Dodaj do ulubionych

Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił?

IP: *.contium.pl 20.12.04, 17:09
Witam,

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania we Wrocławiu na osielu Arkadia w
Bielanach Wrocławskich od firmy Profit Development SA. Ponoć to firma, która
wydzieliła się z WPBH Mój Dom, która zbudowała m.in. luksusowe apartamenty na
Racławickiej. Sam PD nie ma jeszcze żadnych ukończonych inwestycji. Ktoś może
zna prezesa Piotra Adamka i może cokolwiek powiedzieć na jego temat? A może
ktoś z forumowiczów kupił coś od Mój Dom? Jak się współpracowało z tym
developerem?

Pozdrowienia,
Webspec
Obserwuj wątek
    • mirai Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? 13.01.05, 11:24
      I ja się podepnę.

Czy jest tu ktoś to myśłi o zakupie lub być może już kupił mieszkanie lub dom od
      tej firmy na Bielanach Wrocławskich?

I rownież ponawiam prośbą o wszelkie info związane z tą firmą.
      Czy to prawda że wywodzi się z Mojego Domu?

Pozdrawiam
      Agata
    • Gość: Bartek Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 01:53
      Witam. Kupiłem mieszkanie od firmy Mój Dom. Jestem właśnie po drugim
      (nieudanym) odbiorze i moja opinia o tym deweloperze nieustannie się pogarsza.
      Najbardziej irytująca jest arogancja i bezczelność wobec klienta, który wykłada
      im ciężką kasę i musi się wykłócać o każdą usterkę (a naliczyłem ich około 50).
      Generalnie nie polecam.
      • Gość: Olo Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 14:37
        Czytając Twoje opinie na forum "Obornicka 77 - odbiór" stwierdzam, że jesteś
        jedną z nielicznych osób, któa jest niezadowolona z odbiorów mieszkań przy
        Obornickiej. Sam kupiłem tam z żoną dwa mieszkania i nasza opinia jest
        całkowicie odmienna. Mieszkania są w dobrym stanie. Zawsze można powiedzieć, że
        mogły być zrobione lepiej, ale jak na mieszkania budowane przez dewelopera są w
        dobrym stanie, o czym świadczą opinie innych, poza nami, osób.
        Poza tym budynek przy Obornickiej 77 był oddawany (kończony) w grudniu 2004 r.
        Z tego co wiem, od czerwca 2004 r. pan Adamek nie zarządza już spółką MÓJ DOM,
        więc Twoja opinia dotyczy raczej spółki MÓJ DOM, a nie PROFIT DEVELOPMENT.

O Profit Development wiem tyle, że w grudniu 2004 r. oddali domy jednorodzinne,
        a teraz budują pierwsze piętro budynku z mieszkaniami. Umożliwiają wpłacanie
        rat po wykonaniu kolejnych etapów budowy.

Pozdrawiam
        Olo

• Gość: Bartek Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 16:07
          Nie bardzo rozumiem, co oznacza stwierdzenie, że "mieszkania są w dobrym
          stanie". Mnie nie interesuje "mieszkanie w dobrym stanie". "W dobrym stanie" to
          ja mogę kupić używany rower, a nie nowe mieszkanie. Mnie interesuje mieszkanie
          pozbawione usterek, ponieważ za takie zapłaciłem. Mieszkanie to luksusowy
          towar, w cenie mercedesa. Gdybym kupował mercedesa, raczej zdziwiłaby mnie
          argumentacja sprzedawcy w stylu: "wsteczny trochę ciężko wchodzi w tym
          egzemplarzu, ale przecież ogólnie stan jest dobry, w porównaniu z innymi
          markami samochodów, wóz jest przecież w dobrym stanie - niech pan kupi, potem
          to panu naprawimy". Nie wiem dlaczego ludzie akceptują odbiór wadliwego towaru,
          za który zapłacili równowartość swoich prawdopodobnie kilkuletnich poborów.
          Szczerze mówiąc mnie to dziwi, ale z drugiej strony żyjemy w wolnym kraju.
          Jeśli innym nie przeszkadzają podobne numery, to ok. Mnie to przeszkadza i chcę
          dostać to,za co zapłaciłem. Nie wiem także, czy jestem jedną z nielicznych osób
          niezadowolonych ze stanu mieszkań. Tylko przez Internet poznałem co najmniej 8
          takich osób, a przecież nie wszyscy korzystają z sieci i nie wszyscy ci, którzy
          korzystają, czytają forum.
          Co do Pana Adamka itp. to nie mam pojęcia, jakie są stosunki własnościowe, o
          których piszesz, zadano następujące pytanie: "A może
          developerem?". Odpowiedziałem na nie. I tyle.
          Pozdrawiam
          Bartek
          • rex44 Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? 15.01.05, 14:01
            Ty chyba masz problem z czytaniem. Pytanie brzmiało, czy ktoś kupił mieszkanie
            od PROFIT Development, a nie od MOJEGO DOMU. Drugie pytanie było takie: Czy
            PROFIT wywodzi się z MOJEGO DOMU.

Mam nadzieje, że z usterkami (ich faktycznym występowaniem) radzisz sobie
            lepiej niż z czytaniem ze zrozumieniem, bo raczej nie zrozumiałeś postawionych
            pytań.

Pozdrawiam
            Olo
            • bari99 Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? 15.01.05, 16:42
              Mysle, ze problemu z czytaniem ze zrozumieniem z pewnoscia nie ma Bartek, ale
              Ty kolego!
              I dodam,ze ja tez nie jestem zadowolona z mieszkania kupionego na tym osiedlu,
              o ktorym wpsominasz. Nieusuniecie usterek w ciagu miesiaca od daty odbioru
              chyba nie swiadczy pozytywnie o deweloperze.Najwyrazniej nie maja zadnej
              kontroli nad podywkonawcami. A podejcie do klientow pozostawia wiele do
              zyczenia.
              Mam wrazenie, ze wlasnie poprzedni Prezes Adamek lepiej zarzadzal ta firma.
              G.
            • Gość: Bartek Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.01.05, 18:39
              Człwieku, zacytowałem (takie małe znaczki przed i po wypowiedzi, to się nazywa
              cudzysłów)wyraźnie pytanie, na które odpowiadałem. Zrobię to jeszcze raz, na
              Twój prywatny użytek, bo najwyraźniej jesteś nieco powolny: "A może
              developerem?". Było to pytanie człowieka, który rozpoczął ten wątek. Stuknijże
              się w czoło i pomyśl, zanim zarzucisz innym coś, co jest najwyraźniej Twoim
              problemem (czytanie ze zrozumieniem).
            • Gość: wojtek Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.mat.univie.ac.at 15.01.05, 19:04
              Oj rex44 rex44 :)) Jak juz sie kogos poucza to trzeba choc sobie post o ktorym
              mowa dobrze i ze zrozumieniem przeczytac. Takie bylo pytanie:

> A może ktoś z forumowiczów kupił coś od Mój Dom? Jak się współpracowało z tym
              developerem?

Co wiecej bylo tam stwierdzenie, ze autor pytania wie, ze PD jeszcze nic nie
              wybudowal, wiec tez nie pytal o klientow PD.
          • Gość: Strzelec Kupiłem od WPBM "Mój Dom" IP: 62.121.128.* 22.02.05, 15:19
            Podzielam pogląd Bartka. W moim mieszkaniu wypisywanie usterek zajęło całą
            drugą stronę protokołu odbioru ("firmowy" protokół przewidywał trzy linijki).
            To świadczy bezpośrednio o klasie developera (za prezesury Pana Adamka) oraz o
            oszczędnościach na podwykonawcach - czytaj: nastawieniu na zysk. Późniejsza
            wątpliwa renoma WPBM "Mój Dom" nakazywała wręcz ówczesnemu prezesowi zmienić
            firmę. Gratuluję Panu, Panie Adamek. Tym bardziej, że zapewnił Pan pracę
            byłym, "lojalnym" pracownikom. Oni wiedzą jak należy zbywać klienta, który już
            zapłacił. Równolegle z firmą, należało zmienić nazwisko!
        • mirai Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? 17.01.05, 14:57
          > O Profit Development wiem tyle, że w grudniu 2004 r. oddali domy jednorodzinne,
          > a teraz budują pierwsze piętro budynku z mieszkaniami. Umożliwiają wpłacanie
          > rat po wykonaniu kolejnych etapów budowy.

Rozmawiałam już z przedstawicielem firmy i mam zamiar się wybrać na Bielany i
          obejrzeć te domki.
          Oraz oczywiście powstające mieszkania - to nimi jestem zainteresowana.

Mają bardzo fajną ofertę, włącznie z wykończeniem "pod klucz", jest gaz kuchenny
          w mieszkaniach, a na tym mi zależy. Można również wybrać sobie aranżację ścianek
          działowych.

Pozdrawiam
          Agata
    • Gość: xxl Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.amuz.wroc.pl 16.02.05, 10:10
      moze jest jednak ktos kto kupil mieszkanie na Bielanach i podzielilby sie
      swoimi opiniami ..dzieki
      • Gość: Klient Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:02
        Kupiłem u nich 3 pokoje. Miałem pewne obawy, ale przekonali mnie zmianami w
        umowie na moją korzyść. Dziś nie żałuję, bo budowa idzie im naprawdę szybko.
        Myślę, że zdążą. Jak nie to mam odsetki ustawowe za każdy dzień opóźnienia.
        Widzę, że bardzo się starają i im zależy.
        • Gość: Monik Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:47
          a czy moge prosić o namiary na firmę Profit Development.
          • Gość: Klient Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:00
            Podaję namiary:
            Siedzibę mają w Rynku (RYNEK 48 - na parterze jest Pizza Hut, oni są na IV p.).
            Telefon 372-50-00.
            Strona www.profitdevelopment.com

• Gość: majka Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: 217.153.88.* 22.02.05, 14:23
          Mozesz przyblizyc jakie zmiany w umowie wprowadziles?
        • pwd678 Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? 22.02.05, 14:26
          Mozesz przyblizyc, jakie zmiany w umowie wprowadziles?
          Dziekuje
          • Gość: Klient Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:33
            Zmiany polegały na tym, że:
            - koszty zarządzania nie będą wyższe od średnich rynkowych o więcej niż 10%,
            - przeniesienie własności w ciągu 1 misiąca, zamiast proponowanych dwóch od
            daty wydania zaświadczeń o samodzielności.
            - najważniejsze jest to, że wpłacam w ratach do zakończenia budowy i to
            większość wpłacając później(1. rata 5%, kolejna: 25 marzec 25%, kolejna: 25
            kwiecień 25%, ostatnia 25 maja 45%).

Poza tym od pierwszego dnia ewentualnego opóźnienia obniżają ceną o wysokość
            odsetek ustawowych.

Namawiam do rozmowy z nimi. Są elastyczni.
            • Gość: Visitor Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:02
              Hej Klient, ja tez tam kupilem mieszkanie. Jak chcesz to sie odezwij na priv
              (koziMALPAvis.pl) - wymienimy spostrzezenia ;-)
              • Gość: Klient Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:44
                Witam Visitor!
                Kupiłem je z myślą o zamianie na II etap (na kolejnej działce).
                Skontaktuję się z Tobą na priv w lipcu po odebraniu przez Ciebie mieszkania.
                Może będziesz miał jakieś ciekawe, przydatne uwagi.

Pozdrawiam
    • Gość: Monik Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.05, 14:28
      Jestem bardzo bliska kupna mieszkania od Profit Development SA, mam tylko
      pytanko do osób które są już włascicielami mieszkań na Bielanach jak wygląda
      sprawa gruntu. Czy jest on własnością Profit czy jest to wieczyste uzytkowanie.

pozdrawiam
      • Gość: Visitor Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:34
        Wieczyste uzytkowanie. Jak sie zdecydujesz to sie odezwij ;-)
        • Gość: Monik Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.02.05, 15:31
          W sumie juz sie zdecydowalismy z męzem na to mieszkanko na Bielanach.
          Zastanawiam sie tylko jak w praktyce wyglądają opłaty za to wieczyste
          uzytkowanie. Mieszkanka mają bardzo ciekawe i można się z nimi dogadać jak na
          razie. Oczywiście cena też ma duże znaczenie. W przyszłym tygodniu jedzeimy
          podpisać umowę. Czy jest coś szczególnego na co powinnam zwrócić uwagę przy
          podpisywaniu umowy? (pytanko do osób, które już podpisały z nimi umowę)
          • Gość: Yogi Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:43
            Hej! Jestem zainteresowana kupnem mieszkania na Bielanach. Byłam na budowie.
            Lokalizacja super, ale proszę o informacje o firmie.
      • Gość: coobaw Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.bg.pwr.wroc.pl 25.04.05, 10:00
        Witam,

Grunt to KW. Potwierdzone w gminie, także OK. Stawki podatku podobne jak we
        wrocku - za nieruchomość ok. 0,50 zł m2 a grunt 0,20.

Zarządzanie chyba przez PD przez pół roku a potem jak się wyodrębnią wspólnoty
        to wybieramy zarządcę i stawki negocjujemy, także też OK.

Jesteśmy z żoną generalnie zdecydowni. Na dniach mamy podpisywać umowę. Z tego
        co czytam nie ma i my nie mamy jakichś zastrzeżeń do PD. Chyba, że coś bardzo
        mocno ukryli. Gdyby ktoś coś wiedział, jakieś opinie, cokolwiek niech daje
        szybko znać - gg. 3411168, coobaw@poczta.fm

Pozdrawiam
        • Gość: Yogi Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:40
          Dziękuję za informację!!! Ja też się zdecyduję!
    • Gość: coobaw Re: Profit Development Wrocław - ktoś zna/kupił? IP: *.bg.pwr.wroc.pl 27.04.05, 11:46
      Witam,

Kości zostały rzucone. Jak na razie współpraca układa się bez żadnych problemów
      i oby tak dalej.
      Odbiór 06.05 i czy ktoś może powiedzieć na co szczególnie należy zwrócić uwagę
      przy odbiorze mieszkania?

Z góry dzięki i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka