Dodaj do ulubionych

Archicom "friend 2 friend"

IP: *.jtt.wroc.pl 03.04.03, 16:05
Jesli ktos zamierza kupic mieszkanie na osiedlu Jagodo "Cztery pory roku" i
nie korzystal jeszcze z promocji 2% to prosze o kontakt.
emu
Obserwuj wątek
    • Gość: pysiak Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 28.05.03, 14:06
      W piatek mam isc do Archicomu podpisac umowe przedwstepna sprzedazy. w zwiazku
      z tym mam do Ciebie emu pytanie: co udalo Ci sie wynegocjowac? i czy widziales
      wczesniej rzeczywista umowe sprzedaży?? znasz moze jakiegos prawnika, który
      mogłby przejrzec umowe za rozsadne pieniadze? Bede bardzo wdzieczna za szybka
      odpowiedz, bo piatek juz pojutrze i zostalo mi malo czasu...
      • Gość: emu Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.jtt.wroc.pl 02.06.03, 09:08
        Gość portalu: pysiak napisał(a):

> W piatek mam isc do Archicomu podpisac umowe przedwstepna sprzedazy. w
        zwiazku
        > z tym mam do Ciebie emu pytanie: co udalo Ci sie wynegocjowac? i czy
        widziales
        > wczesniej rzeczywista umowe sprzedaży?? znasz moze jakiegos prawnika, który
        > mogłby przejrzec umowe za rozsadne pieniadze? Bede bardzo wdzieczna za szybka
        > odpowiedz, bo piatek juz pojutrze i zostalo mi malo czasu...

Umowy rzeczywistej nie widzialem wczesniej. Prawnika znam ale nie wiele udalo
        nam sie wspolnie wynegocjowac ;(. Wiekszosc developerow ma tak sformulowane
        umowy zeby ponosic min. odpowiedzialnosc za terminy przekazania m oraz min.
        odsetki za zwloke. Jedyne co moge teraz doradzic to nie wierz w nic na slowo i
        wszystko rzadaj na pismie od developera.
        Powodzenia,
        emu
    • Gość: Sylvka Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 17:15
      W poniedziałek podpisałam umowę przedwstępną. Po informacje zapraszam na priv
      sylvka_d@poczta.onet.pl
      • Gość: pysiak Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 09.06.03, 19:32
        Już podpisalam umowę przedwstępną...prawie nic nie mozna wynegocjowac...bylam
        wczesniej u prawnika i przyznal mi rację ze umowa o administrowanie zafunduje
        nam w przyszlosci niemale koszty...ale powiedzial, ze mozna sie bedzie od niej
        uwolnic...zobaczymy. W sumie kupując mieszkanie musimy kupić także usługę
        (administrowanie) w formie ryczałtu, szkoda ze nie według kosztów
        rzeczywistych...
    • Gość: Sylvka Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 18:08
      Szukam sąsiadów - nasze mieszkanie w budynku C1.
      Szczególnie zależy mi na kontakcie z osobami, które szykują się do odbioru
      mieszkań (lipiec/sierpień). Chodzi mi o jakość wykonania, ewentualne usterki,
      itp. W ubiegłym tygodniu byłam na budowie, żeby ocenić postęp prac i widziałam,
      że niektórzy już wykańczają mieszkania (A1 i C1). Czy wiecie coś na temat
      uruchomienia dodatkowej linii autobusowej?
      Sylwia
      • Gość: mieszkaniec A1 Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.*.*.* 03.07.03, 10:36
        bylo ich wiele: szyby porysowane, skrzydla drzwi wejsciowych poobijane,
        elektryka niezgodna z projektem...itd...

Proponuje chodzić na budowe oglądać i juz wcześniej zgłaszać takie rzeczy.
        My popełniliśmy błąd i konieczne byly 3 odbiory.
        Przedstawiciele Developera podczas pierwszego odbioru byli chyba 1 raz w zyciu
        w tym mieszkaniu, a szkoda bo mógliby zadać sobie odrobine trudu aby objrzeć co
        wybudowal jego wykonawca.

• Gość: emu Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.jtt.wroc.pl 04.07.03, 15:09
          Odebralem mieszkanie kilka dni temu. Oto usterki: porysowana szyba, sciany
          (komin) i wylewki pokrzywione (1-2cm na dlugosci 3-4m), rozregulowane wszystkie
          drzwi i okna, szczelina miedzy drzwiami wejsciowymi a progiem, zle wyprowadzone
          przylacza w lazience i kuchni, nie moge podpisac umowy z energetyka na dostawe
          pradu (termin odbioru wg umowy mialem na 31 maja). Teraz widze tez wady
          lokalizacji tego osiedla ale mam nadzieje ze to sie powoli bedzie zmieniac.
          Pozdrawiam,
          emu
          • Gość: Kuba15 Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 23:53
            Jakie są wg Ciebie wady tej lokalizacji ?
            Miałem zamiar kupić mieszkanie na tym osiedlu.
            Musiałem jednak zrezygnować (kasa).

Uważałem, że koncepcja architektoniczna jak i sama lokalizacja są ciekawe - co
            jest nie tak ?

• Gość: emu Re: Archicom 'friend 2 friend' IP: *.jtt.wroc.pl 10.07.03, 12:01
              Oto uwagi dot lokalizacji: jedyny dojazd tu to trasa na Strzelin lub zjazd z
              A4, ludzie jezdza tu bez wyobrazni srednio 80-100km/h a droga waska i kreta!;
              Brak komunikacji miejskiej, jedyny autobus 610 jezdzi srednio co 1h (o piwie w
              rynku moge zapomniec). Na spacer lub rower mozna jedynie pojechac autem bo
              dojsc to "nigdzie" stad na razie sie nie da, chyba ze na Brochow ale tu
              podobno roznie bywa ze spokojem...Tak wiec traktuje to miejsce jako inwestycje
              na przyszlosc (nie koniecznie dla siebie) ;).
              emu
    • annaadach1 Re: Archicom 'friend 2 friend' 13.07.03, 12:29
      witam
      czy dalej szukacie chętnego doskorzystania z promocji"friend 2 friend"?
      my z mężem kupiliśmy mieszkanie w A2 z terminem odbioru we wrześniu i nie
      korzytalismy z tej promocji.
      do naszych przyszłych sąsiadów dajcie znać na co zwrócić uwagę przy odbiorze
      mieszkania może macie jakiegoś fachowca który byłby przy odbiorze mieszkania
      na wszelki wypadek podaje @ aniamarek@kn.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka