Gość: wrocek mieszkania IP: *.generacja.pl 11.09.07, 20:12 witam jakis czas temu przyjechalem do wrocławia i pracuje w volvo kupilem mieszkanie przy strzegomskiej wpb co sadzicie o tym mieszkaniu i o cenie 6100 za m2? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julyl Re: strzegomska wpb 11.09.07, 20:35 Gość portalu: wrocek mieszkania napisał(a): > witam jakis czas temu przyjechalem do wrocławia i pracuje w volvo kupilem > mieszkanie przy strzegomskiej wpb co sadzicie o tym mieszkaniu i o cenie 6100 > za m2? A kiedy zawierałes umowę, to jest to mieszkanko koło dolmedu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >> Re: strzegomska wpb IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.09.07, 20:40 coz mieszkac bedzisz przy bardzo ruchliwej ulicy, przez krzyzowke nowodworska przewija sie wiele aut i autobusow,cena jest z miejsce parkingowym w cenie? 6100 co do obecnych cen to chyba zadna rewelacja,ale tego to pewna nie jestem. na pewno najwiekszy minus to duze natezenie ruchu pod oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek mieszkania Re: strzegomska wpb IP: *.generacja.pl 11.09.07, 21:49 kupowałem w czerwcu, cena nie zawiera miejsca parkingowego. kupilem bo mam zamiar pomieszkac tam z 5 lat a pozniej uciekac za wrocław. strzegomska to byla jedyna lokalizacja blisko rynku na ktora bylo mnie stac. no mam nadzieje ze dzieki temu latwo bedzie to mieszkanie sprzedac Odpowiedz Link Zgłoś
kaik77 Re: strzegomska wpb 29.09.07, 13:40 Ja też kupiłam mieszkanie przy Strzegomskiej i sądzę, że będzie łatwo je kiedyś sprzedać. Dojazd jest wygodny, blisko Legnicka (autobusy i tramwaje) i nowe centrum Magnolia. No i kręgielnia w TGG:) A ta okolica się zmienia. Jest zbyt blisko centrum by długo pozostawała terenem pofabrycznym. Na którą stronę masz (będziesz miał) okna, sąsiedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: strzegomska wpb IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.07, 00:03 Jeśli chodzi o WPB, to trafiłeś w czołówkę developerską. Co do lokalizacji, to rzeczywiście blisko rynku, mnie osobiście nie przeszkadza ruch uliczny, ale przygnębiająca akurat część miasta. Widok z okna jest kiepski z każdej strony i przytłaczałby mnie od rana. Dlatego nie kupiłem tam. Niektórzy często mówią o wadzie w postaci tzw. trójkąta, czyli pociąg z jednej strony, ruchliwa ulica z drugiej i tramwaj z trzeciej. Obecnie mieszkam przy ruchliwej ulicy z tramwajem. Tramwaj jest uciążliwy, a co do ulicy, jeśli jest dobra asfaltowa droga, to naprawdę nie jest źle, a nawet jest jak dla mnie normalnie. Teraz na czas remontu wjeżdżają na pełnym gazie z asfaltu na kostkę brukową i to jest masakra. Dżwięk idzie mocno do samej góry. Natomiast pojęcie ruchliwej ulicy dla mnie jako ogromny minus jest dziwne. Kupiłem od Wrobisu też na Strzegomskiej i wiem, że w przyszłości będą tam cztery pasy i tramwaj, ale wiem, że jezdnia będzie asfaltowa, a tramwaje już na tryle nowoczesne, że z tego się cieszę, bo będzie to jedno z lepszych połączeń z tego miejsca w niemalże każdy punkt Wrocka. Podobnie z Ogrodów Grabiszyńskich czy Legnicka Park, choć też słyszałem, że ulica to i tamto. W marcu mieszkania były po 5700 za metr, choć potem jak dzwoniłem, to nawet po 7300 przy transzach. Z tego wynika, że chyba wszystko da się wynegocjować. Chyba że kupiłeś dość blisko torów, wtedy ponoć jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: strzegomska wpb IP: *.as.kn.pl 12.09.07, 08:40 > Niektórzy często mówią o wadzie w > postaci tzw. trójkąta, czyli pociąg z jednej strony, ruchliwa ulica > z drugiej i tramwaj z trzeciej. tam będzie czworokąt: - pociągi, dwie ruchliwe ulice(w tym dwupasmówka z tramwajem), oraz kompleks biurowców (jeden jest, drugi się buduje, w sumie ma być ich bodajże 4) Odpowiedz Link Zgłoś