Dodaj do ulubionych

Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART

IP: *.ingbank.pl 26.02.07, 12:36
Szukam szczęśliwych, przyszłych mieszkańców ulicy Mińskiej, którzy nabyli
mieszkania od MILARTa.

Napiszcie swoje spostrzeżenia odnośnie współpracy z tym deweloperem. Czy są
może osoby, które zgłaszały zmiany do projektu. Jak to się odbywa i jakie
koszty są z tym związane.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.ztpnet.pl 03.03.07, 15:44
      Witam sąsiedzie!
      Niedawno kupiłem mieszkanie (B3M3) więc jeszcze nie miałem szansy się przekonać
      jak wygląda współpraca z Milartem ale myślę, że nie powinno być źle :)
      Co do zmian - nie sądzę abym coś zmianiał.
      • Gość: ana Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: 217.97.139.* 06.03.07, 11:53
        ja jestem z B3m4. Współpraca z milartem ok.
        Miejmy nadzieję,że oddanie będzie terminowe. Pozdrawiam wszystkich przyszłych
        mieszkańców.Długo nikt nie pisał na forum. Może teraz bedzie więcej wpisów.Ana
        • Gość: szkicek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.akron.net.pl 07.03.07, 18:52
          ja też mam nadzieję że oddanie będzie w terminie. pogoda dopisuje więc nie
          widzę powodów które stoją na przeszkodzie. Inwestycja konkurencji budującej
          bezpośrednio obok naszych bloków idzie sprawnie. Oddanie mają mieć
          prawdopodobnie w okolicach pażdziernika. Miejmy nadzieję że nasze też będą
          szybko.
          Czy wiecie może jakie grzejniki są przewidziane w standardzie w lazienkach.
          Widziałem na forum dotyczącym inwestycji na zagonach wpisy dotyczące
          dostarczania grzejników we własnym zakresie ponieważ w standardzie nie było
          grzejników drabinkowych a zwyczajne.
          • Gość: jarek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.e-wro.net.pl 07.03.07, 20:28
            Ja bym powiedział, że inwestycja konkurencji to się ciągnie jak flaki w oleju.
            Patrząc na tempo budowy to z przyjemnością stwierdzam, że nasze osiedle buduje
            się szybciej.
            • d4b0 Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART 07.03.07, 20:54
              Niestety (bo jestem klientem Ekobudu) masz racje - Milart zaczal pozniej, a juz
              wyprzedzja Ekobud. Czasami odwiedzam budowe w soboty - u Was pracuja, u nas
              niesety nie.

Pozdrawiam przyszlych sasiadow!
              • Gość: szkicek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.ingbank.pl 08.03.07, 16:17
                Sugerowałem się jedynie zaawansowaniem robót a nie terminem rozpoczęcia - tego
                nie znałem. Tym bardziej cieszy że Milart nie robi w tym względzie żadnych
                przestojów. Współczuję koledze kupującemu w EKOBUD.
                Na stronie wreszcie jakieś nowe zdjęcia z budowy :)

Pozdrowienia
            • Gość: Zainteresowany Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.static.korbank.pl 05.04.07, 21:50
              Czy kolega mógłby powiedzieć w jakim terminie należało wpłacić Milartowi całość
              kosztów umowy i czy wpłaty są realizowane przez rachunek powierniczy? Pytam z
              ciekawości, bo interesowałem się tą budową ale w końcu zdecydowałem się jednak
              obok.
    • Gość: moniam Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.07, 19:45
      Hej.
      Ja jestem przyszłą mieszkanką na osiedlu przy mińskiej. Możliwa jest zmiana
      projektu mieszkania w zakresie ścianek działowych-należy ją uzgodnić z
      architektem (koszt około 300PLN).Najlepiej zadzwonić do milat i tam uzyskać info.
      • Gość: szkicek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.ingbank.pl 23.03.07, 08:45
        Nabywcy mieszkań na zagonach mają pod koniec tego miesiąca odbiór mieszkań. Tak
        więc deweloper wywiązuje się z terminów. Miejmy nadzieję, że w przypadku
        Mińskiej też tak będzie.
        • drelisia Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART 05.04.07, 09:16
          Tak developer się bardzo wywiązuje.... budowa wg umowy miała byc skończona
          30,12,2006 a jak widać do dnia dzisiejsego nie jest. Wg informacji na necie
          mieskania miały byc oddane do UZYTKOWANIA do 31,03.2007..została oddana 1
          klatka ale zrobiono tylko odbiór techniczny czyli nie dostalismy kluczy do
          mieszkania... bo Milart jeszcze do dziś nie zgłosił budowy do nadzoru
          budowlanego.. parodia poprostu! oddają mieszkania nie mając pozwolenia na
          uzytkowanie :)! ale co jest jeszcze lepsze chcą powiązać przekazanie kluczy z
          podpisaniem aktu notarilanego..wymyślają nowe zasady chociaz w umowie jest
          zupełnie co innego ale wynika to z tego pewnie że mają 2 miesięczny poślizg...
          radzę sie mocno zastanowić nad kupnem mieszkania u tego developera...
        • Gość: Karola Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 10:58
          Bardzo mi przykro, tu mieszkanka z zagonów, a raczej jeszcze nie mieszkanka, bo
          termin oddaniamieszkania się odwleka... niestety muszę wam pwoeidziećm to co
          juz wiem, a co przed wami, obiecywali, że klucze dostyaniemy z końcem marca,
          mamy kwiecień, a budynek nie został jeszcze nawet skończony:(, nie wspominając
          o zgłoszeniu go do Powaitowego Nadzoru, który wydaje pozwolenie na użytkowanie,
          na które czeka się miesiąc od momentu zgłoszenia go przez Milart, czego
          (powtarzam) Milart jeszcze nie zrobił,zatem kluczy nie dostaniemy na pewno
          jeszcze długo, może z końcem maja, zatem jak widac na razie maja opóźnienie
          sięgające ponad miesiąc( na pewno będzie trwało jeszce miesiąć, bo trzeba
          uzyskać pozwolenie, na które czeka sięmiesią, a wydać go nie może Powaitowy
          Nadzór, dopóki budynek nie zostanie ukończony,a tenże jeszce nie został
          ukończony) życzę oby na mińskiej wyrobili sie z terminami, ale ludzie z
          radwanic tez wspominali o opóźnieniach.:(
          • Gość: szkicek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.ingbank.pl 06.04.07, 11:38
            Rozumię Wasze oburzenie przedłużającym sie terminem oddania mieszkania ale
            przynajmniej macie pewność, że mieszkania są gotowe. Zdażaja sie inwestycje,
            które już na starcie, na etapie czystego placu przesuwają się o pół roku
            (przykład AS-BAU na ul. Gagarina). Więc uważam że kwestia czekania na klucz do
            mieszkania, które zostału już odebrane przez nabywcę jest mniej stresujące od
            przytoczonego przykładu, chociaz z drugiej strony urlop i ekipa budowlana nie
            jest małym problemem.
    • Gość: Karola Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.07, 10:51
      Witajcie, wszyscy którzy kupujecie mieszkanie w Milarcie, firma jest fatalna.
      Kupiliśmy u nich mieszkanie na Zagonach, inwestycja miała zakończyć się w
      grudniu, prace nadal trwają, akty notarialne mówili, że będą w kwietniu, a
      teraz nie wiedzą nawet czy będa w maju, do 1.03. mieli zgłosić budynek do
      odbioru, a jeszzce tego nie zrobili, opóźńienia mają fatalne i nie to w tym
      wszystkim jest najgorsze, bo w dzisiejszych czasach prawie nic nie jest
      oddawane na czas, ale komunikacja z firmą pozostawia wiele do życzenia, stale
      kłamią, przesuwają terminy co chwilę, a jak dzwoni się do nich, to stale nikt
      nic nie wie, oprócz tego, że kłamią, to jak już się nakłamią, to potem nic nie
      wiedzą, p.N. stale mówi, zę ona nie jest kompetentną osoboą i się nie wypowie,
      a p. W. mówi ze też nie zajmuje sie tym i nic konkretnego nie wie, także
      wyobrażcie sobie, że najpierw nam mówili, ze na 100% dostaniemy klucze z końcem
      marca(nadal ich nie mamy i długo jescze mieć nie bedziemy, bo nie ma jeszcze
      nawet pozwolenia na użytkowanie), no to sobie porezerwowaliśmy urlopy na po
      15.04, ekipy remontowe znaleźliśmy, które mają robic wszystko a tu klops,
      wszystko trzeba odwoływać, szkuać nowej ekipy, bo kluczy nie dostaniemy prędko,
      a w firmie nadal czeski film, nikt nic nie wie, jeśłi zatem chcecie od nich
      kupować, to uzbrojcie się już dziś w cierpliwość.Jeszcze b. śmieszne jest to,
      że powiedzieli, że mają opóznienia bo straszna zima była, kpina czy co, śniego
      może lezał 5 dni przez całą zimę, a mrozów to prawie w ogóle nie było, więc co
      oni za bzdury wciskają z tą przeraźliwie ciężkoą zimą, koszmar.
    • Gość: Dolo Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: 156.17.67.* 06.04.07, 11:33
      Witam. Ma ktos z Was mieszkanie w bloku 6 badz 7 na 3-im pietrze? Pytam
      poniewaz pokoj dzienny dla tych mieszkan pozbawiony jest jednego dwuplatowego
      okna - takiego jakie sa na pietrach ponizej. Moze bylby ktos rowniez chetny
      zeby te jedno okno zastapic przynajmniej dwuplatowym, aby miec wiecej swiatla w
      pokoju? Z tego co jest w projekcie to bedzie tylko jedno waskie balkonowe oraz
      jedno waskie okienne. W przypadku jakiegokolwiek zabudowania kuchni, pokoj
      dzienny bedzie mial niewiele swiatla slonecznego...
      • Gość: Michal Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.dint.wroc.pl 12.04.07, 12:41
        Ja mam takie mieszkanie i tez sie nad tym zastanawialem. Choc osobiscie sadze
        iz na tym etapie budowy jest to juz chyba niemozliwe, zeby ingerowac w
        zewnetrzny wyglad budynku? :( (w razie jakiegokolwiek pomyslu prosze pisac -
        jestem otwarty na propozycje)
        • Gość: karina Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.07, 15:59
          Milart to jest najkoszmarniejszy developer (pewno przesadzam,:),a le naprawdę
          zwodza nas i zwodzą, do tej pory nie dostaliśmuy kluczy , budynek przy zagonach
          nawet do tej pory nie zgloszony do nadzoru, farsa, oby wam na mińskiej się to
          nie przytrafiło, a zwłaszcza te problemy w uzyskaniu konkretnej info od tej
          zasranej firmy, która stale okłamuje i wymyśła coraz to nowe bajki na temat
          kiedy nam odda mieszkania i myli sie ten kto pisął wyżej,ze nie ma co się
          przejmować ze termin oddania kluczy się przedłuża, bo to jest naprawdę
          stresujące wiecie jak cięzko dziś o fachowców, a jak ja miałam ich ustalonych
          na druga połowę kwietnia, a kluczy nie dostane chyba nawet w maju, to co,
          myśłicie ze oni teraz chca nam kafelkować termin przepadł i ekipa też, a
          następne jak juz za nimi dzwonimy to mają termin na październik, no ale kto
          wiem może my dopiero wtedy dostaniemy klucze heheh, koszmar
        • Gość: ney Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.tueuropa.pl 18.04.07, 11:52
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=59830102&a=60336325
    • Gość: magness Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.iios.pwr.wroc.pl 28.05.07, 13:04
      Witam przyszłych mieszkańców Mińskiej
      Dziś przez przypadek dowiedziałam się o zmianie koloru elewacji na zielony
      (oliwkowy) bryły budynku a klatek na piaskowy – przyznam ze bardzo mnie to
      zaskoczyło, bo pierwotne kolory o wiele bardziej mi się podobały - pytanie moje
      jest takie - czy mieszkańcy nie maja nic w tej kwestii do powiedzenie !!! proszę
      o opinie mieszkańców Mińskiej
      • Gość: ss Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.ingbank.pl 29.05.07, 08:52
        oliwkowy i piaskowy??? te pierwotne z wizualizacji na stronie dewelopera sa jak
        dla mnie ciekawsze. Mi osobiście zmiana sie nie podoba, myslalem ze blok bedzie
        stonowany a nie pstrokaty. A czy może znasz przyczyny tej zmiany??
        • Gość: magness Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.iios.pwr.wroc.pl 29.05.07, 10:09
          podobno doszli do wniosku (biorąc pod uwagę swoje doświadczenie) ze kolorowe
          elewacje mniej się brudzą (może i owszem ale powinni to uzgodnić z mieszkańcami
          w końcu MY tam będziemy mieszkać a nie oni)
          nowe wizualizacje są tylko na prospekcie u nich w biurze - na stronie nie
          zmienili !!!
        • Gość: gość Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.mysmart.ie 29.05.07, 10:09
          Mam dzis dzwonic w tej sprawie, maja cos wyjasnic, oni jednak twierdza ze to
          jest ladniejsze i mneij sie brudzi, z czym sie nie zgadzam, gdyz piaskowy i
          oliwkowy brudzic sie beda w podobnym stopniu jak bialy, a przecierz zagony czy
          radwanice sa biale i wygladaja dobrze, dziwne ze w przypadku tej inwestycji maja
          ochote na szalenstwo kolorystyczne ... moze komus zostal kubelek farby ?? i nie
          wie co z tym teraz zrobic ;-)
          pozdrawiam
          • Gość: aaa Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.ingbank.pl 29.05.07, 11:22
            przyłączam sie do "protestu" biały byłby zdecydowanie ładniejszy od tych nowych
            kolorow i rowniez nie uwazam zeby sie szybciej brudzil - z drugiej strony co im
            do tego co szybciej sie brudzi skoro oni nie będą ani tam mieszkac ani
            zarzadzac nieruchomoscia, wybor nalezy chyba do mieszkancow, wybierajac ta
            inwestycje rozni ludzie kierowali sie roznymi wzgledami i dlaczego teraz sam
            milart bez konsultacji zmienia kolor elewacji.

Czy macie moze informacje odnosnie harmonogramu prac - czy etap na ktorym jest
            obecnie budowa jest zgodny z harmonogramem, czy moze sa opoznienia a moze jest
            przyspieszenie prac i zakonczenie budowy bedzie szybciej niz to bylo zakladane.
            • Gość: magness Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.iios.pwr.wroc.pl 29.05.07, 14:49
              Harmonogramu nie widziałam, ale zaawansowanie prac jest moim zdaniem zadowalające ;)
              • Gość: S Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.mysmart.ie 29.05.07, 22:07
                Rozmawialem z Architektem, Milart poprosil go o zmiane kolorystyki budynkow,
                gdyz jak twierdza bialy sie brudzi ... a oliwkowy jest kolorem odbijajacym
                drobinki zanieczyszczen powstale w wyniku niezliczonych prac budowlanych w
                okolicy ;-)

a tu cos z innej beczki

- Czy pani zauważyła, jakie ja zasłony powiesiłem?
                - No, te... zielone.
                - Właśnie. A pani powiesiła żółte z brązowym. Jak to teraz wygląda? Ohyda.
                - A co to pana obchodzi, jakie ja mam u siebie zasłony?
                - Ja jestem odpowiedzialny za ten dom i wymagam społecznego podejścia. Ja
                powiesiłem zielone, pani brązowe. No i jak to teraz wygląda? Jak gó.. w lesie.
                I ja się na to nie zgadzam.

pozdrawiam przyszlych mieszkancow minskiej
                • Gość: sss Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.akron.net.pl 29.05.07, 22:17
                  a czy wiecie moze jakie w zwiazku z ta zmiana beda rolety w oknach. mam
                  mieszkanie na parterze i nie bardzo widze w moich oknach - tym bardziej
                  wewnatrz mieszkania - oliwkowe rolety, a moze dojdzie jeszcze trzeci kolor.
                  oliwkowa elewacja, piaskowa klatka i jakas inna roleta.
                  • Gość: s Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.mysmart.ie 29.05.07, 22:31
                    Nie mam pojecia, ja swoja droga tez jestem szczesliwym posiadaczem mieszkania na
                    parterze, mysle ze Pani Ewa chetnie odpowie na te pytanie
                    • Gość: magness Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.iios.pwr.wroc.pl 30.05.07, 08:58
                      Pan W. powiedział, że kolor elewacji nie był przedmiotem oferty i mieli prawo ja
                      zmienić, a na pytanie czy mieli zamiar nas o tym poinformować, to nie widział
                      takiej potrzeby.
                      Prośba jest o poinformowanie jak największej liczby mieszkańców (ja znam tylko
                      2) - może razem uda nam się coś zmienić.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Jarek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.e-wro.net.pl 30.05.07, 17:48
                        A czy wszyscy z Was, którzy krytycznie wypowiadacie się o nowym kolorze
                        elewacji, widzieliście to na własne oczy? Ja byłem w Milarcie i moim zdaniem
                        nowy kolor elewacji jest bardzo fajny - dużo lepszy od początkowo planowanego.
                        Może to kwestia gustu, ale mi kolor oliwkowy bardzo odpowiada.
                        Jednocześnie zgadzam się, że zmiana kolorystyki na tym etapie bez żadnego info
                        jest absolutnie nie w porządku. Ale akurat w tym wypadku, moim zdaniem, zmiana
                        jest na plus.
                        Pozdrawiam,
                        Jarek
                        • Gość: szkicek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.akron.net.pl 30.05.07, 18:36
                          Szkoda ze o zmianach nie zostaliśmy poinformowani i nie zostały udostępnione -
                          chociaz na stronie - zdjęcia tej propozycji. Nie każdy ma możliwość udać się do
                          biura i obejrzeć prospekt.

Swoją drogą czy ktoś ma informacje o terminowości robót? W jakim miesiącu można
                          liczyć na oddanie mieszkań?
                        • Gość: AgA Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.iios.pwr.wroc.pl 31.05.07, 09:37
                          Kolor elewacji, rzecz gustu – ale wybrałam tą inwestycje między innymi dlatego,
                          że pierwotne kolory elewacji dla takiej architektury sprawiały, że wszystko
                          wyglądało estetycznie i moim zdaniem było to jedno z ciekawszych osiedli we
                          Wrocławiu – a teraz mamy „kolorowe kredki”
                          Ciekawe jakie zmiany jeszcze nam zafundują
                          Pozdrawiam
                          Aga
                          • Gość: ss Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.iios.pwr.wroc.pl 31.05.07, 15:26
                            www.baumit.com/imperia/md/content/baumitpl/prospekty/come2004.pdf
                            katalog tynków - przyszle kolory to: 3305 i 3047
                            sami ocencie
                            • Gość: ss Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: *.ingbank.pl 01.06.07, 08:56
                              trudno to sobie wyobrazic zagladajac jedynie do katalogu kolorow. czytalem
                              predzej ze maja to byc kolory: piaskowy i oliwkowy ale ten w katalogu o numerze
                              3305 troche odbiega od koloru oliwki.

Szkoda ze nie została przedstawiona wizualizacja bloków w nowych kolorach.

Ponawiam pytanie odnośnie terminowości - czy ktoś ma jakaś informację odnośnie
                              terminów, w których będą odbiory, czy realny jest jeszcze ten rok?
                              • Gość: Jarek Postępy na budowie IP: 80.68.236.* 06.06.07, 13:36
                                Byłem ostatnio w III klatce. W środku stawiane były właśnie ścianki działowe.
                                • Gość: s Re: Postępy na budowie IP: *.ingbank.pl 06.06.07, 14:02
                                  A czy trzecia klatka to budynek "apartamentów" czy te mniejsze mieszkania.
                                  Zdecydowanie szybciej idzie im robota związana z tymi dwoma blokami z większymi
                                  mieszkaniami - okna, dach, itd. Natomiast dwa pozostałe bloki są zdecydowanie z
                                  tyłu.
                                  • Gość: Jarek Re: Postępy na budowie IP: *.ztpnet.pl 08.06.07, 09:02
                                    Trzecia klatka to najbardziej od Mińskiej oddalona klatka w jedynym budynku,
                                    który jest prostopadły do Mińskiej. Najbardziej zaawansowane są klatki 1-2.
                                    Trochę mniej budynek z klatkami 3-5. Wygląda na to, że mniejsze mieszkania
                                    zostawili sobie "na koniec".
                                    • Gość: AA Re: Postępy na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:03
                                      Kolorystyka jest po prostu brzyka. Zrobili z tych budynkow po prostu zwyczajne
                                      TBS-y. Zupelnie nie rozumiem takiego podejscia do sprawy i dlaczego teraz takie
                                      zmiany. Jeszcze zolty jakos przejdzie, ale jak bedzie ta oliwka!!! Bialy byl
                                      klasyczny, prosty i po prostu ladny. Moze uda sie cos jeszcze zrobic w tym
                                      kierunku, poki nie pomalowali 2 pozostalych budynkow. Moja propozycja jest taka
                                      napiszmy dowolania, ze nie zgadzamy sie z taka kolorystyka - w koncu to nasze
                                      mieszkania!!!
                                      • Gość: ĄĘ Re: Postępy na budowie IP: *.magma-net.pl 19.06.07, 23:06
                                        Gość portalu: AA napisał(a):

> Kolorystyka jest po prostu brzyka. Zrobili z tych budynkow po prostu zwyczajne
                                        > TBS-y. Zupelnie nie rozumiem takiego podejscia do sprawy i dlaczego teraz takie
                                        > zmiany.

Proszę...dajcie spokój, jakie TBS-y...Chcesz mieć exclusive white to będziesz
                                        miała przez max pół roku. Pył niesiony zachodnim wiatrem z pól + sąsiedztwo
                                        ulicy przy porowatej fakturze tynku spowoduje, że patrząc na pierwotnie białą
                                        elewację swojego budynku za niedługi czas będziesz miała odruch wymiotny a to
                                        WAĆPANNIE nie przystoi.

Pozdrawiam

ĄĘ
                                        • Gość: sz Re: Postępy na budowie IP: *.core.lanet.net.pl 25.07.07, 22:28
                                          Coś dość długo nie widać zdjęć z budowy na stronie dewelopera. Czy ktoś coś wie
                                          na temat postępów?
                                          • mack_murarz Re: Postępy na budowie 30.07.07, 22:36
                                            Byliśmy w sobotę z żonką na Mińskiej- trwa od zewnątrz tynkowanie "klatek 6 i
                                            7", klejony jest styropian "klatek 8,9" od strony wschodniej. W 6-9 nie ma
                                            jeszcze ślusarki aluminiowej klatek schodowych. Na 6-7 dach pokryty od strony
                                            zachodniej, na 8-9 o ile się nie mylę gotowa więźba pokryta folią
                                            paroprzepuszczalną. "Klatki 1-5"- elewacje praktycznie ukończone. Domyślam się,
                                            że trwają prace instalacyjne wewnątrz budynków. Jednym słowem Milart utrzymuje
                                            równe tempo prac. Oby tak dalej!

Pozdrawiamy sąsiadów

M&M
                                            • Gość: sz Re: Postępy na budowie IP: *.core.lanet.net.pl 30.07.07, 23:42
                                              Już grubo ponad miesiąc temu byłem ustalać instalację elektryczną oraz wodną i
                                              kanalizacyjną w mieszkaniu w klatce nr6. Po kilku dniach musiałem się jeszcze
                                              raz zgłosić na budowę i w mieszkaniu były już położone wszystkie kable
                                              elektryczne - około 20 czerwca. Elektryk twierdził, że za kilka dni od
                                              opisanego momentu mają być już kładzione wewnętrzne tynki. Mam nadzieję, że po
                                              tym czasie nastąpiły już znaczące zmiany w środku naszych bloków bo ilość
                                              pracowników na budowie świadczy o szybkim postępie prac, których jakoś nie
                                              widać na zewnątrz - więc może większość czynności wykonywanych jest teraz we
                                              wnętrzach.

Oby nic nie stanęło wykonawcy na drodze i mieszkania zostały oddane jeszcze w
                                              tym roku.
                                              • Gość: sz Termin oddania IP: *.core.lanet.net.pl 12.08.07, 10:33
                                                Czy ktoś może dowiadywał się w milarcie odnośnie terminu oddania
                                                naszych mieszkań? Ciężko cokolwiek planować bez znajomości tego
                                                terminu. Na sąsiedniej budowie (inwestycja Ekobudu) pomimo
                                                zdecydowanie mniejszego postępu prac niż u nas, przyszli mieszkańcy
                                                zakładają, że klucze otrzymają jeszcze w tym roku. Patrząc na
                                                różnice pomiędzy tymi budowami to nasze klucze powinny być już za 2
                                                miesiące. Co o tym sądzicie. Jaki termin przewidujecie?
                                                • Gość: jarek Re: Termin oddania IP: 80.68.236.* 23.08.07, 09:40
                                                  Ja ustawiam wykonczeniowca na styczen. Co do inwestycji sasiadow to
                                                  nierealnym jest aby odebrali mieszkanie w tym roku.
                                                  • Gość: dddd Re: Termin oddania IP: *.e-wro.net.pl 23.08.07, 23:53
                                                    najsmutniejsze jest to, ze nasz "dewelepper" ciagle usilnie twierdzi cos
                                                    zupelnie innego ;) pozdrawiam sasiadow!
                                                  • Gość: aa Re: Termin oddania IP: *.ingbank.pl 24.08.07, 08:46
                                                    W takim razie co twierdzi deweloper?? Piszesz ze cos odmiennego ale
                                                    nie piszesz co, no i czy chodzi Ci o MILART czy EKOBUD
    • Gość: jarek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: 80.68.236.* 05.09.07, 16:42
      Czy ktoś z sąsiadów mających mieszkania z antresolą zastanawiał się
      jak zrobić schody tymczasowe na antresolę - przynajmniej ja mam
      zapisane w umowie, że muszę umożliwić dostęp na antresolę przed
      oddaniem.

Jarek
      • a.os termin oddania 06.09.07, 14:11
        czy termin oddania ma się wam opóźnić z powodu przyłącza gazowego?
        jak duże będą opóźnienia?
        • Gość: aa Re: termin oddania IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.07, 16:21
          Osobiscie rozmawialem z przedstawicielem dewelopera i twierdzil, ze
          nic o problemach z przylaczem gazowym nie slyszal i wszystko idzie
          zgodnie z planem. Wywiaza sie z umowy na 100% tak twierdzil.
          • Gość: bert Re: termin oddania IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.09.07, 17:13
            powiem tak, jesli u nas w ekobudzie beda opoznienia zwiazne
            zprzylaczem, to u was rowniez. poniewaz ma byc jedno wspolne dla
            dwoch inwestycji. Pomijam ze u nas moge sie nalozyc inne sprawy,choc
            mam nadzieje,ze nie ,ale akurat jesli chodzi o tá sprawe, to jest
            wspolna dla tych deweloperow.
            jesli w naszych mieszkania idzie budowa wolniej, to sama
            wykonczeniowka moze isc szybciej, bo o ile mi wiadomo to u nas jest
            mnie mieszkan jedynie 36, aczkolwiek nie wiem ile mieszkan ma tam
            oddac Milar.generalnie zycze i Wam i Nam szybkiego odbioru bez
            komplikacji.
            • Gość: aa Re: termin oddania IP: *.lanet.net.pl 18.11.07, 18:52
              Witam,

Czy ma ktoś już może jakieś informacje odnośnie przybliżonego
              terminu przekazania kluczy do mieszkań. Może ktoś wie czy problemy z
              przyłączem gazowym zostały już rozwiązane oraz czy nie pojawiły się
              jakieś nowe mogące wpłynąć na przedłużenie terminu oddania mieszkań.
    • Gość: Andrzej Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej.... IP: *.europe.hp.net 25.09.07, 16:01
      Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej... niedługo mam podpisać umowę
      zobowiązującą. I zanim to uczynię tak sobie przeglądam forum i widzę, że są
      jedni są zadowoleni inni nie - normalka. W sumie nie jest źle, no może nie tak
      abym się już wycofywał :-).

Martwi mnie tylko jedna kwestia: Milart chce abyśmy podpisali zwykłą umowę
      cywilno-prawną bez udziału notariusza. Umowę notarialną mamy spisać kiedy
      wpłacimy całą kwotę.

Czy drodzy, przyszli sąsiedzi też tak podpisywaliście umowy zobowiązujące?

Trochę się obawiam, że jak wpłacimy pieniążki to Milart będzie zwlekał z
      podpisaniem umowy notarialnej. Prosze o Wasze opinie i uwagi...

• fido1979 Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. 25.09.07, 16:18
        Ale z tego co wiem, to przy Mińskiej są tylko na parterze wolne
        ponad 100 m2. Czy to właśnie chcesz kupić? Te budynki chyba już
        stoją, więc nie powinno być problemu? A jaką cenę za metr chcą-bo od
        tego wiele zależy co do pozytywnego końca?
        • Gość: Andrzej Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.europe.hp.net 25.09.07, 16:36
          Mi się udało zarezerwować na 1p. ;-) łączna kwota btutto (z garażem 570000).
          Tylko mam obawy co do podpisania umowy bez notariusza...
          • fido1979 Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. 25.09.07, 16:41
            Andrzeju nie wiele Ci pomogę. Cóż, Milart nie cieszy się zbyt dobrą
            opinią, z drugiej strony są tacy, którzy twierdzą, że notarialnie
            nie ma sensu zawierać umowy. A przy tej kwocie nie sądzę, aby Ci
            chcieli wypowiedzieć umowę, chyba że jakieś inne "hocki-klocki" mogą
            wystąpić.
          • Gość: olo Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.07, 19:52
            ...ciągle jeszcze nie wierzę, że można kupić 100m2 mieszkania za
            taką kase.....chyba bym musiał zobaczyć akt notarialny....i przelew
            • fido1979 Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. 18.11.07, 22:37
              Gość portalu: olo napisał(a):

> ...ciągle jeszcze nie wierzę, że można kupić 100m2 mieszkania za
              > taką kase.....chyba bym musiał zobaczyć akt notarialny....i przelew

Albo ironizujesz, albo... Milart przy Kukuczki sprzedaje 108,6 mkw
              za 522909 zł, link poniżej:
              www.milart.pl/modules.php?name=Mieszkania&inw=3&i=10&p=100&m=4&s=100

A przy Opolskiej 92,27 mkw za 473899
              www.milart.pl/modules.php?name=Mieszkania&inw=13&i=0&p=100&m=4&s=100

No, chyba że to była ironia.
              • Gość: magness Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.gprs.plus.pl 15.12.07, 16:13
                Witam,
                czy ktoś miał już odbiór techniczny mieszkania, jak tak czy sprawnie wszystko
                przebiegało,
                ja mam termin na poniedziałek
                • Gość: szkicek Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.lanet.net.pl 15.12.07, 17:02
                  Witam,

ja mam na czwartek tak więc bardzo proszę o przekazanie informacji
                  jak przebiegło Twoje odbieranie mieszkania.

Pozdrawiam
                  • Gość: jarek Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: 80.68.236.* 17.12.07, 12:24
                    Ja nie miałem uwag. Jedynym problemem jest to, że pierwsze
                    uruchomienie pieca będzie po przekazaniu kluczy czyli w lutym. Tak
                    więc nasze mieszkania nie będą ogrzewane do tego czasu.

Jarek
                    • Gość: Sąsiad ĄĘ Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: 195.205.147.* 17.12.07, 12:41
                      Witam,

Z tym brakiem grzania to trochę nietechnologicznie-obyśmy w momencie
                      otrzymania kluczy nie musieli uczestniczyć w grzybobraniu :-P. Mam
                      tylko pytanie- czy ścianki z bloczków ORTH-a miałeś otynkowane?
                      Szczególnie od wewnątrz ŁAZIENKI/WC.

Pozdrawiam
                      • Gość: jarek Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: 80.68.236.* 19.12.07, 12:04
                        Od wewnątrz łazienki się nie tynkuje, bo przecież będziesz kładł
                        płytki. Aha, nasze grzejniki nie mają termostatów - trzeba sobie
                        dokupić.
                        • Gość: Sąsiad ĄĘ Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.magma-net.pl 20.12.07, 08:31
                          A teraz zapytam poważnie: to Twój własny wniosek czy uzasadnienie zasłyszane od
                          jakiegoś guru sztuki budowlanej? Będę kładł płytki w łazience ale nie do pełnej
                          wysokości ścian na całym obwodzie. Dodam jeszcze , że w aneksie kuchennym tez
                          będę miał płytki na ścianie ale nikt na szczęście nie wpadł na analogiczny pomysł.

Pozdrawiam

• Gość: szkicek Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.lanet.net.pl 20.12.07, 14:39
                            Witam,

ja już też po odbiorze - na szczęście bez problemów i zastrzeżeń. Do
                            pomocy wynająłem pana z uprawnieniami budowlanymi, który sprawdzał
                            całe mieszkanie i nie wykrył żadnych nieprawidłowości.

Brak tynków w łazienkach no normalna praktyka tego dewelopera -
                            temat ten poruszany był również na forach dotyczących poprzednich
                            inwestycji, więc skoro oni sobie z tym poradzili to ja nie widzę
                            problemu a również nie mam zamiaru kafelkować łazienki od podłogi po
                            sufit.

Teraz pozostaje już tylko oczekiwanie na klucze - oby jak
                            najszybciej.

Pozdrawiam
                    • Gość: doswiadczony Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 22:32
                      Jak nie beda mieszkania ogrzewane w zimie to grzyb domowy
                      pewny.Trzeba wystapic do dewelopera zeby mieszkania ogrzewal
                      elektrycznie. On wziol taka kase ze go na to stac.
      • Gość: sss Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.ioz.ae.wroc.pl 26.09.07, 09:17
        W moim przypadku nie było problemu z podpisaniem umowy w formie aktu
        notarialnego. Po całej wpłacie w ciągu tygodnia została ona
        podpisana.
        • Gość: doswiadczony Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 22:26
          Wyjatkowo Ci sie udalo!
      • Gość: doswiadczony Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 22:24

Milart to poczatkujacy pseudo deweloper i trzeba mu bardzo patrzec
        na rece.
        • Gość: tomek Re: Mam zarezerwowane mieszkanie na ul. Mińskiej. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.08, 12:47
          witam
          zgadzam sie z poprzednikiem na temat Milartu, co do nieotynkowanej
          łazienki, to rzeczywiście praktyka milartu, absurdalna oczywiście i
          jescze bardziej absurdlane jest tłumaczenie milartu " że przecież
          tam będę Państwo kafelkować", a kuchnię otynkowali, tak? przecież ją
          też się kafelkuje, nie bierzcie słów tych ludzi z milartu za rację,
          nasz kafelkarz, akurat poprosił byśmy we własnym zakresie otynkowali
          i pomalowali, jemu zaufaliśmy i zrobiliśmy, tak jak zalecał, a
          dodam, że zrobił nam to milart, bo w umowei jest zapis,
          że "wszystkie ściany i sufity, we wszystkich pomieszczeniach będą
          otynkowane i pomalowane", oczywiście musieliśmy ich o to poprosić.
          milart to najbardziej parszywa firma z jaką przyszło mi do tej pory
          współpracować. i ludzie w niej pracujący tez pozostawiają wiele do
          życzenia.
    • Gość: jarek Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART IP: 80.68.236.* 21.01.08, 15:18
      Nie wiem czy wszyscy wiecie (bo komunikacja Milartu jest słabiutka)
      ale możecie podpisywać umowy z gazownią. Mi gazownia założyła
      licznik w piątek (4-ty na osiedlu). Potem trzeba się umówić z
      serwisantem aby uruchomił piec.
      Coś mówili w biurze Milarta, że umowę z elektrownią będzie można
      podpisać pod koniec tygodnia.

Jarek
      • otu85 Re: Przyszli sąsiedzi z ul. Mińskiej - MILART 23.02.08, 16:27
        ...może trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam
        mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z
        wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam
        inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w
        protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę).
        Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać
        wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka