Dodaj do ulubionych

ASM ul Księska

• Gość: gość Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:26
      Dokładnie dzisiaj pomyślałam, ze najwyższa pora pooglądać mieszkanie od
      wewnątrz, skoro za cztery miesiące mamy je odbierać - przynajmniej
      teoretycznie. Moze jak więcej sąsiadów zacznie nalegać, to ASM nas wpuści na
      budowę
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:21
      Nie ma co panikować. Ja myślę, że to nie o jakośc wykonania chodzi. Po co im
      plaga wałęsających się po budowie zwiedzających. Sądzę, że jak będzie na to
      pora sami nas zaproszą na budowę (oczywiście po to, żeby - mam nadzieję - się
      pochwalić)
      • Gość: Grzegorz Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 17:08
        witam
        Mieszkam przy ulicy Ksiąskiej i mogę powiedzieć tyle: współczuje tym co
        mieszkają na parterze w odremontowanym budynku (hałas, okna na wysokości 1,4 m
        itp. Ściany chyba w jednym miejscu mają nawet metr grubości.)
        Wasza szanowna firma nawet nie miała chęci skucia nieumiejętnie położonych
        tynków, które zostały położone kilka lat temu…
        Efekty widac - piaskowiec teraz został ściągnięty bo robiła się pewnie wilgoć w
        mieszkaniu (PS widziałem ze ładnie jest wykończone za to w środku przez
        właścicieli).
        Propo nowego budynku zlokalizowanego w tak bliskim sąsiedztwie jak się buduje w
        Rynku to mogę powiedzec ze osoby które będą mieszkać na samej górze będą mieć w
        przyszłości problemy z dachem, gdyż zostały zastosowane kiepskie materiały, nie
        rozumiem także stawiania ścian i na drugi dzień kładzenie na nie styropianu w
        zimie?!, aha i ten płot mnie rozśmieszył co budują z pustaków pozostałych po
        budowie, który będzie pokryty czymś co po paru latach odleci…

Ogólnie to tylko co mogę pochwalić to lokalizacje i okolice – PS nie radze
        chodzic/jeździć rowerem na terenach wodonośnych gdyż ściga za to ‘zeco’ i daje kary

Pozdrawiam

• Gość: ? Re: ASM ul Księska IP: *.ster-net.pl 02.05.07, 19:00
          Do Grzegorza:
          Chciałabym Cie prosić o rozwinięcie zdania, a propo "zastosowania kiepskich
          materiałów" do budowy dachu? Jakie to materiały kiepskie zastosował nasz
          deweloper? A jezeli hałas jest na Księskiej, to co jest np. przy Opolskiej?
          Hmm....
          • Gość: Grzegorz Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:46
            hałasu na Ksieskiej nie ma, dotyczy to tyko tego budynku który jest na roku przy
            ulicy Świątnickiej, gdzie okna są na wysokości silnika autobusu ‘100’ i jadących
            aut i tirów gdzieś tam za kościół do firm.
            Dach który znajduje się na w nowym budynku ma dosc skomplikowaną budowe a płyty
            zastosowane na pokrycie dachu są dobre ale na konstrukcje domów ‘szkieletowych’
            jednorodzinnych pod warunkiem, ze sa kilkoma warstwami zabezpieczone przed
            wilgocią, co w tym przypadku widziałem ze płyty mają kiepską izolacje (dach
            jest pokryty papą bitumiczną, która stanowi praktycznie podstawowe zabezpieczenie)
            Ogólnie sadząc po konstrukcji tego dachu to będzie bardzo ciepło w mieszkach na
            górze w lecie.
        • Gość: Garfield Re: ASM ul Księska IP: *.magma-net.pl 02.05.07, 22:11
          > witam
          > Mieszkam przy ulicy Ksiąskiej i mogę powiedzieć tyle: współczuje tym co
          > mieszkają na parterze w odremontowanym budynku (hałas, okna na wysokości 1,4 m
          > itp. Ściany chyba w jednym miejscu mają nawet metr grubości.)
          To prawda mieszkańcy najniższych kondygnacji nie będą mieć ciszy i spokoju -
          ruszający z krzyżówki ze Świątnicką autobus 100, "działkowicze" raczący się
          browarkiem na ławeczce naprzeciw budynku, pewnie się i jakiś nawalony
          nastolatek przytrafi próbujący zeknąć przez okno do mieszkanka od ulicy:)

> Wasza szanowna firma nawet nie miała chęci skucia nieumiejętnie położonych
          > tynków, które zostały położone kilka lat temu…
          > Efekty widac - piaskowiec teraz został ściągnięty bo robiła się pewnie wilgoć
          w
          > mieszkaniu (PS widziałem ze ładnie jest wykończone za to w środku przez
          > właścicieli).
          Widzę, że moje przeczucia się sprawdziły, pisałem juz o nich kiedyś w tym
          wątku. Napiszę więc ponownie. Ten budynek pływał podczas powodzi. Ludzie po
          Księskiej pływali kajakami. Nie sądzę, że ówczesny jego właściciel należycie
          osuszył i odgrzybił nieruchomość. Deweloper zaś zrobił najprawdopodobniej tylko
          to co musiał, żeby mieszkanka prezentowały się w miarę dobrze przed odbiorem.
          Nie chciałbym być złym prorokiem, ale są szanse, że grzybek może jeszcze kiedyś
          wyrosnąć w starym budynku tylko na razie jest przyczajony.

> Propo nowego budynku zlokalizowanego w tak bliskim sąsiedztwie jak się buduje
          w
          > Rynku to mogę powiedzec ze osoby które będą mieszkać na samej górze będą mieć
          w
          > przyszłości problemy z dachem, gdyż zostały zastosowane kiepskie materiały,
          nie
          > rozumiem także stawiania ścian i na drugi dzień kładzenie na nie styropianu w
          > zimie?!, aha i ten płot mnie rozśmieszył co budują z pustaków pozostałych po
          > budowie, który będzie pokryty czymś co po paru latach odleci…
          Co do zastosowanych materiałów nie wypowiadam się bo się na tym nie znam, jako
          laik uważam tylko, że wykonywanie pewnych prac budowalnych w ujemnych
          temperaturach chyba nie było rozsądne. Również kładzenie styropianu na "świeże"
          ściany również nie było przemyślane.

> Ogólnie to tylko co mogę pochwalić to lokalizacje i okolice – PS nie radz
          > e
          > chodzic/jeździć rowerem na terenach wodonośnych gdyż ściga za to ‘zeco
          > 217; i daje kary
          O karach za poruszanie się na terenach wodonośnych już nowych mieszkańców
          uprzedzałem:)

>
          > Pozdrawiam
          >
          Ja również pozdrawiam
          • Gość: Grzegorz Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:36
            Murowanie podczas zimy nie szkodzi dla spoiny, ani nie ma się co martwic w
            sprawie budynku powodziowego, gdyż będzie on stał dłużej niż ten nowy, a wilgoc
            brala się stad iż jest to budynek położony bezpośrednio przy chodniku, gdzie
            samochody chłapią ścianę oraz odbijający się deszcz pomijając fakt ze z tego co
            się domyślam nie był ogrzewany (tylo niektóre pomieszczenia zamieszkałe)
            Ogólnie dziwi mnie tylko dlaczego każda ściana ma inną grubość w tym budynku na
            świątnickiej
            • Gość: rafal Re: ASM ul Księska IP: *.core.lanet.net.pl 07.06.07, 21:40
              na poczatku pozdrowienia dla przyszlych sasiadow. bylem na budowie 5.06.i musze
              stwierdzic ze nasz budynek zaczyna ladnie wygladac.ladnie jest pomalowany.
              (chodzi mi o kolory).mamnadzieje ze dostaniemy mieszkanka zgodnie z terminem.
              • Gość: a Re: ASM ul Ksi?ska IP: 217.8.190.* 08.06.07, 07:47
                No jest super. A z odbiorem to juz blizej niz dalej. Cos slyszalam, ze jak dobrze pojdzie to juz w polowie sierpnia beda wysylane zawiadomienia o odbiorze. Ale zobaczmy. Pozdrawiam
                • Gość: A Re: ASM ul Ksi?ska IP: 87.105.187.* 07.08.07, 13:13
                  Halo sasiedzi?
                  Szykujecie sie powoli do odbiorow?
                  • Gość: rafal Re: ASM ul Ksi?ska IP: *.core.lanet.net.pl 19.08.07, 22:53
                    szykujemy sie juz na parapetowe. dom piekny. juz nie moge doczekac
                    sie kluczykow do mojego malego mieszkanka.pozdrawiam przyszlych
                    sasiadow.
                    • Gość: M Re: ASM ul Ksi?ska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.07, 20:21
                      Witam, czy ktoś może wie już, kiedy mamy odbiory
                      Pozdrawiam sąsiadów
                      • Gość: a Re: ASM ul Ksi?ska IP: 87.105.187.* 22.08.07, 12:37
                        a nie dostal sasiad listu od ASM z wyznaczona data i godzina?
                        mieszkania odbieramy we wrzesniu
                        pozdrawiam
                        • Gość: kuna Re: ASM ul Ksi?ska IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.07, 17:08
                          Ja już po odbiorze. Wszystko przebiegło bez zarzutu, a ekipy
                          wykończeniowe bardzo chwalą jakość wykonania.
                          Czapki z głów dla dewelopera!
                          Mam nadxzieję, że będzie się nam wszystkim przyjemnie mieszkać w
                          naszxym pastelowym domku
                          • Gość: rafal Re: ASM ul Ksi?ska IP: *.lanet.net.pl 25.09.07, 20:59
                            tydzien temu odebrałem piękne mieszkanko. stan wykonczenia mieszkan
                            bardzo dobry. miła obsluga przy odbiorze mieszkanka.polecam
                            wszystkim tego dewelopera.deweloper cool! pozdrowienia dla sosiadow
                            i miłej obsługi z asm inwestycje.
                            • Gość: mg Re: ASM ul Ksi?ska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 11:25
                              Witam, wszystkich, jestem pierwszy raz na tym forum, ale cieszę się,
                              ze sie integrujemy. Widać, po odbiorach każdy zajął się
                              wykańczaniem, czy robicie dużo poprawek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka