Dodaj do ulubionych

DomKoncept - Zielone Agresty

IP: *.play-internet.pl 04.12.11, 15:23
Witam Wszystkich

Kupiliśmy mieszkanko w Zielonych Agrestach w Kiełczowie (firma DomKoncept). Jest może ktoś co również kupił? Miło będzie poznać nowych sąsiadów.

Pozdrawiamy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.man.tk-internet.pl 06.12.11, 20:02
      Witam sąsiada :)

Niestety na razie wygląda na to, że do 23 grudnia budowa się nie zakończy. Ale póki co ponoć termin wręczenia kluczy do końca stycznia nie jest zagrożony.
      • Gość: isa Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.nk-net.pl 08.12.11, 13:35
        Wraz z mężem kupiliśmy mieszkanie na Czerwonych i cały czas podpatrujemy naszych sąsiadów na Zielonych- jak postępuje budowa. Chętnie zapoznam się z Waszymi doświadczeniami- w końcu będziemy sąsiadami. :)
        • Gość: Jolka123 Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.11, 16:21
          Witam wszystkich:) dzwoniłam do biura i zapewniali o oddaniu mieszkań w terminie, mamy dostać pisemko z instrukcjami:) Pozdrawiam sąsiadów:)))
          • Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.broadband.greenlan.pl 17.12.11, 18:14
            Witam,
            my kupiliśmy mieszkanie na Czerwonych Agrestach, również oglądamy postepy prac u sąsiadów na Zielonym Osiedlu i z niecierpliwością czekamy aż się wprowadzą.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich sąsiadów :)))
            • Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.play-internet.pl 18.12.11, 20:43
              Termin 23 grudnia może być faktycznie nierealny, ale może dadzą nam klucze, a teren dookoła będą kończyć w międzyczasie tak jak to było w willi agrestowej II.
              Słyszeliście o planach budowy Biedronki na przeciwko naszych domków???
              • Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.man.tk-internet.pl 19.12.11, 00:06
                Pani radny stara się z Biedronką walczyć (www.kielczow.com/joomla/attachments/article/74/wywiad.pdf), ale nie wiem czy coś się da z tym zrobić. Pewnego razu spotkałem Panów robiących pomiary geodezyjne i twierdzili, że wszystko już jest załatwione i sklep powstanie (stosunkowo szybko). Od naszych domów będzie kawałek oddalona (ma się zaczynać za słupem energetycznym). Plan zagospodarowania przestrzennego nakazuje, aby 30%-40% terenu było przeznaczone na obszar "biologicznie czynny" więc nie będzie to do końca typowa Biedronka otoczona jedynie betonowymi parkingami. Na pewno pole jest lepszym widokiem z okna niż Biedronka, ale niestety prędzej czy później i tak by coś tam powstało. Można znaleźć ewentualne plusy, pewnie zrobiona zostanie droga dojazdowa i oświetlenie okolicy będzie trochę lepsze.
                • Gość: mar Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.11, 16:47
                  yyyy... czyli w jakiej odleglosci ta biedrona bedzie? będzie jeszcze jakas linia zabudowy miedzy nami, czy tylko droga nas dzielić będzie??
                  dostawy przez całą noc trochę mi się nie uśmiechają.. :(
              • Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 19.12.11, 13:41
                Nie słyszeliśmy i oby to nie była prawda... Biedronka jest na Kiełczowie os. a poza tym to chyba nieco za mały teren.
                • Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 15:51
                  Niestety jak kupili teren to pewnie biedronka powstanie. Faktycznie są plusy i minusy. Zepsuje to trochę ogólny wygląd osiedla. Ale może dzięki temu będziemy mieli drogę :). Jak dla nas to i tak najważniejsze jest mieszkanko. Już się nie możemy doczekać hehe.

ms i Jolka123 w którym domku macie mieszkania??
                  Pozdrawiamy
                  • Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 19.12.11, 16:22
                    skąd masz takie informacje?

My czekamy aż Czerwone Agresty wykończą i będziemy sąsiadami :))

Kiedy dostaniecie klucze?
                    • Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 16:51
                      Ja tak o zakładam z góry. Wszystko to na razie odbywa się na zasadzie plotki. Tak więc nic oficjalnie nie wiem. W zasadzie dopóki nie powstanie fizycznie no to 100% pewności nie mamy. Hehe Liczę na to że jednak nie powstanie :)

Co do kluczy to jak na razie nie mamy pojęcia. Według aktu czas mają do końca stycznia z budową. Więc myślę że może na początku stycznia daliby nam kluczę a kończyć będą sobie teren na zewnątrz. Pogoda jak na razie dopisuje. W każdym bądź razie czekamy cierpliwie :). Bo jak na razie to tylko gdybanie :)
                      • Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 212.160.104.* 19.12.11, 17:33
                        Zrobiłem małe "śledztwo" i jestem prawie pewien gdzie pojawi się Biedronka. Tutaj jest mapka z podziałem na działki: serwis.wrosip.pl/imap/?locale=pl&gui=classic&sessionID=12181 (dla przypomnienia Zielone agresty są na działkach 556/30 i 556/29). Numer księgi wieczystej działki 228/20 to WR1E/00014955/4. Na ekw.ms.gov.pl w dziale III wyżej wspomnianej księgi można znaleźć :

ROSZCZENIE O ZAWARCIE PRZYRZECZONEJ UMOWY SPRZEDAŻY DO DNIA 17 MAJA 2012R.
                        "JERONIMO MARTINS DYSTRYBUCJA" SPÓŁKA AKCYJNA

Tak więc przedwstępna umowa sprzedaży została podpisana. Plus taki, że działek 556/18 i 556/17 Biedronka nie kupiła więc od sklepu oddzielać nas będzie jedna linia zabudowy (jeśli ktoś zdecyduje coś tam wybudować).
                        • Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 17:50
                          WOW Dzięki wielkie za kawał dobrej roboty. Trzeba się pogodzić z faktem, i patrzeć na te pozytywne strony i jakoś to będzie.

Kij z tą biedronką. Ważne że mieszkania będą i będzie fajnie:) :). Powtórzę jeszcze pytanko które mieszkanie posiadasz? Ciekawość zżera. hehe

• Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 212.160.104.* 19.12.11, 17:43
                    Jeśli "Raf" to pierwsze trzy litery imienia to wydaję mi się, że będę mieszkał ścianę obok :)
                    • Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 17:55
                      Co do "Raf" to się zgadza. Jak ścianę obok? My mamy mieszkanie H.0.0
                      • Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 18:28
                        Już kumam a ms to inicjały?? To by się wtedy wszystko zgadzało. hehe
                  • Gość: z Agrestowej II Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 11:03
                    A ja się cieszę z Biedronki. Zrobią nam kanalizację w pierwszej kolejności (chyba nie pojadą na szambach?), bez drogi i porządnego oświetlenia Biedronka nie ruszy, odśnieżanie i sprzątanie mamy zagwarantowane. Sam budynek jest też dość ładny - spadzisty dach kryty dachówką, myślę, że zbyt duży się nie zmieści.
                    No i ceny...hmm jak ktoś lubi, to zaoszczędzi.
                    Pozostaje tylko obsadzić się drzewami - zamknąć swoje otoczenie zielenią i uważać na zapachy z Biedronkowego śmietniska - dzwonić do San-Epidu bez oporów.
        • Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 19.12.11, 16:29
          Hej isa,
          w którym budynku macie mieszkanko na Czerwonych Agrestach? My też tam kupiliśmy :)
          • Gość: Radek Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.play-internet.pl 19.12.11, 18:11
            Witam przyszłych Sąsiadów :)

My kupiliśmy mieszkanie E.0.0. na Czerwonych Agrestach, mam pytanie czy biedronka ma powstać na przeciw naszych domków czy wzdłuż za czerwonymi ?
            • Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 19.12.11, 18:27
              Na przeciwko czerwonych. Lecz pomiędzy biedronką a czerwonymi agrestami są jeszcze dwie działki pod zabudowę :) Więc trzeba liczyć na to że coś tam wybudują i wtedy Wam zasłonią widok na biedronkę.
              • Gość: ms Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 212.160.104.* 19.12.11, 18:41
                Dodatkowo plan zagospodarowania przestrzennego nakazuje przeznaczenie ok. 35% działki na powierzchnie zielone. Miejmy nadzieje, że postanowią otoczyć sklep oraz parking pasem drzew, krzewów lub chociażby trawy.
                • Gość: mirabella Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.dsl.telesp.net.br 19.12.11, 20:34
                  Witam sąsiadów zarówno z Zielonych jak i Czerwonych. :) W tych ostatnich kupiliśmy mieszkanko- miło wreszcie "spotkać" kogoś stamtąd, bo jak do tej pory nie znalazłam nigdzie żadnego forum. Może wygodniej było by nam utworzyć jakie prywatne forum naszych osiedli- zamknięte- a nie tak jak tu na Gazecie? Wtedy moglibyśmy faktycznie poznać się i podzielić doświadczeniami, bez chwalenia się tutaj swoimi danymi? Co o tym sadzicie? Może ktoś może coś zaproponować?
                  A odnośnie Biedronki- to nie ukrywam zmartwiliście mnie. Jak do tej pory słyszałam o tym jako o legendzie krążącej od kilku lat po Kiełczowie. Ale wpis w księdze nie wygląda już na legendę niestety :/
                  • Gość: Raf Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 10:26
                    osiedle-agrestowe.forumpolish.com/

Zapraszam do rejestracji. Na razie nie wygląda porywająco ale to początek :) ZAPRASZAM!!
                    • Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 20.12.11, 14:26
                      Czekam na aktywacje przez administratora. Pozdrawiam
                    • stella2207 Re: DomKoncept - Zielone Agresty 16.01.12, 15:38
                      Witam wszystkich sąsiadów Zielonych Agrestów i Czerwonych,
                      co do oddania kluczy na "Zielonych" to jeszcze sobie poczekamy, prawdopodobnie do konca lutego.
                      Dopóki nie zostaną zakończone prace czyli, miejsca parkingowe itp. nie dostaniemy kluczy. Tak więc czekajmy cierpliwie:)
                      pozdrawiam szczegolnie sąsiadów z budynku G i H.
                      • Gość: A. Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.broadband.greenlan.pl 20.01.12, 20:42
                        Rozmawiałam dzisiaj z Developerem i powiedział, że klucze otrzymacie 31 stycznia i możecie już wchodzić do mieszkań.. Także nie będzie to termin lutowy tak jak pisałaś poprzednio.
                    • Gość: Karolina Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.finemedia.pl 16.01.12, 17:30
                      Niestety nie mogę zalogować się na forum Agrestowym, czy wy też macie ten problem?
                      • Gość: oni, ja, my, ona. Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: 156.17.207.* 10.05.12, 15:33
                        Wszystko jest dobrze! Działa bezproblemowo.
                        • Gość: mieszkaniec Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.205.40.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.05.12, 20:04
                          nie prawda patrz zanimzamieszkasz.pl IP osoby zwiazanejz dk
                  • bilb0 Re: DomKoncept - Zielone Agresty 10.10.12, 12:46
                    > A odnośnie Biedronki- to nie ukrywam zmartwiliście mnie.

A władować takie wielkie bloki ludziom pod domki jednorodzinne to OK jest?
                    • Gość: marek Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.man.tk-internet.pl 10.10.12, 18:32
                      Jakie bloki? Akurat Zielone/Czerwone agresty wielkością domki jednorodzinne przypominają. Trochę gęsto stoją, ale na pewno nie "wielkie bloki"
    • Gość: adolfff Re: DomKoncept - Zielone Agresty IP: *.180.156.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.12, 14:57
      Ja wiem co sie stało, przyszli Niemcy i chcieli was wysadzić, ale sie nie udało....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka