Dodaj do ulubionych

S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13

20.01.07, 19:01
Witam.
Właśnie 02.01.2007 S.M.Osada przekazała mi klucze do mieszkania i jestem na
etapie wykańczania. Są na tym forum jacyś sąsiedzi?
Obserwuj wątek
    • aspinia Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 20.01.07, 19:39
      co prawda nie jestem sasaidka ale mam pytanie czy mieliscie panstwo jakies
      doplaty, i co bylo napisane umowie ze ile moga ewentualnie potem zazadac po
      rozliczeniu kosztow?
      thx
      • Gość: tomek Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.telsat.wroc.pl 21.01.07, 19:30
        podbijam wątek:)
        dopłacaliscie coś??
        Pozdrawiam
        • Gość: whiteman Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:45
          Hej Witam,

kliknij na stronę www.osadabrygada.fora.pl
          zalozylem forum gdzie mozemy pogadac o tym co i jak u nas na budynku sie dzieje
          jak coś to gg 2525383
          white@vp.pl
          jestem z klatki nr 17

pzdr

whiteman
      • headcrab Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 21.01.07, 21:19
        W tym wypadku, S.M.Osada zachowała się wporządku.
        Miałem obawy, że po tym całym roku rosnących cen materiałów budowlanych, nie
        mówiąc już o cenach metra, Osada nam mocno doliczy.
        A tu surprise :) cena metra została stała.
        Jedyna dopłata wyniknęła z pomiaru metrażu 0,62m2 więcej :)
        Ponieważ mieliśmy z żoną dużo rezygnacji: drzwi wejściowe, wewnętrzne, biały
        montaż itp. dostaniemy nawet zwrot !!

Pozdrawiam.
        • Gość: kuba Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.telsat.wroc.pl 21.01.07, 22:52
          witam sąsiada z Uznańskiego:)
          ja co prawda mieszkam na Himalajskiej ale to rzut beretem:)
          witam wśród osadników:)
          z tego co widziałem macie fajny budynek z tarasami.
          Orientujesz sie może ile kosztował m2 tarasu??
          pozdrawiam
          • headcrab Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 22.01.07, 18:21
            Witam.
            Dziękuję za powitanie :)

Osiedle wydaje się bardzo przyjemne i takie... kameralne.
            Niestety nie wiem ile kosztował m2 tarasów, ja mieszkam na 1p.
            Jedyne co do tej pory właśnie nie za bardzo mi się podoba, to wykończenie
            tarasów, chyba, że coś jeszcze zmienią.
            Wydawało mi się, że tarasy będą wykończone terakotą, a tu niestety.
            Sąsiad z dołu ma taras i wygląda to tak: samo wyjście jest tak jak balkony z
            terakoty, ale dalej już gorzej. Poława tarasu jest wyłożona płytami
            chodnikowymi a reszta to ziemia.

Pozdrawiam.
            • Gość: majka Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:43
              Czy oprócz budynku 13 oddali teraz jeszcze jakies budynki? Ile kosztował metraz
              mieszkania przy zakupie ( 35-4000)? Dziekuje
              • Gość: majka Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:47
                3,5-4 000, oczywiscie
          • Gość: able071 Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.e-wro.net.pl 24.01.07, 01:56
            Witam
            Pod jakimi numerami klatek Panstwo mieszkacie?? Moj kumpel ma tam mieszkanko do odebraniw wkrotce i prawdopodobne ze od niego wynajme i chcialbym jakies info na temat jakosci wykonczenia/terminow oddania itp. Ponadto bardzo wazna dla mnie sprawa to internet... czy pojawily sie jakis ogloszenia providerow montujacych swoje gniazdka lub przedstwiajacy jakas oferte?? Moze wypowiedza sie na ten temat osoby, ktore juz troche mieszkaja na tym osiedlu jak wyglada sprawa z internetem... nie chcialbym podpisywac umowy z monopolista zlodzieja tepsa...
          • Gość: whiteman Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:46
            Hej Witam,

jak coś to gg 2525383
            white@vp.pl
            jestem z klatki nr 17 Uznanskiego

pzdr

whiteman
    • Gość: ulenka Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:47
      Witam,
      kupiłam mieszkanko w bud.14 i czekam z niecierpliwością na oddanie, mam
      nadzieje, że w czerwcu to nastąpi. Ja płaciłam jeszcze 3 tyś, ale to było przed
      boomem cenowym. Witam wszystkich nowych sąsiadów:)
      P.S Nie wiedziałam, ze można zrezygnować z drzwi wejściowych, ciekawe czy
      jeszcze mozna podjąć decyzję o rezygnacji z nich?
      • Gość: Monika Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.07, 20:53
        Też jestem ciekawa czy można zrezygnować np z białego montażu i też czekam z
        niecierpliwością na oddanie kluczy w czerwcu, mam nadzieję, że będzie w
        terminie, pozdrawiam :-)))
        • headcrab Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 24.01.07, 23:37
          [majka] Koszt metra kw. wynosił jakieś 2857. Wiem jak to wygląda, ale właśnie
          dlatego była to super szansa i chyba "ostatni gwizdek" dla mnie i mojej rodziny
          na zakup mieszknia. Umowa i kredyt były z sierpnia 2005.

[uleńka] i [Monika] Oczywiście, że można zrezygnować z biłego montażu. Można
          zrezygnować z bardzo wielu rzeczy, ja np. zrezygnowałem prawie ze wszystkiego:
          od drzwi wejściowych, prez drzwi w pokojach, rozprowadzenia wod/kan, ścianki
          działowej, oczywiście białego montażu, jednego kaloryfera, nawet z gniazdek i
          wyłączników.
          Przerobiłem instalację elektryczną i nie pamiętam co jeszcze :)

Teraz właśnie jestem na etapie wykończeniowym, tyle tylko, że nie wiem czy to
          ja wykończę mieszkanie czy może ono mnie :))

Pozdrawiam.
          • Gość: Monika Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.07, 20:37
            A jak udało Ci się zrezygnować z drzwi wejściowych, Pani w spółdzielni upiera
            się, że z wewnętrznych drzwi owszem można zrezygnować, ale z wejściowych już
            nie, bo będzie kłopot z montażem, to samo mam z kaloryferem w łazience upiera
            się, że musi zostać, bardzo proszę o radę jak to załatwić.
            PS a jak idzie z wykończeniem mieszkania, wygrywasz :-)))
            pozdrawiam
            • headcrab Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 07.02.07, 11:55
              Hej Monika.

Na Twoim miejscu nie rozmawiałbym z Paniami z S.M. tylko napisałbym pismo,
              oficjalne, przez sekretariat ( weź kopię z potwierdzeniem przyjęcia ).
              Napisz z czego chcesz zrezygnować ( im wcześniej to zrobisz tym masz większe
              szanse ), napisz to w formie: Uprzejmie informuję, że w mieszkaniu XXX adres, w
              budynku XXX rezygnuję z: ... i zobaczysz.
              Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe to musisz napisać, że zobowiązujesz się
              zamontować je w terminie wskazanym przez S.M., poproś o powiadomienie Cię z
              jakimś wyprzedzeniem ( 2 tygodnie/ miesiąc ).
              Upewnij się, że te drzwi, które chcesz zamówić będą na ten termin !!

Na pewno nie zgodzą się na wszystko ( tak z założenia ), ale na drzwi wejściowe
              tak.
              Będziesz musiała dopilnować terminu montażu, dokładnie dogadaj to z
              kierownikiem budowy.

Powiem od siebie.
              Moim zdaniem jest tam "cichy układ" młodego inżyniera z S.M. z projektantem
              Panem J., koledzy itd.
              Zawsze odsyła do projektanta w sprawie np. scianek kuchnia/pokój itp.,
              każda kreska na projekcie kosztuje :)

Ja np. nie zdążyłem z rezygnacją ze ścianki i musiałem zapłacić robotnikom za
              rozbiórkę :(

A propos walki, chyba jednak wygrywam :)
              Jest już łazienka, podłoga w przedpokoju i kuchni.
              Kuchnia w projekcie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
              • Gość: Monika Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 20:27
                Dzięki za radę, chyba rzeczywiście tak zrobię, złożę pismo w spółdzielni i
                zobaczymy jak wyjdzie
              • Gość: ulenka Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:10
                Co do "cichego układu" w pełni sie zgadzam. Dlatego nie bede płacić za każdą
                kreskę w projekcie, tylko po odbiorze mieszkania sama rozbiore t cholerną
                ściankę działową między kuchnią a salonem! Moje boje ze SM niewiele dały!
    • Gość: whiteman Re: S.M. OSADA ul.Uznańskiego, budynek 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:43
      Hej Witam,

jak coś to gg 2525383
      jestem z klatki nr 17

pzdr

whiteman
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka