julakx 22.10.06, 20:59 Czy ktoś już podpisał umowę przedwstępną z tym deweloperem dotyczącą budowy osiedla domków szeregowych na Wojnowie. Jakie macie opinie o tej firmie. Co sądziecie o tej inwestycji, czy warto kupować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ma Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.06, 17:09 Myślę, że tak. Jak sprawdziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
czepialska Re: INKOM Wojnów 27.10.06, 18:05 Ja nie. Za duże ryzyko. Zamrażam pieniądze na prawie dwa lata. Przy założeniu, że wszystko będzie dobrze. Jeśli nie, a nie są to odosobnione przypadki, czekam jeszcze dłużej. Żeby to zrobić muszę sprzedać swoje mieszkanie i wynająć jakieś na czas budowy. Mało prawdopodobne by ktoś z kupujących na rynku wtórnym zgodził się czekać na wprowadzenie dwa lata. A poza tym to nie ten rejon - zbyt długi czas dojazdu - a wysoki poziom wód gruntowych przepełnił "czarę goryczy". Póki co znalazłam coś na rynku wtórnym. Teraz tylko muszę sprzedać swoje mieszkanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maklima Re: INKOM Wojnów 27.10.06, 21:44 znajomi kupili te w pierwszym czy chyba drugim nawet etapie -miał być odbiór na czerwiec z miesiac temu rozmawiałm i jeszcze nie odebrali niewiem jak dalej na tym osiedlu mieszka sam prezes z rodziną to chyba nie jest żle... okolica napawa strachem i dojazd mało dogodny ale szeregi ładne i efektowna architektura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi677 Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.06, 20:26 Tez chce podpisac umowe, dobrze ze jest takie forum.PISZCIE JAK NAJWIECEJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.06, 22:26 I co podpisałeś, co Ciebie skłoniło do tej inwestycji, wg. mnie to jedynie cena ,projekt szeregów i deweloper, który wydaje się wiarygodny, jest ok. lokalizacja bardzo przeciętna, duże problemy z wodą gruntową, bliskość Odry, choć grunt na którym będą budować jest jak na tę okolicę w miarę przyjazny,fatalny dojazd do Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gecko Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.06, 13:31 No, niestety, jaka lokalizacja, taka cena, ale moim zdaniem, nie jest najgorzej. Na pewno mogłoby być piękniej i lepszy dojazd do centrum, ale nie przesadzajmy. Na czym polegają te problemy z wodami gruntowymi na Wojnowie? Takie problemy występują także w tych atrakcyjnych dzielnicach Wrocławia (choćby Wojszyce). A bliskość Odry, komary ... No cóż. Ja to mogę przeboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.06, 16:22 ponieważ Wojnów to naturalne obszary zalewowe Odry, po drugie jest też sporo gliny w gruncie, za Niemców były ponoć dobre drenaże i nie było to aż takim problemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Met Re: INKOM Wojnów IP: 194.123.54.* 06.12.06, 16:24 gdzieś już tu pisałem o plusach i minusach tej inwestycji. Każdy powinien zrobić swoją listę za i przeciw. Co do wód i bliskości Odry, to ten problem występuje praktycznie w całym Wrocławiu, a ludzie jakoś żyją. Ważne, żeby dokładnie dopilnować fundamentów. Co do lokalizacji to powiedzmy sobie szczerze jest porównywalna, do większości nawet modnych obszarów W-wia - zalezy z której strony ma się rodzinę, prace, szkołę etc…Wg mnie lepiej się przeprowadzac co 5 lat niż tracic 2 godz. dziennie na dojazdy. Bezkonkurencyjne lokalizacje to dla mnie Biskupin, Sępolno, Zacisze, Szczytniki no i Krzyki w promieniu 500 m od wieży ciśnień reszta to slumsy i wieś;) - tylko proszę się zaraz nie obrażać, sam m.in. mieszkam na wsi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.06, 13:01 sprawdziliście Inkom ? to nie jest duży deweloper, zrobili parę, w sumie małych ładnych inwestycji, pod zakup ziemi biorą kredyty, zatem jest na nich hipoteka, jeśli przesadzą z zakupami gruntów to nie będą w stanie wszystkie sprawnie zorganizować Odpowiedz Link Zgłoś
julakx Re: INKOM Wojnów 08.12.06, 14:11 Ja sie zdecydowalam zakupic jedna z szeregowek. Umowe podpisalam, teraz jestem w trakcie zalatwiania kredytu. Powodzenia w podejmowaniu decyzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hindel Re: INKOM Wojnów IP: *.chabrowe.net 08.12.06, 22:38 O to fajnie, bedziemy sasiadami. My tez w to wchodzimy. Rozklad domku jest fajny i to w cenie 75 m kw mieszkania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julakx Re: INKOM Wojnów 14.12.06, 12:58 A znasz moze dokladny termin uzyskania przez firme pozwolenia na budowe. Dopiero w przyszłym tygodniu bede mogla skontaktowac sie z developerem. Moze juz cos wiecej wiadomo, bo miesiac temu mowiono mi o polowie grudnia. Mozesz pisac do mnie na maila prywatnego jula777@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 14:02 raczej to będzie styczeń, jeszcze pozwolenie musi się uprawomocnić, czyli dodatkowe 14 dni zgodnie z prawem, bez pozwolenia na budowę,żadnego kredytu nie ma szans dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: INKOM Wojnów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 15:58 a ja słyszałam, że maja dostac pozwolenie dopiero w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.06, 09:40 chyba najprostszym sposobem będzie potwierdzenie w Urzędzie Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątpiąca Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.06, 16:16 Byłam ostatnio na Wałowej, ale za bardzo nie wiem, gdzie będą te szeregi. Ulica jest strasznie wąska i bardzo złej jakości. Wyjazd na Strachocińską jest bardzo trudny, bo na drodze panuje duży ruch. W sumie nie wiem, co myśleć o tej lokalizacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: INKOM Wojnów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:38 bo to nie bedzie dokladnie na Walowej. Teren jest nieco wczesniej - ulica przed Walowa. Tam jest spore pole az po same waly. Uwazam ze lokalizacja nie najgorsza. Nie doruwnuje Sepolnie czy Biskupinowi oczywiscie, ale przynajmniej jest gdzie wyjsc - las Swojczycki jest super- zwlaszcza latem i jesienia. Zawsze to lepsze niz blokowiska czy smierdzace zaniedbane kamienice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątpiąca Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.06, 09:27 Aha, to teraz rozumiem, bo już naprawdę zaczynałam wątpić... Dzięki, Julka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.06, 09:39 Drogi będą poprawione w ramach projektu kanalizacji osiedli współfinansowanego przez UE, ulica Strachocińska ma być docelowa drogą osiedlową, natomiast ma być wybudowana tzw.trasa swojczycka, która przejmie ruch tranzytowy ze wschodnich peryferii Wrocławia (tak przynajmniej wynika z opracowywanego obecnie PZP). Pytanie, kiedy to wszystko będzie zrealizowane, patrząc na polskie realia to perspektywa kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś