mani.aaa 13.02.12, 14:18 Witam. czy ktoś już kupił mieszkanie na osiedlu Butterfly u Salwiraka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jonasz Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.205.105.25.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.02.12, 01:24 ODRADZAM. Ten developer niedawno skonczyl inne osiedle, Apartamenty North. Wykonanie fatalne, psują sie bramy, malutki smietnik, kiepskie wykonanie, chodniki, furtki itd. Buduje tanio i marnie. Są inne inwestycje, radzę szukać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patison Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 14.02.12, 11:10 Też mieszkam na osiedlu NORTH i mam pozytywne zdanie na temat Salwiraka , można wejść na forum osiedla NORTH i zobaczyć jakie problemy dręczą niezadowolonych maruderów: brama wjazdowa się nie zamykała 1 dzień bo jeden z mieszkańców uderzył w nią samochodem. Furtki są sprawne ale Jonasz pewnie myślał że Salwirak będzie za nim chodził i je zamykał. Jeżeli chodzi o śmietnik przyznaje że nie jest za duży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siechnice Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: 78.133.203.* 17.09.12, 22:56 odezwal sie ten co buduje lepiej... Tylko ze Twoje budynki po 3 latach wymagaja wymiany tynkow i w pienicach jest woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurny_Mariusz Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: 192.100.112.* 14.02.12, 13:53 Mniej na uwadze że Salwiraków jest kilka i szukając info możesz znaleźć o czymś zupełnie innym. Odnośnie samego osiedla - ciasno tam się robi, drugie maślice. Odpowiedz Link Zgłoś
mani.aaa Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 14.02.12, 19:36 Właśnie podpisaliśmy umowę przedwstępną, jestesmy na etapie załatwiania kredytu. Mało jest informacji na necie o Salwirak, za to dużo negatywnych o Elasbud Salwirak. Mieszkanka zapowiadaja sie fajnie.. oczwiście prawdy dowiemy się pózniej... Czy są na forum moze moi przyszli sąsiedzi (oczywiście jak dostanę kredyt). Macie jakies plany co do zagrodzenia ogródka? Pytam sąsiadów z parterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dibre.com.pl 15.02.12, 16:17 NORTH to negatywna wizytówka tego dewelopera. Nic tam nie działa, brama wjazdowa jest zepsuta niemal co tydzien, furtki mają fatalne zamki, cieżko w ogole zamknąć. Chodniki są krzywe, w niektórych mieszkaniach ciekną dachy, masakra. Jonasz w zasadzie ma rację: to maniana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 18:59 No pewnie że ma rację bo to ta sama osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 19:08 Jonasz , Kamil albo Jan Kowalski to ten sam troll co zatruwa forum na NORTH , wybitny specjalista od mechanizmów bramowych. Pozdrawiam wszystkich normalnych na NORTH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.205.122.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.12, 21:39 No to pozdrawiaj normalnych dalej i lecz swoje urojenia gdzie indziej: brama w North znow sie dziś zepsuła:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec NORTH Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 16.02.12, 09:18 Po rozmowie z zarządcą dowiedziałem się iż brama nie działała z powodu przysypania czujki śniegiem..też mi usterka! Odpowiedz Link Zgłoś
mani.aaa Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 16.02.12, 11:54 na osiedlu Butterfly na całe szczęście nie ma byc bramy wiazdowej (chyba że do garażu podziemnego), przeciekające dachy mnie akurt nie dotyczą (mieszkanko na parterze) chociaż współczuje tym na górze. Bardziej interesuje mnie kwestia odbioru... czy nie ma problemu z reklamacjami u salwiraka ( bo przecież zawsze powstają jakieś nieprzewidziane wady), czy szybko są naprawiane, czy drzwi wejsciowe są dobrze osadzane lub okna szczelne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: 91.90.161.* 16.02.12, 11:59 zepsuta naprawiona zepsuta naprawiona zepsuta i tak w kółko:) hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwkowa Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 16.02.12, 12:54 Co do usterek i gwarancji to zdarzają się jak wszędzie, u mnie Salwirak usuwał wszystko od ręki, złego słowa nie powiem.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flashback Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetia.net.pl 28.02.12, 22:38 Ja również podpisałem umowę przedwstępna i jak narazie czekam na decyzje. W końcu ktoś założył watek o butterfly :) a z tymi bramkami w North to ktos chyba bardzo uparty. za kazdym razem to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafalprecz Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 01.03.12, 16:12 Gość portalu: flashback napisał(a): > Ja również podpisałem umowę przedwstępna i jak narazie czekam na decyzje. W koń > cu ktoś założył watek o butterfly :) a z tymi bramkami w North to ktos chyba ba > rdzo uparty. za kazdym razem to samo.... to pojedz tam i zobacz chopie a potem komentuj. Uparty i ma racje: badziewiactwo trzeba wyganiac. A tam jest badziewiactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.C. Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetia.net.pl 03.05.12, 12:37 Witam , powiedzcie proszę kiedy oni oddają osiedle butterfly? Nie mogę znaleźć tej informacji. Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doka Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.e-wro.net.pl 21.06.12, 23:52 my też jesteśmy posiadaczami parteru z ogródkiem. Jaki pomysł na ogródek? .... najpierw zobaczymy jak to będzie wyglądało. Jak na razie jeżdżę tam kontrolnie co 2 tygodnie - wszystko wydaje się w porządku-jako jedyni w okolicy nie robili nic w zimie, więc nie powinno być mokro i grzyba raczej nie będzie:). Jak coś to pisz na dokka@poczta.onet.pl POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
anula5550 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 17.02.12, 15:34 Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
usterkofobia Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 22.02.12, 15:10 tam kradną, włamali sie do garażu pare razy, koła kradli, chyba rowery, zamki naruszone, wykonawca zrobił drzwi, ktore mają sruby i mozna je odkręcać z zewnątrz. Mieszkancy nie zamykają furtek i bram, furtki się psują, co za niedróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wersel Wojciech Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 03.05.12, 14:12 Ja nie będe się bawił w incognito ludzi. Jestem posiadaczem mieszkania na inwestycji nort i jestem bardzo zadowolony z salwiraka. Handluje łazienkami wiec mam doczynienia z wieloma deweloperami i salwirak jest bardzo otwart na zmiany w ustawieniu ścian instalacji wod kan Elektryki itd Narzekanie na bramę wiazdową no sory wszystko ma prawo zepsuć i na to nie ma wpływ wykonawca przecież to nie on wyprodukował mechanizm. Najważniejsze że na etapie realizacji trzeba rozmawiac a nie wymagać poprawki są u każdego developera i na każdej budowie. Ludziom się w d... poprzewracało i wymagają za 5000zł/m2 co najmniej Skytowera i najlepiej jeśli był jeszcze w cenie portier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Compranpan Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dibre.com.pl 04.05.12, 16:03 Panie szanowny, ale to Salwirak własnie, aby zaoszczędzić, kupił takie dziadowskie bramy, i osiedlową i garażową. Kupującym sprzedawał jednak "apartamenty" a co oznacza ta nazwa, niech Pan sprawdzi w słowniku. A Salwiraczek postanowił zaoszczędzić i kupił tanią, dziadowską chińszczyznę. Furtki i cały płot też najtańsze z możliwych, Pan zobaczy ile taka siatka kosztuje. Wygląda to wewnątrz osiedla jak obóz pracy albo szczyt tandety. Furtki nie mają domykaczy, to dzieciaki biegają i osiedle jest wciąż otwarte. OK, ale kupujący skusili się na "osiedle ogrodzone" z bramkami z kodem dostępu oraz bramami wjazdowymi. Prawda panie szanowny? Musiał Pan dużo urwać Salwirakowi przy negocjacach ceny to jest Pan zadowolony. Inni troszkę mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umcia Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.146.144.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.05.12, 12:51 salwirak i wiertel to kolesie ze szkoły jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FBI Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 15:13 Tak , to tajni agenci i komuniści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty SALWIRAK Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 25.05.12, 21:22 Witam. Jesteśmy posiadaczem mieszkania na osiedlu NORTH i zdecydowanie odradzam zakupu mieszkania przed zakończeniem inwestycji. Salwirak na swojej stronie mydlił oczy wizualizacją i zapewniał że tak będzie w rzeczywistości okazało się zupełnie inaczej. Dopóki nie mają kasy wszystko jest pieknie ładnie ale jak dochodzi do usuwania wad i usterek już jest zupełnie inaczej. Osoby które pozytywnie wypowiadają się o osiedlu NORTH musieli nieżle w dupe im wchodzić. Wykończenie osiedla katastrofa. Psuje cały efekt. Projektant chyba też był z Chin. To co ludzie pisali o bramach, bramkach i innych "drobiazgach" to prawda. Zaoszczędzil na koniec inwestycji jak mieli sprzedane 95%mieszkań. Do poprawek i zmian już się nie poczuwali. Tłumaczyli się, że wszystko jest zgodne z projektem. Jeszcze raz przed zakupem mieszkania jeszcze przed ukończeniem inwestycji odradzam. Nie kupujcie kota w worku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salwirak Nigdy Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.205.37.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.12, 14:22 W pelni potwierdzam opinie. Przyklad swiezy: po raz szosty zepsula sie tandetna brama wjazdowa do garazu. Garaz znow od paru dni jest otwarty. Salwirak to cwaniak: zakupil najtansze tandetne rozwiazania i zaoszczedzil. Po czym to badziewie bezczelnie nazwał "apartamenty". NIE KUPUJCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playyy Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 15:22 Jestem zainteresowany tym osiedlem Butterfly. Rozumiem, że nie warto kupować u Salwiraka ze względu na bramki w North ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 16:14 Ja zdecydowałam się na zakup mieszkania na osiedlu Butterflay , przed podpisaniem umowy byłam na Osiedlu Apartamenty North i byłam miło zaskoczona wykończeniem tego osiedla po tym co tu ludzie piszą. Wszyscy którzy mają jakieś obawy czytając o złej jakości Salwiraka po prostu niech pojadą na ul.Północną i sami się przekonają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.181.6.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.12, 17:45 Zapraszamy na north Akurat znow zepsuta jest brama garazowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goku Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 28.05.12, 18:18 zainteresowanych jak się mieszka na osiedlu wykonanym przez dewelopera Salwirak zachęcam do przeczytania opinii jakie mieszkańcy umieszczają na portalu www.moje osiedle. Od samego początku ludzie zmagają się tam z problemami nietylko dotyczącymi bramy, choć wg mnie nawet ten problem nie jest błahy tak jak to co niektórzy wyżej sugerują, w końcu ludzie zapłacili za miejsce w garażu zamkniętym a nie non stop otwartym. Po tym wszystkim co tam przeczytałam waham się nad kupnem mieszkania u tego wykonawcy... wroclaw-apartamenty-north.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=2299&sid=d2fe64c9e516fd4b43d733086748b0e2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 19:58 Złe opinie o Salwiraku wypisuje jedna osoba , rozgoryczona wysokością swojej raty kredytowej. Psychol bramkowy , nie zdziwiłabym się gdyby sam psuł tą bramę po nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 20:01 Goku piszesz że planujesz zakup a adres IP masz jak byś tam mieszkał , naprawdę jesteście psycholami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty SALWIRAK Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 29.05.12, 13:08 Gratuluje wiedzy informatycznej Gościu!!Bzdury piszesz.Myśisz że Internetunion jest tylko na Maśliach??To juz nie te czasy.Wejdz na ich strone i sobie sprawdź.Jak nie masz pojęcia o czym mowa to się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maliniak Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.12, 15:05 Malina to pewnie mgr inż Marcin Ewald Salwirak we własnej osobie. Facet, który za wszystkie swoje niedoróbki obarcza winą użytkowników mieszkań i osiedla. W dobie kiedy ceny mieszkań spadają a wybór jest wielki, kupowanie od Salwiraka to niepotrzebne ryzyko. Warto poszukać gdzie indziej, taka rada. Odpowiedz Link Zgłoś
opuszczone_galoty Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 29.05.12, 15:20 zgoda z krytykami salwiraka, ciągle tam sie cos psuje, w bramach 16, 18 i 20 nie ma w ogole wentylacji, w gorące dni idzie sie tam udusić. Salwirak na wszystko odpowiada: tak było w projekcie. A gdzie głowa w tym? kupił projekt z tyloma wadami i nie zauważył ich? Ciekawe, ciekawe. Kostki parkingowe dał jasne, teraz cały cyf na tym widać, olej z aut, zabrudzenia z farby. Dałby ciemną kostkę, byłoby estetyczniej. Do budynku dobudował koszmarną przybudówkę, która kryje windę. Pomalował tego potworka na ciemno, szaro-granatowo. Zrobiłby na biało, byłoby ładniej ale tak było w projekcie. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 19:39 No chłopaki dzisiaj naprawili bramę no to za brzeszczoty i do roboty...he..:) no i jutro będzie do naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 29.05.12, 21:09 Malina ty zdrowy(a) na umyśle jesteś??Widać kto tu jest psychol.Twoje miejsce to krzaki i nie wypowiadaj się jak nie wiesz.Czekaj na swoje mieszkanie na krzaku butterfly.A brzeszczoty Ci się przydadzą do poprawek na Twoim nowym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: 156.17.194.* 30.05.12, 13:04 Malina to Salwirak. To taki typ, ze wierzy nawet w kupę, ktorą sam zrobi, że jest piękna i niezawodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playyy Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 11:00 oki, piszecie o bramkach itd. faktycznie osiedle zamkniete to zamkniete i kropka. Ale pytanie co do samych mieszkań...czy tutaj tez Salwirak tez zwalalil temat. Bo same bramki to nie wszystko. U innych deweloperów z bardzo dobra opinia wiem, ze sa podobne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizzair Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: 91.90.161.* 04.06.12, 10:19 tandeciarstwo. kłopoty z wentylacją. podobno dachy ciekną. wykończenie na marnym poziomie. ludzie narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playyy Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 20:15 podobno ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.31.18.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.12, 14:28 owszem, w kilku mieszkaniach gorne pietra były przecieki, na ich forum tez o tym jest wątek, na moje.osiedle. Rusztowania stały przy budynku, to też widziałam, robotnicy uwijali się na dachu. Ogólnie to chyba robota tania i szybka, byle zarobić. Takie są te nasze dewelopery, tylko kasa, szybka kasa. A ze dom sie zawali za dziesięc lat, nie obchodzi. Dobry deweloper buduje drogo, jak Archikom albo Temar. Salwirak to klasa Dachbudu, nisko, coraz niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
analityk_dworcowy Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 11.06.12, 15:51 miałem coś kupić jako lokatę na czasy pokryzysowe ale po waszych wpisach rezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulfgar Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 00:12 Archicom jest drogi i odwala tandetę. Mam zaszczyt pracować na Ogrodach Hallera, które buduje Wrobis na zlecenie Archicomu. Widzę jaką fuszerę się tam odstawia. Póki co odradzam kupowanie tam mieszkań. Wszystko trzyma się kupy dzięki mrozom. Jak przyjdzie odwilż to zaprawa murarska też pewnie puści i ściany się zawalą. Widziałem jak murarz murował ścianę, nałożył zaprawę położył bloczek silikatowy i już go nie mógł ruszyć bo ten przymarzł. Temperatura była tego dnia mocno ujemna, ale co tam. Ważne, że ściana się trzyma, pytanie tylko do kiedy. Ponadto Archicom zaczyna robić oszczędności na elektryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.centertel.pl 23.12.12, 12:50 swiateczne zyczenia dla autorow najbardziej zawodnych i tandetnych rozwiązań na osiedlu North. Bramy wjazdowa na osiedle i wjazdowa do garazy psuły się w 2012 roku kilkanaście razy. Odpowiada za ten stan rzeczy Salwirak, bo zakupił dla osiedla najtansze, dziadowskie i zawodne rozwiązania. Ale przynajmniej sam zarobił. Bo o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanasta Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 15:43 jakies zmiany na tym salwiraku? Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 11.01.13, 15:13 dziadostwo takie jak dotąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Śledziński Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 22.06.12, 15:46 Czytam brama wjazdowa - chińszczyzna, furtki bez domykaczy, brama do garażu się psuje itd. Ludzie - inwestycja była warta 20-40mln? Najdroższe mechanizmy bramy kosztują z 2-3 tys, najtańsze 1,5tys. Domykacze ile by kosztowały 400zł? Najdroższa brama do garażu ile byłaby droższa od tej "chińszczyzny" jak to opisujecie 2 tys? Czy uważacie, że przy inwestycji 20-40mln robiłoby wam dużą różnicę wydać jeszcze 6tys więcej????? Jeśli deweloper kupuje jakiś towar - bramę ma na nią gwarancje, jeśli się psuje to jest naprawiana.. Ale oczywiście według was salwirak przyciął na was te 5 tys. Dziękuję, że trafiłem na takiego dewelopera, a nie na takiego co zbankrutował i nie ma ani mieszkań, a kredyt na 30 lat został. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komiśniakowa Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dibre.com.pl 22.06.12, 16:49 o czym ty piszesz człowieku? czy ty rozumiesz, ze ludzie kupili osiedle ogrodzone i z garażem zamkniętym???? Rozumiesz to? takie mieszkania chcieli mieć. Tymczasem bramy są non stop otwarte, bo nie ma domykaczy a brama wjazdowa non stop się psuje. Policzyłam, że brama garażowa była otwarta dzień i noc przez prawie dwa miesiace, przez te awarie!! Czyli auta stały w otwartym garażu. Dociera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 26.06.12, 09:59 Deweloper nie tylko na tym oszczędził co widać po pękającym betonie przy wjeżdzie do garażu który rozsypuje sie i robi się dziura.Zastosował zły beton lub w projekcie nie został wzięty pod uwage sposób odprowadzania wody gruntowej w tym miejscu.Jeśli po roku dzieją się takie rzeczy to co będzie za 10 lat.A jeśli fundamenty też zostały tak wykonane?Pewnie że można porownywac do innych deweloperów ale my rozmawiamy o jednym.Tłumaczenia gościa który mówi że lepiej chinszczyzna niż brak mieszkania + kredyt to głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: North Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.centertel.pl 08.07.12, 23:12 brama wjazdowa do garazu znow zepsuta:)))) chyba to juz dziesiąty raz. Salwirak zakupił i zainstalował mieszkancom prawdziwe dzieło sztuki:) Brama częsciej jest zepsuta i otwarta niż zamknięta.... Czekamy az zaczną walić sie sciany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarządca Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 09.07.12, 10:16 Brama działa , ludzie dajcie spokój tej histerii, ktoś po prostu wyłączył ja z prądu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komba Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: 91.90.161.* 09.07.12, 11:03 Nie, brama nie działa. Wyłączono ją, dlatego, że istniało ryzyko, ze po raz kolejny zerwie się linka. Ta linka zrywała się już z dziesięc razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dibre.com.pl 13.07.12, 13:55 ostra jazda u salwiraka: naprawili brame wjazdową, czynna była cztery dni, linka znów sie zerwała:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziw Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.12, 19:57 O to ja rezygnuje,mialem kupic Oliwkowe ale jak oni takie cienkie awarie montuja to ja odpuszczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: botox Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.centertel.pl 15.07.12, 17:45 uprzejmie donosimy, ze brama chwilowo naprawiona, jednak w garazu, z sufitu, leje sie woda:) \ o czym donoszą zachwyceni mieszkancy osiedla salwiraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekojmia Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.181.194.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.12, 16:53 Macie rekojmie to donoście do dewelopera, względnie zarządcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 21:33 Z dziennika konserwatora - ten przeciek to najprawdopodobniej z mieszkania nad garażem , bo instalacja wspólna jest szczelna wczoraj byli od Salwiraka i sprawdzali. Odpowiedz Link Zgłoś
klima24hpl Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 19.07.12, 07:53 Witam Montujemy Klimatyzatory na tym osiedlu - Miła i spokojna okolica - polecam zapoznanie się z ofertą naszej firmy na montaż lub serwis istniejącej klimatyzacji. Upały tuż tuż .... kontakt i doradztwo na stronie : www.klima24h.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekarska Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.centertel.pl 28.07.12, 00:58 hahaha brama wjazdowa do garazy u salwiraka znowu zepsuta:)))) To juz chyba rekord Polski w ilosci awarii:PPP))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 30.07.12, 09:46 LUDZIE CO WY CIĄGLE Z TĄ BRAMĄ - Brama przecież działa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarządca Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 30.07.12, 14:05 Nie działała bo energetyka prąd wyłączyła w piątek na godzinę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopoko Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: 91.90.161.* 31.07.12, 14:21 brama OK, tylko energetyka wciąż tak wyłacza prąd Odpowiedz Link Zgłoś
monia15mi1 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 20.08.12, 20:09 Ja zakupiłam mieszkanie obok na osiedlu owocowym:) także po sąsiedzku;) Odpowiedz Link Zgłoś
maaadziaaa87 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 03.06.13, 20:54 Hej widzę,że mieszkasz na osiedlu owocowym powiedz mi jakie macie tam ogrzewanie,jeśli wolno zapytać? Z mężem kupiliśmy mieszkanko obok - osiedle Butterfly i tam jest gazowe jeśli też takie masz to jaki jest orientacyjny rachunek za ogrzewanie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 11:46 montuje tandetne piece gazowe, co nie dają rady ogrzać i wody i kaloryferów w zimie. Kupił hurtem i montuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p@tryk Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 21:21 W czerwcu kupiłem mieszkanie i nie powiem, żebym byłzachwycony postępem prac. Bydynki A wszystkie są praktycznie w stanie surowym zamkniętym. W środku tynkują mieszkania i jest ok. Natomiast bud B. to jakaś popierdułka, no k... ile można budować jedno piętro. Jak kupowałem mieszkanie zaczynali poziom zero, minęły cztery miesiące a jeszcze się pieprzą z poziomem 1. Przed mrozami może skończą budować, może uda im się zamknąć ten bajzel z oknami i elewacją. Nie wiem ilu ludzi pracuje na tym budynku B, sądząc po efektach to chyba może trzech. Normalnie porażka. Liczę więc na łaskawość aury, zima może będzie w miarę ciepła. Bo jeżeli oni będą tynkować maszynowo w czasie mrozów to sobie wyobrażam te tynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 07:50 Spokojnie człowieku przecież prace idą zgodnie z harmonogramem a budynki A są po prostu wykonane z wyprzedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romanow Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dibre.com.pl 22.01.13, 17:28 brama garażowa na North znów zepsuta:) pozdrowienia dla dewelopera stulecia, Marcina Salwiraka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 23.01.13, 12:33 Drogi panie , Zarząd naszego osiedla zlecił firmie Rotom stałe serwisowanie bramy garażowej , z tego co się orientuję wymieniano dzisiaj zużyte linki napędowe , które zgodnie z zaleceniem producenta przy tak częstym eksploatowaniu bramy jak w naszym przypadku powinny być wymieniane co 6 miesięcy . Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 23.01.13, 13:37 Droga Pani brama od wrzesnia 2011 roku zepsuła się już 15 razy. A za serwisowanie zarząd osiedla będzie płacił tej firmie, jak minie gwarancja na bramę. A ze wszystkiegio smieje sie Salwirak, kupił na pchlim targu bramę od wietnamców za parę groszy i zarobił. Trzeba o tym mówić, idą ciezkie czasy dla deweloperów, niech Salwirak wie, ze klient się trzy razy zastanowi, nim kupi mieszkanie od takiego dewelopera. Trzeba mieć klasę, nie wszyscy ją mają. pozsdrawiam Droga pani, w oczekiwaniu na szesnastą awarię. Odpowiedz Link Zgłoś
rycyna_olga Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 23.01.13, 13:45 heh salwiraczek czujny, wpisy w watkach moderuje, broni honoru dewelopera:)) nie powie, czemu internetunion dostał wyłączność na dostawę sygnału kablówki i netu do mieszkań? no czemu, czemu:))? granda po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 23.01.13, 18:13 Brama garażowa już nie ma gwarancji i za wymianę sprężyn płacimy co pół roku sporą kase.Salwirak kupująć taką bramę nie wyliczył ilości otwarć i wybrał najtańsze badziewie- byle by było.Nie mówiąc juz o samym montażu.A jak ktoś chce zobaczyć jakość wykonania salwiraka zapraszam zobaczyć jak wygląda chodnik który cały nadaje się do poprawki.Trzeba wysoko nogi podnosić żeby się nie potknąć bo źle został przygotowany grunt.Żenada.Chyba jeden z mieszkańców Nort trzyma strone Salwiraka broniąc go na tym forum.Ciekawe jaki ma w tym interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 18:41 Mam wrażenie że ludzie piszący na tym forum robia dobrą robotę Salwirakowi , problemy z którymi się borykają trudno porównać z takimi firmami jak Atruim , K&C Development czy Religa Psująca się spręzynka , zasypane śniegiem czujki , zepsuty pilot (pewnie bateryjka). Zły Salwirak Zły :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rycyna_olga Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 24.01.13, 13:58 no tak, chodnik u salwiraka jest nierówny, no robota marna. Trzeba w ramach rękojmi domagać się, aby poprawić to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamyk Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.centertel.pl 27.01.13, 16:29 Obiektyw, nie piszemy o sprężynce czy pilocie, ale o kilkunastu awariach obu bram wjazdowych: tej na osiedle i tej do garażu. Przestań wiec bronić badziewiaka salwiraka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamyk Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.centertel.pl 27.01.13, 23:12 piękny wieczor mamy i brama wjazdowa na osiedle znów nie działa;))) POZDRAWIAMY BADZIEWIAKA DEKADY, MARCINA SALWIRAKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 01:15 Jak czytam te opowieści o bramie garażowej to nie wiem czy mam płakać czy się k... śmiać. Jeżeli na bramę minęła już gwarancja ( gdzieś mignął mi taki wątek) to weźcie użytkownicy garażu zróbcie zrzutę i wymieńcie sobię tę pieprzoną bramę na taką która się nie będzie psuła. Wiem, zapłaciliście ciężkie pieniądze. Ale mnie już krew zalewa jak czytam te wasze garażowe teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 08.02.13, 17:32 nie musisz czytać tego wątku, jak ci się rzygać chce. Kto ci każe? My chcemy, bo salwiraka nie lubimy, gdyż w konia nas robi, montując zawodne i tandetne rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego:) Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 18:04 Daj spokój maniek niech se piszą "zawistne dupki" , to jest jeden z moich ulubionych forum. A ty Mamyk , mógłbyś byś się wykazać większą rzetelnością - bo to bramka , a nie brama wjazdowa nie działała przez chwilę , zresztą w poniedziałek ją naprawili . Z tego co wiem to zmarznięty lód ją blokował. Pozdrawiam wszystkich ze stoickim spokojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: 91.90.161.* 08.02.13, 19:39 zawistne dupki, ciekawe okreslenie kolego. Moze i teraz był lód, ale wczesniej, przez cały zeszły rok była awaria za awarią i to obu bram. Dziadowstwo i zadne zaklęcia i kpiny tego nie zmienią, bo to fakty są. Kilkanaście awarii obu bram. To sie w pale nie mieści, jak mozna takiego żenua jeszcze bronic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego:) Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 21:05 Robercie , czytając wasze lokalne forum (wroclaw-apartamenty-north.mojeosiedle.pl) można odnieś wrażenie że nie tylko Salwiraka nie lubicie który was oszukuje , okrada i wciska badziewie. Nie lubicie również siebie nawzajem. Sąsiad który zastawia wam skrzynki pocztowe tu cytat "bezmyślne chamidło" Sąsiadka blondyneczka która sprowadza sobie kawalerów po nocy , eee... zresztą nie ważne bo się okazało że to żonaty facet. Niezidentyfikowany pojazd po nocach który parkuje w garażu z resztą jak się okazuje na swoim miejscu. Afera inwektywy o kiepy , grilowanie Ogólna atmosfera , sąsiad sąsiadowi wilkiem , Po prostu "Dzień Świra" Salwirak to jedynie łatwy cel na którym skupiacie swoje frustracje.Trudno nie irytować się waszym zachowaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzeblarka Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.centertel.pl 09.02.13, 13:37 ohoho widac pan Salwirak czyta sobie rozne fora i rozpaczliwie walczy o dobre imie:) niestety, fakty jakie są, kazdy widzi kto na tym mini osiedlu mieszka lub je odwiedza. My wlasnie wczoraj tam bylismy w gosciach, i wiele nam pokazano i opowiedziano. Oj, wiele:)) Wniosek prosty: jak buduje Salwirak, rada to unikać i nie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego:) Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 14:41 A świstak siedzi i zawija sreberka ::)) Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 09.02.13, 16:22 podziwiam cię, Diego. walczysz jak lew o dobre imię tego przedstawiciela tandety i dziadostwa. walcz dalej, powodzenia. Ludzie już wiedzą, co to za tandeta, czy tego chcesz czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetunion.pl 12.05.13, 15:47 Niestety w miarę jedzenia apetyt rośnie. Kiedyś porządny deweloper , ale dziś obstawiony prawnikami stosuje spychologię na wzór innych. Kasa zmienia deweloperów i tego też już dopadła arogancja i pazerność. Polecam egzekwować od pierwszego dnia wszystko co jest możliwe bo potem będzie problem i wszystko na piśmie. Szkoda , dobrze się zapowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapytanie Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.centertel.pl 12.05.13, 16:05 napisz cos wiecej Dariusz, co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
maaadziaaa87 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 03.06.13, 20:50 Hej ja z mężem kupiliśmy mieszkanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.13, 08:33 Może napiszesz coś więcej? Jakieś refleksje, uwagi, opinie o firmie, wykończeniu, jakości, cenach? Zastanawiam się nad mieszkaniem na Osiedlu Owocowym II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikka Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 21:42 Ale to nie jest ta sama firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newbee Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.internetia.net.pl 19.07.13, 18:12 Rozumiem, że nie warto kupować na butterfly mieszkania bo firma Salwirak daje tanie bramy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledź Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.13, 10:24 Trzeba wynegocjować upust na równowartość bramy i wprowadzić sie ze swoją :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm166 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.play-internet.pl 27.07.13, 08:19 Jeśli potrzebujesz profesjonalnego doradcy przy zakupie nieruchomości, jestem do Państwa dyspozycji. Pomogę: - wybrać i ocenić mieszkanie - wynegocjuję lepszą cenę - ocenię umowę i wynegocjuję korzystne dla klienta zapisy - ocenię zgodność transakcji z nową ustawą deweloperską - pomogę we wszystkich formalnościach , w tym również kredytowych Zapraszam do współpracy - tel. 884 985 444, doradca_nieruchomosci@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
karlos44 kilka pytań 10.10.13, 12:25 Witam zastanawiam sie (czysto teoretycznie na razie) nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Mozecie napisać jak sie uklada współpraca z developerem ? jak generalnie wygląda to osiedle (hałas, nasłonecznienie, ukryte wady, komunikacja). Czy mieszkania nie są ciemne przez te zabudowane balkony ? Polecacie odradzacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco82 Re: kilka pytań IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.13, 15:59 Najlepiej będzie jak sam przyjedziesz i zobaczysz. Ślepy może Ci napisać że jest ciemno a głuchy że jest cicho, nie będą to wartościowe informacje:) Ja tam kupiłem mieszkanie i jak na razie wszystko mi się podoba. Naprawdę fajna inwestycja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: kilka pytań IP: *.internetunion.pl 21.10.13, 21:37 Ciekawe czy firma Salwirak już się nauczyła budować zgodnie z przepisami prawa budowlanego podziemne garaże, na poprzedniej inwestycji (Apartamenty North) zapomnieli o tak istotnej rzeczy jak spadki na posadzce. Na pisma zarządu z prośbą o przystąpienie do napraw nie reagują, uczulam klientów firmy Salwirak aby ważniejsze szkody zgłaszali pisemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kilka pytań IP: *.internetunion.pl 18.11.13, 14:46 I tak o to firma SALWIRAK będzie mieć sprawę w sądzie za wadliwe wykonania i nie usuwanie ich.Wszystko co było pisane wcześniej potwierdziło się.Brama to był początek.Cały garaż jest zdupczony,brak spadów i spore spękania,zapadniete chodniki,spękana elewacja...itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motyl Re: kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 20:27 Ty Gość , załóż w końcu ta sprawę bo o tej bramie i tych pseudo pęknięciach słuchamy od roku . Jak decydowałam się na kupno mieszkania u Salwiraka to oczywiście interesowałam się jego poprzednimi inwestycjami łącznie z wywiadem u mieszkańców między innymi w NORTH , i wydaję mi się ze przesadzasz .Daj nam spokój to jest forum osiedla Butterfly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: kilka pytań IP: *.internetunion.pl 19.11.13, 18:59 I co z tego że z Waszego osiedla.To jest forum. Poczekajcie trochę i sami będziecie narzekać. Kolejny obrońca Salwiraka a nic nie wie o problemach w wykończeniach. A jak masz wątpliwości to sobie przyjedź do NORTH i zobacz a nie głupoty pierdzielisz.To kupuj i chwal. Już tacy byli a teraz żałują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motyl Re: kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 20:16 Przecież napisałam że byłam . :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kilka pytań IP: *.play-internet.pl 19.11.13, 21:15 witam zgadzam sie z wypowiedzia powyzej jestem wlascicielem mieszkania na osiedlu butterfly i takze narzekam na dewelopera; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: kilka pytań IP: 94.42.199.* 02.04.14, 08:58 Witam, zastanawiam się nad kupnem mieszkania na osiedlu Butterfly, czy jest tu ktoś kto już tam mieszka i mógłby mi cos więcej powiedzieć? czy jest tam ok, czy sa jakieś problemy z deweloperem? będę wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: kilka pytań IP: 185.21.151.* 02.04.14, 16:58 my mieszkamy tu już od listopada i sobie chwalimy tak samo jak kontakt z deweloperem ( żadnych problemów ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: kilka pytań IP: *.180.2.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.14, 17:35 To super, dziękuje za info, jestem juz coraz bliżej decyzji zamieszkania na Butterfly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 16:49 fajny kontakt z developerem salwirakiem jest do czasu, az sie pojawią usterki do naprawy na osiedlu, potem już mniej fajnie... a pojawią się, bo buduje szybko i tanio. Popytajcie ludzi na osiedlu North, jakie mają z salwirakiem jazdy... po sądach chodzą... a też, jak kupowali, mowili że jest "fajny kontakt z developerem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kilka pytań IP: 185.21.151.* 11.04.14, 19:58 Ostatnio rozmawiałam i jakoś ludzie sobie chwalą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: North Re: kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.14, 12:06 Jakos Sad nie podzielił zdania "usterkowiczow" , także chyba musimy się zastanowić nad wymiana zarządu w naszej wspólnocie , bo nam tylko wstyd przynoszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolores Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 12:47 jak tam na osiedlu? coś się juz sypie? Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Butterfly Salwirak ul. Oliwkowa Stabłowice 24.04.14, 12:01 może Salwirak sam się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś