Dodaj do ulubionych

WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE)

IP: *.tele2.pl 02.08.05, 07:14
Witam,
czy ktoś z Was kupił już mieszkanie budowane przez WPB na osobowicach obok
inwestycji SM USTRONIE?
Obserwuj wątek
    • Gość: burak12121 Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: 213.77.20.* 02.08.05, 09:19
      Ja sie dowiadywałem o mieszkanie w drugim bloku (jeszcze niewybudowanym), ale
      sie waham - podobno w okolicy sa pola irygacyjne i jak wiatr zawieje to
      nieładnie pachnie???
      chętnie wyslucham opinii na temat tych inwestycji.
      • Gość: mich Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: *.tele2.pl 03.08.05, 07:48
        Witam raz jeszcze.
        Pytam o nową inwestycję WPB, z tego co wiem to narazie jest mowa o pierwszym
        budynku, drugi budynek to nie Oni a Spółdzielnia.
        Mam dwie umowy - Spółdzielni i WPB - jak je porównam to stwierdzam że jednak
        bezpieczniej kupić mieszkanie u Dewelopera niż w Spóldzielni,pod warunkiem że
        Deweloper jest wiarygodny. Napiszcie co wiecie o WPB ????
        • Gość: kku PILNE!! Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: *.comarch.pl 03.08.05, 11:52
          witam!
          co kryje sie pod skrotem WPB?
          Czy dobrze rozumiem, ze maja to byc domki sasiadujace z tymi spolczielni SM
          USTRONIE? znam jedynie oferte tej spoldzielni, a budowa mieszkanka o ktorym
          mysle ma ruszyc dopiero za rok :( byc moze w ofercie WPB znajde cos
          interesujacego!!!!
          Dziekuje za kazde info !!!

• Gość: mich PILNE!! Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE IP: *.tele2.pl 03.08.05, 12:56
            Miałem na myśli Wrocławskie Przedsiębiorstwo Budowlane przy ul. Grabiszyńskiej.
            Tak, to są te budynki, które mają się znajdować w sąsiedztwie SM Ustronie.
            Rozpoczynają budowę pierwszego budynku już w sierpniu i chcą skończyć go w
            sierpniu 2006. Docelowo mają budować 3 budynki natomiast SM Ustronie ma budować 4.
            Wiesz może coś więcej na temat tego dewelopera.

pozdrawiam
            • Gość: kku PILNE!! Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE IP: *.comarch.pl 03.08.05, 13:31
              Dziekuje za informacje!!

odnosnie WPB nie wiem niestety zbyt wiele ... ale mozna sie sporo dowiedziec na
              podstawie ich inwestycji na Partynicach
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=16938917
              W sumie nie wypadaja najgorzej ;)
              Pozdrawiam
    • Gość: kku Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 07:53
      W WPB niewiele jeszcze wiedza, ale chyba sie zdecyduje.
      • Gość: lola Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.05, 08:30
        hej, ja już kupiłam w WPB mieszkanko, wlasnie na osobowicach, co do samego
        developera jest nienajgorszy, istnieje długo na rynku, ma sporo dobrych
        inwestycji na koncie, np. osiedle na Jaracza i też wolę ich niż społdzielnie
        meiszkaniową.A co do niemiłych zapachów...jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby
        cokolwiek trafiło do moich nozdrzy:D, tam jest lasek, który może skutecznie
        osłania przed "smrodliwymi" nawiewami....
        • Gość: kku Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 15:57
          koniec koncow zdecydowalam sie na inna inwestycje ... ale podejrzewam, ze na
          osobowice kiedys wroce :) miejsce jest naprawde urocze :)
    • Gość: JerzyR Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.05, 21:38
      Jesli bierzecie kredyt to musicie sie liczyc z dodatkowymi kosztami na
      ubezpieczenie kredytu bo na akty notarialne i wpis hipoteki w KW poczekacie
      dłuuuugo.
      Wg umowy WPB ma 6 miesięcy na podpisanie aktów notarialnych od uzyskania tzw.
      samodzielności lokalu i później ok 6 miesięcy na wpis do KW. Mi oddano
      mieszkanie w XII 2004 i do dzisiaj nie mam aktu notarialnego:( Pozwolenie na
      użytkowanie budynek uzykał dopiero ok VII 2005.

Poza tym WPB jest OK.

JerzyR
      • Gość: Pedro Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.05, 15:43
        juz sam nie wiem... brać od nich mieszkanie, czy nie??
        • Gość: gosc Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska (OSOBOWICE) IP: *.lanet.net.pl 23.11.05, 08:42
          dzisiaj rano po kilku dniach nie-śmierdzenia - śmierdziało. na szczęście w miarę
          lekko.
    • Gość: london77 Re: WPB - ul. Lipska/Witkowska IP: *.reja.osiedla.net 28.02.06, 01:50
      www.nalesnejpolanie.fora.pl/
      Nowe forum mieszkańców osiedla budowanego przez WPB i SM Ustronie, mam nadzieje
      ze będzie przydatne,
      pozdrawiam
      london77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka