę z Biedronki. Zrobią nam kanalizację w pierwszej kolejności (chyba nie pojadą na szambach?), bez drogi i porządnego oświetlenia Biedronka nie ruszy, odśnieżanie i sprzątanie mamy zagwarantowane. Sam budynek jest też dość ładny - spadzisty dach kryty dachówką, myślę, że zbyt duży się nie zmieści. No i ceny...hmm jak ktoś lubi, to zaoszczędzi. Pozostaje tylko obsadzić się drzewami - zamknąć swoje otoczenie zielenią i uważać na zapachy z Biedronkowego śmietniska - dzwonić do San-Epidu bez oporów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 19.12.11, 16:29 Hej isa, w którym budynku macie mieszkanko na Czerwonych Agrestach? My też tam kupiliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.play-internet.pl 19.12.11, 18:11 Witam przyszłych Sąsiadów :) My kupiliśmy mieszkanie E.0.0. na Czerwonych Agrestach, mam pytanie czy biedronka ma powstać na przeciw naszych domków czy wzdłuż za czerwonymi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 18:27 Na przeciwko czerwonych. Lecz pomiędzy biedronką a czerwonymi agrestami są jeszcze dwie działki pod zabudowę :) Więc trzeba liczyć na to że coś tam wybudują i wtedy Wam zasłonią widok na biedronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 212.160.104.* 19.12.11, 18:41 Dodatkowo plan zagospodarowania przestrzennego nakazuje przeznaczenie ok. 35% działki na powierzchnie zielone. Miejmy nadzieje, że postanowią otoczyć sklep oraz parking pasem drzew, krzewów lub chociażby trawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabella Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.dsl.telesp.net.br 19.12.11, 20:34 Witam sąsiadów zarówno z Zielonych jak i Czerwonych. :) W tych ostatnich kupiliśmy mieszkanko- miło wreszcie "spotkać" kogoś stamtąd, bo jak do tej pory nie znalazłam nigdzie żadnego forum. Może wygodniej było by nam utworzyć jakie prywatne forum naszych osiedli- zamknięte- a nie tak jak tu na Gazecie? Wtedy moglibyśmy faktycznie poznać się i podzielić doświadczeniami, bez chwalenia się tutaj swoimi danymi? Co o tym sadzicie? Może ktoś może coś zaproponować? A odnośnie Biedronki- to nie ukrywam zmartwiliście mnie. Jak do tej pory słyszałam o tym jako o legendzie krążącej od kilku lat po Kiełczowie. Ale wpis w księdze nie wygląda już na legendę niestety :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 10:26 osiedle-agrestowe.forumpolish.com/ Zapraszam do rejestracji. Na razie nie wygląda porywająco ale to początek :) ZAPRASZAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 20.12.11, 14:26 Czekam na aktywacje przez administratora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stella2207 Re: DomKoncept - Zielone Agresty 16.01.12, 15:38 Witam wszystkich sąsiadów Zielonych Agrestów i Czerwonych, co do oddania kluczy na "Zielonych" to jeszcze sobie poczekamy, prawdopodobnie do konca lutego. Dopóki nie zostaną zakończone prace czyli, miejsca parkingowe itp. nie dostaniemy kluczy. Tak więc czekajmy cierpliwie:) pozdrawiam szczegolnie sąsiadów z budynku G i H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.broadband.greenlan.pl 20.01.12, 20:42 Rozmawiałam dzisiaj z Developerem i powiedział, że klucze otrzymacie 31 stycznia i możecie już wchodzić do mieszkań.. Także nie będzie to termin lutowy tak jak pisałaś poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 16.01.12, 17:30 Niestety nie mogę zalogować się na forum Agrestowym, czy wy też macie ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oni, ja, my, ona. Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 10.05.12, 15:33 Wszystko jest dobrze! Działa bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.205.40.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.05.12, 20:04 nie prawda patrz zanimzamieszkasz.pl IP osoby zwiazanejz dk Odpowiedz Link Zgłoś
bilb0 Re: DomKoncept - Zielone Agresty 10.10.12, 12:46 > A odnośnie Biedronki- to nie ukrywam zmartwiliście mnie. A władować takie wielkie bloki ludziom pod domki jednorodzinne to OK jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.man.tk-internet.pl 10.10.12, 18:32 Jakie bloki? Akurat Zielone/Czerwone agresty wielkością domki jednorodzinne przypominają. Trochę gęsto stoją, ale na pewno nie "wielkie bloki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolfff Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.180.156.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.12, 14:57 Ja wiem co sie stało, przyszli Niemcy i chcieli was wysadzić, ale sie nie udało.... Odpowiedz Link Zgłoś