headcrab 20.01.07, 19:01 Witam. Właśnie 02.01.2007 S.M.Osada przekazała mi klucze do mieszkania i jestem na etapie wykańczania. Są na tym forum jacyś sąsiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aspinia Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 20.01.07, 19:39 co prawda nie jestem sasaidka ale mam pytanie czy mieliscie panstwo jakies doplaty, i co bylo napisane umowie ze ile moga ewentualnie potem zazadac po rozliczeniu kosztow? thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.telsat.wroc.pl 21.01.07, 19:30 podbijam wątek:) dopłacaliscie coś?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whiteman Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:45 Hej Witam, kliknij na stronę www.osadabrygada.fora.pl zalozylem forum gdzie mozemy pogadac o tym co i jak u nas na budynku sie dzieje jak coś to gg 2525383 white@vp.pl jestem z klatki nr 17 pzdr whiteman Odpowiedz Link Zgłoś
headcrab Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 21.01.07, 21:19 W tym wypadku, S.M.Osada zachowała się wporządku. Miałem obawy, że po tym całym roku rosnących cen materiałów budowlanych, nie mówiąc już o cenach metra, Osada nam mocno doliczy. A tu surprise :) cena metra została stała. Jedyna dopłata wyniknęła z pomiaru metrażu 0,62m2 więcej :) Ponieważ mieliśmy z żoną dużo rezygnacji: drzwi wejściowe, wewnętrzne, biały montaż itp. dostaniemy nawet zwrot !! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.telsat.wroc.pl 21.01.07, 22:52 witam sąsiada z Uznańskiego:) ja co prawda mieszkam na Himalajskiej ale to rzut beretem:) witam wśród osadników:) z tego co widziałem macie fajny budynek z tarasami. Orientujesz sie może ile kosztował m2 tarasu?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
headcrab Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 22.01.07, 18:21 Witam. Dziękuję za powitanie :) Osiedle wydaje się bardzo przyjemne i takie... kameralne. Niestety nie wiem ile kosztował m2 tarasów, ja mieszkam na 1p. Jedyne co do tej pory właśnie nie za bardzo mi się podoba, to wykończenie tarasów, chyba, że coś jeszcze zmienią. Wydawało mi się, że tarasy będą wykończone terakotą, a tu niestety. Sąsiad z dołu ma taras i wygląda to tak: samo wyjście jest tak jak balkony z terakoty, ale dalej już gorzej. Poława tarasu jest wyłożona płytami chodnikowymi a reszta to ziemia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:43 Czy oprócz budynku 13 oddali teraz jeszcze jakies budynki? Ile kosztował metraz mieszkania przy zakupie ( 35-4000)? Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:47 3,5-4 000, oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.e-wro.net.pl 24.01.07, 01:56 Witam Pod jakimi numerami klatek Panstwo mieszkacie?? Moj kumpel ma tam mieszkanko do odebraniw wkrotce i prawdopodobne ze od niego wynajme i chcialbym jakies info na temat jakosci wykonczenia/terminow oddania itp. Ponadto bardzo wazna dla mnie sprawa to internet... czy pojawily sie jakis ogloszenia providerow montujacych swoje gniazdka lub przedstwiajacy jakas oferte?? Moze wypowiedza sie na ten temat osoby, ktore juz troche mieszkaja na tym osiedlu jak wyglada sprawa z internetem... nie chcialbym podpisywac umowy z monopolista zlodzieja tepsa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whiteman Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:46 Hej Witam, kliknij na stronę www.osadabrygada.fora.pl zalozylem forum gdzie mozemy pogadac o tym co i jak u nas na budynku sie dzieje jak coś to gg 2525383 white@vp.pl jestem z klatki nr 17 Uznanskiego pzdr whiteman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulenka Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:47 Witam, kupiłam mieszkanko w bud.14 i czekam z niecierpliwością na oddanie, mam nadzieje, że w czerwcu to nastąpi. Ja płaciłam jeszcze 3 tyś, ale to było przed boomem cenowym. Witam wszystkich nowych sąsiadów:) P.S Nie wiedziałam, ze można zrezygnować z drzwi wejściowych, ciekawe czy jeszcze mozna podjąć decyzję o rezygnacji z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.07, 20:53 Też jestem ciekawa czy można zrezygnować np z białego montażu i też czekam z niecierpliwością na oddanie kluczy w czerwcu, mam nadzieję, że będzie w terminie, pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
headcrab Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 24.01.07, 23:37 [majka] Koszt metra kw. wynosił jakieś 2857. Wiem jak to wygląda, ale właśnie dlatego była to super szansa i chyba "ostatni gwizdek" dla mnie i mojej rodziny na zakup mieszknia. Umowa i kredyt były z sierpnia 2005. [uleńka] i [Monika] Oczywiście, że można zrezygnować z biłego montażu. Można zrezygnować z bardzo wielu rzeczy, ja np. zrezygnowałem prawie ze wszystkiego: od drzwi wejściowych, prez drzwi w pokojach, rozprowadzenia wod/kan, ścianki działowej, oczywiście białego montażu, jednego kaloryfera, nawet z gniazdek i wyłączników. Przerobiłem instalację elektryczną i nie pamiętam co jeszcze :) Teraz właśnie jestem na etapie wykończeniowym, tyle tylko, że nie wiem czy to ja wykończę mieszkanie czy może ono mnie :)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.07, 20:37 A jak udało Ci się zrezygnować z drzwi wejściowych, Pani w spółdzielni upiera się, że z wewnętrznych drzwi owszem można zrezygnować, ale z wejściowych już nie, bo będzie kłopot z montażem, to samo mam z kaloryferem w łazience upiera się, że musi zostać, bardzo proszę o radę jak to załatwić. PS a jak idzie z wykończeniem mieszkania, wygrywasz :-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
headcrab Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 07.02.07, 11:55 Hej Monika. Na Twoim miejscu nie rozmawiałbym z Paniami z S.M. tylko napisałbym pismo, oficjalne, przez sekretariat ( weź kopię z potwierdzeniem przyjęcia ). Napisz z czego chcesz zrezygnować ( im wcześniej to zrobisz tym masz większe szanse ), napisz to w formie: Uprzejmie informuję, że w mieszkaniu XXX adres, w budynku XXX rezygnuję z: ... i zobaczysz. Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe to musisz napisać, że zobowiązujesz się zamontować je w terminie wskazanym przez S.M., poproś o powiadomienie Cię z jakimś wyprzedzeniem ( 2 tygodnie/ miesiąc ). Upewnij się, że te drzwi, które chcesz zamówić będą na ten termin !! Na pewno nie zgodzą się na wszystko ( tak z założenia ), ale na drzwi wejściowe tak. Będziesz musiała dopilnować terminu montażu, dokładnie dogadaj to z kierownikiem budowy. Powiem od siebie. Moim zdaniem jest tam "cichy układ" młodego inżyniera z S.M. z projektantem Panem J., koledzy itd. Zawsze odsyła do projektanta w sprawie np. scianek kuchnia/pokój itp., każda kreska na projekcie kosztuje :) Ja np. nie zdążyłem z rezygnacją ze ścianki i musiałem zapłacić robotnikom za rozbiórkę :( A propos walki, chyba jednak wygrywam :) Jest już łazienka, podłoga w przedpokoju i kuchni. Kuchnia w projekcie. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 20:27 Dzięki za radę, chyba rzeczywiście tak zrobię, złożę pismo w spółdzielni i zobaczymy jak wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulenka Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:10 Co do "cichego układu" w pełni sie zgadzam. Dlatego nie bede płacić za każdą kreskę w projekcie, tylko po odbiorze mieszkania sama rozbiore t cholerną ściankę działową między kuchnią a salonem! Moje boje ze SM niewiele dały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whiteman Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:43 Hej Witam, kliknij na stronę www.osadabrygada.fora.pl zalozylem forum gdzie mozemy pogadac o tym co i jak u nas na budynku sie dzieje jak coś to gg 2525383 jestem z klatki nr 17 pzdr whiteman Odpowiedz Link Zgłoś