IP: *.dsh.pl / 53.48.71.* 10.09.02, 11:47
Zamierzam kupić mieszkanie od Archicomu na osiedlu Cztery POry Roku.
Czy ktoś słyszał o kondycji finansowej tej firmy?
Ktoś na forum pisał o rzekomym zbliżającym się bankructwie firmy, ale nic
konkretnego.
BARDZO PROSZĘ O POMOC!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba15 Re: ARCHICOM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 20:52
      Kasia,
      możesz spokojnie kupić mieszkanie na tym osiedlu. Już miałem z nimi podpisaną
      przedwstępną umowę sprzedaży (służę radą co do zmian w jej postanowieniach),
      ale z uwagi na późniejsze niemałe koszty (spłata kredytu, później urządzanie
      mieszkania, czynsz) - ostatecznie odstąpiłem od umowy. Pomijając to - wcześniej
      sprawdziłem firmę i jej kondycję finansową. Krótko mówiąc - we Wrocławiu ciężko
      znaleźć taką solidną i o dobych fundamentach (finansowych) firmę developerską.
      Z ciekawości - na jakim etapie jesteś z kupnem mieszkania od "Archicomu" ?
      Służę również pomocą w wyborze banku (jeżeli będzie zaciągać kredyt hipoteczny).

Pzdr.
      • Gość: stefan Re: ARCHICOM IP: 195.205.44.* 11.09.02, 09:10
        to jaki bank badz kredyt proponujesz znawco?
      • Gość: Kasia Re: ARCHICOM IP: *.dsh.pl / 53.48.71.* 11.09.02, 13:39
        Bardzo dziękuję za te informacje. Kupno mieszkania to ciężkie pieniądze więc
        chciałabym mieć pewność co do Developera-chociaż chyba nigdy nie ma pewności.
        Co do banku-z tego co wiem współpracują oni m in. z GE i mają z nimi jakieś
        korzystniejsze warunki
        • Gość: Kuba15 Re: ARCHICOM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 19:00
          Współpracują z PKO BP SA, GE Bank Mieszkaniowy oraz z Multibankiem (z tym
          ostatnim jest to - prawdopodobnie - luźna współpraca, bez formalnej umowy). Nie
          wiem jak masz oczekiwania co do warunków kredytowania, jaka jest cena
          mieszkania, oczekiwana kwoty kredytu,...
          Ale bazując na moich wymaganiach (kredyt: 95.000zł, cena mieszkania: 120.000zł,
          przewalutowanie w CHF, okres kredytowania: 25 lat, ...) proponuję Multibank.
          Oprocentowanie: 4,3% (możliwe, że otrzymasz niższe oproc. - jeżeli tylko Twoje
          zarobki - wg banku - będą na odpowiednim poziomie). Miesięczna rata kredytu:
          550zł. Bliższe informacje: www.planyfinansowe.com.pl

Napisz co udało Cię z Archicomem wynegocjować - oczywiście, jeżeli zdecydujesz
          się na kupno mieszkania.

Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka