kali52 20.02.07, 14:48 Chcę kupić mieszkanie na os Skarbowców. Czy 7500 za metr to dużo. Dodam, że mieszkanie jest w stanie idealnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: osiedle Skarbowców IP: *.e-wro.net.pl 21.02.07, 11:46 Jesli cie stac, to kupuj nie pytaj. Jak dla mnie to 7000tys za mk za mieszkanie uzywane we Wroclawiu(wielka METROPOLIA ;) to jest drogie. ceny są absurdalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: osiedle Skarbowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:09 Od dewelopera czy ze spółdzielni mieszkaniowej? Odpowiedz Link Zgłoś
kali52 Re: osiedle Skarbowców 21.02.07, 17:57 To jest mieszkanie na rynku wtórnym, od osób prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: osiedle Skarbowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 22:18 Tak, ale czy wybudowane przez dewelopera czy spółdzielnię mieszkaniową? One różnią się standardem wykończenia. Chociaż ostatnie mieszkania budowane przez spółdzielnię miały już bardzo wysoki standard wykończenia. Miałam mieszkanie na ulicy Skarbowców i orientuję się w ogóle w tych mieszkaniach. Zależy też, gdzie jest położone. Niektóre mieszkania na Skarbowców mają np. parkingi pod każdym oknem. Nie wiem jak mieszkania budowane przez dewelopera, ale te budowane przez spółdzielnię są bardzo akustyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kali52 Re: osiedle Skarbowców 22.02.07, 00:05 To mieszkanie wybudowane przez firmę Janbud. Z cegły, w przeciwieństwie do mieszkań budowanych przez Howell, które w dużej mierze są betonowe. \ W jednym z bloków budowanych przez Janbud mamy znajomych. Są zadowoleni. Spytałem o akustykę, też w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
stella.polaris25 Re: osiedle Skarbowców 22.02.07, 02:24 Wedlug mnie to duzo,ale jezeli kogos tac na to to czemu nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
jorawi Re: osiedle Skarbowców 22.02.07, 10:38 Witaj,ja mnieszkam na Porannej,to jedna z ulic "osiedla Skarbowców". Miejsce jest świetne pod każdym względem, aczkolwiek lepiej dysponować własnym autem - to w kwestii dojazdów. Moje mieszkanie kupione było od "MATa",jeśli Twoje jest od "Janbudu" to wiem, które bloki. Nawet się nie zastanawiaj - kupuj. Co prawda jeszcze niedawno było po 5,5 tys. za metr, ale teraz już tak tanio ;)nie kupisz. Pozdrawiam i życzę łatwej decyzji. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: osiedle Skarbowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:19 Mieszkania z cegły uważa się za mieszkania o wyższym standardzie od betonowych. Jednak są znacznie bardziej akustyczne niż mieszkania z betonu, a przynajmniej od tych betonowych sprzed trzydziestu lat. Nie wiem jak jest z mieszkaniami z nowoczesnego betonu, ale w mieszkaniu mojej rodziny (mieszkają w takim trzydziestoletnim bloku) to jeśli nawet sąsiedzi obok głośno rozmawiają to nie słychać tego aż tak głośno, głosy są przytłumione. W mieszkaniach z cegły będzie się słyszeć to dużo głośniej. Twoi znajomi po prostu trafili na cichych sąsiadów. Warto popatrzeć na plan sąsiadujących mieszkań, bo jeśli np. sypialnia sąsiaduje z łazienką sąsiedniego mieszkania może w nocy obudzić szum spłukiwanej wody w toalecie, a jeśli z kuchnią to "stuki", tj głośne odkładanie kubka na stół, trzask zamukanych szafek itd. Obecnie mieszkam w mieszkaniu wybudowanym przez Janbud i jest dosyć akustyczne. Powiedzmy szczerze za 7500zł opłaca się mieszkanie sprzedać, a nie kupić. Ja osobiście mieszkania za takie pieniądze na Skarbowców czy Porannej bym nie kupiła. Ale to moje zdanie, każdy ma prawo do własnych poglądów. Gdybym miała kupić mieszkanie za takie pieniądze poszukałabym sobie najlepiej nowobudowanego mieszkania (są jednak trochę tańsze) o podwyższonym standardzie na jakimś ładnym kameralnym osiedlu. Coż różnym ludziom różne rzeczy się podobają i mają różne wymagania. Mnie na przykład w ogóle nie podoba się ulica Poranna, betonowa, mało zieleni, osiedle bardzo zabudowane, ledwo można przejśc między samochodami. Z całym szacunkiem dla mojego przedmówcy, mieszkanie na ulicy Porannej ma być idealne? Ja bym tam mieszkać nie chciała, ale to moje zdanie. Poza tym jak na razie ta część ulicy Skarbowców jest dosyć cicha. W przyszłości, gdy wybudują tą ulicę aż do Kleciny to pewnie będzie taki ruch jak na Krzyckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kali52 Re: osiedle Skarbowców 23.02.07, 15:24 Tylko znajdz mi proszę inwestycję w równie dobrym miejscu. Dodam, że mieszkanie od dewelopera trzeba wykończyć i na nie poczekać, co w przypadku osób wynajmujących mieszkanie jest dodatkowym kosztem. Obeszłem już mnóstwo agencji i uwierz mi, kiedy jest taniej to albo mieszkanie jest do remontu, albo okolica nieciekawa. Takie są ceny i jak to się mówi, głową muru nie przebijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kali52 Re: osiedle Skarbowców 23.02.07, 15:27 Wolę mieszkanie w budynku z cegły, bo ściany lepiej oddychają, jest inny mikroklimat. Po prostu jest zdrowiej. Co się tyczy akustyki, to liczę na dobrych sąsiadów. Kupując na rynku wtórnym mam okazję to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś