Gość: nowa Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 10.04.07, 21:20 hej, czy ktos z Was podpisal juz umowe w postaci aktu notarialnego? ile to kosztuje, wszyscy radza, ze to najlepszy sposob....prosze o odpowiedz..pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.lsb.com.pl 11.04.07, 08:48 Czesc NOWA, jutro podpisuje umowe u notariusza. Koszty koło 1800 zł. Warto wydać takie pieniądze!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 62.29.248.* 11.04.07, 11:05 dzieki Aldona, moge Cie prosic o kontakt telefoniczny? mam kilka pytan, a jak widac czas nas goni, bardzo prosze podaj numer telefonu to zadzwonie, moj mail zerniki2007@interia.pl pozdr. nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.lsb.com.pl 11.04.07, 14:20 Cześć Nowa, wysłałam Ci e-maila. Czekam na telefon.Pozdrawiam wszystkich. Właśnie może założymy sobie stronke poświęconą naszej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.lsb.com.pl 12.04.07, 16:31 Witam wszystkich. Założyłam dla nas darmowa stronkę: zernicka.beq.pl/ Będzie można dodawać zdjęcia budowy, wszelkie informację, będzie forum i wiele innych. Dziś założyłam tą stronę, więc nie ma za dużo. Strona będzie żyła, jeżeli wszyscy aktywnie będziemy zaglądać, dodawać. Co o tym sądzicie ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 15.04.07, 20:51 witacie, prosze napiszcie ile osob juz podpisalo umowe notarialnie a ile osob bez ntariusza? prosze o informacje czas biegnie nieublaganie :-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erko Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 212.2.101.* 16.04.07, 11:04 Witam! Podpisalismy umowe z notariuszem zlozylismy juz dokumenty do banku i teraz czekamy na decyzje o kredycie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.lsb.com.pl 20.04.07, 08:40 Witajcie :) wczoraj podpisaliśmy umowę w formie aktu notarialnego. Wszytsko już załatwione, teraz tylko kredyt. Pozdrawiam wszystkich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkancy Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 62.29.248.* 17.04.07, 12:43 witajcie, prosze o informacje kto ma zamiar podpisac w przyszlym tygodniu umowe notarialnie, moze warto umowic sie wspolnie, zeby nie marnowac czasu i zarzadu spoldzielni i naszego. prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 11:27 Witam sąsiadów:) Czy ktoś ma jakieś wieści z placu budowy? Może jakieś zdjęcia? Nie ma mnie we Wrocku, a jestem ciekawa jak postępują prace. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 15.05.07, 19:12 podpisalismy niedawno umowe w postaci aktu notarialnego, dzis zlozylam papiery do banku,czekam na decyzje....oczywiscie tylko pozytywna wchodzi w rachube. pozdrawiam przyszlych sasiadow i jade zobacz nasza dziure w ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.lsb.com.pl 25.05.07, 16:25 Witajcie. Dawno już mnie tutaj nie było. Oglądam naszą dziurę codziennie. Widać cały czas, że coś się tam dzieje. Są dźwigi, kupę robotników - mam nadzieję, że nie uciekną :) Słuchajcie, jakiś czas temu mówiliśmy o stronie, jest kilka darmowych serwisów. Problem stanowi czas, więc pytam się czy coś działamy, bo jak nikt tam nie będzie zaglądał to lipa. Co o tym sądzicie. Życzę powodzenia wszystkim tym, którzy są na etapie załatwianie formalności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.07, 08:51 Witam,czy mogłaby Pani dać jakiś namiar na siebie, chcemy podpisać umowę za kilka dni i mam parę pytań., mój adres: tomas.lis@wp.pl , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witam Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.zlotniki.pl 16.06.07, 13:23 Witam serdecznie, wlaśnie jestem po lekturze calego forum odnośnie inwestycji Żerniki 215. Między innymi Pani, Pani Aldono, wpisy okazaly sie bardzo pomocne i szczerze mówiąc, napawające nadzieją - szczególnie w stosunku do wpisów z marca 2007. Jestesmy zainteresowani kupnem jednego z większych mieszkań w budynku w kasztalcie El-ki - kredyt więc będzie spory - dlatego chcemy wszystko sprawdzic jak najdokadniej i skorzystać z doświadczeń forumowiczów. Czy mogę prosić o kontakt do Pani ( tel, mail) mamy parę pytań. Czy mogabym równiez prosić o przesanie ostatecznej wesji umowy podpisanej ze Spóldzielnią? yellow78@wp.pl. Będe bardzo wdzięczna za szybka odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 08.06.07, 21:11 Umowa notarilana juz dawno podpisana, kedyt zalatwiony..teraz czekam az mi wybuduja..:-) zreszta nam wszystkim....oby prace szly szybko...i tak nam przyjdzie przeszlo rok czekac....szkoda, ze ta nasza stronka nie ma zadnych zdjec ani nikt sie tam nie dopisuje, nasza kolezanka zrobila kawalek dobrej roboty zakladajac ja...moze ktos ma zdjeciatka i chcialby tam umiescic? odwagi :):):) pozdrawiam Nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.zlotniki.pl 16.06.07, 14:26 Witam. Mam male pytanie - czy nikt z Was się nie obawia czasem bliskości pociągu i odglosów z tym związanych - co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erko Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 89.174.230.* 18.07.07, 18:19 witam! dawno nie bylem na formu jaki jest adres stronki mam zdjecia tak wiec moglbym wrzucic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 18.07.07, 23:11 zernicka.beq.pl/ ja posiadam ten Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 17.06.07, 08:18 Mam pytanie do osób, które zawarły umowę. Czy w umowie podana cena jest ceną ostateczną, czy, tak jak to robią często spółdzielnie, będzie końcowe rozlicazenie kosztów inwestycji i cena może się przy jakimś tam uzasadnieniu kosztowym zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNE Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.zlotniki.pl 17.06.07, 23:38 Drodzy sasiedzi czy z tej mapki czasem nie wynika że 100 metrów od naszego buynku zostanie zbudowana nowa droga ? nie znam sie na tym ale wszystko wskazuje ze za torami bedzie niezla jezdnia - MASAKRA! oto link wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/2d68eb78-17d5-4a1e-815c-15a8e89cfc69/7.pdf co WY na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 18.06.07, 00:21 Tak, z tego co się orientuję to ma to być obwodnica wrocławska. Ale nie przejmuj się, usłyszałem ostatnio, że do Euro 2012 nie będzie wybudowana, a nawet gdyby, to na pewno będzie miała odpowiednie ekrany wygłuszające. Nie chcę popełnić gafy, ale gdzieś przeczytałem, że od Waszej inwestycji ma to być odległość około 400 metrów (mogę się mylić). Ja w sumie bym się cieszył, bo dotychczas jesteście niemalże skazani na jeden wyjazd, a ten skróci dotarcie w wiele ciekawych punktów. Czy odpowie mi ktoś o tym końcowym rozliczeniu? Czy Wrocławski Dom ma taki zapis jak większość spółdzielni, czy cena jest ceną ostateczną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:57 Zapewniaja ze to jest cena ostateczna i nie bedzie zadnych rozliczen, pamietajcie ze to Arkop jest deweloperem a nie spoldzielnia. co do drogui to raczej watpie by szla kolo przedniej, tam jest teren podmokly przeciez. Z teg co wiem to ma biegnac ulica szczecinska pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNE Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.zlotniki.pl 18.06.07, 06:41 Wiesz co ale ja nie mowie o obwodnicy - ta wiem ze bedzie usytuowana dosc daleko - ja zwracam uwage na droge ktora wg. mapy bedzie biegla rownolegle do torow kolejowych czyli bedzie "na rzut kamieniem od inwestycji 215 i 217" - to jest dl amnie masakra - radze sie przyjrzec temu linkowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 18.06.07, 08:52 Przyjrzałem się i masz rację! W pewnym momencie Żernicka przebiega przez tory i jest poprowadzona wzdłuż nich (raczej to już nie będzie wówczas Żernicka). Próbowałem na innych wizualizacjach tę ulicę znaleźć, ale nic niestety nie było. Teraz też mnie to zaciekawiło, jakbym coś znalazł to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:26 Kupilem mieszkanie w budynku L z widokiem nie na ul przednią tylko na ten wolny plac. Czy ktoś z Was wie co tam powstanie? Jeśli ktoś Was ma jakieś informacje bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 24.07.07, 23:21 Hmmm, też zarezerwowałam tam mieszkanko i też sie zastanawiam:) A co do drogi to spory kawałęk do niej będziemy miec, przejeżdzam tamtędy odzioennie i mam juz sporą orientacje:) Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 02.08.07, 20:06 ...wznawiam watek...nie bylam dawno na budwoie a tez kupilam sobie w budynku L wiec mam podobna sytuacje. Jedno zaczyna mnie zastanawiac...skoro ma byc obwodnica to czy to juz pewne ze dojazd od niej ma byc na ulicy Przedniej zaraz kolo torow? Podwojny halas? Pozdrawiam i czekam na wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 03.08.07, 15:40 Witam sąsiadke:) My kupiliśmy w L, klatka 4:) Obwodnica bedzie leciała przez Szczecinska a to całe hektary od naszego domku:) A pociągi nie przeszkadzają. Teraz mieszkamy na Objazdowej - po przeciwnej stronie ulicy (zreszta tez Wrocławski Dom to budował 3 lata temu i nie było wiekszych problemow) i tych pociągów jest naprawde mało. Głowa do gory:) i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 03.08.07, 15:53 Hej Monika! My też L klatka 4:) To super, będziemy sąsiadkami. Nie orientujesz się może co powstanie na tym wolnym placu naprzeciwko? Trochę mnie to martwi, bo słyszałam że mają tam gdzieś stawiać biedronkę a nie chciałabym mieć widoku na sklep... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 03.08.07, 16:07 O to super, my na 2 piętrze mieszkanie 2poziomowe:) Tez słyszałam o biedronce ale tylko tu na forum:) Z tego co mówił niejaki Bartosz L. maja tam byc jakies zielone tereny, ale to chyba zbyt optymistyczne. Wiem, ze sie sądzą o zakup jakichś terenów z obecnym najemcą (on chce korzystać z prawa pierwokupu) ale nie wiem czy to te dokladnie. A wogóle to nie boicie sie kupowac tak w ciemno. ja przyznam mam troche stracha:):):) mimo ze zakup poprzedniego mieszkania od WD przebiegł prawie bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 03.08.07, 21:45 My też na 2:) Mieszkanie nr 7. Więc jesteśmy sąsiadami:) Trochę się boję kupować tak w ciemno ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie będzie problemów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 04.08.07, 09:47 Rzeczywiście!!! My pod 9:):);) A problemy... cóż trudno bedzie ich uniknąc, ale w kazdym razie Wrocławski Dom sprawdziliśmy na własnej skórze i jest ok. Pozdrawiam również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 04.08.07, 10:40 o to super:) A jaki typ mieszkania? My B2:) Niedługo chcemy wprowadzić zmiany w projekcie, bo chcemy powiększyć antresolę. Wy też coś zmieniacie czy zostawiacie tak jak jest? Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 04.08.07, 14:12 My B1. Ale już jest zmienione i zamist 67m i 3 pokoi ma teraz 73m i 4 pokoje (osobna kuchnia stała sie pokojem, a w salonie mamy aneks kuchcenny), doszło 5m garderoby (wczesniej to był strych wiogóle nie umieszczony w planach). Rozumiem, że zabudowujecie antresole całkiem? Też sie nad tym zastanawiamy, bo wtedy zrobiłoby sie 85m i dodatkowy pokój, ale to może kiedyś jak sie jeszcze bardziej rodzina powiekszy:):):) Narazie mamy 2 dzieci, wiec 4 pokoje starczą. Jeśli macie jakieś fajne pomysły na przebudowę to jestem ciekawa. U nas pojawi sie też pomysł zbużenia ścianki między przedpokojem a salonem i wstawienie tam okrągłych schodów. A macie garaż? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 04.08.07, 19:30 Chcemy zabudować antresolę w ten sposób, żeby wykroić jeszcze malutki pokój i drugą łazienkę.Myślimy zabudować częściowo ale nie całkowicie, tak żeby było trochę przestrzeni na dole. Nie mamy na razie dzieci więc to nam w zupełności wystarczy:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 04.08.07, 19:52 No fajnie, bedziecie sie ganiac po tym mieszkaniu:):):) Proponuje wymieniac sie informacjami jakby co moje gg 2477180. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 05.08.07, 16:19 Dzieki za gg. Jakby cos to na pewno sie odezwe. Fajnie tak szybko poznac sasiadow:) Moze jest tutaj na forum ktos kto ma mieszkanie typu A w 4 klatce w budynku L? Bysmy sie juz wszyscy z pietra poznali:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 05.08.07, 22:21 Dobra myśli:) i nie tylko z piętra ale z całego bloku:) Wiadomo, że razem łatwiej i w przypadku problemów (oby ich jak najmniej) szybciej sobie poradzimy! A wogóle to słyszałam, ze jakiś jegomośc wykupił masę mieszkań w naszym bloku. Ciekawe po co? Na wynajm?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolik Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.crowley.pl 21.08.07, 11:48 No to jak juz sasiadki znam, to w koncu tez sie przedstawie :) Lokator z mieszkania numer 8 :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 16.08.07, 17:28 Wrzuciliśmy właśnie nowe zdjęcia z budowy - świeżutkie sprzed paru godzin:) fotoforum.gazeta.pl/72,2,751,62467121,67567016.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 16.08.07, 18:34 Super Monika że zamieściłaś zdjęcia:) Ja na razie mieszkam za granicą i nie mam jak oglądać placu budowy. Jeśli masz stały dostęp, to będę wdzięczna jeśli co jakiś czas będziesz umieszczać zdjęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 16.08.07, 19:07 nie ma problemu sąsiadko:) W końcu mieszkam po drugiej stronie ulicy wiec nie jest daleko. Pozdrawiam MOnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolik Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.crowley.pl 21.08.07, 11:56 Troche pozno sie obudzilem z tym forum, ale jest gdzies takei forum, dotyczace tylko tej budowy (takie nasze :) ) ewentualnie ze zdjeciami (pomijajac te na fotoblogu gazety)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 21.08.07, 12:14 No witamy sasiada:) Ja innego forum nie znalazłam;( A przydałoby sie trochu informacji. Może Ty masz jakies nowinki??? Budowe obserwujemy na bieżąco, praca wre nawet w soboty. My jutro jedziemy podpisac umowę inwestycyjną u notariusza. A jak u Ciebie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolik Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.elektrosat.pl 22.08.07, 23:18 Nowinek zadnych nie mam, wlasnie sam szukalem :) Odkad podpisalem umowe inwestycyjna (poczatek kwietnia) to tylko zagladam raz na miesiac na budowe zobaczyc czy cos sie dzieje i cos mnie ostatnio napadlo zeby jakiegos forum poszukac :) I nawet przyszlych sasiadow znalazlem :). Umowe bede wkrotce poswiadczal notarialnie, gdyz w kwietniu nie bylo na to za bardzo czasu, gdyz bank cisnal z terminami. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 24.08.07, 14:21 cześć Sąsiedzi! czy ktoś z Was wprowadzał już jakieś zmiany dot projektów mieszkań? Chciałabym zabudować strop aby powiększyć antresolę. Czy ma ktoś może też podobny zamiar? Nie ma z tym problemów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 24.08.07, 14:45 Nauczenie doświadczeniem z poprzedniego zakupu nic nie zmieniamy:) Albo może mamy słaba wyobraźnie przestrzenna:):):) bo zupełnie inaczej wygladało mieszkanie na projekcie a inaczej w realu. Najgorsze te skosy, widac je dopiero na projekcie budowlanym, a i tak nie wiadomo jakie maja nachylenie. Tym bardziej, ze u nas tam gdzie nie ma stropu na antresoli to własnie jest skos. Myślimy jedynie o wywaleniu jednej scianki pomiędzy przedpokojem a salonem, zeby miec wieksza przestrzen. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ladyasia80 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 19.09.07, 20:01 Witam wszystkich najprawdopodobniej moich przyszłych sąsiadów:) Czy Wasze nastroje związane w tą inwestycją są już bardziej optymistyczne? Jutro z mężem podpisujemy (dopiero) umowę przedwstępną. Inwestycyjną zdecydowalśmy się podpisać z notariuszem ze Spółdzielni Wrocławski Dom. Śledziłam przez jakiś czas Wasze wypowiedzi na forum...spowodowały one,że trochę wahałam się z podjęciem decyzji o kupnie mieszkania...Jednak papierki potrzebne do umowy kredytowej (pozwolenie na budowę, odpisy z KW, itp.), które dostarczył nam Pan Bartosz L. wydają się być w porządku.Mieszkanie też całkiem nam się podoba, aczkolwiek nie możemy powiedzieć,że nie ma pewnych minusów (cóż,nic nie jest idealne:()...A w ogóle to nie macie obaw, że mieszkania w budynku w kszałcie"L" mogą być mało słoneczne? I jeszcze z innej beczki? Czy jest tu ktoś, kto zdecydował się na klatkę nr 3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 27.09.07, 12:50 czesc Asia. Moim zdaniem wypowiedzi z poczatku wątku sa troche przesadzone, jak zwykle to bywa. Większość moich znajomych, którzy kupowali mieszkanie od dewelopera w którymś momencie wpadła w panikę. Natura:) My mamy pozytywne doświadczenia z WD, teraz tez nie było problemów, więc głowa do góry i powodzenia. Co do słoneczności - zobaczysz, ze nie ma to jak przyjemny chłodek w lecie:) Które mieszkanko wybraliście? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ladyasia80 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 29.09.07, 16:37 Hej.Wybraliśmy na parterze mieszkanie G (z takim malutkim asymetrycznym ogródkiem).Chociaż na początku zastanawialiśmy się jeszcze nad jednym dwupoziomowym w budynku L-ale w lecie na poddaszu już mieszkaliśmy,upał nie do zniesienia-i stanęło na parterze:)Teraz zresztą już nawet za późno na wahania, bo jesteśmy już po podpisaniu umowy inwestycyjnej w obecności notariusza ze spółdzielni...:) jeszcze tylko kredyt i miejmy nadzieję,że po stresie:) mam nadzieję,że forum nie podupadnie,że jako przyszli sąsiedzi będziemy się przynajmniej na początku tu spotykać:)no a potem w rzeczywistości:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 02.10.07, 08:53 Tez mam nadzieję, ze forum nie podupadnie. Im bliżej do przeprowadzki tym więcej osób będzie tu wpadać. Powodzenia przy kredycie, a ja wrzucę na forum parę zdjęć lada dzień. Tylko się wybiorę na druga stronę ulicy, a to taki kawał:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 03.10.07, 14:29 Hej Monika! To super że zrobisz jakieś zdjęcia. Chętnię obejrzę postępy w pracach. Rozumiem że mieszkasz na Żernikach. Jak swoim okiem oceniasz postępy budowy? Szybko to idzie czy raczej im się nie spieszy? Jak się mieszka na żernickiej? Domyślam się, ze skoro kupiłaś tam kolejne mieszkanie to mieszka się w miarę fajnie i spokojnie? Pzryznam szczerze, ze mnie osobiście trochę niepokoi odległość od centrum, bliskość torów kolejowych no i to co zamieszają postawić pod oknami na tym pustym placu:( Wie ktoś coś może na ten temat? Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 03.10.07, 19:32 Oto zdjęcia:) fotoforum.gazeta.pl/72,2,751,62467121,69946850.html W końcu sie zmobilizowaliśmy. Na Żernikach mieszka sie bardzo fajnie, cisza, spokój i do miasta blisko, a na większe zakupy na Nowy Dwór/Muchobór Mały:) Autobus nocny dojeżdza co godzinę, jest gdzie spacerowac, jest przychodnia, szkoła, apteka, poczta, cztery monopolowe;) i bar który należy omijac szerokim łukiem:) Budowa idzie bardzo sprawnie, wystarczy porównac do poprzednich zdjęc. Co do pociągów to średnio przeszkadzają i da sie przyzwyczaic. Nie wiem dokładnie o który plac pytasz, ale wieśc gminna głosi, że nie bedzie tam biedronki (jeśli myślimy o tym samym kawałku pola po prawej). Zabudowaliście antresole? Pozdrawiamy Rafał i MOnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 03.10.07, 20:34 oglądam zdjęcia:) No faktycznie, postępy w budowie są. Aż jestem zdziwiona:) Cieszę się, że Ci się tam dobrze mieszka i ogólnie jest fajnie. Pocieszyłaś mnie bo miałam pewne obawy. No i z tym placem to też super wiadomość (tak chodziło mi o to puste pole po prawej stronie), ktoś mnie nastraszył że tam ma być właśnie biedronka i tak się martwię na zapas. Wprowadzamy parę zmian do projektu ale niestety antresoli nie można zabudować na tym etapie:( Aż do odbioru musi pozostać tak jak jest. Tłumaczą to tym, ze wtedy zmieni się konstrukcja budynku z 3 kondygnacyjnego na 4 a poza tym nie może się zmienić metraż mieszkania. Oczywiście po odbiorze możemy zrobić co chcemy i mamy zamiar zabudować. Kilka zmian jednak udało się wprowadzić. Nawet jestem zdziwiona że się na niektóre zgodzili. Nawet jest możliwość zainstalowania kominka, co mnie bardzo cieszy:) dzięki za zdjęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 03.10.07, 22:28 No właśnie my myślimy nad kominkiem!!!! Tylko wtedy trzebaby zmienic kuchnię na osobne pomieszczenie i wogóle mamy problem bo nagle się okazało, że mieszkanie jest trochę ciasnawe na naszą czwórkę hehe:) Byliśmy nawet w środku w naszym pionie i jak poprzednio się okazało, że nie jest tak duże jak myśleliśmy:) Nie wiemy też czy dzieciom pokoje zrobic na dole czy na górze i wogóle zaczęła sie jazda... A jakie zmiany zrobiliście? My się w tej sprawie wybieramy do spółdzielni w następnym tyg jak wpłynie reszta kasy z kredytu. Mieliśmy nic nie zmieniac początkowo, ale teraz... 100 pomysłów na minutę:) Z tą Biedronką to jest tak, że robili jakieś badania podobno i okazało się, że za mało ludzi mieszka w okolicy i im się nie opłaca, ale jeśli się wybudują wszystkie nowe bloki to kto wie. Ogólnie uważam, że Żerniki to dobry wybór, więc głowa do góry:) Najfajniejsze jest, że jak są nowe mieszkania to wszyscy są nowi i można razem dużo fajnych rzeczy od podstaw zbudowac i się naprawdę czuje wspólnotę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 04.10.07, 21:33 Hej Monika! Nasze zmiany są głównie nakierowane na póżniejszą zabudowę stropu. Chcemy mieć na górze 2 osobne pokoje i łazienkę. Główne to poprowadzenie pionów kanalizacyjnych z łazienki na dole do góry, przeniesienie lustrzane stropu na drugą stronę (tak żeby ta dziura na schody była przy przeciwległej ścianie, bo chcemy schody kręcone i tak będzie póżniej łatwiej je zrobić), przeniesienie okna połaciowego wyżej (gdyby było tak jak teraz to po zabudowie mielibyśmy okno zaraz przy podłodze), kominek i jeszcze inne drobne zmiany kosmetyczne typu nieinstalowanie parapetów. Na dole nie zmieniamy praktycznie nic, tylko chcemy łuki zamiast drzwi do kuchni i dużego pokoju. Ja też tak miałam 100 pomysłów na minutę. Ale teraz na szczęście już ostatecznie postanowiliśmy jak chcemy żeby to wyglądało:) Cieszę się, że będziemy sąsiadkami:) W jakim wieku macie dzieciaczki? My jak dojdzie do przeprowadzki też już będziemy mieli dzidziusia bo jestem w ciąży:) Dlatego pytam. Może będzie miał kolegów naprzeciwko? Życzę podjęcia trafnych decyzji w związku ze zmianami i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 05.10.07, 11:58 To GRATULUJE dzieciątka:) Nasze: córka 6 i syn 3, pewnie razem pobroją trochę. Co do zmian to mamy podobną wizję co do pokoi na górze, okno chcieliśmy dodać jeszcze jedno na poddaszu, kominek, okrągłe wejście na górę z przedpokoju oraz jakieś ogromne zmiany w instalacjach, ale na tym się nie znam:) Garaż tez chcieliśmy większy, ale już nic sie nie dało zrobić. Mam nadzieję, ze jakoś sie nam auto i motor zmieszczą razem:) Jak będę miała jakieś nowe informacje to sie odezwę. Pozdrawiam Was, dzieciątko i sąsiadów podczytujących:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fun Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 13:02 Witam sąsiadki i sąsiadów. Z tego co widzę, to panie chętniej piszą na forum :) Mam pytanie dotyczące kominka. Jakiś czas temu orientowałem się, czy budowa kominka w budynku wielorodzinnym jest możliwa - okazało się że tak, ale to wiąże się to z dość poważnymi przeróbkami. Proszę napiszcie jakie zmiany w projekcie konieczne są aby można było zamontować "normalny" kominek na drewno. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej1971 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 14:32 cześć dzieci do szkoły dajecie na Rumiankową????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 15.10.07, 14:59 cześć Nie, na Nowy Dwór:) ale tam dziadków mamy. A co Rumiankowa zła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erko Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 89.174.230.* 26.10.07, 18:30 Witam! Mam pytanie dotyczace zmian w projekcie w przypadku mieszkania z antresola a mianowicie mamy zamiar zabudowac antresole i konieczne chyba bedzie podwyzszenie polozenia okien czy te zmiany wprowadzaliscie juz w swoim projekcie jakie korki nalezy podjac zeby zrealizowac taka zmiane. Prosze o wszelkie informacje. Pozdrawiam goraco. hiza@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.ha.pwr.wroc.pl 26.10.07, 21:02 Po pierwsze – nie ma możliwości ingerencji w bryłę architektoniczną, czyli zmianę okien lub zmianę ich umiejscowienia. Na to nie zgodzi się architekt gdyż budynek budowany jest zgodnie z projektem, w którym otworowanie jest ściśle określone. Po drugie zabudowa antresoli możliwa jest jedynie jako „samowola budowlana”. Według definicji przepisów budowlanych „antresola - rozumie się przez to górną część kondygnacji lub pomieszczenia znajdującą się nad przedzielającym je stropem pośrednim o powierzchni mniejszej od powierzchni tej kondygnacji lub pomieszczenia, NIEZAMKNIĘTĄ przegrodami budowlanymi od strony wnętrza, z którego jest wydzielona”. Ponieważ SM Wrocławski Dom najpierw wydaje mieszkanie do wykończenia (po 3 miesiącach mieszkanie ma być wykończone w określonym zakresie (montaż toalety i kranów)), później komisyjnie jest to sprawdzane przed rzeczywistym oddaniem budynku do użytkowania – nie radziłabym ryzykować zabudowania antresoli przed oddaniem budynku do użytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 27.10.07, 08:30 Co do antresoli to się zgodze - metraż mieszkania nie może się zmienic. Jednak w sprawie okien nie byłabym pewna, Paulina z forum pisała, że w jej przypadku się na to zgodzili. Ja wiem, że na Objazdowej w przynajmniej 1 mieszkaniu też są dodane okna (inwestycja WD sprzed kilku lat). Żeby dokonac zmian w mieszkaniu wystarczy napisac pismo do Spółdzielni i oni już dadzą znac co można i ile to będzie kosztowało. My już pisemko złożyliśmy i czekamy na odpowiedz. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 19.11.07, 17:17 hej Sąsiedzi! Czy ktoś z Was składał może pismo do spółdzielni dotyczące wprowadzania zmian do projektu? Ile czasu czekaliście na odp? My złożyliśmy już jakiś czas temu i do tej pory czekamy na odzew. Trochę mnie to martwi bo część zmian dotyczy stropu i jak tak dalej będziemy czekać to na niektóre przeróbki będzie w końcu za późno. Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji na jakim etapie są teraz prace budowlane? Może któryś z sąsiadów ma jakieś aktualne zdjęcia z placu budowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.e-wro.net.pl 19.11.07, 19:24 Czesc Sasiadka. Prace budowlane na etapie wylewania naszej podłogi na I poziomie. W budynku nr 1 już postawili wszystkie kondygnacje i następny etap to dach. Co do pisma ze zmianami - złożyliśmy jakiś miesiąc temu i teraz też czekamy. Właściwie jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym i podpowiedzieli nam nawet jedno fajne rozwiązanie:) Trochę też sie martwimy, że czas nagli (na parterze już są ścianki wew) ale nas pocieszają, że podobno nasze pismo (Wasze pewnie też:)) wysłano na budowę, żeby byli przygotowani na ewentualne zmiany. Tłumaczą nam, że tak długo to trwa bo mają strasznie dużo zmian w mieszkaniach a pismo musi wędrowac po różnych specach, więc trzeba czekac. Zdjęcia chciałam wrzucic jak już dach bedzie:) ale jakbyscie bardzo ciekawi byli to dajcie znac. Postawicie piwko po przeprowadzce hehe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 19.11.07, 20:58 dziękuję sąsiadko za wyczerpującą odp. Trochę mnie zmartwiłaś tym, ze już wylewają tą podłogę:( Pewnie że postawimy piwko. Niejedno...:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 20.11.07, 15:49 No myślę, że się dogadamy:) Zdjęcia wrzucę w sobotę bo jak wracam z pracy to ciemno. I tez się zaczynam martwić, ze tak szybko ta budowa idzie, bo nawet w biurze, które prowadzi nadzór inwestorski (czy jak to sie tam nazywa) mówią, że jest masa zmian a te procedury są strasznie praco- i czasochłonne. Z drugiej strony się cieszę, że tak szybko budują, bo już się nie mogę doczekać! Najwyżej potem będziemy burzyć mury i kuć ściany hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.lanet.net.pl 21.11.07, 23:15 hej dziewczyny Paulina i Monika, a ktora klatka i budynek jest Wasz? Bo nie wiem czy sa tutaj inni sasiedzi np z mojej klatki :-) budynek L? POZDRAWIAM SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 22.11.07, 10:58 Hej Nowa! Nasz budynek L, klatka 4, pietro 2:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 22.11.07, 11:37 Witamy Nowa:) Dokładnie:) 2 piętro prawa i lewa strona hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolik Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.nsn-inter.net 26.11.07, 12:50 Hej. Na drugim pietrze to juz chyba miejsca nie ma, bo przypominam, ze miedzy Paulina i Monika jestem ja - Lukasz :) Pozdrawiam. BTW: Bylem w sobote zobaczyc co sie dzieje i moge powiedziec, ze balkony juz mamy i Sasiadki sciany boczne tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 26.11.07, 14:30 Witamy Sasiada:) to już teraz mamy pełen skład naszego pietra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 22.11.07, 13:42 Hej Monika! Coraz bardziej denerwuje mnie to czekanie na odp. My też do nich dzwonimy cały czas ale albo tej pani w biedroniu nie ma albo też nam mówi że trzeba czekać. To nie jest do końca tak że wysyłają pismo na budowę i są przygotowani na zmiany. To pismo musi najpierw wrócić do Ciebie. Oni robią wycenę a Ty odpisujesz czy się na to godzisz czy nie i im odsyłasz. Oni nie mogą sami na budowie dokonać zmian przed wcześniejszą Twoją zgodą na piśmie na koszty z tym związane. To mnie martwi bo mamy zmiany m.in z przebudową stropu a jak już położą ten strop na antresolę to pozamiatane. Pozdrawiam Was. papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MO Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 22.11.07, 14:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 22.11.07, 14:28 No hej! Mnie tez to wkurza, ale myślę, ze jedyne wyjście to dzwonić i sie przypominać. Patrząc na tempo budowy to do położenia antresoli został jeszcze ok. miesiąc. Mi ta pani z Biedronia tłumaczyła, że pismo poszło na budowę jako informacja, że być może będą zmiany, żeby jakby co nic tam nie robili, ale ze stropem to nie wiem czy poczekają;/ My nie ruszamy stropu, ale okna na górze chcemy podnieść (zależy jeszcze ile nas skasują - może coś wiecie?). Poza tym zmieniamy ścianki, instalacje wod.-kan i przenosimy piec do łazienki, drzwi wejściowe itp. Właściwie te zmiany możemy tez zrobić potem, kując ściany, w ostateczności... Jednak mam nadzieje, ze jakoś to pójdzie szybciej. W końcu kasę maja bo podobno tylko 2 mieszkania zostały do sprzedania! Szkoda, ze tak mało sąsiadów się udziela na forum, można by sie wymienić doświadczeniami. Pozdrawiam Was i dzidziaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 24.11.07, 21:01 Zdjęcia z dziś. fotoforum.gazeta.pl/72,2,751,62467121,72467799.html Jestem zdziwiona postępami budowy. Nawet nie zauważyłam a już budynek nr 1 czeka na dach a w bud. 2 rozpoczęli stawiac ostatnie piętro (przedostatnią kondygnację)! Jedno z ramion L już prawie gotowe - zresztą widac na zdjęciach. Pozdrawiamy sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 25.11.07, 10:41 Monika! Dzięki za zdjęcia. Faktycznie to wszystko im bardzo szybko idzie. Ciekawe tylko kiedy dostaniemy odpowiedź na nasze pismo. Dlaczego to tak długo trwa? Może ktoś z pozostałych sąsiadów wie coś na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.ha.pwr.wroc.pl 25.11.07, 12:22 witam, jeżeli chodzi o tryb zmian lokatorskich we Wrocławskim Domu, to nie liczyłabym na szybką odpowiedź. ja złożyłam swoją propozycję zmiany mieszkania grubo ponad rok temu ( zanim zaczęli jeszcze parter stawiać w naszym budynku) oczywiście poprosiłam o wycenę przed przystąpieniem do wdrażania proponowanych przeze mnie zmian, bo wiadomo - wszystko zależeć miało od tego ile ta zmiana będzie kosztowała. Żadnego pisma od spółdzielni nie otrzymaliśmy a zmiany w mieszkaniu wprowadzili (fakt, że nie wszystkie, które chcieliśmy). Dopiero teraz developer rozlicza sobie te zmiany i niebawem nas poinformuje (przed samym oddaniem mieszkania)ile nas to kosztowało. Czyli nie bardzo mogę już z nich zrezygnować, gdyby się okazało, ze np. są za drogie. No ale wierzę, że po prostu rozliczą tylko ceny materiałów. Tak więc cierpliwości! :) Ps. Jeżeli macie w umowach, że możliwe jest opóżnienie w oddaniu budynku np. o 3 miesiące, bez konieczności płacenia przez developera odstetek karnych, to odrazu doliczcie sobie ten okres do czasu oczekiwania, bo dla spółdzielni to jest po prostu ciągle "w terminie". Czyli jak macie termin III kwartał 2008 to przygotujcie się na klucze pod koniec grudnia 2008. Tak jest na naszej inwestycji (chociaż na początku wrzesnia w naszym mieszkaniu było juz wszystko skończone i wyglądało na gotowe do oddania) i tak było tez w kilku wcześniejszych inwestycjach Wrocławskiego Domu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 06.12.07, 10:15 Dostaliśmy wczoraj pismo od SM, ze jest możliwe wprowadzenie zaproponowanych przez nas zmian. Oprócz podniesienia okien;( No i potwierdziło się, ze koszty rozlicza dopiero po oddaniu inwestycji! Trochę mam obawy... mam nadzieję, że nie policzą jak za zboże:) Co do terminu oddania - nastawiliśmy sie na grudzień 2008 a tu się okazuje, ze planują oddać w KWIETNIU (info od inwestora):) chyba się zacznę martwić, bo nie zdążymy kasy odłożyć:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 06.12.07, 15:44 o to fajnie że już dostaliście odp. My nadal czekamy:( Jak to w kwietniu??? To chyba niemożliwe. Trochę za wcześnie chyba... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 06.12.07, 16:53 Zadzwońcie do p. Zofii podobno były zbiorowo omawiane zmiany więc Wasze może tez już są:) jak dostaniecie to się podzielcie wrażeniami. Co do kwietnia 2008 (żeby nie było wątpliwości:)- usłyszałam o tym z 2 źródeł 1. biuro Biedroń, 2. Arkop, więc coś w tym jest. Budynek 1 dalej czeka na dach a w 2 zabierają się do wylewania antresoli. Do końca grudnia planują postawić stan surowy zamknięty. A potem to już z górki:) Odpowiedz Link Zgłoś
marrttucha Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 12.12.07, 13:49 Witam przyszłych sąsiadów :) Szkoda, że dopiero teraz odkryłam to forum :( Dzięki za zdjęcia i bieżące informacje na temat przebiegu budowy. Teraz nie będę już musiała przeciskać sie przez całe miasto, żeby sprawdzić, co słychać na Żernickiej. Mam prośbę, czy ktoś mógłby mi napisać, co powinno zawierać pismo dotyczące wprowadzanych zmian? Czy wystarczy, jak dołączę rzut mieszkania z naniesionymi zmianami? Głównie zależy mi na przeniesieniu pieca z kuchni do łazienki. Czy ktoś już dostał zgodę na taką zmianę? pozdrawiam przyszłych Sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 12.12.07, 13:56 Witam Marrttucha:) My mamy zgodę na przeniesienie pieca. Zrobiliśmy dokladnie tak jak mówisz - proste pismo: proszę o wprowadzenie zmian zgodnie z załączonym projektem.... (nie licz że Ci podali koszty he he) i do tego rzut z zaznaczonymi zmianami. Prosto i bez bólu:) Nie wiem jakie masz mieszkanko, ale u nas w B1 musieliśmy przenieść grzejnik w łazience i przesunąć ściankę żeby sie rozdzielacz zmieścił. Może będę mogla pomóc bo trochę mnie przeszkolili:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrttucha Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 21:33 cześć Monika :) Bardzo dziękuję za odpowiedź. We wtorek planuję pojechać do spółdzielni i złożyć pismo. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko, chociaż różnie to bywa, więc jakbym miała jakieś problemy to zgłoszę się do Ciebie. Co prawda mam mieszkanie typu A, ale jak Cię przeszkolili to na pewno wiesz dużo więcej niż ja :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrttucha Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.spolem.pl 20.12.07, 13:22 cze :) Złożyłam wniosek dot. zmian. Pani, która go przyjmowała, powiedziała, że raczej nie uda sie przenieść tego pieca z kuchni do łazienki :( ale zobaczymy, jaka dostane odpowiedź. Z okazji zbliżających się Świąt życzę przyszłym sąsiadom cudownej atmosfery, rodzinnego ciepła i wiele radości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 20.12.07, 16:21 Nawet jak Wam nie przeniosą to zawsze zabudować można:) U nas sąsiedzi tak zrobili w łazience - w szafkę zamknęli - i ładnie wygląda. No i cieplutkich świąt tez życzę Sąsiadom:) Odpowiedz Link Zgłoś
spiacakrolewna24 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 09.01.08, 20:41 Witam być może nowych sąsiadów :) Razem z narzeczonym zastanawiamy się nad kupnem mieszkanka na Żernickiej. Przyznam, że czytając forum od początku trochę się przeraziłam, ale teraz widzę, że optymizm dopisuje :) O budownie dowiedziałam się od kogoś z mojej rodziny, gdyż pracuje na budowie :) Wczoraj pytałam tę osobę o termin oddania i mówił, że wyrobią się na czas. Nie przewidują opóźnień :] Ja jutro jadę zobaczyć na budowę jak to wszystko wygląda i jeśli będzie ok to może podpiszę umowę rezerwacyjną. 3majcie kciuki :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 10.01.08, 10:15 No to zapraszamy:)))) Czekam na info o Waszej decyzji i może na jakieś wieści z budowy! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 10.01.08, 10:30 Hej Monika i pozostali sąsiedzi:) Byliśmy po świętach wreszcie na budowie i muszę powiedzieć że jesteśmy bardzo zadowoleni. Prace idą szybko i wszystko wygląda wg nas fajnie. Obiecali dokonać wszystkich zmian w projekcie o które się staraliśmy oprócz kominka ale to i tak duzo:) Mam nadzieję że dokończą budować w terminie i nie będzie żadnych opóźnień bo do oddania musimy płacić wyższą ratę kredytu tak jak zapewne większość a wiadomo to nam się nie uśmiecha. Więc im szybciej tym lepiej. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów i życzę szczęśliwego nowego roku. Mam nadzieję że do jego końca wszyscy bedziemy już w swoich mieszkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fun Przerwa świąteczna. IP: 156.17.13.* 10.01.08, 17:29 Witam sąsiadów! Cieszę się słysząc że w planach nie ma żadnych opóźnień, jednak muszę się podzielić pewnym wrażeniem. Byłem na budowie 20.12 i przed wczoraj 08.01 i na moje oko z zewnątrz w obu budynkach nic się nie zmieniło - w mniejszym wciąż na dachu leżą nieułożone stosy dachówek, natomiast w dużym w połowie wykonane są antresole a w drugiej połowie stoją stemple pod antresole. Byłem wieczorem, kiedy robotników już nie ma na budowie - może ktoś wie, czy w ciągu dnia idą prace, czy brak postępów to efekt przerwy świątecznej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk antresole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 18:43 sluchajcie jak to jest z tymi antresolami na zernickiej? to sa takie hm... "wewnetrzne balkoniki" niezabudowane i widoczne z dolu czy tez to jest normalne mieszkanie dwupoziomowe z normalnym drugim poziomem do urzazenia tak by bylo mieszkalne - pokoj do spania czy pokoj do pracy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: antresole i przerwa świąteczna:) IP: *.e-wro.net.pl 10.01.08, 21:20 Co do przerwy to też zauważyłam, ale to raczej nie święta a mróz moim zdaniem. Wg fachowców tak zwane roboty mokre, a do takich należy murowanie, zaleca się prowadzić w temperaturze dodatniej - najlepiej powyżej +5°C. Czekamy więc na pogode!!!! Mam jednak nadzieję, że w środku coś jednak robią bo brama otwarta codziennie i ludziki sie kręcą:) A antresole to taki balkoniki jak to określił kkk. Ale można je zabudowac, znaczy dobudowac strop, albo zamknąc ścianką. Jak kto woli:) Kupując mieszkanie własnie na dobudowanie stropu się nastawiliśmy (i myslę, że nie tylko my). Zawsze to pare metrów "gratis". Mam nadzieję, że nie jesteśmy w błędzie hehe Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: antresole i przerwa świąteczna:) IP: 80.51.194.* 11.01.08, 11:13 Dziś rano zaczęli stawiać ścianki na antresolach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fun Re: antresole i przerwa świąteczna:) IP: 156.17.47.* 11.01.08, 12:29 :) Nie ma się co dziwić - każdy chce wygrzać grzbiet w takim słońcu ;) Niech się mury pną do góry, niech kominy mają pion.... Odpowiedz Link Zgłoś
spiacakrolewna24 Re: antresole i przerwa świąteczna:) 11.01.08, 14:10 Witam. Zgodnie z tym co ostatnio pisałam byłam na budowie :] Aż się miło robi widząc, że budowa w znacznym tempie posuwa się do przodu :) Co do naszego ewentualnego sąsiedztwa to obawiam się, że jednak nic z tego nie wyjdzie :( Od kilku dni bezskutecznie staram się skontaktować z panem zajmującym się sprzedażą lokali na Waszym osiedlu :/ Nagrywam się na sekretarkę i NIC, zero odzewu! Zupełnie jakby nie zależało mu na sprzedaży :/ Poza tym nie ma za dużego wyboru jeśli chodzi o metraż mieszkań :( 51 m2 to zdecydowanie za mało a 67 m2 to koszt 410 tys. :( Heh... Może jeszcze się coś zmieni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: antresole i przerwa świąteczna:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 14:49 ten facet do kontaktu w sprawie mieszkan jest tragiczny. mnie rowniez zajelo wiele dni zanim udalo mi sie z nim skontaktowac. nagrywanie sie na sekretarke nic nie dawalo. w koncu jakos sie udalo skontaktowac, ale pomyslalem sobie, ze co bedzie jak sie pojawi jakis problem i trzeba bedzie sie z nim kontaktowac pilnie. nie da rady. ostatecznie zrezygnowalem z zakupu na zernickiej - przez tego goscia, ktore odstawia jakas halture i reprezentuje spoldzielnie tak jakby mu na tmy wogole nie zalezalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: antresole i przerwa świąteczna:) IP: 80.51.194.* 11.01.08, 15:13 Hej Królewno:) My mamy 73m co i tak mało się wydaje nam teraz na naszą 4:) Co do pana Ludowicza - spróbuj zadzwonić do Jot-be do biura albo podjedz tam lub do spółdzielni. I wogóle te 67 to jest to nasze 73 tylko przed przeprojektowaniem i dodaniem garderoby 5m. Na stronie są stare projekty. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
spiacakrolewna24 Re: antresole i przerwa świąteczna:) 11.01.08, 14:30 Moniczko a powiedź mi jaki macie metraż mieszkanka? :] Może się przekonam do tego 51m2 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrttucha zmiany IP: *.spolem.pl 15.01.08, 12:35 witam Sąsiadów :) Niestety, odpowiedź na mój wniosek dot. przeniesienia pieca z kuchni do łazienki jest negatywna :( Mam nadzieję, że z Waszymi zmianami pójdzie lepiej!!! pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edziok Re: zmiany IP: *.chello.pl 16.01.08, 20:28 a jakies uzasadnienie masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrttucha Re: zmiany IP: *.spolem.pl 17.01.08, 10:46 Dowiedziałam się o tym z rozmowy telefonicznej. Jak dostanę pocztą uzasadnienie to napiszę na forum, dlaczego nie mogę mieć pieca w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edziok Re: zmiany IP: *.chello.pl 20.01.08, 14:32 Ok, bo tez mam zamiar przeniesc ten piec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: zmiany IP: *.e-wro.net.pl 20.01.08, 15:34 Wszystko zależy chyba od typu mieszkania. W B zgadzaja sie bez problemu bo to tylko odwrotna strona sciany, a w A są całe hektary od komina do łazienki:) Poza tym ze zmianami to trza się pospieszyc. Do drugiej kondygnacji są już wszystkie ścianki wew - sprawdzałam 2 tyg temu:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ald Re: zmiany IP: *.lsb.com.pl 22.01.08, 14:44 Konsultowałaś wcześniej z jakąś techniczną osobą ? Z tego co wiem, to nie można przenosić pieca, w tym budynku bo w pionie idą kominy, My znaleźliśmy zupełnie inne rozwiązanie. I komina nie widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: zmiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 09:46 Wczoraj(dopiero) zlozylismy podanie o przeniesienia pieca do lazienki znajomy ktory jest fachowcem w tym temacie popatrzyl na plany na wielkosc lazienki i powiedzial ze nie powinni nam z tym robic problemu (mieszkanie typu B) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
vita2909 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 04.02.08, 16:01 Witam Szanownych Sasiadow! Od jakiegos juz czasu poczytywalam Wasze komentarze, az wreszcie postanowilam z podgladacza przerodzic sie w czlonka zernickiej spolecznosci ;) Mam pytanie do wlascicieli mieszkan z antresola. Jak wyglada sprawa schodow wewnatrz dwupoziomowych miszkan? Beda, czy tez sami musimy o nie zadbac? Pozdrawiam Wszystkich goraco! Ps. Czy jest tu ktos z bud. 2 klatka I? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 04.02.08, 18:05 W mieszkaniu z antresola nie ma schodow w standardzie, przynajmniej tak mi powiedziano przy kupnie. W standardzie mamy zabielone sciany, piec dwufunkcyjny z zamknieta komora spalania, kuchenka gazowa/piekarnik gaz/elektryczny, drzwi wejsciowe wzmocnione. A tynki na scianach widzialem na szybko, a sciana gdzie sie przyjrzalem i dotykalem wydawala sie, ze gladz nie bedzie potrzebna :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 05.02.08, 09:58 Gladzie jednak bedzie trzeba robic, bo z automatu nigdy nie ma idealnych tynkow :) Ale gdy ktos ma slabe oko na takie rezeczy to bym tylko pomalowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 05.02.08, 11:12 dzięki za info! Musze się przejść i zobaczyć:) My teraz tez mieszkamy w mieszkaniu Wrocławskiego Domu, ale wykonawca był inny - tynki nie były idealne, ale wystarczyło tylko pomalować (choć znajomy spec mówił, że on by dał gładź), więc jeśli teraz będzie podobnie to nie ma tragedii. Zmartwiłam się, bo na Zatorskiej właśnie odebrali mieszkania od WD i strasznie narzekają na forum na te tynki i krzywe ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 05.02.08, 12:07 Mnie jedynie nurtuje taka sprawa, ze miejsca sa wyznaczone a boje sie ze ludzie w przyszlosci beda parkowac na kazdym skrzyzowaniu, kazdym wolnym miejscu (ktore nie jest wyznaczone). Bo miejsc bez numerka do parkowania tam nie bedzie na naszym terenie. Z tego co wiem to bylo jeszcze 5 mieszkan do sprzedania i po mnie zostalo 1 miejsce do wykupienia przy budynkach (miejs garazowych nie ma juz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 05.02.08, 12:32 Hmmm..., mam nadzieję, że to tylko taka ściema:) Choć jeszcze nie wiem w jakim celu. My chcieliśmy kupić 2 garaże (2auta+2motory), ale podobno wtedy został tylko jeden. Natomiast uzyskaliśmy info, że na pewno ktoś będzie sprzedawał po odbiorze... Ciekawe:) A wogóle co w takim razie z miejscami dla gości???? A z ciekawości - ile Cię skasowali za mieszkanie? Bo też masz 73m? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 05.02.08, 14:01 416 z komorka i z dwoma miejscami parkingowymi przy budynku. Miejsc dla gosci nie bedzie, jedynie poza terenem wspolnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vita2909 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.emea.fedex.com 06.02.08, 21:23 Dzieki Lukas za informacje. W umowie nie ma jednak wzmianki o schodach... Wg mnie byc powinny, no bo jak niby mamy sie dostac na pietro? Musze to sprawdzic. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 07.02.08, 08:26 Vita. Przeczytaj charakterystykę przedmiotu umowy:) Punkt 4: "19)Antresola – dostęp i wykończenie w robotach – schody wejściowe z balustradą i balustrada okalająca antresolę – Zamawiający wykona własnym kosztem i staraniem, względnie na dodatkowe zlecenie Zamawiającego wykona je Spółdzielnia za stosownym wynagrodzeniem dodatkowym wg. aneksu do umowy. Termin wykonania robót – przed uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie budynku." Niestety.... A w budynku 2 są już okna:) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 07.02.08, 09:00 Z tego co sie tez dowiedzialem, przez 3 pierwsze lata gdy domy beda na gwarancji administrowac nimi bedzie spoldzielnia, czynsz to bedzie 3zl za m2. Po trzech latach spoldzielnia bedzie chciala dalej zarzadzac i od nas bedzie zalezalo czy sie zgodzimy, czy sami bedziemy zarzadzac. W sprawie 3 budynku sprawa jest w sadzie, ktos kto tam teraz funkcjonuje domaga sie pierwokupu. Wiec przez dluzszy czas na pewno bedzie brzydki widok z okien. Mnie najbardziej martwi brak tych miejsc pod blokami, bo ludzie beda parkowac gdzie popadnie poza wyznaczonymi miejscami (mam nadzieje ze trawniki i przejscia nie zastawia)... Chyba ze bedziemy ganiac, ale watpie. Do tego tematu jestem sceptycznie nastawiony. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
vita2909 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 07.02.08, 09:11 Niestety problem z parkowaniem pojawia sie chyba na wszystkich osiedlach. Troche to niepowazne, ze nie bedzie dodatkowych miejsc parkingowych. A co z mieszkancami, ktorzy dzis maja jeden samochod, a w przyszlosci beda dysponowali dwoma??? Gdzies trzeba bedzie parkowac... A goscie? Obawiam sie, ze bedzie - jak wszedzie - wolna amerykanka. Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
vita2909 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 07.02.08, 09:03 Monika, charakterystyke czytalam ze sto razy :)Wzmianki o schodach brak... Okna w bud 2 tez widzialam :):) Super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 07.02.08, 09:18 OOO:) To też musisz niedaleko mieszkać:) Bo to chyba wczoraj robili. A z tymi miejscami parkingowymi to jakaś kicha rzeczywiście;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 09:30 z tego co sie dowiadywalem to wszystkich miejsc parkingowych jest o 30% wiecej niz mieszkan.Nie moze byc ani wiecej ani mniej, tak wynika z prawa budowlanego. A niektorzy brali po dwa miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.08, 11:08 Lekarz ktory wykupil lokal uslugowy ma miejsce parkinogwe w garazu oraz 4 miejsca zaraz przy wjezdzie dla jego klientow. Takze niektorzy po kilka miejsc kupuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 07.02.08, 11:40 Dziwne to! W naszym bloku przy Objazdowej (sprzed 3 lat) jest zupełnie inaczej. NIKT chyba nie kupił miejsca pod chmurką a garaże stoją puste i spółdzielnia WD prosi, żeby kupić garaż - obecna cena za m 700PLN! Skąd taka zmiana tendencji? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 07.02.08, 14:51 A tam na tym osiedlu tez macie tak malo miejs parkingowych? Duży to budynek? Ale w sumie na okolo budynków jest troche ulic i tam tez mozna auto zostawic,gorzej jak kazdy bedzie chcial miec pod oknami... Wtedy to o placu zabaw mozna zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 07.02.08, 15:10 To "osiedle" to też Żerniki tylko po przeciwnej stronie ulicy, jakieś 400-500m dalej:) Są 4 budynki po 10 mieszkań, więc mniej ludzi niż u nas a więcej miejsca;/ Miejsc parkingowych jednak i tak jest bardzo mało i ciągle trzeba kombinować. Dobrze, że są puste garaże to jest co zastawiać hehe:) Myślę, że na Żernickiej to trzeba będzie na Prostej parkować. Albo na Biedronce jak nie daj co powstanie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
vita2909 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 07.02.08, 10:14 Mieszkam daleko, ale czesto tamtedy przejezdzam :) Bylam we wtorek i w moim mieszkanku jedno okno juz bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolik Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.nsn-inter.net 11.02.08, 12:27 Hej, Uwierzylem Ci Moniko na slowa, ze schodow nie bedzie, ale jak Vita napisala, ze ona nie ma wzmianki o schodach to sprawdzielm i tez nie mam nic na temat schodow. Widac zalezy to od tego kto kiedy umowe podpisywal - ja bede sie klocil ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 11.02.08, 12:37 A ja mam ;( Wrrrr:) Ale może z rozpędu mi tez założą hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fun Postęp robót. IP: 156.17.13.* 25.01.08, 10:05 Witam przyszłych sąsiadów! Może nie wszyscy mają możliwość doglądania budowy, dlatego garść najświeższych informacji. Otóż w mniejszym budynku dobiega końca układanie dachu - praktycznie jest już gotowy. Ponadto ocieplono prawie połowę ścian zewnętrznych! Niestety nie wiem, czy rozpoczęły się już prace instalacyjne wewnątrz. Tak, czy inaczej za 3-4 tygodnie z zewnątrz budynek będzie wyglądał na gotowy ;) W większym budynku wylane są antresole. W połowie stoją już ściany poddasza, natomiast w drugiej połowie (od strony torów) ściany są w trakcie budowy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 25.01.08, 10:25 HEJ> To ja uzupełnię: tak, w środku rozpoczęto prace instalacyjne:) Na podłogach poukładane rurki(?) czekają na zalanie betonem. Mam nadzieję, że większy budynek szybko podgonią:) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fun Re: Postęp robót. IP: 156.17.13.* 25.01.08, 10:31 No to świetnie! Jeśli prace pójdą w takim tempie, to realny wydaje się termin zakończenia prac kwiecień/maj o którym ktoś wspominał na forum. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 25.01.08, 10:41 Ja wspominałam;) Takie info dostałam z Biedronia a napotkani na budowie sąsiadzi od Arkopu. Jednak robotnicy ostatnio powiedzieli, ze realnie to czerwiec. No cóż... byle do września zdążyli:) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Postęp robót. 02.02.08, 19:43 Witam, tym razej ja dolacze sie do dyskusji. Wczoraj umowa zostala podpisana. Moje mieszkanie jest w budynku jeden (ten mniejszy) klatka 2 mieszkanie 6. Szukam sasiadow, moze jest ktos z tej samej klatki? Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Postęp robót. 02.02.08, 22:00 I ostatnio pare razy bylem na budowie, mieszkania w B1 w kaltce 1 juz wiekszosc z nich jest otynkowana. W nastepnym tygodniu maja robic klatke 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 04.02.08, 11:30 Cześć. To gratuluje wyboru, mam nadzieję dobrego he he:) Możesz powiedzieć jaka jakość tych tynków? Trzeba jeszcze będzie gładź wrzucać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Postęp robót. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 08:59 Wczoraj bylismy na budowie wiekszy budynek w ksztalci litery L ma juz wstawione okna ale to co nam sie nie podobalo okno nie jest dzielone tylko jedno wielkie dachu w dalszym ciagu nie ma ale za budynkiem jest nawieziony zwir piasek tak jakby miala byc droga dojazdowa robiona za budynkiem i miałaby sie łaczyc ze szczecinska. Mały budynek ma juz kladzione ocieplenie i zewnetrzne tynki. Jest juz zadaszony i okna ma tez w komplecie :) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 11.02.08, 09:55 No szkoda, ze sie nie spotkaliśmy bo tez byliśmy:) Mi się te okna podobają, zresztą nie byłam zdziwiona, bo takie tez są na wizualizacji. Najważniejsze, że są ogromne:) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Postęp robót. 11.02.08, 10:09 Ja tez wczoraj bylem na budowie tzn w srodku budynku, bylismy w godzinach 13-15. Widzielismy jakas pare, ktora stala przy plocie od strony budynku nowego juz zamieszkanego. Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 11.02.08, 10:24 A to nie my:) byliśmy o 10. Sprawdziliśmy tynki hehe i wydają się ok. Wogóle wszystko nam sie podoba:) Mogliśmy naocznie stwierdzic, że wprowadzono zmiany o jakie wnosiliśmy. Tylko jedno mnie zastanawia - okna połaciowe - czy będą 4 czy 2. Na wizualizacji są 4, w projekcie widzę 2, a w bud 1 w realu, w jednym mieszkaniu 2, a w reszcie 4;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Postęp robót. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 11:32 A to my też nie :) my bylismy po 16 :) i Nas bardziej intersuje budynke 2 (L) ;) Czy dobrze rozumiem ze byliscie w srodku ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 11.02.08, 11:45 Ja nie wiem czy można sie do tego publicznie przyznawać:) Problemem może być wejście do środka w późniejszym czasie, tak jak teraz w przypadku bud 1, gdzie są założone w środku "drzwi" (płyty) do mieszkań, zamknięte na kłódkę lub zamknięta jest brama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Postęp robót. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 12:09 to chyba lepiej sie nie przyznawac :) My w zasadzie niezabardzo mamy co jeszcze ogladac : ) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Postęp robót. 11.02.08, 14:36 Tak w srodku, pan ktory pilnuje jest bardzo mily :) Tylko ze je chodze jedynie po mniejszym budynku, gdyz on mnie glownie interesuje. Jak bylem w tygodniu to kierownik budowy jest bardzo mily i rowniez mnie oprowadzal i omawial co i jak mozna robic! Wiec polecam sie tam wybrac. Klatka i mieszkania w klatce 1 w budynku mniejszym juz otynkowane. Wczoraj jak bylem to zrobione byly tez sufity na klatce 2 na pierwszym poziomie. Dlatego wiadomo juz ze do konca tygodnia budynek mniejszy bedzie w srodku caly otynkowany. W moim miekszaniu tez juz zniesione sa regipsy i beda, jak widac robic wykonczenie przy dachu. Okna polaciowe nie moga byc 4 w niektoych mieszkaniach bo jest belka nosna nad tarasem, ale to i dobrze bo gdyby sie chcialo zabudowac sufit to okna nie beda przy podlodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 11.02.08, 14:53 Dzięki za wyjaśnienie zagadki:) No teraz to trzeba sie wybrać i sprawdzić gdzie te nośne belki nośne są. Mam nadzieję, że nie u mnie w mieszkaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbabasia Re: Postęp robót. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 15:25 Jak oceniasz jakość robót? Czytając na forum opinie o Zatorskiej jestem lekko zaniepokojona tym co nas czeka przy odbiorze:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 12.02.08, 08:21 Na szczęście to inny wykonawca. Moim zdaniem wszystko wygląda bardzo przyzwoicie. Arkop ma dobra opinie i duże doświadczenie, więc jestem raczej optymistycznie nastawiona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ald Trzeci budnek IP: *.lsb.com.pl 18.02.08, 10:26 Witam przyszłych sąsiadów. Co sądzicie o tej szopie - budynek Budżeru. Czuje się oszukana, w planach zabudowy w miejsce tej szopy miał powstać trzeci budynek, a teraz okazuje się, ze miasto ma problem z właścicielami budynku i szopa będzie dalej stała. Wkurza mnie to,że zamiast ładnego podwórka za oknem będziemy mieć widok starego, walącego się budynku, o sąsiadach nie wspomnę. Moim zdaniem powinniśmy dostać odszkodowanie lub coś innego. W tej sprawie skontaktuje się ze swoim prawnikiem. Piszę o tym, bo zdaje sobie sprawę, że pojedynczy głos nie ma takiej skuteczności, jak grupa. Dlatego bardzo proszę Was o opinie. Piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Trzeci budnek IP: 156.17.13.* 18.02.08, 14:28 Witam! Prawdopodobnie sprawa starego budynku będzie rozwiązana - prędzej albo później. Dużo bardziej od sąsiedztwa tego budynku martwi mnie to, że będzie on wyburzony i powstanie trzeci blok dopiero po zasiedleniu dwu wcześniejszych a to oznacza mieszkanie na budowie (dźwigi, kurz, hałas i ekipy budowlane). Co więcej, dopóki nie powstanie ten trzeci budynek, nie zostanie ostatecznie zagospodarowany teren wokół bloków - plac zabaw, dojazdy do budynków itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Trzeci budnek 19.02.08, 19:53 Z tego co wiem przy naszych budynkach bedzie zagospodarowany teren jak na planach ktore ja np mam skserowane. I tam nie ma nic o 3 budynku, bo jeszcze nie ma go na planach mapek terenowych. A plot bedzie omijac tamten budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Trzeci budnek IP: 156.17.13.* 20.02.08, 12:58 No to fajnie! BTW czy mógłbyś jakoś udostępnić te skserowane mapki? Np. na fotoforum.gazeta.pl/72,2,751,62467121,62467121.html Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Trzeci budnek 22.02.08, 10:40 Napisz maila bo nie moge ich oficjalnie udostepniac wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Trzeci budnek IP: 156.17.13.* 22.02.08, 10:53 mwo(at)op.pl Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ald Re: Trzeci budnek IP: *.lsb.com.pl 22.02.08, 12:39 Ja też poproszę: nikita181@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Trzeci budnek IP: *.chello.pl 23.02.08, 18:47 Ja tez poprosze szafinskam@o2.pl Z góry dziekuję. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Trzeci budnek 25.02.08, 07:38 Dokumentacja poszla juz do Was wszystkich, wysylalem tylko mapke terenu. Mam jeszcze bardziej szczegolowe jesli chodzi o moje mieszkanie i klatke, a jest ono w budynku mniejszym, wiec Was nie interesuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: Trzeci budnek 25.02.08, 15:19 Dzięki wielkie:) Jestem ciekawa jak wam sie podoba to zagospodarowanie? Mi się wydaje, ze ok:) i mam nadzieję, ze ta zieleń projektowa to będą jakieś porządne krzaki a nie tylko trawa:) Zresztą łaski nie robią, bo w planach zagospodarowania jest bodajże wskazanie dla Żernik - tereny zielone min 30 lub 40% powierzchni, w tym 10% zieleń wysoka. A tu fragment mapki fotoforum.gazeta.pl/72,2,751,62467121,76189020.htmlPozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Trzeci budnek IP: *.e-wro.net.pl 24.02.08, 15:34 Mogę tez prosic???;) demona1979@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Postęp robót. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 10:37 OOO to moze my tez ładnie poprosimy :) i Nas wpusci Nas interesuje duzy budynek klatka 1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Postęp robót. IP: 156.17.13.* 11.02.08, 12:09 Witajcie! Dzięki za bieżące informacje z budowy. Jeśli chodzi o okna to faktycznie w planach były bez "poprzeczki" bo takie są tańsze ;) Każdy ma własny gust i upodobania, ale dzielone okna chyba byłyby lepsze, bo łatwiej wietrzyć pomieszczenia, są trwalsze bo okucie nie przenosi tak dużych obciążeń jak przy oknach bez poprzeczki. Oczywiście wizualnie lepsze są okna niedzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbabasia Re: Postęp robót. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 12:51 Witam sąsiadów:) Dziękuję Wszystkim za info z budowy:) Nie mieszkam we Wrocku więc chłonę je wszystkie jak gąbka. Jeśli chodzi o okna połaciowe to faktycznie wizualizacja ma się nijak do projektu. Podobno zmiany powstały już na etapie uzgodnień. Swoją drogą to i tak zastanawiam się nad technologią ich mycia więc pod tym względem im mniej tym lepiej:)Mam mieszkanie nr 7 w klatce 3 w budynku 2. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Postęp robót. IP: 80.51.194.* 11.02.08, 13:39 Jeśli to mieszkanie E to mi wychodzi, że mamy wspólna ścianę i sąsiadujemy balkonami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbabasia Re: Postęp robót. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 14:24 Zgadza się, mieszkanie E. Witaj sąsiadko zza ściany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbabasia Wizyta na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 10:53 Wczoraj rozmawiałam z sympatyczną panią z biura Biedroń. Powiedziała, że można oglądać swoje mieszkania. Kierownik budowy prosi tylko żeby przychodzić w soboty ponieważ wtedy mają mniej pracy. Podobno praca wre na wszystkich frontach bo panowie chcą sie wyrobić w terminie. Na moje pytanie jaki to termin, pani powiedziała, że ... kwiecień:)) Pożyjemy zobaczymy, ale III kw jest jak najbardziej realny. Jak wygląda dach na budynku 2?? Jest więźba czy dopiero się szykują do jej stawiania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Wizyta na budowie IP: 80.51.194.* 12.02.08, 13:06 Niestety jeszcze ścianek wszystkich nie skończyli na ostatniej kondygnacji;/ Ale idzie ostro i do końca lutego podobno ma być dach. Co do kwietnia to na moje oko może mniejszy oddadzą, a naszego na bank nie. Robotnicy coś wspominali o czerwcu:) OBY:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Wizyta na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 14:27 Nam też się wydaje ze predzej mały budynek oddadza i moze byc to kwiecien (ale chyba tez nierealny termin) ale Naszego duzego nie zdaza chyba ze nocna zmiane wprowadza :) Miejmy nadzieje by sie zmiescili w terminie czyli do wrzesnia i My bedziemy szczesliwi :D Pozdrawiamy Maja i Edek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrttucha Re: Wizyta na budowie IP: *.spolem.pl 19.02.08, 13:57 Witam przyszłych sąsiadów :) Fajnie, że piszecie, co słychać na budowie, bo niestety nie mogę za często tam bywać. Skoro roboty idą tak szybko to wybiorę się tam w najbliższym czasie, bo umieram z ciekawości :) Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: Wizyta na budowie 23.02.08, 15:50 ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Wizyta na budowie IP: *.chello.pl 23.02.08, 19:04 Witam przyszłe sąsiadki i sąsiadów :) Dzisiaj z mężem bylismy na budowie faktycznie Pan Kierownik jest bardzo miły bez problemow zaprowadził Nas do mieszkania i zostawil ze moglismy swobodnie sobie ogladac bez zadnego nadzoru. Z rozmowy z Panem kierownikiem wyniklo ze on musi oddac budowe kwiecien najpozniej maj i sam on powiedzial ze w czerwu powinnismy miec juz mozliwosc w prowadzenia . Pracownik, który akurat przyszedl i moglismy z nim chwile porozmawiac w zasadzie potwierdził :) wiec oby tak było. W naszym budynku 2 w kształcie L w środku już normalnie jest połozona instalacja elektryczna i powoli ida z instalacja gazowa. Dłuzsza część L jest juz prawie zadaszona i leca dalej z dachem. Patrzylismy na tynk w budynku pierwszym w zasadzie nie trzeba robic zadnej gladzi bo widac ze jest dobrze położony tynk pracownik powiedział ze wystarczy tylko zagruntowac i malowac ale poradził zeby na pierwszy raz nierozwadniac zbytnio farby :) ale to juz rzecz indywidualna :) pozdrawiamy Maja I Edek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbabasia Re: Wizyta na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 22:29 Jeszcze się okaże, że ta inwestycja przejdzie do historii jako pierwsza oddana przed terminem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Wizyta na budowie IP: 156.17.13.* 05.03.08, 11:20 Może przejdzie ;) Najświeższe wieści z budowy: W budynku mniejszym wylano posadzki - są też gotowe instalacje wod-el-gaz. Prawie cały budynek (oprócz ściany od ul. Żernickiej) jest ocieplony i otynkowany. Postęp robót wskazuje na to, że do końca marca/kwietnia zostaną wykończone klatki schodowe. W budynku większym trwają prace dekarskie. W części bliższej ul. Żernickiej wstawione są okna na antresoli oraz okna połaciowe w dachu. Na bieżąco wykonywane są prace instalacyjne wewnątrz budynku, sukcesywnie kładzione są również tynki. Niestety po ostatnich wichurach i opadach wewnątrz budynku (w mieszkaniach i w piwnicy) jest mokro (kałuże) - miejmy nadzieję że nie przyjdą przymrozki. Zachęcam również do wirtualnego "spaceru" po osiedlu: sketchup.google.com/3dwarehouse/cldetails?mid=b78966d0752c2d8ca8022fcc3e2d88ea&prevstart=0 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AANIA Re: Wizyta na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:11 BYLAM NA BUDOWIE OGLĄDAĆ SWOJE MIESZKANKO I TO PRAWDA PRACA WRE, ROBOTY JAK NAJBARDZIEJ IDĄ POPRAWNIE, METRAŻ SIĘ ZGADZA I NAJPRAWDOPODOBNIEJ SKOŃCZĄ W KWIETNIU JEDNAKŻE POZOSTAJE ZAŁATWIENIE FORMALNOŚCI PRZEZ WROCŁAWSKI DOM NP. POZWOLENIE NA UŻYTKOWANIE. W ZWIĄZKU Z TYM NAJPRAWDOPODOBNIEJSZY TERMIN WPROWADZKI W CZERWCU/LIPCU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Wizyta na budowie IP: 80.51.194.* 05.03.08, 13:29 No właśnie to mnie najbardziej martwi, bo wiadomo, że WD zwykł się ociągać w takich kwestach. Poza tym jak dawno dawno temu w zeszłym roku w sierpniu oglądałam pozwolenie na budowę to nie było ono kompletne (nie było bodajże pozwolenia na kanalizację czy coś - teraz nie pamiętam, a papiery zostały w banku) i nie wiem czy do tej pory zostało to załatwione;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Wizyta na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 14:26 Miejmy nadzieje ze skoro tak gonią kierownika to chcą to też szybko załatwić choc wiem ze dalej osiedle które tez buduje dwa lata WD i miał być odbiór ma też problem z przyłaczami gazowymi i nie chca im odebrac ;/ Jak dostana u Nas wszytskie odbiory to szybko trzeba zrobic kuchenke sanitariaty i niech juz nam oddadza bysmy mogli wkroczyc do akcji :) byle nie bylo jakis reklamcji przez to szybkie budowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Wizyta na budowie 05.03.08, 14:55 Reklamacje moge byc. W moim mieszkaniu nie zostal zabezpieczony taras i woda wlewala sie przez strop do pokoju poziom nizej, wywalilo z metr na metr tynku na suficie i calo strop nasaczony byl woda, zrobili otwor i rura sciagali wode do beczek. Jak nie wysusza teraz stropu i na szybko otynkuja to bedzie reklamacja. Dobrze wiedziec jak buduja, pozniej latwo bedzie szukac miejsc, w ktorych moze cos w przyszlosci wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AANIA Re: Wizyta na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:48 MOŻE TO OSIEDLE KTÓRE BUDUJE WD JEST INNEGO INWESTORA (ZAPEWNE). POZATYM KUCHENKA JEST W STANDARDZIE WYKOŃCZENIA MIESZKANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AANIA Re: Wizyta na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:46 ZOSTAŁO ZAŁATWIONE BO WŁAŚNIE ROBIĄ KANALIZACJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Wizyta na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 23:51 Witam! Potwierdzam - kierownik mi też wspomniał o czerwcu :) Oby tylko spółdzielnia nie przeciągała sprawy i oddawała mieszkania możliwie szybko po zakończeniu budowy ;) Dodam tylko, że w budynku 2. zaczęto robić tynki, instalacje elektryczna i wodna są realizowane na bieżąco etapami. W budynku 1. wszędzie położone są tynki i sufity na poddaszu, trwają prace nad instalacją CO - w najbliższym czasie prawdopodobnie wylewane będą posadzki. Co do jakości tynków - nie jestem specem, ale wyglądają przyzwoicie - są równe, jednak miejscami dość chropowate i raczej gładź będzie potrzebna. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć 2 Re: Wizyta na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:08 Witam, prosba o informacje-może ktos takie posiada: jakie są średnie opłaty w mieszkaniach z kotłami dwufunkcyjnymi? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Wizyta na budowie IP: 156.17.13.* 26.02.08, 13:53 W praktyce nie wiem jak to dokładnie jest, ale znalazłem kiedyś na sieci kalkulator do przeliczania kosztów ogrzewania. Podaj kontakt, to prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Wizyta na budowie 26.02.08, 16:38 Jak mozesz to mi tez przeslij, kontakt znasz bo juz maila Ci wyslalem z mapka. A wlasnie w rozmowie z kierownikiem wyszlo ze bedzie wjazd z dwoch stron na teren wspolnowy. I niby maja byc dwie bramy na pilota. Nie zgadza sie to z mapka terenowa wiec jak widac mogly byc wprowadzane jakies zmiany. A jak bedzie to sie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Wizyta na budowie IP: 156.17.13.* 26.02.08, 16:58 Plik już poszedł. Spójrz dokładniej na mapkę - istotnie planowany jest dodatkowy wjazd od ul. Przedniej (tuż koło śmietnika w prawym górnym rogu) opisany "do realizacji w II etapie" - cokolwiek to znaczy. Zastanawiam się, czy ulica przednia będzie kiedykolwiek utwardzona - po ostatnich pracach jest praktycznie nieprzejezdna. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Wizyta na budowie IP: *.chello.pl 13.03.08, 21:27 Witam wszystkich W związku z przybliżającym się terminem oddania naszego "M" w wolnej chwili zalożyłem i zapraszam na forum naszego osiedla www.zernicka.xad.pl które ma więcej możliwości technicznych i jakoś tak lepiej wygląda :) Wystarczy sią zarejestrować :) Zapraszam też osoby chętne do współpracy przy rozwoju forum :) Pozdrawiamy Maja i Edzio Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Wizyta na budowie 04.04.08, 09:21 Cos to forum na xad.pl przestalo dzialac dluzej niz 7 dni, ktore zapowiadali... :( A co tam na budowie? W budynku jeden juz pierwsza barierke na balkonie zamontowali. Robili tez juz kanalizacje na okolo budynkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Wizyta na budowie IP: 80.51.194.* 04.04.08, 15:42 i grzejniki w środku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolik Re: Wizyta na budowie IP: *.nsn-inter.net 10.04.08, 13:15 Ostatnio (we wtorek) jak bylem na budowie to w drugim budynku bylo juz CO z rodzielaczem, kladli wode i byly wylewki juz na pierwsyzch 2 pietrach w klatce 4. POza tym zostalo im juz kawalek do ocieplenia i robia parking przed budynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Wizyta na budowie 13.04.08, 12:04 Zalozylem nowe forum: www.zernicka.fora.pl Seriws fora.pl istnieje juz od lat i mam nadzieje ze bedzie dzialac bez problemow. Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Wizyta na budowie IP: 156.17.13.* 08.04.08, 12:49 Rzeczywiście xad.pl nadal nieczynny. Może najwyższy czas poszukać innego serwera... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Wizyta na budowie 13.04.08, 12:23 Niestety serwis xad.pl wciaz nie dziala, dlatego zostalo zalozone nowe forum: www.zernicka.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolik Zabudowa antresoli IP: *.nsn-inter.net 03.03.08, 11:42 Hej. Rozmawialem z Pania Zosia na temat odbioru mieszkania i zabudowy antresoli. Mianowicie, podczas odbioru mieszkania przez nas, czyli kiedy bedziemy mogli je wykanczac, to obecny ze strony "nie naszej" bedzie tylko przedstawiciel wykonawcy i mamy sprawdzać, czy okna sie zamykaja, sciany są proste itd. (Ktos kto sie na tym zna pewnie sie przyda :) ), ewentualne poprawki można jeszcze później zgłaszać. Natomiast jak już wszyscy wstawią sobie umywalkę i sedes, będzie możliwy odbiór całości budynku przez przedstawicieli nadzoru budowlanego i zgoda na jego uzytkowanie i do tego momentu raczej antresoli zabudować nie można, bo nie dość że będzie niezgodna z projektem to w dodatku niezgodna z planem zagospodarowania przestrzennego dla działki (budynki max. 2 kondgnacyjne), więc w najlepszym wypadku każą ją zdemontować i się wszystko troche opóźni. :/ BTW: Schodów nie będzie na antresole, to info dla tych, którzy nie mają nic na temat schodów w charaktersytyce umowy. Pzdr. Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolik Schody na antresole IP: *.nsn-inter.net 03.03.08, 15:13 Hej. Czy ktos z tych osób ktore nie maja slowa na temat braku schodow na antresole, zasiegal jakichs rad prawniczych czy ewentualnie bylaby szansa na zmuszenie wykonawcy do wstawienia jakichs schodow? Pzdr. Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 09.03.08, 21:37 HEJ:) Wrzucam trochę nowych fotek, może kogoś zainteresują: fotoforum.gazeta.pl/72,2,751,62467121,76771172.html i wnętrze, coby ocenić jakość tynków i wykonania fotoforum.gazeta.pl/72,2,751,62467121,76771245.html Moim zdaniem jest naprawdę ok, nawet moją pierwotnie krzywą ścianę w łazience już wyprostowano po nałożeniu tynków:) Ładne okna połaciowe Veluxu, drewniane z jakimś systemem wentylacyjnym chyba (nie było jak podejść), okna pozostałe Dako Prestige, podobno mają wysoką izolacyjność termiczną i lepiej chronią przed hałasem (to się przyda:) W każdym razie nam się podoba!!! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 156.17.13.* 11.03.08, 15:38 Witam! Czy ktoś z szanownych Sąsiadów orientuje się jakie piece będą montowane w mieszkaniach - chodzi mi o markę i model. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 11.03.08, 16:19 W Biedroniu powiedzieli mi, że miał być Buderus, ale teraz podobno chcą zmienić na Berette. Niestety:( My teraz mamy Berette i jest do kitu, woda leci zimna i ciepła na zmianę, ciężko wziąć prysznic. mam nadzieję, że teraz będą lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.chello.pl 13.03.08, 21:27 Witamy wszystkich W związku z przybliżającym się terminem oddania naszego "M" w wolnej chwili zalożyłem i zapraszam na forum naszego osiedla www.zernicka.xad.pl które ma więcej możliwości technicznych i jakoś tak lepiej wygląda :) Wystarczy sią zarejestrować :) Zapraszam też osoby chętne do współpracy przy rozwoju forum :) Pozdrawiamy Maja i Edek Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 13.04.08, 12:23 Niestety serwis xad.pl wciaz nie dziala, dlatego zostalo zalozone nowe forum: www.zernicka.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 11.03.08, 21:57 Czy ktoś z sąsiadów orientuje się jakiego rodzaju grzejnik będzie w łazience na ścianie? Taki zwykły czy drabinkowy? Dziękuję za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 12.03.08, 08:36 Cześć. Będzie drabinka. Tak jest na planach instalacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ald Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.lsb.com.pl 12.03.08, 11:06 Cześć, wiecie może jaki będzie dokładnie typ drzwi, okien, parapetów, typ pieca ? Jaka kuchenka ? W sumie z kuchenki zrezygnowaliśmy,ale jestem ciekawa. Dzwoniłam dzisiaj do biura Inwestora zastępczego i będę mieć te informacje koło 15, ale może ktoś już wie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
siobhane80 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 12.03.08, 14:47 Dzięki Monika za odpowiedź:) Czy ktoś wie jaka jest wysokość od podłogi do sufitu w salonie (tam gdzie jest wolna przestrzeń w salonie chodzi o mieszkanie z antresolą) tzn gdyby zabudować całkiem strop to jaka wysokość byłaby w wtedy w najnizszym i najwyższym miejscu? Monika zdecydowałaś się na zabudowę stropu? Jeśli tak to czy masz juz jakąś ekipę od tego? Może mogłabyś kogoś polecić? Orientujesz się może ile będzie kosztować mniej więcej zabudowa takiego kawałka? Może ktoś inny zna jakiś fachowców godnych polecenia? Pierwszy raz urządzamy mieszkanie i szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak znależć solidnych fachowców. Czy trzeba ich jakoś zamówić wcześniej? Boję się że jak już skończą budowę to nie zdążę nikogo znależć na czas. Tym bardziej że jesteśmy teraz za granicą więc sytuację mamy trochę utrudnioną. Będziemy potrzebować ekipy do zabudowy stropu i wykończenia całego mieszkania. Może ktoś kogoś poleci? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 12.03.08, 15:09 Więc tak: 1. zdecydowaliśmy sie na zabudowę, u nas (i u Was też) jest o tyle fajnie, że są tylko 2 okna połaciowe (na początku sie zmartwiłam że mało światła, ale teraz widzę, że będzie ok) i odległość od podłogi do okna będzie jakiś 1m, więc spokojnie da sie coś wstawić. Skos nie idzie od samej podłogi tylko na oko jakieś 80cm i kończy sie tam gdzie zaczyna sie antresola (normalna wysokość mieszkania), wiec można normalny pokój zrobić bez problemu. I jeszcze łazienkę. My zamierzamy zrobić tam 2 pokoje:) Swoja droga fajnie u Was wyszedł ten brak ściany w garderobie:)))) 2. Ekipy nie mamy, ale podobno łatwo można to zabudować - tak mówił kierownik budowy, i nie jest kosztowne. Liczę jakieś 7tys, może ktoś mnie skoryguje:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 12.03.08, 15:17 A jeśli chodzi o wykończenie to można np. kupić materiał z usługa, staje sie to coraz bardziej popularne. My już kupiliśmy deski na podłogę razem z usługa właśnie i z głowy - dziś na budowie byli już nam mieszkanie wymierzyć wykonawcy:) W takim wypadku płacisz tylko 7% Vat zamiast 22% (dla Was to korzystnie, bo jak pracujecie za granica to nie macie z czego rozliczyć tej różnicy w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
siobhane80 Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 12.03.08, 15:30 Hej Monika! Dzięki za szybką odp:) My też planujemy 2 pokoje i łazienkę na górze. Chcielibyśmy mieć tam sypialnię z łazienką dla siebie i jeszcze jeden mały pokoik dla dziecka. Zrezygnowaliśmy z garderoby żeby powiększyć ten pokój bo inaczej by się podwójne łóżko raczej nie zmieściło. Mam nadzieję, ze da się rozplanować jakoś łazienkę. Odwróciliśmy też strop (odbicie lustrzane) tak aby schody zrobić po przeciwnej stronie (czyli będą po tej co u Was). Myśleliśmy o schodach kręconych lub łamanych. A Wy? Zmienialiście coś na dole? Bo my stwierdziliśmy że zostawimy tak jak jest bo nie mieliśmy za bardzo pomysłu. Ale teraz myślę, ze mogliśmy coś zmienić. Już sama nie wiem. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 12.03.08, 15:44 He he to tak jak ja:) Też mam mess w głowie:) Na górze 2 pokoje dla dzieci, łazienka i garderoba. Na dole nie stawialiśmy ściany między przedpokojem a salonem, tak, że jest otwarta przestrzeń. Przenieśliśmy piec do łazienki i jednocześnie przesunęliśmy ściankę, na której będzie wisiał, żeby w salonie była prosta ściana a większa wnęka w łazience. Poza tym my mieliśmy w planach aneks w salonie i chcemy to zmienić, żeby była osobno kuchnia, ale teraz to podobno za późno bo nam już jakaś rura z salonu wystaje:) A co do schodów to zrobiliśmy na miejscu taką małą próbę i te kręcone strasznie dużo miejsca zajmują (2x2) i będziemy mieć proste (można zawsze coś pod spodem postawić)- no chyba, ze jeszcze jakiś pomysł nam wpadnie do głowy. A w ogóle to kiedyś z naszych mieszkań to 2 osobne będzie można zrobić bo schody z klatki idą na samą górę:) na koniec dodam, że jakość wykonania jest (na moje laickie oko) naprawdę ok!!! Już się chce wprowadzić:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 12.03.08, 17:07 Czyli Wy będziecie spać na dole? To też fajnie sobie to wymyśliliście:)W sumie przy dwójce dzieci to chyba najlepsze rozwiązanie, bo bez sensu dawać same dzieci na dół. Chyba że będziecie mięli ten aneks jednak to wtedy będa 2 pokoje na dole. My na razie czekamy na dzidziusia a jak się pojawi kiedyś drugie to będziemy się martwić gdzie je umieścić. Na razie się uparłam żeby mieć sypialnie na górze i swoją własną łazienkę do której można wejść tylko z naszego pokoju:)Chciałabym tez kręcone schody albo łamane bo takie zwykłe mi się średnio podobają. Może można zrobić na zamówienie, jakieś mniejsze, nietypowe? Z tymi schodami tez problem:( To fajnie że można zrobić 2 osobne mieszkania:) Ja też nie mogę się doczekać kiecy będzie można juz się wprowadzać ale troche przeraża mnie to wykańczanie i urządzanie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 13.03.08, 09:14 W pierwotnej wersji miał być aneks w salonie a dzieci miały spać w 2 sypialniach na dole. Jednak po oględzinach "salonu" stwierdziliśmy, ze ciężko tam zmieścić aneks i schody;/ a poza tym wiele osób odradzało nam zostawianie dzieci samych na dole. I tak projekt ewoluował:) A tez mi się marzyła sypialnia na pietrze...:) Co do mniejszych schodów to da radę, ale w końcu sie musi po nich wygodnie wchodzić. Najmniejsze jakie spotkaliśmy to 120cm, ale były paskudne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:58 Witamy sąsiadki i sąsiadów :) W prawdzie Nasze mieszkanie jest na 1 piętrze i nie mamy antresoli ale jeśli możemy na coś zwrocić uwage :) Znajoma Nasza tak samo adoptowała antresolę i zrobiła sobie tam sypialnie i lazienke i bardzo chciała schody krecone mimo ze wszyscy jej odradzali ze miejsce zajmie wiec Ona zmiejszyla je do minimum i wyszly schody bardzo krotkie, ostre. Ja jako osoba dorosla boje sie po nich wchodzic i schodzic To Nasza mala uwaga zeby niepopelnic tego błedu co ona zresztą sama mowila ze nie jeden raz schodzac szybko zjechala z nich. Sami tez nie mamy duzego doswiadczenia w urzadzaniu mieszkan dlatego chodzimy po znajomych podgladamy i podpytujemy zeby nie powielic ich błedu :) . W zasadzie do wizyty na budowie nie milismy zadnych pomyslow ze zmianami w mieszkaniu, ale po wizycie i ujrzeniu na zywo go chyba niektore mury runą :) ale to juz we wlasnym zakresie bo teraz za pozno zeby zaakceptował projektant wiec czekamy do odbioru i w tedy sie bedzie działo :) My juz tez nie mozemy sie doczekac i doskonale Was rozumiemy :) gorąco pozdrawiamy Maja i Edzio Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss-is-me Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 13.03.08, 13:11 Witajcie. Dowiedziałam się, jakie będą u nas drzwi - podaje linka www.delta.special.pl/index.php?view=special w kolorze Złoty Dąb. Okna Dako Weka System - ciekawe tylko czy to plastikowe czy drewniane. Jak ktoś coś wie, to dajcie znać. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 13.03.08, 13:34 Okna DAKO PRESTIGE, okna połaciowe Velux z systemem wentylacji, drewniane b. ładne:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss-is-me Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 13.03.08, 14:36 Z tego co mówi inwestor zastępczy to są to Okna plastikowe. Co do drzwi to jest to dokładny model, który podałam wcześniej. Niestety jeszcze zastanawiają się nad wyborem pieca. Wszystko zależy od systemu odprowadzania spalin itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 80.51.194.* 13.03.08, 14:40 Tak własnie: Dako plastikowe, Velux drewniane Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss-is-me Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 13.03.08, 15:03 Ciekawe co z piecem wymyślą. Bo już mieli wybrany, ale teraz jakiś jeszcze producent się odezwał i muszą podjąć decyzję. A te drzwi to całkiem fajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja i Edek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: *.chello.pl 13.03.08, 21:25 Witam wszystkich W związku z przybliżającym się terminem oddania naszego "M" w wolnej chwili zalożyłem i zapraszam na forum naszego osiedla www.zernicka.xad.pl które ma więcej możliwości technicznych i jakoś tak lepiej wygląda :) Wystarczy sią zarejestrować :) Zapraszam też osoby chętne do współpracy przy rozwoju forum :) Pozdrawiamy Maja i Edek Odpowiedz Link Zgłoś
lukas_wrocek Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be 13.04.08, 12:23 Niestety serwis xad.pl wciaz nie dziala, dlatego zostalo zalozone nowe forum: www.zernicka.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Żernicka 215 - rezerwacja mieszkań w jot-be IP: 89.204.198.* 08.10.08, 19:32 Hej sąsiedzi! Orientuje się ktoś kiedy można spodziewać się odbiorów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś