Dodaj do ulubionych

INKOM Wojnów

22.10.06, 20:59
Czy ktoś już podpisał umowę przedwstępną z tym deweloperem dotyczącą budowy
osiedla domków szeregowych na Wojnowie. Jakie macie opinie o tej firmie. Co
sądziecie o tej inwestycji, czy warto kupować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ma Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.06, 17:09
      Myślę, że tak. Jak sprawdziłam.
    • czepialska Re: INKOM Wojnów 27.10.06, 18:05
      Ja nie. Za duże ryzyko. Zamrażam pieniądze na prawie dwa lata. Przy założeniu,
      że wszystko będzie dobrze. Jeśli nie, a nie są to odosobnione przypadki, czekam
      jeszcze dłużej. Żeby to zrobić muszę sprzedać swoje mieszkanie i wynająć jakieś
      na czas budowy. Mało prawdopodobne by ktoś z kupujących na rynku wtórnym
      zgodził się czekać na wprowadzenie dwa lata.
      A poza tym to nie ten rejon - zbyt długi czas dojazdu - a wysoki poziom wód
      gruntowych przepełnił "czarę goryczy".
      Póki co znalazłam coś na rynku wtórnym. Teraz tylko muszę sprzedać swoje
      mieszkanie :)
    • maklima Re: INKOM Wojnów 27.10.06, 21:44
      znajomi kupili te w pierwszym czy chyba drugim nawet etapie -miał być odbiór na
      czerwiec z miesiac temu rozmawiałm i jeszcze nie odebrali niewiem jak dalej
      na tym osiedlu mieszka sam prezes z rodziną to chyba nie jest żle...
      okolica napawa strachem i dojazd mało dogodny ale szeregi ładne i efektowna
      architektura
    • Gość: mi677 Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.06, 20:26
      Tez chce podpisac umowe, dobrze ze jest takie forum.PISZCIE JAK NAJWIECEJ!!
      • Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.06, 22:26
        I co podpisałeś, co Ciebie skłoniło do tej inwestycji, wg. mnie to jedynie
        cena ,projekt szeregów i deweloper, który wydaje się wiarygodny, jest ok.
        lokalizacja bardzo przeciętna, duże problemy z wodą gruntową, bliskość Odry,
        choć grunt na którym będą budować jest jak na tę okolicę w miarę
        przyjazny,fatalny dojazd do Centrum.
        • Gość: gecko Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.06, 13:31
          No, niestety, jaka lokalizacja, taka cena, ale moim zdaniem, nie jest najgorzej.
          Na pewno mogłoby być piękniej i lepszy dojazd do centrum, ale nie przesadzajmy.
          Na czym polegają te problemy z wodami gruntowymi na Wojnowie? Takie problemy
          występują także w tych atrakcyjnych dzielnicach Wrocławia (choćby Wojszyce). A
          bliskość Odry, komary ... No cóż. Ja to mogę przeboleć.
          • Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.06, 16:22
            ponieważ Wojnów to naturalne obszary zalewowe Odry, po drugie jest też sporo
            gliny w gruncie, za Niemców były ponoć dobre drenaże i nie było to aż takim
            problemem
            • Gość: Met Re: INKOM Wojnów IP: 194.123.54.* 06.12.06, 16:24
              gdzieś już tu pisałem o plusach i minusach tej inwestycji. Każdy powinien
              zrobić swoją listę za i przeciw. Co do wód i bliskości Odry, to ten problem
              występuje praktycznie w całym Wrocławiu, a ludzie jakoś żyją. Ważne, żeby
              dokładnie dopilnować fundamentów. Co do lokalizacji to powiedzmy sobie szczerze
              jest porównywalna, do większości nawet modnych obszarów W-wia - zalezy z której
              strony ma się rodzinę, prace, szkołę etc…Wg mnie lepiej się przeprowadzac co 5
              lat niż tracic 2 godz. dziennie na dojazdy.
              Bezkonkurencyjne lokalizacje to dla mnie Biskupin, Sępolno, Zacisze, Szczytniki
              no i Krzyki w promieniu 500 m od wieży ciśnień reszta to slumsy i wieś;) -
              tylko proszę się zaraz nie obrażać, sam m.in. mieszkam na wsi :D
              • Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.06, 13:01
                sprawdziliście Inkom ? to nie jest duży deweloper, zrobili parę, w sumie małych
                ładnych inwestycji, pod zakup ziemi biorą kredyty, zatem jest na nich hipoteka,
                jeśli przesadzą z zakupami gruntów to nie będą w stanie wszystkie sprawnie
                zorganizować
                • julakx Re: INKOM Wojnów 08.12.06, 14:11
                  Ja sie zdecydowalam zakupic jedna z szeregowek. Umowe podpisalam, teraz jestem w
                  trakcie zalatwiania kredytu. Powodzenia w podejmowaniu decyzji :)
                  • Gość: hindel Re: INKOM Wojnów IP: *.chabrowe.net 08.12.06, 22:38
                    O to fajnie, bedziemy sasiadami. My tez w to wchodzimy. Rozklad domku jest
                    fajny i to w cenie 75 m kw mieszkania. pozdrawiam
                    • julakx Re: INKOM Wojnów 14.12.06, 12:58
                      A znasz moze dokladny termin uzyskania przez firme pozwolenia na budowe. Dopiero
                      w przyszłym tygodniu bede mogla skontaktowac sie z developerem. Moze juz cos
                      wiecej wiadomo, bo miesiac temu mowiono mi o polowie grudnia. Mozesz pisac do
                      mnie na maila prywatnego jula777@wp.pl.
                      • Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 14:02
                        raczej to będzie styczeń, jeszcze pozwolenie musi się uprawomocnić, czyli
                        dodatkowe 14 dni zgodnie z prawem, bez pozwolenia na budowę,żadnego kredytu nie
                        ma szans dostać
                        • Gość: julka Re: INKOM Wojnów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 15:58
                          a ja słyszałam, że maja dostac pozwolenie dopiero w lutym
                          • Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.06, 09:40
                            chyba najprostszym sposobem będzie potwierdzenie w Urzędzie Miasta
    • Gość: wątpiąca Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.06, 16:16
      Byłam ostatnio na Wałowej, ale za bardzo nie wiem, gdzie będą te szeregi. Ulica
      jest strasznie wąska i bardzo złej jakości. Wyjazd na Strachocińską jest bardzo
      trudny, bo na drodze panuje duży ruch. W sumie nie wiem, co myśleć o tej
      lokalizacji ...
      • Gość: julka Re: INKOM Wojnów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:38
        bo to nie bedzie dokladnie na Walowej. Teren jest nieco wczesniej - ulica przed
        Walowa. Tam jest spore pole az po same waly.
        Uwazam ze lokalizacja nie najgorsza. Nie doruwnuje Sepolnie czy Biskupinowi
        oczywiscie, ale przynajmniej jest gdzie wyjsc - las Swojczycki jest super-
        zwlaszcza latem i jesienia.
        Zawsze to lepsze niz blokowiska czy smierdzace zaniedbane kamienice
        • Gość: wątpiąca Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.06, 09:27
          Aha, to teraz rozumiem, bo już naprawdę zaczynałam wątpić... Dzięki, Julka! :-)
      • Gość: gax Re: INKOM Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.06, 09:39
        Drogi będą poprawione w ramach projektu kanalizacji osiedli współfinansowanego
        przez UE, ulica Strachocińska ma być docelowa drogą osiedlową, natomiast ma być
        wybudowana tzw.trasa swojczycka, która przejmie ruch tranzytowy ze wschodnich
        peryferii Wrocławia (tak przynajmniej wynika z opracowywanego obecnie PZP).
        Pytanie, kiedy to wszystko będzie zrealizowane, patrząc na polskie realia to
        perspektywa kilku lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka