Gość: Anna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.07, 22:43 Jestem na etapie wykańczania domu. Proszę może ktoś z forumowiczów wie gdzie można kupić ładne i niedrogie drewniane schody wewnętrzne. Dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.telsat.wroc.pl 25.08.07, 22:46 Polecam ci Pana z Kępna. Przyjedzie zrobi odmiar i za miesiąc masz piękne schody. Ceny rynkowe, ale dobra jakość i terminowość. Tel. 888-702-512. Powołaj się na klienta ze Śliwkowej w Smolcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.C. Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.wro.vectranet.pl 25.08.07, 23:03 Proszę o podanie adresu mailowego. Prześlę listę wykonawców, mogę podzielić się swoim doświadczeniem (schody montowane były w maju) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demonia Re: Gdzie kupić schody???? IP: 62.87.137.* 27.08.07, 10:32 witam!! Właśnie mamy olbrzymi problem ze schodami, i pytanie kogo wybrać żeby nie przepłacić, a z drugiej strony wiemy, że akurat na schodach nie ma co oszczędzać. Jakbyś mógł coś pomóc to byłabym niezmiernie wdzięczna . Mój adres: mk016@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.telsat.wroc.pl 26.08.07, 10:27 niedrogie schody? Dawno takich nie ma, najtańsze to i tak wydatek kilku tysięcy złotych. Osobiście polecam Zlem, ale wybrać możesz spośród: 1) www.alcoschody.pl/ 2) www.centrum-schodow.com.pl/ 3) www.gerlej.pl/ 4) www.grot.pl/ 5) www.hostal.com.pl/index.php 6) www.kerix.pl/ 7) www.marchewka.pl/ 8) www.mera.pl/ 9) www.puchalski-schody.pl/ 10) www.rintal.pl/ 11) www.schody.friko.pl/ 12) www.schody.net.pl/ 13) www.schody.wejher.pl/ 14) www.schody.wroc.pl/ 15) www.schodydrewniane.pl/ 16) www.schodynawymiar.pl/ 17) www.schodypanas.pl/ 18) www.schodypinus.pl/ 19) www.stadler.pl/ 20) www.stolarstwo.biz.pl/polska.htm 21) www.studioschody.pl/ 22) www.teko.net.pl/ 23) www.zlem.com.pl/ 24) www.sks.pl/ oraz czysto doradczo www.schody.drewniane.info/ Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: Gdzie kupić schody???? 26.08.07, 14:07 polecam Piotra Baraniuka: www.schody.wroclaw.pl/ dobra cena, solidne wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marla112 Re: Gdzie kupić schody???? 30.08.07, 11:09 Schody w moim mieszaniu robił pan z wioski i uważam że to są najlepsi i najtańsi fachowcy. Schody zrobił przepiękne, dokładnie wykonane , drewniane i kosztowa ły mnie 6600 PLN. A zatem polecam firmy tego typu - dodam że pan z firmy Rintal we wrocławiu wycenił mi schody na 17 tys zł - beznadziejna metalowa konstrukcja , taka jak w markecie budowlanym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 11:22 jak możesz to podaj namiary na tego magika:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Gdzie kupić schody???? IP: 82.160.28.* 30.08.07, 11:45 Po pierwsze pogadamy za parę lat, bo stolarze (nie licząc chlubnych wyjątków nie potrafią wykonać porządnych schodów, w tym trzeba siedzieć i się specjalizować, a nie robić wszystko od styli do łopat poprzez ramy do obrazów na schodach skończywszy, nie ta materia), po drugie trzeba umieć negocjować, bo w Rintalu też mi tyle zaśpiewali, po czym zeszliśmy do 10500 zł. Zresztą nie wszędzie pasują schody wyłącznie z drewna. Życzę, żeby Twoje schody były tym chlubnym wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marla112 Re: Gdzie kupić schody???? 30.08.07, 13:35 No wiesz pomiędzy 10500,00 a 6600,00 jest 3900,00 a to chyba dużo , nie sądzisz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Gdzie kupić schody???? IP: 82.160.28.* 30.08.07, 14:00 odpowiedz sobie sama moim wcześniejszym postem marla112. Przy schodach liczy się jakość, a nie cena (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku), co najczęściej wychodzi z wiekiem (schodów rzecz jasna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.07, 22:57 marla daj namiary tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
marla112 Re: Gdzie kupić schody???? 31.08.07, 08:52 nr tel.501183599 pan Ryszard :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.07, 17:30 Pierdoły. Nie wiem skąd taka opinia o stolarzach. Jak już ktoś robi schody to raczej się w tym specjalizuje i na tej robocie się skupia. Nie bawi się wtedy w wykonywanie pierdół typu ramki do obrazów, bo to zajmuje tylko czas a pieniadze marne. A jak ktoś nie umie to sie za robienie schodów nie bierze tylko skręca np. meble. Trochę byłem w tej branży. Ja również polecam stolarzy, którzy zajmują się tym na codzień, a nie firmy typu Rintal, gdyż ceny tam wysokie nie wiedzieć czemu a i wybór ograniczony, bo to są przcież schody systemowe. Dobry "wiejski schodziarz" moim zadaniem zrobi lepsze i tańsze schody. Także nie widzę powodu płacić za niby lepszą jakość schodów Rintal. Ale w końcu trzeba sobie znaleźć jakieś wytłumaczenie na wydanie 12 tys. za coś co jest warte 5-6 tys. w innych firmach, której mniej przeznaczają na reklamę. Jak kto lubi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.telsat.wroc.pl 01.09.07, 18:36 Oczywiście, że pierdoły, bo schody to bardzo wyspecjalizowany wyrób wbrew obiegowej opinii (głównie ze względu na dobór materiału i konstrukcję), wymagający trochę więcej czasu na zaprojektowanie i przede wszystkim wykonanie. Ale dla wielu wiejskich "złotych rączek" nic nie stanowi problemu... Przecież wchodzić można i po drabinie... PS. Nie korzystam z wyrobów firmy Rintal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.07, 22:04 pani marla co zrobiła schody za 6 tyś zapmniała dopisać chyba jedynki bo zadzwoniłem do tego stolarz i zaśpiewał 2500 tyś za stopień i 4000 tyś za spocznik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.07, 19:39 Ale szybko sie "wyzarl" no,no, rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.07, 17:14 odradzam firme mera schody. Nie dotrzymuja terminów, nie solidni Odpowiedz Link Zgłoś
marla112 Re: Gdzie kupić schody???? 19.09.07, 09:02 Stopień za 2500 zł, chyba 250 zł ?? Wysarczy trochę logiki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buche-holz.com Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:07 u nas na www.buche-holz.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Gdzie kupić schody???? IP: *.e-wro.net.pl 17.09.07, 21:00 marchewka.pl/ to tak dla porównania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś