Dodaj do ulubionych

Kępa Staromiejska-Mój Dom

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.06, 10:02
Na forum jest niestety wiele negatywnych informacji o deweloperze Moj Dom, a
rozważam zakup mieszkania na ul. Zdrowej (Kępa Staromiejska). Czy ktoś kto
już się zdecydował może polecić współpracę z tym deweloperem? Czy to jest
dobra lokalizacja - wiem, że niedaleko do centrum, ale czy to bezpieczna
okolica?
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.crowley.pl 14.06.06, 18:33
      Ogolnie polecam. Jakie teraz sa tam ceny?
    • eugeniuszstolarek Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom 14.06.06, 19:44
      Po tym co zrobili na Reja faktycznie trzeba uważać....

Ale okolica jest naprawdę ciekawa :)
      • Gość: Mola Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.06, 09:13
        A co jest nie tak na Reja?
    • Gość: mmss Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.06, 07:21
      Lokalizacja nie jest zła, 10-15 min spaceru do rynku/heliosu i okolica powinno
      byc cicho. Natomiast tragiczne są rozkłady mieszkań. Np. Wejscie z klatki do
      pokoju dziennego a przedpokój dopiero za nim ;0 W sumie pierwszy raz widzę coś
      takiego. Rynek jest tak chłonny że teraz klient każde g. kupi, niestety...
      • Gość: berni Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 15.06.06, 10:56
        Nie wiesz chyba co piszesz.
        Nikt o zdrowych zmysłach nie chce tracić swoich pieniędzy na tak niecieakwe
        rozkłady. Lepiej kupić coś w sąsiedztwie (Spiżowa, Mosiężna) tam rozkłady są o
        wiele lepsze.
        • Gość: adi Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: 194.146.216.* 29.06.06, 17:59
          co wy wypisujecie o zdrowej!!!!ja kupilem tam mieszkanie i sa normalne
          rozkaldy,nie ma nic takiego jak wejscie z klatki do pokoju dziennego,czy was
          pokopalo,zobaczcie sobie projekty,do odebrania w siedzibie "moj dom" i
          ocencie,a nie sluchajcie jakieogos czuba z neta,co takie bzdury wypisuje!!!
          • Gość: mmss Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 09:59
            niestety miałem do wyboru niewiele mieszkań które zostały na zdrowej. I jedno z
            nich własnie miało wejście z klatki było do pokoju dziennego, a przedpokój za nim.
            (komentarz developera: - bo nie dało się inaczej) Świadczy to wyłącznie o
            dyletanctwie projetantów.
            Zanim zaczniesz kogoś wyzywać od czubów to może porównaj te dziwaczne rozkłady z
            np podobną spiżową po drugiej stronie torów (obojętnie z którą) gdzie ludzie są
            normalnie doświetleni od wsch i zach.
            pozdrawiam
            • Gość: mja12 Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.siedmiorog.pl 08.09.06, 09:59
              .....komunistyczne bloki ze spiżowej w kolorze buraków, porównywać do zdrowej-
              pochyłej nie to niesmaczne.........przestań bo zwymiotuję.........
              • Gość: mmss Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.06, 17:08
                oj widze że bedziemy milusimi sąsiadami. Zobacze tylko ryło na powórku, to nie wiem
    • mja12 Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom 06.09.06, 14:26
      KEPA Staromiejska to najlepsza inwestycja w nieruchomośc we Wrocławiu,
      mieszkanie 50 m w marcu warte było 190 000 pln. teraz mam ofertę kupna tego
      mieszkania za 450 000pln. ci co piszą żle o tej lokalizacji i bzdurach
      zwiazanych z projektem przedpokoju itd. to pewnie im zal d...e ściska że nie
      kupili tam mieszkania tylko na wiejskich osiedlach pod wroławiem gdzie juz
      wrony zawracają albo mieszkania o architekturze czasów komuny.....
      • Gość: mmss Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.06, 15:39
        > mieszkanie 50 m w marcu warte było 190 000 pln. teraz mam ofertę kupna tego
        > mieszkania za 450 000pln

nieprawda kupiłem,
        ile ci wyszło matole ponad 9.000 za m? To ja ci okazyjnie sprzedam swoje po
        8.500 Zobaczysz za rok będzie warte 900.000
        • Gość: mja12 Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.siedmiorog.pl 07.09.06, 10:04
          MATOŁKU, ja z ciotami nie handluję............
          • liilou Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom 07.09.06, 10:27
            1) Możecie sobie spokojnie odpuścić dyskusje na temat cen nieruchomości we
            Wrocławiu bo te rosną w tempie geometrycznym. Odnoszę wrażenie że codziennie
            cena jest wyższa ;-)
            2) Szukam sąsiadów z klatki nr 1 Pochyła :-)Rzecz jasna szukam tych co kupili i
            zamierzają tam mieszkać, a nie "handlowców"
            • polo98 Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom 18.09.07, 22:58
              Ja kupiłem w klatce nr1
              pozdr.
              liilou napisała:
              > 2) Szukam sąsiadów z klatki nr 1 Pochyła :-)Rzecz jasna szukam
              tych co kupili i
              >
              > zamierzają tam mieszkać, a nie "handlowców"
          • Gość: bull Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.mm.pl 07.09.06, 22:47
            jak ktos napisal ze za mieszkanie 50 metrow moze dostac 450 tys to sprawdzielem
            na mapie gdzie we wroclawiu lezy to "beverly hills". Lokalizacja jest iście
            parkowa, no i widze, ze same apartamenty i wille tam stoja (czytaj fabryki i
            hurtownie) tak wiec jesli ktos Ci daje 450 tys to glupi jestes ze nie bierzesz.
            a za zarobiona kase kupilbys 100 metrow na mosieznej.
            • Gość: mja12 Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.siedmiorog.pl 08.09.06, 09:52
              .....bull, developer sprzedaje resztki na zdrowej po 6800-8000 za metr,
              oczywiście są to juz nieciekawe rozkłady, przykład za 24 m życzą sobie 198 000
              zł, plus miejsce postojowe płatne dodatkowo, jesli chodzi o okolicę to żadnych
              fabryk tutaj nie ma, chyba piszesz z jakiejś dalekiej wioski, skoro nie znasz
              terenu w centrum wrocławia tylko musisz się aż posiłkować mapą żeby zobaczyć
              gdzie jest ulica zdrowa-pochyła, jeśli chodzi o twoją preferencję w stylu
              mosiężna to tam jest właśnie fabryka i blok przy bloku, a jak byś trochę się
              postarał to zobaczyłbyś że zdrowa -pochyła będzie najładniejszym osiedlem we
              wrocławiu i za dwa lata mieszkania będą tam warte ok,. 12 000 zł za metr!
              zadzwoń do liczącego się agenta obrotu nieruchomościami to ci powie, ja
              osobiście kupiłem tam dwa mieszkania........bo wiesz w obrocie nieruchomościami
              znaczenie ma lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja......ale ty jeszcze tego nie
              pojąłeś..... więc kup sobie mieszkanko na Psim _Polu , Gaju, czy gdzie tam
              chces, pwenie już tam rezydujesz i połowę dnia spędzasz w
              korkach...........może kiedyś wybudują ci obwodnicę.........ale wtedy twoje
              mieszkanko nie będzie wiele warte......
              • Gość: bull Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.core.lanet.net.pl 08.09.06, 20:14
                oj chlopie ale Ty mocno wierzysz w to co sam sobie wmowiles.
                Ulica zdrowa i pochyla to nie sa znane ani glowne ulice wroclawia a ja
                taksowkarzem nie jestem. Ulice te sa moze znane Tobie bo widze, ze boczna
                teczowej (o tych hurtowniach mowilem i o wiecznie panujacym korku)w Twoich
                oczach urosla do rangi najlepszej lokalizacji w miescie.
                MOze Cie rozczaruje ale nie mieszkam na psim polu ani na gaju. Rowniez kupilem
                mieszkanie w lokalizacji, o ktorej bardzo wiele osob mowi, ze jest bardzo dobra
                jesli nie najlepsza. Ale to jest bardzo subiektywny punkt widzenia i dlatego ja
                sam nigdy o tym sie tak nie bede wypowiadal.
                tak czy siak pozdrawiam i zycze udanego mieszkania.
              • Gość: w Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: 195.205.44.* 10.09.06, 13:38
                no ładne bzdury kolega opowiada. widać marketing Mój Dom ma najlepszy.
                Blokowisko za 8 tys. Hahaha. I to ma być dobry interes. To ile musiało by
                kosztować przy sprzedaży.
                Policzmy
                Mieszanie 8 tys
                Urządzenie skromne 1tys/m
                Razem 9
                Żeby zarobić przyzwoicie to musiało by kosztować np. 12k za metr. Jassne:) 50m
                za 0,6 m PLN.:)) Ale interes.
              • Gość: mariusz Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.06, 21:20
                atrakcyjnosc tej okolicy odpowiada twojej inteligencji
                czyli jest rowne zero
    • Gość: mmss Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.06, 17:12
      wiecie że fundują nam zarąbiste 2 szklane wieżowce w dziedzińcu (7-8
      kondygnacji). Total, będzie trochę ciasno
      • Gość: ajk Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 15:03
        co do tych wierzowcow na dziedzincu to nie wiem czemu jestes zaskoczony - to
        bylo jasne od poczatku i na planie uwidocznione. Ale tez mnie to troche martwi -
        bedzie ciasno. Chociaz na wizualizacji z DVD które rozdaja wierzowce wygladaja
        ladnie.
        pozdrawiam
      • Gość: gość portalu Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: 62.233.250.* 03.10.06, 12:24
        Ogolnie polecam. Jakie teraz sa tam ceny?
    • Gość: mieszkaniec Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.magma-net.pl 17.09.06, 13:53
      Czy wszystkie kondygnacje beda wykonane w tej samej technologii co parter? Cos
      zbyt duzo zbrojen i betonu uzywa sie przy budowie budynku, co sadzicie?
      • Gość: chmurcia4 Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.wroclaw.mm.pl 20.09.06, 20:30
        Witam,

Przeczytałam burzliwy dialog co niektórych. Aż włos się jeży, szczególnie na
        takie wypowiedzi

<a jak byś trochę się
        <postarał to zobaczyłbyś że zdrowa -pochyła będzie najładniejszym osiedlem we
        <wrocławiu i za dwa lata mieszkania będą tam warte ok,. 12 000 zł za metr!

jakoś w to nie wierzę, chociażby z tego względu, że od dwóch dni ceny na rynku
        nieruchomości idą w dół, a chętnych do kredytu już brakuje. Życzę powodzenia
        tym, którzy mają po kilka mieszkań i cichą nadzieję przebić "kupną" cenę dość
        mocno. Ja zapłaciłam zdecydowanie duuuuuuuuuuuużo mniej za mieszkanie w pełni
        rozkładowe ;)

A tak na marginesie - nowy blok na Zdrowej/Pochyłej powstaje w takich
        warunkach, że jakby puścić tam inspekcję pracy, to musieliby to zburzyć. Sam
        blok powstaje na miejscu olbrzymiej hurtowni spożywczo-tutoniowo-alkoholowej,
        więc jedna z wypowiedzi miała trochę prawdy o otoczeniu, tym bardziej, że po
        stronie ul. Tęczowej jest cała baza takich punktów oraz warsztatów.

Małe sprostowanie - do Rynku/Heliosu jest ok. 20-30 min. szybkiego spacerku, a
        okolica nawet w miarę (do momentu, aż powstaną na placu spółdzielni Kępa
        Staromiejska-Mój Dom kolejne bloki, a narazie jest niesamowity huk i kurz :(
        oraz mnóstwo szaleńców, którzy skracają sobie na Zdrowej/Pochyłej drogę jadąc
        100-120km/h).

Pozdrawiam z drugiej strony.

Pisać można by wiele, ale najlepiej przekonać się o tym samemu.
        • Gość: popo Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.e-wro.net.pl 20.09.06, 22:02
          > jakoś w to nie wierzę, chociażby z tego względu, że od dwóch dni ceny na rynku
          > nieruchomości idą w dół, a chętnych do kredytu już brakuje.

ktorych developerow konkretnie masz na mysli?
    • Gość: mmss W TVN24 podali IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.06, 11:11
      że we wrześniu cena za metr we Wrocławiu wzrosła średnio o 13%. A Ci indeksują
      minimum 0,7 miesięcznie lub o GUS. Mam nadzieję że nie przywalą jakiejś totalnej
      podwyżki
      • Gość: Eos Re: W TVN24 podali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 23:23
        Znam dokładnie plan wnętrza na Zdrowej, razem z tymi "wieóżwcami" szklanymi i
        całym projektem zieleni. POwiem wam: będzie pełen wypass!!I wszystko zadbali:
        fontanny, placym zabaw, przytulne kąciki do siedzenia. Naprawde rewelacja! Jak
        na mój gust Reja przy zdrowej wybada blado z tymi parkingami po środku
        osiedla.Ale przynajmniej ma sie swój samochod na oku:) Takze naprawde polecam
        zdrową!!
    • Gość: dosia Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: 62.233.250.* 03.10.06, 19:10
      Kępa Mieszczańska to bardzo dobra lokalizacja. Niestety ma to wpływ na wysokość
      ceny mieszkań. O deweloperze Moj Dom słyszałam i dobre i złe opinie. Polecam
      więc dokładne czytanie umowy z deweloperem przed podpisaniem.Osobiście polecam
      Archicom.
      • Gość: fx Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 22:27
        A co słyszałąś o archicomie?? POlecasz osobiście, czy też od kogos?
    • Gość: Prezes Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom - zmiany IP: *.pixs.philips.com 09.02.07, 09:21
      Czy ktos z Was dokonywal zmian w rozkladzie mieszkania? Ja wpadlem na pomysl
      peznych zmian ale w umowie jest zapis ze zmiany mozna bylo zglaszac tylko do
      listopada 2006. Zastanawiam sie czy mozna sie dogadac z wykonawcami na placu
      budowy?
      • Gość: koza Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom - zmiany IP: *.centertel.pl 12.04.07, 17:39
        I co? Udało się z kimś dogadać w tej sprawie? Interesuje mnie zmiana elektryki i system alarmowy
        • Gość: prezes Re: Kępa Staromiejska-Mój Dom - zmiany IP: *.pixs.philips.com 13.04.07, 12:18
          Witam!

Jeszcze sie nie dowiedzialem, ale wkrotce wybieram sie na plac budowy i postaram
          sie pogadac z budowlancami. Mam nadzieje ze uda sie dojsc do porozumienia.

Pozdrawiam
          • Gość: Artur Kępa Staromiejska IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 01.09.07, 15:16
            Powracam jeszcze do kwestii lokalizacji i o spory z tym związane.
            W tej chwili Kępa Staromiejska nie wskazuje na specjalną lokalizację pod
            względem otoczenia. Może mało kto wie i śledzi planów związanych z terenami
            Dworca Świebodzkigo, ale przyszłe lata, to obecność w tym miejscu bogatych
            inwestorów. Na największym terenie, tzw. klinem (bo coś około 30 ha) budowane
            będą Hotele, biurowce, pasaże, galerie, nowe ulice, sąsiedztwo Rynku, wyjazdu na
            lotnisko,... Takie informacje były jakieś dwa lata temu w prasie o sprzedaży
            terenów przez PKP. Jeśli ktoś potrafi nieco wyżej podnieść głowę, to zauważy, że
            rozbudowa tras po północnej stronie Tęczowej (Robotnicza) i południowej od
            Pochyłej (Grabiszyńska), to dwie arterie biegnące od lotniska do Rynku. Pomiędzy
            nimi znajdują się właśnie te tereny PKP, które czekają na ostatni boom
            przetargowy w centrum miasta (po zachodnio-południowej części Rynku). Z ulicy
            Grabiszyńskiej dostaniesz się do Robotniczej przez poszerzoną i nową ulicę
            Szpitalną. Rachunek prosty: Takie zaplecze mieszkaniowe na chronionym osiedlu,
            to gwarancja wzrostu ceny i spokój, że zostanie wynajęte za dobre pieniądze a
            sprzedane za jeszcze większe niż warte są dzisiaj, gdyby trafiły na wolny rynek.
            Ceny nie są niskie, ale ile można mniej zapłacić za inne u innego dewelopera,
            aby dostać już dzisiaj tak dobre i pewne perspektywy związane ze swoim
            pieniądzem. Są tacy deweloperzy, którzy wykorzystaliby sytuację i oferowali w
            wyższych kwotach mieszkania niż MÓJ DOM. Taki mam wniosek, bo uważam są oferty
            na rynku z wyższymi cenami i w gorszych lokalizacjach. Ale to oczywiście tylko
            moje zdanie.
            I dlaczego MÓJ DOM pierwszy tam zainwestował (z deweloperów)? A następni
            zlecieli się jak muchy, tylko trochę dalej... Zastanówcie się czy kilkaset
            złotych mniej za 1m2 (u innych deweloperów)to taka złudna oszczędność i cicha
            gwarancja wzrostu ceny (przy żadnym pomyśle na zagospodarowanie części wspólnych
            i bogato zróżnicowanej architektury) w porównaniu z Kępą. Mam kredyt i śpię
            spokojniej wiedząc że stracić nie można. A jeśli śledzicie ceny u Dewelopera to
            zauważycie że nie robią promocji jak u innych.
            Nie twierdzę ,że u innych kupować nie warto. Nie zgadzam się tylko z tymi,
            którzy twierdzą że to miejsce jest cienkie. To osiedle będzie ponoć zakończone w
            całości w 2009r. Łatwo sobie wyobrazić jakiej metamorfozie zostanie poddana ta
            część miasta.

PS. Ciekawe ilu jest takich co kupili w ostatnim czasie mieszkania a dzisiaj ci
            deweloperzy robią promocje, obniżają ceny, dają garaże albo samemu trzeba podać
            swoją cenę. O tym warto rozmawiać a nie o gustach.
            • Gość: mimi Re: Kępa Staromiejska IP: *.wroclaw.mm.pl 19.12.07, 17:13
              Mieszkam na Zdrowej-widzę z okna na codzień jak rozwija sie budowa
              -beznadziejnie pomału i z mozołem-Ja tam mieszkać bym nie chciała tragedia!!!-te
              szklane dommy na srodku małego podwórka co w nich wszystko będzie widać jak w
              kinie ha ha ha-Strasznie mało miejsca i bloki bardzo bliziutko siebie że jak się
              kichnie lub coś głośniej powie to echo niesie jak w muszli koncertowej-wniosek
              nawet latem szczelnie zamykać okna bo strasznie wszystko słychać z powodu echa
              odbitego od bloków obok -no i podwórko wiecznie zacienione-a przepraszam
              słoneczko owszem będzie tak o 12stej w południe przez 20 minut a dalej to
              duuuużo cienia!!! ha ha ha-za taką kase za m2 w takiej ciasnocie w życiu!!!
              • Gość: gosc Re: Kępa Staromiejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 19:05
                mimi --> nic tylko wspolczoc ze mieszkasz na Zdrowej...
                PS. Po co piszesz takie pierdy na forum?
                • Gość: gosc Re: Kępa Staromiejska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.08, 21:33
                  100 metrów dalej na Tęczowej zrobili skład lub sortownie tworzyw sztucznych z odzysku.Teraz juz wszedzie lataja worki i śmierdzi a co będzie w lato?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka