Dodaj do ulubionych

Zwycięska

IP: 193.0.242.* 22.06.07, 17:05
Jak się Wam mieszka na Zwycięskiej? Czy ktoś ma jakies plany jak mają
wyglądać drogi/dróżki osiedlowe na tym małym blokowisku? Jakieś opinie nowych
mieszkańcow? Co myślą Ci, którzy już rok czy dwa mieszkają? Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: iksinski Re: Zwycięska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:55
      wystarczy poszukac na tym forum, wszystko juz bylo omawiane , linki do mapek
      powklejane, wystaczy poszukac lub przynajmniej dopisac swoje pytanie do jednego
      z licznych watkow o ulicy Zwycieskiej, a nie pisac nowy i robic balagan
      • Gość: 777 Re: Zwycięska IP: 193.0.242.* 25.06.07, 10:52
        będę pisał to co będę chciał ;)
    • Gość: dashj Re: Zwycięska IP: 62.87.244.* 25.06.07, 11:18
      Ja mieszkam na osiedlu na Zwycięskiej ( teren byłej jednostki wojskowej)
      Mieszka mi się bardzo fajnie, mam super widok ( na ogrody)ptaszki śpiewają -
      sielanka.... przerywana raz po raz odgłosem nadlatujacych samolotów! Nie
      przyzwyczaiłam się i się nie przyzwyczaje. Huk jest ogromny.
      Przeszkadza tez troche szum samochodów ze Zwycięskiej i ostatnio jeżdzące tam
      karetki na sygnale. Słychać też mecze rozgrywane na pobliskim boisku - z
      wyszczególnieniem słów niecenzuralnych, jakie padają podczas gry.
      Dojazd ul. Zwycięską - hmmm, w obie strony (tj. do dworca przez Roweckiego i do
      Karkonoskiej) mocno utrudniony. jedyny ratunek to Wyścigowa, ale i tutaj trzeba
      swoje odstać. Autobusy są dwa - ciagle opóźniony 113 oraz 112.
      Na osiedlu jest kilka sklepów, fryzjerów, ale przede wszystkim to ciągle plac
      budowy.Kurz i hałas z budów.
      Co do ostatecznego wyglądu dróżek - ciężko coś na tym etapie powiedzieć, myślę,
      że większość już istniejacych utrzymają.

Ogólnie - jestem zadowolona, mogło być gorzej :-)

• Gość: mieszkaniec Re: Zwycięska IP: *.uwoj.wroc.pl 25.06.07, 14:58
      Ciśnienie wody jest słabe, apoza tym mieszka się przyjemnie
    • Gość: ewa Re: Zwycięska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.07, 14:59
      ja też jestem zainteresowana kupnem tam mieszkania. teraz mają budować budynki G
      i J, które podobno nie będą monitorowane, czyli nie będą osiedlem zamkniętym. a
      place zabaw będą tylko na osiedlu monitorowanym, także niepodoba mi się to, bo
      mam małe dziecko i gdzie mam z nim chodzić?
      • Gość: mieszkaniec Re: Zwycięska IP: *.uwoj.wroc.pl 25.06.07, 15:16
        Tam w ogóle jest problem z placem zabaw. Bo nikt z mieszkańców nie chce mieć go
        obok swojego domu. Jeden jest w trakcie likwidacji, na ich życzenie. Zostają
        dwa. Jeśli nie będzie nowych to budynki wkrótce się ogrodzą i nie bedzie do
        nich dostępu.
        • Gość: Nowy Re: Zwycięska IP: 193.0.242.* 26.06.07, 17:19
          Jakie budynki J i G? To Dom invest czy Atrium? Bo Dom invest chce budować na
          placu pomiędzy swoimi blokami. Czy też chciał budować...
          Mnie martwi raczej to, ze na plac zabaw i nie tylko w budynkach pokoszarowych,
          w których mieszkam ściagają tabuny ludzi z osiedla Relaks.Na szczęście nie mam
          uczulenia na głośne dzieciaki, ale teren jest jednak wspólnoty czyli prywatny.
          Tak troche nie wypada chyba ;)
          Lubię to miejsce i marzy mi się tylko aby skończyły się budowy. Zastanawiam się
          jeszcze co powstanie na miejscu paskudnych garaży, bo te chyba się długo nie
          utrzymają na tak drogich gruntach. W planie zagospodarowania przestrzennego
          jest tam ... szkoła!
          • Gość: master Re: Zwycięska IP: *.lanet.net.pl 26.06.07, 21:42
            skoro teren jest prywatny to dlaczego nie jest ogrodzony ? pewnie dlatego, ze
            jest to teren wspolny dla wszystkich wspolnot, dopoki nie bedzie ogrodzony to
            bedziemy przychodzic z osiedla relaks zarówno z dziecmi jak i pieskami.
          • Gość: ewa Re: Zwycięska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.07, 09:14
            jak to jakie budynki G i J? Przecież są w sprzedaży mieszkania właśnie z tych
            budynków. Wejdź na strone rafinu i zobaczysz. Mieszkania w budynkach J są troche
            droższe, a w bud.G tańsze.Chyba dlatego że na dole będą lokale usługowe i będzie
            bliżej ulicy zwycięskiej = głośniej. Masakra.
    • Gość: gość Re: Zwycięska IP: *.lanet.net.pl 26.06.07, 21:49
      Master!! Teren prywatyny czy wspólnoty mieszkaniowej to ten, który masz
      zapisany w akcie notarialnym. Jest zapiasny odpowiedni numer działki. A może
      się okazuje, że masz własność tylko w obrysie budynku to byłaby checa dla
      ciebie. A chodzić na część wspólną to możesz tylko do Rynku przez ul. Swidnicką
      pozostały teren jest dla Ciebie niedostępny.
      • Gość: master Re: Zwycięska IP: *.lanet.net.pl 26.06.07, 22:14
        moze mi zabronisz? teren nieogrodzony, mieszkancow wielu, bedziesz mi moze
        sprawdzal dowod osobisty czy mieszkan na danym osiedlu czy innym? ha ha ha,
        kazdy kto chce moze przyjsc na otwarte osiedle i juz...
        • Gość: Nowy Re: Zwycięska IP: 193.0.242.* 27.06.07, 10:02
          ok, to ułatwia decyzję wspólnoty o ogrodzeniu terenu ;)
          a to co piszecie to już raczej kwestia wyczucia niż legitymowania. jeśli nie
          czujesz zakłopotania ładując się komuś pod okno na plac, za który nie płaciłeś
          i za którego utrzymanie nie płacisz to Twoja sprawa.
          Dla mnie to nie jest tragedia tak jak pisałem, ale ogrodzenie pojawi się pewnie
          wczesniej niż później. Master! ;)))
          • Gość: 777 Re: Zwycięska IP: 193.0.242.* 27.06.07, 10:36
            A jeśli chodzi o budynki J i G pytałem o osiedle po byłej jednostce wojskowej.
            Jeśli mówiłaś o Rafinie to się zgadza.
            Za osiedlem relaks partynice powstanie kolejne osiedle mieszkaniowe. Działka o
            pow. 0,68 ha została wystawiona na przetarg przez agencję mienia wojskowego.
            Liczę na ciekawszych sąsiadów niż jakiś Master, który biega po sąsiednich
            osiedlach z psem i szcza ludziom pod okna, a może to nie piesek siusia pod
            obcymi oknami tylko Pan pieska? ;)
            Aby zakmnąć temat to do dzieciaków nic nie mam. Zapraszam. Psy to po prostu
            chamstwo i wiocha i tyle.
            • Gość: master Re: Zwycięska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:44
              Do Nowego: mam pytanie podstawowe, piszesz o ogrodzeniu inwestycji Rafina czy
              Dom-Investu? To jest zasadnicza różnica :) Osobiście bardziej interesuje mnie
              Dom-Invest i Atrium
              • Gość: 7777 Re: Zwycięska IP: 193.0.242.* 27.06.07, 10:55
                dom invest i atrium
                • Gość: master Re: Zwycięska IP: *.lanet.net.pl 27.06.07, 19:35
                  wiec jezeli chodzi o to osiedle to deweloper sam tego nie ogrodzi ( nie ma tego
                  w planach ) wiec musisz to zrobic za swoja kasę :) to po pierwsze a po drugie,
                  nie dostaniesz pozwolenia na wykonanie tego ogrodzenia, jezeli interesujesz sie
                  tym tematem to wiesz o co mi chodzi
                  • Gość: mw Re: Zwycięska IP: 82.160.248.* 05.07.07, 14:28
                    Czy chodzi o zieleń ogólniedostępną znajdującą się w planie zagospodarowania
                    przestrzennego między budynkami dom-invest i z tego względu nie będzie
                    ogrodzenia, które uniemożliwiłoby do niego dostęp?
            • Gość: relaks Re: Zwycięska IP: *.dialog.net.pl 29.06.07, 11:22
              Daruj sobie gościu takie teksty o psach, bo to tylko o Tobie świadczy niezbyt
              korzystnie, bo obrażasz w ten sposób sporo osób (w tym mnie). Faktem jest, że są
              ludzie, co wyprowadzając swojego pupila ograniczają się do przydomowych
              trawników z sąsiednich budynków. Ja jestem z osiedla relaks i sam muszę się
              wstydzić za nieczystości, jakie funduje nam piesek (chyba spaniel)
              przyprowadzany z osiedla dom-invest przez miłą panią w sile wieku. Wszelkie
              podejrzenia ludzi Twojego pokroju padają na mnie i innych właścicieli psów.
              • Gość: rty Re: Zwycięska IP: *.madcomputers.pl 29.06.07, 22:29
                Na ten plac zabaw chodza nie ludzie z relaksu ale z osiedla w wysokiej bo tam
                takze jest brak takich miejsc.
              • Gość: relaxed Re: Zwycięska IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.07, 01:04
                Moja jest tylko racja i to święta racja, bo jeżeli nawet
                jest i twoja, to moja jest mojsza niż twojsza i zaprawdę
                powiadam wam, że to właśnie moja racja jest najmojsza!
            • Gość: M&M'sy Re: Zwycięska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.07, 11:03
              Szanowny 777 mam nadzieje, że nigdy nie będziesz potrzebował naszej pomocy skoro
              uważasz psy za wioche i chamstwo...

pozdrawiam Marta
              - przewodnik psa ratowniczego, dogoterapeuty...
              wkrótce mieszkanka ulicy Zwycięskiej z psem oczywisćie:)

A w kwestii sąsiadów z Relkasu to ja także nie widzę problemu trzeba tylko
              pamiętać że we Wrocławiu obowiązują przepisy zobowiązujące właścicieli psów do
              sprzątania po swoich pupilach!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka