Dodaj do ulubionych

SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna

• Gość: niezadowolona Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ar.wroc.pl 31.01.07, 12:15
      Od 10 lat jestem członkiem spółdzielni Cegiełka i niestety nie mam dobrych
      doświadczeń z współpracy z tą ionstytucją. Nie jestem zresztą jedyną osobą -
      takie zdanie ma znaczna większość, o ile nie wszyscy mieszkańcy budynku SM
      Cegiełka przy ul. Prusa. Nasze mieszkania - kupowane także za własne pieniądze
      oddane były mieszkańcom z 2,5 letnim opóźnieniem i bez żadnej rekompensaty z
      tego tytułu. Mało tego, przy podpisaniu umowy spółdzielnia gwarantowała
      niezmienność ceny osobom, które na wstępie wpłaca całą kwotę i tu też nie
      dotrzymano słowa. Pan Prezes jest osobą, która zupełnie nie reprezentuje
      naszych interesów - bez naszej zgody udziela zgody na sprzedaz alkoholu w
      sklepie mieszczącym sie w budynku (imprezy od wiosny do późnej jesieni trwają
      od 16 do 4 nad ranem, zaprzyjażnionemu deweloperowi udzielił zgody na przejaz
      całedo ciężkiego sprzętu pod bramą naszego budynku choć oficjalny dojazd do
      budowy był od ulicy Sienkiewicza. Na żadne nasze prośby, a w końcu protesty Pan
      Prezes nie raczył zareagować. Łaskawie udzielił man pełnomocnictwa na
      załatwienie sprawy dotyczącej przejeżdżających betoniarek i dźwigów po naszym
      terenie (który zresztą wyremontowano za nasze pieniądze z funduszu remontowego)
      co też nie przyniosło efektów, gdyż wszędzie spotykaliśmy się ze stwierdzeniem,
      że reprezentuje nas preses spóldzielni i to on powinien załatwiać takie sprawy.
      Zresztą takich przykładów mamy mnóstwo i nie sposób podać wszystkich. Ktoś
      przede mną napisał, że Cegiełka to straszna komuna - tak niestety jest i nie
      tylko wygląd lokalów, w których spółdzielnia urzęduje o tym świadczy.
      • Gość: teeed Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.01.07, 22:18
        niezadowolona chyba pomyliłaś tematy, temat inwestycji na Prusa to na pewno nie
        ten wątek. Niestety tak jest ze internet przyjmie wszystko....
        • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 06:18
          Jak zobaczycie jakies objawy aktywnosci budowlanej na budowie, to dajcie znac.
        • Gość: niezadowolona Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ar.wroc.pl 01.02.07, 11:02
          Do wiadomości teeed
          Osoba zakładająca ten wątek napisała:
          "Witam!
          Niniejszym zakładam wątek poświęcony nowej inwestycji SM Cegiełka.
          Termin oddania - II kw. 2008
          Cena (wyjściowa) 3800zł/m2
          Mam prośbę do obecnych członków Cegiełki o podzielenie się wrażeniami ze
          współpracy z ww. spółdzielnią."
          Mój wpis był więc odpowiedzią tą na prośbę. Zanim więc sie coś napisze może
          warto dowiedzieć się na jaki temat jest wątek, ale prawdą jest, że internet
          przyjmie wszystko.

• Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 01.02.07, 15:34
            ciekawe kiedy ruszy ta budowa bo od 10 stycznia jak mieli wejsc na budowe niema
            ani sladu budowy ani ludzi jak
            • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 18:57
              Dopiero niedawno przekazano plac budowy. Gdy bylismy ostatnio w spoldzielni,
              pani pokazala nam harmonogram robot budowlanych. Wynikalo z niego, ze prawdziwa
              budowa ma sie rozpoczac z poczatkiem lutego. Pierwsze 3 miesiace maja trwac
              jakies prace ziemne na placu. Poniewaz nie bede tam zagladal codziennie :),
              stad moja prosba o informacje, jezeli cos zobaczycie :).
              • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 02.02.07, 10:08
                no mogliby już pracować, mi też powiedziano że sprzęt na budowę wjedzie 10
                stycznia... chyba budowlańcy liczyli na surowszą zimę - mieliby wówczas
                znakomite usprawiedliwienie na to że nie pracują ;-) a tu taki klops...
                • Gość: Kasia Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 02.02.07, 13:43
                  Od wczoraj zaczelo sie cos dziac: jest wykop i ukladaja plyty betonowe do
                  wjazdu na teren :-)
    • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 09.02.07, 16:30
      Bylismy dzisiaj na budowie. Poza ukladaniem betonowych plyt, nic sie na razie
      tam nie dzieje. Podobno ma ruszyc w srode.
      • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 10.02.07, 09:48
        to ruszanie na budowie jest od 10 stycznia wiec niema co sie spodzewac
        rewelacji bo pewnei rusza w marcu w budowlance opuznienia to standard wiec
        nieudzmy sie ze tak nagle rusza
    • melagi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 25.02.07, 22:49
      sa jeszcze mieszkania za 3900?
      • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 22:51
        chyba nie z tego co wiem wszystkie za 4000 tys.
        • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 26.02.07, 10:25
          kto sie orientuje w jakiej cenie sa garaze ???
          • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 26.02.07, 18:32
            Nie ma garaży na sprzedaż, tylko miejsca postojowe podziemne chyba za 20000 zł.
            • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 18:50
              A może przypatkiem ktoś wie jakiego koloru będzie bubynek...?
              • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 27.02.07, 12:01
                z tego co mowili nam w spoldzielni to jakies pastele ,ale jeszcze nie wiadomo
                dokladnie jaki kolor konkretnie.
    • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 01.03.07, 18:27
      Witam wszystkich.

Bardzo proszę o informację czy ktoś chce, tak jak ja zmienić drzwi balkonowe
      dwuskrzydłowe w małym pokoju na jednoskrzydłowe z oknem!? Dla mnie jest to
      rozsądniejsze, ponieważ łatwiej można dopasować biurko dla dziecka! :-)
      Ciekawa jestem czy ktoś ma podobny pomysł. :-)
      Pozdrawiam
      • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:38
        Witam

My tylko przsówamy ściankę , ponieważ balkon mamy z dużego pokoju , ale
        szczerze powiem , że nie mamy pojecia jakiebędą okna balkonowe.
        Czyżby wszędzię takie same?
    • justp1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.03.07, 13:00
      Mieszkam w bloku należącym do zasobów Cegiełki ok 2 lata na Muchoborze Wlk.
      przy ul. Hłaski i dotychczas bardzo sobie chwalę współpracę ze spółdzielnią,
      pracują w niej bardzo mili i kompetentni ludzie.
      • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 19:41
        Witam
        Może ktoś wie czy coś zaczeło się dziać na placu budowy???
        Bo to juz marzec mogliby zacząć :)

Pozdrawiam
        • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 20:05
          Byłem tam wczoraj. Widziałem dwie koparki i .... prawdziwą DZIURĘ :)))).
          Wygląda na to, że się tam coś dzieje.
          • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:51
            Witam

Dzięki za informację ta dziura to już coś:)

Pozdrawiam
            • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 07.03.07, 18:31
              HEJ

W SIEDZIBIE CEGIEłKI DOSTęPNY JEST HARMONOGRAM BUDOWY - BARDZO POLECAM. TAKA
              DZIURA MA BYć DO POłOWY KWIETNIA. :-))

POZDRAWIAM
              • Gość: kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:00
                W blokach obok w piwnicach stoi woda.Te domy sa budowane na podmokłych
                terenach.Trochę zastanuwcie się co kupujecie.
                • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.07, 15:37
                  Przecież nie będziemy mieli piwnic.
                  • Gość: kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 17:11
                    Możecie nie mieć.Chodzi o to,że 30 lat temu tam był staw,który został
                    zasypany.A myślicie że dlaczego działka była tania a mieszkania też nie za
                    drogie?Mam piwniczkę 50 cm poniżej poziomu i jak dobrze popada to stoi
                    woda.Ogólnie klimat jest niezdrowy,poczytajcie trochę w necie.Obejrzyjcie stare
                    poniemieckie mapy to zobaczycie jak była prowadzona zabudowa Stabłowic.Ja
                    kombinuje jak stąd zwiać a wy się sprowadzacie-dobre.Życzę dużo zdrowia
                    • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:15

OBYŚ NIE MIAŁ RACJI...

Pozdrawiam
                      • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:53
                        Racja nie racja,ale chodzi o to,abyście świadomie dokonywali wyboru,to jest
                        Wasze prawo.
                        • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 10.03.07, 10:42
                          Wspominałam o tym problemie wcześniej!!
                          Cóż, dlatego nie kupuję miejsca postojowego!!
                          Z tego co wiem to uszczelnienie fundamentów kosztuje OGROMNE pieniądze.
                          Zobaczymy jak to będzie. Zawsze można mieszkanie sprzedać. :-)
                          Kuba - a gdzie mnieszkasz na stabłowicach? w tych blokach na skrzyżowaniu
                          Stabłowickiej z Gówną??
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 13:21
                            Niedaleko budowy.W tej chwili w wykopie od Wełnianej podłączyli dreny i
                            pompy.Zobaczymy co to im da.Najlepsze jest wyznaczenie chyba 3 bloku w
                            narożniku działki,nie było prawie śniegu,mocnych opadów a stoi tam woda.Kupy
                            piachu i tłucznia sugerują że będą stabilizować podłoże w wykopach, bo skoro te
                            budynki nie będą miały piwnic to po cholerę tak głębokie wykopy.W sumie
                            zapowiada się że będzie na co popatrzeć.
                            • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.07, 21:28
                              jak ja tam byłem kilka tygodni temu to rozmawiałem ze stróżem.. ten Pan
                              twierdził, że będą tam wymieniać 8 metrów gruntu zanim postawią na tym te bloki...
                            • Gość: przyszły mieszkani Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.03.07, 22:49
                              Kubusiu drogi, jak ja kocham takich życzliwych jak ty! Po kiego grzyba wpisujesz
                              tu te brednie stresując przyszłych mieszkańców?
                              Po pierwsze ten staw o którym mówisz to zwykłe bajoro było o głębokości nie
                              przekraczającej 3 m
                              po drugie w spółdzielni o stawie wiedzieli wiec mam nadzieje ze fundament będzie
                              odpowiednio uszczelniony
                              po trzecie nikt już nie zastanawia sie czy kupić tam mieszkanie, wszyscy JUŻ
                              dokonali wyboru a może dla Ciebie nie starczyło? dlatego tak próbujesz dopier...ć
                              po czwarte dajmy sprawie sie rozwinąć a potem komentujmy.
                              po piąte (optymistyczne dla najczarniejszych pesymistów) klimat sie ociepla a co
                              za tym idzie poziom wód gruntowych sie obniża :-)
                              • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 08:26
                                "Przyszły mieszkańcu" widzę że masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu pisanego.Mam
                                gdzieś Wasze dziuple w blokach,Wasz stres i to co się z Wami dzieje.Przekazałem
                                tylko suche fakty.A myślisz,że co Wam mieli powiedzieć w SM.Nie wiem skąd
                                jesteście i tak prawdę mówiąc nie interesuje mnie to.Ja tu już mieszkam i jak
                                wiele osób,znam ten teren.W ubiegłym roku kilka nocy spędziliśmy nad Bystrzycą
                                bo już prawie wylewała/tak jest ostatnio prawie co rok/, o tym w SM powiedzieli
                                Wam.Ciekawe co inna Spółdzielnia powiedziała przyszłym mieszkańcom budując
                                bloki 100m od Slęzy na Kozanowie,będziecie je widzieć w drodze do miasta.W
                                1997r to ona wylała.W zeszłym roku jak woda się przelewała to mieszkańcy tych
                                bloków byli zdziwieni że tak się dzieje.Ode mnie to wszystko-żegnam.
                                • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:56
                                  Panie kubo dziękujemy za szczerość ale teraz to już za póżno, dopuki nie
                                  sprzedaż swojego DOMU a my swoich kitek to będziemy spotykać się nad rzeką. Mam
                                  nadzieje że będzie to rzadziej jak cześciej.
                                • Gość: przyszły mieszkani Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.03.07, 22:13
                                  Fajnie że Ty Kubusiu, nie masz kłopotów z czytaniem,ciesze się ze znajdziesz
                                  sobie jakąś inna rozrywkę a my jakoś damy sobie radę bez twojej pomocy.
                                  • Gość: Seb@ Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:00
                                    czesc
                                    czy udalo sie komus zmodyfikowac umowe kupna?
                                    Jest tam kilka dziwnych zapisow.

pozdrawiam Seba
                                    • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 21.03.07, 09:46
                                      tzn jakich dziwnych zapisow?????
                                      • Gość: Seb@ Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:56
                                        np zapisy
                                        $2 - orientacyjny termin ??
                                        $5 - nie ma gwarancji ceny, a co jak w 2008 bedzie 20tys/m.kw
                                        $8 - wypowiedzenie, nie powiedziane w jakich warunkach moze to zrobic, a co jak
                                        zrobi pod koniec 2008

Nie ma mowy o zadnych karach umownych za opoznienia itp.

pozdrawiam Seba
                                        • Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.07, 00:58
                                          wszystkie warunki byly znane od samego poczatku, trudno miec teraz do kogo kolwiek pretensje, kazda umowa trzeba najpierw dokladnie przeczytac zanim ja sie podpisze, umowe ktora podpisalismy to szansa na tansze mieszkanie, moglismy sie zdecydowac na kupno mieszkania na "jasnych" warunkach u developera ale mnie na przykład nie było na takie stac, i pomimo wszelkich trudnosci na jakie pewnie jeszcze napotkamy, pomimo terenow wodnistych , ktore zawsze byly na stablowicach , bardzo sie ciesze na swoje przyszle mieszkanie i mam nadzieje ze budowa zostanie ukonczona pomyslnie bez wiekszych niespodzianek finansowych, nic nie mam do stracenia, gdyby nie taka oferta kupna mieszkania pewnie jeszcze dlugo bym pomieszkal z rodzicami:)

pozdrawiam wszystkich przyszlych sąsiadów:)
    • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 22.03.07, 09:07
      Mam pytanko czemu jak narazie sa same problemy z tymi ieszkaniami a to umowa
      nie ta a to ereny podmokle spuznienia z budowa ciekawe co jeszcze bedzie
      • Gość: gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:34
        Niestety prawdą jest że cena mieszkań może się zmienić w przypaku wzrostu cen
        mteriałów budowlanych,oby były to groszowe sprawy.Pozdrawiam sąsiadów
        • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:20
          y innymi na kupno tego mieszkania .

Pozdrawiam sąsiadów

P.s.ja już jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekac własnego mieszkanka.
          • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 22.03.07, 20:28
            Hej, z chęcią poznam swoich sąsiadów z pierwszej klatki. Ja będe mieszkać na
            drugim piętrze a wy??
            Pozdrawiam
            Wszystkich
            PS JA TEż STRASZNIE NIE MOGę SIę DOCZEKAć WłASNEGO MIESZKANKA. NIE WAżNE JAKIE
            BY NIE BYłO. BęDZIE WSZYSTKO DOBRZE. STABłOWICE TO BARDZO PIęKNA OKOLICA. BLISKO
            DO MIASTA I BLISKO ZA MIASTO. A W PRZYSZłOśCI DO AUTOSTRADY BEDZIE TYLKO 7 KM. =
            CISZA I SPOKóJ. :-)))
            • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:21
              Witam moniie będziemy sąsiadami,mieszkanko mamy na pierwszym piętrze
              • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 23.03.07, 21:49
                Miło poznać sasiadkę z jeszcze "wirtualnego" bloku. :-))
                Pozdrawiam
                • Gość: arek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:41
                  Witam
                  Mam pytanko, czy może ktoś z was znalazł w internecie coś na temat tej budowy
                  jakieś plany , lub coś wogóle na temat tej budowy?
                  • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 28.03.07, 21:56
                    NIE MA I NIE BęDZIE NIC NA TEMAT TEJ INWESTYCJI W INTERNECIE!!
                    WSZYSTKIEGO MOżNA SIę DOWIEDZIEć TYLKO W SIEDZIBIE SPółDZIELNI.

POZDRAWIAM
            • Gość: Iza Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.devs.futuro.pl 29.03.07, 08:24
              Milo mi poznac, rowniez mam mieszkanie w 1-ej klatce, na ostatnim pietrze:-)
            • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 06.04.07, 11:17
              Ja mam na czwartym ;-)
              • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 06.04.07, 13:16
                a ktora klatka?
    • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.03.07, 18:28
      Witam ! mam pytanko nanosiliscie juz jakies zmiany co do scianek i oswietlenia
      ,rozplanowanie kontaktow itp.Ja wiem ze to jeszcze daleko ,ale ja tak sie ciesze
      swoim mieszkaniem ze najchetniej juz bym tam zamieszkala:))).
      • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 05.04.07, 20:32
        nie ma jeszcze dokladnego planu mieszkan ,wiec nie mozna jeszcze nanosic
        zmian.pani ze spoldzieli powiedziala zeby przyjsc w przyszlym miesiacu to juz
        powinno byc wszystko wiadomo.pozdrowienia
        • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.04.07, 23:25
          Oby sie znow metrarz nie zwiekszyl -bo wiecej niespodzianek nie zniose:)))
          • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 06.04.07, 07:36
            wino a w ktorej klatce mieszkasz i na ktorym pietrze
            • Gość: iwno Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.04.07, 15:35
              ja w 4 klatce na pierwszym :)))
              • Gość: mąż iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 212.2.101.* 06.04.07, 19:40
                tak sobie czytam i w zasadzie nie rozumiem jakie problemy spotkały niektórych?
                na dzień dzisiejszy to tylko wzrosłą cena za metr :-) ( tylko ) a poza tym
                wszystko wg planu.
                Odnosnie wody, rozmawiałem z ludzmi którzy sie tam wychowali ( głowna/wełniana)
                i tam gdzie będzie nasz blok nigdy nie było żadnego stawu! tam od dawien dawna
                była cegielnia która wydobywała glinke i stąd oba okoliczne stawy.... więcej
                stawów tam nigdy nie było
                Odnosnie prac budowlanych to jest wykopana sliczna dziura w ziemi :-) i już
                utwardzili ją piachem i niebawem "mury zaczną sie piąć do góry"
                Odnośnie wykonawcy robót to wykonuje to firma PBI i udało mi sie dowiedzieć na
                jej temat tyle ze jest to solidna firma jakas firma córka firmy z krakowa.

tak więć jest super ! :-)
                • Gość: aga-zona przemka:) Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 06.04.07, 21:28
                  my mamy w 3 klatce i juz czekamy to mieszkanko :) moze juz niedlugo bedzie
                  widac jakies postepy. :)
                  • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.04.07, 09:42
                    Co powiecie na male spotkanie kiedys? Poznamy sie, pogadamy sobie itp.
                    • Gość: Iza Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 07.04.07, 11:19
                      uważam, że to świetny pomysł. Jestem otwarta na propozycje :-)
                      • wedrowiec2004 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 07.04.07, 14:48
                        To piszcie do mnie, kto jest chetny :) Dajcie tez znac, kiedy wam pasuje.
                        • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:30
                          Witamy sąsiadów
                          My również nie możemy doczekac się w końcu własnego mieszkanka , i odwiedzamy
                          budowe przynajmniej raz w miesiącu :) i cieszymy się że są postępy może to
                          tylko narzaie dziura , ale widać że coś tam się dzieje.
                          I forum , rówież odwiedzamy na bieżąco i z ciekawością czytamy wszystkie posty
                          i z przyjemnością spotkamy sie z przyszłymi sąsiadami .
                          Pozdrawiamy
                          • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 08.04.07, 00:27
                            Ja też sie z wielka chęcią spotkam. czekam na propozycję. najlepiej w jakiś
                            weekend. :-))
                • marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 07.04.07, 10:04
                  Dokładnie, dodatkowo teren na którym stanie budynek jest znacznie powyżej
                  poziomu stawu (pozostałości po cegielni). W czasie powodzi woda nawet nie
                  podeszła do skrzyżowania Głównej i Stabłowickiej, zalała jedynie działki, które
                  są położone na terenie zalewowym.

Kilka zdjęć z poprzedniej niedzieli:
                  picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka
    • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 09.04.07, 19:25
      czy termin 21 kwietnia pasuje wszystkim pod pręgiezem na rynku przykladowo o
      godzinie 20 ?????? i czekam na wsze propozycie pozdrawiam
      • Gość: Iza Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 09.04.07, 20:06
        obawiam sie,ze w sobote o 20ej wszedzie bedzie problem,zeby gdzies usiasc. Moze
        ta sama data i miejsce, ale o 17ej?
        • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 09.04.07, 20:23
          na 18 pasuje ???
          • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 09.04.07, 20:29
            mam prosbe prosze wszytkich o potwierdzenie czy wszystkim pasuje termin 21
            kwiecien o godzinie 18 pod pregiezem a jak nie to czekam na propozycjie
            • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 09.04.07, 22:00
              Osobiscie wolalbym piatek, ale jezeli wiekszosc bedzie chciala sobote o 18, to
              mnie pasuje.
              • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:34
                Witam.Nie bylo mnie trzy tygodnie i widzę ze dużo sie zmieniło.Przede wszystkim
                przepraszam Was za mój ostatni post.Nie było i nie jest moim zamiarem
                obrażanie,występowanie czy knucie przeciw Wam.Jestem zły ale chyba raczej na
                tych co Wam budują.Pozdrowienia dla fotografa z Escorta na zielonogórskich
                numerach.Przez siatkę od strony Głównej można przejść,lepiej widać wykop.Ten
                pies to raczej maskotka.I uwaga dla "Iwino" ktoś powiedział Ci nieprawdę - tam
                był staw i kilka osób się nawet w nim utopiło.Wschodnia część wykopu idąca w
                stronę narożnika już wchodzi w były staw.Pozdrawiam i nie dajcie się.
                • Gość: mareecki Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:39
                  Straszne głupoty opowiadasz mieszkam na stabłowicach od urodzenia i na terenie
                  budowy nigdy nie było stawu. Jeden staw jest koło cegielni, to tzw żwirownia
                  (można złapać lesczyka;) a drugi kąpielowy jest za torami w kierunku maślic. Nie
                  strasz ludzi bez sensu. Potwierdzam, w trakcie powodzi ten teren nie był zalany.
                  Pływał cmentarz w marszowicach i okoliczne pola. pozdrawiam
                  • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:02
                    Nie będę wałkował wciąż jednego tematu-mijasz sie z prawdą,najpierw sprawdż
                    potem pisz.I mimo wszystko mam nadzieję że wszystko będzie ok.
                  • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:08
                    Uwaga odnosi sie do mniejszego, drugiego stawu bliżej narożnika,reszta zgodnie
                    z prawdą.Poza tym nigdy nie twierdziłem że teren cegielni był zalany,czytaj
                    uważnie.
                    • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:29
                      Witam
                      Nie wiem wogóle dlaczego ten temat nadal jest poruszany , kupiliśmy tam
                      mnieszkania i to nasz wybór naprawde nie potrzebujemy "adwokatów".A tym
                      bardziej że każdy z nas zdecydował sie świadomie na kupno tam mieszkania. I
                      nie kupujemy kota w worku wszystko było sprawdzone łącznie ze spółdzielnią ,
                      jeszcze przed kupnem. Wiedzieliśmy o stawach o cegielni i otym że tereny sa
                      piekne :)))) I nawet o tym że jeszcze nie jeden dom mieszkalny tam powstanie.

Pozdrawiam
                      • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:31
                        Ale niestety nam ten termin i godzina nie pasuje :(
                        • Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 10.04.07, 12:07
                          to niech kazdy napisze termin i godzine to jakos sie ustawimy jakis termin i
                          czas dobiezemy do potrzeb i cos wymyslimy pize jak wam pasuje a cos wymyslimy
                        • Gość: Iza Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 10.04.07, 16:14
                          ja proponuje piatek o 18ej, ale jezeli wiekszosci pasuje sobota to ok
                          • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 10.04.07, 20:55
                            A po co komuś wiadomość ile osób utopiło się w tym stawie. Mój mąż mieszkał tam
                            od urodzenia i pamięta max dwie osoby utopione i chyba jakiś przypadek gdzie
                            wyłowiono osobo zmarłą w inny sposób niż utopienie się. Ale te wszystkie
                            przypadki były w PRL-u i na początku lat 90-tych.
                            Jeśli chodzi o staw to NIGDY NIE BYŁO w miejscu naszego bloku stawu!! To był
                            teren cegielni gdzie glina była wydobywana ze stawu na skrzyżowaniu
                            Stabłowicka/Główna i za boiskami piłkarskimi (po drugiej stronie ulicy głównej)!!!
                            Co do spotkania to sobota jest ok.
                            Nie mogę się już doczekać własnego mieszkanka!! Cisza, spokój i piękne tereny
                            dookoła.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 10.04.07, 22:44
                              to jak 21 kwiecien godzina 18 pasuje po pregiezem bo piatek tak niebardzo
                              praca????
                              • Gość: mąż iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.04.07, 20:31
                                spotkanie to świetny pomysł:-) my z piekniejszą połówką bardzo chetnie

rozmawiałem dzisiaj ze znajomym informatykiem i może nam zrobić prostą stronkę
                                z forum i z mozliwością wrzucania zdjęc myślę że to ciekawa inicjatywa:-) może
                                ktos ma jakis dobry najlepiej darmowy serwerek na którym można by tą stronkę
                                usadowić?
                                • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 13:40
                                  Do zobaczenia jutro o 18 :).
                                  • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:53
                                    witam
                                    Niestety nas nie będzie - praca do póżna:(
                                    Może jeszcze kiedyś będzie okazja...
                                    Pozdrawiamy
                                    • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 20.04.07, 21:05
                                      a tak wogole to ktos bezie jutro o tej 18 pod pregiezem ????
                                      • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 212.2.101.* 21.04.07, 09:15
                                        my nie dotrzemy wcześniej jak około 19,:-( chłop dopiero o 18.30 wróci do domu.
                                        dajcie znac sesemeskiem gdzie siedzicie na numer 693794 796 pzdr
                                        • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 21.04.07, 22:05
                                          dziekujemy za tak tlomne przybycie prawie wszystkim, a fajnie bylo poznac
                                          milych sasiadow.
                                          A wszegolnosci pozdrawiamy bardzo fajnych ludzi iwino i jej meza oraz coreczke
                                          (ktorzy jako jedyni byli ) a innych moze poznamy kiedys
                                          • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.07, 22:21
                                            mam nadzieje że wasza mała już nie gorączkuje, cieplutkie pozdrowienia
                                            • Gość: aga-zona przemka:) Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 21.04.07, 22:36
                                              jak narazie spi o ile sie nie obudzi to moze dzisiaj nocke przespimy :D
                                              tesciowa mowi ze juz wieczorem bylo ok wiec moze nie bedzie zle
                                              pozdrowienia papa do nastepnego :D aha przeslijcie na komorke jakiegos meila
                                              albo gg
                                              • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.07, 21:15
                                                a dlaczego ja nic nie wiedziałem o żadnym spotkaniu? :(

następnym razem dajcie wcześniej znać.. no chyba, że chcecie się tylko sami
                                                spotykać ;-)
                                                • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:35
                                                  witam
                                                  Może jeszcze będzie okazja... żeby się spotkać

Pozdrawiam
                                                  • Gość: aga-zona przemka:) Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 22.04.07, 21:56
                                                    wystarczy czasami zagladac na forum tu wszystko jest
                                                    poczytajcie.....zapraszalismy nie raz ale kazdy mial to w nosie.do nastepnego
                                                  • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.07, 08:22
                                                    Moze ktos wrzucic aktualne zdjecia z budowy?
                                                  • Gość: arek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 10:17
                                                    nie każdy nie którzy pracowali
                                                  • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 23.04.07, 10:19
                                                    wedrowiec wystarczy sie przejchac i porobic zdiecia a co ze spodkaniem miales
                                                    przeciez byc
                                                  • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.07, 10:48
                                                    No mialem, ale wypadlo mi cos i nie moglem.
                                                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 23.04.07, 13:32
                                                    aga, prosze Cie ;-) nie mow tak

od czasu do czasu zagladam, ale jak ktos pisze "bedzie ktos jutro na 19 pod
                                                    pregiezem?" nie podajac wczesniej zadnej informacji na ten temat to troche malo
                                                    czasu zostawia na zaplanowanie sobie czasu, oczywiscie zakladajac, ze udalo sie
                                                    to w odpowiednim czasie przeczytac nie? ;-)

no chyba, ze cos przeoczylem (a wydaje mi sie ze czytam wszystkie watki) to
                                                    wtedy zwracam honor ;-)
                                                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 23.04.07, 13:37
                                                    no dobra ;-) zwracam honor...

przeglądnąłem kilka postów wstecz i widzę, że umawialiście się już od jakiegoś
                                                    czasu... nie wiem jak to mogłem przegapić.. chyba miałem zły widok włączony i
                                                    nie oglądałem najnowszych postów... tak czy siak mój fault ;-)

no to kiedy następne spotkanko? ;-)
                                        • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.07, 22:18
                                          no impreza była przednia tylko troche nie dopisali sąsiedzi, pozdrowienia dla
                                          Przemka i Agnieszki do nastepnego razu, mam nadzieję ze w większej obsadzie
                  • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:11
                    witam

Haloo czy tu jeszcze ktoś zaglada , czy moze ktos wie co sie dzieje na
                    budowie , może jakieś fotki..... mole widziane

pozdrawiam
                    • marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.06.07, 20:32
                      Hej,

Kilka zdjęć z dzisiaj na końcu albumu

wg. harmonogramu jakieś 1-2 miesiące opóźnienia (powinny być już ściany piwnic,
                      a na razie fundamenty robią), może nadrobią to później.
                      • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 27.06.07, 21:04
                        W piatek maja byc juz dostepne rysunki sanitarne i elektryczne. :)
                      • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.07, 21:20
                        jak dobrze spojrzysz w ten harmonogram to zobaczysz ze sciany piwnic powinny byc
                        do konca lipca, a zdaje sie mamy koniec czerwca ;-)
                        • marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.06.07, 21:25
                          Nie patrz do kiedy mają być tylko kiedy mieli zacząć. Ścian nie zrobią w 2
                          tygodnie, a jeszcze ze 2-3 tygodnie będą kończyć fundamenty.
                          • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.07, 00:01
                            pewnie jest jak mowisz, ale nie przesadzalbym z tym opoznieniem...
                            generalnie to wole jak sie mowi ze szklanka jest w polowie pelna niz do polowy
                            pusta ;-) i dlatego podoba mi sie co napisales w koncowce.. moze nadrobia pozniej :D
                      • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:10
                        dziękujemy za zdjęcia
                        myślalam że dalej juz sie posówa budowa , okropnie to jakos idzie wolno , ale
                        może nie bedzie tak żle...

A wiecie dokładnie do kiedy trzeba złozyć wniosek o zmianę ścianek i takich tam
                        drobnych poprawek, ?\

pozdrawiamy
                        • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:57
                          Dobra wiadomosc Vat zostaje na 7%:) do 2010 roku
                          • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 01.07.07, 15:40
                            to tylko budowa a jak wiadomo to w budowlance opuznienia to norma to niema co
                            sie przejmowac byc bedzie 2 miechy puzniej ale bedzie nielamcie sie
                • Gość: materac Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 195.60.182.* 10.04.07, 12:22
                  Kuba, zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w tej inwestycji (z drugiej reki).
                  Podaj link do miejsca gdzie mozna obejzec mape, na ktorej widac stary staw w
                  miejscu obecnej budowy oraz cegielnie. Jezeli posiadasz zdjecia i/lub mapy
                  podeslij na priva (cierny at wp pl) Skad masz informacje o topielcach w starym
                  stawie? pozdrawiam
                  • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:50
                    www.wroclaw.hydral.com.pl W menu mapy jest mapa przedwojenna Leśnicy.W prawym
                    górnym rogu widać staw oraz każda mapa Wrocławia wydana przed 1980r.Ja mam z
                    1997 i też jest jeszcze zaznaczony.A reszta informacji od ludzi,starszych
                    rzetelnych ludzi.Mieszkanie możesz kupić w sumie to nawet ładna okolica.
                    • Gość: mąż iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.07, 12:01
                      jeżu Kuba ! Ty naprawde chyba zazdrościsz, poszperaj na forach jest mieszkanie
                      do kupienia w tej lokalizacji może jak kupisz to Ci przejdzie udowadnianie nam
                      i sobie czegokolwiek.
                    • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 16.04.07, 15:13
                      drogi kubo powiec oco ci chodzi z tym stawem ???? pijesz do czegos przeszkadza
                      ci ze ludzie sobie kupili tam mieszkanie wiec moze z lski swojej zejc z tego
                      tematu stawu i jaka to zla okolica itd. wejc sobie na ine forum i tam ludziom
                      truj dupe dzieki
                      • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:06
                        Ok.
                        • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 13:40
                          W zasadzie miałem już nie pisać ale machnę na koniec jeszcze jeden
                          pościk.Pisałem po to abyście wiedzieli co nieco o miejscu w którm zamierzacie
                          zamieszkać.Wiecie jak brzmiala reklama jak sprzedawali mieszkania w blokach na
                          skrzyżowaniu Głównej i Stabłowickiej?Chcesz zamieszkać tam gdzie inni
                          odpoczywają?To kup mieszkanie nad pięknym ,modrym jeziorkiem!I ludzie
                          kupowali.Tylko przykro było patrzeć jak w ciepłe dni ludzie kładli koce nad tym
                          modrym jeziorkiem,opalali się i fundowli swoim dzieciakom kąpiel w tym
                          jeziorku.W reklamie nie było że połowa osiedla poprzez kolektory burzowe
                          odprowadzała przez dziesięciolecia ścieki z szamb.Pewnie znowu kilka osób powie
                          że to bzdura.Jeszcze dzisiaj przyjeżdzają ludzie latem z miasta i wszyscy się
                          kąpią.Ja nie wykąpałem w tej wodzie ani razu nawet mojego psa-poprostu dbam o
                          niego.Ludzie łowią tam rybki i smażą,ale co tam ,niam,niam -to wszystko
                          przecież bzdury.Ale Wy już trochę wiecie.PA
                          • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 14:12
                            Panie Kubo , nie zabardzo chce mi się wierzyć że się o nas martwisz i gdzie
                            będziemy mieszkać , to prędzej tobie będzie przeszkadzało ,że na spokojnym
                            osiedlu domków nagle budują bloki mieszkalne... Ale pewnie nie tylko tobie i
                            pewnie masz rację co do tego. A co do stawów to chyba nie myślisz że z tego
                            powodu kupiliśmy mieszkania ... bzdura... A to czy się tam ktoś kąpie czy nie
                            to chyba nie twoja sprawa, każdy martwi sie o siebie...
                            Może rzeczywiście powinieneś dać sobie spokój ze zniechęcanie nas i przyszłych
                            mieszkańców do zamieszkania TAM GDZIE MY NA TO MAMY OCHOTĘ... nie mamy 15 lat i
                            nie potrzebujemy doracców
                            Pozdrawiam

• Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 23.04.07, 13:43
                  dzieki Kuba za pozdrowienia ;-)
                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 23.04.07, 14:38
                    kilka zdjęć ode mnie:
                    adobe.kodakgallery.co.uk/Slideshow.jsp?Uc=817ig6c5.2i9nnrth&Uy=3fycrs&Upost_signin=Slideshow.jsp%3Fmode%3Dfromshare&Ux=0&localeid=en_GB&mode=fromshare&conn_speed=1
                    • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 23.04.07, 16:13
                      dzziekujemy za zwrucony honor a okazjia do spodkania bedzie pewnie jeszcze nie
                      jedna i dzieki za fotki
                      • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 24.04.07, 11:20
                        a może ktoś z Was roweruje się czasem w tamtych okolicach? Albo w ogóle
                        praktykuje relaksacyjną jazdę na rowerze? chętnie na rowerek bym się umówił, bo
                        czasem nei mam z kim jeździć...

byłem tam ostatnio rowerkiem właśnie i muszę przyznać, że całkiem fajna droga
                        rowerowa jest w tamtym kierunku od centrum.
    • Gość: aga-zona przemka:) Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 29.04.07, 18:42
      wlasnie wrocilismy z budowy,prace postepuja do przodu.zwiezli caly sprzet,dzwig
      juz stoi i przeniesiona zostala linia wysokiego napiecia.zaczyna to juz
      wygladac obiecujaco :) :) oby do przodu
      • Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.europe.hp.net 30.04.07, 11:28
        witam serdecznie :) dołączam do grona sąsiadów, dlatego chciałam sie przywitac
        i mam nadzieje poznac was wkrótce. pozdrawiam!
        • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:03
          Witamy serdecznie...:)
          • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.05.07, 15:00
            Tez tam bylem dzisiaj :). Od ostatniego razu widac duze zmiany. Jak ktos z was
            sie zna dobrze na budownictwie, to chetnie przeczytam fachowe opisy tego, co
            sie aktualnie dzieje na budowie :))).
            • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 02.05.07, 20:30
              okiem fachowca moge stwierdzic ze sie buduje :)
              • wedrowiec2004 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.05.07, 10:34
                Zglaszaliscie juz jakies zmiany do spoldzielni?
                • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.05.07, 21:59
                  Tak, zgłaszałam. Chcę zmienić wejście na balkon w małym pokoju z dwuskrzydłowch
                  drzwi na jedno z oknem. Niestety nie mam jeszcze odpowiedzi.
                  • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 03.05.07, 23:53
                    Witam wszystkich po raz pierwszy na forum. Na wstepie chcialem powiedziec ze nie
                    mam nic wspolnego z kolegą, ktory wypowiadal sie wczesniej; tylko zbieznosc imion :)
                    Hej Moniia11. Myślę że wymiana drzwi na okno to świetny pomysł; czy możesz
                    powiedziec czy skladalas w tej sprawie jakies pismo, czy moze rozmawiałaś z kimś
                    ze spoldzielni?
                    • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.07, 08:06
                      Wlasnie - jaka jest dokladnie procedura przy wprowadzaniu zmian?
                      • Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.europe.hp.net 04.05.07, 11:50
                        ja z kolei chce dodatkowe drzwi na balkon - w Cegiełce powiedzieli mi że o
                        takich sprawach trzeba rozmawiac z projektantem, więc zamierzam się do niego
                        wybrać... pewnie w waszym wypadku będzie tak samo. pozdr!
                        • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 04.05.07, 20:50
                          witam

a czy są już tzw. projekty branżowe (o ile dobrze pamiętam) na podstawie których
                          wiadomo gdzie są planowane przyłącza, gniazdka itp? tak żeby można było sobie
                          ścianki przestawiać?
                          • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.05.07, 20:56
                            Hej,

Oczywiście, że złożyłam pismo w sprawie zmiany w Cegiełce. Pani powiedziała mi,
                            że skontaktują się architektem, który zadecyduje czy można cokolwiek zmienić.
                            Podobno muszą być zachowane normy naświetlenia pomieszczenia światłem dziennym a
                            drzwi z oknem mogą je nie spełniać (osobiście w to wątpie). do 12 maja powinnam
                            mieć odpowiedź. Zachęcam wszystkich do składania pism w siedzibie spółdzielni z
                            potwierdzeniem wpływu. Taka forma jest najlepsza.
                            Pozdrawiam
                        • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.05.07, 21:01
                          Hej nova!

Super pomysł z dodatkowymi drzwiami na balkon z kuchni!! Muszę go dogłębnie
                          rozpatrzyć!! Nie wiem dlaczego masz osobiście udać się do architekta. Wydaje mi
                          się, że spółdzielnia powinna takie rzeczy załatwić za Twoją prośbą.
    • marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.05.07, 21:12
      Dodałem kilka zdjęć z dzisiejszego dnia

pozdrawiam
      • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 11:50
        Witam

A jeżeli chcemy przeunąć ścianki działowe i z mnienić miejsce np. zlewu w
        kuchni i sprawa tych kontaktów to czy też trzeba pisać do spółdzielni jakieś
        specjalne podanie ???
        Robią jakieś problemy z tak małymi zmianami????
        • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 13:20
          A ja mam inne pytanko.
          Czy wiecie może jak wygląda sprawa terminowosci naszej Spółdzielni? W umowie
          jest zapisane, ze III kwartał 2008 to "orientacyjny termin wybudowania lokalu".
          Czy oznacza to ze równie dobrze mogą go wybudować do I kwartału 2009 i
          powiedziec "sory ale troche sie przeciagnelo"? Czy mozemy w takim przypadku
          zażądać pieniędzy za opóźnienie?
          • Gość: Beata Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 13:28
            Mysle, ze realny termin oddania budynku to grudzien 2008. Tak samo bylo z
            mieszkaniami na Muchoborze - mieli oddac we wrzesniu, oddali w grudniu.
            Dodatkowo, panie w spoldzielni nie kryja, ze bedzie to wlasnie raczej sam
            koniec 2008.
            • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:07
              Musze przyznać, że jest to troche irytujące. W momencie podpisywania umów do III
              kwartału 2008 było ponad półtora roku. Nie wydaje się Wam, że to długo? A
              Spółdzielnia na ponad rok przed terminem oddania zakłada, że bedzie 3 miesiące
              opóźnienia. Do tego dochodzą jeszcze pieniądze, które trzeba będzie dopłacić do
              każdego metra, bo chyba nikt nie wierzy, że nie trzeba będzie dopłacać. Ciekawe
              tylko ile? A prawda jest taka, że im wieksze będzie opóźnienie tym więcej
              dopłacimy biorąc pod uwagę sytuację w budownictwie!!!
              • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 12.05.07, 21:09
                Ostatnio mój mąż dzwonił do spółdzielni. Próbował się dowiedzieć (jako członek
                spółdzielni) w jaki sposób została wyliczona cena za m2. Chciał uzyskać odkłodną
                informacje jakie są założenia finansowe na poszczególny etap budowy. Niestety
                pani nie była w stanie ich podać. Spółdzielnia nie posiada takowych, ma podobno
                tylko umowę z firmą PBI Sp. z o.o. że wybudowanie naszych mieszkań powinno
                kosztować do 4000 zł/m2. Zastanawiam się w jaki sposób ta firma rozlicza
                poszczególne etapy budowy ze spółdzielnią. Cegiełka powinna od początku do końca
                kontrolować koszty. W moim wyobrażeniu powinno to wyglądać tak: spółdzielnia
                zakłada budżet na każdy etap budowy i dokładnie kontroluje koszty na podstawie
                faktur od podwykonawcy. Jest to najprostrze rozwiązanie, ponieważ łatwo można
                obliczyć ile przypuszczalnie będziemy mieli dopłacić lub nam zwrócą.
                Jeśli na koniec inwestycji będzie trzeba coś dopłacić to będą musieli udowodnić
                skąd wzieli ową kwotę!!
                Trzeba naciskać na prezesów od samego początku budowy. W czerwcu jest spotkanie
                członków spółdzielni nt inwestycji na Stabłowicach. Będzie można zadać bardzo
                wiele pytań i uzyskać na nie odpowiedź - wszystko będzie najprawdopodobniej
                protokołowane i podpięte do KRS-u ale tego dokładnie nie jeszcze nie wiem.
                Już nie mogę się tego doczekać zebrania. Zapraszam wszystkich.
                Pozdrawiam
                • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.07, 07:32
                  Czy wiecie, kiedy dokladnie ma byc to zebranie? Jezeli ktos bedzie wiedzial, to
                  prosze o info tutaj :). Bedzie to dobra okazja, zeby sie wreszcie poznac Drodzy
                  Przyszli Sasiedzi :)).
              • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.07, 23:10
                mnie trochę martwi że franek tak poleciał w dół.. bo wziąłem kredyt w ów
                walucie, spłacam spółdzielni etapami i jeśli dobrze kombinuję to na chwilę
                obecną straciłem jakieś 7 tyś złotych :/
                • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:49
                  A jeżeli można wiedzieć jak stał frank w momencie kupna mieszkania??
                  Ijak masz rozłóżone transze?
                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:00
                    w momencie jak uzyskalem kredyt to frank byl jakos po 2,45 a teraz ostatnio
                    chyba po 2,22 bank mi policzyl...

a transze mam tak:
                    na poczatek te 10 tys wplacilem, potem jeszcze jakies dwadziescia pare tysiecy
                    (dokladnie nie pamietam bo teraz nie mam dokumentow) a reszta (jakies 60%) w
                    rownych ratach do wybudowania mieszkania... (rata miesieczna cos kolo 10 tys zl)
                    :(( no i wtopilem...
                    • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 17.05.07, 06:20
                      Nie martw sie :). Nie ty jeden wziales kredyt w CHF.

BTW: Co sie dzieje na naszej budowie?
                      • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 17.05.07, 10:50
                        No dawno już tam nie byłem.. będę musiał podskoczyć na rowerze jak słoneczko
                        wyjdzie ;-)
                        Nie wiecie może czy jest już opcja zmieniania ścianek? Czy wiadomo gdzie będą
                        gniazda, przyłącza itp?
                        • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.07, 12:57
                          1. Zawiadomienia o spotkaniu w sprawie inwestycji spoldzielnia bedzie wysylac
                          poczta.
                          2. Na tym spotkaniu dowiemy sie jaka bedzie procedura i terminy wprowadzania
                          zmian.
                          3. W spoldzielni nic nie wiedza jakoby mialy byc jakies opoznienia w budowie.
                          • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 17.05.07, 18:58
                            Rozmawiałam z kobiętą w spółdzielni i nie ma jeszcze dokładnych danych co do
                            kontaktów od architekta , więc na to jeszcze mamy czas. A jezeli chodzi o
                            zmiany w ściankach to można już składać na piśmie najlepiej na trzech
                            egzęplarzach , ale nie podała nam terminu do kiedy takie pismo ma wpłynąć.

A jężeli chodzi o kredyt we frankach to nie jest tak tragicznie , my mamy
                            rozłożony tylko na cztery transze i przy pierwszej którą wpłacaliśmy do końca
                            lutego , nawet trochę zyskaliśmy . Następną wpłacamy dopiero do końca lipca i
                            wtedy może będzie gorzej. No cóż ryzyko jest , ale zawsze można przewalutować a
                            nawet zmienić bank.

Pozdrawiam
                            • Gość: arek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:02
                              Witam

a czy ktoś wie jakie będą balkony interesuje mnie wielkośc i w jaki sposób
                              będą zabudowane??
                              • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 31.05.07, 14:49
                                cy ktos wie cemu ta budowa sie tak mozolnie posowa i co z tym ebraniem w
                                czerwcu
                                • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.rozanka.wroc.pl 01.06.07, 10:05
                                  Zebranie 14 czerwca dostalismy zawiadomienie,ale nic nie pisze ze bede omawiac
                                  nowa budowe????A budowa mozolnie.........dawno tam nie bylam wole sie nie
                                  stresowac -za wielkiego wyboru nie mamy:(((
                                  • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 14:03
                                    Mam zdjecie sprzed 2 dni, dajcie maila, to wam wysle.
                • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 15.05.07, 22:16
                  Chyba troche nie rozumiem. Poki frank spada to raczej dobrze. Jak zacznie rosnac
                  trzeba bedzie sie martwic.
                  • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 16.05.07, 06:27
                    Zalezy w ktorym momencie :). Gdy masz jeszcze wyplacane transze i przeliczane
                    ze zlotowek na franki (bo cena mieszkania jest ustalona w zlotowkach), to wtedy
                    gdy franek spada, automatycznie rosnie ci zadluzenie we frankach (potrzebujesz
                    wiecej frankow, zeby uzyskac taka sama kwote w zlotowkach). A pozniej splacasz
                    juz kredyt od ustalonej koncowej kwoty we frankach. I wtedy rzeczywiscie
                    lepiej, gdy franek spada.

A wogole, to podobno teraz jest najlepszy moment na przewalutowanie na zlotowki.
    • Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 01.06.07, 15:34
      akiedy dostaliscie awiadomienie o zebraniu czlokow bo donas nic nie doszlo a o
      ktorej i gdzie tego 14 cerwca
      • Gość: wrobvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.07, 10:03
        "Zarząd Spółdzielni Miszkaniowej "CEGIEŁKA" we Wrocławiu zwołuje w dniu 14 czerwca 2007 r. o godz. 17:00 Walne Zgromadzenie, które odbędzie się w sali konferencyjnej Dolnośląskiej Izby Lekarskiej przy ul. Matejki 6 we Wrocławiu" - niestety nie jest to zebranie związane z nową budową a ogólne zebranie wszystkich członków spółdzielni
    • iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 02.06.07, 22:05
      Wędrowiec podeslij fotki na konto gazetowe:)
      pozdrawiam
      • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.06.07, 21:10
        Witam,

Czy uważacie, że cena mieszkania jeszcze wzrosnie (po rozliczeniu całej
        inwestycji)?? Ja stawiam, że dopłacimy ok. 400 zł/m2.
        • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.06.07, 07:53
          racej cena wroscie do 5 tys za metr za duzo materialy w gore poszly
          • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.07, 21:33
            nie gadajcie glupot i nie straszcie ludzi takimi wyssanymi z palca sumami...

ponadto wrzucilem pare fotek z 2 czerwca na stronke: zonk.ite.pl/~mla/Dom/

aha, a zaproszenie na zebranie dostalem jakis tydzien temu... :-)
            • alex.kovalsky SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 06.06.07, 09:39
              Witam
              Z dniem dzisiejszym dołączam się do powstawania zalążków wspólnoty mieszkaniowej
              na Stabłowicach na tym forum. Ciesze sie, że jest taka wymiana informacji,
              postaram sie w miarę możliwości i wiedzy tez uzupełniać. Dzięki za zdjęcia,
              miejscówka jest zacna także miło sie będzie mieszkało.
              Co do cen za metr to chyba nikt nie ma złudzeń niestety, ale za to będzie blisko
              na stadion;)Jedyna nadzieja,że inwestor ma zakontraktowane materiały budowlane.
              Pozdrawiam sąsiadów:-P
              • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 06.06.07, 11:29
                Witaj Alex ;-)

Z tym stadionem to tez mi sie podoba ;D
              • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 06.06.07, 13:39
                Witam z ta cena to chyba sie zabardzo nakrecacie ,to jest spoldzielnia
                mieszkaniowa a nie deweloper zeby na nas mogl tyle zarabiac.Pozatym 90% z nas
                wzielo kredyty na 100% i pewnie wiekszosci bank i tak naciagal zdolnosc.To co w
                takim razie 90% lokali zmieni wlascicieli ?????Bo 5 tys za metr czy 5.5 to
                roznica .Spoldzielnia to nie komercja i obym sie nie myslila:)))
                • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 07.06.07, 08:06
                  hej iwino mam nadzieje ze sie nie mylisz ,bo moze pojawic sie wiele problemow
                  jak podniosa tak ceny :( bylismy ostatnio na budowie cos tam zaczelo sie juz
                  dziac :zakladaja zbrojenia i juz zaczyna byc widac jakies zarysy :) oby tak
                  dalej i jak najszybciej niech oddaja nam mieszkanka :) pozdrowienia
    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 12.06.07, 09:09
      na budowie wszystko zaczyna fajnie wygladac....wczoraj bylismy to juz sie
      zabieraja za wylewanie kolejnej klatki :) budowa zaczyna byc juz widoczna nad
      poziomem dziury :)
      • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 12.06.07, 12:31
        No to musze pojechac i pocykac pare zdjec ;-)
        • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 19:12
          Witam
          My byliśmy jakies parę dni temu faktycznie , już zaczynają robić następne
          klatki , ale mi sie wydaje, że to strasznie wolno wszystko przebiega... A moze
          tylko mi się wydaje...? jak już będzie widać jakieś piętra , to będzie coś ..:))
          A tu jeszcze przed namidługi cały rok , albo i dłużej...

p.s. a czy zawiadomienie o tym spotkaniu ze spółdzielnią dostaliście listem
          poleconym????

pozdrawiam
          • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 12.06.07, 20:16
            do nas jak narazie to nic nie przyszlo :(
            • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:51
              witamy

my własnie dostaliśmy dzisiaj zaproszenie na zebranie LISTEM POLECONYM , (leżał
              dwa tygodnie na poczcie:), ale faktycznie nie ma nic na temat nowj budowy ,
              jest coś tam o wybraniu przewodniczącego ,z-cy, i sekretarza, jakiś
              sprawozdaniach rady nadzorczej , zarządu spółdzielni i takie tam sprawy
              finansowe za rok 2006.
              prawde mówiąc nie wiem czy sie tam wybierzemy , bo jestemw w tym czasie w pracy.
              Ale jak ktoś z nowych mieszkanców , znajdzie sie na zebraniu może cos napisze w
              skrócie

pozdrawiamy
              • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 14.06.07, 11:40
                ja sie moze przejade, ale nie wiem czy dlugo usiedze jak zaczna gadac glupoty i
                klocic sie o bezsensowne rzeczy...

proponuje jakies spotkanie nowych mieszkancow ze stablowic gdzies na tym
                zebraniu ;-) nie wiem jak sprawa bedzie wygladac na miejscu i gdzie moglibysmy
                sie spotkac, ale ja bede w zielonej koszulce i niebieskich krotkich spodenkach
                jakby co ;-) jak mnie ktos dojrzy to smialo prosze podejsc i sie przedstawic ;-)
                • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.07, 11:57
                  Ja bede w pomaranczowym podkoszulku. Latwo dostrzec :).
                  • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:14
                    witam

Mi sie niestety nie udało tam dotrzec , ale mam nadzieję że pan w zielonej i
                    pomarańczowej koszulce zdaja nam po krótce relację:)

pozdrawiam
                    • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 14.06.07, 21:15
                      Lauek napisze, bo robil fajne notatki. Bylismy pozniej na budowie, coraz
                      ciekawiej to wyglada. Poznalismy nowa kolezanke, ktora tez bedzie mieszkac w
                      naszym bloku.
                    • Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.akron.net.pl 14.06.07, 21:36
                      takie walne zgromadzenie to bardzo ciekawe doświadczenie :)

I czesc nudniejsza bo to wybory przewodniczacego, z-cy, sekretarza itd.
                      (których wyciąga się prawie siła ;-) a później rożne sprawy finansowe za rok
                      2006, ale w II części się rozkręca.
                      W trakcie zgłaszania wniosków można się znacznie ożywić ;)
                      w kazdym razie mysle warto przyjść, zwłaszcza za rok albo dwa, jak sprawy będą
                      nas już bardziej dotyczyć.

Pozdrawiam kolegę Marcina z Komisji skrutacyjnej oraz kolegów z komisji
                      wnioskowej (domyślam się że Lauek oraz Wędrowiec - zgadza się? Trzeciego
                      niestety nie zidentyfikowałam).
                      – Marta – przewodnicząca komisji skrutacyjnej ;-))))
                      • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 14.06.07, 22:44
                        Milo poznac :) Trzeci kolega to Slavik (napisal kilka postow na samym poczatku
                        watku). Mysle, ze sie niedlugo spotkamy tak calkiem prywatnie, zeby sie poznac
                        i pogadac.
                        • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 14.06.07, 23:06
                          spotkanie wersja 2.0 jak najbardziej..:-)
                          może się wreszcie uda spotkać w większej komitywie
                          • Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.akron.net.pl 14.06.07, 23:07
                            jestem za :)
                            • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 15.06.07, 13:26
                              Heja ;-)

Dzieki za podrowienia od zaprzyjaznionej komisji skrutacyjnej ;-)
                              Jesli chodzi o sprawozdanie z wczorajszego zebrania to akurat zapomnialem wziac
                              do pracy zapiski ktore wczoraj robilem (napisze to pozniej), ale z ciekawszych
                              rzeczy o ktorych pamietam to tak:
                              - planowane zakonczenie naszej inwestycji to 31 sierpnia 2008
                              - na kazde mieszkanie przypada 1,5 miejsca parkingowego
                              - aktywa naszej spoldzielni to prawie 80 mln zlotych ;-)
                              - na jednym z osiedli Cegielki skrocono czas otwarcia sklepu Zabka z 23 do 22
                              ;-) - wiadomosc o tyle istotna ze jak ryby nie beda braly a ktos akurat bedzie
                              lowil w jednym ze stawkow nieopodal naszych mieszkan to nie ma gdzie po piwko
                              skoczyc nawet wtedy ;-)
                              - spoldzielnia ma ponad 600 mieszkan o ile dobrze zapamietalem, a nasze numery
                              na kartach do glosowania siegaly prawie tysiaca
                              - koniecznie trzeba wyrownac parking na jednym z osiedli w stosunku do drogi
                              ktora tam jest ;-) bo ktos to spapral i trzeba dojsc winnego ;-D

Na walnym zebraniu w zasadzie nie bylo zadnych klotni i nieporozumien co moze
                              wskazywac na to, ze wiekszosc rzeczy dzieje sie jak dziac sie powinna i raczej
                              nie ma niepokoju z tym zwiazanego. Zasmucila mnie troche Ida (nowo poznana
                              sasiadka) ktora mowila o bardzo dlugich spoznieniach w wydawaniu materialow
                              m.in. naszemu inwestorowi... mam nadzieje, ze nie przeciagnie to jednak czasu
                              realizacji budowy ;-)

Pozdrowionka dla wszystykich i szykujcie sie na jakies wieksze spotkanie ;-)
                              • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 19:50
                                witamy
                                Dziękujemy wszystkim za relację z walnego zebrania

I mamy nadzieję ze w niedługim czasie uda nam się spotkać i pogadać

pozdrawiamy
                                • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.07, 23:54
                                  Troche informacji zapisanych na kartce podczas ostatniego zebrania:

Wartosc inwestycji: 21 mln zł
                                  Zakonczenie prac: 31 sierpnia 2008
                                  Wykonawca: PBI Wroclaw, Komuny Paryskiej 19
                                  I etap: 133 mieszkania
                                  II etap: 110 mieszkan + 1 lokal uslugowy
                                  III etap: 58 mieszkan
                                  lacznie: 301 mieszkan + 1 lokal uslugowy

1,5 miejsca parkingowego na mieszkanie -> w tym 220 pod ziemia
                                  plac zabaw dla dzieci

reszta to jakies finanse itp nikomu nie potrzebne ;-)
                                  dobranocka
                                  • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 20:32
                                    dzięki
                                    a czy coś wiadomo z piwnicami?
                                    • Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 21.06.07, 08:35
                                      nie ma piwnic, mozna kupic za to 1,5 garazu :P
    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.07.07, 14:47
      witam :D dzisiaj wlasnie odebralismy szczegolowy plan mieszkania z naniesiona
      elektryka,sanitarka itp.jak nam powiedziano zmiany mozna zglaszac na pismie
      (tzn jakie zmiany, gdzie i jak chce sie zmienic) do konca lipca.
      • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 04.07.07, 22:37
        Ale chyba 2008 roku???
        • Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 05.07.07, 10:22
          No ja dzisiaj zrobiłem opis do planu mieszkania, ale z tą elekrtyka to chyba
          rzeczywiście za wcześnie:)Jak trzeba to sie zrobi.
          by the way - ma ktos jakies aktualne foty z seri "co sie dzieje na budowie"?
          byłbym wdzięczny
          pozdrawiam sasiadów
        • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 05.07.07, 12:20
          bylem dzis w spoldzielni i Pani powiedziala, ze jesli ktos chce zmieniac scianki
          (tudziesz dziure na schody) to do konca lipca nalezy to zglosic na pismie, wraz
          z opisem itp.
          to samo jesli chodzi o rezygnacje z urzadzen ktore sa na wyposazeniu mieszkania

chodzi oczywiscie o lipiec 2007 :)
          • Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.europe.hp.net 06.07.07, 12:22
            podobno jest juz kolorowa wizualizacja naszego budynku - zielenie, zółcie i
            pomarańcze... jesli ktoś jest w posiadaniu tej wizualizacji czy moglby wrzucic
            ja na stronke - tam gdzie są zdjecia :-)
            btw. czy ktos wie jak postepy na budowie? - zwracam sie głównie do naszej ekipy
            press foto :-) jakies nowe fotki?
            pozdrowienia dla sąsiadów!
            • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 09.07.07, 09:49
              kilka zdjec z 7 lipca pojawilo sie na lauek.ite.pl/Dom
              • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 13.07.07, 21:43
                Taka mala rada: sprawdzcie, czy wsrod rysunkow wykonawczych (sanitarny,
                elektryczny, ogrzewanie), ktore dala wam spoldzielnia, macie tez rysunek
                wykonawczy swojego mieszkania w skali 1:50. Sa na nim zwymiarowane rozne
                ciekawe rzeczy m.in. dlugosc schodow, wanna, umywalka, szerokosc balkonu itp.
                • Gość: ja Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lanet.net.pl 17.07.07, 17:55
                  no to tez taka moja mala rada
                  jezeli ktos ma do wniesienia jakies zmiany
                  niech to zrobi w terminie bo potem
                  moga byc z tym duze problmy
                  • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 18.07.07, 06:20
                    Jest juz dostepna lista bialego montazu, drzwi wewnetrznych i kuchenki.
                    • Gość: ja Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.connecta.pl 02.08.07, 10:51
                      pojawily sie pierwsze sciany:)
                      • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:18
                        to super ... bo my mamy pierwsze piętro wiec niedługo bedzie widac "nasze"
                        ściany:))))

a może ktos ma jakieś fotki nowe???
    • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 08:11
      Witam co tam sychac ????straszna cisza na forum??? Jak tam zmiany w
      miszkankach-mysmy troszke namodzili:))pozdrawiam
      • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.07, 10:59
        Rosną ściany od garażu :).
        • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 14.08.07, 22:08
          Idzie ta budowa jak krew z nosa..........

Jak dobrze pojdzie to do zimy parter stanie.
          • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 14.08.07, 22:43
            Hej,

My niestety nie mamy zbytnio pomysłu na przebudowę mieszkanka :-(
            1. Nie znamy się na tym
            2. do okoła praktycznie same ściany nośne
            Może zna ktoś osobę, która za tanie pieniądze mogła by doradzić?

Liczymy, że najwcześniej oddadzą mieszkania w gródniu 2008 przy takim tempie pracy!!
            Pozdrawiam
            • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.08.07, 08:51
              witamy monika przy tym tepie prac jak ida to z wiarygodnych zrodel
              wiemy ze skoncza na koniec sierpnia a nie grudnia ,a co do zmian to
              tez troszke chaosu w planach wprowadzilismy :)
              • Gość: marta Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.europe.hp.net 17.08.07, 08:14
                jakiego sierpnia??? 2009???
                • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 17.08.07, 10:59
                  wiesz droga marto myslenie nie boli skoro kolezanka powiedzial o
                  grudniu 2008 a powiedzielem ze w sierpniu noto chyba samo przez
                  siebie mowi ze 2008
                  • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.08.07, 12:41
                    nie przesadzajmy, tempo prac jest w miare ok jak sie u da w tym roku postawić
                    minimum parter to będzie ok.
                    Znam inne inwestycje gdzie na pół roku przed oddaniem dopiero wykańcza sie
                    fundamenty..:-)

czasy są teraz cieżkie dla budowlanki, i trzymajmy kciuki za nasą inwestycję,
                    wściekanie się, w dodatku na tym etapie prac, nic nikomu nie da.

a propo- mysmy też namieszali na projekcie ciekawy czy wykonawcy odczytają
                    nasze intencje.
                  • Gość: Sąsiad Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.core.lanet.net.pl 20.08.07, 21:32
                    Wiesz drogi Przemku w Twoim przypadku to chyba boli a jak nie to
                    szkoda. Kilka lekcji kultury by Ci sie przydało. Serdecznie
                    pozdrawiam.
            • Gość: POLONISTA Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 21.08.07, 10:35
              Monia , gdzieś ty szkoły kończyła !!?? Jak ty piszesz GRUDZIEŃ!!!-
              kobieto LITOŚCI !!
              • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 21.08.07, 13:25
                Nikt nie mowil ze wszyscy musza znac sie na ortografii.
                A tak wracajac do tematu mieszkan.
                Czy pasuja wam te biale drzwi "porty" w standardzie? Rozmawialismy z pania ze
                spoldzielni i byc moze bedzie mozliwosc wymiany na brazowe, (buk czy cos
                takiego), moze nawet bez doplaty. Jak kogos interesuje to mozecie popytac.
                • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 21.08.07, 17:30
                  • Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 21.08.07, 17:31
                    Uaktualnienie:
                    Jednak trzebaby dopalacac
                    • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 21.08.07, 18:36
                      No ladnie. A jak pytalem kiedys, to mi powiedzieli, ze nie bedzie
                      zmian, bo zamiawiaja hurtem itp. Wiec zrezygnowalem z tych drzwi
                      calkowicie. A teraz wystarczyl urok osobisty Kuby i sprawa
                      zalatwiona.
                      • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 22.08.07, 14:16
                        Ludzie nie zaczynajmy od kłutni. Każdy czeka już na te mieszkania i
                        liczy ile jeszcze zostało.Termin jest na 31.08.2008, a kiedy oddadzą
                        nam klucze to się okaże dopiero za rok.
                        Co do drzwi to my już zrezygnowaliśmy, bo te, które oferują są
                        paskudne.
                        Pozdrawiam aga
                        • Gość: ela i hłopacgerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 21:16
                          Witam
                          Jeżeli chodzi o zmiany w mieszkaniu to też troszeczke
                          namieszalismy , ale zreygnowaliśmy z drzwi wewn. z całego białego
                          montażu , bo to najtansza chała . Ale jedynie zostawiliśmy drzwi
                          wejściowe bo nie sa wcale złe.

Teraz budowa niby wolno ,ale lepiej niech się chlopaki nie
                          spieszą , tylko robia to dokladnie , żebyśmy nie mieli za dużo
                          roboty i problemów przy odbiorze . obyśmy na świeta i sylwestra
                          2008 się wprowadzili :))

pozdrawiamy
                          • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 28.08.07, 15:22
                            Witam

Ja praktycznie zrezygnowalem z wszystkoego co daje spoldzielnia, lacznie z
                            konstrukcja schodow przez nich wybrana.. w zamiarach mam wstawienie schodow
                            zabiegowych, moze sie uda ;-)

A co do naszego watku to plis... prosze nie robcie z siebie dzieci i nie kloccie
                            sie o ortografie itp. Jak ktos ma ochote sie na kims/czyms wyzyc to zamiast
                            uszczypliwych uwag proponuje wsiasc na rower i machnac ze 30 km ;-)
    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 12.09.07, 21:40
      hej co slychac u sasiadow?? :) bylismy na budowie i juz jest
      calkiem duzo postawione.nad fundamentem sa juz sciany dookola
      wszystkich 4 klatek :D
      pozdrowienia dla wszystkich aga
      • Gość: alex.kovasky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.07, 20:53
        witam. jakos malo widac tu ludzie zagladaja:(
        masz moze jakies foty z tego co sie dzieje na budowie?jakos nie mam kiedy sie
        zebrac zeby tam pojechac.pozdro
        • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 14.09.07, 08:13
          jak narazie nie mam,ale jak bedziemy teraz jechac to zrobie :D
          a co do forum to faktycznie pusto tu od jakiegos czasu :(
        • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 14.09.07, 19:15
          hejka mam kilka zdjec ale nie wiem jak je wrzucic wiec jak ktos mnie
          wyreczy to bede wdzieczna ,prosze o maila to przesle zdjecia :D
          • alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.09.07, 17:08
            alex.kovalsky@.gazeta.pl
            będę wdzięczny.
            Newsy ode mnie.
            Wczoraj dzwoniłem do Cegiełki, właśnie dają nasze zmiany do architekta (jeśli
            takowe ktoś sporządził;-) ).
            Cena za metr na dzień dzisiejszy nie ulegnie zmianie, inwestor nie dawał podobno
            żadnych sygnałów.
            Pozdro
          • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:20
            witam , to moze tak przy okazji nam prześlecie te fotki bedziemy
            wdzieczni:) ela-gerard@tlen.pl

a faktycznie cisza straszna na tym naszym forum ,
            i my pewnie jak wszyscy nie możemy sie doczekać własnego mieszkanka,
            ale to jeszcze rok i zleci szybko. Bo wsumie to juz jeden rok
            zleciał od chwili zalatwienia tego mieszkanka , a dokładnie lipiec
            2006 juz wiedzielismy , że bedziemy tam mieszkać:), wiec jeszcze
            jeden ,a może jak dobrze pójdzie to tylko 11 miesiecy:)))))))

pozdrawiamy wszystkich
            pa
          • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:21
            witam , to moze tak przy okazji nam prześlecie te fotki bedziemy
            wdzieczni:) ela-gerard@tlen.pl

a faktycznie cisza straszna na tym naszym forum ,
            i my pewnie jak wszyscy nie możemy sie doczekać własnego mieszkanka,
            ale to jeszcze rok i zleci szybko. Bo wsumie to juz jeden rok
            zleciał od chwili zalatwienia tego mieszkanka , a dokładnie lipiec
            2006 juz wiedzielismy , że bedziemy tam mieszkać:), wiec jeszcze
            jeden ,a może jak dobrze pójdzie to tylko 11 miesiecy:)))))))

pozdrawiamy wszystkich mieszkańców
            pa
            • Gość: aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 17.09.07, 08:51
              fotki poszly tylko wywala mi jakis blad na skrzynce,wiec jakby ich
              nie bylo dajcie znac to sprobuje jeszcze raz :D
              • alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 17.09.07, 09:16
                Witam
                Dzieki za fotki, do mnie doszly. Czy nie uwazacie, ze troche za
                wolno to sie buduje? Bedzie mrozna zima i stanie zupelnie:(
                Moze w czynie spolecznym sie wezmiemy do lopaty po robocie:).
                Pozdro
                • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 17.09.07, 16:34
                  Aga i Przemek wyslijcie mi fotki ajvona@wp.pl.dzieki bardzo
                  • Gość: marmax Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:29
                    Kilka nowych zdjęć na końcu katalogu:

pozdrawiam
                    • Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.07, 00:10
                      a czy jest jakas mozliwosc zeby kazdy mogl dodawac zdjecia na ta stronke Picasa ze zdjeciami z budowy i tworzyc wsplnie archiwum z budowy?, pytanie do marmax`a, pozdrawiam
    • Gość: m@ciek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.rainbownet.pl 18.09.07, 14:00
      NIERUCHOMOŚCI
      www.domagent.pl
      DOM I MIESZKANIE
      • Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.07, 12:39
        co to za spam?
        • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 19.09.07, 15:42
          niemam pojecia ale chyba nikomu niepotrzebny ten spam a kto wie
          kiedy maja byc jakies info od architekta
    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 22.09.07, 20:57
      czy wie ktos moze jak to jest z nasza budowa.wlasnie wrocilismy i
      okazuje sie ze drugi budynek buduje inna spoldzielnia(na tablicy
      informacyjnej widnieje spoldzielnia "stoczniowiec",tablica od ulicy
      glownej), czy ktos ma jakies informacje na ten temat???
      a nasza budowa pnie sie w gore:juz wylewaja sciany drugiej klatki :)
      • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 08:33
        my nic takiego nie wiemy ... ciekawe????
        • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 23.09.07, 19:10
          Wszystko sie zgadza - spoldzielnia Cegielka i Stoczniowiec dogadaly
          sie kiedys odnosnie ksztaltu dzialek, a panie ze spoldzielni mowily
          mi, ze obok mial budowac Stoczniowiec. To zadna nowina :).
          • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 23:33
            No tak, nowina zadna ;-) potwierdzam...

Jesli chodzi o budowe to ostatnio udalo mi sie troche z kierownikiem budowy
            porozmawiac. Mowil, ze obecnie nadrabiaja nieco czas poniewaz wczesniej musieli
            wykonac troche nieplanowanych rzeczy.
            Ponadto mowil, ze jak zima bedzie normalna to nie widzi zagrozen jezeli chodzi o
            czas realizacji projektu.

Na budowie widac juz scianki parteru (w niektorych klatkach). W dzien powszedni
            na placu budowy calkiem spory ruch. Niebawem pojawi sie jeszcze 4 dzwig.

Pozdrawiam.

P.S. Kilka nowszych zdjec na lauek.ite.pl/Dom
            • Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.itma.pwr.wroc.pl 25.09.07, 13:15
              witam
              blok się faktycznie pnie coraz wyżej, niedługo bedzię wyższy od poltegorku;)
              pozdrawiam
              • Gość: Andrzej W. Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 09:32
                ..i będzie zaśmiecał osiedle o niskiej zabudowie.Ciekawe kto wydał
                zgode na budowanie tego koszmarka.Mam nadzieję że kiedyś ktoś się za
                to weżmie.
                • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.07, 10:40
                  O niskiej zabudowie? A caly kompleks budynkow mieszkalnych 200
                  metrow dalej to co? Nakabylion?
                  • Gość: Andrzej W. Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:26
                    Jest różnica i szkoda że Pan tego nie zauważa.Ten budynek nawiązuje
                    niestety do architektury z najgorszych czasów PRL.Wygłąda na jakiś
                    kołchożnik,takie już stoją na Drukarskiej,Grabiszyńskiej i nie
                    pasuje do tutejszej zabudowy.Proszę pojechać kilkaset metrów
                    dalej,na osiedle Owocowe,gdzie buduje Salwirak.To jest osiedle
                    wkomponowane w otoczenie i przyjazne dla okolicznych
                    mieszkańców.Bunkrów na setki mieszkań mamy już pod dostatkiem.
                    • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.07, 12:35
                      W jakim sensie "nie pasuje"? Dopiero wylewany jest parter, nie widać
                      całego kształtu budynku.
                      • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 01.10.07, 14:36
                        Panie Andzrzeju oco wogole panu chodzi skad pan wie jak to wygladac
                        bedzie po wybudowaniu zazdrosci pan innym ludziom ze sobie
                        mieszkania kupili niestarczyli dla pana czy jak
                        • Gość: gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 18:43
                          Pan Andrzej zdaje sie jest toksyczny nie ma się co
                          przejmować,pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
                          • Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:54
                            Widzę ,że znowu ktos stara nam się uprzykszyć mieszkanie na
                            stabłowicach na początku był P. Kuba teraz P.Andrzej. No cóz panowie
                            niestety takie czasy nastały , w Polsce jest zapotrzebowanie na 40
                            tys mieszkań , więc pewnie nasze bloki w tamtej okolicy to nie
                            wszystko...
                            Ale proszę się uspokoić bo nie tylko Pan chce mieszkać w czystej i
                            spokojnej okolicy ... i mam nadzieję , że mieszkać nam wszystkim
                            będzie się tam miło i spokojnie :))

pozdrawiam
                            ela
                            • Gość: miopo Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:33
                              Panie Andrzejku, ściągnij z głowy moherek i nie ziej zawiścią dookoła. Wcześniej
                              czy później złote czasy ojców dyrektorów miną, a Pan razem z nimi. AVE
                              • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 10.10.07, 16:59
                                forum umarlo sciercia naturalna
                                • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 10.10.07, 19:44
                                  Nie ma sie czym zachwycac więc cisza, wszyscy płacą kredyt i czekają na
                                  wiosne:)))wtedy zaczniemy Wszyscy sie udzielać:P
                                  • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 10.10.07, 19:51
                                    Rośnie, rośnie - połowa parteru już zrobiona.
                                • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 12.10.07, 21:49
                                  spoko spoko ;-) czuwamy ;-)

P.S. Michal, zapomnialem Ci zeskanowac ten harmonogram... ale wynika z niego, ze
                                  na chwile obecna powinni powoli konczyc sciany pierwszego pietra i zabierac sie
                                  za kladzenie na nich stropow ;-) Wyglada tak jakbysmy mieli miesiac
                                  opoznienia... ale jak rozmawialem ostatnio z kierownikiem budowy to mowil, ze
                                  nie powinno byc zadnych opoznien jak zima bedzie normalna ;-)
                                  Wiec tej wersji sie trzymajmy ;-)
                                  • Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.07, 21:53
                                    witeczka!
                                    no ci z parteru juz niedlugo beda mogli sie wprowadzac i pilnowac zeby wszystko
                                    szlo zgodnie z planem:))
                                    najgorsze za nimi wiec juz teraz powinno pojsc z gorki:)obok zaczyna budowac
                                    stocznioweic, wiec sie troche dzwigow namnozylo:)
                                    pozdro
                                    • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 19:26
                                      To super , że budowa postepuję ( nasza oczywiście) , bo budowa ze
                                      stoczniowca przysłoni nam swiat ....:((( mamy po tej stronie okna
                                      i na dodatek na pierwszym piętrze... niedobrze.

A czy ktoś wie czy oni juz sprzedali mieszkania ( sm stoczniowiec)??

pozdrawiamy
                                      mieszkańców
                                      • Gość: alex Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 24.10.07, 10:55
                                        stoczniowiec - nie wiem. cegielka jeszcze nie wyprzedaje na nastepne
                                        etapy.cena tez nieznana.
                                      • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 09:39
                                        Niestety wizja cichego i zielonego osiedla Stabłowice odchodzi w
                                        zapomnienie.Mieszkań będzie jeszcze pod dostatkiem.W/g planu
                                        zagospodarowania przestrzennego ulica Wełniana zostanie przedłużona
                                        w stronę północną tj obok tego pięknego masztu,w stronę torów i tam
                                        powstanie następne osiedle domów a będzie ich tam sporo.Na przeciw
                                        Waszego narożnika,po drugiej stronie Głównej też ma by coś
                                        wybudowane.
                                        • marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.10.07, 16:56
                                          Na końcu albumu 4 zdjęcia z dzisiaj.

• przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.10.07, 22:53
                                            no widze ze naroznik juz jest, jeszcze dwa pietra w gore i mamy
                                            mieszkanko :D no widze ze ekipa pracuje :D
                                        • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 28.10.07, 13:09
                                          dzięki za info Kuba ;-)
                                          • Gość: alex Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 30.10.07, 18:40
                                            no pięknie, niech sie pnie do góry, póki zimy nie ma:)
                                            mnie tam nie przeszkadza, ze będą inne inwestycje obok, przynajmniej ludzie będą
                                            mieli gdzie mieszkać, bo jest niestety deficyt, nawet na rynku lokali pod wynajem.
                                            pozdro
                                            • Gość: kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 21:41
                                              Przeszkadza nie przeszkadza,ale ostatnio rano stoi się już w połowie
                                              Królewieckiej.Na 8 wyjeżdżam o 6.20. chyba to jest lekka przesada.
                                              • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 05.11.07, 23:21
                                                No to jest problem... dobrze, że dobry dojazd rowerkiem jest do miasta ;-) Jak
                                                ktoś będzie chętny to możemy wspólne wyprawy rowerowe organizować ;-)

Aha, kartę wędkarską ktoś ma? ;-)
                                                • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 10.11.07, 17:44
                                                  lauek.ite.pl/Dom - kilka nowych fotek
                                                  • moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 11.11.07, 22:00
                                                    HEJ

DLACZEGO SCIANY BUDUJA SCIANY Z BETONU ??? MIAłY BYC Z JAKIEJS CEGłY!! CZY
                                                    KTOS WIE NA TEMAT TYCH ZMIAN?? CZY TO NIE PODROZY BARDZO INWESTYCJI, STAL JEST
                                                    PODOBNO BARDZO DROGA.
                                                    POZDRAWIAM
                                                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 12.11.07, 10:36
                                                    Nie znam się, ale nośne chyba zawsze są z betonu?
                                                    Działowe pewnie będą z cegły...

Jeśli chodzi o wzrost kosztów to jak ostatnio rozmawiałem z kierownikiem budowy
                                                    to mówił, że nic mu o tym nie wiadomo i jego zdaniem nie powinno to nastąpić.
                                                    Jak będzie na końcu to zobaczymy pewnie gdzieś za pół roku ;-)

pozdrówka
                                                  • Gość: spn Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.nsn-inter.net 12.11.07, 11:32
                                                    ..zastanawiaja mnie te domysly co do technologii budowy. Nie wiem
                                                    jak wygladaja umowy kupna mieszkania od spoldzielni mieszkaniowej,
                                                    ale w podpisanej przeze mnie umowie z deweloperem mam krotki opis
                                                    technologii w jakiej zostanie wzniesiony budynek.
                                                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.07, 20:24
                                                    A no widzisz ;-) Pewnie na mojej też to jest.. trzeba tam tylko zaglądnąć ;-)
                                                  • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:31
                                                    W tych warunkach beton to najlepsza metoda.Beton i styropian dadzą
                                                    najlepszą ochronę przeciwwilgociową.Tak buduje się przecież bunkry i
                                                    długo wytrzymują.
                                                  • Gość: ja Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.connecta.pl 14.11.07, 08:29
                                                    a ja wole betonowe ponoć są bardziej wytrzymałe i jest później mniej problemow
                                                  • Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 14.11.07, 10:58
                                                    proponuje zrzutke na dobrą wiertarę z sds -em :-)
                                                    pozdro
    • Gość: tosik Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 14:19
      Zaczynam się o swajać z myślą ze w przyszłe świąta tez jeszcze nie u siebie w
      mieszkaniu-oni nie dadzą rady!!!!Wiem że pesymistka jestem.
      • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 15.11.07, 15:30
        A dlaczego mieliby nie dac? ;-)
        Skad ten pesymizm? Narazie zrobili wiecej niz mieli zrobic (bo wliczam w to
        wszystkie dodatkowe prace ktorych nie bylo w harmonogramie)...
        • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.11.07, 15:34
          jak narazie to bardzo ladnie prace ida na przyszle swieta juz
          napewno u siebie bedziemy spedzac
          • Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 28.11.07, 09:11
            Witem
            Czy ktoś może wybiera się na zebranie 29.11?
            Być może będzie jakaś wzmianka o naszej inwestycji.
            Pozdrawiam
            • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 28.11.07, 15:58
              Nie jestem pewien, ale może ja się wybirę jak czas znajdę...
              Ale nie sądzę żeby coś o naszej inwestycji mówili...
              • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:57
                Nie wybieramy sie na to zebranie, brak czasu:)

No właśnie widziałam fotki naszego mieszkanka... rosnie aż miło:)))
                nasze pietro gotowe...
                ( pierwsze)

pozdrawiamy
                • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 29.11.07, 06:50
                  Ja ide :).
                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 29.11.07, 12:40
                    Ja Michał jednak odpadam.. mam spotkanie dziś o 18... :/
                    Notuj jak będzie coś o nas.. nagrywaj ;-)
                    • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 16:16
                      to co było na spotkaniu? ktos był?
                      • Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 06.12.07, 06:24
                        Ja bylem. Nie bylo nic odnosnie naszej inwestycji. Bylo za to
                        glosowanie nad nowym statutem. Zmiany w nim wynikaja glownie ze
                        zmian w ustawach i kilku wyrokow Trybunalu Konstytucyjnego.

Na 728 (o ile dobrze zapamietalem) uprawnionych przyszlo 44. Cale
                        spotkanie trwalo okolo godziny. Mozna powiedziec, ze nic nie
                        straciliscie. Prawdopodobnie wiekszosc z nas nie znala takze
                        poprzedniego statutu :)))).
    • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 08:24
      Witam Was dostaliście odpowiedz od projektanta ???nam wyrazil zgode na zmiany:))))
      • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 13.12.07, 19:23
        Witamy niestety my tez nie dostalismy odpowiedzi od projektanta czy
        nasze zmainy sa przyjete czy nie, wiec ciezko cos powiedziec a czy
        ktos wie co sie dzieje na budowie
      • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 14.12.07, 13:34
        Mi projektant wyraził zgodę na zmiany w ściankach, ale neistety odmówił zmiany w
        dziurze w stropie (mam mieszkanie dwupoziomowe).

Ktoś jeszcze ma taki problem? ;-) Nie rozumiem co to za kłopot dla nich?
        • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 14.12.07, 19:16
          my dopiero idziemy na rozmowe w poniedzilek z projektantem i bedziem
          widziec co i jak ale nie mamy problemu ze schodami bo mieszkanie
          jest na 3 pietrze na rogu
        • Gość: Marmax Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 13:47
          Nam też odmówił zmiany w otworze na schody, ale co ciekawe otworu nie
          zmienialiśmy :-). Powinny nam się zmieścić schody w L (w projekcie mamy proste).
          Jedyne co to musimy przestawić pralkę, bo zrobiliśmy ją za blisko umywalki.

A budowa jak na razie idzie do przodu, na końcu trzy zdjęcia z dzisiaj:
          picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka/
          • Gość: Brykiet Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 16.12.07, 16:09
            mój znajomy architekt powiedział, że to jest "nieistotna zmiana" i że nie musi
            być projektu zamiennego na który powołuje się projektant/wykonawca. miał już
            takie doświadczenia. wydaje mi się że nie za bardzo po ich myśli jest robić tyle
            zmian... dopilnowac je etc. to jest jedyny argument wg mnie
            • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 16.12.07, 18:05
              Czyli jak powiedział mój kolega - lenistwo ;-)
          • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 21:40
            witam

...a tak wogóle to ktoś ze społdzielni was poinformował o tym ,że
            się zgadzają bądż nie na wasze zmiany....

p.s mam pytanko do Marmaxa ta ostatnia fotka to jaki numer klatki???
            na budowie dawno nie bylismy , ale coś wolno ta budowa trwa dopiero
            2 piętro??? a do wrzesnia niedaleko....

pozdrawiam
            ela
            • Gość: marmax Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:43
              > witam
              >
              > ...a tak wogóle to ktoś ze społdzielni was poinformował o tym ,że
              > się zgadzają bądż nie na wasze zmiany....

Tak, dostaliśmy pismo ze spółdzielni.

> p.s mam pytanko do Marmaxa ta ostatnia fotka to jaki numer klatki???

Czwarta, na pierwszej robią już czwartą kondygnację.

pozdrawiam
              • Gość: Cvaniak Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 19.12.07, 13:44
                Dostałem info od mojego architekta.
                po pierwsze mam pismo, które mówi jakie zmiany są zmianami istotnymi
                w projekcie
                i wymagają projektu zastępczego. (zapytania o to pismo słać na
                dr_cvaniak@interia.pl)
                rozmawiałem z architektem naszego budynku - powiedział że i tak
                projekt
                zastępczy będzie robiony bo nie widział nigdy budowy, na której nie
                pojawił sie
                takowy... więc nawet ten argument upada.
                zlokalizowałem problem: za projekt zastępczy czy tez projekt stropu
                (po naszych
                zmianach) będzie musiała zapłacić spółdzielnia... stad problem :\
                rada obu architektów.
                napisać pismo, kategoryczne, że chcemy mieć tak jak na naszych
                projektach i tyle...
                wzór pisma będę miał wkrótce. także dostępne pod powyższym mailem.

zresztą Pani w spółdzielni mi powiedziała, że jeżeli będę się
                upierał przy swoim
                to może da sie coś zrobić... więc jednak!
                • lilu_79 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 19.12.07, 23:08
                  Witam wszystkich przyszlych sasiadow! :-)
                  Dopiero co wpisalam sie na forum.
                  Widze,ze jestem nieco spozniona z pewnym newsami...
                  z tego co poczytalam to niektorzy
                  przerabiaja swoj projekt mieszkania.
                  Nie wiem czy ja sie nie spoznilam,
                  ale na peweno chce miec inaczej sciany postawione.
                  Czy znacie jakiegos architekta, ktory
                  wykona taki projekt i podpowie pewne rozwiazania?
                  Ile cos takiego w ogole kosztuje:-)?
                  Z gory dzieki za info.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Cvaniak Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 20.12.07, 10:01
                    znam. www.pro-studio.pl 717876995. tam można z architektem pogadac i sie umówić.
                    cena różna jak i różne są zmiany. od 500pln do 10tys... :)a nawet więcej jak
                    będziesz chciała wystrój wnętrz omówić, wybrać materiały...
                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 20.12.07, 10:08
                    Bierz jakiegoś kumpla z polibudy na piwko, niech zabierze ze sobą ołówek i
                    linijkę i Ci wykreśli zmiany jak trzeba :D
                    • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 13:44
                      mysmy dali radę sami-i nawet przeszło u architekta.Ale nie wiem czy na zmiany
                      nie jest za pozno bo byl konkretny termin na to.....dzwon do spółdzielni
                      • Gość: lilu_79 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:25
                        własnie już dzwoniłam i będę walczyć :-))))
                        mam nadzieję, że się uda!
                        A powiedz ile pokojowe masz mieszkanie?
                        Bo ja 54,7m2 i chcę przesunąć nieco ściankę od kuchni aby zrobić
                        taki aneks kuchenny z salonikiem i mieć dalej 2 pokoje :-)
                        Pozdrawiam
                • Gość: ja Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.connecta.pl 21.12.07, 11:08
                  tak tylko czy nad waszymi mieszkaniami nie ma juz stopu? bo to juz
                  zaraz oststnie pietro zaczna robic
                  • Gość: Cvaniak Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 21.12.07, 14:36
                    pierwsza klatka już ma strop więc za późno.
                    II klatka ma czas na walkę o swoje do końca roku max....
                    strop klatki III zamawiany będzie z początkiem nowego roku.
                    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 21.12.07, 17:00
                      Witam czy ktos ma projekt pudynku jak bedzie wygladal po zakonczeniu
                      budowy jak ktos ma to prosze o podeslanie ma maila pjp241@wp.pl i
                      czy ktos wie ktore pietro jest budowane ile jeszcze zostalo i czy
                      jest wogole parter w naszym budynku
                      • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 21:41
                        Obecnie budowane jest 3 piętro (widać to najlepiej tutaj:
                        picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka/photo#5144548318708453970).
                        Budowlańce stawiają każde kolejne piętro zaczynając od strony południowej (I
                        klatka). W chwili obecnej stawiają ścianki w klatce II. W tym samym czasie
                        kończone jest 2 piętro w klatkach ostatnich..

Od paru tygodni oprócz samej konstrukcji stawiane są już ścianki zewnętrzne z
                        cegieł. Te zdaje się są narazie nie wyżej niż na 1 piętrze.

Jeśli chodzi o parter to jak mogłoby go nie być? :-)
                        Jest, taki dość wysoki nawet..

A co do aktualnego projektu budynku z zewnątrz to sam bym go chętnie zobaczył... ;-)
                        • a_nulek83 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 25.12.07, 14:45
                          Na wstępie witam wszystkich sąsiadów:)

Zamieszczam parę zdjęć zrobionych komórką "na szybko" tuż przed świętami.

anulek83.fotokonto.pl/
                          Zdjęcia nie są rewelacyjnej jakości.

Pozdrawiam
                          A.

• Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 28.12.07, 08:38
                            Witeczka
                            Ja tez sam przerabiałem projekt, w zasadzie mozna do woli przesuwac
                            sciany w środku, pod warunkiem ze nie są nośne(ale wewnatrz mieszkań
                            chyba nie ma takich - sama cegla. Klepneli bez problemu. Mysle ze
                            nie jest jeszcze za pozno na zmiany, ja jeszcze mam do poprawy
                            elektryke, bo wywalilem sciane lącząca kuchnie z salonem i mi 4
                            kontakty zostały.
                            Bylem przygotowany na wojne z projektantem,a tu takie mile
                            zaskoczenie, duzo podpowiada takze mozna skorzystac, jak ktos sie
                            nie za bardzo zna.
                            Pani w spółdzielni mowila ze budowa idzie jak burza, bez obsuwy,
                            takze wspolne swieta na stablowicach:)
                            Dzieki za foty, niedlugo sie tam wybieram, bo wiadomo panskie oko
                            konia tuczy, wiec niech sie mury pna do góry;)
                            Pozdrawiam
    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 01.01.08, 14:31
      szczesliwego nowego roku i aby jak najszybciej oddali nam nasze
      mieszkanka ,poniewaz kazdy na nie czeka z utesknieniem :) wzystkiego
      dobrego
      • Gość: Ania Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 23:24
        Witam!
        Czy mogłabym prosić o namiary na SM Cegiełka? Czy ktoś wie czy
        rozpoczęto już sprzedaż mieszkań w kolejnym budynku? A może ktoś się
        orientuje czy gdzieś na Stabłowicach lub Złotnikach powstaje jakaś
        nowa inwestycja. Z góry dzięki za informację.
        • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.01.08, 16:13
          witam adres cegiełki to ulica dworcowa 3b a czy zaczeli sprzedaz
          drugiego budynku nie wiem ale sm stoczniowiec sprzedaje sa
          ogloszenia na internecie ale juz drozej za metr bo ponad 5tys
          • Gość: wyprzedaż Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 03.01.08, 18:25
            jak ktoś da 6,5k za metr to sprzedam swoje :)
            • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 19:51
              witam

A teraz tak na poważnie , czy ktoś wie kto chce sprzedac mieszkanie
              w naszym budynku (sm cegiełka) interesują mnie wszystkie oferty ,
              ale nie przesadzając nie 6,5 tys za metr bo to lekka przesada :)))

pozdrawiam
              • Gość: gość zmiany IP: *.connecta.pl 05.01.08, 08:19
                rozmawialem z kierownictwem budowy aby zatwierdzili zmiany potrzebne
                sa dokladne rysunki ja zmienilem scianki dzialowe i lokalizacje
                zlewozmywaka w kuchni musialem dac nowy rysunek z naniesionymi
                zmianami scianek nowy rysunek na elekteyke nowy na wode oraz
                kanalizacje i CO i tu wlasnie pojawil sie problem na ostatnim
                rysunku nie mialem zaznaczonej nowej wody i kanalizacji wiec u nich
                zmiany nie przeszly naszczescie do tego etapu jeszcze troche czasu
                zdaze poprawic ale lepiej dmuchac na zimne
              • Gość: wielka wyprz Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 05.01.08, 15:37
                6,5 to bardzo dobra cena :) są już tam Tacy sąsiedzi! palce lizać... :)
                pozdr! może mała licytacja??
    • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:10
      ....a jeszcze jedno a czy ktoś ma wizualizacje naszego budynku?

proszę o info:)
      • Gość: Monika i Rafał Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.08, 11:12
        Witamy wszystkich sąsiadów,
        i przypominam że nie ma wizualizacji naszego budynku, jest jedynie
        jak do tej pory rysunek techniczny dostępny do wglądu.
        • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 06.01.08, 12:16
          w spuldzielni sa dostepne rysunki jak bedzie wygladal blok po
          wybudowaniu z kazdej strony z kolorami jak bedzie wygladal po
          wybudowaniu
          • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 12:08
            do wyprzedaży:)

6,5 do bardzo dużo, ale interesuje mnie jeszcze co to za mieszkanko
            i wszystkie ważne szczegóły : metraż , piętro , pokoj, kuchnia czy
            aneks, balkon itp.
            a co do licytacji oki ale za 5 za metr biorę:)
            • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 07.01.08, 16:24
              Ktoś wcześniej pisał, że stoczniowiec obok sprzedaje już drożej ;D
              Zrobiłbyś dobry interes jakby udałoby Ci się kupić teraz w naszym bloku za 5
              myślę :)
              • Gość: wielka wyprz Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 07.01.08, 19:45
                dobry? myślę że bdb., jeszcze niedawno to był koniec świata.. a teraz?? stadion,
                centrum technologiczne i inne takie. jak to się wszystko wybuduje to będą tu
                ceny takie jak u mnie na krzykach. czyli 6-8k za metr. dam znać czy sprzedaje..
                już wkrótce... na razie walczę o kredyt.. co za badziewiaki w tych bankach!! auuu!!
                • Gość: spn Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lanet.net.pl 07.01.08, 22:19
                  sorry, ale 6,5 tys za mieszkanie budowane przez spoldzielnie i pozniej przez nia
                  zarzadzane to duzo za duzo.. calkiem niedaleko na Oliwkowej buduje Salwirak i ma
                  z tego co wiem tansze lokale.. co do drugich krzykow to bym tez nie przesadzal..
                  fakt ze rejon sie rozwija, bo sporo sie buduje, ale nie ma szans by ceny
                  osiagnely 8 tys - sam kupilem mieszkanie w sasiedniej inwestycji takze owszem
                  nie mialbym nic przeciwko zeby ceny poszly tak w gore, ale trzeba byc realista -
                  przyszedl czas na korekte cen..
                  • lilu1979 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 08.01.08, 09:09
                    hej :-)
                    niestety architek odrzucił nasze zmiany :-(((
                    nie ukrywam, że chcieliśmy zmienić funkcjonalność
                    pomieszczeń. Czyli z dużego pokoju zrobić ankes kuchenny z małym
                    salonikiem, a z kuchni zrobić mały pokój.
                    Ponoć jest problem z wentylacją, ale czy ktoś z Was się zna,
                    czy faktycznie to jest duzy problem???
                    Przecież są różne pochłaniacze elektryczne itp....
                    Nie znam się na tym, będę wdzięczna za info jak to faktycznie
                    wygląda.
                    Nie ukrywam, że wpadł mi taki pomysł, żeby po odbiorze budynku,
                    zamienić miejscami pokój z kuchnią.... Mam nadzieję, że tak można
                    zrobić.

Jeszcze jedno pytanie mam do osób które, mają mieszkanie 2 pokojowe
                    (53,4m2). Czy ktoś przerabiał mieszkanie, aby właśnie uzyskać aneks
                    kuchenny z małym salonikiem? Jeśli tak to będę bardzo wdzięczna za
                    podpowiedzi :-))))))
                    pozdrawiam wszystkich sąsiadów!!!!
                    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 08.01.08, 19:07
                      hej niewiem czy kto kolwiek kto kupil mieszkanie w cegielce chcialby
                      zamienic na mieszkanie na ul oliwkonwe poniewaz mieszkania sa
                      mniejsze w kazdym mieszkaniu jest zamontowany w lazience lub kuchni
                      piec 2- funkcyjny na ciepla wode i ogrzewanie mieszkania a do tego
                      takiez zeczy jak krany wanny kuchenki czy zlewy na oliwkowym trzeba
                      kupic sobie samemu a nie tak jak jest uas wliczone w cene mieszkania
                      a dotego niema wewanych scian tak jak unas tylko stawiane jest
                      wszytko z suporeksu i maja tam problemy z droga dojazdowa nie maja
                      pozwolen
                      • spooner Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 09.01.08, 10:30
                        ..podobnie nie wiem czy ktokolwiek kto kupil mieszkanie w cegielce kupilby je
                        rownie chetnie za 6500 zl. Nie chce wcale rozpetac wojny o to ktora inwestycja
                        jest lepsza, ktora gorsza.. po prostu - rozrboil mnie jegomosc co to mysli o
                        sprzedazy mieszkania za okazyjne 6500/m2 :rolleyes:
                        • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 09.01.08, 15:11
                          No ale sam popatrz. Skoro SM Stoczniowiec sprzedaje za ponad 5 tys (nie wiem ile
                          dokladnie, opieram sie na tym co tu ktos napisal) a mieszkania tamte beda oddane
                          co najmniej pol roku po naszych, to czy cena 6,5 tys za metr za nasze mieszkania
                          to rzeczywiscie az tak wysrubowana stawka?

Jakby ktos mogl napisac ile dokladnie chce Stoczniowiec, a moze ma ktos info ile
                          Cegielka zarzada za mieszkania budowane w drugim etapie?
                          • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 09.01.08, 19:38
                            nikt z nas niedal 6,5tys za metr a z tego co slyszelisy benda w
                            granicach od 7 do 9 tys za dokladnej ceny jeszcze niema to sa ceny
                            orietacyjne
                          • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 09.01.08, 19:40
                            a co do stoczniowc to widzialem ogloszenie za 32mkwadratowe
                            kawalerke bylo 194tys bylo ogloszenie na necie
                            • alicja_maciej_0 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 11.01.08, 13:43
                              witamy wszystkich,
                              mamy pytanie, czy faktycznie w na Dworcowej mozna obejrzec zdjecia
                              koncowe naszego bloku?
                              pozdrawiamy
                              • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 11.01.08, 16:45
                                w spoldzielni sa dostepne wizualizacje budynku w kolorze
    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 11.01.08, 18:05
      witam to jest ogloszenia dotyczace naszych mieszkan linki:
      otodom.pl/mieszkanie-wroclaw-fabryczna-54m2-2-pokoje-330000-pln-brutto-id381141.html
      • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 20:26
        ...my nie mieliśmy dużych zmian i wszystkie zostały uznane , ale
        pewnie to się okaże przy odbiorze mieszkania:)
        zmienialismy grzejniki , rury od gazu , miejsce zlewu, ściane w
        duzym pokoju , takie drobne przeróbki...
        jak kogoś interesuje mam wizualizację zachodniej strony w kolorze
        (ale nie jest w formie fotki tylko rysunku)
        • Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 00:00
          ja poprosze o taki rysunek budynku na bvt@interia.pl :) dzieki i pozdrawiam
          • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.08, 12:21
            Ja również proszę o jedną kopię ;-)
            lauek@go2.pl
            • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.08, 12:23
              Aha.. kilka nowych fotek na lauek.ite.pl/Dom ;-)
              • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 13.01.08, 18:00
                my tez prosimy o ten rysuneczek pjp241@wp.pl
                • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 13.01.08, 22:12
                  ja tez poprosze na ajvona@wp.pl

pozdrawiam

ps: oby zimy już nie było :-))))
                  • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.08, 20:29
                    Pozwoliłem sobie nieco pokolorować elewację naszego budynku i wrzuciłem poprawki
                    na serwerek: lauek.ite.pl/Dom/budynek_z_zewnatrz_maly.jpg

Szkoda tylko, że nie jest to aktualny plan... Może jakbym miał takowy pokusiłbym
                    się o jakąś wizualizację 3D.

pozdrówka
                    Marcin
                    • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 22:24
                      dlaczego uważsz ,że jest to nie aktualny plan???
                    • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 22:33
                      ...a i jeszcze jedno Ci się kolory poprawić ,ale mała poprawka ,
                      kolory powinny być odwrotnie ...
                      • Gość: Mo Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.08, 10:27
                      • Gość: Monika i Rafał Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.08, 10:36
                        Witamy wszystkich mieszkańców
                        Jeśli nie nastaną mrozy 20 stopniowe, które będą trwać do marca-
                        kwietnia jak to stwierdził majster na budowie, oddadzą gotowy nasz
                        domek w listopadzie. Wiec co sprawniejsi bedą chyba spędzać świeta w
                        nowym M
                        Pozdrawiamy
                        • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 15.01.08, 13:07
                          Dziwne, bo mi ostatnio dwóch takich majstrów mówiło że spokojnie zdążą do
                          września... ;-) Jeden z nich podobno był kierownikiem budowy...
                          • alicja_maciej_0 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.01.08, 16:13
                            Witamy,

czy moglby nam ktos powiedziec czy zachodnia strona to ta od strony
                            ul.Glownej czy Welnianej? i jak sie kontaktujecie z architektem,
                            umawiacie sie na spotkanie tel.?
                            dzieki z gory za info
                            • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.01.08, 19:33
                              witam czy ktos zna jakas konkretna date zakonczenia naszej budowy bo
                              juz bylo pare dat sierpien wrzesien listopad grudzien jaka jest
                              najbardziej konkretna
                    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.01.08, 19:43
                      czy ten rysunek ze strony zachodniej jest dobry ?????
                      • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:48
                        witam
                        rysuneo jest wsumie dobry , ale niestety to nie klatka nr.1 tylko
                        klatka nr.2 ( pani w spółdzielni widocznie sie pomyliła:), ale
                        wszystkie klatki beda wyglądały tak samo. kolor żółty i zielony tez
                        aktualny i ponoć to pastele, ale to wszystko okaże sie pewnie jak
                        go pomalują:)

pozdrawiam
                        • Gość: Monika i Rafał Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.08, 21:20
                          Witam wszystkich przyszłych mieszkańców naszego bloku,
                          Więc sytuacja z oddaniem a raczej zakończeniem budowy przedstawia
                          sie tak, że:
                          Kto nie wierzy w to co napisałem to zapraszam na budowę, przy
                          wjeździe od ul.Wełnianej jest kontener z biurem MAjstra i na
                          drzwiach wisi harmonogram budowy z którego jasno wynika, że od 1
                          listopada budowlańców ma już tam nie być!!! /budowa 1 etapu
                          ukończona/ o ile żaden kataklizm nas nie dosięgnie
                          Pozdrawiam
                          Następnie odbiór techniczny,
                          Szybkie wykończenie wnętrza,
                          I.......... zobaczym jak z czasem
                          • Gość: dr_cvaniak Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 16.01.08, 08:44
                            mam nadzieje że już zarezerwowaliście czas fachmanów celem wykończenia mieszkania?
                            tacy co od ręki wejdą, będą stawiać krzywo ścianki oraz kłaść odpadające
                            kafle... no i znikną z zaliczką :)
                            jak pomyślę o tych atrakcjach to mi się odechciewa :)
                            • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 16.01.08, 19:33
                              naszczescie my niemusimy rezerwowac zadnych fachowcow bo sam sobie
                              mieszkanie wykonce kafle itd. a co do fachowcow to zalezy jak sie
                              trafi nie wszyscy sa tacy zli :)
                              • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 16.01.08, 20:42
                                z fachowcami trzeba fachowo:-)
                                najpierw robota a potem odbiorek osobisty i dopiero kasa!
                                • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 17.01.08, 11:35
                                  a czy tez uwazacie za ta budowa strasznie powoli idzie to nie jest
                                  az tak duzy blok a grzebia sie strasznie jak zaczlismy zalatwiac
                                  mieszkanie to byl listopad 2006r. a koniec budowy przewidziano
                                  dopiero na koniec 2008r. chociaz w umowie mamy na 3 kwartal, juz
                                  ktos pisal ze planowany odbiur dopiero listopad przegiecie
                                  • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 17:27
                                    Pewnie że szybko to nie jest,ale też nie jest to standardowa
                                    budowa.Wymiana gruntu na 8m trochę czasu zabrała z czym nie zawsze
                                    mają doczynienia na innych budowach.Masę kłopotów mieli z nachodzącą
                                    wodą i przy tym też stracili trochę czasu.Jak na warunki jakie tutaj
                                    zastali to ta budowa i tak jest bardzo dobrze zorganizowana.
    • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lanet.net.pl 27.01.08, 11:42
      Sluchajcie jakie bedziemy miec ogrzewanie bo ja juz zgupialam....???
    • przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.01.08, 17:09
      z tego co wiemy to ma byc kotlownia w bloku na dole i ma byc na gaz
      kazdy bedzie maial wlasny licznik na kaloryferach i zato co
      wykorzysta bedzie placil
      • Gość: MAJSTER cegielka Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.connecta.pl 28.01.08, 12:10
        Witam szanownych przyszlych lokatorow
        budowa rozpoczela stawianie ścianek działowych aby poprawnie
        wykonac to zadanie musimy posiadac prawidłowe zestawienie zmian
        lokatorskich:
        -nowy rysunek zawierający zmiany w ściankach(z dokladnym
        wymiarowaniem scianek i otworów w pionie i w poziomie)
        -nowy rysunek instalacji elektrycznej(calej) po uwzglednieniu zmian
        w ściankach działowych
        -nowy rysunek instalacji wod-kan(calej) po uwzglednieniu zmian w
        ściankach działowych
        -nowy rysunek instalacji gazowej(calej) po uwzglednieniu zmian w
        ściankach działowych

dodatkowo precyzyjne okreslenie rezygnacji

zmiany MUSZA byc zatwierdzone przez pana Bogdana Kaczmarzyka

z racji bardzo czestego niespełnienia Tych warunkow prosi sie
        lokatorow o przybycie na budowe i wyjasnienie wszystkich niescislosci

w przypadku duzych niescislosci scianki beda murowane wedle
        pierwotnego projektu a ich rozebranie nie bedzie możliwe

majster budowy

• Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 12:54
          Czyli rozumiem na budowie zastaniemy P.Bogdana Kaczmarzyka i z nim
          ustalamy wszystkie zmiany , i mniejwięcej do której godziny można go
          zastać na budowie .

a może ktos posiada do niego jakiś namiar?
          • Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:03
            nam powiedzieli w SN ze zmiany zatwierdzają , więc Panie Majster nie wprowadzaj
            tu zamieszania :-)

Ale chętnie sie przejdziemy na budowę aby poczuć sie jak u siebie, w betonach....

:-)
            • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 17:38
              ...nikt tu nie wprowadza zamieszania, nam tez spółdzielnia
              powiedziała ,że wszystkie nasze zmiany są zatwierdzone , ale czy nie
              lepiej osobiście spotkac się z majstrem i uzgodnić wszystkie
              zmiany ???? wydaje mi sie ,że jak najbardziej...
              i my tak właśnie zrobiliśmy , bylismy na budowie i okazało się , że
              nie dokońca jest wszystko dla nich, jasne co pisaliśmy w podaniu o
              zmiany... udało nam sie kilka rzeczy poprawic w odpowiednim czasie.

Lepiej to uzgodnic przed, bo po bedzie zapóżno:))

pozdrawiam

• Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lanet.net.pl 28.01.08, 20:13
                mam nadziej ze wszyscy odpowiednio odczytali znaczek :-), oczywiście my tez
                pojawimy sie na budowie zweryfikujemy plany osobami odpowiedzialnymi za wykonanie...
                • Gość: zapek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.nsn-inter.net 29.01.08, 13:19
                  hej, są tam jeszcze jakieś wolne mieszkania?, podajcie prosze jakies namiary na
                  tą spółdzielnie..
                  • Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:18
                    z tego co wiem to juz nie ma wolnych mieszkań , ale warto sie
                    dowiedzieć:
                    ul. dworcowa 3b tel. 071-342-17-85 sm cegiełka

ale wiem ,że spółdzielnia stoczniowiec ma jeszcze mieszkania na
                    sprzedaż , a oni budują zaraz koło naszego bloku na głównej i są na
                    etapie parteru:) info o namiarach na ich sm w internecie
                  • Gość: Karol Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 01.02.08, 22:18
                    Mam mieszkanie do sprzedania przy ul.Głównej. Powierzchnia 56,6 m2:
                    2 pokoje, kuchnia, balkon. Kontakt: 518658751
        • Gość: lilu79 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:30
          Witam Pana,
          dziękujemy za informacje.
          Mam zatem takie pytanie:
          Jaki jest koszt doprowadzenia przylacza gazu do kuchenki, w
          przypadku przeniesienia kuchni do salonu, tj. przesunięcie rury o
          jakieś 5m?
          A jaki jest koszt (w przypadku powyzszej zmiany) doprowadzenia sieci
          trojfazowej?
          Będziemy wdzięczni za udzielenie tych informacji, chociaż koszt
          orientacyjny, czy to będzie 100 zł czy też 1.000zł?
          Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 01.02.08, 13:24
        A z tego co ja wiem to kotłownia będzie owszem, ale nie na dole tylko na 4
        piętrze w 2 klatce ;-) No i będzie to kotłownia gazowa, podobno bardzo cicha.. ;-)
        • Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 09:56
          Nie ma cichych piecy,nawet kondensacyjne hałasują.
          • Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 03.02.08, 23:31
            Mam nadzieję, że dobrze wyciszą ściany, bo jak nie to będę protestował... tak
            się składa, że mam tę kotłownię za ścianą...
            o czym rzecz jasna dowiedziałem się grubo po podpisaniu umowy...

No ale zobaczymy, na planie jest jakieś wyciszenie tamtej ścianki, czy zadziała
            okaże się kiedyś tam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka